![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
#4712 |
Zakorzenienie
|
Czy was przeraża cięcie? Wczoraj w sr był lekarz zeby opowiedzieć co i jak. I oczywiście zero pytań (poza żoną, ktora zawsze jakieś ma) a za to komnetarze, że cięcie to porażka dla kobiety. I to z takim zniecheceniem/obrzydzeniem. Jakby świat miał się skończyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Nie odzywałam się dłuższy czas, bo miałam gorsze dni...Teraz już jest lepiej. Pierniku współczuję pobytu w szpitalu, mam nadzieję, że już niedługo cię wypiszą. U mnie lewatywa na życzenie jest z tego co czytałam na stronie ale zapewne różnie to bywa w praktyce. Mam do Was pytanie odnośnie gemini. Jaki miałyście status zamówienia kiedy paczka już do Was szła? |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Piernik, akurat jak zaczelam myslec o nospie to juz zaczelo przechodzic
![]() ![]() Tzowi trza bedzie jakos ladniej ogarnac te okulary, bo akurat w drodze do pracy je rozwalil i prowizorke taka na nocce zrobili, ze plakac sie chce od patrzenia :P cos bardziej estetycznego trzeba wymyslic ![]() Zonamojegomeza, mnie bardziej niz ciecie przeraza szycie. Beda musieli naciac - trudno. Ale to szycie jakos jest poza moim ogarnieciem i na sama mysl mnie otrzasa... Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-16 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie jak budżet już rozplanowany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ale nie ma tego złego, z tej rozpaczy szperałam po necie i trafiłam na sierpniówki ![]() Ciekawe czy przy kolejnej ciąży będziemy mialy tak samo ![]() Cytat:
Wiesz co? Mnie strasznie dziwi, że te kobiety się tego nie wstydzą, że palą w ciąży. Ja wczoraj szłam do sklepu i mama prosiła żebym jej fajki kupiła to się czułam jak burak prosząc o marlboro z tym moim brzuchem ![]() Ja pierdziele ten masaż szyjki mnie przeraża z resztą jest cały ogrom rzeczy które mnie przerażają związanych z porodem ![]() Nie wiem jak podołam ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
ciągle takie na granicy albo podwyższone - wczoraj 140/90, 160/90, 150/90, dziś 135/90.. od dziś zwiększaja mi dawkę do 3x1.. jak mnie przyjeli i mi mierzyli z zaskoczenia to miałam 120/80 parę razy bez leków, a teraz cały czas bez większych zmian, ale to rozkurczowe już się trzyma..o tyle dobrze..
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki..mi juz zależy tylko na tym,żeby ciśnienie było dobre |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też obchodzę każdą okazję kiedy można dać/dostać prezent ![]() Fanta ode mnie również najserdeczniejsze życzenia!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A zakupy jeszcze ogarniecie ![]() Cytat:
![]() Współczuję, bo nie ma chyba nic gorszego niż leżenie z taką lamą na jednej sali... Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Dziewczyny ![]() Wczorajsza szkoła rodzenia ogólnie na plus. Były to takie bardziej wprowadzające zajęcia i ogólna papierologia, ale babeczka wydaje się być bardzo miła ![]() Dzisiaj za to idziemy do gina podejrzeć Małgosię. Mam zamiar podpytać go o tą cesarkę... w sensie co on o tym myśli i w ogóle, bo już w sumie dzisiaj mam 33+0 tc, więc za niedługo chyba by mnie musiał umawiać na cięcie?
![]() |
#4718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by się unormowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() zapowiada się dziś ładny dzien ![]() może pójdziemy popołudniu do parku i zjemy sobie truskawki na kocyku ![]() pierniku a zapowiedzieli Ci kiedy wypuszczą Cię już do domu??
#4720 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Witam się z Zuzanką w 30 tc! ![]() Z tej okazji wstawiam swój pokaźny brzuszek ![]() Do porodu zostało mi teoretycznie 8-9 tygodni, bo będzie cc.. ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-16 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj 33t 0d ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
tez sie tego obawiam.... ![]() Cytat:
przwrazajace to jest ![]() Cytat:
a ja na plecach nie moge ![]() ![]() Cytat:
to akurat duzy plus ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4723 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Mówiłyście o reakcji zwierzaków na ciążę, moja kotka zachowuje się w sumie tak samo.. nie przychodzi ani bardziej ani mniej ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam we wtorek drugie zajęcia ze szkoły rodzenia.. w sumie nic nowego nie powiedzieli - był to pierwszy wykład o porodzie. Jedna taka wskazówka, której na wątku jeszcze nie było to żeby sobie spakować olejek do masażu na porodówkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa i mówiła jeszcze o gazie rozweselającym, że zauważyła że on tylko działa jak babeczki sobie go solidnie użyją i później TŻ musi przypominać pomiędzy skurczami ile wdechów gazu mają wziąć. jedyny skutek uboczny że można zacząć przysypiać między skurczami ![]() Afrodita, ale piękny brzuszek! ![]() ![]()
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-16 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Obyście długo nie nastali się w kolejkach.. ![]() Cytat:
![]() Te baby co tak mówią niech pukną się w głowę.. ![]() Porażką dla mńie byłoby to, gdyby coś dziecku się stało przy porodzie.. nie ważne, jaką 'drogą' przyszłoby na świat.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę! ![]() ![]() Dziękuję ![]() Brawo za 33 tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-16 o 11:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie w cięciu najgorsze jest to ze to operacja. Znieczulenie/narkoza i rana na brzuchu. Ale pewnie podobnie obawialabym się wycięcia wyrostka, operacji nerki czy narkozy żeby mi złożyć połamaną rękę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wolę mieć sr*czkę w domu niż w szpitalu. Jakoś bardziej komfortowo bym się czuła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie mam na jakimś wypisie "nałogom przeczy" co najmniej jakby mi nie wierzyli ![]() Przerażasz tą lewatywą ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja Ci się udało pracować rzygając tak często? Ja to czasem na czworakach wstawałam bo już siły nie miałam. Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() A ja się boję porodu i sn i cc. TŻ twierdzi że powinnam zrobić cc i będzie po kłopocie. Ale położna ze sr radzi żeby chociaż spróbować sn i tak chcę też zrobić. Chciałabym zasnąć i tak się obudzić już po porodzie, bez bólu i ze zdrowym dzieciaczkiem ![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-16 o 09:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() ![]() Dokładnie! Już chyba lewatywa lepsza niż jej brak, tak myślę... ![]() Cytat:
Natomiast o ciąży mówi się mało, a wiele osób nie ma w ogóle pojęcia na temat tego jak często pojawiają się problemy czy powikłania. Ja sama oczywiście słyszałam o mdłościach i niektórych innych dolegliwościach, ale na nich miało się skończyć i poza tym miało być wszystko w normie, wyobrażałam sobie całą tę przygodę jako łatwiejszą. ;P Dziękuję, dziś jestem wspaniale wyspana, bo w nocy też szło super, nadrobiłam ostatnie noce. ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za sprawne załatwienie wszystkiego w urzędach. Cytat:
![]() Natomiast nie chciałabym go mieć ze względu na ograniczenia dotyczące zajścia w kolejną ciążę. Ale żeby to była porażka czy koniec świata, to absolutnie nie tak. ![]() Cytat:
![]() Z gemini dostałam maila, że zamówienie zostało wysłane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że SR zapowiada się spoko. ![]() Cytat:
![]() I brawa za nowy tydzień. ![]() Cytat:
![]() ![]() Możliwości wprowadzania elementów SPA na porodówkę brzmią zachęcająco. ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-16 o 09:22 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ciśnienie to pewnie dzięki twojemu towarzystwu.... ![]() Tinkerbell ja też niejednokrotnie zostałam potraktowana przez lekarzy jak matka panikara i w szpitalu też dopóki rabanu nie narobilam to olewali wszystko... Wypadło mi wypełnienie z zęba którego ostatnio leczylam i znowu boli... Do tego nocki masakra, biodra bolą jak choler. ... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Tija powodzenia z załatwianiem i gratki kolejnego tc! Dobradusza kciuki za wizytę!! Z podejsciem do macierzynstwa na pewno jest lepiej niż kiedyś ale i tak jeszcze często pokutuja State przekonania niestety ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-16 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Co pakujecie dziecku do szpitala?
Położna mówiła żeby zabrać tylko pampersy i chusteczki nawilżane bo w szpitalu ubierają dziecko w swoje ciuszki. Dopiero przy wyjściu trzeba mieć ubrania dla małej. Ale sobie myślę że może zabrać ze sobą jakąś pieluszkę tetrową, smoczek w razie W, nie wiem co jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ktoś pytał kiedy zrobić lewatywę. Myślałam o tym i najsensowniejszy czas to wydaje mi sie na krótko przed pojechaniem do szpitala. Jest już coś na rzeczy (zakładam, że ruszamy do szpitala przy regularnych skurczach co 4-5min) i wiemy, że wątpliwe jest, że poród się wyciszy. Po wykonaniu lewatywy, wizycie na tronie w drogę ![]()
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chcę mieć komfort że się dwójka przy parciu nie wymknie ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-16 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziecka >>
chyba się do niej zastosuję po prostu ![]() ![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Taki g*wniany temat poruszamy, że polecę dalej
![]() ![]() ![]()
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co tej niespodzianki z płcią - ja mówię o dziecku Zuzia, no jakoś nie wyobrażam sobie żeby to był chłopiec ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-16 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli na samo parcie to już TŻowi podziękujemy ![]() No i tego w filmach też nie pokazują ![]() Widziałyście kiedyś taki wózek-autobus ![]() ![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-16 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sama też chcę iść do wróżki z czystej ciekawości, ale do takiej z prawdziwego zdarzenia o jakiej piszesz ![]()
![]() |
#4738 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - body (2 szt.), - śpioszki (2 szt.), - pajacyk, - cienka czapeczka, - rękawiczki (chyba chodzi o te niedrapki? :P), - rożek, - kocyk, - maść Linomag lub inna, - chusteczki nasączone, - pieluchy newborn. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może tam właśnie nie było widoczne i to było takie zgadywanie. ![]() Mój się chwalił przyrodzeniem na usg już od 13. tygodnia i lekarka nie miała żadnych wątpliwości, więc chyba niespodzianki nie będzie, ale niepewność zawsze pozostaje. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karoca zacna! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Koniec warty" - najnowsza Stephena Kinga - uwielbiam ![]() ![]() A teściowa cóż, spoko kobitka, powiedziała to chyba jako komplement ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.