|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Kasia - ja zawsze piszę w środku koperty i dochodzi bez problemu
GosiaK - u mnie strona adopcjaserca chodzi normalnie... Buziaki!!! ![]()
#4832 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich serdecznie i gratuluję tym co już mają dzieciaczki , a oczekującym życzę dużo cierpliwości.
U mnie też nie da się wejść ze strony do księgi gości. Już kiedyś tak miałam, mam nadzieje, że wkrótce znowu będzie ok. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Faktycznie z zakładką "księga gości" coś jest nie tak. Dałem już znać o tym Danielowi, więc pewnie niedługo wszystko będzie OK. A tych z Was, którzy nie są na liście oczekujących,a chcieliby pomóc jakiemuś dziecku zapraszam do odwiedzenia strony: http://www.dzieciafryki.org/watoto-c....html#poczatek lub stron innych organizacji, których adresy znajdziecie na pierwszej stronie tego wątku. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Długo, oj długo mnie nie było, nie czytałam, ale wiecie co, na szczęście aż tak potwornie dużo przez te prawie 2 miesiące nie napisaliście - nadrobiłam bowiem w 2 dni, a myślałam, że zajmie mi to z tydzień ![]() A w międzyczasie widzę, że jak zawsze sporo się działo. Nowi rodzice ![]() ![]() ![]() Nie będę wszystkiego komentować, bo za wiele by to zajęło - jak zawsze czytając forum raz śmiałam się serdecznie, raz miałam łzy w oczach. Po prostu cieszę sie strasznie, że znów jestem z Wami i postaram sie nie robić sobie wiecej tak dużych zaległości. Całuję Was wszystkich i ściskam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
dostałam przepiękne nowe zdjęcia mojego michaela
![]() ![]() specjalne podziękowania dla mamy i ahamara ![]()
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps michael wyglada na bardzo zadowolonego ![]()
![]() |
#4837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo ja znam księdza Tadeusza. On juz od kilku lat nie pracuje w Zambii z powodów zdrowotnych, ale jeszce zdążyłam go poznac. Bardzo miły człowiek. Przenocował mnie kilka razy i dał wielki worek orzeszków ziemnych ![]() ![]() pozdrawiam Was wszystkich. Rzadko tu bywam i nie jestem na bieżąco,ale sercem zawsze z Wami ![]()
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
ale on genialnie uśmiechniety. ![]() jejka żebyśmy mogli tylko takie uśmiechnięte buźki naszych dzieciaczków oglądać ![]() witam serdecznie nowych rodziców ![]()
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Witajcie, chyba nauczyłam się cierpliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Rozeznanie
|
Kaja- wchodzisz na zakładkę SKLEPIK, masz zdjęcie 1 rzeczy. Na pasku, /u góry , po prawej stronie/ masz 2 strzałki: do przodu i do tyłu- więc klikasz strzałkę do przodu. Znowu masz małe zdjęcie następnej rzeczy. Aby powiększyć obraz klikasz na ramkę u góry gdzie jest napisane, że trzeba kliknąć aby powiększyć obrazek.
No to się powymądrzałam........ jeśli jest inny sposób, to ktoś napisze na pewno. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dawno się tu nie odzywałam, ale czytam Was codziennie! ![]() Dzisiaj dostaliśmy zdjęcie naszego Stevenka z kózką ![]() ![]() Gorąco Wszystkich pozdrawiam ![]() ![]() ![]()
#4842 |
Raczkowanie
|
Asienka83 ile kosztuje koza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
prosze sie nie martwic po niedzieli zasypiemy Was nowymi dziecmi przewaznie juz w wieku szkolnym
choc beda tez mniejsze bo zauwazylam ze sa jeszcze rodzice ktorzy chca male dzieci.To prawda nawet po paru dniach nieobecnosci nie wiadomo w co wlozyc rece,,,tymbardziej jak S.Sabiny nie ma,oh liczymy juz dni kiedy wroci!2 wielkie swinie nam chcialy zdechnac-byl weterynarz ale trzeba je bylo zabic,kwoka z jajek uciekla,robotnicy jej szukali ,nie znalezli a i jajka tez sie ulotnily!kura dostala jakiegos skretu szyi, 2 kroliki tez padly,glowa boli jak widze tego goscia ktory doglada zwierzyny to sobie mysle co teraz?a i on sam sie rozchorowal wczoraj przyjeli go do szpitala no i mowia ze ktos go zaczarowal! Niech ino s.Sabina wroci co predzej .
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że babcia rzeczywiście się przejęła. Ale nie dziwię jej się bo my tu wszyscy byśmy wiele oddali aby poprawić byt naszym dzieciom ![]() Oj, smutne to co Siostra pisze ![]()
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
ale kózek siostra polecała juz nie kupować bo nie każdy jest przygotowany aby sie nia zaopiekować
i jeszcze siostra szybciutko : Wczoraj przywiezli z Lusaki pol ambulansu paczek w liczbie 15.pojde teraz spisac od kogo przyszly i wieczorem dam Wam znac.pozdrawiam.S.Jozefa ja sie bardzo spiesze prosze aby ktos wolny wyjaśnił na czym polegaja zakupy w sklepiku ![]()
#4846 |
Raczkowanie
|
Dla Ciebie J błagam o wybaczenie
![]() Ale ja wcześniej nie wiedziałem, że będzie takie spotkanie, dopiero na Mszy się dowiedziałem, a raczej ciężko z kościoła dzwonić ![]() ![]() Wreszcie mogę zamieścić zdjęcia jakie dostałem od MAMY Wielgachneeeeee Dziękiiiiiiiiiiiiiiiiiii ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka dla Wszystkich ![]() P.S. Zapomniałem dodać, że Christina ma na sobie spódniczkę uszytą przez moją Mamę oraz zegarek jaki od nas dostała, no i słonik też od nas :P - co nas niezmiernie cieszy, a szczególnie uśmiech na Jej twarzy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2008-04-19 o 18:00 Powód: brak kilku niezbędnych, zaiste ważnych informacji:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
Jak wszyscy wiemy, przesyłka paczek do Zambii to spory wydatek. Często za te pieniądze można tam, na miejscu kupić wiele potrzebnych dzieciom i ich rodzinom rzeczy.
W naszym wirtualnym sklepiku Siostra zamieściła zdjęcia dostępnych w Zambii artykułów wraz z ich przybliżonymi cenami /w kwacha i dolarach/. Aby "kupić" wybraną rzecz, wystarczy zrobić przelew na to samo konto, na które wysyłamy pieniądze na adopcje. W tytule przelewu trzeba wpisać nazwisko i imię dziecka oraz jego numer z kartoteki. Oprócz tego należy wymienić te przedmioty, jakie chcemy by Siostra kupiła /np. buty, mleko, sukieneczka, kocyk/. Ktoś na czacie pytał co zrobić jeśli to wszystko nie zmieści się na blankiecie. Myślę, że w takim wypadku trzeba wpisać dane dziecka i np. słowo ZAKUPY, a w meilu do naszych administratorek wypisać co chcemy kupić. MAMA, SEONA lub DLA-CIEBIE-J - na pewno poinformują siostrę na co przeznaczone są pieniądze. Przypominam, że "sklepik" znajduje się na stronie adopcjaserca. Chyba nic nie pokręciłam......... Pytajcie, jeśli nacie jakiekolwiek wątpliwości. ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
Witam,
Zanim udam się na spoczynek umieszczam posta. Ostatnio trochę się wydarzyło - przyłączyłem się do międzynarodowej grupy modelarzy specjalizującej się w modelarstwie związanym z Afryką - to jedna z grup forum amerykańskiego wydawnictwa Kalmbach - w swojej ofercie mają znany na całym świecie miesięcznik dla modelarzy Fine Scale Modeller - tu link dla chętnych - anglojęzyczni panowie i o sporym rozrzucie geograficznym http://cs.finescale.com/forums/7/826...st.aspx#826772 List do Ambasady Zakonu Maltańskiego wysłany został w piątek - dziękuję Kasi, Nortonowi i jego przyjacielowi za bezcenne wsparcie przy