|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Tarasia piekne wygibasy
![]() ![]() ![]() Ja nagrałam sobie filmik jak szaleje w leżaczku i wali w te grzechotki ![]() Domi a porypkało mi się fakt pisałaś , że mała główki nie chce podnosić a nie, że nie chce leżec na brzusiu... mały mój leżał dziś znowu całe kilka minut i potem ryk:P |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny powiem wam że jestem w rozsypce, wszystko sie mnie czepia to przepuklina brzuszna coś mnie w klatce piersiowej boli cholernie zaś chyba nerki widząc te moje doły tak wnioskuje i jeszcze kręgosłup (lordoza) chyba nawet większa niz przed ciążą, jak tak dalej pujdzie to dostane totalnego doła
![]()
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Aniulka śliczny ząbek
![]() ![]() ![]() Nie wmawiaj sobie od razu, że coś musi być ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-22 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Aniulka widza żeś se nowy fryz fundła
![]() Agusia słodka i ząbek widać ![]() Gissh mój pediatra kazał mi rozszerzać dietę od 26, kiedy Mały kończy 5 miesięcy, ja zaczęłam tydzień wcześniej, z tą marchewką, żeby się te kupki unormowały ![]() Powiedział, że mam dawać zupki ( chyba o warzywa mu chodziło), co trzy dni wprowadzać coś nowego, kaszkę robić na wodzie i dodawać trochę mojego mleka ( ale mówił o karmieniu łyżeczką, a nie o zagęszczaniu mleka do butelki) no i mam wprowadzać gluten, tzn. łyżeczkę ugotowanej kaszy manny dodawać do słoiczków ![]() Co do mleka, to ja daję po słoiczku Filusiowi jeszcze cycka, mój pediatra twierdzi, że w ten sposób te słoiczki są łatwiej przyswajalne ![]()
#456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moja kruszynka jest taka koffaniutka że jakbym ją przytuliła tak mocno z miłości to aż by narobiła w pampersiaczka ![]() kolanosia ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
dziewczyny padam na pysk
![]() mała dzisiaj miała pierwszą kolkę, w zyciu nie słyszałam takiego płaczu, takiej rozpaczy w tym jej głosiku trzymała się mnie kurczliwie a łzy leciały jak grochy ![]() ja płakałam razem z nią. czułam się tak cholernie bezradna. odechciało mi się wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() serce a próbowałaś podawać sab simplex?? ja podaję dość długo i mała niemiała kolek no i pierwszy raz ma kolke?? a może to co innego ona ma juz 3miesiące prawda? jak niemiała kolek do tej pory to może to nie to bo kolki są chyba do 3miesiąca jak sie niemyle dziewczyny
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oprócz tego próbowałam jeszcze podawać jej mleko Enfamil AR - ponoć lepszy niż Bebilon AR i wg pediatry miało po nim nie być problemów z kupkami, ale niestety sytuacja znowu się powtórzyła więc już stwierdziłam że moje dziecko po prostu nie toleruje żadnych zagęszczaczy i po tych wszystkich eksperymentach wróciliśmy do zwykłego Bebika po którym ulewa, ale przynajmniej nie cierpi bo ją brzuszek nie boli... A ja się po prostu staram przystawiać ją do piersi lub podawać butelkę częściej, a za to mniejsze porcje bo wtedy jest trochę lepiej... Cytat:
![]()
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu, Nila to akrobatka, że hej
![]() Aniuklo, ząbek śliczny ![]()
#463 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale super ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejszego gina, napisz jak było... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-22 o 20:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
to napewno kolka? ![]() ale bardzo wspolczuje ![]() jutro z Tz idziemy spisywac protokol przedslubny...czyli na jakies 1,5 godzinki pierwszy raz zostawie Polcie z moja mama ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() joh je za |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
to leca zakłodać
![]() Dziołchy, mój synek jest złośliwy ![]() Wsypałam mu do 100 ml odciągniętego mleka 1 słownie jedną łyżeczkę kleiku, tym razem kukurydzianego i co? Zrobił mega aferę i skończyło się na cycku znowu ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Konspi mój Mały też jest często w łóżeczku w dzień, a śpi zawsze w łóżeczku ![]() Nie rozumiem, dlaczego nie miałby przebywać w nim w dzień ![]() On lubi swoje łóżeczko, daje mu tam zabawki, ma karuzelkę, grzechotki, książeczkę, czasami na macie marudzi, a jak dam go do łóżeczka to się ładnie sam zabawia. Do leżaczka go daję tylko jak mu daję jeść, jakoś nie mam do niego zaufania ( do leżaczka) ![]()
#467 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i teraz DZIEŃ DOBRY MAMUSIE ![]() Ja już po porannym karmieniu (zjadła 210ml Nan!! szok... -> chyba za mało mleczka jej dawałam wcześniej, miałam same butle 125, troszke przelewałam, więc dostawała jakieś 140ml, więcej jej nie dolewałam i było ok, a teraz prosze, nowa butla, nowe możliwości ![]() Blanka w niedziele nauczyła się piszczec - masakra! robi to pól dnia i jest z siebie calutka zadowolona... a nas az uszy bola ![]() W ogóle to się pochwale, bo zrobiłam dobry "interes" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
hej mamusie,
z tego co wiem większość dzieci faktycznie jak ma kolki to ustępuja one ok 3 - 4 mca, ale są też takie które miewająją je do 6. Lenka kolek nigdy nie miała, może czasami drobna niedyspozycja brzuszkowa, ale ten wczorajszy płacz... ojej ![]() Sab simplex to u nas codzienność, tylko ze ok tydzień temu skonczyło nam się - czekam na nowa dostawę a podaje Infacol - ma on mniej subst. leczniczej i nie wiem czy to nie było powodem. jeżeli nie była to taka kolka rasowa to była to kolka związana z zatrzymanymi bączkami, bo wypuściła ich hektometry sześcienne i widac było ulgę... mój malutki brzuszek, mam cichą nadzieję, że to się nie powtórzy ![]() a teraz mam chwile na nadrabianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "interes" godny pozazdroszczenia ![]() Hejka! Dziś pierwszy raz moja córcia sama obudziła się w nocy na karmienie, ale niestety jakoś mało zjadła ![]() xpressja mi Zosia tak strasznie płakała po szczepieniu więc strasznie współczuję, bo strasznie się słucha takiego płaczu, oby się nie powtórzył ![]()
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Konspi pytalas o te łódeczki z mozarella- ja ich nie robiłam ![]() co do łożeczka to ja moja Polcie tez kładę głównie po kapieli do spania. Juz od dłuższego czasu tak robie. Chce, aby łożezko jej się własnie ze spaniem i nocą kojarzyło. Nawet nie wie czy tego probelmu nie było kiedys w "Superniani" ![]() zdarza sie, że w ciagu dnia daje ja na jedna partyjke karuzeli. czyli 20 minut i zabieram. Zazwyczaj tez jak sie muzyczka wylacza to juzjej sie nie chce lezec ![]() Olacious szczerze?to nawet mnie/nas nie ciagnie do jakichs wyjsc teraz ![]() a jak wychodzimy to zawsze z Malutka.... |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Moje dziecię obudziło się dziś o 3, ale się zawzięłam i nie dałam cycka ![]() Do 4 podawałam mu smoczek, podnosiłam z łóżeczka i odkładałam, w końcu zasnął i obudził się o 5.47 ![]() W związku z tym wyglądam i czuję się tak ![]() Filuś przed chwilą znowu walnął w kimono i ja chyba też bym musiała, ale słońce mi świeci prosto w okna i widzę, że mam kurz na półkach ![]() Popijam sobie właśnie kawkę zbożową Caro i muszę Wam napisać, że według mnie jest najsmaczniejsza ze wszystkich jakie piłam ![]() Szanowny Pan Małżonek od piątku bierze zaległy urlop i do pracy wraca dopiero w czwartek ![]() A w środę odbieramy wreszcie "mamowe" mieszkanie ![]() Dużo do remontowania tam nie ma, ale jakieś malowanie, meblowanie itd. już się cieszę, bo strasznie lubię robić takie rzeczy ![]() Olu to super interes ![]() Te ciuszki na maluszki w Zarze są prześliczne ![]() Xpressjo mam nadzieję że dzisiaj mały brzuszek nie będzie bolał ![]()
#472 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() moja niunia dziś drugi raz spała w swoim łóżeczku ![]() kiedyś dałam ja tez dwa razy na noc do łóżeczka ale potem przyniosłam ją z powrotem hihi bo mi się źle bez niej śpi no ale dziś dałam ją znowu bo musze się JA przyzwyczaic do spania bez niej ![]() ![]() gdzie ją położe tam śpi ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- [QUOTE=katekatee;18071169 Nio z Ciebie też niezły lachon ![]() ![]() ![]() a ząbek widać coraz lepiej ![]()
![]() |
#473 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
jak jest u Was z drzemkami w dzien?? bo u nas do tej pory bylo ksiazkowo- 2 godziny aktywnosci (razem z jedzeniem), potem spanko 1,5 - 2 godzin.czyli np. budzila sie 6.00 to 8.00 smacznie spala. a od kilku dni mi sie dziecko zbiesilo i np. teraz nie spi od 5:20! ;] masakraaaa.
bede moze potem jak mi usnie w koncu! milego dzionka! posta napisalam o 8:40, ale net mi siadl. teraz odswiezylam i jest, ze 9.07 ![]() ale chusta dzisiaj nie pomogla;/
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-23 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Wtajemniczenie
|
ide się jeszcze położyć bo mała usnęła i polożyłam ją teraz do mojego łóżka a tak jestem słaba dziś że padne zaraz pyskiem na laptopa
![]() |
#476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle to dostałam od koleżanki SS niemiecki( do tej pory dawałam czeski) i chyba nam nie pomaga tak jak czeski ![]() Infacolu nie stosowałam ale Bobotic próbowaam(a one podobne są ponoć) i nic nie pomagał... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
yy dwa razy ten sam post mi wkleilo;]
usnela to ide sie i ja poloze. bo nie wiadomo na jak dlugo ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-23 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
Ja dzis mega wyspana nawet sama sie w nocy budzilam i cos mi nie pasowalo,syn dzis sie postaral i dal matce wyspac jak zasnal o 23 tak wstal po 7 i to w sumie ja sama go obudzialm bo juz sie krecil i dalam mu mlika ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
To pospałam
![]() Mąż zadzwonił bo się stęsknił ![]() Filuś otwarł jedno oko, ale na razie cisza, może pośpi jeszcze do tej 10, bo inaczej znowu będzie marudzenia co nie miara ![]()
#480 |
Raczkowanie
|
oh to miałaś fajnie, moja piękna wczoraj tak spała, dziś w nocy tż do niej pociekł
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.