|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Chyba u nas to mało dostępne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
http:// http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-3w1-xlander-xq-spacerowkagondola-fotelik-xcar-2012-adapter-kurier-gratis-p-13195.html
Co sądzicie o takim wózku ? Bo ja się nie znam ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-18 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś też kupiłam kilka szmatek, w lumpku ![]() I odebrałam wyniki badań. Mocz mam spoko, w krwi mam ciutkę za dużo leukocytów i za niski hematokryt, ale właściwie oba tak prawie na granicy. I mam wynik tego AFP. Czy któraś z Was robiła to badanie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Kosz mojżesza mi sie podoba, ale zobaczylam taka tradycyjna kołyske drewniana i marzy mi sie taki wintage w domu, szkoda ze droga jest
LINK z jakiego powodu je robilas? znalazlam tylko normy alfa-fetoproteina (AFP) Norma: 6-10 mikrogramów/l (z wyjątkiem kobiet w ciąży - u nich do 500 mikrogramów/l) Opis: jest to białko płodowe występujące w surowicy noworodków do około 4 tygodni po porodzie, następnie praktycznie znika. U osób dorosłych stężenie AFP wynosi poniżej 10 mikrogramów/litr. |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() po zatym ubzdurałam chyba sobie, ze dzis masz wizyte i czekałam na wieści co tam masz w brzuszku ![]() ja nic jeszcze nie kupiłam, czekam na poznanie płci - może w piątek sie ujawni ![]() ![]() jak bedzie dziewczynka, to moge poszaleć, ale jak chłopak to prawie wszystko mam ![]() co do sterylizatorów, ja nie używalam, do 4 miesiaca zalewałam butle wrzątkiem, a póżniej tylko myłam
![]() |
#4716 | |
Rozeznanie
|
ubrałam dzisiaj moje jeansy biodrówki sprzed ciąży. Ostatnie, w które się mieściłam. Nie miałam ich na sobie chyba z tydzień. Nic dziwnego by nie było gdyby zrobiły się za małe na brzuchu, ale okazały się ciasne na udach i pupie. Rośnie mi nie tylko brzuch, ale też wszystko inne, nawet buzia zaczyna mi się robić okrągła
![]() ![]() ![]() no. to się dzisiaj poużalałam nad sobą. Wybaczcie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tanie badanie, jak doczytałam, jeden z elementów tego testu potrójnego. Wstawiam moje wyniki...chyba ok, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może założymy OSOBNY wątek... CO ZE MNIE BĘDZIE ZA MATKA..... ![]() Jeżeli chodzi o sterylizator to nie wiem.... czekam na opinie DOŚWIADCZONYCH ![]() Może te doświadczone mamuśki zrobiłyby taki spis rzeczy potrzebnych i faktycznie przez nie użytych i ttakich absolutnych MUST HAVE i takich które zakupiły i zupełnie nie używały i okazały się zupełnie nie przydatne. Podzielone na ciuszki, sprzęty i co tam jeszcze będzie potrzebne... Bo Ja nie doświadczona mama czuję się zupełnie bezradna i zdezorientowana i zaczynam panikować, że o czymś zapomnę i nie będę wiedziała, że takie coś co będę potrzebować NAGLE w ogóle istnieje.... A może faktycznie powinnam zapisać się do szkoły rodzenia? Zaczynam serioo panikować. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mocne uściski dla Ciebie przesyłam !! Cytat:
![]() Ale jak to powtarza mój znajomy, który zafiksowany był na to, że urodzi się mu pierwszy oczywiście chłopak... cytuję " Jak urodzi się facet będę chodził dumny jak paw a jak dziewczynka to wychowam jak swoje" ![]() Co raz bliżej do piątku i mam nadzieje poznam płeć!! Cytat:
Nie wiesz, że to dzidziuś przybiera na masie .... spoko loko bejbe! Wsparcie męża najważniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ``````````` Byłam dziś u gina na kontroli grzybka. Jest poprawa. Dalej mam kontynuować leki i za tydzień znowu pojawić się w przychodni. Dostałam też skierowanie na test obciążenia glukozą....właśnie czytam na czym dokładnie polega i szczerze mi sie to nie podoba. Brzuch zrobił mi się mega twardy ![]() Jeżeli chodzi o kg. Od 4 tygodni nic nie przybrałam na wadze. Na początku ciąży spadłam o 5 kg. Później przybyło 2 i poźniej 1 kg i tak waga stoi.... położna dziś zapytała mnie przy ważeniu dlaczego nic nie tyje i czy jestem pewna, że czuje ruchy dziecka i kiedy miałam USG robione i tylko mnie nastraszyła baba...lekarz powiedział, że mam się nie przejmować bo przecież monitorujemy dzidzię i rośnie zdrowo a moja pijaweczka ściąga ze mnie najwyraźniej nadwyżkę tego co miałam przed ciążą i na zamartwianie się kg przyjedzie jeszcze pora.
