|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Cytat:
tyle sie nacierpi przez to oczko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4743 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie strach pomyślec..teraz ciągle boimy sie o nasze dzieci.. nawet podczas bólu dziecko może sie "zanieśc" potem zrozumiałam że ten bezdech był poważny..nie tak jak zwykłe zanoszenie się .. ..wiem że bez interwencji nie złapał by oddechu...to nie było normalne ..tak bardzo musiał go ten paluszek zabolec ze go zatkało..najgorsze dla mnie było to jak zobaczyłam go takiego sinego ..zrobił się bezwładny..przelewał mi sie przez ręcę..Gabryś.. odniosłam wrażenie poddał się..i nie próbował łapac powietrza...trwało to długie sekundy..potem analizując szczegóły z teściami ..około minuty... do 20 sekund można przeczekac..dac szanse na złapanie samodzielnie oddechu..ale jeśli trwa to i trwa to juz działac..zmieniac pozycje dziecka..mówic do niego ...lekko dmuchac...a przy makabrycznej sytuacji .."usta usta " ale tylko w takiej sytuacji kiedy czujemy..że jest źle.. poprzedzając lekkim uderzeniem w klatke piersiową...ech...oby nigdy wiecej i żadnej z nas to się nie przytrafiło ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny kochane
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez w swieta mielismy sytuacje niefajna ale duzo lzejsza. Daro grzl sobie jakblko i jadl i jednoczesnie wspinaal sie na kanape i oczywisxie sie wkurzal ze za wysoko wiec glupia matka go podsadzila. Coz..wybralam zly moment i ten kawalek jabkla mu zle wpadl. Tez zaczal sie podduszac i kaszlec i ustka mu sie sine zrobily. Na szczescie szybko polozylam go glowka w dol i w plecy lekko dlonia i zaczal plakac a oddech to mega haustami lapal. Cytat:
My w drodze do Gorki Duchownej taka wycieczke dzis robimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz, przy drugim łatwiej z tym proodem? jak wogóle sam przebieg, skurcze? jest widoczna różnica? Co do Waszego "wypadku" to aż się sama wzruszyłam i popłakałam jak sobei wyobrażę sytuację, co musiałas czuć, i podstawiłam siebie w tej roli , jesteś bardzo dzielna ![]() Cytat:
, no i teściowa znowu go nei widziała, haa dobrze jej tak! a za to moi rodzice nie mogą przezyć jak kilka dni Małego nie widzą, wczoraj wieczorem zrobili nam neispodziankę i przyjechali, maż na noc w pracy, wiec byłonam z Kubą strasznie wesoło A Kuba przy moim tacie nauczył sie naśladowac zwierzątka, mówi "hał hał" i "muuuuuu" strsznie śmieszne to A i umie schodzić tyłem z łóżka nareszcie ![]() A no i jeszcze .... pokazuje ile ma kłopotów ale nikt go nie uczył, po prostu zaczął tak pokazywać, a ja sobei dorobiłam tekst "ojjjj ile niunio ma kłopotów" możecie mnie zlinczować ![]() Cytat:
napewno to już było ostatni raz Już nei bedziecie cierpieć ![]() Czekam aż Kubi się obudzi i lecimy na zakupy gdzieś, bo nudno
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
tak sobie wpadłam zobaczyć co u Was ![]() ![]() vujka- gratuluję fasolki !! ![]() ada- czytalam historię z Gabrysiem...szokk... dobrze, że wszystko się pozytywnie skończyło i fantastycznie zareagowałaś ![]() megusia- biedny Bartuś ciągle ma problemy z oczkami oby więcej to się nie powtórzyło !Elusiek- Twój Mały to pędzi z tymi ząbkami! u Wojtka to w ogóle jakoś dziwnie nie parami wychodzą oczywiście w kosmicznych bólach i wrzaskachma zęby 3 na dole i 3 u góry salviae- oby katarek szzybko minął Kubusiowi i kaszel go tym razem ominął
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze zleci kontrolna morfologie. nie miał jednak na myśli jej spania
|
|
|
|
|
#4751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki ![]() jak się czujesz Veronic?? Cytat:
ooo kochana..poród Gabriela to najpiękniejsza bajka jaką w zyciu przeżyłam co prawda jest moim trzecim synem nie drugim ale tak..drugi w krótkim odstępie czasowym po Wiktorze...bo Krystian i Wiktor mają różnicę 15 lat .. cudny..zaskakująco opanowany..mało bolesny...przytomny do końca..wesoły... bole przychodziły stopniowo zwiekszając swoja siłe..ale bez przesady ..gorzej czasem miałam jak jelita mi wykręcało przy biegunce ![]() siedziałam sobie a raczej wiecej stałam w kolejce do ktg kontrolnego..dużo było kobiet..wszystkie były tylko kontrolnie...oczywiście jakies napierania już w domu czułam ale nie wiązałam tego z finiszem tego dnia absolutnie..i tak sobie przy skurczach kołysałam biodrami opierajac głowę na ramieniu męża...śmiałam się że mały mi ugniata pęcherz bo ciągle latałam do kibelka..przysiadałam czasem na krzesełku ale wygodniej było mi stac..,..no i zaczęło mnie to juz zastanawiac..po godzinie ze cos na rzeczy chyba jest..zauwazył to wchodzacy do gabinetu lekarz ..że unosiłam lekko pupę jak siedziałam a ból przyszedł..zapytał mnie ..czy pani ma skurcze..a ja odp.."tak jakby" i mrugłam mu okiem przytakując ...za prosił mnie bez kolejki i badanko a tam już 5cm..lecimy na górę..na porodówke...reszte doczytaj sobie w moim krótkim opisie na pierwszej stronie......![]() do szpitala na ktg weszlismy po 15 a 17;55 urodziłam Gabrynia...sama zeszłam z fotela porodowego by przejśc na łózko na korytarzu i karmiłam maleńkiego od razu..ech.....bajeczka..c udowna bajeczka każdy mój poród był inny ..wyjątkowy ...pierwszy bolał najbardziej ale chyba bardziej z tego braku doswiadczenia ..braku wiedzy..miałam tylko 19 lat..i zero pojecia zdana tylko i wyłącznie na prowadzących poród a nie na moj instynkt... |
