Scent Bar II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 22:19   #4831
rachela
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar II

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja uważam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć i nie obdarowuję nim każdego.
Ojej, niebezpieczne jest takie myślenie...

Na wszystko trzeba zasłużyć? Przecież trzeba od czegoś "zacząć", z czymś wyjść do ludzi. No, ja taką wyznaję zasadę.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 22:34   #4832
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja się w dyskusje nt. religii nie wdaję, ale co do zielonego lakieru do paznokci, to czy przypadkiem Manhattan nie miał kiedyś takiego odcienia?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 22:35   #4833
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
A ja uważam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć i nie obdarowuję nim każdego.

A ja darze ludzi szacunkiem .
Przyznaje ,ze sa ludzie ktorzy robia wszystko by ten szacunek stracic i nie raz im sie to udaje .
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 22:41   #4834
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja się w dyskusje nt. religii nie wdaję, ale co do zielonego lakieru do paznokci, to czy przypadkiem Manhattan nie miał kiedyś takiego odcienia?
Co do dyskusji nt religii oraz generalnie pewnych postaw również zmilczę.
Manhattan coś tam rzeczywiście zielonego miał Ale osobiście nie połakomię się już nigdy na żadne ich lakiery - razem z mamą i siostrą miałyśmy ich kilka pod naszym dachem, ale są poporostu bez-na-dziej-ne. Odpryskują jak głupie nawet po zastosowaniu bazy podkładowej i nawierzchniowej. Tragedia za niemałe pieniądze w sumie.
Stary 2008-04-02, 22:43   #4835
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Co do dyskusji nt religii oraz generalnie pewnych postaw również zmilczę.
Manhattan coś tam rzeczywiście zielonego miał Ale osobiście nie połakomię się już nigdy na żadne ich lakiery - razem z mamą i siostrą miałyśmy ich kilka pod naszym dachem, ale są poporostu bez-na-dziej-ne. Odpryskują jak głupie nawet po zastosowaniu bazy podkładowej i nawierzchniowej. Tragedia za niemałe pieniądze w sumie.
Kojarzę Manhattan, bo koleżanka miała piekny turkusowy kolor. Jakość taka sobie, tzn. ani świetny, ani kiepski ten lakier, ale z drugiej strony butelkowej zieleni raczej sie nie nosi przez kilka dni pod rząd, więc może i zabójcza trwałośc nie jest tutaj konieczna Z 10 lat temu Bourjois mial piekną ciemną zieleń, ale to byla jeszcze seria w dawnej szacie graficznej i innych buteleczkach.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 22:54   #4836
Fenris
Czekam na Ragnarok

Szkoda, że nie umiem malować paznokci kolorem
Margot - widzę, że lubisz zieleń butelkową/zgniłą. Pamiętam jak szukałam Ci po necie bielizny w takim kolorze
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 23:34   #4837
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Jest skuteczny. Bardzo. Ale tylko pod kontrolą lekarza.
Twarz (w bardzo zlym stanie - nic, co nie jest na receptę nie pomagalo, dodatkowo uczulenie na siarkę w ogóle i na cynk powierzchniowo mocno utrudnialo sprawę) wyleczyl mi naprawdę ladnie. Ale jednak trochę niszczy organizm - podobnie jak antybiotyki...

Także ścisla kontrola lekarza jest niezbędna
Annmarie, napisz proszę, jak długo trwała Twoja kuracja, no i czy efekty są długotrwałe (po zaprzestaniu). Zastanawiam się nad jakimś "cięższym kalibrem" (pod kontrolą lekarza oczywiście), bo coraz mniej wierzę w te "ogólnodostępne mazidła"... A lek na receptę - to brzmi skutecznie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
"Forza Milan !"
Phi... Nawet dziecko wie, że FC Barcelona żondzi

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Jest jeden sklep, który omijam z daleka - marka chyba polska, jak mi się zdaje, sportowo-ziomalska w charakterze, a ubrania, excusez le mot, w kolorach rzygowin. Uuuuu, jakie nieładne
Czy jego nazwa zaczyna się na C?

Cytat:
A ze Spritem próbowalaś? Pycha
Nie próbowałem takich wynalazków , ale od lat są "modne" w Niemczech. Nazywają to min. Elsterwasser, Diesel, w zależności, z czym zmieszane (Sprite, Fanta itp.).

A może to tylko nazwy regionalne, lub "slang" jakiś?

Cytat:
są jednak piwa, które lubię - np. Carlsberg, Heineken i Lech
O tak, tak... Zielone piwa to jest to!

Chociaż Warką Strong też nie pogardzę.

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

Z krzesla tego dopiero podnioslam sie kiedy juz go nie bylo i spowrotem krokiem paralityka powloklam sie korytarzami w kierunku biura.
Czy ja już wspominałem, że uwielbiam Cię czytać?

Cytat:
Z czym? Czytajcie uważniej. To zdanie było odnośnie mojej opinii na temat wiary, słowa tam nie ma o ludziach - katolikach. Jak można się nie zgadzać z tym, że JA czegoś nie lubię?
Mimo wszystko, gdybym napisał: "Nienawidzę islamu", to jak odebrałby to muzułmanin? I, gwoli jasności, ani ze mnie dewot, ani praktykujący katolik.
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 23:40   #4838
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Czy jego nazwa zaczyna się na C?

i ma coś wspólnego z przyprawą...? [mimo wszystko mają u mnie plusa za to, że ich aktualną 'twarzą' jest moja kumpela
Cytat:
Czy ja już wspominałem, że uwielbiam Cię czytać?
ale ale - pierwsza w zachwytach byłam ja, powiedz hecate!!

EDIT: OMATKO, ależ mnie wkurza ta wyskakująca, wielka, zielona reklama Redds'a

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 23:54   #4839
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
i ma coś wspólnego z przyprawą...? [mimo wszystko mają u mnie plusa za to, że ich aktualną 'twarzą' jest moja kumpela [/color]
I to moją ulubioną przyprawą

Ale te kolory... Każdy z nich "nie mój"

Cytat:
ale ale - pierwsza w zachwytach byłam ja, powiedz hecate!!
Liiizuuus

(a poza tym Hecate dobrze wie, że JA lubię ją bardziej )

Edit: Mnie też drażni.
Stary 2008-04-03, 00:01   #4840
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
I to moją ulubioną przyprawą

Ale te kolory... Każdy z nich "nie mój"
mówisz, że bawełniane koszulki koloru Khaki Po Ośmiu Praniach nie są tym, co tygrysy lubią najbardziej?

Cytat:
Liiizuuus

(a poza tym Hecate dobrze wie, że JA lubię ją bardziej )

Edit: Mnie też drażni.
drogi perfumowy Kolego, to że reprezentujesz tak nielicznie tu obecną grupę płci męskiej nie znaczy, że masz u hecate więcej względów.
chyba. hm.

[hecate ]

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 00:15   #4841
gryx82
BAN stały

Cytat:
mówisz, że bawełniane koszulki koloru Khaki Po Ośmiu Praniach nie są tym, co tygrysy lubią najbardziej?
Łomatko, khaki... Albo brąz/beż/oliwka/pomarańcz...

Cytat:
drogi perfumowy Kolego, to że reprezentujesz tak nielicznie tu obecną grupę płci męskiej nie znaczy, że masz u hecate więcej względów.
chyba. hm.

Tu nie o płeć chodzi, a o bezinteresowne, platoniczne, głębokie i szczere uwielbienie

Cytat:
[hecate ]
[Hecate ]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 06:05   #4842
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
Mendosita, ja bym mu perfumę wysłała
przeciez i tak nie bedziesz jej ( tej perfumy) używac
Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Wiesz co? Jak będzie chciał Cię oszukać to nie odbierze tej przesyłki, także wiesz, żaden z tych sposobów nie gwarantuje Ci, że wszystko będzie OK.
Ale bądź dobrej myśli
Wyślij mu takiego maila jak mówiłam, dość formalnego, żeby wiedział, że się nie wykpi jeśli znowu Cię oszuka.
Napisałam mu wiadomość, tak, jak radziła Irkax- przez formularz allegro, w której zaproponowałam żeby zwrócił mi pieniądze z góry. Jeśli nie bedzie chciał, to wyślę mu perfumę za pobraniem Adelajda ma rację- przecież i tak nie będę tego śmierdzielka używać.

Śpiąco mi dziś i w ogóle jakoś tak łóżkowo. Tymczasem na nogach jestem już od ponad godziny i już prawie gotowa do wyjścia... Ja chcę słonko, a nie tę szarzyznę... Dobrze przynajmniej, że coraz więcej krzaczków się zieleni.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 06:23   #4843
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Sprytny maluch
Ja też najpierw robię "rzut okiem" na sklep przez otwarte wejście i jeśli wygląda nie-mojo - nie wchodzę.
Tez jestem sprytna i zwykle odpowiadam:
- A nie wolałbyś pójść na lody?

Cytat:
Czesto mowie - chodzmy na piwko co w zasadzie oznacza chodzmy do knajpy. Ja moge nawet nie pic ale ide 'na piwko' (a piwa nie lubie...)
Ja lubię.
Ale piwo to jest taki towarzyski napój.
To znaczy w sumie wolę już towarzystwo bez piwa, niż piwo bez towarzystwa.

Cytat:
Dostalam dzis Payslip - jak zobaczylam swoja wyplate za ten miesiac i wyrownanie za poprzedni to mi szpilki spadly. Duzo wiecej niz sie spodziewalam - oj kupie sobie jakies szmaty na dupe
Bravissimo!
Podwyżki to jest to, co lubimy najbardziej.

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Fuj...jeśli pije to tylko z sokiem.
Samo też lubię, najbardziej Tyskie. Redd'sa też lubię
Ja przyznaję się do niechęci do psucia piwa sokiem. Przestaje wtedy smakować jak piwo, a zaczyna smakować jak sok na brudnej wodzie.
A Redds to, moim zdaniem,. już w ogóle piwem nie jest. To gazowany napój alkoholowy.

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Pamiętacie te dokumenty, które zgubiłam w zeszłym tygodniu? Dziś się znalazły (jak ich duplikaty wczoraj nam kontrahent wysłał ). Leżały na biurku chłopaka, który z tą firmą współpracuje, a był na urlopie przez tydzień. Dzisiaj dopiero zaczął się przekopywać przez tonę makulatury na biurku i voila! Zguba odnaleziona
Mówiłam, że takie zguby odnajdują się zwykle, kiedy przestaniemy ich już szukać.
Ale to i tak dobrze, że się znalazły - przynajmniej wiadomo, że to nie była Twoja wina.

Fajną masz atmosferę w pracy.

Cytat:
Przetestuje

A skoro tak o piwie - jak sie nazywa to piwo na Slowacji co to nie ma kapsla ale zamykanie jak dawne oranzady? co to wprawnym ciosem kung fu sie otwiera dla popisu?
Cytat:
Kelt
Ubiegłaś mnie.
Pyszszszne jest!

Cytat:
Spieszyłam się, bo zaraz miałam mieć kuriera w domu i byłam przeraźliwie głodna po pracy, a tu takie coś w środku miasta!!! I jeszcze gdyby nie śpiewali, dałabym radę, ale te katolickie teksty bombardują moje uszy, mam ochotę zabijać poprostu, gotuję się, jak to słyszę.
W związku z tematem chciałabym tylko wspomnieć, że normalnie trzeba mieć zgłoszone zgromadzenie z przemieszczeniem, jeśli połączone z tarasowaniem ruchu kołowego to zgodę musi wyrazić policja.
Co dziwne - w przypadku wycieczek typu procesja na Boże Ciało ci ludzie niczego nie zgłaszają i nie uzgadniają.
To świadczy o nierównym, traktowaniu obywateli.

Natomiast jeśli tamci ludzie mieli zgłoszoną demonstrację to wolno im było (w określonych ramach czasowych i na zgłoszonej trasie) tarasować drogi i śpiewać do woli.
Jeśli zaś nie mieli - policja powinna ich poprosić o rozejście się, spisać prowodyrów i przywrócić ruch na ulicach.

Takie jest moje podejście do sprawy.

Cytat:
z premedytacją się wetnę w niezbyt miłą dla oka dyskusję z wiadomością, że właśnie ustrzeliłam na Truskawie pomadkę Lancome wkoło której chodziłam już trochę czasu, ale była za droga, a teraz proszę - 50%off, 28,50zł
Rzeczywiście okazja!

Tak, a'propos: czekoladka dotarła.

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Zdjecia moze jutro wrzuce bo dzisiaj mi sie nie chceA pozatym to jeszcze tak dobrze nie widac bo przez wczesniejsza fryzjerke ktora mi robila irokeza maszynka do strzyzenia wlosow zamiast nozyczkami wyrownala mi wszystko ta maszynka i jeszcze raz musze isc pod nozycze.Zeby wlosy nabraly ksztaltu narazie to wyglada jak pol irokez Po prostu mialem przez ta ciumcie porobione placki na glowie zamiast strzepow:/ Mam ocohote jutro isc do niej i jej nawrzucac ze nie umie scinac......
Wrzuć, wrzuć.
Zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
A ja darze ludzi szacunkiem .
Przyznaje ,ze sa ludzie ktorzy robia wszystko by ten szacunek stracic i nie raz im sie to udaje .
Czarnazuziu, dla mnie to bardziej złożona sprawa.
Rzeczywiscie to jest tak, że każdy człowiek zasługuje na pewien szacunek, na poszanowanie jego odrębności, poglądów, prawa do nietykalności cielesnej etc. W tym znaczeniu szanuję każdego człowieka wraz z jego przekonaniami.

A jednak kiedy okazuje się, że przekonania tego człowieka to przekonanie o tym, że Czarni, żółci, kobiety, czy Żydzi to podludzie - wówczas takie przekonania szanować przestaję. Choć nadal oczywiście szanuję podstawowe prawa takiej jednostki ludzkiej dopóki nie ogranicza ona praw innych jednostek. (pokręciłam?)

I z drugiej strony: na Szacunek, taki z wielkiej litery, nie taki przynależny każdej jednostce ludzkiej trzeba sobie jednak (u mnie oczywiście) jakoś zasłużyć.

Dlatego szacunek tak, ale nie każdemu jednaki.

Cytat:
Chociaż Warką Strong też nie pogardzę.
Warka Strong jest dla mnie za słodka.

Cytat:

Mimo wszystko, gdybym napisał: "Nienawidzę islamu", to jak odebrałby to muzułmanin? I, gwoli jasności, ani ze mnie dewot, ani praktykujący katolik.

Z pierwszą częścią zdania oczywiście się zgadzam. Choć takie osobiste
"nienawidzę" świadczy raczej o wypowiadającym te słowa...

Z druga częścią zdania zgodzić się nie mogę.
Katolik z założenia musi być praktykujący bo tego wymaga bycie Katolikiem.
Niepraktykujący Katolik to oksymoron, którym w Polsce przywykło się nazywać to, że komuś nie chce się ani ponosić konsekwencji wyboru polegającego na byciu Katolikiem, ani konsekwencji polegających na tym, że z tego wy
znania rezygnuje.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 07:07   #4844
_Adelajda_
Rozeznanie

a ja jeszcze dodam, ze piwo ze Spritem bardzo lubie

i dzien dobry
uwielbiam czas letni, nie czuje zabranej godziny a wrecz przeciwnie
czuje ze zyje

teraz to juz czekam tylko na upalne lato, takie z +30 w cieniu
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 07:25   #4845
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość

Ale ciuchów nie kupuję przez net. W ogóle kupuję tak jak Ty, przypadkowo przeważnie. Z reguły kiedy jestem z kimś dla towarzystwa na zakupach.
Kurek nie zauważyłam, oczywiście.

Mnie towarzyskie zakupy wychodzą wybitnie. Ostatni mój wypad dla towarzystwa z Bjeatą i BasiąO skończył się zakupem 4 bluzek i paru kosmetyków. A tylko pomagałyśmy Basi znaleźć spodnie.

_________________________ _

Zagadka - ile czasu pierze pralka na 30-tominutowym programie?
Ja się dziś dowiedziałam i nie zdążyłam na autobus...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 07:33   #4846
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
a ja mysle nad ta zalotka termiczna, ale sie boje ze sobie powieki poparze albo niedaj bog oko
To ja się przyznam, nabyłam tę zalotkę z Sałaciego linku, tę w kształcie długopisu, tudzież maskary. Wczoraj do mnie doleciała. Testowałam, ale bez wielkiej rewelacji - to z pewnością wina moich krnąbrych rzęs, nie samej zalotki - podkręcenie jest u mnie bardzo delikatne. Przyznam jednak, że trochę zadziałała - łatwiej było mi rzęsy wytuszować. Zakładam, że trening czyni mistrza i będzie coraz lepiej.

Ale uczucie ciepła, kiedy masz zalotkę w okolicy oka jest co najmniej dziwne

Oglądałam też te zalotne przyrządy ginekologiczne polecane przez Zuzię i Irkax, ale się ich boję. Mam alergię na nikiel, więc istnieje obawa przed zapuchniętym okiem. Co prawda, jest w nich część gumowa, ale tylko na jednej części zalotki. Druga część jest cała metalowa.
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 07:54   #4847
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:

Sorry, ale jak to przeczytałam, to jedyny mój komentarz będzie taki ---->

Zuziuniu - Ty oczywiście wiesz kto szedł w tej pielgrzymce i że większość to były dewotki?
Może to były osoby, które chciały uczcić 3 rocznicę śmierci papieża ???
Cytat:
To znaczy, że ja mogę Ci nawymyślać, obrazić Cię a potem napisać, że nie chciałam Cię urazić??? I wtedy wszystko będzie OK?
I to w jaki sposób się wyrażasz to nie tylko Twoja sprawa, jeśli piszesz na forum publicznym, które do tego ma jasno określony regulamin.
Za to na pewno świadczy to o Tobie.

Jak dla mnie również EOT - nie lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie szanują innych.
Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Irko, zdecydowanie się z Tobą zgadzam
rozumiem doskonale, że takie coś może irytować, a takie łańcuszki (nie wiedziałam, że takie coś ludzie wymyślają ) mnie też wydają się co najmniej śmieszne, ale... jestem niemal pewna, że gdyby ktoś napisał w podobny sposób o jakiejś innej religii, byłaby wielka afera. Była o "pogańską godzinę", a teraz jakoś nikogo nie oburza brak szacunku do wyznawców, jakby na to nie popatrzeć, najpopularniejszej religii w Polsce.

Fenris - wiesz, napisanie na końcu, że nie chciałaś nikogo urazić jest trochę naciągane. Jak kogoś zjadę z góry na dół, a potem powiem mu, że nie mam nic do niego... to nie brzmi szczególnie przekonująco
nawet jeśli nienawidzisz katolicyzmu, jak napisałaś, to na publicznym forum każdego obowiązują jakieś zasady mówienia o innych.
Muzułmanie też się panoszą, kiedy w ich kraju masz nosić chustę na głowie?
Cytat:
Wszystko można, ale w granicach - dobrego smaku i współżycia z innymi ludźmi.
Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Leo, owszem - pokój; ale niektórych spraw nie należy bagatelizować.

Mnie również nie spodobał się ton Fenris i to, jak się o całej sprawie wyraziła.

Tulipanka ma rację; to nie jest tak, że można rzucić "bez urazy/nie obraź się, ale", a potem kogoś zjechać od góry do dołu. Są sprawy, o których należy wypowiadać się z szacunkiem, i do takich tematów należy religia. Każda. Niezależnie od tego, czy uważa się wyznawców za dewody, mohery, czy, nie wiem, terrorystów.

I nie uważam, żeby dziewczyny coś pokręciły. Skoro każdy może mieć własne zdanie i je wypowiedzieć po swojemu; to każdy. Byle z szacunkiem.

I zgadzam się z postem Ann poniżej, chyba w następnej edycji Scent Baru jednak coś dopiszemy o tematach "zakazanych".
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy jest sens toczyc tę dyskusję, bo Twojego podejścia tym nie zmienię, ale ponieważ i tak mi paznokcie schną to odpowiem.

Nie , nie chodziło mi o uzycie i kontekst slowa "alleluja", chodzilo mi o ogólny ton Twojej wypowiedzi, traktujący te pielgrzymke (czy cokolwiek to bylo) jako szczególnie uciążliwy podgatunek, który smiał zatarasować droge tramwajowi, którym Ty jechałas. Ja rozumiem, że irytujące jest stanie w korku, zwłaszcza kiedy się człowiek spieszy, ale to nie znaczy, że mozna tych ludzi obrażac. Z Twoich wypowiezi na forum zauważyłam, ze masz w zwyczaju wyrazać się w sposób bardzo agresywny na tematy, które się z Twoimi poglądami nie zgadzaja, nie zwracajac zupełnie uwagi na to, czy ktoś się ta wypowiedzią poczuje dotknięty . A, jak słusznie zauważyła bodajże Irkax - jest to forum publiczne i wypadałoby wziac to pod uwagę. Z mojej strony EOT.
Nie chcąc dolewać przysłowiowej "oliwy do ognia" ani na nowo rozpoczynać dyskusji, napiszę tylko, że w tej kwestii zgadzam się z Irkax, Tulipkiem, Ann, Margot i Rachelą.

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Zdjecia moze jutro wrzuce bo dzisiaj mi sie nie chceA pozatym to jeszcze tak dobrze nie widac bo przez wczesniejsza fryzjerke ktora mi robila irokeza maszynka do strzyzenia wlosow zamiast nozyczkami wyrownala mi wszystko ta maszynka i jeszcze raz musze isc pod nozycze.Zeby wlosy nabraly ksztaltu narazie to wyglada jak pol irokez Po prostu mialem przez ta ciumcie porobione placki na glowie zamiast strzepow:/ Mam ocohote jutro isc do niej i jej nawrzucac ze nie umie scinac......
Irokez - wow, yeah !!! Dawaj fotki

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
A ja myślę odwrotnie: zasłużyc sobie można na brak szacunku
Myślę dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Ojej, niebezpieczne jest takie myślenie...

Na wszystko trzeba zasłużyć? Przecież trzeba od czegoś "zacząć", z czymś wyjść do ludzi. No, ja taką wyznaję zasadę.

Cytat:
Phi... Nawet dziecko wie, że FC Barcelona żondzi
Akurat
Mam nadzieję, że obecną edycję Champions League wygra Chelsea London () (chociaż wczorajszego spotkania z Fenerbahce nie skomentuję ), tylko nie Barcelona czy Liverpool ()
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 08:40   #4848
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Margot - widzę, że lubisz zieleń butelkową/zgniłą. Pamiętam jak szukałam Ci po necie bielizny w takim kolorze
Ano, lubię trzyma mnie to upodobanie do zielonego koloru juz ze trzy lata - we wszelkich odcieniach (z przewaga ciemnych) i we wszystkich elementach garderobianych i ozdobnych... nawet zielone buty mam (i czasami zielono w głowie)

A wczorajszy burżujowy nabytek pięknie sie prezentuje, to jedna z czerwieni bardziej zbliżonych do ideału
Stary 2008-04-03, 08:58   #4849
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja przyznaję się do niechęci do psucia piwa sokiem. Przestaje wtedy smakować jak piwo, a zaczyna smakować jak sok na brudnej wodzie.
A Redds to, moim zdaniem,. już w ogóle piwem nie jest. To gazowany napój alkoholowy.
Mi tam smakuje zresztą, każdy lubi co innego. Nie uważam że picie piwa z sokiem to psucie piwa .

Chciałam napisać kilka zdań o katolicyzmie (sama jestem katoliczką) ale wykasowałam.

Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 08:59   #4850
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ano, lubię trzyma mnie to upodobanie do zielonego koloru juz ze trzy lata - we wszelkich odcieniach (z przewaga ciemnych) i we wszystkich elementach garderobianych i ozdobnych... nawet zielone buty mam (i czasami zielono w głowie)

A wczorajszy burżujowy nabytek pięknie sie prezentuje, to jedna z czerwieni bardziej zbliżonych do ideału

Tez bardzo lubie zielen

Margot jaki numer lakieru/?
Stary 2008-04-03, 09:20   #4851
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tam smakuje zresztą, każdy lubi co innego. Nie uważam że picie piwa z sokiem to psucie piwa .

Chciałam napisać kilka zdań o katolicyzmie (sama jestem katoliczką) ale wykasowałam.
Reds jabłkowy jest mniam. Czy to piwo czy jabłkowe siki, jak zwał tak zwał, dobry i tyle.

Piwa bez soku nie wypiję, trzepie mnie jak jasna cholera. I to koniecznie musi być sok malinowy, w dodatku. Psucia w tym też nie widzę, nie można przecież zepsuć czegoś co samo w sobie jest paskudne.

