Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 10:55   #4711
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Gucia coś się dzieje? Skąd ten nastroj u Ciebie?
a nieeee... chyba tylko dziś lewą nogą wstałam, bo już mi przeszło i zajęcie też sobie znalazłam - przerabianie kiecki
Stary 2010-06-07, 11:15   #4712
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a nieeee... chyba tylko dziś lewą nogą wstałam, bo już mi przeszło i zajęcie też sobie znalazłam - przerabianie kiecki
tej co chcesz w niej niedlugo wystąpić?
Mam nadzieje ze nastroj szybko sie poprawi.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:18   #4713
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
zdenerwowałam ? nieeeee może tak zabrzmiało, bo poddenerwowana jestem
raczej miałam na myśli że takie porównywanie do niczego nie prowadzi,
kazde dziecko jest inne

najważniejsze zeby nasze dzieciaczki ładnie rosły i były zdrowe

fajnie jest sie podzielić tym ile maluszek już waży jaki duży już jest no i potem to wygląda jak porównywanie ale wiadomo że każdy łobuziak mały rośnie inaczej

a kochane mamy te dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Simpatica chcialam tylko napisac, ze masz racje...nie wiem po co kuouje malemu te wszystkie zabawki, jak on i tak woli - widzialyscie - pusta buteleczke po kroplach do nosa a ostatnio to jest obietkem jego uczuc... Załącznik 3166516Załącznik 3166517
Agusia dostała od mojej siostry taki śliniaczek z napisem "pożeracz wszystkiego" to bardziej chyba by sie przydał małemu Adnre

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
HEJ!zobaczcie jakie cudo wczoraj kupiłam za całe 8 zł!i moja niunia we wczorajszej kreacjii!
ślicznie wygląda
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:25   #4714
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie...

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
KarmazynowyKamyk proponuję może kaszki mleczno-ryżowe na sam początek. Mojej malutkiej bardzo smakują. Na samym początku daliśmy jej malinową. Z Nestle. Spróbuj jej dać np. tylko ugotowanej marchewki... I potem powoli jakoś pójdzie Moja malutka je już brokuły, buraczki, kurczaka, i niedługo zamierzam wprowadzić żółtko. Ale zaczęliśmy rozszerzanie jej diety już w 4 miesiącu. Ogólnie nie ma co się śpieszyć. Powoli powoli pójdzie już potem szybciutko. Z winogronami bym się na twoim miejscu jeszcze wstrzymała. Lepiej maliny i jagody spróbować. Ja dałam swojej raz z słoiczka i tylko chuchnęła
Taaa... Tylko, że my wprowadzamy już nowe pokarmy 5,5, tygodnia i mamy bezpieczną tylko marchewkę i jabłko... Kleików nienawidzi, a na ziemniaka, banana i Bebilin HA mamy uczulenie... Więc u nas nie jest tak prosto... Dzisiaj dostała brzoskwinie, choć pediatra odradzała, ale jest bardzo dużo deserków z brzoskwiniami... A one niby mało alergizujące... Tak jak winogrona, za to maliny i jagody nie zaliczają się do tej grupy... Zresztą do wszystkiego pakują sok winogronowy, nawet do obiadków... Więc dlatego chce je wprowadzić...

Cytat:

- Ksiazeczce Tiny Love "Poznaj i Odkryj"
- Sloniu Lamaze tym z grajaca traba ??
My mamy słonia z Lamaze i nie dałam go Paulinie, bo on ma na plecach pod zameczkiem pojemnik na baterie i to takie twarde jest... Stwierdziłam, że Paulina jest jeszcze za mała...

