|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
A moje dziecię ponad te wszystkie grające i świecące zabawki przedkłada grzebanie w szufladach, wyciąganie na wierzch durszlaków, misek. Wczoraj odkrył też, że wspierając się o środkową szufladę można się podnieść.
A, pisałam, że Maciej wstaje? Od niedzieli ![]() Pierwsze razy były śmieszne bo trzymał się jak pijany płotu, a teraz stoi już całkiem pewnie! Ba, puszcza się jedną ręką i się śmieje ![]()
![]() |
#4772 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
faktycznie fajna ta kostka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Dzieeeeeeeeeeeeeeeńńńńńńń ń dobrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrryyyyyy
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
helooooł
![]() Moja córa podobnie jak Macieh agaty- tez do wszelkich zabawek woli to,co znajdzie w domu ![]() Ma kilka takich super gadżeciarskich zabawek z prezentów i... lezą ![]() Wole juz na to sama kasy nie wydawac w takim razie ![]()
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antonio najchętniej próbuje wstawać (jeszcze mu to nie wychodzi do końca) podpierając się o nieszczęsny szklany stolik - z takimi metalowymi brzegami. Nie asekuruję go, radzi sobie całkiem nieźle i jak upada, to raczej szczęśliwie... Ale mam serce w gardle jak na to patrzę ![]() No zdecydowanie wolałabym więcej drewna w tym mieszkaniu ![]() A co do zabawek - Antek zrobi wszystko dla elektroniki... kabelki, włączniki, komputer...chociaż gniazdka już odpuścił jakoś. A poza tym ciągle u nas faza wkładania i wyjmowania. Ma takie kubki z ikei - no i o jest ulubiona zabawka. Można budować wieże (to z mamusią ![]() A tak swoją drogą, macie jakieś fajne zabawy z dziećmi? JAk się z nimi bawicie? Co śpiewacie? (już wiemy o szczęśliwym Maćku, który popadł na Tatę-poetę i barda ![]() U nas właśnie wkładanie-wyjmowanie, poznawanie różnych struktur (że miękkie-twarde, szorstkie -śliskie itd), wierszyki, zabawa piłką, w akuku, no i książeczki oczywiście. Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2013-03-15 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolejny raz to było nasze kimnięcie nad ranem, nie poczuliśmy, że się przedarł w stronę nóg , łózko się skończyło i bach. A z kolei za 3cim razem spał obok mnie w łózku , obudziłam się bo zaczał marudzić, otwieram oczy, a moje dziecko nogami zwisa z łózka a rękami trzyma się kołdry i kwęczy, gdy sie ruszyłam, on się przestraszył, puścił sie kołdry i spadł na tyłek na podłogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi.. moje dziecko od 2 tygodni wstaje codziennie 5-6 rano! Przeciez to prawie srodek nocy! Jak pojedziemy teraz do Anglii to na ich czas bedzie 4-5... chyba sie zalamie, a nie oplaca sie jej przestawiac na tydzien czasu... Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-15 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
Ewunia mieliśmy problemy z kupami Borysa, robił po 5-6 dziennie, takie trochę biegunkowe kupsztale. W zasadzie po każdym posiłku w ciągu dnia i ze 2 kupy w nocy. Ładowałam w niego ryż , kaszki ryżowe, kleik, ale nic to nie dawało, gdzie przy normalnych kupach ryż + kaszka ryżowa w ciągu jednego dnia zatrwadzały gościa. U nas chyba przyczyniły się do tego zęby, bo w międzyczasie przebiła się druga górna dwojka.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Borys dwa dni temu też odkrył, że szufladę można otworzyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Rozeznanie
|
U Was też taka zima?? U nas na podwórku miejscami są prawie 2-metrowe zaspy
![]() Jeśli mowa o zabawkach to Maks też nie lubi :P w sumie to dobrze że nie ma za dużo, bo i tak wszystkie leżą w kącie. Wogóle moje dziecko ostatnio niedobre się jakieś zrobiło ![]() No i uwielbia jak się coś gotuje. Jak tylko jakiś garnek jest na kuchence, to trzeba z nim stać i mieszać albo pokrywkę podnosić i pokazywać co tam jest. pola i to jest właśnie ostatnio ulubiona zabawa Maksia, stanie przy kuchence ![]() agata dziś na obiad Twoje kopytka ![]() stokroteczka pisałaś chyba, że Paula nie lubi ziemniaków, u nas na odwrót, Maks ziemniaki jadłby ciągle a za ryżem niebardzo przepada. A solisz ziemniaki dla małej? Ja trochę solę, gotuję w osolonej wodzie i potem ugniatam z masłem, to jest ulubiona potrawa Maksia ![]() dziewczyny czy jak siedzicie z dziećmi w domu cały dzień to się malujecie/czeszecie jakoś ładnie i ubieracie? Czy dresy i zero makijażu?
#4780 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Śliczne te Wasze dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę jednak tym, którzy recytują, albo czytają bajki swoim pociechom. Mojej to w ogóle nie rusza ![]() Tak swoją drogą, czy Wasze dzieci dużo piszczą? Ale nie z radości tylko ze złości, albo tak po prostu. Ja już naprawdę nie wiem co mam zrobić, żeby Celinka się tego oduczyła, bo jak tylko coś jest nie po jej myśli, to piszczy tak głośno, że głowa boli i bębenki pękają ![]() Z dobrych spraw - od kilku dni moje niemobilne dziecko zamieniło się w ze złością przesuwające się do tyłu ![]() ![]() A co do kp, to ja nadal karmię, ale Celinka chyba zaczyna się sama odstawiać, bo widzę, że coraz mniej jest zainteresowana. Tylko w nocy się przysysa bez żadnego "ale". Prawdopodobnie więc przejdę tylko na karmienie w nocy, albo zupełnie rano (zależy czy się obudzi w nocy, czy nie) i kto wie, albo w tej sytuacji jednak skończy mi się pokarm, albo odstawiam ją sama jakoś w kwietniu ze względu na mój ślub w czerwcu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabawy typu akuku niestety juz dawno sie jej znudziły- ona w ogole szybko sie wszystkim nudzi, tylko cyc i te naszy wygłupy berkowe jej nie znudziły ![]() Wszelkie próby czytania jej koncza sie fiaskiem- chyba to dla niej zbyt monotonne ![]() a jak próbowałam jej kilka razy śpiewac do snu- straszny płacz ![]() tez mamy roznej wielkosci kubeczki i tez je lubi. Ale bardziej woli takie klocki, w środku z gabki, na wierzchu jakas folia ![]() ![]() poza tym lubi mamusi pomagac.. mama gotuje to dziecko musi dostac swoj sprzet itd ![]() Cytat:
![]() Niebezpieczne narzedzia w kuchni z szyflad przeniosłam wyzej i niech sie bawi ![]() Cytat:
![]() Ja preferuje dres, zero mejkapu i związane włosy po domu ![]() Czasem aż mi głupio jak ktos niezapowiedziany przyjdzie.. ale co tam, w domu jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja tez do niedawna była niemobilna- od.. bo ja wiem, ze 2 tygodni też pełca do tyłu (chociaz nie lubi tego, to ja nie wiem jak ona zacznie sie przemieszczac ![]() ![]() a czemu chcesz odstawic od piersi przed ślubem?
