sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 16:12   #4741
arizoona
Zakorzenienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

może u Ciebie będzie inaczej
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 16:38   #4742
Achnes
Zadomowienie

Ja zamawiałam już parę razy u jubilexa i zawsze wszystko było i ekspresowo i dokładnie
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:26   #4743
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Mam wrażenie, że niektóre maile nie docierają do jubilexa albo mu umykają. Ale po kilku najczęściej odpisuje lub dzwoni (ja co prawda kontaktowałam się PRZED wysyłką mojego zamówienia i PRZED wpłatą pieniędzy )
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:51   #4744
Rhogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
Madziu, to z korzyścią dla ciebie, ja wczoraj przepuściłam 120 złotych tak od ręki

na moich oczach bukowiec pustoszal, za wolno uzupelnialam koszyk i co chwile pojawial mi sie czerwony wykrzyknik

chyba nie tylko my polecialysmy na znizkowy dzien
Stary 2009-07-22, 08:54   #4745
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rhogata Pokaż wiadomość
na moich oczach bukowiec pustoszal, za wolno uzupelnialam koszyk i co chwile pojawial mi sie czerwony wykrzyknik

chyba nie tylko my polecialysmy na znizkowy dzien
Oj to ja chyba miałam wielkie szczęście - ani jednego wykrzyknika - chociaż zamówienie kompletowałam kilka godzin (w przerwach między spotkaniami w pracy ) - i zamówiłam wszystko to co chciałam. Niedługo urlop - więc kompletuję kuferek bo zamierzam owijać, owijać i owijać nad rzeką w blasku słońca ...
Jeszcze tylko posrebrzany 0,6, 0,7 i 0,8 i będę miała komplet.
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 12:28   #4746
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
Napisane przez Killa Ree Pokaż wiadomość
Oj to ja chyba miałam wielkie szczęście - ani jednego wykrzyknika - chociaż zamówienie kompletowałam kilka godzin (w przerwach między spotkaniami w pracy ) - i zamówiłam wszystko to co chciałam.
U mnie też żadnego, ale ja trafiłam na czas "zaraz po mailu" No i zamówienie było naprawdę ekspresowe, uwinęłąm się w 30 min - zazwyczaj zakupy zajmują mi dwa, trzy dni

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 16:14   #4747
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Nic nie rozumiem. Przesyłka z Pasartu: koraliki ze "sznura" latają luzem po kopercie. Kilka elementów dostałam po prostu wrzuconych do koperty bez woreczka strunowego. Do tego koperta miała wyraźne ślady otwierania, z jednej strony była nie doklejona po owej operacji. W zasadzie można by podejrzewać pocztę ale... tego samego dnia (dziś) przyszła mi też przesyłka z Qnsztu w idealnym stanie. Ostatni raz robiłam zakupy w Pasarcie.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:08   #4748
dziewczynka87
Rozeznanie

ja złożyłam kolejne zamówienie, tym razem Beadshop, dzisiaj wpłaciłam kasę i czekamy
zamawiałam za 50-kilka zł, wiadomo, od ilu dają gratisy? pewnie dla mojej kwoty jeszcze nie...
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 20:01   #4749
pati7624
Zakorzenienie

przedwczoraj nie mogłam się powstrzymać i złożyłam kolejne zamówienie w Bukowcu jeszcze nie zapłaciłam, a już się doczekać nie mogę
niedługo powinnam też dostać paczuszkę z beadshopu
pati7624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 20:18   #4750
monisia104
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka87 Pokaż wiadomość
ja złożyłam kolejne zamówienie, tym razem Beadshop, dzisiaj wpłaciłam kasę i czekamy
zamawiałam za 50-kilka zł, wiadomo, od ilu dają gratisy? pewnie dla mojej kwoty jeszcze nie...
zamawiasz tam tylko dla gratisów? czy może sklep straci w twoich oczach jeśli nie da ci gratisu? wybacz...
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 21:09   #4751
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Ja od Beadshop jako gratis dostałam trochę srebrnego drutu 0,6. Bardzo się ucieszyłam, bo ostatnio trochę go zużywam. Nie liczyłam na gratis, ale okazał się bardzo miły.
A zamówienie zrobię tam nie raz choćby ze względu na szeroki wybór kamieni i srebra ;].

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 22:22   #4752
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że niektóre maile nie docierają do jubilexa albo mu umykają. Ale po kilku najczęściej odpisuje lub dzwoni (ja co prawda kontaktowałam się PRZED wysyłką mojego zamówienia i PRZED wpłatą pieniędzy )
Coś jest na rzeczy bo właśnie zamawiałam u Jubilexa i podaje informację, że mienił adres mailowy. Dlatego pewnie były problemy jak ktoś pisał na stary. Na Allegro jest już nowy.
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 07:28   #4753
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Beadshop raczej nie daje gratisów (chyba, że nowym klientom), bo ma fajny system rabatowy dla stałych klientów - można mieć do 7% stałego rabatu w zależności od ilości wydanej kasy. I przyznam, że mi to pasuje
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:12   #4754
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

beadshop czasem starym tez daje mnie po roku niezamawiania niczego - skuszonej na drut 999 dali ściereczkę do czyszczenia biżuterii która bardzo się przydaje

tymczasem świat koralików znów się spisał na medal., zamówienie i wpłata - wtorek - godzina 12:15, środa - godzina 14 :00 paczka jest...chyba szło przez teleportację
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:36   #4755
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

jesli chdozi o gratisy, ja zamawiam czasem za 50 czasem za 250 w roznych sklepach i gratiskow nie dostalam juz od ponad roku Nigdzie Szkoda troche ale czasem cieszy mnie fakt chocby darmowej wysylki przy zamowieniu na 100zl. Zawsze cos
Czekam teraz na zamowienie z Jubilexa, pewnie bedzie w poniedzialek, bardzo cisie z tego powodu ciesze
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 09:57   #4756
arizoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanka2501 Pokaż wiadomość
Coś jest na rzeczy bo właśnie zamawiałam u Jubilexa i podaje informację, że mienił adres mailowy. Dlatego pewnie były problemy jak ktoś pisał na stary. Na Allegro jest już nowy.
Dzięki za info właśnie do nich pisze co z tymi moimi łańcuszkami
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 12:23   #4757
ojejka89
Zadomowienie

ja dostalam gratis od beadshopu przy pierwszym zamowieniu-nieco ponad 60zl. zobaczymy co bedzie przy nastepnym
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 15:39   #4758
knky
Przyczajenie

Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, konto dziś założone i tak naprawdę zmobilizowało mnie do tego kilka wypowiedzi, które przeczytałam na temat sklepu Korallo.pl

Otóż... pewnie mnie skrzyczycie, że zamawiam tam dużo a w każdej paczce zazwyczaj jakiś malutki klops się znalazł, ale dopiero zaczynam i to jest pierwszy sklep, z którego zamawiałam komponenty do biżuterii, zwłaszcza kryształki Swarovskiego.
Tak naprawdę, poczytałam Wasze wpisy i nie mogę uwierzyć! "gratisy", "reklamacja", "dosyłka zapomnianych elementów", "przeprosiny z gratisem"... Zmieniam sklep na dobre! Korallo sprzedało mi serduszka vitrail (ze srebrzystą powłoką na "odwrocie"), która dosłownie spłynęła koleżance po dekolcie, jak ta po raz drugi założyła swoje serduszko na szyję. Kolczyki również (ta sama partia) wyglądają, jakby były podziurawione z uwagi na to, że zeszła ta powłoka. Czekam na ich odzew w tej sprawie.

To nie wszystko. Zamówiłam srebrne małe krawatki w kształcie łezki. Przyjechały "zlepione", czyli pozamykane (każda oddzielnie) w taki sposób, że nawet przy użyciu profesjonalnych narzędzi nie dało się ich rozczepić, a próby kończyły się ich ułamaniem lub zdeformowaniem.

Nadkruszone kryształki - bez śladu odłamków w torebkach, pogięte srebrne bigle, połamane "sztyfty" od bigli do Swarovskiego, itd, itd, itd. Wiele razy zainwestowałam w paczkę o wartości 200-500 zł. O rabat musiałam się upomnieć i został on udzielony nie od całości a od poszczególnych KILKU POZYCJI, czyli np. od artykułów za 3zł!!!
Nie polecam tego sklepu, mimo iż mają super wybór i bardzo sprawnie wysyłają paczki. Szukam teraz kogoś rzetelnego, jednak z możliwością zapłaty przy odbiorze (przesyłka kurierska), gdyż korallo przeszło samo siebie.

Pozdrawiam wszystkie "artystki" Mam nadzieję, że mnie wciągnie i będę częściej do Was zaglądać

K.

Stary 2009-07-23, 16:41   #4759
zuwiolka
Rozeznanie

Knky ... jestem ostatnią osobą która by chciała bronić korallo, i ze względów wiadomych i też dlatego, że wtedy gdy ja sama biżuterię robiłam to moje 2 zamówienia w tym sklepie dały mi doskonałą naukę jak sklep nie powinien funkcjonować, .... jednak chcę zwrócić Twoją uwagę na to, że wszystkie kryształki Swarovski z powłokami (AB, Bermuda Blue, Vitrail Light, Vitrail Medium, Volcano, Heliotrope itd) są szczególnie podatne na zadrapania, bo to cieniutka powłoczka a nie wtopiona folia lub coś podobnego. A jako że to powłoczka więc zetrze sie zawsze gdy podrapiesz ją czymś ostrym - np. szpilką. Co wiecej, wiem też , że kryształki z tymi powłokami nie lubią się ze swetrami .. nie pamiętam teraz z czego, ale chodzi o takie "gryzaki" ... ja się zastanawiam jak można w ogóle nosic na ciele coś co gryzie, ale przyjmując że ktoś lubi taki sweterek, to kryszałek w kontakcie z "drapakiem" najnormalniej w świecie ma prawo się zetrzeć ...
Zatem, wszelkie kryształki z powłokami albo przeznaczamy na kolczyki i traktujemy je delikatnie (akcja serca mi się zatrzymuje jak widzę osoby które zdejmują z uszu kolczyk i rzucają go na kafelki a potem są zdziwione że szkło (którym jest kryształek swarovskiego ) tego nie wytrzymało) albo robimy z nich wisiory ale nosimy na ciałko lub ubranie niedrapiące.
Co do "spłynięcia" na dekold warstwy to mam tu zagadkę, bo nawet potraktowanie go perfumami z alkoholem nie robi krzywdy, wiec ... jedyne co mi przychodzi do głowy, to że kryształ nie wyttrzymał składu potu osoby noszącej ... no chyba że rzeczywiscie kryształ być trefny, ale tego wiedzieć nie mogę, więc takiej tezy nie będę stawiała.

Przepraszam admina za offtop, ewentulanie proszę o przeniesienie mojej odpowiedzi do wątku właściwego, tylko jakiego ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 18:26   #4760
dziewczynka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monisia104 Pokaż wiadomość
zamawiasz tam tylko dla gratisów? czy może sklep straci w twoich oczach jeśli nie da ci gratisu? wybacz...
no coś Ty!!
nie pomyślałam o tym w ten sposób
za ciekawości pytam, bez podtekstów
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 18:47   #4761
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Beadshop raczej nie daje gratisów (chyba, że nowym klientom), bo ma fajny system rabatowy dla stałych klientów - można mieć do 7% stałego rabatu w zależności od ilości wydanej kasy. I przyznam, że mi to pasuje

Właśnie zamawiałam z beadshopu po raz pierwszy. Paczuszka przyszła dziś bez gratisów. Zamówienie ciut ponad 60 zł. Jednak minerały pierwsza klasa i z tego jestem najbardziej zadowolona.
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 20:27   #4762
monisia104
Wtajemniczenie

w takim razie zwracam honor, jakoś tak mi przez głowę przemknęło...
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:18   #4763
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanka2501 Pokaż wiadomość
Właśnie zamawiałam z beadshopu po raz pierwszy. Paczuszka przyszła dziś bez gratisów. Zamówienie ciut ponad 60 zł. Jednak minerały pierwsza klasa i z tego jestem najbardziej zadowolona.
ojej. czyzbym ja miala wyjatkowe szczescie? gratis 2 kulki i 2 pastylki jadeitu soocho? przy takim samym zamowieniu...? jestem zadowolona;p
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:16   #4764
knky
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zuwiolka Pokaż wiadomość
Co do "spłynięcia" na dekold warstwy to mam tu zagadkę, bo nawet potraktowanie go perfumami z alkoholem nie robi krzywdy, wiec ... jedyne co mi przychodzi do głowy, to że kryształ nie wyttrzymał składu potu osoby noszącej ... no chyba że rzeczywiscie kryształ być trefny, ale tego wiedzieć nie mogę, więc takiej tezy nie będę stawiała.
Zuwiolka, właśnie sęk w tym, że ta dziewczyna dba o biżuterię 1000 razy bardziej niż ja (mimo, że ją hobbystycznie wykonuję) Jestem całkowicie pewna, iż tego dnia nie miała perfum ani balsamu w tym miejscu, bo było nieprzyzwoicie gorąco. Być może rzeczywiście to reakcja z potem. Ona zażywa żelazo w sporych dawkach, może to weszło w jakąś reakcję?

Ale w takim razie niewytłumaczalne są dla mnie braki w kolczykach od tego kompletu (też vitrail), warstwa się po prostu złuszczyła sama z siebie niemal na moich oczach. Dziewczyna rano w pracy miała na sobie super nowe kolczyki a pod koniec dnia w pracy zauważyłam, że ma już połuszczone warstwy tej "powłoki" z tyłu. Nie miały one kontaktu ze skórą bezpośrednio, ani z potem.

Jestem w takim razie tą jedną na milion, której trafiły się 3 felerne Swarki. Mam nadzieję, że 3 ostatnie i nie będę mieć kolejnych zażaleń

Pozdrawiam ciepło!
Stary 2009-07-24, 17:29   #4765
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

SN - Wszystko ok. Pancernie zapakowane, super towar, Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to do tego, że kwarc lemon nie jest ładnie sparowany - jeden jest ciemniejszy i matowy, a drugi błyszczący i jaśniejszy...
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 08:52   #4766
confused women
Zakorzenienie

Zamówienie w Skarbach Natury-bardzo fajnie zapakowane, jednak muszę się przyczepić do dwóch rzeczy: przy zamówieniu na ponad 150zł-żadnego gratisu, a przy kilku parach kamieni na kolczyki właściwie ze sparowania żadnej nie jestem zadowolona Wygląda to trochę tak jakby ktoś dobierał kamienie na odwał...
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 09:59   #4767
Achnes
Zadomowienie

rozumiem, że Ty każdej klientce dajesz gratis?

a co do kamieni: niekiedy jest napisane, że ciężko je sparować,a niekiedy zależy to od kamienia... a jak coś nie pasuje to wysłać im meila, pani Kasia jest naprawdę baaardzo miłą i ciepłą osobą.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:52   #4768
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
rozumiem, że Ty każdej klientce dajesz gratis?

a co do kamieni: niekiedy jest napisane, że ciężko je sparować,a niekiedy zależy to od kamienia... a jak coś nie pasuje to wysłać im meila, pani Kasia jest naprawdę baaardzo miłą i ciepłą osobą.
Nie mam nic do pani Kasi, piszę jedynie że kamienie są sparowane tak, że widać znaczącą różnicę w kształcie i kolorze każdego z nich.. Przy żadnym z zamawianych przeze mnie kamieni nie było napisane, że nie ma możliwości ich sparowania.. Przekonana więc byłam, że dostanę piękne pary kamieni i przyznaję-każdy kamień z osobna jest piękny ale razem ni kupy się nie trzymają ale może za bardzo się czepiam Oczywiście sprzedawca nie ma obowiązku dawania gratisów, po prostu miałam nadzieję, że coś dostanę ale nie ma to nie ma-trudno. Ale zawsze to jednak wada sklepu a nie zaleta-a o tym przecież jest wątek.
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 11:04   #4769
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Nie mam nic do pani Kasi, piszę jedynie że kamienie są sparowane tak, że widać znaczącą różnicę w kształcie i kolorze każdego z nich.. Przy żadnym z zamawianych przeze mnie kamieni nie było napisane, że nie ma możliwości ich sparowania.. Przekonana więc byłam, że dostanę piękne pary kamieni i przyznaję-każdy kamień z osobna jest piękny ale razem ni kupy się nie trzymają ale może za bardzo się czepiam Oczywiście sprzedawca nie ma obowiązku dawania gratisów, po prostu miałam nadzieję, że coś dostanę ale nie ma to nie ma-trudno. Ale zawsze to jednak wada sklepu a nie zaleta-a o tym przecież jest wątek.

Jeśli mogę się wtrącić - moim zdaniem brak gratisów to nie jest wada sklepu. Nie ma nigdzie w regulaminie napisane,że dostaniesz gratis i tak dalej. To jest dobra wola sprzedawcy, który w dodatku za ten gratis musi zapłacić...... Milion razy bardziej wolę dostać kamienie dobrej jakości , kamienie ( a nie szkiełka) i dobrane w pary niż liczyć na gratis, który prawdę mówiąc najczęściej jest taki "ni z gruchy ni z pietruchy" (pomijając Bukowiec- bo tam zawsze gratis dopasowany do zamówienia. )

To trochę tak jakby mi klientka napisała - Pani nie daje pary kolczyków/ wisiorka więc to jest Pani wada. Zrobiło by mi się okropnie.

No ale to tyle ode mnie. I tak lubię Skarby
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 13:04   #4770
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

Cytat:
Napisane przez knky Pokaż wiadomość
Witajcie
to mój pierwszy post tutaj, konto dziś założone i tak naprawdę zmobilizowało mnie do tego kilka wypowiedzi, które przeczytałam na temat sklepu Korallo.pl
........................
To nie wszystko. Zamówiłam srebrne małe krawatki w kształcie łezki. Przyjechały "zlepione", czyli pozamykane (każda oddzielnie) w taki sposób, że nawet przy użyciu profesjonalnych narzędzi nie dało się ich rozczepić, a próby kończyły się ich ułamaniem lub zdeformowaniem.
........................
też się wtrącę
co do tych małych krawatek z Korallo ( chyba chodzi mi o te same - krawatka łezka gładka, ta za 1,24 zł) to one się po prostu nie otwierają , i mnie jakoś nigdy nie przyszło na myśl ich otwierać tylko zawsze zakładam je przed obkręceniem loopa.- a kupuję ten typ często - bo są ładne i małe - to nie tylko z tego sklepu
Przepraszam za offtop
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości