Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 12:07   #4711
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

hje, co jest....?

Aga, duuuzo zdrowka zycze! Super, ze jestes juz w domu!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:15   #4712
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aga, zdroweczka !!!!!!!!

Czekam jak na zbawienie na ta 14sta, az bede mogla sobie siasc z ksiazka, herbata, sniadaniem porzadnym, niech ten czas szybciej leci pliiiizzzzzzzz.....

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:21   #4713
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie! Ostatnio cos mi cytaty pourywalo i nie odp wszystkim za co przepraszam
Pamietam, ze nancy pytala co z mieszkaniem.
Nic kochana, stanelo w martwym punkcie.
TZ nie moze sie zdecydowac i ciagle kreci nosem...

Stary 2013-12-13, 12:44   #4714
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-Ty dajesz Kubie owsianke? Jeśli tak to jak ją przyrządzasz? I gdzie ją dostanę? W jakich działach szukać?

W ogóle dziewczyny mam wielką prośbę do was
Mogłybyście mi rozpisać menu waszych maluchów mniej więcej? Co jedzą,w jakich godzinach?

Aaaa mogę kupić szczeniaczka uczniaczka za 40 zł. Wersja angielska. Warto?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:18   #4715
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak pytam ale w czym problem właściwie?
Wszystko przecież je? Kaszek nie musi.
Do 1 r.ż mleko jest podstawą diety, i ma stanowić 2/3 jedzenia.
Dlaczego cię to martwi?

Rozumiem że może być uciążliwe bo ciągle mu robisz coś do jedzenia, ale... to całkowicie normalne. Ile on tego mleka na dzień objętościowo wypija?

Też czytam tą ksiązkę "moje dziecko nie chce jeść" i dziecko powinno pić minimum 500ml. Ja bym się bardziej martwiła jakby nie chciał już mleka wcale. A skoro je i mleko i posiłki stałe.. to moim zdaniem problem nie istnieje.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

O boże! znów łapię schiz. Zaprzestałam dotykania nosa i często myję ręce, no..ale...
O to to, ja też z takiego założenia wychodzę.

Nie schizuj, elementarne podstawy higieny wystarczą żeby uchronić małą!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Martwi mnie ilość mleka jaką wypija. Licząc z nocą wychodzi 900ml. 5 razy po 180ml. Sądzicie że to ok?
A jeśli o kaszki chodzi to chciałabym żeby złapał też coś glutenowego (oprócz chleba,biszkoptów) no i innego jak mleko.
Nie stresuj się ilością mleka, jak będzie gotowy to sam zmniejszy jego ilość.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
to tylko skok

sukienkę jasną

Blanka jak jeszcze jadła w nocy, to na leżąco. Dawałam Jej butelkę i sobie pila.

słodziak

Biorę się za pieczenie kolejnej partii pierników, tym razem na choinkę, z witrażem
Zrobiłam rano zakupy, prawie wszystko co potrzebne mi będzie do ciast, ciastek. Do tego pojechałam na taki duży rynek i kupiłam suszone owoce (nie zdążyłam sama zasuszyć), będzie kompocik

Zastanawiam się co dla mnie, jako matki jest gorsze:
- fakt, że Blanka płakała jak wychodziłam ze żłobka zostawiając Ją w obcym miejscu
czy
- fakt, że zrobiła mi dzisiaj "papa" i poszła sobie do innych dzieci nie zwracając uwagi na mnie
Tak źle i tak niedobrze. A szczerze to cieszę się że Blanusia się zaaklimatyzowała w żłobku. A jak się czuje?

Cytat:
No właśnie. A on wypija prawie litr mleka To jest bardzo dużo,mimo że je też wszystko inne. Muszę zmienić menu jakoś ...
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
u nie tez czesto i budzili mala, ale domofonem, bo jestem 1 ... najczesciej jak mala spi to odlaczam go i mam spokoj ...

Laski a ja przestalam karmic i niedlugo zrobie sobie jakis tatuaz ... marzylam o tym cala ciaze i pozniej jak karmilam ... mysle o napisie na wewnetrznej stronie przedramienia tylko jeszcze nie wiem co, ale napewno to bedzie cos dedykowane mlodej

Fewciu wydaje mi sie, ze powinnas sie cieszyc, jak mala chetnie idzie do innych dzieci ... tzn ze krzywda jej sie nie dzieje i dobrze tam sie nia zajmuja
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hejka Witam sie i na watku
Napisałam w K
Wczoraj miałam przygode kapie Julka sama w domu Tz wraca jak go juz uspie wiec jeszcze jakies 40 min do jego powrotu nagle ktos kluczami gmera no ja nic mysle moze wczesniej wrocił ale tak gmera po zamku i nic potem cos gada ale głos obcy wyjełam Julka na rece ide zobaczyc pod drzwi a tak ciemn ale ktos stoi wrociałam do pokoju wycieram , ubieram Julka dalej to samo aż w koncu kop w drzwi az zamarłam za tel i po policje mowie ze pijany bo czuc było przez drzwi i ze nie znam a sama jestem z małym dzieckiem
Przyjechali po 15 min w tym czasie gosc zszedł na dół i zadz domofonem a ze myslałam ze to policja to otworzyłam bez pytania a jak wrocił to od nowa to samo potem do sasiadki zaczoł sie dobijac ale juz przyjechali jeden wszedł do mnie i spisał dane drugi go trzymał
Julek ucieszony Panem policjantem nie chciał zasnąć potem
I tym sposobem mam drzwi w zawiasach opadniete musze na 2 zamki zamykać bo trzaskają przy najmniejszym przeciągu a Panu zafundowałem noc na wytrzezwiałce bo chyba musieli go wywiesc choc nie wiem moze do domu go zawiezli ???
chyba bym zawału dostała.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny, napisalam malzowi o tej szanownej pani listonoszce a ten do mnie co? 'Trzeba jej bylo gola doope pokazac'

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jestem w domku.
Zuzią potraktowała mnie jak kogoś obcego, ale powoli się przekonuje do mnie
Nie mam siły

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Odpoczywaj! Dobrze że już w domku.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

przedwczoraj pytałam, które to jajecznice z mikro dają. Pytałam dlatego, bo Dawid dwa razy spróbował i dwa razy haftował po tym. Tz mnie zdupcył i stwierdzil, że przeze mnie i przez durny wizaż bo jajko się tylko sparzyło
Ja ci napisałam że ja robię U nas nic się nie dzieje i na pewno nie tylko sparzona bo wszystko ma ścięte jak daję. Muszę też spróbować na parzee zrobić.

Cytat:
Dlaczego jestem taką beznadziejną matką???
Pieprzysz farmazony, co się dzieje!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hje no co Ty znowu, nie mow tak!!!!!!!!!!!

Deli no tak, ale ta wariatka piescia lupala w drzwi!

Chyba bym z☠☠☠ała porządnie i postraszyła że przełożonym zgłosisz. I kazała sobie wszystko na poczcie zostawiać jak Ci to na rękę by było.
Ja mieszkam pod jedynką i mam domofon na stałę odłączony, włączam tylko jak czekam na kuriera
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:19   #4716
mala_19kw
Zakorzenienie

A wiesz Laurko,sprawdziłam sobie na schemacie z hippa jak to powinno wyglądać i tam jest podane że dziecko powinno 4-5 razy pić mleko,no to u nas tak wychodzi. Ale może oni mieli na myśli 100ml mleka wtedy by się zgadzało to co piszecie że 500ml w ciągu dnia. Ale oczywiste jest że dziecko setką się nie najada... Żeby mu te pokarmy stałe starczały na dłużej to ilość tego mleka też by się zmniejszyła w ciągu dnia. Nie wiem,panikuje... Cały czas każdy brzęczy wkoło że on już prawie rok ma i powinien jeść dużo więcej innych rzeczy jak mleko. Przez to czuje nacisk.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-13, 13:21   #4717
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
jestem, czytam ale po łebkach
mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie. Jakby któraś się mnie o coś pytała to proszę piszcie mi wiadomości na priv bo na bank przeoczę, a nie chciałabym żeby któraś poczuła, że ją zlewam.

