|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
karenina19 - a prowadzisz bloga? Bo ja sobie założyłam i jestem ciekawa czy ktoś tutaj też ma.
Co myślicie o chodziku? Jedni mi odradzają, inni wręcz przeciwnie i sama już nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
ja też sama nie wiem co z tym chodzikiem bo jedni mówią ze trochę opuźnia samodzielne chodzenie, moja siostrzenica nie miała chodzika i zaczęła chodzić jak skończyła rok i pare dni i wtedy już praktycznie sama chodziła no ale nie wiem czy to szybko czy nie no a druga rzecz jest to takie troche wygodne bo wsadzi się tam łobuziaka i sobie drepce i nie trzeba tak za nim latać no sama się też zastanawiam
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Co do chodzików to już była mowa o tym, ja nie polecam. Lekarze negatywnie się odnoszą do tego, dziecku krzywi się kręgosłup itp. można poczytać o tym w necie.
Moja mała paszczurka już lepiej się czuje, wczoraj byliśmy na kontroli i niby wszystko ok, ma tylko pozostałości po katarku, ale myślę, że to szybko jej przejdzie. Wczoraj cały dzień spędziliśmy na polku i dziś szykuje się powtórka z rozrywki - trza by się trochę podpiec na słoneczku (mówie o sobie nie o Lence ![]() Wczoraj kupołam kaszę manne i od dziś będę jej podawać. Tak codziennie mam dawać troszeczkę? Na co mam zwracać uwagę po podaniu? Co jak zapomnę podać 1 czy 2 dni? |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
nie wiem co to sie zaczyna ale mam dosc;( niemoge isc sie wysikac nawet bo jeden wielki wrzask;(
#4745 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie,
ja dziś umieram, tak mnie żołądek boli, do tego głowa mi pęka i jest mi zimno ![]()
#4746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja codziennie daję pół łyżeczki kaszy mannej i czasami też zapominam albo po prostu nie ma czasu/jesteśmy poza domem i nic się nie dzieje. Osi ogląda Szkołę Uczuć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
kochane!
jestem! lekko obolała ale przeżyłam.... (więcej w klubie...) co do tej zabaweczki z Tiny Love - wywaliłam opakowanie ![]() kareninka, Andre do schrupania - w całości !!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
Cześś !!
najwet nie patrze ile mam do nadrobienia po tygodniu nieobecności ![]() btłam u teściów w Nysie, troche sama potem dojechał Tż. nie miałam neta, to nawet na swój konkurs nie głosowałam ![]() jak dam radę to trochę wstecz rzucę okiem, żeby być na tobie ![]() a pogoda się poprawiła to pewnie wszystkie mamusie łąpią słonko choć długo mnie nie było to mam kilka spraw, w których chciałabym się was poradzić, bo mam mętlik w głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, bidulka z tym katarkiem... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do chodzika to stanowcze NIE ![]() Nie znam ani jednej pozytywnej opinii na ten temat ![]() ![]() Jakby ktos chcial linki to sluze.... A to, ze ma sie malucha z glowy na chwilke to hmmm...sa inne metody zajecia dziecka, ktore nie mu nie szkodza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wlasnie skonczylam walke z kuchnia i wygralam - lsni wszystko pieknie. W nagrode maly poszedl spac a ja siedze i wcinam Michalki i popijam kawusia ![]()
![]() |
#4750 | |
Zadomowienie
|
mam!
to je to ----> http://www.bajkowachatka.pl/product/...-LOVE/?id=2366 ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
ojezuuuu ale mam ochote na michałki! dzwonie do tż bo jest na spacerze z Lenką i poprosze o dostawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Simpatica bardzo smakują codziennie zaraz po karzdym przebudzeniu i przy robieniu kupy to już najbardziej
![]() ![]() Konspiracja nam na wszytskie takie dziwności skórne pomaga Linomag. Tak samo na jakieś otarcia, odparzenia pachwinek, ranki. Ale jak ejst jakieś duże odparzenie to sudocrem do wyleczenia a potem z nowu linomag. Wogóle tam co jakiś czas smaruje mu pupe tak profilaktycznie linomagiem(bo już nei za karzdym razem) i odparzeń, krostek i innych takich nie ma od hohoho. Tak, że polecam, bo tani i wydajny ![]() Karenina nie kiwnełam amłym palcem od nogi ![]() Agusia mój też taki się robi... Sam wytrzyma góra 5 minut i w świetnym humorze musi być. W akcie desperacji nawet juz na tv mu pozowliłam patrrzeć jak potrzebowałam do wc czy iść zrobić jeść żeby nie paść z głoodu. Dopiero teraz dzisiaj ma lepszy dzień chyba. Leży w leżaczku i się bawi stopami i grzechotkami patrząc na mnie... Vitreus slicznie się bawi ![]() Chodziki też słyszałam, że są niedobre... Znajoma sobie je chwali ale rzadne dziecko jej nie raczkowało przez te chodziki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
jaki nagusek już duzy i fajny, a co wy mu tak wody poskąpiliście ?
![]() Asia trzymaj się, buzia w słonko, smutki ukryj pod zimowymi ubraniami! i to już !!!! ![]() a mnie sesja częściowo dobiija już, w piątek idę z Mi na przegląd, będzie dłuuugo i stresująco egzamin z histrii sztuki przełożyłam, bo materiału zbyt dużo jestem teraz padnięta, siedzę po nocach, wczoraj do 2, jadę po 3 kawy wieczorem. nie mogę tego pogodzić wszystkiego ![]() nie mam tu ani mamy ani teściowej, ani niani. malo jem i waże teraz 47 kg... i nie ma się czym chwalić bo wstydzę się wyjść w któtkich szortach.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Ja wlasnie ostatniego M wcinam... ![]() Cytat:
I prawidlowo ![]() Ale co to znaczy, ze ktos sobie chodzik chwali?? ![]() Cytat:
A bo ja sie cykalam, ze sie zmoczy i go przewieje czy cos... ![]() ![]() Wspolczuje zmeczenia, ja tez jestem sama - w tym sensie, ze bez pomocy zadnej - i dlatego tez odpuscilam sobie na razie studia...nie bede szalec na dwoch frontach.... ![]() A co do jedzenia to masz jesc, bo inaczej baty beda ![]() ![]()
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
du.pa...... znowu piję kawę, mam Lavazze
![]() nie jem, nie lubię jeśc, nigdy nie lubiłam, zawsze byłam wieszakiem i wykorzystałam ten fakt pracująć w modelingu. a teraz wywalę swój żal - dostałam propozycję pracy w barcelonie, kontrakt na prawie 5 miesięcy, z pobytem tam........ ![]() odmówiłam bo co ja z małą zrobię? nie oddam jej babci na tyle czasu..... to już 2 odmowa. w zeszłym roku miałam juz wszystko nagrane na mediolan i 2 tygodnie potem dowiedziałąm się że jestem w ciązy. Tż bardzo sie cieszył, bo nie chciał zebym jechała tam. teraz siedzę w domu jak kura i chudnę i wydaje jego pieniądze bo swoich mam już niewiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa to nie kupię ![]() ja od początku nie chciałam i nie byłam za bardzo za chodzikiem ale tż mówił że w domu juz bedziemy mieszkać i dużo miejsca tam jest i mała fajnie by zasówała w tym chodziku no i powiedziałam że pomyślimy jeszcze nad tym no i przemyślawszy to razem z Wami to nie kupię chodzika ![]() chociaż moje krzywe plecy strasznie ucierpią ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() i przepraszam że tak otwarcie ale napisałaś o pieniążkach, to wy macie z tż każdy swoje pieniądzorki? my nie dzielimy się na moje czy twoje, wsyzstko jest nasze, mimo że większość zawdzięczam tżtowi to on sam mówi że to nasze wspólne a nie np jego,
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Karenina no, że wsadzała dziecko i mogła wszystko zrobić- dawne czasy, bo dzieci ma już w liceum, gimnazjum. Miałam na myśli, że wiem, że mogą szkodzić więcej niż pomagać, ale znajoma na nich chowała dzieci i było jej wygodnie...Ale kiedy to było...
Pinky ja teraz tylko kase Tż-ta wydaję, bo jesteśmy razem, mamy dziecko, ja je chowam, on zarabia. Budżet wspólny. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-06-08 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie prostuje dzisiaj wlochów nie chce mi sie ide w szopie. a co tam dziecko mam nie musze wygladac idealnie niee?? ![]()
![]() |
#4758 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiście,że jest najważniejsza, bardzo chciałam mieć dziecko i nie narzekam, ale teraz mnie tak naszło, taka trochę nostalgia ![]() mój Tż też uważa, że są wspólne, nigdy mi nic nie wylicza. ale ja od bardzo dawna sama na siebie zarabiałam, lubiłam wiedzieć, że mam coś na tylko swoje zachcianki i swoje małe próżności. a teraz nie pracuje, wkład w budżet mam niewielki i poprostu głupio mi wydawać nasze , ale wypracowane przez TZ pieniądze na kolejne swoje pierdoły ![]() nigdy nie byłam oszczędna, a teraz powinnam się tego trochę nauczyć, bo zmieniły się nasze życiowe priorytety i warto by coś odkładać ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() w ciąży wyglądałm najzdrowiej w swoim życiu, i cyc miałam. teraz nie karmię już to mi zmalały do wielkości kiwi kurde.... ![]() a czasami jej jeszcze na siłe podtykam tego smutnego cycka i nieraz kropelka się jeszcze uroni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm...no troche zal straconych okazji, ale maluszek maluszkiem... ![]() Ja tez siedze w domu i to z mojego wyboru i jak najbardziej wydaje pieniadze tz'ta, mimo ze mam swoje... ![]() Dla niego to oczywiste, ze zapewnia rodzinie utrzymanie i cieszy sie, ze ma fajna rodzine i dom, do ktorego wraca z radoscia po pracy... ![]() Nawet nie mow...ja juz ledwo daje rade....plecy tak mi napie...ja i jeszcze biodra...a co bedzie dalej..? ![]() Cytat:
No, moze i wymuszanie musisz wyczuc... ![]() Tez musze kupic buty jakies... ![]()
![]() |
#4760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a moja niunia sie obudziła właśnie i wariuje w łóżeczku i sama sobie włącza konika morskiego ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tż ryczy bo nic nie kupie sobie a niunia juz ma tych ciuchów więcej niż nas dwoje haha
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
ha a moja śpi jak suseł w samym pamperolu.
Karenina Tż też się cieszy, że ma rodzinę, on zawsze był bardziej rodzinny i tradycyjny niż ja, ale właśnie przy nim nauczyłam się doceniać takie wartości . on mnie potrafi utemperować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Oj chciałabym żeby mój się tak cieszył rodziną i powrotem z pracy... A on się cieszy chyba na komputer:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
![]() dziewczyny ale mnie mała teraz rozbawiła haha leży sobie bez pampersiaka bo żeby się przewietrzyła ta dupula mała i leży leży na pleckach za mną i nagle słysze takie głośne purt ![]() a ona przekręcała sie na brzuszek i jakoś jej to nie szło bo kołdra jej zawadzała i jak z wysiłku głosno se piardła haha a bez pampersa to tak fajnie słychać było uśmiałam sie ze z takiej małej dupci i taki dzwięk haha czekam na tż żeby wózek mi wyciągnoł z auta i ide na spacerek ![]() a jaki cyrk my mieli przed chwilą bo tż ztracił telefon kolo bloku a nadodatek zatankowane miał na nim 14ozł ale chodził wsciekły na szczęście znaleźliśmy go po pół godzinie wyszliśmy jeszcze raz na dwór i lezał na parkinku az dziw że nikt go nie znalazł na tak widocznym miejscu i tyle czasu tam lezał
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam was szybko i spadamy na spacer
Cytat:
one tylko zaburzają normalny rytm rozwoju chodu! potem takie dzieci mogą mieć krzywe stopy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
pinky, a z Mi nie mozesz leciec i z kims do pomocy?
![]() ![]() a co do wydawania kasy tz... ja mam swojej calkiem sporo jak na niepracujaca studentke, ale przewaznie wydaje ja tylko na siebie.. no i na Blanke, ale generalnie nigdy nie wiem na co az tyle wydalam ![]() ![]() ide odessac malej nosek i zaraz wracam, przyjechalysmy do tesciow do ogrodka sie powietrzyc troszke :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale dzis jest straszne goraco ![]() A my z Kamilka niedawno do domu wrociły, bylysmy dzis na zakupach i kupilysmy firaneczki do naszego nowego domku ![]() ![]() jesli chodzi o chodziki to ja mam chodzik bo Kamilka dostala od mojej kuzynki na chrzest i dlatego mam bo sama bym jej pewnie nie kupowala i nie wkladam jej czesto raz na tydzien moze 2 razy po chwilce tak zeby sie rozerwala ale dlugo nie pozwalam.
#4767 |
Zadomowienie
|
wymientkam.
wystroilam sie dzisiaj.. buty na wysokim obsacie spudniczka koszulka i poszla zem sem na targ. tarf byl juz zamkniety a mnie buciory obtarly i ledwo do domu doszlam! juz po mama edzownilam zzeby mi dzapanki moje przywiozla ale byla poza miastem.. co sie ucierpaialam.. ' I jeszcze to slonce tak pali ze mnie lepek rozbolal. polezelismy zmlodym jakas godzine na kocu on w cieniu pod parasolem a ja moje bieluchy na slonce troche wystawilam. a teraz wszamalam jogurt i odpoczywam po ciezkim dniu ![]() a teraz pytanie? wasze dzieci normalnie jedzza zupke z kawalkami ryzu np albo marchewki?? bo Fil jak wyczuje ze jest dobrze zmiksowane to od razu wymiotuje ![]() i czy wasze dzieci spia na brzuszkach? ja sie zawsze balam klasc Fila do spania na brzuchu ale ostatnio w nocy caly czas sie przekreca na brzuch i go dawalam znowu na plecy bo sie balam ze sie udusi ale w koncu go tak zostawilam i chyba mu sie wygodniej spi ![]()
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje male je jakies tam mikro-kawaleczki i niedlugo mam zamiar dawac mu wieksze... ![]() A moj to odkad skonczyl chyba z miesiac to uwieeeeeelbia spac na brzuchu...i dopoki nie umial sie przewracac to spal tak tylko jak mialam go na oku, ale jak juz nauczyl sie sam przewracac to nie ma szans, zebym go upilnowala wiec spi jak chce... ![]() Jak maluch kontrouje glowke to ryzyko zaduszenia przez sen jest minimalne, takie jak u nas doroslych wlasciwie ![]() Mielismy dzisiaj debiut deserku z jagodami....smakowalo ![]() ![]() Mialam kupic sobie buty a kupilam malemu autka FP... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-08 o 15:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mnie sie nie chce nic na kompie siedziec, u nas taki upal, ze szok!weszlam chwile ponadrabiac...w koncu mam miesiac miodowy ![]() Konspi wkleilam i opisalam wczoraj w klubie mniej wiecej ![]() wczoraj kupilam sobie stroj kapielowy, dwuczesciowy, podobam sie sobie w nim, wiec juztro na basen chyba wyskoczymy ![]() Ja juz w koncu mam zamiar Polusi codziennie sloiczek dawac. Wczoraj zjadla caly marchew+ jabluszko, a dzis sliwki z Hippa ![]() ![]() Myslicie, ze tak moze byc?na drugie sniadanko kaszka a na obiadek jakis sliiczek (narazie toleruje tylko owoce i deserki). A zuoa jarzynowa czy dynia z ziemniakami to prawie tym wymiotowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |||
Rozeznanie
|
hejka,
nie wchodziłam już wczoraj, jakoś nie miałam czasu. Ze spacerka były nici, za to pół dnia spędziłyśmy w ogródku na kocyku. Amelcia pomimo że była w cieniu, opaliła sobie troszkę łydki. A ja mam całe plecy czerwone. Dzisiaj mieliśmy jechać do lekarza, bo Amelka od prawie 2 miesięcy ma uczulenie jakieś i nie wiemy od czego. Najpierw stawiałam na gluten, potem na proszek no i od tygodnia już plamki się zmniejszają. Dawałam jej przez dwa tygodnie Zyrtec i maść hydrocortisonową. No i chyba od tej maści już lepiej ale się skończyła. Podaję jej jeszcze wapno. No ale niestety lekarka dziś przyjmowała już tylko popołudniu. A ja musiałam wtedy wracać już do domu. Ale jest lepiej więc już się tak nie martwię. Zdjęcie w załączniku. Może któraś z was wie od czego to może być. Dziś też spędziliśmy większość dnia na słoneczku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.