|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
bry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my dzis pierwszy raz po takiej pieknej nocce tfu tfu zeby nie zapeszyc,jak maly zasnal o 22 tak wstal o 6 walnal kupala ,dostal mleko i spal dalej do 8,30 Brombi fajna ta wasz gwara Kareninko ![]() ![]() ![]() A fridka u mojego kiedys nie robila wiekszego znaczenia dopoki nie mial lekkiego katarku i szla w ruch bez przerwy,teraz jej za bardzo nie lubi i czasami tylko sie wierci a czasami wrecz drze
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
hej dziewczyny nieumie drugi raz dzis przysiąść do tego laptopa zeby z wami poklachać
![]() moja niunia 2 razy odwróciła sie przed chwilą na brzuszek ![]() ![]() kurcze podchodze do tego laptopa chyba z 6 raz i niemogę dokończyć pisać, normalnie wene już straciłam co wogóle chciałam napisać ![]()
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() ![]() ![]() Magda i Domi - 1oo lat dla dzieciaczków! ![]() ![]() Cytat:
teraz mały je: mleko, mleko, zupka, deserek, mleko, soczek lub herbatka, mleko i kaszka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | ||
Zadomowienie
|
ja jestem na wizażu jedynie jak Olka spi lub ją karmię i też mi czasu brakuje
![]() wnioskuję o zwiększenie ilosci godzin w dobie ![]() Cytat:
![]() ![]() a sąsiadów nie widziałam, bo TZ otworzył drzwi w kalesonach ![]() ![]() ![]() ja też czytałam, żeby zakończyć mlekiem, ale raz dawałam marchchewkę i nie dałam potem mleka. Cytat:
a kaszki jeszcze nie podawałam. tez jestem ciekawa jak to wygląda u innych mamuś ![]() dobra Olka nakarmiona-idziemy na spacer paaa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
aha tak piszecie o tych deserkach zupkach słoiczkach, ja mam jeszcze czas bo dopiero 3miesiąc sie zbliża a szkoda bo też już bym jej coś dawała dobrego do zjedzonka
![]() i wsstawie kilka zdjęc mojego śpioszka małego ![]() a sierota z mamuli bo zapomniałam dać jej jeszcze opaske na głowe do sukienusi ![]()
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Witam!
Dziewczyny ja nie zdanżam ![]() W weekend nie miałam czasu nawet by się zbliżyć do komputera, bo w domu 2ka dzieci - Adaś i Tż ![]() No i Tż w weekend robił sushi więc jestem tak objedzona że hej ![]() Przeleciałam Was ale tylko tak z grubsza. Elalank - widziałam że chodzisz z maluchem na basen ![]() Brombusiu dziękuje ślicznie za zaproszenie do klubu ![]() ![]() Co do fridy to mój jak widzi że się zbliżam z tym wężem ![]() Odnośnie wprowadzania nowych jedzonek to ja nie konsultowałam tego z pediatrą. Wprowadzałam po jednym składniku ktory podawałam 3 dni po czym wchodziłam z drugim. Jak wprowadziłam jabłuszko to po 3dniach podawałam jabłuszko z marchewka. Teraz już jemy sporo rzeczy więc daje małemu warzywka jako obiadek głownie jest to zupka jarzynowa a popołudniu jakieś owocki. No i Adaś też pije wieczorem mleczko z kleikiem, ale kleik tez wprowadzałam stopniowo, najpierw pół łyżeczki od mleka potem cała a na końcu dwie. Narazie nie daje kaszek bo Adaś przyjmuje żelazo i już ma problemy z kupkami więc nie chcę obciążać go gęstą kaszą. A co do weekendu majowego to ja już się nie mogę doczekać bo jedziemy nad jeziorko w super miejsce i bedziemy sie SPAłować ![]() No i to co najważniejsze - najlepszego dla Wszystkich maluszków co obchodzą swoje święta i dla ich mamuś też!! I wszystkie dzieciaczki śliczne, robią ekstra minki, wpatrują się w tatusiów czy w mamusie, ślicznie się bawią i cieszą swoje buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
lece do klubu poklachać i ponarzekać puki mała usneła
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pływak pierwsza klasa!!!! a gdzie się takie koło zakupuje ? ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- aniulka! Twoje dziecię do schrupania na szybko!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tego co słyszałam, to powinno sie jeden produkt dawać przez tydzień, potem inny przez tydzień, bez mieszania, a mieszać oba dopiero w kolejnym tygodniu
![]() |
#400 | ||
Zadomowienie
|
Heloł. Dziś mój syn spał od 21 do 5 rano
![]() ![]() ![]() Wszystkiego Naj, Naj dla solenizantów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze godosz ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-03-22 o 10:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ta ostatnia rybka przesłodka ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Wszystkiego najlepszego dla Grzesia i Polusi ![]() A ja znow z pytaniem, od kiedy mozna zageszczac mleczko? Bo mala nedlugo skonczy 4 mies i nie wiem czy moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- katekatee no jasne że trzabędzie sie spotkać ![]() ![]() tylko mam nadzieje że jeszcze niebede po zabiegu na tą przepukline ale mam stracha masakra a jak bede w tym cholernym szpitalu to bez mojej niuni to ja sie zapłacze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Koło można kupić u Pana allegro
![]() Tu można sobie poczytać o tym kółeczku http://www.swimhorsy.com/polski/index.html Na YouTubie są też filmiki jak maluchy pływają. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
katekatee - Oskar jest w 5 miesiącu. Waży jakieś 7 kg. Od narodzin jest na mleku modyfikowanym. Nie wiem czy za dużo, kieruję się tabelą o rozszerzaniu diety, tylko tam jest, że cały słoiczek a ja daje mojemu po pół słoiczka. czyli 4 x mleko modyfikowane ( do ostatniego dosypuję kaszkę, bo by wyszło więcej mleka w nocy a tak to śpi całą noc), pół słoiczka zupki, pół deserka i 100 ml herbatki. Myślicie, że daję mu za dużo? Kiedy on by chciał więcej i więcej..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |||||||
Zadomowienie
|
zostawic was tylko na weekend i juz tyyyle do nadrabiania.. plus do tego klub i jeszcze inne watki.. normalnie nie wyrabiam;p
Skoro i wy piszeci na kolorowo to ja tez.. a co ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi pediatra polecila balsam Emolium.. Bo filip mial strasznie sucha skore ale juz wysuszenie minelo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Genialne miny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Piekny synus a mamcia.. kurcze lachon lachon i jeszcze raz lachon ![]() Pisk wrzask i wielka awantura A my bylismy na zakupach w weekend i kupilismy w h&m Filipciowi kurtke i dresy ![]()
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
No właśnie, jak to zrobic żeby pogodzić opiekę nad maluszkiem, wizaż, spacery, czytanie książek, oglądnięcie jakiegoś filmu, naukę, spotkania ze znajomymi, ćwiczenia, a w moim przypadku jeszcze z poszukiwaniem pracy i pisaniem listów motywacyjnych???
![]() Tęsknię trochę za leniuszkowaniem sprzed ciąży ![]() Kochane jak ubieracie maluszki na spacerki gdy jest 15-20 stopni? Nadal w zimowe kombinezony? Ja ostatnio ubrałam Nikosia w body, na to śpiochy, a na to gruby dresik, czapeczka, przykryłam kocykiem i zapięłam osłonkę na wózek. Nie zakładałam już kombinezonu bo na zewnątrz było 18 stopni i słoneczko świeciło. Spotkałam znajoma która z wyrzutem zapytała "A co ty masz małego bez kombinezonu???" Poczułam się jakbym była wyrodną matką! Ale bez przesady, ubirać dziecko w to samo przy temperaturze -5 i +18!!!
#409 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() <><><> Sexy ja ubieram dokładnie tak jak Ty ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Karenina aby patrzec jak Andre będzie śmigał ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-03-22 o 11:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Jeju tyle się opisałam i mi wcięło to gdzieś
![]() Wszystkiego najlepszego dla maluszków, które mają dziś "urodzinki" ![]() Chętnie pooglądałabym zdjęcia - tylko jak dostać się do albumiku? I jeśli można - czy ktoś prześle mi zaproszenie do klubu ![]() Któraś mama pisała coś o refluksie - a czy maluszek ma zdjagnozowany reflux? Ulewa? Mnie nie było przez łikend i znowu tyle nadrabiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ubierania maluszków, to też body z długim rękawem, rajtki, ciepły dresik, czapka, szalik i pod kocyk w wózku. Raz ubrałam małą w kombinezon przy 10st do tego było słońce, to potem jak ją w domu rozebrałam, to była cała mokra ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- właśnie wciągnęłam budyń czekoladowy ![]() A wcześniej powiesiłam pranie i wyobraźcie sobie, że wyprałam białe rzeczy, wyciągnęłam z pralki, a one wszytkie mają taki zielonkawy odcień. Okazało się, że gdzieś tam w coś wkręciła się zielona serwetka ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu ja nie chcę byc nie miła ale czy Ty czytasz w ogóle moje posty?
![]() <><><><> w sob mojemu sąsiadowi sie dzidź urodził a wczoraj poleciał do Afganistanu - współczuję jego żonie że sama teraz z dzidziusiem została ale dobrze że chociaż sąsiad synka zdążył zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Ech mój Tż się pobawił kompem i wsio usunął
![]() Wymiękam z kupami Piotrusia ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
Hello ponowne!
To ja tez na kolorowo....... Co prawda nikt mi nie odpowiedział od kiedy zagęszczacie mleczko kliekiem, ale i tak dzięki karolince i katarinie coś niecoś juz wiem na ten temat. Tak więc dziś pierwszy raz zagęszczę małej mleczko. Jutro kończy 15 tyg więc jak dodam jej poł miarki do wieczornego mleka to chyba nie zaszkodzi. Brombi czy można prosić zaproszenie do klubu? Co prawda ostatnio mało piszę ale jak z małą będzie lepiej to myślę, że będzie mnie więcej ![]()
#418 | ||
Zadomowienie
|
no to my juz po spacerze, troszkę zmarzłam, bo se kurde letnią kurtkę założyłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olka wrzeszczy muszę się z nia pobawić. do później |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie chcę kombinować za wcześnie po szczepieniach na rota
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() wpadam jak po ogień z pytaniem. Czy Wasze Maluszki rozpraszają się swoimi rączkami? Właśnie zauważyłam, że Michaś przed zaśnięciem strasznie macha rączkami po buzi. Wkłada je do ust, smaruje po oczkach, wyjmuje smoka. Kończy się to tym, że się wybudza i płacze. Nie dość że wykańcza mnie kolkami to jeszcze teraz poznaje uroki swojej twarzy przed snem. Próbowałam go wiązać w rożek-czyli rączki pod kocykiem ale boję się że na dłuższą metę nie będzie potrafił inaczej zasnąć-już bez pieluchy na oczkach słabo mu to idzie. Dodatkowo jak jest to usypianie na noc to nie wiem jak to robi ale potrafi wyciągnąć te rączki razem z kocykiem i trzyma tak na twarzy-boję się że może zatkać sobie nosek. Miałyście może podobnie? Aaaaa... Zebra-super fotki-co za miny no i inne Mamusie tez super zdjątka. Nam nie jest potrzebny klub-wystarczy że gwarą piszecie i już trzeba sie zastanawiać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.