|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
lola - w ciąży kobiety mają podwyższone tętno. Ciśnienie nie powinny, ale tętno na takim poziomie jak u Ciebie nie jest czymś szczególnym. Ja miałam ciśnienie na początku 110/65 (i podobne), a teraz co wizytę to mam 120/80 - 125/85. Puls jak jest ok to mam ok. 90-100, a jak gorzej się czuję to od 115 w górę.
ja tak tylko z doskoku, bo mam trochę roboty, pakuję się też na jutro. i jestem zła że gemini nadal nei wysłało mojej przesyłki ![]() oświećcie mnie - co znaczy jak mi napisali, że zamówienie jest "ZAFAKTUROWANE" - wysłali czy nie do cholery? :/ Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-11 o 15:46 |
|
|
|
#4742 | ||
|
Raczkowanie
|
LolaMontezja sama z siebie nie kontroluje cisnienia, ale polozna mi sprawdza co wizyte, zazwyczaj jest cos ok. 125/60 ale raz bylo 146,powiedziano mi, ze wszystko ok to sie nie martwie.
Kasia mi z rak wszystko leci, nezdara ze mnie teraz straszna, ciagle cos upuszczam, potykm sie, wchodze na drzwi ![]() Powodzenia na wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justana kucharka ze mnie zadna, wiec niestety nie pomoge magdula i unheededsuper, ze z dzieciatkiem wszystko ok ![]() Ja usg juz zadnego nie bede miala, najblizsze spotkanie z dzieciem mym za ok. 2.5 miesiaca juz na zywo ![]() W UK chyba jesien sie zaczela, bo zimno strasznie, wieje tak, ze drezwa wyrywa (niby jakis huragan przechodzi ), czas wyciagnac cieplejsze ciuchy.
|
||
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Rosalie - a mam takie pytanie - to skąd lekarze będa wiedzieli czy w ogóle jesteś w stanie urodzić maluszka? Chodzi mi o to, że nie wiedzą przecież jakie będzie miał położenie... bo na naszym etapie jest ono jeszcze zmienne, także ostatnie usg się pod tym względem nie liczy.
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super zakup Ja też chciałam nowe łóżeczko, ale właśnie znalazłam łóżeczko z klupsia z szufladą i komodą z przewijakiem za 220 zł i się zastanawiam, bo jak będą jakieś rysy to się pomaluje i sama nie wiem.Cytat:
A który to tc? Mój ma już pewnie z 1300 g w czwartek wszystkiego się dowiem ![]() Straszne historie staram się o takich nie myśleć i włączam pozytywne myślenie, że z naszymi dzieciaczkami będzie wszystko ok, a przecież tyle strasznych rzeczy się dzieje bez wytłumaczenia i naszego wpływu. Fiorella ale poszalałaś, ale za 3 zł to nie szkoda, co nie zużyjesz to sprzedaż, albo oddasz. Ja jakiś czas temu też kupiłam ze 2 szt właśnie za 3 zł, ale u mnie nie było wyboru, a jakby był to co najmniej 10 pewnie by wpadło. W sumie body to jak bielizna dla niemowlaka więc przyda się sporo.
|
|
#4745 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
powodzenia, choć już pewnie po wszystkim jesteś !
my idziemy jutro! na glukozę, mofrologie.... Cytat:
Kostka, ale dzięki Tobie zdecydowałam, ze kupujemy takie wlasnie i zapisałam sobie aukcje! dziekuje za podpowiedz wciąż waham się czy 60x120 czy 70x140 ale to najmniejszy problem. myślisz, ze wypadaloby je zabejcować lakierem lub sprayem? powodzenia na wizycie, będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
my na szczęście trafiliśmy na dobry egzemplarz golfa IV i tak już dwa lata nim jeździmy, wiadomo, ze trzeba cos inwestować i robic, mój TZ dba o auto, nie jest mu obojętne. i tak w tym miesiącu będziemy wymieniac rozrząd, bo pasek powoli się przeciera, a ze dużo jeździmy, to nie chcemy ryzykować wymiany silnika i trzeba szykować ok 500zl. zamiast dla Hanki ale auto tez przydatne...Cytat:
ale przed ciaza miałam zbyt wysokie, bo oscylowalo w granicach 140/90. i balam się, ze teraz tak będzie. a tu niespodzianka. bo ostatnio miałam 100/60 i schodziłam niemal z tego swiata, bo za niskie. a najwyższe w ciąży to miałam chyba 120/70. Cytat:
Cytat:
ja bluzki tez nosze te rozciągliwe i dluzsze ![]() koszule odpadają, bo brzuch się nie miesci! Cytat:
fajne zakupki! a masz może jakies zdjęcia, żeby zobaczyć wzorki jakie były?? ![]() w pepco często pomylone metki, ale coz, takie uroki tego sklepu! Cytat:
super, ze lozeczko kupione! i ze zdecydowani jestecie na wozek! Cytat:
a gdzie chodzisz do gin? który szpital wybralas? a ja pochwale się, ze dostaliśmy od moich rodzicow pieniazki na fotelik i zamowilam dziś ten maxi cosi pebble! bo bardzo kolor mi odpowiada! jupi!! jupi! i dostaliśmy dwie paki pampersow 1
|
|
|
#4746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam płaskich ani wklęsłych sutków ale mam dosyć małe a cyc duży i mała nijak nie potrafiła złapać cyca, strasznie mnie poraniła w szpitalu.... no więc nas te osłonki zbawiły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie smutne te historie, wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać siedząc tam i słuchając/ obserwując to wszystko i nie chce sobie wyobrażać co czuły te matki ![]() A ja przedstawiłam mężowi listę imion, które mi się podobają i wybrał dwa, które jemu pasują Łucja i Celina i teraz nie mogę się zdecydować, jak wcześniej byłam za Łucją to teraz kusi mnie Celinka |
|||
|
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobno w ciągu 48H wysylka? Kiara powinni przeslac CI numer listu przewozowego,gdyby było nadane Twoje zamówienie... Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- begie oba imiona super! Lucja i Celinka - może jedno na pierwsze imie, drugie jako drugie?
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
kochane... byłam dzisiaj w szpitalu dogadać się z położną - znajomą mamy
![]() jestem happy! udało nam się wcisnąć na zajęcia ze szkoły rodzenia - zaczynamy jakoś we wrześniu. Jak się okazało byłam na liście 151, wiec marne szanse, że by mi się udało wszystkie lekcje odbyć. Dodatkowo będę pod "szczególną opieką"... mam zagwarantowana salę pojedyńczą (porodową) za free i ZZO (oczywiście jeśli wszystkie badania będą ok). Babka super podchodzi bardzo indywidualnie... utrzymuje stały kontakt ze swoimi podopiecznymi, bo nawet moją koleżankę pamięta... i imię małej! czuję się pewniejsza...po za tym... ból brzucha i ogólnie fatalne samopoczucie dzisiaj wcale nie odpuszcza....
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Martha no to super, że dziadkowie dali na fotelik
na pewno to duże odciążenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A usg w 30 tygodniu (dziewczyny pisza, ze mniej wiecej w tym tygodniu to usg ma sie odbyc) nie gwarantuje nikomu, ze maluch sie jeszcze nie obroci Moja siostra miala juz umowiona cesarke na tydzien przed terminem, bo maly byl w pozycji posladkowej, nie chcial sie obrocic mimo podjetych prob, wiec wstawila sie do szpitala w dniu planowanego zabiegu a tu psikus, dziecko samo z siebie sie obrocilo mimo tego, ze mowili, ze ma za malo miejsca takze od usg w 30 tygodniu do porodu wszystko sie jescze moze zdarzyc a jak widac nie potrzeba usg, zeby okreslic polozenie dziecka![]() Wyjasnilas sprawe z zusem? |
|
|
|
|
#4752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro wyjeżdżam, mam pociąg o 16... Cytat:
Fiorella - dobra cena bodziaków Olaya - fajnie, że tak Ci się udało hmm a co jak tej położnej nie będzie akurat jak będziesz rodziła? |