A ta zabawka od Xpresji jest super...
Stary 2010-06-07, 11:36   #4715
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego ząbka, druga dolna jedynka
Wklejam zdjątko z huśtawką

gratki za kolejnego zębulka i zdjęcie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
zaraz Was nadrobie - znowu zalało i siedzimy w biurz, więc i mam troche luzu
wklejam fotki z urodzin Izy i małego - i poranny jego wyczyn jak już umie klęknąć

no właśnie mały zaczął siadać sam no i zaczął jak widac na zdjęciu przemieszczać sie i klęczec - najwyższy czas obniżyc łóżeczko
no prosze jaki zdolniacha

ale mamy ostatnio dużo zdjęć normalnie wysyp słodkości śliczności i postępów

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Dzień Dobry poniedzialkowo!

Synio juz poszedl na drzeemkę, ja z kawką zaczynam lekturę.

Też u nas lunęlo, po południu mamy szczepienie więc jak sie przejaśni po szczepieniu pójdziemy na spacer, zeby dwa razy wózka nie tachać, bo z moimi pleckami ostatnio kiepskawo...

a my jednak zdążyliśmy dziś na to szczepienie i niunia waży 6800gr i ma 68cm

i zostałam w szoku bo dzielna była że hej przy szczepieniu bo nawet nie jękneła kompletnie nic nawet minki nie skwasiła i jak pielęgniara odeszła na bok to się już śmiała
moja dzielna Agusia

trzymam kciuki żeby u Was też tak gładko poszło szczepienie
Stary 2010-06-07, 11:48   #4716
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry ,i wkoncu wyszło slonko,ciekawe bn ajak dlugo ...mam nadzieje ze nie bedzie padac i nas nie zaleje
Jestem zmęczona wszystkim ,jeszcze brakuje mi powodzi
Stary 2010-06-07, 11:54   #4717
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny a ja zamówiłam te krzesełko, byłam dziś w sklepie zobaczyć kolor i ten pomaranczowy wybrałam i jest ładniejszy niż na zdjęciu bo taki żywszy

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1063422918

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 12:28   #4718
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Agusia dostała od mojej siostry taki śliniaczek z napisem "pożeracz wszystkiego" to bardziej chyba by sie przydał małemu Andre
Oj taaaak!

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
My mamy słonia z Lamaze i nie dałam go Paulinie, bo on ma na plecach pod zameczkiem pojemnik na baterie i to takie twarde jest... Stwierdziłam, że Paulina jest jeszcze za mała...
Dzieki za odp

Cytat:

i zostałam w szoku bo dzielna była że hej przy szczepieniu bo nawet nie jękneła kompletnie nic nawet minki nie skwasiła i jak pielęgniara odeszła na bok to się już śmiała
moja dzielna Agusia
dla malej twardzielki

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry ,i wkoncu wyszło slonko,ciekawe bn ajak dlugo ...mam nadzieje ze nie bedzie padac i nas nie zaleje
Jestem zmęczona wszystkim ,jeszcze brakuje mi powodzi
A co u was slychac? Jak tam Dominisia?

Cytat:
dziewczyny a ja zamówiłam te krzesełko, byłam dziś w sklepie zobaczyć kolor i ten pomaranczowy wybrałam i jest ładniejszy niż na zdjęciu bo taki żywszy

Ladne

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:40   #4719
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
tej co chcesz w niej niedlugo wystąpić?
Mam nadzieje ze nastroj szybko sie poprawi.
tą kieckę to akurat na sprzedaż przerabiałam, bo jako długa (do pół łydki) wyglądała trochę nie na czasie, a jako krótsza i nieco zwężona wygląda super
A co do występowania w czymś w najblizższą sobotę, to nadal nie mam pomysłu, bo co tylko nie ubiorę, to czuję się jak słonica

A tak w ogóle, to po ostatnich ćwiczeniach, moje dziecko zaczyna mnie zaskakiwać. Obracanie idzie jej już ładnie, a dziś zaczęła robić mostek mój kochany leniuszek
Stary 2010-06-07, 12:55   #4720
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

helooo.... ja się uczę od rana a Blancia z nianią. Jakoś nie ma humorku dziś, bo sporo marudzi, moje maleństwo kochane.. Pogoda była śliczna, ale już się zepsuła.

Kareninka, my mamy tego słonia z Lamaze i moim zdaniem jest bardzo fajny dużo melodyjek, na trąbie do re mi fa so la :P i można nagrac wlasną kompozycje Blanka uwielbia brać tą trabe do buzi czym doprowadza swojego tatusia do czarnej rozpaczy :P
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:19   #4721
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

A co do występowania w czymś w najblizższą sobotę, to nadal nie mam pomysłu, bo co tylko nie ubiorę, to czuję się jak słonica

Kobito,ty zdecydowanie cos krecisz, bo widzialam ostatnia fotke na nk i serio, ale zadnej slonicy nie widzialam...chcesz lanie moze?

Cytat:
A tak w ogóle, to po ostatnich ćwiczeniach, moje dziecko zaczyna mnie zaskakiwać. Obracanie idzie jej już ładnie, a dziś zaczęła robić mostek mój kochany leniuszek

Co do zaskakiwania, to pamietam jak kiedy pisalas cos, ze sie zastanawiasz czy nie isc z Sandrunia do lekarza, bo czegos tam nie robila a dzien czy dwa po tym jak zobaczylam jak ona slicznie sama siada w lezaczku to malo nie padlam...

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
helooo.... ja się uczę od rana a Blancia z nianią. Jakoś nie ma humorku dziś, bo sporo marudzi, moje maleństwo kochane.. Pogoda była śliczna, ale już się zepsuła.

Kareninka, my mamy tego słonia z Lamaze i moim zdaniem jest bardzo fajny dużo melodyjek, na trąbie do re mi fa so la :P i można nagrac wlasną kompozycje Blanka uwielbia brać tą trabe do buzi czym doprowadza swojego tatusia do czarnej rozpaczy :P

U nas maly tez marudny, mysle, ze to na pogode, bo ja sama chodze troche do tylu...

Zobaczymy z tym sloniem, jak moja mama go znajdzie w sklepie to kupi

A to moj golasek w ostatni weekend Załącznik 3167122Załącznik 3167123Załącznik 3167124Załącznik 3167125
Załącznik 3167126

Stary 2010-06-07, 13:20   #4722
karenina19
Zakorzenienie

dubel...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-06-07 o 13:24
Stary 2010-06-07, 19:03   #4723
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Karerinka u na bez zmian ....

Ale mam zamułe
Stary 2010-06-07, 19:06   #4724
zebra666
Zakorzenienie

Zdjęcia maluszków cudne!

Mój mały dał mi mega popalić dzisiaj... I teraz mam dylemat lenić się do upadłego czy sprzątać:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:14   #4725
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Kobito,ty zdecydowanie cos krecisz, bo widzialam ostatnia fotke na nk i serio, ale zadnej slonicy nie widzialam...chcesz lanie moze?
Bo tam nie ma jeszcze żadnego zdjęcia z profilu i na stojąco

A Andree jak zawsze słodziak
Stary 2010-06-07, 19:15   #4726
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
kocham go!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Jeszcze pytanie:
Jakie macie, jeśli już macie, foteliki samochodowe 9-18 kg ?
Ja dzisiaj już obmacałam i chyba wolę Romer King Plus od Maxi Cosi Priori .
Tylko dlaczego to wszystko takie drogie
obczajam narazie;p;p wlasnie myslalam nad tym maxi cosi priori.. uzywanym bo nowy drogi..

Cytat:
hej mamuśki,
wpadłam się tylko pochwalić, że Sandra dziś 2 razy sama się obróciła z plecków na brzuszek, raz w jedną, raz w drugą stronę Jutro ćwiczymy dalej
klask i:

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
no a tu pokazuję szkraba i super podusie
slicznie

[QUOTE=olalicious07;198276 43
katevalley, ja sie z Tobą chyba na poczekalni nie zapoznałam.. albo nie pamiętam, bo tam się raczej mało udzielałam duże masz dziecko, prawie 10kg? moja waży 8, a lekarz spytal czym ją tak upasłam nie sugeruję, że masz puszyste dziecko, ale na pewno dobrze ją ważysz? [/QUOTE]

moj wazy 9,5kg i nic mi lekarze nie mowili ze za gruby;p

Cytat:

