Mamusie sierpień 2014 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 18:13   #4711
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki, lew słodki

Może to przez to , że organizm zatrzymuję więcej wody.
Do kosmetyczki można chodzić i do masażysty na zabiegi antycellulitowe, tylko delikatniejsze.

A co do koszyka to Kosz Mojżesza
Dzięki
Chyba u nas to mało dostępne bo na allegro bardzo mały wybór jest...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 18:47   #4712
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

http:// http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-3w1-xlander-xq-spacerowkagondola-fotelik-xcar-2012-adapter-kurier-gratis-p-13195.html

Co sądzicie o takim wózku ?
Bo ja się nie znam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-03-18 o 18:48
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 18:56   #4713
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pogorszyl Wam się stan waszych ud? Ja nigdy nie mialam cellulitu a teraz mam straszne nogi. :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nigdy nie miałam idealnych, ale teraz faktycznie chyba jestem bardziej pomarszczona

Cytat:
Napisane przez estella18 Pokaż wiadomość
Cieszę się z dobrych wiadomości na forum
oto moje kupione ciuszki, reszta, czyli cała komoda, jest w ciuszkach po dzieciach z rodziny
Super, piękne łupy

Ja dziś też kupiłam kilka szmatek, w lumpku

I odebrałam wyniki badań. Mocz mam spoko, w krwi mam ciutkę za dużo leukocytów i za niski hematokryt, ale właściwie oba tak prawie na granicy.
I mam wynik tego AFP. Czy któraś z Was robiła to badanie?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 19:37   #4714
Optymistka26
Zadomowienie

Kosz mojżesza mi sie podoba, ale zobaczylam taka tradycyjna kołyske drewniana i marzy mi sie taki wintage w domu, szkoda ze droga jest
LINK

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
I mam wynik tego AFP. Czy któraś z Was robiła to badanie?
z jakiego powodu je robilas? znalazlam tylko normy
alfa-fetoproteina (AFP)

Norma: 6-10 mikrogramów/l (z wyjątkiem kobiet w ciąży - u nich do 500 mikrogramów/l)

Opis: jest to białko płodowe występujące w surowicy noworodków do około 4 tygodni po porodzie, następnie praktycznie znika. U osób dorosłych stężenie AFP wynosi poniżej 10 mikrogramów/litr.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 19:38   #4715
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
super, wybór świetny wszystko ma co się należy
po zatym ubzdurałam chyba sobie, ze dzis masz wizyte i czekałam na wieści co tam masz w brzuszku

ja nic jeszcze nie kupiłam, czekam na poznanie płci - może w piątek sie ujawni ( mam połowkowe także prosze o kciuki )

jak bedzie dziewczynka, to moge poszaleć, ale jak chłopak to prawie wszystko mam

co do sterylizatorów, ja nie używalam, do 4 miesiaca zalewałam butle wrzątkiem, a póżniej tylko myłam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:08   #4716
UmiZumi
Rozeznanie

ubrałam dzisiaj moje jeansy biodrówki sprzed ciąży. Ostatnie, w które się mieściłam. Nie miałam ich na sobie chyba z tydzień. Nic dziwnego by nie było gdyby zrobiły się za małe na brzuchu, ale okazały się ciasne na udach i pupie. Rośnie mi nie tylko brzuch, ale też wszystko inne, nawet buzia zaczyna mi się robić okrągła Nie rosną mi tyko piersi Spodnie miałam ubrane chyba po raz ostatni - chociaż na brzuszku jeszcze były w miarę ok. Lubię swój powiększający się brzuszek, ale nogi i pupa mogły zostać jeszcze szczupłe
no. to się dzisiaj poużalałam nad sobą. Wybaczcie musiałam i powiem, że od razu mi lepiej

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Pozatwierdzałam ślubnych gości i walczę z rozsadzeniem ich wokół stołu, nie sądziłam, że to będzie takie trudne i mózgochłonne.
rozsadzanie gości - jedna z najbardziej czasochłonnych czynności przed weselem. Pamiętam jacy byliśmy źli, jak dowiedzieliśmy się dosłownie na kilka dni przed weselem, że pare osób nie przyjdzie i trzeba było wszystko układać od nowa... Mam nadzieję, że u Was tak nie będzie i pójdzie sprawnie [COLOR="Silver"]
Stary 2014-03-18, 20:16   #4717
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Kosz mojżesza mi sie podoba, ale zobaczylam taka tradycyjna kołyske drewniana i marzy mi sie taki wintage w domu, szkoda ze droga jest
LINK

z jakiego powodu je robilas? znalazlam tylko normy
alfa-fetoproteina (AFP)

Norma: 6-10 mikrogramów/l (z wyjątkiem kobiet w ciąży - u nich do 500 mikrogramów/l)

Opis: jest to białko płodowe występujące w surowicy noworodków do około 4 tygodni po porodzie, następnie praktycznie znika. U osób dorosłych stężenie AFP wynosi poniżej 10 mikrogramów/litr.
Wiesz co,wydaje mi się, że moja ginka zleca to w standardzie.
To tanie badanie, jak doczytałam, jeden z elementów tego testu potrójnego.

Wstawiam moje wyniki...chyba ok, nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg afp.jpg (38,8 KB, 17 załadowań)

Hania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 20:20   #4718
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
daisy dot mi się wydaje, że w 12 tc to raczej nie można poczuć kopniaków, przecież wtedy dziecko jest jeszcze malutkie. To pierwsza ciąża koleżanki? Może z jelitami myli.
W 12 tygodniu ruchy dziecka? Coś mi tu się wydaje, że koleżanka pomyliła z jelitami bo to mało prawdopodobne.

