|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cześć baby!
![]() Ile razy bierzecie nospę doraźnie? Ja od dwóch tygodni biorę codziennie lub co drugi, jak zaczynają mnie boleć jajca, tzn jajniki Czy czujecie jak maluch się przekręca?? Bo ja czuję wtedy jak twardnieje brzuch, a jak się przekręci to wsio wraca do normy, też tak macie??? ![]() Zośka ale porąbane sny miałaś hihi, ja dzisiaj też, chyba jakieś fatum "zabił i przykleił do dywanu" Aa wczoraj mi się śniło, że dostałam mandat!! ![]() snesha - fajne zakupki, choć ja bym nie kupowała wszystko co chłopięce, a nabrała 'dystansu' do tego, bo wiele lekarzy się myli, tak jak już tu na wątku chyba były ze 3-4 dziewczyny Ale to moje zdanie, rób jak uważasz ![]() agacia_cz- hemoroidy pojawiają się w odbycie jak i w okół Niestety. Idź do apteki, aby "załagodzić" to cholerstwo- na pewno coś zaradzą. Chyba, że spróbujesz sposoby domowe typu: 4 cebule, 2 l mleka- zagotować, aby 'przeszło' a jak będzie letnie to moczyć tyłeczek przez 15 min, a na końcu opłukać TYLKO pośladki Przeczytałam sposób z gazety ![]() jak będę wyjeżdżała do męża Cytat:
![]() Teściowa wtedy gadała przez telefon, więc żeby uwierzyła, nagrałam
|
|
#4742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Zawsze byłam szczupak i zazdrościli figury, a teraz z brzuchem wyglądam jak mieczyk w ciąży bo to nie jest miłe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojj miny najgorsze... na początku masakra- smółka, i dzieciak robi co chwila a zapach... mmm tak mi się wydaje... Cytat:
![]() Cytat:
zawsze kurde coś Trzymaj się Monia!!!!!!!!
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja czuję. nawet jak się obmaca brzuch, to można wyczuć gdzie jest maluszek
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek a co Ty na wizazu robiłas o 2 w nocy?
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam bilet do Hamburga
Na niedzielę 18.09 U innych jedzie się 12 h Już nie mogę się doczekać a to dopiero piątek... ![]() Cytat:
Też macam brzuch jak się obraca, takie dziwne uczucie... twardnieje, czuję jakbym miała jakieś wzdęcia czy co ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- no nie wiem, jakoś mi się przedłużyło Zeszłam koło 1.40 a i tak zasnęłam krótko po 3 bo się męczyłam i ciągle myślałam i myślałam...
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
no moj szkrab tez się tak śmiesznie obraca i wtedy jedna strna brzucha twarda jak kamien a druga miękka
ale to chwilka i mija...Agatku wytrzymasz 10,5 h w autobusie? |
|
|
|
#4747 |
|
Rozeznanie
|
co do kupek, to fakt na początku bobo popuszcza sporo, prawie każda pieluszka jest ubabrana. Ale na szczęście i wbrew pozorom kupy dzieciaczków na maminym mleku nie śmierdzą
zaczynają brzydko pachnieć dopiero jak się rozszerza dietę, a jak się wprowadzi mięsko to dopiero jest masakra!!! Moja Emi jak teraz walnie koopalunę to mi nos wykręca na wszystkie strony bleeee
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to bym A. zobaczyła dopiero 1 października bo nie mogą przyjechać teraz, bo nie mają z czym- szef jedzie na urlop i przez 2 tyg nie dostaną kasy więc ja jadę na 13 dni się nacieszyć mężulkiem anankee klamerka i jedziesz mój brat mówi, że jak się wdycha przez usta powietrze to nic się nie czuje
|
|
#4749 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja mała tez się wypina szczerze to tego uczucia akurat nie lubię, czuję taki dyskomfort ale to takie jest lubie nie lubie bo z drugiej strony lubie bo wiem że to ona![]() nospę biorę codziennie ale ja nie doraźnie tylko z zalecenia regularnie
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko chyba własnie sobie mecz urządza
Agatku no to oszczędzaj się.... nasz szkrabik ważył na połowkowym 335 g i lekarka powiedziała, ze ok (no ale to 1,5 tyg temu było)...zmierzyc się nie dał bo kręcił się jak szalony