Z ostatnich dni to kilka rzeczy mi utwkiło.

AŚKA - Ty i Twoja piżama to jest mój hit nr 1. Powiem Ci że dawno się tak nie śmiałam przed komputerem

Bijkora gratulacje zdanego egzaminu.

Black, mam nadzieję, ze Ci się poukłada wszystko i z $ i z TŻ.

Chyba muszę zrobić głosowanie na sukienkę na roczek, bo mam dla Majusi 4 i nie wiem którą wybrać
Apropo roczku to siedzę nad menu. Dziś zrobiłam dzieciakom czapeczki z napisem 1 Majeczki

A i jeszcze się chwalę troszkę. Mało która z Was widziała chyba mojego kosmetycznego bloga - oprócz Małej i Black, no ale piszę sobie i w lutym jadę na pierwsze moje spotkanie blogerek cieszę się jak cholerka

A dziś sobie kupiłam spodnie z wstawkami ala skóra i złotymi zamkami. Kurcze, na takie chorowałam i w końcu się odważyłam

idę Was trochę poczytać GADUŁY
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 13:34   #4718
mala_19kw
Zakorzenienie

Evel-gratuluje u mnie chyba nie ma zjazdu blogerek
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-13, 13:40   #4719
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej laseczki,

nie cytuję bo tak na szybicka jestem, wieczorem was nadrobię

ale chciałam się zameldować, że wcale o was nie zapomniałam. Wczoraj wyszłam z domu o 9 to wróciłam o 20 a jeszcze siostra przyjechała firnakę do obszycia przywieżć i się wyżalić i tak zleciało do 24... a dziś też od rana zavbiegana, właśnie na chwilkę jestem w domu, próbuję coś wyewciować, ale przy montażu schodów to syzyfowa praca no i za godzinę znów wybywam na terapię, aż do 21

tak więc pozdrawiam dziewczynki i miłego dnia.

ps. z tego co doczytałam - tak Lady, w przyszłym tygodniu kawusia koniecznie (o ile nie zostanie u mnie babcia )
Szaja - dzieki za propzycje zabawek! chyba na duplo się zdecyduję, bo szczerze mam już serdecznie dość wszystkiego co gra śpiewa i w ogóle jest w jakikolwiek sposób interaktywne

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:46   #4720
pstryczek84
Zakorzenienie

łikiend
hej hej!
Cytat:
Pstryniu: tak se patrze po tych lekach i wychodzi mi ze zovirax i hascovit to to samo? , ta sama substancja.
no mi w aptece tez tak mowili, i ten hascovir chyba tanszy jest nawet ale jednak na mnie h. nie dziala zupelnie a z. tak wiec cos tam jednak musze miecw sobie innego

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Pstryniu staraj się jakoś wciskać to pulneo bo ten syrop jest dość ważny, różnie o nim mówią, niekoniecznie dobrze, listy skutków ubocznych lepiej nie czytać, ale ja go doceniam bo nam parę razy pomógł uniknąć antybiotyku przy Grzesiu. Ja jakoś nigdy nie dawałam lipomalu ale on chyba jest dobry w smaku? To próbuj nabierać do strzykawy po nurofenie najpierw pulneo, potem lipomal - jest szansa że jak się zasłodzi lipomalem to może się nie zorientuje że pulneo niedobre. Ja tak daję, w jednej strzykawce, mam takiewiększe po 8 i po 10 ml. Na noc nie tylko można ale wręcz trzeba, to się podaje 3 razy dziennie. Pulneo nie jest wyksztuśny, syropy wyksztuśne podaje się tylko rano i po południu. I nie panikuj tak z tą krtanią, pisałam że jak Was dopadnie krtań to nie będziesz miała wątpliwości że to to, skoro masz wątpliwości to to nie to Przy krtani dziecko nie kaszle tylko szczeka.
daje daje
no wlasnie najpierw daje na lyzeczce lipomal albo wapno a potem to paskudztwo i zanim sie zorientuje to juz po ptokach, polknie... na szczescie jeszcze nie pluje, jeszcze
a ten wczorajszy wymiot byl jednorazowy, moze mu jajeczniczka nie podeszla bo kawalek jajka ten tam bylo