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Umi u mnie niestety też rośnie wszystko... I ten cellulit
![]() ![]() Kliknęłam w końcu do tej kumpeli ten kocyk i poduszkę: http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...002933760.html http://allegro.pl/poduszka-minky-30x...047677427.html Nie mogłam się zdecydować ale stwierdziłam, że lepszy taki prezent niż kolejne ubranko, zwłaszcza, że ma ich masę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz jak z jakością ja prezent przybędzie :-D bo też go chcę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4721 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie że już nas coraz więcej czuje dzidzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o tutaj to znalazłam : http://parenting.pl/portal/21-tydzien-ciazy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Rozeznanie
|
88natka tylko u mnie uda też zrobiły się ogromne..
![]() ![]()
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wyparzałam od czasu do czasu butelki, smoczki i laktator
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
u nas pan dalej robi kuchnie i kurde myślałam że sobie drzwi wybiorę jakie chcę i on zrobi futryny pod wymiar a okazało się że muszę wybrać identyczny rozmiar a takiego rozmiaru już nie robią nawet z cm różnicą bo to by się jeszcze dało zrobić i dupaaaaaa straszna. I chyba tylko same futryny wymienimy na bardziej nowoczesne i klamki.. przez te hormony to aż mi się płakać z tego powodu chciało
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
Przepraszam ze nie bede was cytować ale cieżko z telefonu
![]() Przede wszystkim chciałam podziękować wam wszystkim za wsparcie to naprawdę miłe ze o mnie myślicie i trzymacie kciuki za moja dzidzie ![]() ![]() 88natka właśnie miałam sie ciebie pytać jak tam z korzystaniem z nocnika u twojej małej bo martwiłam sie czy moja Zuzia za długo w pieluchach nie chodzi :p od kilku miesięcy ma 3 nocniki w domu i wola czasami sisi i kupkę ale ja jej na sile nie ucze czekam aż sama dojrzeje a jak nie to wezmę sie za naukę jak bedzie cieplej ![]() Ja karmiłam piersią ale do 6 miesiąca tylko,takze pózniej miałam sterylizator taki do mikrofali i 4 butelki tommee tippee i bardzo polecam bo cały dzien używałam butelek a na wieczór dopiero wszystke naraz je mylam i wkladalam do sterylizatora na 8min do mikrofali a pózniej one sobie zostawały czyste w tym sterylizatorze i wyciągałam je jak potrzebowałam wiem ze nie musiałam sterylizować ale mi było tak poprostu wygodnie :p Co do wózka to ja mam z pompowanymi kolkami i jestem zadowolona ponadto jeśli chcecie trzymać wózek w domu to polecam odczepiane kółka bo jesienią jak bedzie błoto to tylko odczepiacie kółka i do reklamówki i w domu pod zalewem mozna szybko umyć Ja trzymam wózek na stałe w bagażniku samochodu i jestem zadowolona z modelu quinny buzz 3 (mozna dokupić dwa kolka z przodu i wtedy bedzie quinny buzz 4 ) jest to wózek dosyć masywny ale sprawdza sie wszędzie w terenie i w mieście i do auta łatwo włożyć bo szybko sie składa i sam sie rozkłada a ponadto każda najmniejsza cześć mozna dokupić ja jestem bardzo zadowolona niezniszczalny jest ten wózek ![]() ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/2213936133...355%26_rdc%3D1 Ale tak samo z