||
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na szczęście mam wsparcie
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
który materac według Was jest lepszy? Ja myślałam szczególnie o którymś z tych: - http://allegro.pl/dwustronny-materac...465819776.html - http://allegro.pl/materac-lateksowy-...485876434.html albo jako druga opcja -http://allegro.pl/materac-gryka-pian...445532506.html |
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może wtedy inne imiona będą mi się podobały albo chłopak będzieMyślę, że przed porodem- jeśli jest na to czas powinni być usg ( ja nie miałam) ale byłam na ostatnim usg w okolicach 38-39 tc ( jakoś tak) gin sprawdzał ułożenie, mniej więcej wagę dziecka i powiedział ile jeszcze max nabierze masy i że do 4 kg spokojnie dziecko urodzę ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Umowiłam się na usg w III trymestrze, mówię babce, że jestem w 27t2d wg OM ( tak mi na babystrology wylicza) a ona, że wg OM jestem w 26t5d... jak to możliwe???? Zapisana jestem na 22.08 czyli w przyszły piątek |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A rodzić chcę, jeśli zdążę dojechać, w Rydygierze; jeśli będzie szybka akcja, to niestety do Zgierza się zawiozę, ale wolałabym tego uniknąć Zastanawiam się, jak to jest, jeśli chce się rodzić w innym szpitalu, niż ma się lekarza prowadzącego... Teoretycznie powinni przyjąć rodzącą, jeśli mają wolne miejsca, prawda? I to chyba tym bardziej, jeśli jest się zameldowanym w rejonie? Czy w przypadku szpitali rejonizacja nie obowiązuje? I mogą odmówić przyjęcia? Oni to jakoś chyba dziwnie liczą - ja idąc z kalendarzem dzień po dniu mam wg własnych obliczeń 27t3d, natomiast dziś USG orzekło, że jest 26t5d. Nie ogarniam tego. |
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Już się wypływałam
![]() Justana do tych rzeczy, które Ci podpowiedziały dziewczyny polecam Ci jeszcze sałatkę z fasolki szparagowej. Kostka mi ją ostatnio poleciła i uwierz mi jest boska i robi się baaardzo szybko - a to jest ogromna zaleta przy takiej imprezie ![]() Gotujesz fasolkę szparagową al'dente i ją studzisz. Przygotowujesz vinegret z oleju, musztardy, soku z cytryny, doprawiasz do smaku odrobina cukru, soli i pieprzu. Drobniutko siekasz cebulkę i mieszasz wszystko razem. Vinegretem polewasz zimną fasolkę i gotowe. uwierz mi jest genialna !!! Zanet połączenie żółtego z szarym jest cudne ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Fiorella ale zaszalałaś na zakupach hi hi unheeded gratulacje fantastycznie, że synek rośnie zdrowo !!Współczuję Ci dzisiejszych doznań Przykre to musiało być potwornie.magdula oby tak dalej ![]() martha tak mi powiedziała endo-gin u której byłam na konsultacji ws poronień (to było na poczatku ciąży). Zaleciła mi do rozwiązania przyjmować Acard75 gdyż ponoć przez PCOS jestem w grupie ryzyka wystapienia nadciśnienia... więc łykam ten Acard Rosalie i lekarze nie widzą potrzeby wykonania USG bliżej rozwiazania? dziwne to jest dla mnie... Skąd będą mieli pewność, że będziesz w stanie sama urodzić... przeciez przez ten czas może się wydarzyć wszystko - choćby maluszek zmienić ułożenie bądż przybrać na wadze tyle, że sn nie wejdą w grę i trzeba będzie robić cesarkę... na ostatnich zajęciach w SR położna opowiadała że akurat tego dnia przyjechała kobieta. Przygotowana juz była do porodu, zresztą wszystko wskazywało że to juz ten czas. Miała ze sobą USG z 30tc w którym dziecko miało 2100g. Końcem końców urodziła w 38tc przez cc bo maluszek ważył 4700g A teraz zmykam szykować się na zajęcia w SR. Dziś będzie masaż relaksujący
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-11 o 17:23 |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg liczy wg wielkości dziecka ale na tym etapie każde rośnie inaczej więc to mało miarodajne już teraz. |
|
|
|
|
#4759 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam niedawno z wizyty, wstapilam po drodze do tesco -nakupilam ciuszkow dla corki i dla dzidziolka tez(2 bodziaki), zerwala sie ulewa i musialam dzwonic po malza
![]() Dziekuje za wszystkie kciuki ![]() Szyjka na szczescie bez zmian, jak to lekarz powiedzial krociotka ale nie ma tragedi, mam sie oszczedzac..... no i ten cukier jest ok. bo miesci sie w normie, na nastepna wizyte mam zrobic morfologie, mocz i grupe krwi bo posialam gdzies moj wynik sprzed 5 lat a to musi byc oryginal , niewazne ze znam swoja grupe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogladalam tez te koszyki , nie moglam sie zdecydowac, muse do jyska jeszcze podjechac Cytat:
a widzialas na zywo rozumiem....no i jaka roznica miedzy tymi modelami? Cytat:
niestety pelno tragedii wokol nas ![]() Cytat:
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny mnie nie było trochę...tzn nieuwidaczniałam się ale was podczytywałam
póki co nie mam siły po tym tygodniu...który się tak fajnie zaczął...bo mój małż zrobił mi niespodziankę i wrócił na parę dni do mnie ale niestety jak wyjechał doszła mnie straszna wiadomość...otóż mój uczeń został zamordowany....i niestety nie daję jeszcze za bardzo rady..nie moge sobie tego wszystkiego wyobrazić...w głowie mam jak przed końcem roku rozmawiałam z nim o nowych obowiązkach i planach na przyszłość...w lipcu urodziło mu się maleństwo.....KUR....masa kra...tragedia!!!!więc bardzo mocno to przeżylam, melisa, nieprzespane noce, wysokie ciśnienie, ziołowe uspokajacze, rozmowy...za dużo to jak na mnie, brzuch mnie bolał, co dodatkowo spowodowało zwiększeniem stresu...oj...i w dodatku sama na pogrzeb nie poszłam...nie dałam rady... no ale teraz jest coraz lepiej... przynajmniej przesypiam trochę nocy ![]() szykuje się na glukozę niedługo na pewno w tym tygodniu kurcze przeraża mnie to siedzenie w szpitalu i czekanie tych 2 godzin eh...książka i gazetki ![]() Gratuluje pozytywnych wyników badań i zdrowych dziedzaczków ...ja staram się nie stresować no cały czas was czytam..ale jakoś nie mam weny pisać...za bardzo wybaczcie...
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Camerelo, to : -ogólnie budy/gondole są identyczne, Carmela ma to dodatkowe okienko w okryciu - Carmela ma białe i beżowe stelaże z kolorowymi dodatkami, Sevilla i Carera czarne z kolorowymi, - każdy ma troszkę inną torbę, - Carmela ma mnóstwo wstawek z eko skóry, niestety te tkaniny żakardowe mi osobiście się nie podobają, wyglądają jak takie narzuty lub zasłony gobelinowe, - pod względem rozmiaru, funkcji są takie same
|
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
cieszę się, że wizyty udane u mnie też ![]() Co prawda obtarł mnie pessar stąd te bóle, ale na szczęście trzyma się na szyjce Niestety mam leżeć dalej i się oszczędzać ale jakoś tak na duchu mi ulżyło, że się nie zmniejszyła bardziej bo już tak niewiele jej zostało.I dowiedziałam się wkońcu że będę mieć córeczkę ![]() Mała waży już 1,4 kg Jak na pierwszy dzień 29 TC chyba nie jest źle troszkę się obawiam wagi dzidziusia przez tą cukrzycę ciążową
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Goniaaas, czekoladka oklaski za wizyty
oszczedzajcie sie Unheeded lekarz prowadzacy tu chyba nie ma nic do rzeczy mojw gin nie pracuje w zadnym szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
A ja zostałam słodką Mamuś...tak mówią wyniki...nie łudzę się, że Ginka powie inaczej. :/
Glukoza na czczo 95 mg/dl Glukoza po 1 godz. 187 mg/dl Glukoza po 2 godz. 153 mg/dl Jestem załamana. Jak żyć??
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszamy do wątku, zawsze można razem ponarzekać. Nie łam się każda z nas na początku chyba była załamana, dasz radę |
|
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje udanych wizyt !!
Dziewczyny co sądzicie o tej torbie do szpitala ? ![]() http://allegro.pl/torba-turystyczna-...463470769.html
|
#4767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje rodzinie tego twojego ucznia.....Cytat:
moja kuznka ma wozek hartana strasznie drogi byl i tez ma wlasnie taki zakardowy tylko bezowy -wyglada tak stylowoCytat:
![]() Cytat:
pewnie dietke bedziesz miala i bedzie dobrze
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję... Ale nie martw się... Już niedługo
|
|
#4769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Justyna - straszne to co piszesz
...trzymaj się ciepło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

), czas wyciagnac cieplejsze ciuchy.

Masakra po prostu. Nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić pod tym gabinetem. Czekałam na swoją kolej jak na skazanie...

i nie chce sobie wyobrażać co czuły te matki 

23.06.2011
01.06.2013