|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4802 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i dała byś tu tego przepisa albo linka do niego cooo?![]() pamiętam ze on tu był podawany ale mnie nie zainteresował ale jak tak wszyscy sie tym zachwycają to tez bym teraz chciała a szczerze mówiąc nie chce mi się poprostu szukać ... |
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mój 14 dzień. Na mojej I-grzesznej- fazie schudłam ok. 3-4 kg
Kurcze, jak przeczytałam o tych kurach z uciętymi dziobami to aż mi się niedobrze zrobiło... Ja na szczęście mam jajka od babci
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nie zjadlam 2 sniadania, bylam zbyt pełna. Ale za to skonczylam obiadek. Trochę zmienilam moj jadlospis, ktory zamiescilam wczoraj lub przedwczoraj i zjadlam kotleciki sojowe w sosie pomidorowym z przyprawa chili, calkiem spoko ![]() A co powiecie o sosach i przyprawach fit-up? Kupilam wlasnie wszystkie 2 sosy, zeby doprawic nimi jutrzejsza salatke, ktora musze zabrac na uczelnie. Sa one dozwolone? |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Reszta w google A Fit Up! i przyprawy i sosy do sałatek to najlepsze co nam sie mogło przytrafić na SB, żadnego cukru, żadnej soli i żadnego glutaminianu sodu
|
|
#4806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chili con carne - pierś z kurczaka - mielona lub pokrojona w kawałeczki - puszka czerwonej fasolki (razem z zalewą) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy - sól, pieprz, pieprz cayenne, sambal (jeśli lubicie naprawdę ostre jedzenie) - 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego Mięso podsmażamy na oliwie, solimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, cały czas mieszamy. Dodajemy fasolkę razem z zalewą, pomidory i przyprawy. Gotujemy chwilkę i zajadamy ostrego nie lubię więc nie będę dawać zbyt dużo ostrych przypraw ![]() Cytat:
![]() edit: eh Ahcak była szybsza jak zwykle
|
||
|
|
|
#4807 |
|
BAN stały
|
dobra to spadam dziewczątka do fryzjera bo mi siwizna wylazła już
i pasemka sie rude zrobiły z czerwonych no paaa dziewczynki i bądźcie grzeczne i nie grzeszcie za bardzo bo prezyjdzie zła glizda i was tu wypiz....ga hihihihi to paaaa |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Ojć kupilam 3 a nie 2 sosy : pobudzający z truskawką, orzeźwiający z chilli i suszonymi pomidorami i zmysłowy z lawendą.
I dziękuję za odpowiedź Kupilam serki naturalne homo w realu marki tip i nie wiem czy one sie do czegoś nadają, wypróbuję dzisiaj na słodko z omlecikiem
|
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam
![]() A tez dziś miałam Chili con Carne na obiad, planowałam coś innego, ale jakoś tak wyszło. Tylko dziś zrobiłam z mielonym mięsem i o wiele lepsze było niż z pokrojoną piersią, i kocham pikantne więc dużo pieprzu cayenne było Ja robie troche w innej kolejności, ale te same skladniki ![]() Cytat:
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukaj go, warto!widzialam te tip, ale wolalam nie ryzykowac... ojej, zrobcie coos... zjadlam juz miseczke mojej potrawki z piersi kurczaczka z cukinia, porem, suszonymi pomidorami i fasolka [sos z jogurtu, czosnku i pesto z bazylii] i nadal jestem glodna i to na cos slodkiego;( co ja mam zrobic? zjesc przekaske jako deser[szklanka mleka 0% z lyzeczka kakao i slodzikiem i garsc [30?] pistacji] czy wytrzymac? ja nie wiem, zaraz umre bo bede miala napad 'ja.chce.czekolade!':rycz e-smarkam:
|
|
|
#4811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4812 |
|
Zadomowienie
|
Cześć plażowiczki
, wystarczy mała nieobecność, a tu już pare stron do przodu i już jest co czytać .. i o to chodzi![]() Dzisiaj z rana stanełam na wage i niespodzianka, wreszcie cosik się ruszyło Co do tabletek, biore od roku microgynon21 i jestem średnio zadowolona, nie jestem do końca pewna, czy nadmiar kilogramów był z obżarstwa czy przez tabletki.A tak z ciekawości: jak drogie są plastry? Aż nie miło się czyta o tych kurczakach i pomyśleć, że żyją w takich warunkach.Czasami jaja kupuje w sklepie, ale przeważnie dostaje od teściowej.k_asiaczek-dzięki za przepis faraula-napewni zrzucisz kilogramy poporodowe , tylko trzeba czasu..Ahcak-co to jest ten wiesniak??Bo jedynie z czym mi się kojarzy to z wieśmakiem w Mc Donaldzie
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Uuuu, rzeczywiscie tu nie mozna sie nudzic. Posty produkowane z predkoscia swiatla
![]() Jak nie bede miala czasu w tygodniu, to chyba bede pol soboty czytac Jak to z tym kakaem dziewczyny? Ile łyzeczek dziennie moge zuzyc takiego 10-12 %, naturalnego? Albo jak uzywam dziennie 6 białek i 3 żółtka to ok? Kurka, jaka ja upierdliwa Przepraszam, tylko jeszcze te informacje sa mi potrzebne i juz bede cicho
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj, jak ty potrafisz jednym skinieniem poprawic czlowiekowi nastroj
tak sobie pomyslalam, ze ja zawsze tak powinnam robic, ze po obiedzie przekaska jako deser, jakos sie tak lepiej czuje![]() Cytat:
a wiesniak to serek wiejski
|
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kakao to mozna jesc slodycze bez cukru do 75kcal dziennie. szczerze mowiac nie wiem ile ma kcal takie kakao [ja mam takie odtluszczone, naturalne, bez cukru], przewaznie uzywam 1,2 lyzeczki dziennie
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to ja sie jeszcze o 1 rzecz zapytam i siedze cicho
(a raczej uciekam do nauki)-czy na 1 fazie moge tuńczyk w sosie własnym, wiem ,że można tylko nie wiem czy na i fazie?
|
#4817 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie potrafię jeść w ciszy, nie robiąc nic innego, lecz tylko skupiając się na jedzeniu Tak samo nie zrobię czegoś więcej w toalecie, jak nie mam gazety, książki czy czegokolwiek innego do czytania Co najmniej jak facet Noo to, że my płodne plażowiczki jesteśmy to wiem, ale przynajmniej fajnie, że wątek nie umiera po paru dniach/tygodniach, jak to bywa z tego typu wątkami niestety. Tutaj można zawsze znaleźć motywację i inspirację Cytat:
Offtop: A ja Wam Dziewczyny polecam szczurka Najmądrzejsze /poza psem/ i milusie zwierzątko domowe. Pewnie i królika da się oswoić, ale ze szczurem to jak z psem. Naprawdę. Miałam już 3 szczury w swoim życiu. Teraz niestety nie mogę mieć innego zwierzątka, bo mam husky'ego, który, a w zasadzie która na wszystko poluje. Ku mojej wielkiej rozpaczy zagryzła już kilka zwierzątek na różnych spacerach, jak np. kuropatwę, kilka kosów, myszy, nornic, kreta, kota a dwa dni temu szczura właśnie. Ale nie takiego domowego, lecz dzikiego. Ale i tak mi było go żal i się popłakałam. Zawsze miałam w swoim domu rodzinnym pełno zwierząt, a teraz jak mam tego haszczaka to nie mogę sobie na nic pozwolić, bo wiem, że takie zwierzątko długo by nie pożyło A wracając do dietkowania - dzisiaj na obiad zrobiłam TŻtowi spaghetti a sobie flaki sojowe. Mniamuśne mi wyszły i zaraz będziemy jedli, gdyż TŻ już dzwonił, że wraca z pracy A w tej chwili zjadłam dwie kostki czekolady gorzkiej 77%, bo tak strasznie mi się zachciało. Chyba wreszcie @ nadejdzie, stąd te zachcianki
|
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez tylko takie, w ogóle mi kakao sie nie kojarzy z cukrem, nigdy takiego nie piłam Naturalne, 10-12 % tłuszczu ma góra 15 kcal w łyżeczce
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jednak teraz jem obiadek, brokułki z rybką mintajem w przyprawach
dziewczyny można te kostki knorra przyprawy na I fazie? bo tam w skladzie widze cukier ale w sumie taka ilosc cukru to chyba nieszkodliwa? czy mzoe sie mylę ![]() na kolację zjem tunczyka w sosie wlasnym ale z czym jeszcze? bo na pewno nie zaspokoi on sam mojego głodu
|
#4820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agneska nie przejmuj się Swoją I fazą ja mam jeszcze gorzej... bo na Ifazie 2 kg stracilam potem mialam przerwe ....2 tygodnie a potem wrocilam na Ifazę w pierwszym tygodniu stracialm 1,5 kg .. a drugim waga mi stanęła - strasznie się wkurzyłam bodopiero dzisiaj po tygodniu miałam dłuższy pobyt w wc więc myślę że to trochę też przez to ... poza tym ja też nie jem mieska ( rybki tak ) i te moje ukochane parowki sojowe i kotleciki sojowe na pewno są dobre dla nas - niejadaczy mięsa, ale na I faze sb się chyba nienadają za bardzo ja postanowilam nie rezygnowac z tych sojowych przysmaków, bo białko jest podstawą tej diety, a na samych rybach i jajkach mozna zwariowac i z tych zlosi w weekend pogrzeszyłam trochę ale juz nie mam zamiaru przedłuzac tej I fazy .... bo muszę pojesc trochę musli otrębow owsianek i wierze ze cos sie ruszy... ja się odchudzam od polowy stycznia i startowalam z 71,5 kg obecnie mam 66 kg -- chyba (jutro oficjalne wazenie po I fazie) wzrost 171 ... wiec schudlam 5 kg - w porownaniu z rezultatami dziewczyn to bardzo marne efekty ale no coz taka moja uroda więc się moja droga nie łam jak widzisz inni maja gorzej --- ja też miewam momenty zalamania ale jak teraz nie schudnę to juz chyba nigdy ( pochodze z rodziny grubasow (tata i brat waza ponad 100 kg) - ja nie mam zamairu podtrzymywac rodzinnej tradycji tym bardziej ze mam baaardzo chudego tzta kurcze dziewczyny |
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
ja juz po obiadku
ZJadlam duzo mintaja (za bardzo doprawilam;/) w jajku i ogorki kiszone. MAm nadzieje ze jak zjadlam duzo ryby to nie az tak bardzo zle Jesczze planuje dzis zjesc serek wiejski ze słonecznikiem ( mam zamiar sprobowac jak Ahcak:P) a jesli mama zapomni kupic slonecznika to zjem pistacje. Ale kolacje o 18 wiec juz ponzie nie mam zamiaru nic jesc. Znowu mam zastoj z chodzeniem do wc (chodzi o dłuższe sie dzenie tam:P) Kurcze nic na mnie nie dziala oprocz herbatek przeczyszczaacych JUtro mam zamiar ułożyć lekki jadłospis. i jesc normalne porcje a nie czegos za duzo:PAch ten okres nie daje o sobie zapomniec;/;/ Ale poki co nie zgrzeszylam Dziewczyny mam ochote na jakies placuszki. KUrcze macie jakies przepisy na "dozwolone" placki???
|
#4822 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boskooooCytat:
![]() Też dziś? ja też pamiętaj - zero wpadek ![]() damy radę Cytat:
Cytat:
Jejj ledwo sie przekopałam przez te strony ja dzisiaj całkiem ładnie się trzymam, może zjadłam trochę za dużo orzechów, ale to nicA mam takie pytanko... czy serek wiejski taki normalny można na I fazie? Bo w szkole mogłabym sobie kupować na 2 śn, no bo tak jajko to mi głupio brać A czy marchewka surowa jest zakazana? Wszędzie pisze,że tak,ale nie wiem czy chodzi o gotowaną czy ogólnie o marchewkę?
|
|
#4823 |
|
BAN stały
|
hej hej
![]() melduje sie popołudniową porą - rzeczywiscie produkujemy tych postow duzo, wystarczy pol dnia nie byc, i juz lektura na 2 godziny hihiS: omlet z 2 jaj z gadżetami warzywnymi p: twarozek domowy o: fasolka zielona, brokuly, 2 kawalki kurczaczka p: hmm... K: reszta fasolki i brokułow + tuńczyk w sosie wlasnym buziaki, milego popoludnia
|
|
|
|
#4824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o, jesli to tylko tyle to bosko
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Helloo Dziewczyny,
Już jestem po obiadku Pojadłam okropecznie tymi flakami sojowymi i jeszcze mi na jutro zostało ![]() Asiol - masz rację - nie należy się poddawać, dlatego ja dzisiaj wróciłam do boju, a nie przerwałam diety. Musimy dać radę, bo ... nie mamy innego wyjścia Więc jakoś to białko trzeba uzupełniać. Ja jeszcze piję takie specjalne koktajle białkowe z Olimpu, które po treningu fajnie zastępują posiłek Teraz trochę poodpoczywam, a potem hop na rowerek, bo dzisiaj ominęłam basen. Bałam się, że w każdej chwili mogę dostać @, a tu niestety jak nie było tak nie ma Może trochę wysiłku go przyspieszy wreszcie. Do zobaczenia później
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
ja już po obiadku, mówię Wam dziewczyny jak to chili zapycha
jutro i w środę biorę je na zajęcia, ciekawe jak smakuje na zimno
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tyle ma, jest bardzo lekkie, pytałam się kiedyś o to na głównej Dietetyce (jak jeszcze zwracałam uwagę na kalorie) A właśnie - zwracacie uwagę też na wartość kaloryczną? Bo ja nie, nie lubię tego, jakoś tak źle mi sie kojarzy, dbam tylko o prawidłowe produkty .. No jakoś tak wyszło, że dziś Ale damy radę, też mam w planach zero wpadek, przejdę do fazę bez powrotów do niej. O Powodzenia
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
czuje sie dzis pelna, spuchnieta... a jestem juz tydzien po @
czy jest mozliwe, ze za duzo pije? dziennie 1,5litra wody zmieszane z turbo slim drink, 3 slim coffee, 3herbatki-ziolka [pokrzywka,skrzyp polny,czerwona]...
|
|
#4829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serki TSM maja sporo kalorii z tego z pamietamCytat:
wracjac do kolacji- kolacje powinno sie jesc 2-3h PRZED SNEM, a czysto białkową NAWET 30 MIN PRZED SNEM!!!! inaczej spowalnia sie przemiana materii- niejedzenie po 18,19, 19.21 czy ktorejstam to najwiekszy mit dietetyczny wszechczasow
|
|
#4830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brala ktoras z Was LUTENOL? mam brac na 5 dni przed okresem i sie zastanawiam czy nie przytyje po nim
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

ale trzeba uwazac wogole z hormonami... w sumie nikt jeszcze nie wie jakie beda skutki za 20, 30 lat. juz sie mowi o wiekszym ryzyku niektorych nowotworow itd. ale off top
a poza tym to sie chyba tyje nie
ale i tak to nic przy tym co przytylam w ciazy 20 kg plus :|
zawsze chodzę do pracy na 8 a tu dziś kolega dzwoni o 6:30 i prosi zebym za niego przyszła na 7 no to ja biegiem mycie , ubranko, samochodzik i do pracy przez to nie zjadłam rano śniadania bo nie miałam juz czasu na to zeby je zrobic, kolega miał przyjść na 9 a drugi normalnie na 8 i tak sie stało ze ten którego zastępowałam przyszedł o 12-tej a drugi co powinien byc zemną od 8 poszedł na badania i wcale go nie ma dzisiaj> sama byłam w pracy więc nie mogłam iść po śniadanie 

poszukaj go, warto!

boskoooo