|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
może u Ciebie będzie inaczej
![]()
#4742 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiałam już parę razy u jubilexa i zawsze wszystko było i ekspresowo i dokładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że niektóre maile nie docierają do jubilexa albo mu umykają. Ale po kilku najczęściej odpisuje lub dzwoni (ja co prawda kontaktowałam się PRZED wysyłką mojego zamówienia i PRZED wpłatą pieniędzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na moich oczach bukowiec pustoszal, za wolno uzupelnialam koszyk i co chwile pojawial mi sie czerwony wykrzyknik ![]() chyba nie tylko my polecialysmy na znizkowy dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tylko posrebrzany 0,6, 0,7 i 0,8 i będę miała komplet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
Nic nie rozumiem. Przesyłka z Pasartu: koraliki ze "sznura" latają luzem po kopercie. Kilka elementów dostałam po prostu wrzuconych do koperty bez woreczka strunowego. Do tego koperta miała wyraźne ślady otwierania, z jednej strony była nie doklejona po owej operacji. W zasadzie można by podejrzewać pocztę ale... tego samego dnia (dziś) przyszła mi też przesyłka z Qnsztu w idealnym stanie. Ostatni raz robiłam zakupy w Pasarcie.
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
ja złożyłam kolejne
![]() ![]() zamawiałam za 50-kilka zł, wiadomo, od ilu dają gratisy? pewnie dla mojej kwoty jeszcze nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
przedwczoraj nie mogłam się powstrzymać i złożyłam kolejne zamówienie w Bukowcu
![]() ![]() niedługo powinnam też dostać paczuszkę z beadshopu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
Ja od Beadshop jako gratis dostałam trochę srebrnego drutu 0,6. Bardzo się ucieszyłam, bo ostatnio trochę go zużywam. Nie liczyłam na gratis, ale okazał się bardzo miły.
A zamówienie zrobię tam nie raz choćby ze względu na szeroki wybór kamieni i srebra ;].
#4752 |
Rozeznanie
|
Coś jest na rzeczy bo właśnie zamawiałam u Jubilexa i podaje informację, że mienił adres mailowy. Dlatego pewnie były problemy jak ktoś pisał na stary. Na Allegro jest już nowy.
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Beadshop raczej nie daje gratisów (chyba, że nowym klientom), bo ma fajny system rabatowy dla stałych klientów - można mieć do 7% stałego rabatu w zależności od ilości wydanej kasy. I przyznam, że mi to pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
beadshop czasem starym tez daje
![]() ![]() ![]() tymczasem świat koralików znów się spisał na medal., zamówienie i wpłata - wtorek - godzina 12:15, środa - godzina 14 :00 paczka jest...chyba szło przez teleportację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
jesli chdozi o gratisy, ja zamawiam czasem za 50 czasem za 250 w roznych sklepach i gratiskow nie dostalam juz od ponad roku
![]() ![]() ![]() Czekam teraz na zamowienie z Jubilexa, pewnie bedzie w poniedzialek, bardzo cisie z tego powodu ciesze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
ja dostalam gratis od beadshopu przy pierwszym zamowieniu-nieco ponad 60zl. zobaczymy co bedzie przy nastepnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() to mój pierwszy post tutaj, konto dziś założone i tak naprawdę zmobilizowało mnie do tego kilka wypowiedzi, które przeczytałam na temat sklepu Korallo.pl Otóż... pewnie mnie skrzyczycie, że zamawiam tam dużo a w każdej paczce zazwyczaj jakiś malutki klops się znalazł, ale dopiero zaczynam i to jest pierwszy sklep, z którego zamawiałam komponenty do biżuterii, zwłaszcza kryształki Swarovskiego. Tak naprawdę, poczytałam Wasze wpisy i nie mogę uwierzyć! "gratisy", "reklamacja", "dosyłka zapomnianych elementów", "przeprosiny z gratisem"... Zmieniam sklep na dobre! Korallo sprzedało mi serduszka vitrail (ze srebrzystą powłoką na "odwrocie"), która dosłownie spłynęła koleżance po dekolcie, jak ta po raz drugi założyła swoje serduszko na szyję. Kolczyki również (ta sama partia) wyglądają, jakby były podziurawione z uwagi na to, że zeszła ta powłoka. Czekam na ich odzew w tej sprawie. To nie wszystko. Zamówiłam srebrne małe krawatki w kształcie łezki. Przyjechały "zlepione", czyli pozamykane (każda oddzielnie) w taki sposób, że nawet przy użyciu profesjonalnych narzędzi nie dało się ich rozczepić, a próby kończyły się ich ułamaniem lub zdeformowaniem. Nadkruszone kryształki - bez śladu odłamków w torebkach, pogięte srebrne bigle, połamane "sztyfty" od bigli do Swarovskiego, itd, itd, itd. Wiele razy zainwestowałam w paczkę o wartości 200-500 zł. O rabat musiałam się upomnieć i został on udzielony nie od całości a od poszczególnych KILKU POZYCJI, czyli np. od artykułów za 3zł!!! Nie polecam tego sklepu, mimo iż mają super wybór i bardzo sprawnie wysyłają paczki. Szukam teraz kogoś rzetelnego, jednak z możliwością zapłaty przy odbiorze (przesyłka kurierska), gdyż korallo przeszło samo siebie. Pozdrawiam wszystkie "artystki" ![]() K. ![]()
#4759 |
Rozeznanie
|
Knky ... jestem ostatnią osobą która by chciała bronić korallo, i ze względów wiadomych
![]() Zatem, wszelkie kryształki z powłokami albo przeznaczamy na kolczyki i traktujemy je delikatnie (akcja serca mi się zatrzymuje jak widzę osoby które zdejmują z uszu kolczyk i rzucają go na kafelki a potem są zdziwione że szkło (którym jest kryształek swarovskiego ) tego nie wytrzymało) albo robimy z nich wisiory ale nosimy na ciałko lub ubranie niedrapiące. Co do "spłynięcia" na dekold warstwy to mam tu zagadkę, bo nawet potraktowanie go perfumami z alkoholem nie robi krzywdy, wiec ... jedyne co mi przychodzi do głowy, to że kryształ nie wyttrzymał składu potu osoby noszącej ... no chyba że rzeczywiscie kryształ być trefny, ale tego wiedzieć nie mogę, więc takiej tezy nie będę stawiała. Przepraszam admina za offtop, ewentulanie proszę o przeniesienie mojej odpowiedzi do wątku właściwego, tylko jakiego ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie zamawiałam z beadshopu po raz pierwszy. Paczuszka przyszła dziś bez gratisów. Zamówienie ciut ponad 60 zł. Jednak minerały pierwsza klasa i z tego jestem najbardziej zadowolona.
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
w takim razie zwracam honor, jakoś tak mi przez głowę przemknęło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w takim razie niewytłumaczalne są dla mnie braki w kolczykach od tego kompletu (też vitrail), warstwa się po prostu złuszczyła sama z siebie niemal na moich oczach. Dziewczyna rano w pracy miała na sobie super nowe kolczyki a pod koniec dnia w pracy zauważyłam, że ma już połuszczone warstwy tej "powłoki" z tyłu. Nie miały one kontaktu ze skórą bezpośrednio, ani z potem. Jestem w takim razie tą jedną na milion, której trafiły się 3 felerne Swarki. Mam nadzieję, że 3 ostatnie i nie będę mieć kolejnych zażaleń ![]() Pozdrawiam ciepło!
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
SN - Wszystko ok. Pancernie zapakowane, super towar, Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to do tego, że kwarc lemon nie jest ładnie sparowany - jeden jest ciemniejszy i matowy, a drugi błyszczący i jaśniejszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Zamówienie w Skarbach Natury-bardzo fajnie zapakowane, jednak muszę się przyczepić do dwóch rzeczy: przy zamówieniu na ponad 150zł-żadnego gratisu, a przy kilku parach kamieni na kolczyki właściwie ze sparowania żadnej nie jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
rozumiem, że Ty każdej klientce dajesz gratis?
![]() a co do kamieni: niekiedy jest napisane, że ciężko je sparować,a niekiedy zależy to od kamienia... a jak coś nie pasuje to wysłać im meila, pani Kasia jest naprawdę baaardzo miłą i ciepłą osobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę się wtrącić - moim zdaniem brak gratisów to nie jest wada sklepu. Nie ma nigdzie w regulaminie napisane,że dostaniesz gratis i tak dalej. To jest dobra wola sprzedawcy, który w dodatku za ten gratis musi zapłacić...... Milion razy bardziej wolę dostać kamienie dobrej jakości , kamienie ( a nie szkiełka) i dobrane w pary niż liczyć na gratis, który prawdę mówiąc najczęściej jest taki "ni z gruchy ni z pietruchy" (pomijając Bukowiec- bo tam zawsze gratis dopasowany do zamówienia. ![]() To trochę tak jakby mi klientka napisała - Pani nie daje pary kolczyków/ wisiorka więc to jest Pani wada. Zrobiło by mi się okropnie. No ale to tyle ode mnie. I tak lubię Skarby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tych małych krawatek z Korallo ( chyba chodzi mi o te same - krawatka łezka gładka, ta za 1,24 zł) to one się po prostu nie otwierają ![]() ![]() Przepraszam za offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.