|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pamiętam ze on tu był podawany ale mnie nie zainteresował ale jak tak wszyscy sie tym zachwycają to tez bym teraz chciała a szczerze mówiąc nie chce mi się poprostu szukać ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Dziś mój 14 dzień. Na mojej I-grzesznej- fazie schudłam ok. 3-4 kg
![]() ![]() Kurcze, jak przeczytałam o tych kurach z uciętymi dziobami to aż mi się niedobrze zrobiło... Ja na szczęście mam jajka od babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nie zjadlam 2 sniadania, bylam zbyt pełna. Ale za to skonczylam obiadek. Trochę zmienilam moj jadlospis, ktory zamiescilam wczoraj lub przedwczoraj i zjadlam kotleciki sojowe w sosie pomidorowym z przyprawa chili, calkiem spoko ![]() A co powiecie o sosach i przyprawach fit-up? Kupilam wlasnie wszystkie 2 sosy, zeby doprawic nimi jutrzejsza salatke, ktora musze zabrac na uczelnie. Sa one dozwolone? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Fit Up! i przyprawy i sosy do sałatek to najlepsze co nam sie mogło przytrafić na SB, żadnego cukru, żadnej soli i żadnego glutaminianu sodu ![]()
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chili con carne - pierś z kurczaka - mielona lub pokrojona w kawałeczki - puszka czerwonej fasolki (razem z zalewą) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy - sól, pieprz, pieprz cayenne, sambal (jeśli lubicie naprawdę ostre jedzenie) - 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego Mięso podsmażamy na oliwie, solimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, cały czas mieszamy. Dodajemy fasolkę razem z zalewą, pomidory i przyprawy. Gotujemy chwilkę i zajadamy ostrego nie lubię więc nie będę dawać zbyt dużo ostrych przypraw ![]() Cytat:
![]() edit: eh Ahcak była szybsza jak zwykle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
BAN stały
|
dobra to spadam dziewczątka do fryzjera bo mi siwizna wylazła już
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Ojć kupilam 3 a nie 2 sosy : pobudzający z truskawką, orzeźwiający z chilli i suszonymi pomidorami i zmysłowy z lawendą.
I dziękuję za odpowiedź ![]() Kupilam serki naturalne homo w realu marki tip i nie wiem czy one sie do czegoś nadają, wypróbuję dzisiaj na słodko z omlecikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Rozeznanie
|
Przepraszam
![]() A tez dziś miałam Chili con Carne na obiad, planowałam coś innego, ale jakoś tak wyszło. Tylko dziś zrobiłam z mielonym mięsem i o wiele lepsze było niż z pokrojoną piersią, i kocham pikantne więc dużo pieprzu cayenne było ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzialam te tip, ale wolalam nie ryzykowac... ojej, zrobcie coos... zjadlam juz miseczke mojej potrawki z piersi kurczaczka z cukinia, porem, suszonymi pomidorami i fasolka [sos z jogurtu, czosnku i pesto z bazylii] i nadal jestem glodna i to na cos slodkiego;( co ja mam zrobic? zjesc przekaske jako deser[szklanka mleka 0% z lyzeczka kakao i slodzikiem i garsc [30?] pistacji] czy wytrzymac? ja nie wiem, zaraz umre bo bede miala napad 'ja.chce.czekolade!':rycz e-smarkam:
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
Cześć plażowiczki
![]() ![]() ![]() Dzisiaj z rana stanełam na wage i niespodzianka, wreszcie cosik się ruszyło ![]() Co do tabletek, biore od roku microgynon21 i jestem średnio zadowolona, nie jestem do końca pewna, czy nadmiar kilogramów był z obżarstwa czy przez tabletki.A tak z ciekawości: jak drogie są plastry? Aż nie miło się czyta o tych kurczakach ![]() k_asiaczek-dzięki za przepis faraula-napewni zrzucisz kilogramy poporodowe ![]() ![]() Ahcak-co to jest ten wiesniak??Bo jedynie z czym mi się kojarzy to z wieśmakiem w Mc Donaldzie ![]()
#4813 |
Zadomowienie
|
Uuuu, rzeczywiscie tu nie mozna sie nudzic. Posty produkowane z predkoscia swiatla
![]() Jak nie bede miala czasu w tygodniu, to chyba bede pol soboty czytac ![]() Jak to z tym kakaem dziewczyny? Ile łyzeczek dziennie moge zuzyc takiego 10-12 %, naturalnego? Albo jak uzywam dziennie 6 białek i 3 żółtka to ok? Kurka, jaka ja upierdliwa ![]() ![]()
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
oj, jak ty potrafisz jednym skinieniem poprawic czlowiekowi nastroj
![]() ![]() Cytat:
a wiesniak to serek wiejski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Zadomowienie
|
Dobra, to ja sie jeszcze o 1 rzecz zapytam i siedze cicho
![]()
#4817 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Noo to, że my płodne plażowiczki jesteśmy to wiem, ale przynajmniej fajnie, że wątek nie umiera po paru dniach/tygodniach, jak to bywa z tego typu wątkami niestety. Tutaj można zawsze znaleźć motywację i inspirację ![]() Cytat:
![]() Offtop: A ja Wam Dziewczyny polecam szczurka ![]() ![]() ![]() ![]() A wracając do dietkowania - dzisiaj na obiad zrobiłam TŻtowi spaghetti a sobie flaki sojowe. Mniamuśne mi wyszły i zaraz będziemy jedli, gdyż TŻ już dzwonił, że wraca z pracy ![]() A w tej chwili zjadłam dwie kostki czekolady gorzkiej 77%, bo tak strasznie mi się zachciało. Chyba wreszcie @ nadejdzie, stąd te zachcianki ![]()
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez tylko takie, w ogóle mi kakao sie nie kojarzy z cukrem, nigdy takiego nie piłam ![]() Naturalne, 10-12 % tłuszczu ma góra 15 kcal w łyżeczce ![]()
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
a ja jednak teraz jem obiadek, brokułki z rybką mintajem w przyprawach
![]() ![]() na kolację zjem tunczyka w sosie wlasnym ale z czym jeszcze? bo na pewno nie zaspokoi on sam mojego głodu ![]()
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agneska nie przejmuj się Swoją I fazą ja mam jeszcze gorzej... bo na Ifazie 2 kg stracilam potem mialam przerwe ....2 tygodnie a potem wrocilam na Ifazę w pierwszym tygodniu stracialm 1,5 kg .. a drugim waga mi stanęła - strasznie się wkurzyłam ![]() dopiero dzisiaj po tygodniu miałam dłuższy pobyt w wc więc myślę że to trochę też przez to ... poza tym ja też nie jem mieska ( rybki tak ) i te moje ukochane parowki sojowe i kotleciki sojowe na pewno są dobre dla nas - niejadaczy mięsa, ale na I faze sb się chyba nienadają za bardzo ja postanowilam nie rezygnowac z tych sojowych przysmaków, bo białko jest podstawą tej diety, a na samych rybach i jajkach mozna zwariowac i z tych zlosi w weekend pogrzeszyłam trochę ale juz nie mam zamiaru przedłuzac tej I fazy .... bo muszę pojesc trochę musli otrębow owsianek i wierze ze cos sie ruszy... ja się odchudzam od polowy stycznia i startowalam z 71,5 kg obecnie mam 66 kg -- chyba (jutro oficjalne wazenie po I fazie) wzrost 171 ... wiec schudlam 5 kg - w porownaniu z rezultatami dziewczyn to bardzo marne efekty ale no coz taka moja uroda więc się moja droga nie łam ![]() jak widzisz inni maja gorzej --- ja też miewam momenty zalamania ale jak teraz nie schudnę to juz chyba nigdy ( pochodze z rodziny grubasow (tata i brat waza ponad 100 kg) - ja nie mam zamairu podtrzymywac rodzinnej tradycji tym bardziej ze mam baaardzo chudego tzta kurcze dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
ja juz po obiadku
![]() ![]() Jesczze planuje dzis zjesc serek wiejski ze słonecznikiem ( mam zamiar sprobowac jak Ahcak:P) a jesli mama zapomni kupic slonecznika to zjem pistacje. Ale kolacje o 18 wiec juz ponzie nie mam zamiaru nic jesc. Znowu mam zastoj z chodzeniem do wc (chodzi o dłuższe sie dzenie tam:P) Kurcze nic na mnie nie dziala oprocz herbatek przeczyszczaacych ![]() JUtro mam zamiar ułożyć lekki jadłospis. i jesc normalne porcje a nie czegos za duzo:PAch ten okres nie daje o sobie zapomniec;/;/ Ale poki co nie zgrzeszylam ![]() Dziewczyny mam ochote na jakies placuszki. KUrcze macie jakies przepisy na "dozwolone" placki???
#4822 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też dziś? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jejj ledwo sie przekopałam przez te strony ![]() ![]() A mam takie pytanko... czy serek wiejski taki normalny można na I fazie? Bo w szkole mogłabym sobie kupować na 2 śn, no bo tak jajko to mi głupio brać ![]() A czy marchewka surowa jest zakazana? Wszędzie pisze,że tak,ale nie wiem czy chodzi o gotowaną czy ogólnie o marchewkę?
![]() |
#4823 |
BAN stały
|
hej hej
![]() melduje sie popołudniową porą ![]() S: omlet z 2 jaj z gadżetami warzywnymi p: twarozek domowy o: fasolka zielona, brokuly, 2 kawalki kurczaczka p: hmm... K: reszta fasolki i brokułow + tuńczyk w sosie wlasnym buziaki, milego popoludnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o, jesli to tylko tyle to bosko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Rozeznanie
|
Helloo Dziewczyny,
Już jestem po obiadku ![]() ![]() ![]() Asiol - masz rację - nie należy się poddawać, dlatego ja dzisiaj wróciłam do boju, a nie przerwałam diety. Musimy dać radę, bo ... nie mamy innego wyjścia ![]() ![]() ![]() Teraz trochę poodpoczywam, a potem hop na rowerek, bo dzisiaj ominęłam basen. Bałam się, że w każdej chwili mogę dostać @, a tu niestety jak nie było tak nie ma ![]() Może trochę wysiłku go przyspieszy wreszcie. Do zobaczenia później ![]()
#4826 |
Zadomowienie
|
ja już po obiadku, mówię Wam dziewczyny jak to chili zapycha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle ma, jest bardzo lekkie, pytałam się kiedyś o to na głównej Dietetyce (jak jeszcze zwracałam uwagę na kalorie) A właśnie - zwracacie uwagę też na wartość kaloryczną? Bo ja nie, nie lubię tego, jakoś tak źle mi sie kojarzy, dbam tylko o prawidłowe produkty .. No jakoś tak wyszło, że dziś ![]() Ale damy radę, też mam w planach zero wpadek, przejdę do fazę bez powrotów do niej. O ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Wtajemniczenie
|
czuje sie dzis pelna, spuchnieta... a jestem juz tydzien po @
![]()
![]() |
#4829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wracjac do kolacji- kolacje powinno sie jesc 2-3h PRZED SNEM, a czysto białkową NAWET 30 MIN PRZED SNEM!!!! inaczej spowalnia sie przemiana materii- niejedzenie po 18,19, 19.21 czy ktorejstam to najwiekszy mit dietetyczny wszechczasow ![]()
![]() |
#4830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brala ktoras z Was LUTENOL? mam brac na 5 dni przed okresem i sie zastanawiam czy nie przytyje po nim ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.