Cytat:
mam nadzieje ze jutro się dowiem co mi w brzuszku siedzi

Mam nadzieje ze dziewczynka
Będę trzymać kciuki po pierwsze żeby Bobas zdrowy był po drugie żeby był chętny do współpracy i nareszcie po trzecie aby było Twojej myśli i była dziewczyneczka

Cytat:
Napisane przez kamilast;45636060
[B
angelika__2014[/B] nie jesteś sama, też jeszcze nic nie kupiłam. Mało tego jak oglądam to co kupiłyście to mnie przerażenie ogarnia w co ja się wpakowałam. To nie chodzi nawet o nieprzespane pół roku, o grzebaniu się w kupie, robienie jakiś papek do jedzenia ale o to ciągłe poczucie niepokoju czy zjadło, czy nie chore, czy się dobrze rozwija...aaa.... Wygląda na to że 5mc kolek jednak zostawiło we mnie większy uraz niż myslałam.

Wszystkie planujecie zakup sterylizatora? Ja nie miałam,butelki myłam i co jakiś czas przelewałam wrzątkiem i uznawałam że dość. Wyrodna matka jestem

Może założymy OSOBNY wątek... CO ZE MNIE BĘDZIE ZA MATKA.....

Jeżeli chodzi o sterylizator to nie wiem.... czekam na opinie DOŚWIADCZONYCH

Może te doświadczone mamuśki zrobiłyby taki spis rzeczy potrzebnych i faktycznie przez nie użytych i ttakich absolutnych MUST HAVE i takich które zakupiły i zupełnie nie używały i okazały się zupełnie nie przydatne. Podzielone na ciuszki, sprzęty i co tam jeszcze będzie potrzebne... Bo Ja nie doświadczona mama czuję się zupełnie bezradna i zdezorientowana i zaczynam panikować, że o czymś zapomnę i nie będę wiedziała, że takie coś co będę potrzebować NAGLE w ogóle istnieje....
A może faktycznie powinnam zapisać się do szkoły rodzenia? Zaczynam serioo panikować.

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Cieszę sie ze tyle osób mnie wspiera to naprawdę daje sile a wizytę mam w piątek i to chyba bedzie najważniejsza wizyta bo to juz bedzie ostateczny raport sporządzanym przez kilku lekarzy no i powiedzą mi co bedzie dalej jak to bedzie wszystko wyglądać ale ja czuje ze bedzie dobrze

bo tak właśnie będzie! Statystyki pokazują, że jest ogromna szansa aby dziecko normalnie się rozwijało!
Mocne uściski dla Ciebie przesyłam !!

Cytat:
wszyscy wmawiaja mi chlopaka
nie wiem mysle ze moze to byc dziewczynka ale chyba bardziej czuje ze chlopak
Mnie też wmawiają chłopaka i sama już w to zaczęłam wierzyć
Ale jak to powtarza mój znajomy, który zafiksowany był na to, że urodzi się mu pierwszy oczywiście chłopak... cytuję " Jak urodzi się facet będę chodził dumny jak paw a jak dziewczynka to wychowam jak swoje" oczywiście sobie żartował żeby nie było wątpliwości. A tak na marginesie urodziła się im dziewczynka.

Co raz bliżej do piątku i mam nadzieje poznam płeć!!

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Dziś mam USG połówkowe.

No właśnie.. u mnie 19t4d. Tydzień temu miałam już +5.5kg, muszę jutro się znów zważyć . Waga idzie mi regularnie w górę od lutego.
Ale dodam, że przed ciążą miałam 61.5kg przy wzroście 173cm, więc chyba nie jest AŻ tak źle. Mój TŻ twierdzi, że ładnie idzie mi w brzuszek
Czekam na wieści z połówkowego.

Nie wiesz, że to dzidziuś przybiera na masie .... spoko loko bejbe! Wsparcie męża najważniejsze

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Którą wybrać? Potrzebuję jakiejś sukienki na wiosnę, bo ileż mogę latać w spodniach, legginsach i tunikach Ta ostatnia to chyba taka bardziej letnia...
OSTATNIA jest świetna !