wózkiem jak i z innymi rzeczami dla dzidziusia każda mama ma inne preferencje i z innych rzeczy bedzie zadowolona dlatego na rynku jest tak duży wybór..... Jak byłam w szpitalu w poniedziałek to widziałam mnóstwo mam z takimi maluszkami do 2 tygodni po urodzeniu masakra jakie slodziaki takie małe laleczki delikatne chciałabym juz miec dzidziusia przy sobie zeby moc go przytulać i całować ![]() Zazdroszczę wam tego szykowania wyprawek ja tez juz najchętniej wyjelabym wszystko ze strychu i naszykowalabym i dokupiła co trzeba ale wiem ze to za wcześnie jeszcze, zabiorę sie za to po ślubie czyli gdzies pewnie w czerwcu :p Jutro mam wizytę u lekarki w szpitalu taka rutynowa bez usg tylko wyniki tarczycy sprawdzi i posłucha serduszka a w czwartek spotkanie z księdzem na podpisanie protokołu przedmałżeńskiego a brakuje mi jeszcze dokumentów od prawnika z oświadczeniem o stanie wolnym itp nie wiem czy zdaze załatwić ![]() Przyszły mi tez juz obraczki, są piękne ImageUploadedByWizaz Forum1395183566.534577.jpg Spałam dzisiaj cały dzien do 16 musiałam odespac ten nerwowy weekend nareszcie emocje trochę opadły i mogłam odpocząć i popołudniu zrobiłam zakupy i miałam w końcu cos ugotować ale weszłam do was na forum i juz dzis nic nie zrobiłam , idę spać ![]() Czuje jak brzuch mi rośnie-pobolewa mnie, rwie i ciągnie tu i tam a mała wierci sie juz ja czuje troszkę nad pępkiem, rozpycha sie jak tylko moze ![]() Gratuluje wszystkim mamusia ktore juz czuja ruchy dzieciątka bo to najpiękniejszy moment ciazy ![]() Jeśli chodzi i cellulit to nawet nie chce mi sie o tym myślec nie moge na siebie patrzec ale to nie jest teraz ważne....najgorsza jest zgaga meczy mnie non stop nawet w nocy, biorę rennie ale pomaga tylko na chwile a gaviskon advance jest do picia taki gesty ze aż mnie cofa i na wymioty bierze bleee Idę spać bo sie znowu rozpisałam :p DOBRANOC ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-18 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki o 9.00 za wizytę. zaczynam się trochę stresowac.
Mam nadzieje ze poznamy płeć maleństwa Wczoraj wieczorem mnie groszek kopał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki za kciuki dziewczyny ![]() Po wczorajszym badaniu wszystko w porządku ![]() ![]() No i znowu nie poznałam płci ,zaczynam powoli wątpić w umiejętności mojej lekarki w tym zakresie ![]() 31 marca mam połówkowe u innego lekarza więc zobaczymy czy wtedy się ujawni ![]() Lece na zakupy a później postaram się nadrobić co tam naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz wizytę w moje urodziny, ja też wtedy idę ![]() Ja też czuję ruchy dziecka tak porządnie już od jakiegoś czasu ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj w sklepie ciążowym, żadnym firmowym tylko taki mały osiedlowy, myślałam, że ceny będą w miarę, a tu.. sukienko/tunika 170 zł, grzecznie podziękowałam ![]() Dziewczyny, a co konkretnie robi ten adapter do pasów? Ja sporo jeżdżę i to jako kierowca, staram się ten dolny pas trzymać pod brzuchem ale to wychodzi gdzieś na wysokości tuż nad spojeniem łonowym i i tak kawałkiem zahacza o brzuch, poza tym się zawsze boję, że się podciągnie. Czy ten adapter trzyma pas, żeby się nie podciągał, czy może ściąga go bardziej na biodra, tak żeby brzucha wcale nie dotykał?