|||
|
|
|
#4752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 13 zebow???? jestem w szoku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
aa i zapomniałam napisac ..do końca stałam ..wygodnie podpierałam sie tylko w bólach a dopiero na bólu partym sie położyłam by małego urodzic..jednym długim partym....
a i widziałam że pisałyście o wielkości kolejnych dzieci.. u mnie odwrotnie..najstarszy najcięzszy a najmłodszy najlżejszy ...gramy ale zawsze....mimo wszystko powyżej 3kg |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam sie z małym na "krótki" spacer i deszcz nas złapał. Dobrze, ze znaleźliśmy płac zabaw z dużym grzybkiem
![]() Nawet myśleć mi sie nie chce o powrocie do domu. Tu jest tak pięknie, całe dnie z przerwami na posilki (albo i nie ImageUploadedByWizaz Forum1398515364.781178.jpgjak jemu na dworzu )od rana do wieczora jesteśmy na świeżym powietrzu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taa jej się jadaczka nie zamykała a mnie az trafiało bo Bart spał i każde słowo go budziło :/ Brawo dla Kuby za te piękne umiejętności ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Dziewczyny nasze kochane zafasolkowane <3 Znalazłam fajny wozek dla dwójki dzieciaczków ![]() Wrzucam fotkę ![]() Joovy ergo caboose - niestety niedostępny w pl ale mnie się podoba ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia fajnie wygląda ale tam można tylko fotelik zamontować? Jeśli tak to beznadzieja
Wiadomo, że to nie jest idealna pozycja dla noworodka i małego niemowlęcia :/
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() My dzisiaj wZięliśmy młodego ze soba na zakupy do galerii i co chcial chodzic w przeciwnym kieruunku niz my wniosek zakupy na przyszlosc bez niego umeczylismy sie z mezem strasznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, fotelik chyba tylko. Nie wiem dokladnie. A nasza reha jak Bart był mały i miał duże problemy w zgieciu miednicy to kazała nam go wozić właśnie w foteliku i jeszcze miał koc pod udami. I w ciagu dnia jakbyśmy nigdzie nie jechali to na 15min go wsadzać tam. Nie wiem czy to dobrze czy zle... ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A patrzcie jaki ten zarąbisty ![]() Marzę o takim dla Barta, ciekawe ile $$$$$?? ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny jest teraz fotelik bs izi sleep, poza samochodem można go rozłożyć całkowicie do pozycji leżącej
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2014-04-26 o 16:19 |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Natalia jezdzila tylko w foteliku az do pol roku jak nie do 7 msc bo nie chciala w gondoli :/ tak jakos od kad skonczyla miesiac...
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-04-26 o 17:00 |
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Gabrys, biedna Ty. dobrze, ze zachowalas spokoj i nie spanikowalas jak teść!kiedy Nela była malutka chlusnela okropnie mlekiem, az jej noskiem poleciało. tesciowa siedziała wlasciwie obok niej i zdazyla tylko odskoczyć i uciec z pokoju z tym swoim "ojejku jejku". do dzisiaj mam opory i pewnie prędko jej z mala nie zostawię...tak mi to utkwilo w pamięci. |
|
|
|
|
#4763 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie to te sztuczne wywoływanie oxy chyba tak zadziałało, bo ja ledwo zaczełam liczyć a juz miałam co 5 min i mniej i sam lekarz się zdziwił,ze nie przesżło pół oxy, a u mnei już tak posżło szybko rozwarcie, wiec myślę,ze szok dla organizmu ;/ Cytat:
![]() Fajny ten wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na pizzy z rucolą
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
justi oczywiscie ze tak..jestem jak najbardziej za wyborem dowolnej pozycji rodzenia dzieci..podejrzewam ze gdyby pozwolono mi to zostalabym na nogach tylko przykuclabym troszke podpierając sie o fotel czy coś tam...ech w szpitalu którym rodzilam kazali mi sie klasc i basta..żadne argumenty nie działały...cieżko bylo mi się w drapać na ten fotel bo mały juz wychodzil...
|
|
|
|
#4765 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez twierdze ze ta pozycja średnio wygodna... Taki maluch poskurczany... A mam znajomych co tylko i wyłącznie w foteliku wozili dziecko do 10mca... Ani raz w gondoli, ani raz w spacerówce. Dopiero teraz sie do niej przesiedli. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Ejjjjj smaka robisz ![]() A ja zezarlam sałatkę sledziowa made by teściowa dobra była ![]() Tak swoją drogą to myślałam ze teściowa większe chęci bedzie przejawiać żeby Barta bawić a tu D.upa :/ Łazi gdzieś co chwilę a my z Bartem w domu... Nawet jak jest z nami w kuchni to zajęta plotkowaniem o rodzinie i ja dziecko uwagi nie zwraca :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogole poplynelyscie z tymi porodami W koncu!
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak słyszałam![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

tyle sie nacierpi przez to oczko
poprzedzając lekkim uderzeniem w klatke piersiową...

07.07.2012 

nie żebym uprzedzona była 

Wiadomo, że to nie jest idealna pozycja dla noworodka i małego niemowlęcia :/