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość

Mój syn wczoraj zaproponował imię Owiraptor . Jest na etapie fazy na dinozaury
Dobrze, że byłam siku zanim przeczytałam propozycję Twojego synka bo bym chyba popuściła....

```````````

Byłam dziś u gina na kontroli grzybka. Jest poprawa. Dalej mam kontynuować leki i za tydzień znowu pojawić się w przychodni. Dostałam też skierowanie na test obciążenia glukozą....właśnie czytam na czym dokładnie polega i szczerze mi sie to nie podoba.

Brzuch zrobił mi się mega twardy Głowa pęka ! Nie czuję się dobrze ;/

Jeżeli chodzi o kg. Od 4 tygodni nic nie przybrałam na wadze. Na początku ciąży spadłam o 5 kg. Później przybyło 2 i poźniej 1 kg i tak waga stoi.... położna dziś zapytała mnie przy ważeniu dlaczego nic nie tyje i czy jestem pewna, że czuje ruchy dziecka i kiedy miałam USG robione i tylko mnie nastraszyła baba...lekarz powiedział, że mam się nie przejmować bo przecież monitorujemy dzidzię i rośnie zdrowo a moja pijaweczka ściąga ze mnie najwyraźniej nadwyżkę tego co miałam przed ciążą i na zamartwianie się kg przyjedzie jeszcze pora.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:22   #4719
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Umi u mnie niestety też rośnie wszystko... I ten cellulit No ale cóż, wydaje mi się, że jak ktoś je normalnie jak przed ciążą a nie za dwóch to nie ma wpływu na to jak i gdzie przytyje w ciąży, każdy organizm jest inny i geny też robią swoje, chociaż moja mama w obydwu ciążach przytyła tylko po 7-8 kg a ja chyba podwoję te wartości

Kliknęłam w końcu do tej kumpeli ten kocyk i poduszkę:

http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...002933760.html
http://allegro.pl/poduszka-minky-30x...047677427.html

Nie mogłam się zdecydować ale stwierdziłam, że lepszy taki prezent niż kolejne ubranko, zwłaszcza, że ma ich masę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:29   #4720
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Umi u mnie niestety też rośnie wszystko... I ten cellulit No ale cóż, wydaje mi się, że jak ktoś je normalnie jak przed ciążą a nie za dwóch to nie ma wpływu na to jak i gdzie przytyje w ciąży, każdy organizm jest inny i geny też robią swoje, chociaż moja mama w obydwu ciążach przytyła tylko po 7-8 kg a ja chyba podwoję te wartości

Nie mogłam się zdecydować ale stwierdziłam, że lepszy taki prezent niż kolejne ubranko, zwłaszcza, że ma ich masę
Właśnie się zastanawiam jak w spodenkach w lecie będę śmigać z cellulitem:-( musze się za niego wziąć.

Napisz jak z jakością ja prezent przybędzie :-D bo też go chcę.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:30   #4721
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja też to dzisiaj zauważyłam Przytyłam w udach i mam straszny cellulit właśnie!!

Nie wiecie czy zabiegi u kosmetyczki na cellulit są dozwolone w ciąży??

Śliczne imię

A co do koszyka to powiedz mi czy to ma jakąś inną nazwę Bo na allegro szukałam i nic mi nie wyświetla

Dziewczyny ja też już coraz częściej czuję dzidzię Właściwie to zawsze jak się usiądę albo poleżę trochę dłużej no i bardzo często jak jadę samochodem Boskie uczucie I stwierdzam, że jednak na początku to co czułam to były jelita chyba
http://allegro.pl/sliczny-kosz-wikli...049773712.html znalazłam taki sam
ale fajnie że już nas coraz więcej czuje dzidzie
Cytat:
mi się bardzo podoba i z tego co widziałam dużo ludzi nim jeździ
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
co do sterylizatorów, ja nie używalam, do 4 miesiaca zalewałam butle wrzątkiem, a póżniej tylko myłam
ja też, tylko najpierw myłam a potem wyparzałam ale to chyba nie ma znaczenia w jakiej kolejności
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
ubrałam dzisiaj moje jeansy biodrówki sprzed ciąży. Ostatnie, w które się mieściłam. Nie miałam ich na sobie chyba z tydzień. Nic dziwnego by nie było gdyby zrobiły się za małe na brzuchu, ale okazały się ciasne na udach i pupie. Rośnie mi nie tylko brzuch, ale też wszystko inne, nawet buzia zaczyna mi się robić okrągła Nie rosną mi tyko piersi Spodnie miałam ubrane chyba po raz ostatni - chociaż na brzuszku jeszcze były w miarę ok. Lubię swój powiększający się brzuszek, ale nogi i pupa mogły zostać jeszcze szczupłe
no. to się dzisiaj poużalałam nad sobą. Wybaczcie musiałam i powiem, że od razu mi lepiej

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

rozsadzanie gości - jedna z najbardziej czasochłonnych czynności przed weselem. Pamiętam jacy byliśmy źli, jak dowiedzieliśmy się dosłownie na kilka dni przed weselem, że pare osób nie przyjdzie i trzeba było wszystko układać od nowa... Mam nadzieję, że u Was tak nie będzie i pójdzie sprawnie [COLOR="Silver"]
pocieszę Cię że nie jesteś sama, bo ja też jeszcze brzucha nie miałam i w spodnie się nie mieściłam a nawet nie przytyłam wtedy jeszcze. Ale czytałam parę dni temu w jakimś opisie ciąży tydzień po tygodniu że to po prostu miednica się lekko poszerza (ja tak sobie to tłumaczę )
o tutaj to znalazłam : http://parenting.pl/portal/21-tydzien-ciazy

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 20:39   #4722