Mamy juz nowa sofe Fajna

I sie usmialam...chlopcy, ktorzy wnosili sofe do domu mysleli, ze jestem opiekunka do dziecka i jak powiedzialam jednemu, ze jestem mama to mial taaaakie oczy, wyszedl i mowi do drugiego "Ty, a ta na gorze to matka tego malego! Czujesz?!" A ten drugi "O ja pier...e! Ale poje....ny jest ten swiat!"...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Moj tez spi
hyh ale laska z ciebie ze nawet nikt by nie pomyslal ze ty mama juz jestes

moja maruda tez spi.. od 19:30

normalnie dzisiaj to brak mi sil.. caly czas na rekach tylko.. siedziec nie na brzuchu nie na plecah nie zabawek nie tylko go odloze to jeden wielki wrzask.. padam na twarz

w ogole zazdroszcze wam tego raczkowania (karenina) klekania w lozeczku(magda) tez bym chciala zeby moje takie postrepy robilo.. jak narazie to w ogole siedziec nie chce.. :[ umie ale nie chce od razu sie podnosi zeby stac.. normalnie rece mi odpadowywywuja od trzymania go..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:45   #4727
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
w ogole zazdroszcze wam tego raczkowania (karenina) klekania w lozeczku(magda) tez bym chciala zeby moje takie postrepy robilo.. jak narazie to w ogole siedziec nie chce.. :[ umie ale nie chce od razu sie podnosi zeby stac.. normalnie rece mi odpadowywywuja od trzymania go..
kochana, każdy szkrab rozwija się w swoim tempie. Popatrz moja Sandra. Zaczęła się obracać dopiero teraz (po 6,5 mies) i kilku dniach ćwiczeń, i nadal do obrotu muszę ją prowokować i też dość mozolnie jej to idzie. I na razie tylko w jedną stronę.
A z raczkowaniem to też różnie bywa i niektóre maluchy od razu zaczynają chodzić.
Natomiast co do stania, to może zapytaj pediatrę, poczytaj w necie, podpytaj doświadczonych mamuś, czy może nie powinnaś pozwalać Filipowi trochę "postać" podtrzymując go pod paszkami
Stary 2010-06-07, 20:42   #4728
zebra666
Zakorzenienie

Agusia znam ten ból... Mój też najchętniej na rękach, albo podskakiwanie u mnei na kolanie, albo podtrzymywanie pod paszkami i mahanie nogami, dotykanie różnych podłóż... Nawe po kocie skakał ale ja po takim dniu to padam na gębę i nie mam siły na sprzątania itd.
a rozwój jest bardzo indywidualną sprawą... mój obraca się ale tylko z brzuszka na plecy, i an boki... na brzuszek się nie obraca...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:53   #4729
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

popytam pediatry popytam/. bo on tylko stac che.. ja go chce posadzic a on za nic nog nie ugnie tylko proste trxyma zeby stac.. moj tz chodzil jak mial 10 misiecy wiec moze fifi tez bedzie szybko chodzil..

a tak poza tym to mam prsbe/pytanie ;p

macie moze jakies smety na kompie?:P wolna romantyczna muzyke albo cos smutasnego do plakania?:P bo ja takowa uwielbiam a caly plik z muza poszedl sie.. :/ i nie mam ani jednej piosenki i tak mi sie nie chce od nowa tego sciagac ze masakraaa jak ktos ma duuzo tego to niech sie podzieli..;p pliss s.aszka@o2.pl

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-06-07, 20:57   #4730
tarasia
Wtajemniczenie

a ja wreszcie doczekałam się stopy w buzi

foty, super, dzieciaczki rosną i rosną!

my wreszcie zdecydowalismy się na krzesełko do karmienia chicco jazzy
bardzo zależało nam na gabarytach (mamy małe mieszkanko), a to po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca
http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=1535