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki! Pamiętacie mnie jeszcze? Wróciłam. Trzy tygodnie u Mamy to za mało jak dla mnie
mam dołek pourlopowy. Naskrobałyście tyle, że nie będę w stanie nadrobić. Musiałabym czytać coś od ok 80tej strony, a Wy musiałybyście wstrzymać produkcję na jakiś tydzień, co w Waszym przypadku jest niemożliwe Gaduły jedne . Lecę poczytać chociaż te najświeższe informacje. Gratuluje wszystkim udanych wizyt, rozpoznanych płci i zdrowo rosnących maluszków. Witam się też z nowymi Mamusiami |
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski czy Was tez swędzi biust????? bo mnie od 2 dni swędzi... |
|
|
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez nie kazdy piatek jest postny;p
mial byc obiad gwizdany bo lezymy w lozku ale w jakims durnym serialu byly kopyta i mi slina pociekla;p a tz nie lubi kopytek wiec dorobilam mu karkowe i sos;p
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
biust nie- sutki tak
Cytat:
na szczęście będę miała wc to się chociaż tam przejdę
|
|
#4755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja wróciłam z ćwiczeń zmachana. zaraz zmykam jeszcze do sklepu. Dziś makaron ze szpinakiem
![]() Cytat:
Cytat:
ja myślę, że na 68 będzie za duży ![]() Cytat:
dobrze, że leży ![]() Cytat:
tak mi się miło zrobiło, że chyba obfotografuję resztę ![]() A co do tż... nigdy nie masz pewności że będzie wszystko w porządku super fryzura, ja miałam na ślub włosy za ucho :/ a zawsze marzyłam o warkoczu dobieranym ![]() Cytat:
zaraz mały zmienił pozycję i brzuch cały miękki ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil no chyba masz rację z tymi "przedziałowymi" rozmiarami kombinezoników...
a nie pamiętam czy rozmowa juz byla na ten temat- które smoczki są lepsze-sylikonowe czy lateksowe???? |
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten durny sen mnie wymęczył.
Pamietam jak zanim sie dowiedzialam o ciąży i zanim w ogóle podejrzewałam ,że mogę być w ciąży przyśniła mi się wiewiórka, sprawdziłam wtedy w senniku , a to oznaczało ciąże, ale wyśmiałam to i no masz
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Monika trzymam kciuki za Ciebie, wiem co czujesz :/
dobrze, ze poruszylyscie temat, bo tez mnie meczyl, a nie chcialam juz paniki siac tez wlasnie czuje takie momentalnie twarde miejsce pod pepkiem i tak sie zastanawialam czy to dzidzia czy brzuch mi tak twardnieje, ale zdarza sie to nieregularnie i szybko mija, wiec to pewnie dzidzia |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie post jest w te dni co wymieniłaś, plus te, w które akurat uda mi się nie zjeść nic z mięska
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo Generalnie mój małż skończył ochronę środowiska ale w zwiażku z cudowną sytuacją na rynku pracy
aktualnie pracuje w magazynie pewnej firmy logistycznej...
|
|
|
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie siejesz paniki, bez przesady W KUPIE SIŁA
|
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Swędzi bo rośnie
mnie tez akurat swędzi Cytat:
Także doskonale rozumiem sytuacje Właśnie zjadła, cala bagietke ziolowa i sledzie w smietanie... i nadal jestem głodna... Od kilku dni moge jesc non stop, no masakra
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o to chodzi, że nie powinien już biust rosnąć, bo do 4 miesiąca rośnie i osiąga końcowy efekt- tak piszą w mojej książce
jestem prawie w 6 miesiącu i nic mi już nie rośnie od 3 miesięcy, nawet duzo nie podrósł, bo aż 1 rozmiar z A do 80 B wow Ale to pewnie też zależy od kobiety, bo ja jestem szczupak i mi dodatkowe kilo wchodzą w bebzun a niektórym idą w cycuszki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-09 o 16:34 |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez nie zauważyłam,zeby róśł mi biust teraz... urósł na początku i teraz bez zmian....moze to ma związek z proukcją siary to swędzenie...
|
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Agatek ja gdzies czytalam ze do konca ciazy rosna... Nie wiem wlasnie zaczelam 5 miesiac i od tygodnia mam nowy stanik-wiekszy
![]() Neska smaruj biust kremem czy oliwka swedzenie moze tez oznaczac sucha skórę i moga pojawic sie rozstępy :/ Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-09-09 o 16:45 |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Nattiska ja codziennie regularnie smaruję się cała łącznie z biustem...u mnie to nie od suchej skóry chyba...nawet nie widzę, zeby była sucha...staram się dobrze nawilżac i duzo pic....
|
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
No to pojecia nie mam
I podziwiam regularne smarowanie ![]() Lece do sklepu bo zgłodniałam - ktos pisał o kopytkach i nie moge o nich zapomniec |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() ja od rana siedze w notatkach i nie wiem za co mam sie zabrac, bo dzis sie dowiedzialam, ze jutro nie mam jednego zaliczenia tylko dwa Tz kochany zrobił obiadek- zupe gulaszową, naczynia pomył a teraz na działce cos robi ![]() A ja juz mam dosc nauki, i jak zwykle szukam sobie milion zajec byle tylko sie nie uczyć wiec bylam na zakupach i zaraz biore sie za odkurzanie bo pełno siersci na podłodze Psiary jak wy sobie radzicie z wszędobylska sierscia ? Ja codziennie odkurzam i myje podłogi i ciagle sa nowe'koty' boje sie myslec co bedzie jak sie Lenka pojawi na świecie chyba bede co godzine latac na mopie Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-09 o 17:06 |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Natissko ja mam nawyk smarowania się od zawsze
moj tZ tez się balsamuje nie ywobrazamy sobie inaczej
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny? Jestem załamana... Dziewczyna mojego brata, z którym jest 2-3 lata przytyła tak, że... szok. Nic jej się nie chce... Zadzwoniłam do niej czy ma jakąś gotówkę żeby mi witaminy kupiła w aptece u nich, bo są w promocji za 47 zł- usłyszałam- "nie mam nic gotówki. Wszystko mam na koncie"
ma problem żeby zapłacić kartą bidulka... a o aptece powiedziała tak: "trochę mam do niej daleko" do apteki idzie się spacerkiem 10-15 min... i ma problem, nie może za mnie wyłożyć, chociaż mówię, że oddam w środę, no ale nie będę jechać specjalnie 30 km na koniec Torunia kupować, a ona ma blisko, wiem bo mieszkałam tam 18 lat... ehh poznałam się teraz na niej. Jaka ona jest. Moja bratowa proponowała jej wspólny areobik, a ona : "nie chce mi sie" no cóż zamówiłam a aptece za 55 zł i odbiór w aptece- nie mogę czekać, bo tabletki mam wyliczone do wtorku a jakby ich nie było już, to co? Ehh, śmiać mi się z niej chce po prostu ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Ale to moje zdanie, rób jak uważasz
Niestety. Idź do apteki, aby "załagodzić" to cholerstwo- na pewno coś zaradzą. Chyba, że spróbujesz sposoby domowe typu: 4 cebule, 2 l mleka- zagotować, aby 'przeszło' a jak będzie letnie to moczyć tyłeczek przez 15 min, a na końcu opłukać TYLKO pośladki 

ja tak uwielbiam swój brzuszek i strasznie czekałam żeby się piłeczka zrobiła i juz jest taka piękna i skacząca czasami od środka

Na niedzielę 18.09 
Zeszłam koło 1.40 a i tak zasnęłam krótko po 3 bo się męczyłam i ciągle myślałam i myślałam... 

więc ja jadę na 13 dni
mój brat mówi, że jak się wdycha przez usta powietrze to nic się nie czuje 

dobrze, że leży
tak mi się miło zrobiło, że chyba obfotografuję resztę