![]() |
#4731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() niki19 wstydzioszka malego masz ![]() ![]()
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane..mniej regularnie się udzielam, ale od trzech dni męczą mnie wymioty
![]() ![]() ![]() ![]() zaczarowanadlaniego ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-19 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
kurcze pisałam wczoraj ale nie chciało mi dodac postu wiec pisze znowu(minus korxystania z tel)
dzieki za rady co do zatok, ja własnie koncze opakowanie tego sinupretu i dzis juz troche lepiej, do tego mam krople do nosa i do ucha bo i ucho mnie bolało. co do cellulitu to ja na codzie n mam malo widoczny ale w poprzednich ciazach mocno sie uwidaczniał ale po wroceniu do wagi sam znikał wiec teraz tym akurat sie nie martwie no i bylismy na zakupach i ciezko było cos wybrac dla 5latki. W koncu zadzwoniłam do jej mamy i absolutnie odpadły barbie kucyki pony i tegi typu rzeczy. Skonczyło sie na zestawie roznych materiałow plastycznych i grze edukacyjnej no i do tego mam upiec tort, tylko znowu bede miec problem jaki (w zeszłym roku była myszka minnie) skoro wiekszosc popularnych motywow jej nie interesuje... No i rzecz jasna musiałam sie skusic na mc flurry ![]() ![]() ale po obejcsiu całej galerii( tak pobieznie bo nie cierpie wiec tylko konkretne sklepy zaliczylismy) w domu ledwo weszłam po schodach tak mnie nogi bolały a dzis znowu deszcz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Miłego dnia mamusie i przyszłe mamusie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też bym chciała poczuć... Cytat:
![]() Koleżanka kupiła kosz mojżesza, ja kupię drewnianą kołyskę na kółkach ale z blokadami, żeby mi Mały nie odjechał w nocy :p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uda też mi się jakoś tak rozlały, miękkie to takie... Cytat:
![]() Ost bardzo mnie TŻ denerwuje, wkurza mnie, rzuca się o wszystko, mam czasem ochote po prostu pojechać do Mamy i go kopnac w doope ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
nie zdrabniają
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zdarza wam się, że częstują was alkoholem? ![]() ![]() ![]() mamuska11 - też trzymam kciuki!! ![]() Kurczę, zazdroszczę wam wybierania wyprawki. Ja wszystko dostanę łącznie z ciuchami. Dziś tylko się nie powstrzymałam i kupiłam body z the RAMONES ![]()
![]() |
#4737 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gondola Xlandera mi się bardzo źle kojarzy, jej wygląd znaczy. Ale fakt faktem dużo ich jeździ po mieście i chyba łatwo go schować do auta. Ale nie nadaje się na wertepy bo ma słabe amortyzatory i te skrętne kółka... Na miasto jak najbardziej ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że rozsadzanie gości to była niezła łamigłówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przymierzasz ciągle obrączki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie... znowu deszcz. Od jutra ma już być słonecznie i ciepło. W piątek wg DDTVN ma być 19stopni w cieniu. Kosza mojżesza nie miałam. Za to w prezencie ślubnym dostaliśmy kołyskę. Używaliśmy jej jednak krótko, bo synek szybko zaczął się przekręcać i obijał się o szczebelki więc przenieśliśmy go do łóżeczka. Teraz chyba w ogóle nie będziemy jej używać ze względów bezpieczeństwa. https://www.google.pl/search?q=drewn...31%3B542%3B373
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-19 o 08:01 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerze nie mam w swoim otoczeniu żadnej kobiety, która w ciąży napiła się alkoholu. Jednak bardzo mnie dziwi podejście innych osób - 'jeden kieliszek nie zaszkodzi przecież'. ![]() Twin, kołyskę na ślub? dziwne ![]() U mnie leje jak z cebra, jakaś koszmarna pogoda! a ja muszę dojechać busem na Bezpiecznego M.... ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-19 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
z tego co pamiętam to straszą, żeby obrączek nie przymierzać przed ślubem, oprócz przymiarek obowiązkowych
![]() i panna nie powinna nigdy przymierzać cudzych obrączek, a przyszła panna młoda (nie pamiętam, czy po ślubie też to dotyczy) nie powinna w żadnym wypadku pozwalać komuś swojej przymierzać ![]() trochę jest tych przesądów ślubnych ![]() Ale za to podobno jak się obrączkę zawiesi na sznurku i kręci nią nad brzuchem to można płeć dziecka określić w zależności od tego, jakie kółka zatacza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.