Lenka jest niesamowita, pięknie siedzi. U nas z tym narazie cisza - ale nie żebym porównywała

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-06-07 o 20:59
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 22:10   #4731
simpatica
Zakorzenienie

skasowało mi posta tzn sama sobie skasowałąm a już tyleee napisałam głupi komputer muszę od nowa

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Zeberko faktycznie stópki Piotrusiowi smakowały
Pietrusiu w tym kojcu to prawie nic nie widac a tapeta fajowa jak i również krzesełko
Katevalley witaj ja też podczytuje "mam dziecko"
Brombi wspaniale sie Fifi prezetuje w nowym sprzęcie
tak samo Blanka w huśtawce
Kareninka widzę że André byle czym sie nie bawi a takiej wizyty współczuję... tez bym się wkurzyła jakby mi dziecko obudzili... i to 2 razy
Marta no kreacja I klasa a jaka ona szczuplutka! gdzież tam fałdek na nóżkach szukac
Ravenne zdjęcie genialne - widac że się Alicji na huśtawce podobało
Madzia Grześ w kąpieli - super a jaki Iza fajny tort miała - buziaki dla niej na urodzinki no i dla mojego ziecia za klękanie
Konspi zdrówka i sił dla Twojego kręgosłupa a co czytasz?
André to jest poprostu przesłodki. A jak oglądałam fotosy to mój brat przechodził obok i mówi - o jaki śmieszny bobas - wygląda jak ten ludzik Michelin
Agusia ja z takich smętów to lubię Chłopców z Placu broni i Myslovitza (chodzi za mną "Kraków" z Grechutą)...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 22:16   #4732
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

moja dzielna Agusia

DZieki Aniulka
U nas też łatwo poszło, ile waży nie powiem
I fajnie że zdążyliscie jutro macie z głowy
Nas złapala z powrotem ulewa i z pól godziny czekalismy pod wiatą aż przejdzie...

Cytat:
Blanka uwielbia brać tą trabe do buzi czym doprowadza swojego tatusia do czarnej rozpaczy :P
Normalnie padłam:ha haha:
Umarlam i padłam:hahaha :

Cytat:
kochana, każdy szkrab rozwija się w swoim tempie. Popatrz moja Sandra. Zaczęła się obracać dopiero teraz (po 6,5 mies) i kilku dniach ćwiczeń, i nadal do obrotu muszę ją prowokować i też dość mozolnie jej to idzie. I na razie tylko w jedną stronę.
A z raczkowaniem to też różnie bywa i niektóre maluchy od razu zaczynają chodzić.
Podobno warto dbać o to żeby dziecko jednak raczkowalo, bo ma to jakiś wpływ na póżniejszą zdolność pisania i czytania

Zebra, Ty chyba kiedyś pytalas o jakąś dobrą maść/ krem na odparzenia? Cos się u nas na malej pupce jakies krosteczki pojawiły, pare takich czerwonych, co Wam pomogło wtedy?

Zmykam, dobranoc. Nasz Aniołek ostatnio się spsuł lekko, bo zamiast o 6, 6.30 budzi sie o 5 zobaczymy jak jutro, pa.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

Konspi zdrówka i sił dla Twojego kręgosłupa a co czytasz?
Hę... czytam teraz "Dziecioodporną" hehe...
A chodziło o to ze napisałam ze zabieram sie do lektury WAS - miałam nadrabiac zaległości...

A Domi sie nie pojawila? Jeszcze odsypia?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 22:37   #4733
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
A chodziło o to ze napisałam ze zabieram sie do lektury WAS - miałam nadrabiac zaległości...
no to nie zczaiłam przeczytałam że zabierasz się za lekturę ale o wątku jakoś nie pomyślałam
<><><>
idę spac - baaj

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 07:21   #4734
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka uwielbia brać tą trabe do buzi czym doprowadza swojego tatusia do czarnej rozpaczy :P

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Karerinka u na bez zmian ....

Ale mam zamułe

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mój mały dał mi mega popalić dzisiaj... I teraz mam dylemat lenić się do upadłego czy sprzątać:P
I co wygralo..?

Cytat:
Bo tam nie ma jeszcze żadnego zdjęcia z profilu i na stojąco

A Andree jak zawsze słodziak
Jaaaaasne....

Cytat:

Radze nie zazdraszczac raczkowania, bo wtedy moze nie beda bolaly cie tak rece, ale za to KOLANA i lokcie od raczkowania za mlodym...

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

Cytat:
Podobno warto dbać o to żeby dziecko jednak raczkowalo, bo ma to jakiś wpływ na póżniejszą zdolność pisania i czytania

Tez tak slyszalam, ale jako anty-przyklad polecam sama siebie - nigdy nie raczkowalam, od razu chodzilam a czytac umialam zanim poszlam do zerowki

Dzien doberek

Stary 2010-06-08, 07:23   #4735
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

psuje mi sie dziecko.. nie spimy od godz 5.30 i w ogole nie chce sie sam bawic.. jeczy mi tu na dywanie teraz:[

kto mi popilnuje dzidecka;> chcialas bym isc umyc zeby;>

normalnie zaczynam byc w rozpaczy;( on w ogole nie chce zostac sam beze mnie..;(

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-06-08 o 07:28
Stary 2010-06-08, 07:26   #4736
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Dzień dobry Jeszcze nikt nie wstał? śpiochy
Cytat:

moja dzielna Agusia

my już skończyliśmy szczepienia do pół roku, następne jak Osi skończy roczek Gratuluję, że mała tak dzielnie to zniosła, bo nas to słyszał zawsze cały ośrodek zdrowia

Cytat:

świetny jest. my jak na razie się w krzesełko nie zaopatrzamy, bo i tak leżałoby w kącie.

Cytat:
tą kieckę to akurat na sprzedaż przerabiałam, bo jako długa (do pół łydki) wyglądała trochę nie na czasie, a jako krótsza i nieco zwężona wygląda super

Cytat:
"Ale dziecko! A jakie ma fajne włosy. Świetne dziecko"- słowa mojego tż

Cytat:
kocham go!

obczajam narazie;p;p wlasnie myslalam nad tym maxi cosi priori.. uzywanym bo nowy drogi..

klask i:

slicznie

moj wazy 9,5kg i nic mi lekarze nie mowili ze za gruby;p

hyh ale laska z ciebie ze nawet nikt by nie pomyslal ze ty mama juz jestes

moja maruda tez spi.. od 19:30

normalnie dzisiaj to brak mi sil.. caly czas na rekach tylko.. siedziec nie na brzuchu nie na plecah nie zabawek nie tylko go odloze to jeden wielki wrzask.. padam na twarz

Mój ma to samo,. tylko stać, stać i stać. bo inaczej są krzyki i wrzaski i próby wstania samemu i padanie na nosek, albo co gorsza na głowę. wczoraj próbował wstać z dywanu i gdy już prawie siedział to nagle siły go opuściły i huknął na podłogę główką. aż się wystraszyłam.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

foty, super, dzieciaczki rosną i rosną!

my wreszcie zdecydowalismy się na krzesełko do karmienia chicco jazzy
bardzo zależało nam na gabarytach (mamy małe mieszkanko), a to po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca
http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=1535

Lenka jest niesamowita, pięknie siedzi. U nas z tym narazie cisza - ale nie żebym porównywała
ładne krzesełko
Osi też już pcha do buzi stópki. A jak się śmieje jak mówię:" śmierdzą pyty?"

Cytat:

Zebra, Ty chyba kiedyś pytalas o jakąś dobrą maść/ krem na odparzenia? Cos się u nas na malej pupce jakies krosteczki pojawiły, pare takich czerwonych, co Wam pomogło wtedy?
Raczkowanie chyba działa na półkule mózgowe i wtedy człowiek wie gdzie prawa a gdzie lewa strona. tak mi się coś zdaje

My na przykład na takie krosteczki używamy Alantan. Na noc zawsze posmaruję jak się pojawią a rano już nie ma.

Ma któraś z Was może konto na smyki.pl?

A to moj mały szkrab Aż nie nadążam za nim, tak szybko rośnie.

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 07:42   #4737
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

André to jest poprostu przesłodki. A jak oglądałam fotosy to mój brat przechodził obok i mówi - o jaki śmieszny bobas - wygląda jak ten ludzik Michelin

teraz ma juz mniej tych slodkich faldek...jak sie urodzil to mial jeszcze wiecej...

A tak na marginesie to moj malz mnie lekko denerwuje - co chwile tylko pyta, czy nie daje za duzo jesc malemu, zeby nie byl grubiutki...na poczatku sie smialam, ale teraz to lekko za duzo...

Cytat:
psuje mi sie dziecko.. nie spimy od godz 5.30 i w ogole nie chce sie sam bawic.. jeczy mi tu na dywanie teraz:[

kto mi popilnuje dzidecka;> chcialas bym isc umyc zeby;>

normalnie zaczynam byc w rozpaczy;( on w ogole nie chce zostac sam beze mnie..;(

Ja bym popilnowala...

Agus, a moze to lek separacyjny juz sie zaczyna? Czas juz na to

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
"Ale dziecko! A jakie ma fajne włosy. Świetne dziecko"- słowa mojego tż

Cytat:
Mój ma to samo,. tylko stać, stać i stać. bo inaczej są krzyki i wrzaski i próby wstania samemu i padanie na nosek, albo co gorsza na głowę. wczoraj próbował wstać z dywanu i gdy już prawie siedział to nagle siły go opuściły i huknął na podłogę główką. aż się wystraszyłam.

Ma któraś z Was może konto na smyki.pl?

Maly strong man....co sie bedzie rozdrabnial na siadanie - od razu do biegu!

Konto chyba ja mam, a dlaczego?

Fotka super! W tej czapie i z ta minka

A ja ciekawa jestem co tam u Kate i z ta jej praca, bo chyba miala oddawac...oby przyjeli

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-06-08 o 07:53
Stary 2010-06-08, 08:04   #4738
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Jeszcze nikt nie wstał? śpiochy

my już skończyliśmy szczepienia do pół roku, następne jak Osi skończy roczek Gratuluję, że mała tak dzielnie to zniosła, bo nas to słyszał zawsze cały ośrodek zdrowia

Osi też już pcha do buzi stópki. A jak się śmieje jak mówię:" śmierdzą pyty?"

my jeszcze na szczepienie za 2 miesiące tylko żółtaczka i potem dopiero w 13 miesiącu życia, no i potem już te bezpłatne chyba bo narazie płaciłam po 100zł żeby byla kłuta tylko raz. i wkoncu też nie będą jej już tak męczyć

a co do stópek to moja tylko raz trafiła śmierdziolkiem do buzi i teraz znów próbuje i nie sięga ale to tak śmiesznie wygląda hehe

szkrabek słodki
Stary 2010-06-08, 08:08   #4739
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobry

ja chce spaaaac.. Blanka ogólnie ładnie śpi, od 21 do 6 i później do 8, ale jak ja się wczoraj pól dnia uczyłam, a drugie pół sprzątałam to więcej snu potrzebuje żeby się wreszcie zregenerować...
I mam dość kataru u Blanki,już absolutnie i kompletnie dość.. mała już jak widzi fridę albo katarek to zaczyna płakać, wcale jej się nie dziwie, ile mozna moje biedactwo
A generalnie jest taka grzeczna i kochana, wczoraj siedziała godzinę sama w kojcu i nawet nie krzyknęla

olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 08:09   #4740
aniulka8204
Wtajemniczenie

a co do raczkowania to ja słyszałam że dobrze żeby dzieciaczki próbowały raczkować bo podobno jeszcze bioderka się rozwijają no i wtedy to takie ćwiczenia są dla tych bioderek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości