|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski, znowu nie mialam netu - badziewna neostrada
![]() melduje sie ze zyje i lece poczytac
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
Ja na chwilkę-
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa po powrocie ze szpitala Ogarnianie się idzie mi bardzo powoli, najwięcej czasu spędzam na walce o laktację stosując się do Waszych rad - laktator 7-5-3 co 3 godziny, oprócz nocy, herbatka itd Mimo to nadal udaje mi się ściągnąć max 30 mil/30 minut a mały zjada juz prawie 3 razy tyleNie wiem czy mam jeszcze szansę na pokarm ale żal mi przestać bo po tygodniu prób w końcu nauczył się ssać pierś w nakładce. Karolinee a gdzie macie pediatrę? Wybierałaś go jakoś szczególnie, czy poszliście do najbliższej przychodni? Jesteście zadowoleni? |
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pediatry - przyznaję się bez bicia, że nie robiłam żadnego wywiadu
|
|
|
|
|
#4716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [ Cytat:
Cytat:
mamad1, szczerze Ci współczuję teściowej....co za baba... ![]() Ale u nas pogoda piękna a ja jadę zaraz z małym do Krakowa
|
|
|
#4717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Agnicudowne wieści, gratuluje
Mam zupke Jarzynową z wczoraj dla siebie i quesadillas z kurczakiem dla meza Cytat:
no i lekarz w ramach patronazu tez był Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj dopiero odpadł pepek po miesiacu czasu ![]() pepowina była bardzo gruba i dlatego to tak niby trwało dzwonilismy tez do pediatry tego który był kiedys prywatnie w sprawie kataru, ktory meczy jasia juz cały tydzien najgorsze jest to ze to taki brzydki ropny katar i lekarz mnie zdziwił pytajac jaka mamy temp. w domu a niestety mamy bardzo ciepło 24-26 st C(taki urok mieszkania na podaszu) ponoc taka temp moze powodowac takie zielone glutki ![]() wiec mamy obnizyc temp do 21-22 stopni tylko jak??
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I u nas A wycieczki do Krakowa zazdroszczę że hej!
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Agni gratuuję zaręczyn! :P)
U nas było podobnie jak u Brumka, chyba nawet mniejj romantycznie , bo tż mi się oświadczy w łazience jak sobie po kąpieli pryszcza na nosie wyciskałam dziubek widzialam ze robilas fotkowe sledztwo na moj temat ![]() nie wklejam siebie bo nie znoszę się oglądac na zdjęciach , ale obiecuję wkleić jakieś fotki w weekend
|
#4720 | ||||
|
Zadomowienie
|
Agni, ale fajnie Tż zrobił! Gratulacje!
![]() Położna u nas była 5 razy, 6 już jej darowaliśmy. Zawsze byłyśmy umówione na ten sam dzień i godzinę. Ostatnio była pielęgniarka środowiskowa i kazała dzwonić jakby była potzrebna, bo póki co w planie ma przyjście na 2 latka do Małej na bilans czy coś takiego. Zaręczyny - masakra ogólnie, mój pan się nie popisał i widzę, że do teraz mu wstyd... Ale cóż, do romantyka mu daleko. Szkoda gdać ![]() Cytat:
Mnie ostatnio pani pomogła wnieśc wózek na pocztę, bo tam podjazdu ofkors nie ma! Teraz kiedy jeżdżę z wózkiem po miescie, widzę ile niedogodności jest dla mam z wózkami i dla niepełnosprawnych, masakra! Radziłabym burmistrzowi, żeby wsiadł na wózek i się przejechał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak sobie dzisiaj jadąc z małą na spacerku, spojrzałam jak pięknie Zosia śpi i zobaczyłam w niej swojego męża |
||||
|
|
|
#4721 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze tylko wczoraj wieczor i dzis 3 karmienia musialam TT zrobic.....ale mam juz nowego smoka Lovi i jest spokoj ![]() no omj tez podgrzewa bez smoczka ale chcial byc dobry tata i wyserylizowac i nastawil na 2 min zamiast 1,5 min "zeby wiecej zarazkow wybic " noi wybil zarazki razem ze smoczkiem Cytat:
thx tak tez zrobilam balkon otworzylam malego w wozek i na spacer po smoka do butelki nowego ![]() Cytat:
Igorek ma katar i podejrzewam ze wlasnie dlatego ze jest u nas 23-24 stopnie ale jak niby mam obnizyc temperature???? mamy pokoj od wschodu wiec slonce swieci pol dnia i sie nagrzewa pokoj a ze mamy tylko jeden pokoj bo mieszkamy z babcia to chyba nie ma mozliwosci obnizenia temp no chyba ze okno caly czas otwarte ![]() moj Igorek mowi AGUUUUUUUUUUUUUU i sie pieknie usmiech i nie jest to jednorazowe od wczoraj robi to nagminnie
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 14:27 |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a zwlaszcza NEROLKA, jak rozpoznać ze dziecko zabkuje??
Szymek slini sie, gryzie raczki, smoczek i non stop placze. Uspokaja sie tylko na rekach. Masakra jakas. Nie wiem czy to ten katar czy moze zabki.
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Wszystko ok.
A w domu dali radę nie było mnie tylko coś ponad 1,5 godziny, więc spoko. Jeszcze do lumpka wpadłam po drodze, ale dosłownie na 10 minut i parę ciuszków dla małego znalazłam![]() Odciągnęłam 50 ml mleka w razie W, ale nie trzeba było. Próbowałam teraz mu dać, ale on nie umie ciągnąć takiego cyca Przyssał się dopiero do tego prawdziwego Mały przysysacz W ciąży przytyłam ponad 20 kg (dużo z tego to pewnie woda była, bo bardzo napuchłam), a już mieszczę się w spodnie sprzed ciąż, choć figura jednak troszkę inna (choć raz mam jakiś biust ). A apetyt mam taki, że szok (choć nie mogę wszystkiego jeść |
|
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pyszności - może wypróbuje Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
u syna: ryk tydzien, spal po przeciwbolowych, raczki w buzi, czasem biegunka lub nawet goraczka, czerwone dziasla, katar(pewnie od ryku...), a potem cyk! i cacy - zab w dziasle, syn-aniolek...
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Telik u mnie ten sam problem,
mam sypialnie od strony południowej i wiecznie ciepło w sypialni gdzie Emilie śpi i zielone kozy. Temp nie jestem wstanie zmniejszyć, bo jak ? Rolety zewnętrzne, ale póki co kasiory brak ![]() Dzisiaj tak ciepło, jakby lato nie uciekło ! Emilie co 2h na cycu, bo jak nie jeść to pić. Dobrze że w nocy chłodniej. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Emilie kończy dziś 2 miesiące !! Z tej okazji zdjęcie w Klubie
|
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam popołudniową porą.
No i nie trafiliśmy do Krakowa na przetykanie, bo o 7mej zadzwoniła pielęgniarka, że pani doktor chora i zaprasza 13tego października ![]() TŻ pojechał zatem do pracy, a ja spędziłam dzień u rodziców, bo pogoda piękna, a Domiś uwielbia być na dworze. Prawie cały czas spał i walnął mega koopę Czy ja pisałam, że Domek nie chwyta zabawek świadomie??? Otóż chwyta Właśnie ćwiczy nową umiejętność w leżaczku Agni gratulejszony
|
#4729 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, zacznę tak:
Zuziaczek kończy 3 miesiące !!! Cytat:
u nas zaręczyny w październiku (jak się później okazało to byłam wtedy w 3 tygodniu ciąży z Kubą ) a ślub w styczniu ![]() Cytat:
Cytat:
. Tak twardo stąpającej po ziemi osoby (żeby nie powiedzieć przyziemniej) jak mój Tż to nie znam ![]() Cytat:
ani jeść, ani smoczka a rączką jeździła po dziąsłach i nerwowa jak ... do tego zazwyczaj przed snem mega ryk i rączką po dziąsłach, dopiero po czopku przeciwbólowym zasypiała mam nadzieję, że będzie jak u Kuby - jemu szły hurtowo po 2,3,4 na raz, bardzo szybko miał całą paszczę ząbków. Agni wielkie gratulacje!
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dwa miesiące - u nas też cieplutko - właśnie dopiero co wróciłyśmy ze spaceru ale mała dama śpi nadal w gondolce a tu pasuje ją wykąpać zaraz - jak się obudzi.![]() super - to teraz możesz kupować spacerówkę - mogę zapytać za ile udało Ci się sprzedać Tako?
|
|
|
#4731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czego - Kraków w piątkowe popołudnie to masakra choć i tak udało mi się bokami korki omijać ![]() Cytat:
Cytat:
, łapki do buzi, ale na ząbki chyba się jeszcze nie zanosi.![]() ![]() gratulacje! Cytat:
No to ekspresowo ![]() Wielkie za 3 miesiące!za chwilę wreszcie TŻ przyjeżdża
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
na Grouponie jest świetna oferta na zdjęcia 100 odbitek za 29zł plus 7,50 przesyłka
![]() http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_273&a=1661 ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- ![]() ale szybko zleciało ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-30 o 18:29 |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym Grouponem ? Jakaś taka niedzisiejsza jestem :P
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że w miarę jasno objaśniłam
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-30 o 18:45 |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
O dziękuje bardzo
Chyba pojęłam :P Teraz pytanie z innej beczki. Mój Filip ciągle pcha łapkę do buzi- to normalne ? Moją też chętnie je :P
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak najbardziej normalne ![]() co jest z wizażem - wywaliło mnie musiałam się przelogować i zniknęły ikonki szybkiej odpowiedzi pod postami, tylko sama funkcja cytowania została ![]() coś znowu Złoś kombinuje i zmieniają oprogramowanie wizazu pewnie...edit: ooo wróciło już do normy..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-30 o 19:03 |
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko za gondolke + spacerówke do tego torba, parasolka, moskitiera, folia przeciwdeszczowa 470zł. Fotelik z adapterem mi został, jak nie wejdzie w ten nowy wózek (kupuje większą gondolkę) to bd się zastanawiac co zrobić...
|
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Agni gratuluje zareczyn
. Mnie maz oswiadczyl sie w hotelowym pokoju na urlopie w Tunezji.Mie bylo mnie 2 dni. Wczoraj biegalam z Malwinka po miescie, mala zrobila sie glodna, wiec nakarmilam ja w Urzedzie Miasta . Bylo juz po godzinach pracy na szczescie, wiec tylko sprzataczka sie gapila .Dzisiaj pojechalam na uczelnie zawiezc papiery, pierwszy zjazd 14 pazdziernika. Zdziwilam sie, bo zjazdy sa w piatek, sobote i niedziele. Czy u Was na zaoczych tez trwaja 3 dni? |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tylko sobota, niedziela. Ale na poprzedniej uczelni piątki niestety tez.
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

a mały zjada juz prawie 3 razy tyle

pyszności - może wypróbuje
klask i: