|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupimy używany i upierzemy tapicerke. Może za jakiś miesiąc przejrzę kartony z ubraniami, upiore i włoże do szafy, ktorej... Jeszcze nie mamy musimy kupić duży kallax 5x5 z wkładami I tam będziemy chyba rzeczy młodszej układać. Przy oskzji kallax nam posłuży do przedzielenia dużego pokoju nad czym od dawna myśleliśmy i w ten sposób stworzy się cichy kącik dla młodszej.Takie rzeczy jak pieluszki I kosmetyki to kupię chyba w sierpniu w aptece Gemini albo w dozie albo na allegro, wszystko razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Ja kupuję wyprawkę wcześniej i na raty bo się na tym nie znam ;P. Poczytam o np. kosmetykach kilka dni, jakie potrzebne, jakie firmy polecane potem idę do sklepu i kupuje.
Ja nie wiem zupełnie nic o niczym o każdej pierdółce muszę czytać co i jak inaczej poszłabym do sklepu i nakupowala głupot. Mniejsza o kosmetyk ale kupić pierwszy z brzegu materac, leżaczek, wózek czy fotelik to strach. Jakbym.miala jakiekolwiek pojęcie o dzieciach to też wolałabym pójść do sklepu raz i mieć z głowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sporo rzeczy kupuje w większych ilościach żeby nie kupować częściej. A jeśli ciężko uzbierać, to pare mam z okolicy zawsze wyrazi chęć wspólnych zakupów z jedną dostawa, wtedy od razu się da uzbierać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2018-05-22 o 16:32 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Dopiero zauważyłam tantum verde
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, materacyk
jaki myślicieli, ze będzie najlepszy? Wiadomo, dziecko jest lekkie, niego co matka, ale mimo wszystko wolalabym zdecydowanie, żeby się zbyt łatwo nie dokształcał. Wiem ze w wozkach najczęściej stosują gryczane, ale skyszalam, ze w jakimś tam się robaki lubią zalegac. Kojarzycie może o który tam chodzilo z tymi robakami?------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83728531]Treść usunięta[/QUOTE]
My kupiliśmy gryka kokos, taką wersję polecano nam najbardziej, nie to że "nie wierzę" w te robaki w gryce, ale chyba niektórzy trochę z tym przesadzają Kupiliśmy podkłady na materac, żeby nic nie przesiąkło, więc powinno być ok, a poza tym - kiedyś kilkoro dzieci spało po kolei na tym samym materacyku i jakoś ludzkość przetrwała No nie wiem, może kiedyś zmienię zdanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam kokos-gryka i sprzedałam, jak nowy był, mały do 9 mca tylko spał tam do ząbkowania.Teraz też kupię identyczny
![]() -wróciłam od lekarza- na razie bez antybiotyku ![]() - kupiłam sok pomidorowy- pychota, normalnie bym nawet nie spojrzała w tym kierunku -patrzyłam na mój brzuch goły wywalony do przodu, wyglądam pokracznie |
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Tez myślę ze nie ma co szaleć z tymi robakami. Zeby cokolwiek, gdziekolwiek się zalęgło, to musi wpierw skądś się tam wziąć choc jeden osobnik albo jaja. Nie sądzę żeby w fabrycznie nowym materacu były robaki, no litości... A jak ktoś jest brudasem, to sorry, ale jest w stanie wyhodować wszystko.
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jednak żadne kokosy ani inne naturalne materiały nie wchodzą w grę. Wstępnie wybraliśmy materac z hevea lub z hilding z wypełnieniem sztucznym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4844 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, że jakieś mocne, ale taki ćmiący dyskomfort a dziś z rana złapał mnie skurcz jak na okres. Ale tylko raz i koniec. Nie wiem od czego, szczególnie, ze wczoraj miałąm dzień lenia i byczyłam się w łóżku caluteńki dzien :PNo i muszę się Wam pożalić, że urósł mi brzuch i już mi niewygodnie sie ułożyć na boku do spania.. I wstawanie 5 razy na siku w nocy znow sie zaczelo.. aaaa! a tu jeszcze 4 miesiące.. jak życ?! ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Zastanawiałam się nad tymi kaftanikami, ale ostatecznie zdecydowałam się na body - takie zapinane na boku, żeby właśnie uważać na pępek. Więc body, jakies gatki/spodenki, skarpetki, koszulki, bluza/sweterek i czapki. Z tymi czapkami to nie wiem, ale chyba dwie wystarcza, w domu go nie bede w czapce trzymac, ale orzygać ją jak tylkok wyjdziemy, to myślę, że może
|
||
|
|
|
#4845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chce sie Wam pozalic: jestem po pobraniu krwi na tsh, wielka rana na rece boli tak, ze nie moge nia ruszac cos mi rozwalila babeczka wyciagajac igle i tak krwawilam, ze dwa razy musiala opatrunki zmieniac, no to mialam akcje z rana... a jutro glukoza i reszta badan bo niestety musialam to rozdzielic :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Już połowa ciąży za mną a dopiero sobie przypomniałam ostatnio, że na Wizażu Poczekalnia przecież jest! mogę jeszcze do Was dołączyć ? Mamy 21 tc, TP według USG na 29.09 póki co zapowiada się, że będzie Maja ![]() Połówkowe mamy w najbliższy piątek 25.05 ![]() A wczoraj poczułam pierwszego kopniaka
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co ten nasz materac ma kosztować 300-400 zł czyli nie jakoś dużo. Nie wiem dokładnie jakie wypełnienie bo to mąż wybiera. Materac za 100zl raczej długo nie wytrzyma i trzeba go będzie wymienić a taki "lepszy" spokojnie wystarczy aż do przejścia na większe łóżko. Nie mowiac już o zdrowiu kręgosłupa.
A naturalne materiały odrzucam głównie zewzgledu na alergię męża (tak wiem że nie on na tym śpi no ale jednak) ale historię o robactwie też zrobiły swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka, która jest w podwójnej ciąży i brzuszek ma już konkretny wczoraj zachwalała te podłużne poduchy do spania i karmienia, ona ma w kształcie litery C i jest zachwycona tym jak dobrze jej z nią śpi ![]() Cytat:
Miesiąc temu na pobraniu zrobili mi podobnie, miejsce po ukłuciu wyglądało jakby było rozcięte/pęknięte i dopiero niedawno zniknął mi ślad po tym
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#4849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(wygląda to pokracznie zwłaszcza w lustrze, ale jest jak widać praktyczne). Póki co nie mam problemów z układaniem się do snu, no i jak już zasnę, to nie wstaję aż do rana; choć pewnie to się zmieni z czasem.
|
|
|
|
|
#4851 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lupinka, wiem, ze to marne pocieszenie, ale ja po zastrzykach, mam milion siniaków i malutkich kropek po wkłuciach, wiec brzuch mam w kolorach od silnego fioletu do jaskrawej żółci mam nadzieję, że się szybko wchłonie i zagoi Twoje wkłucie---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Aretse_S Czas edycji: 2018-05-23 o 10:22 |
||||
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi odnośnie tych poduszek, bo wiem że są różne kształty ale według czego to się dobiera? Kiedyś czytałam, że do wzrostu, ja właśnie dość wysoka jestem (175 jakoś )Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Albo jeśli to Wasza kolejna ciąża to chodziliście wcześniej? ![]() My właśnie w czwartek idziemy na pierwsze zajęcia
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala, ale czy mnie puszcza?
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4855 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupilam sobie poduszke w biedronce ostatnio w literke C I bardzo wygodnie mi sie spi
jesli chodzi o szkole rodzenia to my zaczynamy dopiero w lipcu u nas sa takie kolejki ze juz w marcu sie zapisywalam, to jedyna darmowa szkola w moim miescieU mnie dzis 24t4d bylam wczoraj u lekarza I nasz maluszek wazy juz 900g troszke przerazilam sie ze duzo ale lekarz mnie uspokoil ze wszystko jest w normie, wg usg termin przesunal sie na koncowke sierpnia.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
no racja zrobilam z siebie troche meczennice, poboli i przestanie, nie ma co tyle marudzic, chyba mnie to wstawanie i bieganie na czczo dobilo ![]() Wiadomo, ze z tymi materacykami roznie moze byc, tez mnie zaintetesowaly te z Hevea, ale mam dylemat lateks, lateks-kokos, lateks-pianka, hmm... jeszcze zglebiam temat. Ja mam poduche z lidla, juz jakis czas temu byla, wiec spie z nia od jakiegos 3 m-ca ciazy. Ksztalt mozna zmienic albo na wyprostowany albo w takie C, ale jest stosunkowo twarda przez wypelnienie. Jak dla mnie daje rade. Za to kupilam wlasnie kure z la millou z mysla o dzidziusiu i... jest cudowna jako poduszka wielofunkcyjna polecam!Magda_Lena witaj! skad jestes? My z mezem idziemy na szkole rodzenia dopiero w lipcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4858 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam właśnie wątek i doczytałam, że Ty w szpitalu ![]() może macie przyszpitalną szkołę rodzenia to wystarczy powiedzieć że idziesz się przejść na spacer po szpitalu i wrócisz po zajęciach ![]() Cytat:
Oo jaki duży człowiek ![]() Ja dzwoniłam u nas w dwa miejsca gdzie są prowadzone bezpłatnie z funduszu i w obu powiedzieli, że nie ma czegoś takiego, że mnie nie przyjmą z powodu braku miejsc, że każdy u nich znajdzie miejsce ![]() Cytat:
Ze śląska, jakieś 30 km od Katowic ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie puszczaja na spacery poza oddzial. Bylam chwile na sali z dziewczyna po krwotoku z lozyska przodujacego i jej tez nie puscili mimo, ze to w tym samym budynku
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4860 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Iwona wygralas dzisiaj!
chociaz ja tez z tych hop do przodu i pewnie juz bym kupila sporo wiecej rzeczy gdyby nie fakt, ze i tak to jeszcze bede przekladac z miejsca na miejsce bo gdzies do polowy czerwca u nas bedzie trwalo odswiezanie mieszkania. Wiec narazie lepiej miec mniej do przenoszenia, ale juz sie nie moge doczekac!
tantum verde do podmywania. Ja natomiast nie krwawilam duzo. Szybko przeszlam na normalne podpaski. Tych duzych chyba z 2 opakowania zuzylam.

Nie, że jakieś mocne, ale taki ćmiący dyskomfort a dziś z rana złapał mnie skurcz jak na okres. Ale tylko raz i koniec. Nie wiem od czego, szczególnie, ze wczoraj miałąm dzień lenia i byczyłam się w łóżku caluteńki dzien :P
mogę jeszcze do Was dołączyć ? 

no racja zrobilam z siebie troche meczennice, poboli i przestanie, nie ma co tyle marudzic, chyba mnie to wstawanie i bieganie na czczo dobilo
skad jestes? My z mezem idziemy na szkole rodzenia dopiero w lipcu