UmiZumi
Rozeznanie

88natka tylko u mnie uda też zrobiły się ogromne..
Stary 2014-03-18, 20:44   #4723
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

ja też, tylko najpierw myłam a potem wyparzałam ale to chyba nie ma znaczenia w jakiej kolejności
mi kochana chodziło o to, że przez pierwsze 4 miechy myłam i wyparzałam, a potem po 4 miesiacu tylko myłam
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-03-18, 21:01   #4724
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
super wózek, jakiś czas temu pisałam o nim

ja wyparzałam od czasu do czasu butelki, smoczki i laktator

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:11   #4725
88natka
Zadomowienie

u nas pan dalej robi kuchnie i kurde myślałam że sobie drzwi wybiorę jakie chcę i on zrobi futryny pod wymiar a okazało się że muszę wybrać identyczny rozmiar a takiego rozmiaru już nie robią nawet z cm różnicą bo to by się jeszcze dało zrobić i dupaaaaaa straszna. I chyba tylko same futryny wymienimy na bardziej nowoczesne i klamki.. przez te hormony to aż mi się płakać z tego powodu chciało

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
mi kochana chodziło o to, że przez pierwsze 4 miechy myłam i wyparzałam, a potem po 4 miesiacu tylko myłam
aaaaaa ja to ostatnio lekko nie ogarnięta jestem

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:51   #4726
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Serio? A myślałaś, że co się dzieje z reszta pępowiny nieodciętej?
Czy po prostu nie myślałaś o takich rzeczach?

Ja też muszę tak zrobić: poprzegladać to co mam i zastanowić się, czego mi brakuje.

Jagusia, spóźnione życzenia urodzinowe wspaniały prezent, ja się tak bardzo nie mogę doczekać kopniaczków

A aa..jutro z mężem idziemy na Bezpiecznego Malucha. Jestem ciekawa czy warto, no ale już nas zapisałam, to idziemy
Dziękuję doczekasz się i Ty

Cytat:
teraz już musi być tylko lepiej.
Trzymam bardzo mocno kciuki

jejku ale piękne

ja dziś 20+4 i też 3.5 kg do przodu.

mi się pierwsza bardzo podoba.

piękny prezent na urodziny. Wszystkiego najlepszego

Ja dziś zaczęłam 4 dni wolnego. kuchnia jeszcze nie gotowa, powoli się robi. Jutro kładziemy płytki, potem meble i już z górki
Dziękuję

Cytat:
Dziewczyny pogorszyl Wam się stan waszych ud? Ja nigdy nie mialam cellulitu a teraz mam straszne nogi. :-(

Mi na szczęście jeszcze nie aż tak bardzo ale obawiam się ,że lada dzień może się pojawić ten wstrętny cellulit i muszę zacząć walczyć

Cytat:
Nie mój gust , wydaje się masywny :P

Cytat:

Też proszę Cię o wiadomość jak z jakością tego kocyka bo sama się na niego czaje :P
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:07   #4727
mamuska11
Rozeznanie

Przepraszam ze nie bede was cytować ale cieżko z telefonu

Przede wszystkim chciałam podziękować wam wszystkim za wsparcie to naprawdę miłe ze o mnie myślicie i trzymacie kciuki za moja dzidzie cmok:

88natka właśnie miałam sie ciebie pytać jak tam z korzystaniem z nocnika u twojej małej bo martwiłam sie czy moja Zuzia za długo w pieluchach nie chodzi :p od kilku miesięcy ma 3 nocniki w domu i wola czasami sisi i kupkę ale ja jej na sile nie ucze czekam aż sama dojrzeje a jak nie to wezmę sie za naukę jak bedzie cieplej

Ja karmiłam piersią ale do 6 miesiąca tylko,takze pózniej miałam sterylizator taki do mikrofali i 4 butelki tommee tippee i bardzo polecam bo cały dzien używałam butelek a na wieczór dopiero wszystke naraz je mylam i wkladalam do sterylizatora na 8min do mikrofali a pózniej one sobie zostawały czyste w tym sterylizatorze i wyciągałam je jak potrzebowałam wiem ze nie musiałam sterylizować ale mi było tak poprostu wygodnie :p

Co do wózka to ja mam z pompowanymi kolkami i jestem zadowolona ponadto jeśli chcecie trzymać wózek w domu to polecam odczepiane kółka bo jesienią jak bedzie błoto to tylko odczepiacie kółka i do reklamówki i w domu pod zalewem mozna szybko umyć Ja trzymam wózek na stałe w bagażniku samochodu i jestem zadowolona z modelu quinny buzz 3 (mozna dokupić dwa kolka z przodu i wtedy bedzie quinny buzz 4 ) jest to wózek dosyć masywny ale sprawdza sie wszędzie w terenie i w mieście i do auta łatwo włożyć bo szybko sie składa i sam sie rozkłada a ponadto każda najmniejsza cześć mozna dokupić ja jestem bardzo zadowolona niezniszczalny jest ten wózek a jeszcze bardzo sie przydaje w podróży bo pasuje do niego maxi cosi fotelik samochodowy i mozna tylko sam stelarz wózka wziąć i wpinać dzidzie w foteliku ja tak robiłam jak jechałam na większe zakupy

http://www.ebay.co.uk/itm/2213936133...355%26_rdc%3D1

Ale tak samo z wózkiem jak i z innymi rzeczami dla dzidziusia każda mama ma inne preferencje i z innych rzeczy bedzie zadowolona dlatego na rynku jest tak duży wybór.....

Jak byłam w szpitalu w poniedziałek to widziałam mnóstwo mam z takimi maluszkami do 2 tygodni po urodzeniu masakra jakie slodziaki takie małe laleczki delikatne chciałabym juz miec dzidziusia przy sobie zeby moc go przytulać i całować

