|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
a nieeee... chyba tylko dziś lewą nogą wstałam, bo już mi przeszło i zajęcie też sobie znalazłam - przerabianie kiecki
![]()
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Mam nadzieje ze nastroj szybko sie poprawi.
![]() |
#4713 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie jest sie podzielić tym ile maluszek już waży jaki duży już jest no i potem to wygląda jak porównywanie ale wiadomo że każdy łobuziak mały rośnie inaczej a kochane mamy te dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie...
Cytat:
Cytat:
A ta zabawka od Xpresji jest super...
![]() |
#4715 | ||
Wtajemniczenie
|
gratki za kolejnego zębulka ![]() ![]() Cytat:
![]() ale mamy ostatnio dużo zdjęć normalnie wysyp słodkości śliczności i postępów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
a my jednak zdążyliśmy dziś na to szczepienie i niunia waży 6800gr i ma 68cm ![]() i zostałam w szoku bo dzielna była że hej przy szczepieniu bo nawet nie jękneła kompletnie nic nawet minki nie skwasiła ![]() ![]() moja dzielna Agusia ![]() trzymam kciuki żeby u Was też tak gładko poszło szczepienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry ,i wkoncu wyszło slonko,ciekawe bn ajak dlugo ...mam nadzieje ze nie bedzie padac i nas nie zaleje
![]() Jestem zmęczona wszystkim ,jeszcze brakuje mi powodzi ![]()
#4717 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a ja zamówiłam te krzesełko, byłam dziś w sklepie zobaczyć kolor i ten pomaranczowy wybrałam i jest ładniejszy niż na zdjęciu bo taki żywszy
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1063422918
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do występowania w czymś w najblizższą sobotę, to nadal nie mam pomysłu, bo co tylko nie ubiorę, to czuję się jak słonica ![]() A tak w ogóle, to po ostatnich ćwiczeniach, moje dziecko zaczyna mnie zaskakiwać. Obracanie idzie jej już ładnie, a dziś zaczęła robić mostek ![]()
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
helooo.... ja się uczę od rana a Blancia z nianią. Jakoś nie ma humorku dziś, bo sporo marudzi, moje maleństwo kochane..
![]() Kareninka, my mamy tego słonia z Lamaze i moim zdaniem jest bardzo fajny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobito,ty zdecydowanie cos krecisz, bo widzialam ostatnia fotke na nk i serio, ale zadnej slonicy nie widzialam...chcesz lanie moze? ![]() Cytat:
![]() Co do zaskakiwania, to pamietam jak kiedy pisalas cos, ze sie zastanawiasz czy nie isc z Sandrunia do lekarza, bo czegos tam nie robila a dzien czy dwa po tym jak zobaczylam jak ona slicznie sama siada w lezaczku to malo nie padlam... ![]() Cytat:
![]() U nas maly tez marudny, mysle, ze to na pogode, bo ja sama chodze troche do tylu... ![]() Zobaczymy z tym sloniem, jak moja mama go znajdzie w sklepie to kupi ![]() A to moj golasek w ostatni weekend ![]() Załącznik 3167126
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
dubel...
![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-07 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Karerinka u na bez zmian ....
Ale mam zamułe ![]()
#4724 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia maluszków cudne!
Mój mały dał mi mega popalić dzisiaj... I teraz mam dylemat lenić się do upadłego czy sprzątać:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Andree jak zawsze słodziak ![]()
![]() |
#4726 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() slicznie ![]() [QUOTE=olalicious07;198276 43 katevalley, ja sie z Tobą chyba na poczekalni nie zapoznałam.. albo nie pamiętam, bo tam się raczej mało udzielałam ![]() ![]() ![]() moj wazy 9,5kg i nic mi lekarze nie mowili ze za gruby;p Cytat:
![]() moja maruda tez spi.. od 19:30 normalnie dzisiaj to brak mi sil.. caly czas na rekach tylko.. siedziec nie na brzuchu nie na plecah nie zabawek nie tylko go odloze to jeden wielki wrzask.. ![]() ![]() w ogole zazdroszcze wam tego raczkowania (karenina) klekania w lozeczku(magda) tez bym chciala zeby moje takie postrepy robilo.. jak narazie to w ogole siedziec nie chce.. :[ umie ale nie chce od razu sie podnosi zeby stac.. normalnie rece mi odpadowywywuja od trzymania go..
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z raczkowaniem to też różnie bywa i niektóre maluchy od razu zaczynają chodzić. Natomiast co do stania, to może zapytaj pediatrę, poczytaj w necie, podpytaj doświadczonych mamuś, czy może nie powinnaś pozwalać Filipowi trochę "postać" podtrzymując go pod paszkami ![]()
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Agusia znam ten ból... Mój też najchętniej na rękach, albo podskakiwanie u mnei na kolanie, albo podtrzymywanie pod paszkami i mahanie nogami, dotykanie różnych podłóż... Nawe po kocie skakał
![]() a rozwój jest bardzo indywidualną sprawą... mój obraca się ale tylko z brzuszka na plecy, i an boki... na brzuszek się nie obraca... |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
popytam pediatry popytam/. bo on tylko stac che.. ja go chce posadzic a on za nic nog nie ugnie tylko proste trxyma zeby stac.. moj tz chodzil jak mial 10 misiecy wiec moze fifi tez bedzie szybko chodzil..
a tak poza tym to mam prsbe/pytanie ;p macie moze jakies smety na kompie?:P wolna romantyczna muzyke albo cos smutasnego do plakania?:P bo ja takowa uwielbiam a caly plik z muza poszedl sie.. :/ i nie mam ani jednej piosenki i tak mi sie nie chce od nowa tego sciagac ze masakraaa jak ktos ma duuzo tego to niech sie podzieli..;p pliss s.aszka@o2.pl ![]()
#4730 |
Wtajemniczenie
|
a ja wreszcie doczekałam się stopy w buzi
![]() foty, super, dzieciaczki rosną i rosną! my wreszcie zdecydowalismy się na krzesełko do karmienia chicco jazzy bardzo zależało nam na gabarytach (mamy małe mieszkanko), a to po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=1535 Lenka jest niesamowita, pięknie siedzi. U nas z tym narazie cisza - ale nie żebym porównywała ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-06-07 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Zeberko faktycznie stópki Piotrusiowi smakowały ![]() Pietrusiu w tym kojcu to prawie nic nie widac ![]() ![]() ![]() Katevalley witaj ![]() ![]() Brombi wspaniale sie Fifi prezetuje w nowym sprzęcie ![]() tak samo Blanka w huśtawce ![]() Kareninka widzę że André byle czym sie nie bawi ![]() ![]() Marta no kreacja I klasa ![]() ![]() Ravenne zdjęcie genialne - widac że się Alicji na huśtawce podobało ![]() Madzia Grześ w kąpieli - super ![]() ![]() ![]() ![]() Konspi zdrówka i sił dla Twojego kręgosłupa ![]() André to jest poprostu przesłodki. A jak oglądałam fotosy to mój brat przechodził obok i mówi - o jaki śmieszny bobas - wygląda jak ten ludzik Michelin ![]() ![]() Agusia ja z takich smętów to lubię Chłopców z Placu broni i Myslovitza (chodzi za mną "Kraków" z Grechutą)... |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() U nas też łatwo poszło, ile waży nie powiem ![]() ![]() I fajnie że zdążyliscie jutro macie z głowy ![]() Nas złapala z powrotem ulewa i z pól godziny czekalismy pod wiatą aż przejdzie... Cytat:
![]() ![]() Umarlam i padłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zebra, Ty chyba kiedyś pytalas o jakąś dobrą maść/ krem na odparzenia? Cos się u nas na malej pupce jakies krosteczki pojawiły, pare takich czerwonych, co Wam pomogło wtedy? Zmykam, dobranoc. Nasz Aniołek ostatnio się spsuł lekko, bo zamiast o 6, 6.30 budzi sie o 5 ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Hę... ![]() ![]() A chodziło o to ze napisałam ze zabieram sie do lektury WAS - miałam nadrabiac zaległości... A Domi sie nie pojawila? Jeszcze odsypia? ![]()
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() <><><> idę spac - baaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Radze nie zazdraszczac raczkowania, bo wtedy moze nie beda bolaly cie tak rece, ale za to KOLANA i lokcie od raczkowania za mlodym... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Tez tak slyszalam, ale jako anty-przyklad polecam sama siebie - nigdy nie raczkowalam, od razu chodzilam a czytac umialam zanim poszlam do zerowki ![]() Dzien doberek ![]()
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
psuje mi sie dziecko.. nie spimy od godz 5.30 i w ogole nie chce sie sam bawic.. jeczy mi tu na dywanie teraz:[
kto mi popilnuje dzidecka;> chcialas bym isc umyc zeby;> normalnie zaczynam byc w rozpaczy;( on w ogole nie chce zostac sam beze mnie..;(
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-06-08 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Osi też już pcha do buzi stópki. A jak się śmieje jak mówię:" śmierdzą pyty?" ![]() Cytat:
![]() My na przykład na takie krosteczki używamy Alantan. Na noc zawsze posmaruję jak się pojawią a rano już nie ma. Ma któraś z Was może konto na smyki.pl? A to moj mały szkrab ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie to moj malz mnie lekko denerwuje - co chwile tylko pyta, czy nie daje za duzo jesc malemu, zeby nie byl grubiutki...na poczatku sie smialam, ale teraz to lekko za duzo... ![]() Cytat:
Ja bym popilnowala... ![]() Agus, a moze to lek separacyjny juz sie zaczyna? Czas juz na to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maly strong man....co sie bedzie rozdrabnial na siadanie - od razu do biegu! ![]() Konto chyba ja mam, a dlaczego? Fotka super! W tej czapie i z ta minka ![]() A ja ciekawa jestem co tam u Kate i z ta jej praca, bo chyba miala oddawac...oby przyjeli ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-08 o 07:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do stópek to moja tylko raz trafiła śmierdziolkiem do buzi i teraz znów próbuje i nie sięga ![]() szkrabek słodki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ja chce spaaaac.. ![]() I mam dość kataru u Blanki,już absolutnie i kompletnie dość.. mała już jak widzi fridę albo katarek to zaczyna płakać, wcale jej się nie dziwie, ile mozna ![]() ![]() A generalnie jest taka grzeczna i kochana, wczoraj siedziała godzinę sama w kojcu i nawet nie krzyknęla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
a co do raczkowania to ja słyszałam że dobrze żeby dzieciaczki próbowały raczkować bo podobno jeszcze bioderka się rozwijają no i wtedy to takie ćwiczenia są dla tych bioderek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.