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno Pstryniu - to nie jest tak że dziecko raz szczeknie a Ty je wystawiasz w piżamce za okno byle zdążyć. Jeśli się dusi, nie może złapać oddechu - wtedy nie ma żartów, owijasz w cokolwiek ciepłego i na zimne powietrze żeby się krtań rozszerzyła. Jeśli paskudnie kaszle ale sobie jakoś radzi, nie ma duszności, to spokojnie zdążysz je normalnie ubrać i wyjść. No i pewnie zdarzają się też łagodniejsze przypadki, gdzie w ogóle się obywa bez takich akcji, tyle że dziecko sobie pokaszluje trochę szczekająco

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

No i żadna nie odpowiedziała mi czy po katarku pojawiły się bezdechy???? Zastanawiam się nad kupnem... ale boję się o te bezdechy....
ja nic takiego nie zaobserwowalam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Wlasnie z gilem wygladalby slodko ;-) Jak znajde polaze Ci zdjecie dziewczynki z takim rasowym gilem, a album z jej zdjeciami byl kilka lat temu hitem nad hitami w ksiegarniach
https://www.google.co.jp/search?q=%E...ml%3B640%3B429

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

https://www.google.co.jp/search?q=%E...ml%3B240%3B320

Przekonalam Cie? ;-)[COLOR="Silver"]
o matko, Ty tak na serio? jak dla mnie masakra, fuj, bleeee

nadrabiam dalej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:50   #4721
e_vel
Wtajemniczenie

Mała, napewno są zjazdy, wszędzie są Ja ten mam 100 km od siebie, ale mąż obiecał mnie "dostarczyć":rolleyes :
Stary 2013-12-13, 13:56   #4722
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz Laurko,sprawdziłam sobie na schemacie z hippa jak to powinno wyglądać i tam jest podane że dziecko powinno 4-5 razy pić mleko,no to u nas tak wychodzi. Ale może oni mieli na myśli 100ml mleka wtedy by się zgadzało to co piszecie że 500ml w ciągu dnia. Ale oczywiste jest że dziecko setką się nie najada... Żeby mu te pokarmy stałe starczały na dłużej to ilość tego mleka też by się zmniejszyła w ciągu dnia. Nie wiem,panikuje... Cały czas każdy brzęczy wkoło że on już prawie rok ma i powinien jeść dużo więcej innych rzeczy jak mleko. Przez to czuje nacisk.
Kochana, ja przestałam sobie zawracać głowę schematami producentów żywności dla dzieci. W ogóle przestałam sobie schematami głowę zawracać, bo chyba bym się bała że Michał umiera z niedożywienia, a z tego co widzę ma się świetnie. O tym 500 ml, to minimum wg mnie. Jak je więcej to nic mu się przecież nie stanie, mleko ma sporo wartości i jest bardziej odżywcze niż np marchewka czy deserek z bananem. Głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
jestem, czytam ale po łebkach
mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie. Jakby któraś się mnie o coś pytała to proszę piszcie mi wiadomości na priv bo na bank przeoczę, a nie chciałabym żeby któraś poczuła, że ją zlewam.

Z ostatnich dni to kilka rzeczy mi utwkiło.

AŚKA - Ty i Twoja piżama to jest mój hit nr 1. Powiem Ci że dawno się tak nie śmiałam przed komputerem

Bijkora gratulacje zdanego egzaminu.

Black, mam nadzieję, ze Ci się poukłada wszystko i z $ i z TŻ.

Chyba muszę zrobić głosowanie na sukienkę na roczek, bo mam dla Majusi 4 i nie wiem którą wybrać
Apropo roczku to siedzę nad menu. Dziś zrobiłam dzieciakom czapeczki z napisem 1 Majeczki

A i jeszcze się chwalę troszkę. Mało która z Was widziała chyba mojego kosmetycznego bloga - oprócz Małej i Black, no ale piszę sobie i w lutym jadę na pierwsze moje spotkanie blogerek cieszę się jak cholerka

A dziś sobie kupiłam spodnie z wstawkami ala skóra i złotymi zamkami. Kurcze, na takie chorowałam i w końcu się odważyłam

idę Was trochę poczytać GADUŁY
Gratuluję!

Polukrowałam kilka pierników, na więcej Miś nie pozwolił Kurcze mam tyle pomysłów na dekoracje, ale czy mi czasu starczy przy dziecku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0608.jpg (56,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0611.jpg (48,8 KB, 30 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:02   #4723
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kochana, ja przestałam sobie zawracać głowę schematami producentów żywności dla dzieci. W ogóle przestałam sobie schematami głowę zawracać, bo chyba bym się bała że Michał umiera z niedożywienia, a z tego co widzę ma się świetnie. O tym 500 ml, to minimum wg mnie. Jak je więcej to nic mu się przecież nie stanie, mleko ma sporo wartości i jest bardziej odżywcze niż np marchewka czy deserek z bananem. Głowa do góry!

Gratuluję!

Polukrowałam kilka pierników, na więcej Miś nie pozwolił Kurcze mam tyle pomysłów na dekoracje, ale czy mi czasu starczy przy dziecku
Dziękuje kochana Chyba potrzebowałam takiego wsparcia że nie robię dziecku krzywdy i staram się jak mogę urozmaicania. Zluzuje trochę majty w tym temacie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-13, 14:11   #4724
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ikea generalnie ma taką politykę, że jak coś się dzieje z jej produktami, niekoniecznie z ich winy, czasem przez złe użytkowanie, to wycofuje. A mi się te lampki podobały, miałam kupić.

Nas zaprasza kuzynka. Mają syna 8 miesięcy starszego niż Michał. Kombinujemy że jednego położymy w jednym, drugiego w drugim pokoju, a my w salonie będziemy się bawić. Zobaczymy jak to będzie.

U nas nic takiego się nie działo.

Jaką folią? taką spożywczą?

Poucinało mi cytaty...

Nancy, koniecznie teściowa musi się dowiedzieć o sadzaniu, aczkolwiek uważam, że taki typ człowieka i tak nie uzna żadnego autorytetu

Lady, ale aparat z Pietraszka! Dobrze że nic złego się nie stało.

Dziękuję za miłe komentarze. U nas nie było tych małych gwiazdeczek, a na takie polowałam. W biedronce był mąż i też nie było lampek już. Muszę jeszcze inne obskoczyć.

Obiad na dzisiaj wczoraj wieczorem robiłam, spaghetti Ciekawe czy Miś zje z nami czy znów oleje obiad.

Meneq w tej książce "moje dziecko nie chce jeść" napisane jest że min. 500ml mleka powinno wypić.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Mam tak samo
Taka przezroczysta, do mikrofalowki.
Mnie chodzi o plyny, nie o mleko. Mleka tyle na pewno nie pije.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Bryy dzień.
U nas kiepska noc, jakoś młoda się wierciła strasznie i popłakiwała bo nie mogła się ułożyć.

Teraz się bawi łychą i kubkiem.

Wiecie, jakie to dla mnie niesamowite jak piszecie, że dziecko nie chce uu? Moja chce zawsze, w zdrowiu, w chorobie, smutku, czy co tam wstawicie.
Mam wrazenie, ze Yae sie odstawia i to dlatego..,

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Przepraszam, że tak pytam ale w czym problem właściwie?
Wszystko przecież je? Kaszek nie musi.
Do 1 r.ż mleko jest podstawą diety, i ma stanowić 2/3 jedzenia.
Dlaczego cię to martwi?

Rozumiem że może być uciążliwe bo ciągle mu robisz coś do jedzenia, ale... to całkowicie normalne. Ile on tego mleka na dzień objętościowo wypija?

Też czytam tą ksiązkę "moje dziecko nie chce jeść" i dziecko powinno pić minimum 500ml. Ja bym się bardziej martwiła jakby nie chciał już mleka wcale. A skoro je i mleko i posiłki stałe.. to moim zdaniem problem nie istnieje.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

O boże! znów łapię schiz. Zaprzestałam dotykania nosa i często myję ręce, no..ale...
A tutaj sie mowi, ze dla dziecka 9-12 miesiecy mleko to tylko 10-25% pozywienia.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:16   #4725
hje
Zakorzenienie

Szkoda pisać...

Cytat:
Nawijko-Ty dajesz Kubie owsianke? Jeśli tak to jak ją przyrządzasz? I gdzie ją dostanę? W jakich działach szukać?

Mogłybyście mi rozpisać menu waszych maluchów mniej więcej? Co jedzą,w jakich godzinach?
Owsianka tam gdzie makarony, mąki itp.
Ja nie Nawijka, ale kupuję taką, że tylko zalewam gorącą wodą, odstawiam na 5 minut i gotowa, do tego jakieś owoce.

U nas jest tak:
Ok. 9 śniadanie - kasza manna/owsianka itp.
12 - 150 ml mm
15 obiad - zazwyczaj to co jem ja
18 - albo mm, albo staram się coś kombinować, płatki z mlekiem, ryż z jabłkami, ...
21 - 180 ml mm
To jest takie uogólnione, bo bardzo różnie to wychodzi. Jeśli zaczynamy od 7-8, to wtedy niestety nie wiem dlaczego, wychodzi 7 posiłków
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:18   #4726
meneq
Zakorzenienie

marsi
Nasz masterchefie, z ktorej czesci krowy robi sie rostbef?
Stary 2013-12-13, 14:19   #4727
e_vel
Wtajemniczenie

Laurko, ale masz śliczną paterę, uwielbiam takie przydałaby mi się na torcik Majusi
Stary 2013-12-13, 14:19   #4728
hje
Zakorzenienie

I między głównymi posiłkami ZAWSZE musi coś być innego, wafelki, herbatniki, chrupki - cokolwiek. Bo tak to by między głownymi wychodziły przerwy max 2h
Stary 2013-12-13, 14:21   #4729
e_vel
Wtajemniczenie

HJE, co jest? pisz szybko w k.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 14:22   #4730
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie!
Pola też już prawie roczek i jeszcze czasem i 4 butle mm je. A siostrzenica tż w październiku skończyła roczek, a chyba od maja, czyli jak miała pół roku, już W OGÓLE mm nie pije
Stary 2013-12-13, 14:24   #4731
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
rozumiem Cię, ja co prawda, nie pierwsza na liście ale burak wie, że mam dziecko i przeważnie w domu jestem i matoł zawsze do mnie dzwoni , mimo, że nic dla mnie nie ma a przeważnie właśnie podczas drzemki Dawida
++
a to listonosze nie mają kodu do klatki?? U nas dzowni tylko do mieszkania, do którego ma przesyłkę.

Cytat:
JEZU!!!!!!! Mam dosć sąsiadów nad nami! normalnie maskara z nimi!!! DZIEŃ W DZIEŃ od rana do nocy zawsze COŚ.
Jak się nie tłuką, to się drą, to się ku.rwy sypią, to sobie posiadówki urządzają do pierwszej w nocy! MASAKRA!
A my jesteśmy w tym bloku postrzegani wiecie jak. Wszyscy w sumie to emeryci, albo pierwsi mieszkańcy i ich rodziny a my ba, bo młodzi, a tu chrapkę na to mieszkanie któryś mieli (nie wiem którzy).
I jesteśmy na etapie poszukiwania mieszkania. I chodź tu z młodym po bankach, orientuj się w kredycie... Byłam wczoraj w jednym.. To kurna odsetki prawie takie jak kredyt
zawsze to powtarzam - polityka prorodzinna od wieków u nas nie istnieje