Zazdroszczę wam tego szykowania wyprawek ja tez juz najchętniej wyjelabym wszystko ze strychu i naszykowalabym i dokupiła co trzeba ale wiem ze to za wcześnie jeszcze, zabiorę sie za to po ślubie czyli gdzies pewnie w czerwcu :p

Jutro mam wizytę u lekarki w szpitalu taka rutynowa bez usg tylko wyniki tarczycy sprawdzi i posłucha serduszka a w czwartek spotkanie z księdzem na podpisanie protokołu przedmałżeńskiego a brakuje mi jeszcze dokumentów od prawnika z oświadczeniem o stanie wolnym itp nie wiem czy zdaze załatwić

Przyszły mi tez juz obraczki, są piękne ImageUploadedByWizaz Forum1395183566.534577.jpg

Spałam dzisiaj cały dzien do 16 musiałam odespac ten nerwowy weekend nareszcie emocje trochę opadły i mogłam odpocząć i popołudniu zrobiłam zakupy i miałam w końcu cos ugotować ale weszłam do was na forum i juz dzis nic nie zrobiłam , idę spać jutro ugotuje rosół i nóżki kurczaka z worka z młodymi ziemniaczkami i surówka z sałaty pomidora ogórka papryki i czosnku ze śmietana mniam mniam

Czuje jak brzuch mi rośnie-pobolewa mnie, rwie i ciągnie tu i tam a mała wierci sie juz ja czuje troszkę nad pępkiem, rozpycha sie jak tylko moze

Gratuluje wszystkim mamusia ktore juz czuja ruchy dzieciątka bo to najpiękniejszy moment ciazy

Jeśli chodzi i cellulit to nawet nie chce mi sie o tym myślec nie moge na siebie patrzec ale to nie jest teraz ważne....najgorsza jest zgaga meczy mnie non stop nawet w nocy, biorę rennie ale pomaga tylko na chwile a gaviskon advance jest do picia taki gesty ze aż mnie cofa i na wymioty bierze bleee

Idę spać bo sie znowu rozpisałam :p DOBRANOC

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-18 o 23:16
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 05:38   #4728
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki o 9.00 za wizytę. zaczynam się trochę stresowac.

Mam nadzieje ze poznamy płeć maleństwa
Wczoraj wieczorem mnie groszek kopał

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 05:49   #4729
niki19
Zadomowienie

Hej

Dzięki za kciuki dziewczyny
Po wczorajszym badaniu wszystko w porządku ciśnienie nawet ok i to mnie najbardziej cieszy
No i znowu nie poznałam płci ,zaczynam powoli wątpić w umiejętności mojej lekarki w tym zakresie
31 marca mam połówkowe u innego lekarza więc zobaczymy czy wtedy się ujawni

Lece na zakupy a później postaram się nadrobić co tam naskrobałyście

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 06:57   #4730
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Po wczorajszym badaniu wszystko w porządku ciśnienie nawet ok i to mnie najbardziej cieszy
No i znowu nie poznałam płci ,zaczynam powoli wątpić w umiejętności mojej lekarki w tym zakresie

Masz wizytę w moje urodziny, ja też wtedy idę tylko na zwykłą wizytę, połówkowe mam już za sobą.
Ja też czuję ruchy dziecka tak porządnie już od jakiegoś czasu najwięcej leżę na lewym boku bo się tyle naczytałam, że ta pozycja najlepsza no i nic nie czułam. Poczytałam Was że wszystkie czujecie leżąc na plecach, no to na plecy siup i mała się wierci jak nie wiem, przesuwa się za ręką aż cały brzuch mi chodzi nie dziwne, że nie czułam tego leżąc na boku skoro cały brzuch wtedy wisi bokiem..
Byłam wczoraj w sklepie ciążowym, żadnym firmowym tylko taki mały osiedlowy, myślałam, że ceny będą w miarę, a tu.. sukienko/tunika 170 zł, grzecznie podziękowałam
Dziewczyny, a co konkretnie robi ten adapter do pasów? Ja sporo jeżdżę i to jako kierowca, staram się ten dolny pas trzymać pod brzuchem ale to wychodzi gdzieś na wysokości tuż nad spojeniem łonowym i i tak kawałkiem zahacza o brzuch, poza tym się zawsze boję, że się podciągnie. Czy ten adapter trzyma pas, żeby się nie podciągał, czy może ściąga go bardziej na biodra, tak żeby brzucha wcale nie dotykał?
Stary 2014-03-19, 07:00   #4731
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

Za wizyte:kc iuki:

niki19 wstydzioszka malego masz najwazniejsze, ze wszystkk ok
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-03-19, 07:13   #4732
Moni 26
Zadomowienie

Witajcie kochane..mniej regularnie się udzielam, ale od trzech dni męczą mnie wymioty Czyżby regularnie powróciły ? Już było tak pięknie tylko co 3,4 dzień Chciałam was sie zapytać czy bolą was plecy? Ja czasem nie mogę wstać z łóżka mam taki silny ból w okolicy odcinka lędźwiowego...Niestety podczas chodzenia ból się nasila. Pogubiłam sie już troszkę, ale pamiętam ze większość z was chodzi do lekarzy prywatnie... Ale czy sa przyszłe mamusie, które chodzą na fundusz? Bo zastanawiam sie jak to będzie z moim połówkowym...Mój gin nic mi nie mówił, już mniej więcej mi rozjaśniłyście jak te badania wyglądają, ciekawe czy ja w ogóle będe wiedziała, ze to połówkowe jak on mało co mi mówi...A moze będe musiała zapłacić, kurcze nie wiem jak mam sie na to przygotować...Poinformowa ne proszę o poradę Jeszcze mam czas bo dopiero 8 kwietnia, już będę w 23 tygodniu.
zaczarowanadlaniego za wizytę.

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-03-19 o 07:14
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:15   #4733
kasiuulad
Raczkowanie

kurcze pisałam wczoraj ale nie chciało mi dodac postu wiec pisze znowu(minus korxystania z tel)

