![]() |
#4711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- zdrówka woda z solą najlepiej
![]() |
#4712 |
Та еще штучка ^^
|
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
![]() ![]() ![]() ![]() Która z was pije sok pomidorowy? Od 2 dni nie mogę przestać go pić jest tak oblędnie slony no i samo zdrówko ![]() ps na katar moge polecic wodę morską, ja mam Marimer jest 100 % i bezpieczny dla przyszłych mam. Przynosi znaczącą ulgę. Sprawdziłam na sobie.
Не строю в душе из себя недотрогу и честно добавлю, характер-не мед. Вчера черный кот уступил мне дорогу и сплюнув три раза поперся в обход! Edytowane przez awgusta Czas edycji: 2016-02-19 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Wtajemniczenie
|
moja ciocia jest pediatra też fajnie nie ?
![]()
#4714 |
Та еще штучка ^^
|
fajnie to za mało powiedziane
![]() My nie mamy nikogo, na dodatek mieszkamy teraz poza granicami Polski.
#4715 |
Zadomowienie
|
Zjadłam tały talerz risotto cytrynowego i pieczoną tołpygę, jestem taka szczęśliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() Zastanawiam sie co nam z maluszkiem na obiadek zrobić.... ![]()
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam zleconych prenatalnych bo dżin uznał, że nie ma takiej potrzeby. Nie mam w rodzinie nikogo z wadami, nie choruję ani nie ukończyłam 30 lat. Wszystkie tragedie w rodzinie miały miejsce podczas porodu, więc mam schizę że mnie zmuszą do naturalnego. Ja niedotleniona, brat wyciągany vacum i też miał wiele problemów potem ogólnorozwojowych, siostrę matka rodziła chyba 20 kilka godzin i potem ciągle była chora. Siostra męża niedotleniona w inkubatorze - porażenie mózgowe. Jego kuzyn z komplikacjami okołoporodowymi - porażenie mózgowe. Moja kuzynka z niedotlenionym dzieckiem w czasie porodu - opóźnienie w rozwoju. I jakby jeszcze pogrzebać to by się trochę takich przypadków znalazło. Więc szlag mnie trafia jak słyszę o tym, że poród naturalny to jest po prostu najlepsze co może się wydarzyć matce i dziecku. Słowami mojej matki: naturalny poród to taki, gdzie rodzisz 4-6 godzin bez żadnych komplikacji i jesteś w stanie o własnych siłach po dobie wyjść do domu a nawet tego samego dnia. Nie porody po 12-20 godzin, wyciąganie na siłę i inne rzeczy, które nadal są uważane jako "normalka podczas porodu" ![]() Siostra nawet nie próbowała rodzić naturalnie, oboje dzieci przez cesarkę. Ja choćbym miała ostatnie pieniądze wyjąć z konta i iść do prywatnego szpitala też nie zgodzę się na naturalny. Także genetycznych nie będzie, ale połówkowe mam mieć ok 20 tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku ciąży mogłam pić sok pomidorowy non stop
![]() ![]() Dziewczyny, jak wrzucić zdjęcie, żeby wyświetlało się jako główne? Wrzuciłam małego Ewoka, bo od wyskakujących co chwilę parówek wykręca mi żołądek (przepraszam Weselna ![]() ![]()
#4721 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4722 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam dziś na obiad kurczaka tikka masala... i nowy bajer do dekoracji, może pokażę potem ![]() Dziewczyny-za Waszą radą zluzowałam z pilnowaniem diety wczoraj, jadłam co chciałam łącznie z frytkami belgijskimi i zupką chińską, po czym mam dziś na wadze...minus pół kilo ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Pół cebuli posiekać drobno i podsmażyć na oliwie na patelni, wsypać suchy ryż arborio (ok. półtorej szklanki), sól, pieprz, kurkumę dla koloru, podlać rosołem (może być z kostki, ja robiłam ze swoim, na indyku zagrodowym) tak, aby ryż był przykryty, zakryć patelnię, ustawić średni ognień i czekać, aż ryż wchłonie płyn. Podlać znowu, znowu odczekać, spróbować. Jeżeli jest al dente, zetrzeć skórkę z jednej cytryny na ryż, a potem wycisnąć sok z całej cytryny do środka. Podlać minimalnie rosołem, poczekać do wchłonięcia, ewentualnie dosmaczyć. Tadaaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
...oraz księdza, pediatrę, dentystę i prawnika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Та еще штучка ^^
|
Nie wiadomo co jest gorsze
