|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Witam się w nowym wątku
Przeżyłam dzisiejszą glukozę no i musiałam tak to wypić, a miałam 75 g i szczerze powiem,że w życiu czegoś tak słodkiego niepiłam i niechce znów Popołudniu wyniki , mam nadzieje że dobre będą Tak wam powiem kobietki moje,że po wypiciu to mnie na wymioty złapało, ale powstrzymałąm się, no i słabo mi było i spać sie zachciało.Wczorej dzwoniła do mnie moja przyjaciółka, któa jest w ciąży i wkońcu poznałe płeć- dziewczynka i też bedzie miłała na imie Natalka jak moja mała ![]() Śmiejemy się,że nasze córy może w przyszłości bede razem studiować tak jak ich mamuśki Może w niedzielę wybierzemy się z Tż do niej to przy pizzy poplotkujemy o naszych ciązach, bo 5 mc się już niewidziałyśmy i mamy co nadrabiac ![]() ![]() Lece was nadrobić gaduły |
|
|
|
#453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jest lżejsze od lapka i to już wystarczy za plus, mi sie względnie wygodnie z netu w komórce korzysta a tablet względem komórki to niebo a ziemia. Ale też kiedyś uważałam, ze to zbędny bajer dopóki nie ujawniła się u mnie prawdziwa potrzeba posiadania ego ustrosjtwa, może na Ciebei tez przyjdzie czas |
||
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W którym jesteś tygodniu? Hmm, bo ja jeszcze nie dostałam na to gówno skierowania
|
|
#455 | |||
|
Raczkowanie
|
ale szaleństwo, nie było mnie wczoraj od popołudnia a nadrabiam cały ranek
nam pierwszy test już w ciąży wyszedł negatywny (mimo, że w dobrym terminie robiony), drugi robiłam tydzień później nad ranem i biegnę do tż'ta, a on: to cudownie, a teraz chodź jeszcze spać jakby to było możliwe i tak się cieszę, że za niedługo już będziemy we trójkę o ile nie będę miała traumy po porodzie )Cytat:
![]() my już zakupiliśmy mojemu stopery do uszu w ramach wyprawki tylko ciekawa jestem, czy przy małym wrzeszczunie to wystarczy ![]() ![]() piękne - ale się chwilę zastanawiałam: kto to jest? ![]() Cytat:
i miałam traumę. Jak trochę ponad rok temu nosiłam aparat, to się przyzwyczaiłam do częstych wizyt itd, dwa tygodnie temu na kontroli byłam spokojna (i całe szczęście ząbki zdrowe ). Ale po chirurgicznym usuwaniu ósemki mnie paraliżuje, że po skończeniu karmienia mnie czeka druga ![]() cudowne są te pacynki Cytat:
mi się zdecydowanie kończą koszulki, w których tak nie wyglądam
|
|||
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mężuś wypalił "To jak będzie chłopczyk to Boguś, a dziewczynka to Linda?" Cytat:
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie też tak tłumaczę jak chodzę po monte
Cytat:
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Atena
za przetrwanie glukozy![]() Ciekawe jak Mysia
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizyte
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale będe się cieszyć jak zejdę poniżej 70 ![]() Cytat:
![]() i pamietam jak potem wpisalam w google "jestem w ciazy i co teraz" i jak mowilam tż.. to miala byc taka szczesliwa chwila a ja zaczelam beczec w tlumie wiszac mu na szyi.. tż mowil tylko "jesteś? jesteś? tak myslalem!" z takim mega mega bananem na mordce
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam czytać ten blog i się poryczałam: http://wiara-walka-wygrana.blogspot....1_archive.html |
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się kochane w 24 tygodniu
i wszystkim od razu wielkie za kolejne tygodnie...będę podglądac Was trochę ale w locie ..bo mam duzo dziś roboty..i mały dziś taki zajmujący jest ![]() jejku już 24 tc...no nie mogę |
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie piłam alkoholu i starałam się oszczędzać. Nikomu nic nie mówiłam, a test chciałam zrobić dopiero po weselu bo stwierdziłam, że Tż będzie się wszytskim chwalił, a ja nie chciałam, żeby tak było. Test robiłam rano. Bardzo szybko pokazały się dwie mocne kreski. Mimo, że miałam przeczucie byłam w szoku. Pokazałam Tż test. Bardzo się ucieszył i stwierdził, że wiedział. A później zaczęło się szukanie lekarza. Jak byłam u lekarza to był już 9 tydzień. No i wyjeżdżaliśmy na wakacje wiec musiałam jakoś się zmieścić w terminach, żeby być na pierwszej wizycie przed 10tc. Na szczęście się udało.
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak wrócą Ash i Aaś od diabetyka to będziesz mieć
![]() Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 30 tc i za fajna karuzele
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rób, rób pacynki! Jak byłam mała, to lubiłam takie
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihihi
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem ten nasz strach co będzie tym razem, i radość z bijącego serduszka
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym na wyjazdy mozna wziąć tablet i nie taszczyć kilogramów a do tego przyda mi się do mojego onlajnowego biznesu Jestem w grupie docelowej i po prostu mi się to przyda Ta Twoja znajoma dostała iPada, chyba drożej się nie dało niektórzy to kupują dla czystego lansu brrrr a mój kolega ma po to, bo mu się gazety na kiblu wygodniej na tym czytaaha i też się przyzwyczajam do rzeczy i nie lubię miec zbędnych, szczególnie sie to tyczy biżuterii
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
nie no przy Twoim wzroście jak zejdziesz do 55 kg to będziesz jak szczotka..
|
|
|
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zaczynamy 32 tc, a co za tym idzie - 8 miesiąc
![]() nie wiem czy Wam kiedyś pisałam jak mój mąż zareagował na pozytywny test - prawie się na mnie obraził ale był warunek - jakby się okazało, że cudem jestem w ciąży, to kasa idzie na wyprawkę. pojechaliśmy na zakupy, a ja kupiłam test, mimo że robiłam kilka dni wcześniej i wyszedł negatywny, ale coś mnie od kilku dni podbrzusze pobolewało, a nigdy przed okresem tak nie miałam. w domu zaraz zrobiłam test i pędzę do męża - zobaczył drugą kreseczkę i jego reakcja "qwa, moje zawieszenie !!!!!!!!" ale ogólnie to się cieszył co do dentysty - pozbyłam się strachu po tym jak ponad rok pracowałam w gabinecie stomatologicznym a na ból i tak zawsze biorę znieczulenie ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-22 o 11:59 |
||
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że aż skoczyłam na łóżku z bólu i Tż obudziłam, ale jego to mi nieżal, bo chrapie tak strasznie oststnimi nocami że naeżała mu się nagła pobudka ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
musze popracować trochę, nie chce mi się..
jeszcze pranie wywiesić, wstawić następne i skończyć sprzątać ![]() no i pracu pracu i skaner włączyć bo w pudle stoi ![]() tylko przygotuję sobie szamkę ![]() miłego gadulenia
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za 24t
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jak szczotka
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za maluchy , niech rosną jak na drożdżach i powodzonka w pisaniu mgr
|
|
|
|
|
#480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mężu do pracy wstawał a chciał wiedzieć od razu Cytat:
no i co do testu to ja robiłam jakoś 3 dni po terminie spodziewanej @ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo jest kiepski ale macie dziś tempo siedzę tu ciągle i nie nadążam był kurier i przyniósł przewijak, rożek, pościel i chcę dzidziusia |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ślub 27. X. 2012
no i musiałam tak to wypić, a miałam 75 g i szczerze powiem,że w życiu czegoś tak słodkiego niepiłam i niechce znów
Popołudniu wyniki , mam nadzieje że dobre będą

jakby to było możliwe
tylko ciekawa jestem, czy przy małym wrzeszczunie to wystarczy 

No i jednak jest przewaga panów 45:35 

Nie lubię tego!