Cytat:

Aaaa mogę kupić szczeniaczka uczniaczka za 40 zł. Wersja angielska. Warto?
Proszę Cię uprzejmie
6.00 - mleko 180ml
9.00 - śniadanie w żłobku (bułeczka z masłem roślinnym, jajkiem, kaszka)
12.00 - drugie danie w żłobku, dziś np. ryba na parze z ziemniaczkami i marchewką
14.00 - zupka w żłobku, dzisiaj jarzynowa, wczoraj ogórkowa
16.30 - deserek - kiesiel, tarte jabłko, mandarynki, dzisiaj kaki z jabłkiem, jak nie mam czasu zrobić, to deserek ze słoiczka
19.00 - mleko 210ml.
TYLE.

Cytat:
Tak źle i tak niedobrze. A szczerze to cieszę się że Blanusia się zaaklimatyzowała w żłobku. A jak się czuje?
Dzisiaj Panie mówiły, że była bardzo wyciszona, bawiła się w kąciku Gorączka w nocy już nie wróciła, więc chyba była zębowa. Blanka ładnie się bawi dzisiaj, nie ma kataru, rano coś tam wyleciało, ale niedużo. Więc chyba to wszystko było na zęby??
Ale dziękuję że pytasz
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:34   #4732
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Jak się czuję ??

Zmęczona, bez energii, trochę mnie nerka boli.
Jeszcze lekarz rodzinny nie wystawił mężowi zwolnienia na mnie i we wtorek do pracy. Dobrze że udało mu się wziąć 2 dni opieki

No i wiecie, nic przy Zuzce zrobić nie mogę nie mogę prze dwa miesiące dźwigać ciężarów powyżej 5 kg :screwy: na ręce jej nie wezmę,przewinąć nie da rady.
Ledwo na to nasze 4 piętro wyszłam

Hje nie gada głupot. Jesteś wspaniała mama dla Poli

A najgorsze że jak nie wysikam tego kamienia to w styczniu kolejny zabieg :banghead::banghead:

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:35   #4733
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie dawalam, ale zamierzam
Hmm dziewczyny dawaly (nancy?).

Platki owsiane dostaniesz na pewno w kazdym sklepie, powinny byc tam, gdzie wszystkie kasze/ryze/itp. Wybieraj te z napisem "gorskie" lub "zwykle" - nie kupuj "blyskawicznych", bo sa najbardziej przetworzone.

Mozesz tez kupic je na targu na wage (zwykle tansza opcja), o ile jest stoisko z kaszami/fasolami/owocami suszonymi. Ja tak robie.

A co do Oskara mlekopija - ja bym sie nie martwila. Ty pewnie tez nie, gdyby ta niezdrowa presja ze strony bliskich.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 14:37   #4734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

"szczesciara ze mnie..."
to sie nazywa SIŁA!!!
klask i:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:38   #4735
hje
Zakorzenienie

Aga, masakra, ja bym chyba nie wytrzymała, jakbym nie mogła Poli brać na ręce tyle czasu
Ale np. jak Ci ją ktoś posadzi na kolana, to tak można?
A jak ze wstawaniem w nocy?
Stary 2013-12-13, 14:38   #4736
meneq
Zakorzenienie

pstryczku zartowalam oczywiscie, ale na innych ta dziewczynka wyglada uroczo
mala 9 kaszka ze swiezym owocem
12 obiad ok. 200g kleik z warzywami i miesem lub ryba
15 przekaska - owoc, jogurt, ciasteczka dla niemowlat
18 kolacja 100-120g jajecznica z warzywami do tego chleb lub cos a la obiad
21 uu po kapieli
I w nocy jest 2-3 razy uu.
Stary 2013-12-13, 14:38   #4737
nafiyqa
Zakorzenienie

Ale jaja!
Kiedys na wizazu bralam udzial w konkursie Wella. Wlasnie listonosz przyniosl paczuszke Nawet nie wiedzialam, ze wygralam Chyba pierwszy raz w zyciu mi sie zdarzylo!
Mam szampon, odzywke, pianke i jakis spray do stylizacji.
Szkoda tylko, ze maja tak beznadziejne sklady...

Stary 2013-12-13, 14:48   #4738
Lenova
Wtajemniczenie

Hej

Moje dziecko ewidentnie potrzebuje czułości w nocy. Usypiam ją zawsze w łóżeczku, zasypia ładnie i ale co chwila jakieś stęki jęki, nie budzi się ale jęczy. Jak jest większa rozpacz to ją biorę do nas i co ? Śpi jak zabita do rana. Nie wiem w sumie czy tak zostawić czy od razu ją brać do nas do łóżka hmm

Wychodzę dzisiaj na dżamprezę do przyjaciólki na urodziny na całą noc.. nie bardzo mi się chce bo sama bez męża i bez Blanki aczkolwiek z drugiej strony to już lata świetlne nie byłam na takiej domówce i chętnie bym poszła no i mam mieszane uczucia.Ale koniec końców idę. Tylko w co się odziać( bedzie tam mój były-niedoszły )

A i bym zapomniała- martwi mnie to, że Blanka mocno rwie sobie włosy najczęściej jak jest zła lub kiedy usypia to ciągnie się za włosy tak mocno że aż trzaskają i ona garściami je wyrywa( nie boli ją to chyba bo w ogóle nie płacze z tego powodu) , widać nawet , że ma takie porympolone włosy, rozdwojone końcówki i ogólnie porwane ;/ NIe wiem czemu tak i jak temu zapobiec bo jak jej zabieram rękę to się denerwuje.Dodam , że mnie jak złapie za kudły to też rwie aż piszcze...

Hje-kochana co Ty pitolisz?! Pisz no w k. co się dzieje !

Mika- co za historia z tym pijakiem, ja bym chyba umarła ze strachu i zaczęła się drzeć. Brawa za opanowanie i zimną krew

Lady- współczuje sytuacji z Pietraszkiem, dobrze że nic się nie stało !

Szaja- ale z Ciebie ładna dziewczynka-japonka

Aga-witaj w domu Obyś szybko doszła do siebie i wysikała jednak ten kamień !

Evel- fajnie że szykuje się spotkanko. Pokaż sukienki i swoje spodnie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:50   #4739
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Aga, masakra, ja bym chyba nie wytrzymała, jakbym nie mogła Poli brać na ręce tyle czasu
Ale np. jak Ci ją ktoś posadzi na kolana, to tak można?
A jak ze wstawaniem w nocy?
Prawda jest taka że na dłuższą metę nie da.sie jej nie dźwigać. Na drugi tydzień jeszcze mama moja będzie przyjeżdżać , a później będę musiała dawać sobie radę.
Na razie mąż mnie wywala na noc do 2 pokoju, ale jak wróci do pracy to już ja będę do niej wstawać, przecież on musi być przytomny w pracy.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:59   #4740
LadyWhisper
Zakorzenienie

Evel, ja podczytuje wszystkie "nasze" blogifajnie, ze zjazd blogerek, gratuluje

Kurde dziewczyny dzisiaj jakis pechowy dzien, uspalam babla na druga drzemke i co? Wpadla moja przyjaciolka, bez zapowiedzi. Ogolem uwielbiam ttakie wizyty ale babel sie obudzil, w domu syf, mam taki parszywy humor, rozkleilam sie przy niej na maksa no koszmar, glupio mi bylo okrutnie ale co poradzic :'(

Uspalam babla po raz trzeci, jak mi go ktos obudzi znowu to qrwa ukatrupie golymi rekami, obiecuje.....
Nie wiem, co sie ze mna dzieje, chyba przez @, ale nigdy az takich wahan nastrojow nie mialam.... Normalnie siedze i wyje, poloze sie chyba spac bo tak funkcjonowac sie po prostu nie da :'(
Ehh nie zamulam juz....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości