|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
Jeśli nie chcesz z push upem to może być problem, usztywniane bądź miękkie w każdym rozmiarze kojarzę u jednego producenta, ale ceny to 140-150 zł plus wysyłka (chyba 12 zł). Jedynie chyba w kontri masz szansę kupić biustonosz do tej kwoty. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4645044 0]Może z tobą nie będzie tak źle. Ogólnie w rozmiarach poniżej D jest problem. Sporo firm w ogóle go nie produkuje.[/QUOTE] Produkują, ale uważają, że posiadaczki miseczek do D muszą mieć push upa.
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, kurcze to słabo, bo o ile za jakiś fajniejszy biustonosz zapłaciłabym więcej, to za takiego zwyklaka nie planowałam dać więcej niż 100zł, a to kontri polecasz ? co do push up - nie zaszkodziłby, ale nie wiem czy to dobry pomysł aby stanik który ma być takim noszonym dość często, miał push up ?
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
witam gościnnie
szukam stroju kąpielowego dwuczęściowego, jednak koniecznie z gąbkami super push up ,które faktycznie optycznie "powiększą" mały biust fajnie by było, gdyby udało mi sie znaleźć fajny strój do 100zł pomożecie?
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A jakiego rozmiaru szukasz? Jaki masz rozmiar biustonosza?
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
W kontri jest 7 stron 65B. Tam jest fajna wyszukiwarka, bo po prostu wpisujesz rozmiar na stronie głównej tam gdzie masz 'wpisz szukane słowo' i nie trzeba grzebać po stronie i sprawdzać. Sam sklep jest ok, coś tam kupiłam w ciągu ostatniego roku, warto ich polubić na FB bo jest sporo różnych promocji. Ceny wyjściowe do 90zł na ogół.
Natomiast z ręką na sercu - nie mam pojęcia jak jest z fajnością tych polskich 65B, w sensie czy są ścisłe czy rozciągliwe, jak z konstrukcją i jakie mają fiszbiny. Chyba najprościej kupić kilka z różnych firm i odesłać niepasujące. |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje elessar : )
a powiedz mi jeszcze, skoro mialas s tycznosc z tym rozmiarem, bo ja oczywiscie stanika z takim obwodem i automatycznie mniejsza miseczka nigdy nigdzie nie znalazlam, czy on Twoim zdaniem sie naprawde bedzie nadawal na maly biust ? wiem, pytanie moze dziwne, ale po prostu chyb a nigdy nie mialam biustonosza idealnie przylegajacego, zawsze te miseczki mniej lub bardziej mi odstawaly ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Martva dzieki, ja mysle ze pojde dobrac stacjonarnie i jesli nie znajde nic w cenie, ktora by mi pasowala, to zamowie przez Internet, w razie czego poodsylam albo moze ustale w sklepie jaki mam rozmiar z danej firmy i bede wtedy szukala tego rozmiaru z tej firmy ale online, jesli bedzie taniej. Mam jeszcze pytanie - czy to 'wypada' przyjsc do sklepu gdzie dobiora mi rozmiar i ostatecznie sie nie zdecydowac ? wiem, ze nikt na sile mi nie kaze kupic, ale tak ogolnie pytam ? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- http://allegro.pl/fz-d134-triumph-mi...224271437.html znalazlam np na all taki z Triumpha i ogolnie spory wybor rozmiarow okreslanych jako 65B i znowu mam pytanie - zamawiacie tylko z takich znanych, typowych i profesjonalnych firm, czy mozna trafic tez na dobry rozmiar z tych no name ?
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jest dopasowany to będzie przylegał idealnie, nic nigdzie nie będzie odstawało, podjeżdżało, będzie wygodne. Aktualnie noszę biustonosze tylko z jednej firmy, bo w nich się dobrze czuję. Nie mam nic z szeroko promowanych marek, bo się z nimi nie lubię. Na dobry biustonosz możesz trafić wszędzie, jednej będzie ze znanej firmy, inny z mniej, norma.