jego pisaniu. Z listem związana jest także anegdota - jak tylko dostałem wydruk popędziłem na pocztę by go nadac - zakupiłem kopertę, miałem przygotowane karteczki z adresami do przyklejenia. Pani w okienku stwierdziła jednak, że napierw zważy całośc przed nadaniem - a jeszcze nie zdążyłem włożyc listu do koperty i jej zaadresowac - nie chciał się ten cały stosik papierów grzecznie ułożyc na wadze, zatem chwyciła najważniejsze - dwie kartki listu i bez ceremoniału zaczęła je miendolic i giąc (zamierzony błąd ortograficzny dla podkreślenia brutalności czynu) - zamarłem - Proszę zaniechac - zdążyłem tonem nie znoszącym sprzeciwu wykrztusic - "żena za pultom" spojrzała na adres i zbladła - To ważne pismo urzędowe o wadze dyplomatycznej - dodałem - pani pobladnięta ruchem sapera przenoszącego niewybuch oddała mi całośc i odetchnęła z ulgą - uniknęliśmy skandalu dyplomatycznego... Pozdrawiam
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Ulisia1 i Nela85 sprawdźcie meile
![]() ![]() ![]() Słuchajcie co z paczka z zabawkami M@gd@leny ![]() Tyle leżą, a mogłyby już płynąć do Dzieci ![]() Pita777, Asienka83 zdjęcia śliczne ![]() Ja dostałam zdjęcie Mamusi Mercy z zakupami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Pita, Seona Wasze również są śliczne
![]()
#4851 |
Rozeznanie
|
aj, śliczniutkie śliczniutkie
![]() czekam na listę tych pozostałych paczuszek które dotarły bo zastanawiam się czy moje witaminki dotarły ![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
To i ja sie pochwalę zdjęciami. Dostałam je od MAMY jak byłam w pracy...ehh...wtedy mogłam siedzieć i gapić się na nie cały czas...ale praca pracą i trzeba było się wziąć do roboty...tyle tylko że ta robota taka lżejsza była jak mogłam co chwila zerknąć na zdjęcia
![]() Jak patrzę na te zdjęcia Dominika na polu...nawet na zdjęciach kolory natury są niesamowite. A jak pomyślę, że za 4 miesiące zobaczę to na własne oczy, to aż nie mogę usiedzieć na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
ale suuper te zdjecia i le radosci na nich.
![]() ![]() mam nadzieję, że też się takiego doczekam ![]()
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
och, jaka bym była szczęśliwa, gdyby moja paczka dotarła do mpanshyi przed urodzinami michaela (24go kwietnia)..
![]()
#4856 |
Wtajemniczenie
|
piekne te Wasze zdjecia
![]()
#4857 |
Zakorzenienie
|
Aż mam wyrzuty sumienia że w skrzynce od 20 godzin leżą zdjęcia z paczkami ale na prawdę nie miałam czasu ich porozsyłać i teraz tylko wkleje szybciutke e-maile od siostrzyczki a zdjecia jutro
Prosze jeszcze o numerki tych ktorzy nie maja informacji-formularza bo mam tu cala koperte moze to akurat te co tam brakuja.Pozdrawiam i zycze milego spotkania klasowego.s.Jozefa/a za pozdrowienia od ludzi i modlitwe bardzo dziekuje/ Lista osob ,ktore wplacily dodatkowe pieniazki na pomoc dzieciom: /wyciag bankowy za okres:25.01.08-24.02.08/ Malgorzata Kryczek US 1.99 Piotr Grzybowski US 1.99 Izabela Iwona Myszczynska US 16.74 Artur Kruczek US 39.85 Magda Drzyzga US 3.98 Weronika Anna Wojtyla Bialecka US 1.99 Agnieszka Teresa Pozoga US 4.00 Tomasz Jozef Kupczyk US 1'199.71 Pawel Kuklik US 80.94 Katarzyna Stempien US 81.42 + US 20.04 Ewa Zimon US 4.06 Piotr Andrzej Pluszynski US 4.00 + US 4.99 + US 4.92 Jacek Piernikarczyk US 59.76 + US 5.98 Dominika Synozyc US 3.93 Monika Pilsniak US 7.86 Agnieszka Bernadeta Niedzialek US 19.66 Katarzyna Wypych US 3.92 Ela Matunakowa US 9.79 + US 39.17 Miroslaw Sobczyk US 3.93 Barbara Krystyna Zurawska US 7.86 Adam i Barbara Szokalski US 16.12 Wiktor Grychnik US 11.79 + US 11.79 + US 3.93 + US 12.11 Przemyslaw Krzysztof Dudczak US 39.31 Antoni Cislo US 79.32 Marek Radoslaw Postula US 79.17+ US 197.95 + US 82.63 Zofia Dluzynska US 199.19 Przemyslaw Walczuk US 4.01 Joanna Agnieszka Kornaga US 8.22 Anna Czapska US 20.04 Mariusz Jablonski US 20.03 Malgorzata Kalun US 40.05 Joanna & Jerzy Pawlak US 7.99 Tomasz Karpowicz US 12.38 Irena Koczorowska US 16.14 Maciej Kedzior US 79.91 Anna Maria Zduniewicz US 14.03 z tego w sumie na DOZYWIANIE:US 202.20 ARKA US 345.91 FUNDUSZ STUDENCKI US 328.76 KUCHARKA US 219.98 MLEKO US 29.76 PARTY US 188.89 NARZEDZIA ROLNICZE US 1'199.71 Szpital US 20.04 Pani Agnieszko a oto bardzo duze paczki jakie otrzymalysmy,jeszcze nie rozpakowalam dlatego wypisze od kogo przyszly bo "dla kogo"okaze sie po rozpakowaniu. Br.Tymoteusz x 8 S.Vianeya x 1 Elzbieta & Peter Matunak x 2 S.Franciszka x 2 Anastazja Olszowska x 1 razem 14 a nie jak 15/pisalam wczoraj/. BARDZO DZIEKUJEMY ZA WPLATY I ZA WSZYSTKIE PACZKI. a teraz wypisze koperty bombelkowe ktore przyszly zanim wyjechalam na szkolenie i teraz juz nie pamietam czy pisalam o nich czy nie na wszelki wypadek pisze jeszcze raz Sylwia Cichowska x 2 Agnieszka Krok x 1 Jolanta S. x 1 Melania .... dla Margaret Katarzyna Wypych x 2 Dla Naomi Daka x 1 Grzegorz Waloszczyk x 1 Christopher Tembo x 1 Malgorzata Barabasz x 1 Ewa Zimon x 1 Pani mroziuk dla Margaret Ngoma x 1 Od Panstwa Topor x 1 Iwona & Jerzy Rajwa x 1 Piotr grzybowski x 1 BARDZO DZIEKUJEMY W IMIENIU DZIECI.Pozdrawiamy serdecznie.s.Jozefa
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-04-22 o 13:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Witam!
A co z ideą organizacji... mhm... czegokolwiek z oakzji Dnia Dziecka w Afryce? Może napiszemy do Redaktorów afryka.org i spytamy, czy cos organizują, a jeżeli nie to może sięprzedstawimy i poprosimy o pomoc? Jeżeli tego jeszcze nie było, to kontakt z afryka.org biorę na siebie ![]() ![]() ![]() A swoja drogą koncert Djolof Man 28 marca był super i gorąco polecam, bo wyszło na to, że teraz co miesiąc bedzie podobna impreza... W każdy ostatni piątek miesiąca. Pozdrawiam!
#4859 |
Wtajemniczenie
|
rozmawialam kiedys z dziewczyna z afryka.org na temat naszej adopcji i nic zt ego nie wyszlo:/ moze bedziesz maila wiecej szczescia
#4860 |
Rozeznanie
|
Ja! Ja nie mam jeszcze formularza!!!
![]() ![]() Ps. dostałam dziś zdjęcie z paczką. nie wiem kto na nim jest, ale na bank to nie jest Sophia ![]() ![]() Zdjęcie jest podpisana: Mother to Sophia Chabala. Czy to znaczy, że to jej mama? ![]() Ona ma jeszcze w rękach paczuszkę podpisaną Mike Tembo ![]() Jeśli ktoś mi wyjaśni o co chodzi w tym zdjęciu, to będę baaardzo wdzięczna! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.