dzieki za rady co do zatok, ja własnie koncze opakowanie tego sinupretu i dzis juz troche lepiej, do tego mam krople do nosa i do ucha bo i ucho mnie bolało.

co do cellulitu to ja na codzie n mam malo widoczny ale w poprzednich ciazach mocno sie uwidaczniał ale po wroceniu do wagi sam znikał wiec teraz tym akurat sie nie martwie

no i bylismy na zakupach i ciezko było cos wybrac dla 5latki. W koncu zadzwoniłam do jej mamy i absolutnie odpadły barbie kucyki pony i tegi typu rzeczy. Skonczyło sie na zestawie roznych materiałow plastycznych i grze edukacyjnej no i do tego mam upiec tort, tylko znowu bede miec problem jaki (w zeszłym roku była myszka minnie) skoro wiekszosc popularnych motywow jej nie interesuje...

No i rzecz jasna musiałam sie skusic na mc flurry taka zachcianka
ale po obejcsiu całej galerii( tak pobieznie bo nie cierpie wiec tylko konkretne sklepy zaliczylismy) w domu ledwo weszłam po schodach tak mnie nogi bolały

a dzis znowu deszcz
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 07:27   #4734
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Najważniejsze że wizyta udana i z maluszkiem wstydzioszkiem wszystko dobrze Ja już chyba się pogodziłam, ze tak prędko sie nie dowiem.. Ostatnio koleżanki dwie mnie pocieszyły...jedna, że jej znajoma ma termin na początek maja i nadal nie zna płci... Ale najlepsza była ta druga, ponoć dowiedziała sie jak już urodziła Wiec jak widać wstydzioszków troszkę jest

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Przepraszam ze nie bede was cytować ale cieżko z telefonu

Przede wszystkim chciałam podziękować wam wszystkim za wsparcie to naprawdę miłe ze o mnie myślicie i trzymacie kciuki za moja dzidzie cmok:

88natka właśnie miałam sie ciebie pytać jak tam z korzystaniem z nocnika u twojej małej bo martwiłam sie czy moja Zuzia za długo w pieluchach nie chodzi :p od kilku miesięcy ma 3 nocniki w domu i wola czasami sisi i kupkę ale ja jej na sile nie ucze czekam aż sama dojrzeje a jak nie to wezmę sie za naukę jak bedzie cieplej

Ja karmiłam piersią ale do 6 miesiąca tylko,takze pózniej miałam sterylizator taki do mikrofali i 4 butelki tommee tippee i bardzo polecam bo cały dzien używałam butelek a na wieczór dopiero wszystke naraz je mylam i wkladalam do sterylizatora na 8min do mikrofali a pózniej one sobie zostawały czyste w tym sterylizatorze i wyciągałam je jak potrzebowałam wiem ze nie musiałam sterylizować ale mi było tak poprostu wygodnie :p

Co do wózka to ja mam z pompowanymi kolkami i jestem zadowolona ponadto jeśli chcecie trzymać wózek w domu to polecam odczepiane kółka bo jesienią jak bedzie błoto to tylko odczepiacie kółka i do reklamówki i w domu pod zalewem mozna szybko umyć Ja trzymam wózek na stałe w bagażniku samochodu i jestem zadowolona z modelu quinny buzz 3 (mozna dokupić dwa kolka z przodu i wtedy bedzie quinny buzz 4 ) jest to wózek dosyć masywny ale sprawdza sie wszędzie w terenie i w mieście i do auta łatwo włożyć bo szybko sie składa i sam sie rozkłada a ponadto każda najmniejsza cześć mozna dokupić ja jestem bardzo zadowolona niezniszczalny jest ten wózek a jeszcze bardzo sie przydaje w podróży bo pasuje do niego maxi cosi fotelik samochodowy i mozna tylko sam stelarz wózka wziąć i wpinać dzidzie w foteliku ja tak robiłam jak jechałam na większe zakupy

http://www.ebay.co.uk/itm/2213936133...355%26_rdc%3D1

Ale tak samo z wózkiem jak i z innymi rzeczami dla dzidziusia każda mama ma inne preferencje i z innych rzeczy bedzie zadowolona dlatego na rynku jest tak duży wybór.....

Jak byłam w szpitalu w poniedziałek to widziałam mnóstwo mam z takimi maluszkami do 2 tygodni po urodzeniu masakra jakie slodziaki takie małe laleczki delikatne chciałabym juz miec dzidziusia przy sobie zeby moc go przytulać i całować

Zazdroszczę wam tego szykowania wyprawek ja tez juz najchętniej wyjelabym wszystko ze strychu i naszykowalabym i dokupiła co trzeba ale wiem ze to za wcześnie jeszcze, zabiorę sie za to po ślubie czyli gdzies pewnie w czerwcu :p

Jutro mam wizytę u lekarki w szpitalu taka rutynowa bez usg tylko wyniki tarczycy sprawdzi i posłucha serduszka a w czwartek spotkanie z księdzem na podpisanie protokołu przedmałżeńskiego a brakuje mi jeszcze dokumentów od prawnika z oświadczeniem o stanie wolnym itp nie wiem czy zdaze załatwić

Przyszły mi tez juz obraczki, są piękne Załącznik 5621516

Spałam dzisiaj cały dzien do 16 musiałam odespac ten nerwowy weekend nareszcie emocje trochę opadły i mogłam odpocząć i popołudniu zrobiłam zakupy i miałam w końcu cos ugotować ale weszłam do was na forum i juz dzis nic nie zrobiłam , idę spać jutro ugotuje rosół i nóżki kurczaka z worka z młodymi ziemniaczkami i surówka z sałaty pomidora ogórka papryki i czosnku ze śmietana mniam mniam

Czuje jak brzuch mi rośnie-pobolewa mnie, rwie i ciągnie tu i tam a mała wierci sie juz ja czuje troszkę nad pępkiem, rozpycha sie jak tylko moze

Gratuluje wszystkim mamusia ktore juz czuja ruchy dzieciątka bo to najpiękniejszy moment ciazy

Jeśli chodzi i cellulit to nawet nie chce mi sie o tym myślec nie moge na siebie patrzec ale to nie jest teraz ważne....najgorsza jest zgaga meczy mnie non stop nawet w nocy, biorę rennie ale pomaga tylko na chwile a gaviskon advance jest do picia taki gesty ze aż mnie cofa i na wymioty bierze bleee

Idę spać bo sie znowu rozpisałam :p DOBRANOC

Ja też mam straszną zgagę, teraz i tak już mniej niż na samym początku..... śliczne obrączki

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Miłego dnia mamusie i przyszłe mamusie Ja postaram się normalnie funkcjonować i może w końcu zjem coś i nie zwrócę
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:36   #4735
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja właśnie za chwilę wychodzę z biura. Stwierdziłam ze dziś nie mój dzień na pracę papierkową - nic nie zrobiłam Za to wysprzątałam biuro -nieduze ok 30m2. I jestem zmęczona jak koń po westernie. I znam ten ból jak trzeba siedzieć w biurze 8 godzin - w 1 ciązy tak pracowałam do końca 7 miesiąca. Od 7 do 15. Godz 15 była dla mnie wybawieniem
Ja ledwo staje, potem mi słabo. W pracy dochodze do siebie ale potem jstem wykonczona. Moze to jeszcze po chorobie. Głowa mnie boli, czuje się zmęczona i obolała...

Cytat:
Serio? A myślałaś, że co się dzieje z reszta pępowiny nieodciętej?
Czy po prostu nie myślałaś o takich rzeczach?
Ja też muszę tak zrobić: poprzegladać to co mam i zastanowić się, czego mi brakuje.

A aa..jutro z mężem idziemy na Bezpiecznego Malucha. Jestem ciekawa czy warto, no ale już nas zapisałam, to idziemy
Ja też bym chciała iść na takiego Bezpiecznego Malucha, musze poszukać u nas w mieście...

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 20 tydzień!!!!!
ps. Jak 13.03 pierwszy raz poczułam na pewno swoje Maleństwo, tak teraz praktycznie codziennie czuję. Raz góra dwa razy na dzień jak leżę, ale to takie przyjemne

ja też bym chciała poczuć...

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was będzie kupowała koszyk mojżesza? bo ja właśnie się zastanawiam. Całe łóżeczko nie wejdzie do nas do sypialni a ten koszyk to było by wybawienie, w poprzedniej ciąży nie miałam. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-CLAIR-...item20b9c63fba
no i wybraliśmy imię, będzie Lily
Lily
Koleżanka kupiła kosz mojżesza, ja kupię drewnianą kołyskę na kółkach ale z blokadami, żeby mi Mały nie odjechał w nocy :p

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ano zmniejszyły się, nie jakoś istotnie, ale miałam kilka takich mini, które teraz są za małe. Mi się wydaje, że nie wszystkie kg idą mi w brzuszek, chyba, że już biodra zaczęły się do porodu nastawiać.
Ja nie wiem dziewczyny jak wy jesteście w stanie pracować, mnie tak bolą plecy, taki mam ucisk na pęcherz, że odechciewa mi się gotowania obiadu a co dopiero siedzenia 8h w biurze i wertowania papierów.
Myślę, że posiedzę w pracy do połowy maja max. Ale te bardziej doświadczone mi mówią, żeby po majówce dać sobie spokój bo będę się frustrować i cierpieć. Jedna mi powiedziała raz, że może w lipcu jeszcze będę przychodzic? no jasne i w sierpniu też!

Cytat:
Pozatwierdzałam ślubnych gości i walczę z rozsadzeniem ich wokół stołu, nie sądziłam, że to będzie takie trudne i mózgochłonne. Dogadałam szczegóły z fotografem i złotnikiem. Uh.

Młody dzisiaj rano smyrał mnie po brzuchu i kręcił się z boku na bok.
hehe przygotowania do ślubu... My ogarnęliśmy wszystko w 2 miesiące... Sama jestem w szoku, że nam się udało...

Cytat:
No właśnie ja też to dzisiaj zauważyłam Przytyłam w udach i mam straszny cellulit właśnie!!
Dziewczyny ja też już coraz częściej czuję dzidzię Właściwie to zawsze jak się usiądę albo poleżę trochę dłużej no i bardzo często jak jadę samochodem Boskie uczucie I stwierdzam, że jednak na początku to co czułam to były jelita chyba
za ruchy i zazdraszczam

Uda też mi się jakoś tak rozlały, miękkie to takie...

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Ktoś wcześniej pisał o wózku firmy taco. Ja miałam taki wózek, gondola była super, pompowane koła, by 3w1 z fotelikiem. Spacerówka też się przydała, ale jak córka podrosła to kupiłam cybex callisto.
Musiałam ten wózek sprzedać, bo nie było gdzie trzymać. Muszę kupić nowy, też chce klasyczny i nosidełko maxi cosi.
Ja pisałam o TAKO, ale innym, jak mi któraś z Was napisze na prv jak dodać foto to wstawię

Ost bardzo mnie TŻ denerwuje, wkurza mnie, rzuca się o wszystko, mam czasem ochote po prostu pojechać do Mamy i go kopnac w doope. Zero wsparcia, nie wstawia się za mną tylko się czepia. Wszystko robię źle, dosłownie wszystko.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:46   #4736
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
A jak zdrabniają jego imię?
nie zdrabniają

Cytat:
mnie niestety tak. Od soli :/ na początku ciąży za dużo czipsów podjadałam

Dziewczyny, zdarza wam się, że częstują was alkoholem? Byłam niedawno na imprezie rodzinnej zakrapianej i zaproponowano mi wino, po czym zdziwili się, że odmówiłam. Czy naprawdę większość ciężarnych w tej sytuacji powiedziałoby "a co tam, kieliszek nie zaszkodzi"? Może jestem dziwna, ale bardzo mi odpowiada abstynencja i zamierzam ją kontynuowac jeszcze długo po porodzie i karmieniu

mamuska11 - też trzymam kciuki!!

Kurczę, zazdroszczę wam wybierania wyprawki. Ja wszystko dostanę łącznie z ciuchami. Dziś tylko się nie powstrzymałam i kupiłam body z the RAMONES
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:51   #4737
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
On jest z tych mniejszych, najlepiej idź do sklpu się poprzymierzać, ja uważam to za najlepszą decyzję, bo zmieniłam zdanie nt niektórych wozków które tak bardzo mi się podobały w internecie.
Gondola Xlandera mi się bardzo źle kojarzy, jej wygląd znaczy. Ale fakt faktem dużo ich jeździ po mieście i chyba łatwo go schować do auta. Ale nie nadaje się na wertepy bo ma słabe amortyzatory i te skrętne kółka... Na miasto jak najbardziej

Cytat:
to juz za chwilkę!!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 07:58   #4738
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zaczęłam 4 dni wolnego. kuchnia jeszcze nie gotowa, powoli się robi. Jutro kładziemy płytki, potem meble i już z górki
Czyli coraz bliżej końca

Cytat:
Zawsze miałam cellulit więc teraz nie widzę różnicy.

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 20 tydzień!!!!!

ps. Jak 13.03 pierwszy raz poczułam na pewno swoje Maleństwo, tak teraz praktycznie codziennie czuję. Raz góra dwa razy na dzień jak leżę, ale to takie przyjemne
za 20 tydzień i za czucie ruchów. To cudowne uczucie, prawda?

Cytat:
jakie fajne te ubranka są takie malutkie
Ja ostatnio dostałam próbkę pampersów new born i one są takie malutkie, Olivia już 5 używa to różnica jest ogromna.
Jak tylko trochę się ociepli i remonty się skończą to chcę oduczyć córkę od pampersów, parę razy zawołała i już zrobiła siku więc myślę że nie będzie to aż tak ciężkie.
Mój synek miał 1,5 roku jak go odpieluchowałam. Jeden dzień był armagedon a na drugi dzień już sam siadał na nocnik. Byłam w szoku, że tak szybko poszło. Jednak po pewnym czasie zaczął czasem posikiwać w majtki i niestety nadal mu się zdarza.

Cytat:
Ja dzisiaj od rana walczę ze światem, zaliczyłam już wizytę w przychodni i nawet odebrałam wyniki. Morfologia i mocz idealnie w normach, lekarz będzie ze mnie dumny.

Pozatwierdzałam ślubnych gości i walczę z rozsadzeniem ich wokół stołu, nie sądziłam, że to będzie takie trudne i mózgochłonne. Dogadałam szczegóły z fotografem i złotnikiem. Uh.
Super, że wyniki badań masz idealne.
Pamiętam, że rozsadzanie gości to była niezła łamigłówka

Cytat:
Mogłaś czuć wcześniej tylko te ruchy były słabsze i zupełnie inaczej odczuwalne.

Cytat:

Przyszły mi tez juz obraczki, są piękne Załącznik 5621516
Mam zdejmowane koła i rzeczywiście jesienią łatwo je zdjąć na klatce i umyć nam teściowa uszyła pokrowce na koła do wózka. Super sprawa. W przedpokoju zakładałam i można było od razu wjechać do pokoju.

Przymierzasz ciągle obrączki?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
No i rzecz jasna musiałam sie skusic na mc flurry taka zachcianka
ale po obejcsiu całej galerii( tak pobieznie bo nie cierpie wiec tylko konkretne sklepy zaliczylismy) w domu ledwo weszłam po schodach tak mnie nogi bolały

a dzis znowu deszcz
Mcflurry

Właśnie... znowu deszcz. Od jutra ma już być słonecznie i ciepło. W piątek wg DDTVN ma być 19stopni w cieniu.

Kosza mojżesza nie miałam. Za to w prezencie ślubnym dostaliśmy kołyskę. Używaliśmy jej jednak krótko, bo synek szybko zaczął się przekręcać i obijał się o szczebelki więc przenieśliśmy go do łóżeczka. Teraz chyba w ogóle nie będziemy jej używać ze względów bezpieczeństwa.

https://www.google.pl/search?q=drewn...31%3B542%3B373

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-03-19 o 08:01
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:09   #4739
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdarza wam się, że częstują was alkoholem? Byłam niedawno na imprezie rodzinnej zakrapianej i zaproponowano mi wino, po czym zdziwili się, że odmówiłam. Czy naprawdę większość ciężarnych w tej sytuacji powiedziałoby "a co tam, kieliszek nie zaszkodzi"? Może jestem dziwna, ale bardzo mi odpowiada abstynencja i zamierzam ją kontynuowac jeszcze długo po porodzie i karmieniu
Mi się to nie zdarza.
I szczerze nie mam w swoim otoczeniu żadnej kobiety, która w ciąży napiła się alkoholu.
Jednak bardzo mnie dziwi podejście innych osób - 'jeden kieliszek nie zaszkodzi przecież'.

Twin, kołyskę na ślub? dziwne

U mnie leje jak z cebra, jakaś koszmarna pogoda!
a ja muszę dojechać busem na Bezpiecznego M....

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-03-19 o 08:11
Stary 2014-03-19, 08:11   #4740
gosia3103
Zakorzenienie

z tego co pamiętam to straszą, żeby obrączek nie przymierzać przed ślubem, oprócz przymiarek obowiązkowych
i panna nie powinna nigdy przymierzać cudzych obrączek, a przyszła panna młoda (nie pamiętam, czy po ślubie też to dotyczy) nie powinna w żadnym wypadku pozwalać komuś swojej przymierzać
trochę jest tych przesądów ślubnych
Ale za to podobno jak się obrączkę zawiesi na sznurku i kręci nią nad brzuchem to można płeć dziecka określić w zależności od tego, jakie kółka zatacza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości