![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Aga, zdroweczka !!!!!!!!
![]() Czekam jak na zbawienie na ta 14sta, az bede mogla sobie siasc z ksiazka, herbata, sniadaniem porzadnym, niech ten czas szybciej leci pliiiizzzzzzzz..... Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#4713 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie! Ostatnio cos mi cytaty pourywalo i nie odp wszystkim za co przepraszam
![]() Pamietam, ze nancy pytala co z mieszkaniem. Nic kochana, stanelo w martwym punkcie. TZ nie moze sie zdecydowac i ciagle kreci nosem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Nawijko-Ty dajesz Kubie owsianke? Jeśli tak to jak ją przyrządzasz? I gdzie ją dostanę? W jakich działach szukać?
![]() W ogóle dziewczyny mam wielką prośbę do was ![]() Mogłybyście mi rozpisać menu waszych maluchów mniej więcej? Co jedzą,w jakich godzinach? Aaaa mogę kupić szczeniaczka uczniaczka za 40 zł. Wersja angielska. Warto?
#4715 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie schizuj, elementarne podstawy higieny wystarczą żeby uchronić małą! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Pieprzysz farmazony, co się dzieje! Cytat:
Ja mieszkam pod jedynką i mam domofon na stałę odłączony, włączam tylko jak czekam na kuriera ![]()
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
A wiesz Laurko,sprawdziłam sobie na schemacie z hippa jak to powinno wyglądać i tam jest podane że dziecko powinno 4-5 razy pić mleko,no to u nas tak wychodzi. Ale może oni mieli na myśli 100ml mleka
![]()
#4717 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() jestem, czytam ale po łebkach ![]() mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie. Jakby któraś się mnie o coś pytała to proszę piszcie mi wiadomości na priv bo na bank przeoczę, a nie chciałabym żeby któraś poczuła, że ją zlewam. Z ostatnich dni to kilka rzeczy mi utwkiło. AŚKA - Ty i Twoja piżama to jest mój hit nr 1. Powiem Ci że dawno się tak nie śmiałam przed komputerem ![]() Bijkora ![]() Black, mam nadzieję, ze Ci się poukłada wszystko i z $ i z TŻ. Chyba muszę zrobić głosowanie na sukienkę na roczek, bo mam dla Majusi 4 i nie wiem którą wybrać ![]() Apropo roczku to siedzę nad menu. Dziś zrobiłam dzieciakom czapeczki z napisem 1 Majeczki ![]() A i jeszcze się chwalę troszkę. Mało która z Was widziała chyba mojego kosmetycznego bloga - oprócz Małej i Black, no ale piszę sobie i w lutym jadę na pierwsze moje spotkanie blogerek ![]() ![]() A dziś sobie kupiłam spodnie z wstawkami ala skóra i złotymi zamkami. Kurcze, na takie chorowałam i w końcu się odważyłam ![]() idę Was trochę poczytać GADUŁY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Evel-gratuluje
![]() ![]() ![]()
#4719 |
Wtajemniczenie
|
hej laseczki,
nie cytuję bo tak na szybicka jestem, wieczorem was nadrobię ![]() ale chciałam się zameldować, że wcale o was nie zapomniałam. Wczoraj wyszłam z domu o 9 to wróciłam o 20 ![]() ![]() ![]() ![]() tak więc pozdrawiam dziewczynki i miłego dnia. ps. z tego co doczytałam - tak Lady, w przyszłym tygodniu kawusia koniecznie (o ile nie zostanie u mnie babcia ![]() Szaja - dzieki za propzycje zabawek! chyba na duplo się zdecyduję, bo szczerze mam już serdecznie dość wszystkiego co gra śpiewa i w ogóle jest w jakikolwiek sposób interaktywne ![]()
![]() |
#4720 | |||||
Zakorzenienie
|
łikiend
![]() hej hej! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no wlasnie najpierw daje na lyzeczce lipomal albo wapno a potem to paskudztwo i zanim sie zorientuje to juz po ptokach, polknie... na szczescie jeszcze nie pluje, jeszcze ![]() a ten wczorajszy wymiot ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nadrabiam dalej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Mała, napewno są zjazdy, wszędzie są
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polukrowałam kilka pierników, na więcej Miś nie pozwolił ![]() ![]()
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie chodzi o plyny, nie o mleko. Mleka tyle na pewno nie pije. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Szkoda pisać...
![]() Cytat:
Ja nie Nawijka, ale kupuję taką, że tylko zalewam gorącą wodą, odstawiam na 5 minut i gotowa, do tego jakieś owoce. U nas jest tak: Ok. 9 śniadanie - kasza manna/owsianka itp. 12 - 150 ml mm 15 obiad - zazwyczaj to co jem ja 18 - albo mm, albo staram się coś kombinować, płatki z mlekiem, ryż z jabłkami, ... 21 - 180 ml mm To jest takie uogólnione, bo bardzo różnie to wychodzi. Jeśli zaczynamy od 7-8, to wtedy niestety nie wiem dlaczego, wychodzi 7 posiłków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
marsi
![]() Nasz masterchefie, z ktorej czesci krowy robi sie rostbef? |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Laurko, ale masz śliczną paterę, uwielbiam takie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
I między głównymi posiłkami ZAWSZE musi coś być innego, wafelki, herbatniki, chrupki - cokolwiek. Bo tak to by między głownymi wychodziły przerwy max 2h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
HJE, co jest? pisz szybko w k.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pola też już prawie roczek i jeszcze czasem i 4 butle mm je. A siostrzenica tż w październiku skończyła roczek, a chyba od maja, czyli jak miała pół roku, już W OGÓLE mm nie pije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 6.00 - mleko 180ml 9.00 - śniadanie w żłobku (bułeczka z masłem roślinnym, jajkiem, kaszka) 12.00 - drugie danie w żłobku, dziś np. ryba na parze z ziemniaczkami i marchewką 14.00 - zupka w żłobku, dzisiaj jarzynowa, wczoraj ogórkowa 16.30 - deserek - kiesiel, tarte jabłko, mandarynki, dzisiaj kaki z jabłkiem, jak nie mam czasu zrobić, to deserek ze słoiczka 19.00 - mleko 210ml. TYLE. Cytat:
![]() ![]() Ale dziękuję że pytasz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Jak się czuję ??
Zmęczona, bez energii, trochę mnie nerka boli. Jeszcze lekarz rodzinny nie wystawił mężowi zwolnienia na mnie i we wtorek do pracy. Dobrze że udało mu się wziąć 2 dni opieki No i wiecie, nic przy Zuzce zrobić nie mogę nie mogę prze dwa miesiące dźwigać ciężarów powyżej 5 kg :screwy: ![]() ![]() Ledwo na to nasze 4 piętro wyszłam ![]() Hje nie gada głupot. Jesteś wspaniała mama dla Poli ![]() A najgorsze że jak nie wysikam tego kamienia to w styczniu kolejny zabieg :banghead::banghead: Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm dziewczyny dawaly (nancy?). Platki owsiane dostaniesz na pewno w kazdym sklepie, powinny byc tam, gdzie wszystkie kasze/ryze/itp. Wybieraj te z napisem "gorskie" lub "zwykle" - nie kupuj "blyskawicznych", bo sa najbardziej przetworzone. Mozesz tez kupic je na targu na wage (zwykle tansza opcja), o ile jest stoisko z kaszami/fasolami/owocami suszonymi. Ja tak robie. A co do Oskara mlekopija - ja bym sie nie martwila. Ty pewnie tez nie, gdyby ta niezdrowa presja ze strony bliskich. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "szczesciara ze mnie..." to sie nazywa SIŁA!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Aga, masakra, ja bym chyba nie wytrzymała, jakbym nie mogła Poli brać na ręce tyle czasu
![]() Ale np. jak Ci ją ktoś posadzi na kolana, to tak można? A jak ze wstawaniem w nocy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
pstryczku zartowalam oczywiscie, ale na innych ta dziewczynka wyglada uroczo
mala 9 kaszka ze swiezym owocem 12 obiad ok. 200g kleik z warzywami i miesem lub ryba 15 przekaska - owoc, jogurt, ciasteczka dla niemowlat 18 kolacja 100-120g jajecznica z warzywami do tego chleb lub cos a la obiad 21 uu po kapieli I w nocy jest 2-3 razy uu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja!
Kiedys na wizazu bralam udzial w konkursie Wella. Wlasnie listonosz przyniosl paczuszke ![]() ![]() Mam szampon, odzywke, pianke i jakis spray do stylizacji. Szkoda tylko, ze maja tak beznadziejne sklady... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moje dziecko ewidentnie potrzebuje czułości w nocy. Usypiam ją zawsze w łóżeczku, zasypia ładnie i ale co chwila jakieś stęki jęki, nie budzi się ale jęczy. Jak jest większa rozpacz to ją biorę do nas i co ? Śpi jak zabita do rana. Nie wiem w sumie czy tak zostawić czy od razu ją brać do nas do łóżka hmm ![]() Wychodzę dzisiaj na dżamprezę do przyjaciólki na urodziny na całą noc.. nie bardzo mi się chce bo sama bez męża i bez Blanki ![]() ![]() ![]() A i bym zapomniała- martwi mnie to, że Blanka mocno rwie sobie włosy ![]() Hje-kochana co Ty pitolisz?! Pisz no w k. co się dzieje ! ![]() Mika- co za historia z tym pijakiem, ja bym chyba umarła ze strachu i zaczęła się drzeć. Brawa za opanowanie i zimną krew ![]() Lady- współczuje sytuacji z Pietraszkiem, dobrze że nic się nie stało ! Szaja- ale z Ciebie ładna dziewczynka-japonka ![]() Aga-witaj w domu ![]() Evel- fajnie że szykuje się spotkanko. Pokaż sukienki i swoje spodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie mąż mnie wywala na noc do 2 pokoju, ale jak wróci do pracy to już ja będę do niej wstawać, przecież on musi być przytomny w pracy. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Evel, ja podczytuje wszystkie "nasze" blogi
![]() ![]() Kurde dziewczyny dzisiaj jakis pechowy dzien, uspalam babla na druga drzemke i co? Wpadla moja przyjaciolka, bez zapowiedzi. Ogolem uwielbiam ttakie wizyty ale babel sie obudzil, w domu syf, mam taki parszywy humor, rozkleilam sie przy niej na maksa no koszmar, glupio mi bylo okrutnie ale co poradzic :'( Uspalam babla po raz trzeci, jak mi go ktos obudzi znowu to qrwa ukatrupie golymi rekami, obiecuje..... Nie wiem, co sie ze mna dzieje, chyba przez @, ale nigdy az takich wahan nastrojow nie mialam.... Normalnie siedze i wyje, poloze sie chyba spac bo tak funkcjonowac sie po prostu nie da :'( Ehh nie zamulam juz.... ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.