![]() Zrobiłam sobie czystek, zaaplikowałam Marimer do nosa, siedzę, czekam na efekty ![]()
#4726 |
Zadomowienie
|
A my jutro butter chickena robimy <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- A jak to się robi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
lepiej sobie zostaw, bo u mnie wszystko też było idealnie, aż tu nagle bum i jasnoróżowe i brunatne plamienia na początku 14tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do następnego usg mam jeszcze dwa tygodnie. Nie będę wiedziała, czy z dzieckiem jest wszystko okej, czy nie obumarło itd. Jak Wy sobie radzicie z takimi myślami? Przecież nie czujemy ruchów jeszcze i nie da się zauważyć, że nagle ustąpiły. Podobno oznaki obumarcia płodu to zanik objawów ciąży. Jak odróżnić naturalnie mijające mdłości i bolesność piersi od ich zatrzymania przez obumarcie? Źle mi się jakoś zrobiło ![]()
This sky, this bend in the river, Slows down and delivers me, the tide rolls back, And all my memories fade to black (...). /Sting Edytowane przez Samarinda Czas edycji: 2016-02-19 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | ||
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Samarinda, ja też się tego boję i mam takie myśli, zwłaszcza, ze miałam taki przypadek w rodzinie, na Wizażu też o kilku takich czytałam... No ale nic nie poradzimy, trzeba by USG robić codziennie zeby wiedzieć czy wszystko ok...
![]() |
#4734 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4735 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytuj Avatar Przegladaj zdjecie musi byc dosc małe z wiekszymi problem ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- nom ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4736 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przez brzuch, gdyby bylo slabo widac przez brzuch z powodu ogromnej otyłosci albo dzidzius za maly to robi sie dopochwowo ale to jest meeeeeega rzadko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli masz takie przezycia w rodzinie i sie boisz sn to nie wydawaj kasy na oplacona cc tylko idz na wizyte do psychiatry po dokument ze wskazaniem na cc. jak mu opowiesz co i jak i ze sie boisz to dostaniesz taki świstek. A z kregoslupem masz wszystko ok? Bo jeszcze ortopeda moze dac wskazanie na cc. To w 3trymestrze sie załatwia. Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy sie da odróżnić i mam nadzieje ze nigdy sie nie dowiem. Tego sie trzymajmy. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest coś takiego jak detektor tętna płodu, podobno z możliwością użycia od 10 tygodnia, ale część opinii jest takich, że więcej zdrowia można stracić wyszukując tętno tym urządzeniem niż bez niego ![]() Trochę się nad nim zastanawiałam, bo wiem że to liczenie ruchów dziecka pod koniec ciąży to dla mnie abstrakcja ![]() I mam bardzo przykrą historię końcowki ciąży mojej sąsiadki, która nie może mi to wyjść z głowy ![]() Ale póki co odbudowuję w sobie przeświadczenie, że przecież wszystko musi być i będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Ja też do tego tak podchodzę, że jak nie mam objawów, że coś jest nie tak, to znaczy, że wszystko jest ok
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez chrupa Czas edycji: 2016-02-19 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Ja też wychodzę z założenia ze Szyszko jest i będzie ok. Z moją dzidzia. Pozytywne myślenie przede wszystkim.☺
Dziewczyny od 3 dni bolą mnie mega plecy. Nie wysypiam się wygodnie i cały czas je czuję 😐
#4740 |
Zakorzenienie
|
XDDD nie, dostałam duphaston.
dziewczyny nie przejmujcie się zanikiem objawów, ja też miałam taką schize, bo miedzy 11 a 12 tygodniem czułam się dobrze, objawów brak a z maluszkiem wszystko było dobrze. za to drugi trymestr jest dla mnie jak narazie katorga i tesknie za tygodniami gdy czulam się dobrze. jak się mocno martwicie to zawsze lepiej jechać na IP i sprawdzić czy wszystko okej, ale to niestety trzeba pokłamać, że Was coś boli etc. bo za sam zanik objawów raczej Was nie przyjmą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.