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
ok, no to sie uspokoilam troche, ze nie ma presji zeby kupic, zerknelam na Kontri i wszystko fajnie: biustonosze ladne, ceny naprawde ok, ALE same push upy... ;/
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli Cię to pocieszy to z popularnym rozmiarem też mam problem co kupić, bo co się pojawia to albo nie leży albo mi się nie podoba. A niby wybór jest dużo większy.
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak maja wyjmowane to rozumiem, ze i tak bedzie wolna przestrzen po tych wkladkach po ich wyjeciu, tak ? bo rozmiar 65B push up to rozmiar z tymi wkladkami, tak ? popraw mnie bo oczywiscie ja pojecia o tym nie mam
![]() domyslam sie, ze jak masz popularny rozmiar to moze chociaz na akzdym kroku nie proponuja Ci push upow, juz naprawde czuje sie jakbym miala biust jak 2 plasterki cytryny jak to widze xD
|
|
#461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To zależy od tego jak duże są gąbki. Te wyjmowane są raczej cienkie i mi nie robiło większej różnicy czy mam te wkładki czy nie. No ale ja zawsze kupuję staniki na styk. Ba często kupuję biustonosze w których mam buły po wygarnięciu. Mój biust po kilku minutach i tak osiada w misce. No chyba, że jakieś żelowe czy coś w tym stylu, wtedy wyjęcie robi duża różnicę. Bez push-upa i w rozmiarze 65B to chyba prawie same staniki angielskie... Ja mam głownie La Senza i Flozie by Frost. M&S gąbczaste push-upy. Te 3 firmy najlepiej sprawdzają się na moim biuście. |
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi tam jakoś polskie biustonosze nie pasują- dziwny krój miski i wąskie fiszbiny.... Fajne biustonosze ma Mimi holiday- ale są drogie. Male rozmiary ma też Gossard, Discover mademoiselle. Jeszcze przyszła mi do głowy polska firma o n l y h e r. Mają fajny sklep internetowy i zawsze służą poradą Ewa Michalak mi nie pasuje bo często 70A u nich jest dla mnie za duże. w 65sie nie dopnę, a nie chce żeby szyli mi na zamówienie. |
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Nie zawsze push-up oznacza cztery centymetry gąbki wbudowanej na stałe, ja zawsze trafiałam na wersje lekko usztywniane z wyciąganymi wkładkami.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
czarna_kiecka, właśnie kontri ma taką opcję, że jak się kupi i zwraca paczkomatem to wtedy jest ten zwrot za free
Ja to już sama nie wiem. Potrzebny mi jasny, cielisty, kremowy, biały, cokolwiek, może być koronkowy stanik. I nigdzie nie ma takiego jakiego potrzebuję
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy. Jeśli nic ci się nie spodoba lub nic nie pasuje to tak. Żeby kupić w necie-nie.
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie każdy biustonosz gniecie najlepiej byłoby żebym była płaska jak deska
![]() Wszystkie koronki, kolory, kokardki podobają mi się na zdjęciach, na mnie już nie je. Teraz kupiłam sobie 3 staniki i sama nie wiem...zobaczymy, czy będą ok. Najbardziej "napalona" byłam na ten czerwony, ale jakoś średnio w nim wyglądam i na dole mnie coś uwiera (inna sprawa, że może jestem przewrażliwiona) najfajniejszy jest pomarańczowy i najlepiej się w nim też czuję.
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Ba ba ba. Mam srebrny Deco Charm
|
|
#469 |
|
BAN stały
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Jeśli chodzi o duże rozmiary to dalia i ewa bień.
|
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poszukuję jakiegos straplessa z obnizonym mostkiem do sukni ślubnej.
Zdjęcie sukni: http://www.nelitanoivas.pt/img/marca...iva/303601.jpg Ja ją podciągam trochę wyżej, nie ma AŻ takiego dekoltu jak na tej pani :P Kupiłam Konrad Margot 65F, ale musiałam go zwrócic, bo brzydko wystawał pod sukni. Przodem nie było go widac, ale bokiem czy przy jakimkolwiek schylaniu już tak ![]() Jestem z Warszawy. Byłam w Dopasowanej i Satine, ale powiedzieli mi, że nie mają żadnego straplessa z niskim mostkiem. Mam jeszcze strapless Agio DB-959 70D, bardziej pasował do tej sukni, ale jest ciemnofioletowy :P Spodobał mi się Wonderbra Ultimate, jednak jest on niedostępny w Polsce ![]() Proszę o poradę jakich modeli powinnam szukac
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym celowała w wonderbrę, jeśli masz dość czasu na zabawę w zamawianie, czekanie i ewentualne odsyłanie - jak dla mnie jest super wygodna. z polskich jedyne co mi przychodzi do głowy to to, ale nie wiem czy ma dość niski mostek jak na Twoje potrzeby: www. ewa-michalak.pl/product-pol-187-Strapless-Slubny. html zobaczyłabym też co teraz oferuje H&M, bo może akurat się coś trafi, zdarzają im się porządne ścisłe modele.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten 70D Agio jest dużo bardziej scisly niz 65F Konrad mierzyłam jeszcze 65F NIPPLEX ELISE, ale był za luzny pod biustem :P dziwna jest ta polska rozmiarowka, bo co firma to inna ![]() dlatego wolalabym gdzies stacjonarnie przymierzyc, bo boje sie ze nie trafie z rozmiarem. szczegolnie gdybym miala zamawiac z zagranicy |
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz takie same wymiary jak ja i tym bardziej zadziwia mnie ta polska rozmiarowka. Niestety, wiecej Ci nie doradzę, zaczelabym od wycieczki po h&m i myślę, ze m&s tez moze cos mieć, jeśli nie, zamowilabym effuniaka. Btw, jestes przecież z Warszawy? Jeśli chcesz przymierzyć effuniaka to pisz pw, moze Ci to ułatwi życie ![]() Sent from my RM-875_eu_poland_956 using Tapatalk
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mierzylam dzisiaj gossard egoboost strapless 30DD, ale w obwodzie byl za maly, miski byly ok albo lekko za male. no i mieli tylko czarny. nie moglam zamowic innego rozmiaru w salonie, bo podobno juz ich nie produkuja ![]() dorwalam na ebay ten sam model nude 32D i 32DD. zamowiłam oba, ale jak ogladam teraz tabele rozmiarow to sie zastanawiam czy nie powinnam zamowic 32C czy miska w 30DD zwykle jest bardziej zblizona do 32D czy 32C? |
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W internetowym sklepie onlyher widziałam fajne straplesy marki Twin, Parfait i Affinitas ewentualnie Agio. Edytowane przez melisska Czas edycji: 2014-05-24 o 19:53 |
|
|
|
|
|
#477 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
. Gdzie znajdę jakiś klasyczny push-up lub bardotkę w kolorze cielistym? Rozmiar 65D/DD. Dodam, że zależy mi na przystępnej cenie.
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Rok temu w marcu i w maju kupiłam dwa porządne biustonosze, ale... no właśnie. O ile ten kupiony w marcu czarny jest okay, to z tym kupionym pod koniec maja do teraz mam problemy. Ramiączka cały czas mi lecą i muszę je poprawiać, poza tym mam wrażenie, że jest ciut za duży. Mam takie wrażenie od pierwszego albo drugiego prania, no ale co miałam zrobić, przecież nie mogłam go już oddać. Do tej pory nie stać mnie na kolejny 3 biustonosz, więc chodzę w tych dwóch. I tu moje pytanie, który biustonosz jest gorszy ten ciut za duży czy ciut za mały? Gdzieś kiedyś czytałam, że lepiej mieć ciut za duży niż za mały, który ściska, spłaszcza i w ogóle biust, no ale nie wiem. W ogóle czy to możliwe aby brafiterka mi źle biustonosz dobrała? Poprzedni leży idealnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

fajnie by było, gdyby udało mi sie znaleźć fajny strój do 100zł