|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
moja teściowa tylko jak mąż był chory przynosiła obiady, tak to chyba twierdzi, że moja mama jest od tego
moja mama też ostatnio mnie olewa, fakt, że codziennie godzinę gadamy przez telefon, ale żeby przyjechać do nas to ciężko jej, a jak do niej chcemy jechać to ma pretensje, że późno że nie ten dzień bla bla bla. Ja nie mówię, że mam być księżniczką na włościach, ale trochę życzliwości by się przydało. Jeszcze tylko teksty typu "nie rozczulaj się nad sobą, brzuch masz mały, ja miałam 3x większy i dawałam radę" heh, ale co tam, mama wie lepiej niż lekarz nie? ![]() Meduzza fajosko, ja dalej czekam na wózek, napisałam do gościa a od 3 dni ani nie raczy odpisać oh oh oh kotleciki serowe, aaaaaaaaaaaaaaa ![]() Maluchna, ja robię z sera pleśniowego, obtaczam w jajku potem w bułce tartej i na patelnię, aaaaaaaaaaaaa ![]() Bishonka, ale masz fajne mopki w domu ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- patrzcie co znalazłam ![]() http://www.pl.radio4baby.com/
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze przechodze w niej do konca grudnia..Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrrr zjadłam pare piergów z grzybami mmmm jakie pychaaaaaaaaaa )) i ide ogarniać chałupe co do dzieci, chcialabym miec 2 max 3. ale to zalezy od finansów ![]() jak na razie, na 1 spokojnie mogę sobie pozwolić hehehe
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Ile kosztuje? Ja zawsze sama robiłam twardszego sera - gotowe taniej cenowo wychodzą?
|
#4715 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio mam fazę na bagietkę z masłem czosnkowym z Biedronki
![]() A na obiad dzisiaj kurczaczki a'la McDonalds mężowi machnęłam ryż do tego, a sama zjadłam bez ryżu z surówką tylko.
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisuję się na szkolenie finansowane z UE
"Menedżer Ekonomii Społecznej", traktowane jako studia podyplomowe. Ma się zacząć w przyszłym miesiącu.
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z Tobą,ze klasyczny lepszy ![]() uuuu już wiem co będzie u mnie jutro na obiad mistrzowie świata z smażeniu sera to Czesi- a że mam blisko to z TZ nie raz zdarzało się wpadać na weekend na smażony syr i hranolky z tatarką omacką
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
O matko ale takie kotleciki to muszą mieć milion kalorii
Pewnie pyszne-nie jadłam nigdy![]() Ciotka TŻta dała mi słoiczek jabłuszek takich przetartych/rozgotowanych-wszamałam od razu cały z cynamonem na kanapkach ![]() I myślę, czy nie zrobić, ale nie mam dostępu do darmowych jabłek
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn ma fioła na punkcie bishonów, ale te klasyczne z tymi śmiesznymi fryzurami na czubku głowy co wygladają jak wacik do ucha- to mi się nie podobają http://www.dogbreedersrus.com/bishon-frise.jpg widziałam kilka razy na wystawie i szok zaliczyłam jeszcze z takich dziwnych ras to zdecydowanie Puli, ale Bishon jest dziwakiem nr 1 wg mojego gustu http://www.annabutrym.pl/wp-content/...lying-puli.jpg ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-10-26 o 15:01 |
||
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i suróweczkaHmmmm dawno nie jadłam ![]() To wręcz tradycyjna "potrawa" na Słowacji - w każdym barze/restauracji można kupić "vyprazany syr"
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-26 o 15:05 |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis oprócz kapusniaczka wszamię 6 pierogów z truskawkami. Ciekawe jaki bede miec cukier
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś placki ziemniaczane - miały być wczoraj, ale maż "zapomniał"
![]() Tak się zastanawiam ... Jak zaczną odchodzić wody, to wkłada się też ten wkład poporodowy/podpachę? No i czy konieczne jest zabezpieczenie materaca, czy to raczej nie dużo poleci?
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadłam się tylko przywitać... Padnięta jestem. Pojechałam dziś na zakupy z Karinką i mnie umęczyła. Ale mamy sliczne szare kozaczki z Nelli Blu i czapkę szarą - głowa misia
Babcia zrobi na drutach szalik i będzie ok. Jeszcze kurtkę zimową jej chyba kupię, bo ma futerko, ale muszę poszukać coś okazyjnie bo ceny mnie powaliły Kupiłam kosmetyki dla dzidziusia i płyn do płukania i proszek Dzidziuś Uwielbiam ten zapach. Chyba będę go ćpać A pojemniczki zostaną
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, trzeba korzystać z takich okazji jak tylko można. TŻ nie będzie marudził, że ledwo mu się udało namówić Cię na urlop a tu następne coś?![]() Łóżeczko dotarło- stoi taki karton większy ode mnie na przedpokoju i.... chyba tam postoi bo co mam zrobić? Co do wód ja się boję, że mi odejdą jak będę wracać z uczelni i co? Z taką mokrą plamą? Jeszcze się przeziębie bo to zima będzie Ale jestem ciekawa w jakich sytuacjach zaczniemy rodzić Której historia będzie najśmieszniejsza
|
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj musimy dokończyć wczorajsze pulpety i kotlety mielone.
Wczoraj zrobiłam i dzisiaj mam z głowy. Jutro pewnie coś na szybko-jakieś warzywa na patelnie z ziołami i będzie spokój.Czasami wolę iść na łatwiznę. I nienawidzę gotowac w niedzielę. Zwykle jesteśmy w trasie po rodzinie ale czasami się zdarzy że muszę coś upichcić. Co do piesków. Uwielbiam bishony za ich charakter.To dla mnie pies idealny. Wierny,inteligentny i zawsze wesoły.Idealny pies dla rodzin z dziećmi. Ja bolończyka zaadoptowałam,suczkę miała wtedy 3 lata i wiele wycierpiała. A maltańczyka kupiłam (egoistyczne-wiem). Bishony są śliczne tylko często brzydko czesane. Wystawowe fryzury u tych psów są tragiczne. Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-10-26 o 17:17 |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten czop to co to z ogóle? Jak wygląda? Nie słyszałam o tym ![]() Tak czytam sobie MARSI o tych twoich popisach kulinarnych i pomysłach i myśle sobie że bardzo ale to bardzo przydalabyś mi się w domu Ależ równości bym dzięki tobie poznała ![]() A druga rzecz która mi się nasuwa to: SZAJKA albo mi się wydaje albo i nie ,czy twoich zdj nie ma w klubie? Wszystkie mniej więcej kojarzę a ciebie,no wybacz ale nie Wytłumaczysz to jakoś?
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czytam o czopie bo nie wiedziałam co to jest
![]() Ahh ta błoga niewiedza Ile jeszcze przed nami?Studniówkę dziś mam-impreza po zbóju- siedzę opatulona, zakatarzona i wcinam Rafaello |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj jakoś gorzej się czuje od wczoraj biorę magnez i żelazo i coś mi się wydaje że mój organizm musi się do tego przyzwyczaić dlatego dzisiaj jestem taka senna, w głowie mi się kręci. Mam nadzieję, że jutro już wszystko wróci do normy
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam parę dni temu kurtkę zimową w vero modzie za 100zł wygląda na to, że się będę w nią dopinać do samego końca... i fajnie bo przeszukałam mnóstwo kurtek i ta najlepsza... bo i po ciąży mogę normalnie ubierać
|
|
|
|
|
#4732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od lekarza no i tak: z małym wszystko ok, już 1,5 kg waży
, szyjka wybadana, morfologia wzorowa, tylko to moje spojenie łonoweCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4733 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to choroba na pewno :/ 38.4 temp, katar kaszel i mała od powrotu non stop śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
ponoć 21go listopadadaleko nie wyjechał tym razem siedzi w Liverpool ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ![]() |
||||
|
|
|
#4734 | |
|
Rozeznanie
|
Ja na obiad dzisiaj zrobiłam pyszną tartę z kurczakiem, teraz ledwo siedzę tak się napchałam.
Na cmentarz w tym roku się nie wybieram. Nic nie będzie jak raz sobie odpuszczę te stanie w korkach i przeciskanie się między ludźmi. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() big szacun - 4te dziecko ja się tu obawiam co będzie ze mną..czy dam radę bo będzie 2gie
|
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ostatnio powiedziałam, że wózek nowy kupujemy to też wszyscy oczami przewracali ale to nasze pieniądze i nasza decyzja i tyle ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- pantarella witaj ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-10-26 o 18:37 |
||
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehhe relacja z mężem powiadasz dużo by opowiadać najgorsze było to, że nie mieliśmy dla siebie ani jednego dnia, żeby tak sobie posiedzieć i pobyczyć się..ciągły brak czas ![]() wraca za 1ms a później wylatuje dopiero na początku lutego
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, a moja mama dzis gadała z moim ojcem zeby się dołożył do korepetycji brata to powiedział ze mu nie potrzebne, kurtke zeby sobie kupił w ciuchach a jak zapytała czy chce się z nią zlozyc na łózeczko to powiedział że nie ze to nie jego sprawa i ze ma to gdzies, a ja glupia chcialam go na chrzciny zaprosić ale dzidzia dzis leniwa az sie zaczynam martwic;/
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze pokaże mój kocyk, a raczej jego fragment. Trochę "koślawy", ale to pierwsza duża rzecz na drutach jaką robię. Zawsze małe albo szydełkiem.
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Wróciliśmy z Reala - proszek Dzidziuś zakupiony, tzn 2 - do białego i koloru i jeszcze płyn do płukania (niecałe 6 zł)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

moja mama też ostatnio mnie olewa, fakt, że codziennie godzinę gadamy przez telefon, ale żeby przyjechać do nas to ciężko jej, a jak do niej chcemy jechać to ma pretensje, że późno że nie ten dzień bla bla bla. Ja nie mówię, że mam być księżniczką na włościach, ale trochę życzliwości by się przydało. Jeszcze tylko teksty typu "nie rozczulaj się nad sobą, brzuch masz mały, ja miałam 3x większy i dawałam radę" heh, ale co tam, mama wie lepiej niż lekarz nie?

)

Wytłumaczysz to jakoś? 

ślub 28.04.2012
ale za miesiac mezus wroci???
jak zresztą wiele kosmetyków.