![]() |
#4783 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() martula: jak polecicie do Anglii na święta to będzie zmiana czasu i nasze dzieciaczki będą spać o godzinę dłużej, czego osobiście nie moge się doczekać, więc skoro tam jest godzina wcześniej to mała będzie spała tak jak teraz, chociaż z racji podróży ogólnie może się cos poprzestawiać.. A jeszcze spytam, lecicie ryanairem prawda? Wykupiliście bagaż tzw akcesoria niemowlęce? Podoba mi sie ta opcja, ale nie do końca wiem co można zabrać tym tytułem.. Ewunia super ten domek ![]() W ogóle dostałam wczoraj @, pierwszy raz po porodzie ehhhh i oczywiście nie mogło sie to stać w domu czy w pracy tylko na szkoleniu 100km od domu... eh, złośliwość losu, narazie nie doskwiera mi za bardzo, tak jak to bywało wcześniej Byłam z malą u lekarki, posiew kału wyszły w porządku,wędzidełko pod języczkiem do podcięcia, powiedziała że im szybciej tym lepiej i tym łatwiejszy wtedy będzie to zabieg.. także chirurg nas czeka.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Zakorzenienie
|
natusiakac, cieszę się, że w żłobku mały czuje się dobrze
![]() A napisz co tam je, jak śpi? ![]() _millena, my też mamy Malma (a kto nie ma? ![]() ![]() Poza tym eksploruje całe mieszkanie. Jak otwieram szafę to biegnie szybciutko i wyciąga wszystko z koszy, do których sięga. U nas żadnych zabezpieczeń nie ma i nie będzie. Maciek już raz przytrzasnął sobie paluszki bawiąc się w otwieranie i zamykanie drzwi (wygląda to tak, że siada sobie przy otwarych drzwiach, zamyka je, a za chwilę ciągnie żeby otworzyć ![]() ![]() ![]() Do tego uwielbia odkurzacz, czasami całe popołudnie stoi rozstawiony coby dziecko mogło podziwiać. Zakłada sobie miski na głowę. ![]() Wrzuca różne przedmioty do pudełka/miski/pojemniczka, po czym je wyjmuje z radością tak wielką jakby co najmniej bańkę wygrał w totka ![]() Gonitwy po mieszkaniu aż do zasapania też lubi. Najchętniej ucieka się z gołym tyłkiem ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa, że jak się nie pomaluję to oczy mam jakby "zamknięte". ![]() ![]() Cytat:
![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-03-15 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Malm my tez mamy
![]() ![]() Woli kuchnie zdecydowanie ![]()
![]() |
#4786 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No u mnie jednak dresy. Albo cos wygodnego. Staram się, żeby to nie były dresy poplamione, porozciągane itp. Bywa, że jakaś wygodna kiecka. Włosy myję codziennie, makijaż delikatny, coby przykryć cienie pod oczami ![]() Czasem mnie najdzie na kiecę i loki, a czasem mi się nie chce nic... I zostaję jednak przy dresie Cytat:
![]() a dawanie-częstowanie u nas też fajnie się sprawdza A,i hitem ostatnich dni jest mały siatkowany woreczek na pranie - ściągany sznureczkiem Cytat:
Cytat:
![]() A co do książek, może się sprawdzą takie "interaktywne"? My mamy dwie takie materiałowe, z ruchomymi, szeleszczącymi, elementami, sa świetne, i zwykłe książeczki też teraz przegląda Antek nie piszczy raczej, popiskuje czasem z radości, ale nie jest to jakieś głośne. No i super, że ruszyła! I rzadko które dziecko ma książkowy rozwój, więc tym się nie przejmuj ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ach i a propos kuchni - Antek uwielbia pudełko na suche śmieci (tektury, opakowania itd), ciężko go odgonić od tego. No i wielką miłością darzy pralkę. Działającą (bo się kręci) i nie - bo wtedy otwiera sobie drzwiczki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Wam, że chce Wam sie malowac ,gdy nigdzie nie wychodzicie.
![]() Bo np.dzisiaj: siedzę w domu z małą, w miarę możliwości sprzątam, coby jutro w końcu wolną sobotę TŻta spędzic na czyms innym niz porządki ![]() ![]() ![]() No,ale gdy to ja wychodzę na spacer, to wtedy już się musowo ogarniam- włosy myje codziennie rano,bo nie lubię gdy nie umyję ![]() ![]() pola- sińce to moja zmoooora ![]() ![]()
#4788 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dzisiaj mamy kiepski dzień ![]() My nie mamy tej szafki z IKEA Malmy (?) ![]() Jak Agata napisała, że Maciek wstaje, to mi się przypomniało, że i ja się jeszcze nie pochwaliłam ![]() Hania też sama staje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-03-15 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Gaabi Twoja Hania jest przesłodka
![]() Chyba zaciągnę tu TZta, pokaże mu wszystkie dzieciaczki.. jak wtedy powie równie stanowcze NIE jak dotychczas w sprawie kolejnego potomka.. to ja już nie wiem, gdzie ten chłop ma rozum ![]()
#4790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie maluję się w domu i chodzę w dresach bo tak najwygodniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39733329]Nie mam pojęcia, ile kosztują, założę się, że niemało. Ale znam na Śląsku poradnię, w której mają dobre terminy. Robiliśmy tam kariotypy z mężem, z tym, że ja miałam skierowania (musi być skierowanie dla dwóch osób od lekarza, który ma kontrakt z NFZ, czyli np. od rodzinnego). Jak chcesz, mogę Ci podać namiary. Jeśli interesują Cię szczegóły, to napiszę Ci na PW ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulinka na jedno uszko nas słyszy (40db), tzn słyszy mowę, słyszy szept, strumień wody za zamkniętymi drzwiami. Nie powinna słyszeć cichego szeptu, a słyszy, Na drugie uszko niby nie słyszy mowy, ani szeptu i innych cichszych dźwięków, ale poprzednie badania dały lepszy wynik tego uszka. Raz nam wyszedł taki zły wynik jak byliśmy na badaniach w innej poradni. Wyniki mogą trochę odbiegać od siebie(ale nie aż tak, bo raz nam wyszło 40 raz50db), zależy to od aparatu, czy stary, czy nowy, od wyciszenia pokoju. Teraz te badania w nocy na oddziale wydają mi się najbardziej wiarygodne z wszystkich, bo było cichutko, Paula się nie obudziła, ale też były robione na starym aparacie. Cytat:
![]() Jest to dla mnie trudne, ale już jest lepiej. Poznałam taką dziewczynę której syn też ma wadę słuchu i po rozmowie z nią czuję się o wiele lepiej. Paulinia dostanie wkrótce aparaciki i będzie dobrze. A jak jeździmy na badania i widzę jakie choroby mają inne dzieci, to cieszę się że u nas padło na wadę słuchu. Cytat:
![]() Odnośnie babci...ale jak ? tak samo? całkiem samo? i nikogo w domu nie było?? nie, ja nie umiem sobie tego nawet wyobrazić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to było w lipcu 2010r ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co sądzicie o grających stoliczkach? http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBg&dur=334 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() AHA, my też nie mamy tej Malmy ![]() Zapomniałam dodać, że od środy Paula i ja jesteśmy przeziębione, a przeziębiłyśmy się na tych badaniach. Już nie mamy temp, Paula ma lekko zaczerwienione gardło, mam dawać Tantum Verde, tylko masakra z podawaniem jej tego ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- do 2 mies spała sama w swoim łóżeczku ale po 2 miesiącu nosiła frejke na bioderka,a że się krztusiła się non stop śliną wolałam ja mieć przy sobie.Po drugie męża nie ma nieraz po 2 tyg w domu i wole z nią spać niż sama ![]()
![]() |
#4794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Stokroteczko my mamy taki stolik- I jestesmy bardzo zadowoleni
![]() ![]() Polecam ![]() http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...22&tx=57&ty=88 http://allegro.pl/stolik-edukacyjny-...100583008.html
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-03-15 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _agata u nas Bo odsuwa sobie póki co tą najniższą szufladę. Malm z wielu względów jest jedną z najbardziej pożądanych szafek w dziecięcych pokojach ![]() ![]() ![]() Borys lubi przesuwać sobie drzwi w szafach, otwierać i zamykać drzwi do pokojów, łazienki... na początku chodziłam, prosiłam, żeby tego nie robił, bo sobie paluszki poprzycina... bo w zasadzie kilka razy dziennie tak się dzieje , ale teraz mi się już znudziło, bo widzę , że mowienie o tym do niego to jak walenie grochem o ścianę... NIC NIE DOCIERA... a skoro nie uczy się na swoich blędach i bolących częściach ciała, no to cóż.. jego problem ![]() ![]() aaaa... dzisiaj robiłam kluski śląskie ![]() ![]() ja się nie maluję w domu ... nie chce mi się.. no i ostatnio odkryłam, że to niesamowita oszczędność ![]() ![]() ![]() tylko , że mnie się ostatnio nic nie chce... to może dlatego... :/ w ogóle jak tam wasze brzuchy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zabaw to ja tak jak dziewczny, akuku, berek kosi łapki, kokoszka dziobała. Lubi rzucać piłką, grzebać w pralce, otwierać szafki, uwielbia tańczyć i jak mu się śpiewa. Kupiłam w taniej książce taką fajną serię sztwnych książeczek z rymowankami takimi jak lata osa koło nosa, kosi łapki, jadą, jadą misie itp. Antoś je uwielbia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaa i ja się maluję codziennie, znaczy się ja to i tak używm tylko kremu do twarzy i tuszu, ale muszę bo mam dosłownie przezroczyste rzęsy i źle się czuje bez tuszu, a po domu to w legginsach chodzę |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czytam super książki, 50 twarzy greya, już kończę drugą część, polecam. Nie pamiętam czy padł ten tytuł przy rozmowie o książkach, w razie czego będzie drugi raz ![]() ja chyba będę chora, od rana boli mnie tak jakby węzeł chłonny na szyi wiecie co moja 9 letnia siostrzenica zroobiła?? wczoraj jej babcia poszła po nią do szkoły i jej nie było. Zadzwoniła do mojej siostry i obie stwierdziły, że skoro jest naprawdę blisko do domu to pewnie sama poszła i kazała teściowej wracać do domu zobaczyć czy młoda tam nie dotarła. Babcia czekała i dzieciaka nie było, więc zadzwoniła znowu do siostry. Ta się zwolniła z praci i biegiem do szkoły. Z nauczycielką zaczęły szukać i się okazało, zę wisi jej płaszczyk w szatni, a młodej nie ma, więc od razu stres i panika. Wezwały policję i znaleźli ją z tyłu szkoły na boisku w samej bluzeczce jak się bawiła. Pan policjant dał jej reprymendę i się młoda tak zestresowała, ze cały dziń się trzęsła i płakała. Wyobrażacie sobie??ja to bym chyba umarła ze strachu, zresztą jak ona miała ze 4 lata to mi ze sklepu wyszła na ulicę bo chciała pójść na karuzelę to ja cała w panice byłam. Ona widziała jaka zła na nią jestem, że aż sama swojej mamie powiedziała, że była niegrzeczna ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- millena mój brzuch i ciało wołają o pmstę do nieba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lec zrobic badania ....
![]() |
#4800 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() grające stoliczki są fajne, Krystianek zajmuje się tym na godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a my nie mamy nic z ikea... ![]() Cytat:
![]() zabezpieczenia na szafki, cóż nie wiem czy to działa ![]() ![]() ![]() ![]() ja też naiwnie wierzę, że jak będę powtarzać, że nie wolno to sobie odpuśc i póki co stosuję Twoją metodę i... narazie działa, choć nie, nie wiem czy mnie słucha czy traci zainteresowanie szafką na rzecz firanki ![]() brzuchy, ehh temat rzeka, ćwiczę trochę, ale szału nie ma.. i pewnie nie będzie jak nie zmienię diety, ale gotować 3 obiadów dziennie - no nie zdzierżę.. nie lubię gotować ;( ale coraz bardziej przymieżam się do 1200 lub 1500kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja też w domu w dresie włosy w kitkę związane... no szału nie robię, ale mi wygodnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.