Eenax - widzę Cię. Jak się masz mamciu?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 09:45   #4852
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Margot jaki numer lakieru/?
Ci napiszę wieczorem jak sprawdze, w każdym razie jest to ten ciemniejszy odcień z tej nowej serii "1 second" w tych wydłuzonych buteleczkach.
Stary 2008-04-03, 09:46   #4853
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Piwa bez soku nie wypiję, trzepie mnie jak jasna cholera. I to koniecznie musi być sok malinowy, w dodatku.
Mam tak samo, zarowno odnosnie "trzepania", jak i soku malinoweg
Cytat:
Psucia w tym też nie widzę, nie można przecież zepsuć czegoś co samo w sobie jest paskudne.
Dokladnie
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 09:47   #4854
vesenka
Zakorzenienie

A ja się dziś nie doczłapałam do pracy tylko wróciłam do łóżeczka. Boli mnie gardło, nie mogę mówić, kicham i mam za przeproszeniem smarki zamiast mózgu Wczoraj termometr usiłował mi udowodnić,że jestem lekko przestygniętą nieboszczką (całe 35.2 ), dzisiaj już pokazuje sporo ponad 37. Poszła bym do lekarza, ale nie mam siły na taką wyprawę.
Zazdroszczę wszystkim zdrowym i czującym jakiekolwiek zapachy.
A, i strzeliła bym sobie piwko

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 09:49   #4855
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Czarnazuziu, dla mnie to bardziej złożona sprawa.
Rzeczywiscie to jest tak, że każdy człowiek zasługuje na pewien szacunek, na poszanowanie jego odrębności, poglądów, prawa do nietykalności cielesnej etc. W tym znaczeniu szanuję każdego człowieka wraz z jego przekonaniami.

A jednak kiedy okazuje się, że przekonania tego człowieka to przekonanie o tym, że Czarni, żółci, kobiety, czy Żydzi to podludzie - wówczas takie przekonania szanować przestaję. Choć nadal oczywiście szanuję podstawowe prawa takiej jednostki ludzkiej dopóki nie ogranicza ona praw innych jednostek. (pokręciłam?)

I z drugiej strony: na Szacunek, taki z wielkiej litery, nie taki przynależny każdej jednostce ludzkiej trzeba sobie jednak (u mnie oczywiście) jakoś zasłużyć.

Dlatego szacunek tak, ale nie każdemu jednaki
Zgadzam sie zlozona

Nie pokrecilas nic,jednak problem jest zlozony i kazda z nas moglaby przytoczyc przyklady na ta i na nie ,chcialam tego uniknac i napisalam ogolnie.

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2008-04-03 o 12:51
Stary 2008-04-03, 09:54   #4856
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zaszalałam dziś - po trzydniowym wstawaniu po 6.00 aby dojechać na kurs, spałam dziś do 9.00 I teraz mnie boli głowa. Muszę się ogarnąć, posprzątać i jak zwykle usiąść do pisania pracy bo delikatnie powiedziawszy koło czterech liter mi się już pali

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 09:55   #4857
Zuziunia
BAN stały

Vesenko ja tez mam katar i kicham ale chyba alergiczny bo czuję sie zupełnie dobrze.

Zrobiłam sobie sos sałatkowy z czosnkiem mniam. Stwierdzam, że najlepsze są mojej własnej produkcji a nie te sklepowe.

Moja mama powiedziała że lotos tesori jest jakby męskim zapachem
Stary 2008-04-03, 10:20   #4858
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Vesenko ja tez mam katar i kicham ale chyba alergiczny bo czuję sie zupełnie dobrze.

Zrobiłam sobie sos sałatkowy z czosnkiem mniam. Stwierdzam, że najlepsze są mojej własnej produkcji a nie te sklepowe.

Moja mama powiedziała że lotos tesori jest jakby męskim zapachem
Nie mówić mi tu o jedzeniu!
Wyszłam z domu bez śniadania.. Mam czasami dni, kiedy po prostu zapominam kupić chleb Wczoraj był jeden z nich.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 10:24   #4859
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

He he Nosku - ja dziś dla odmiany chyba cały dzień przeżyję na słodkim... rano była kawa + ciacho, potem następna kawa + następne ciacho (imieniny szefa) na normalne śniadanie chyba mi nie starczy miejsca - a po pracy wybieram się na kawę (+ zapewne ciacho )
Jak tak dalej pójdzie, przytyję do rozmiaru 40 i moze wreszcie będę mogła sobie kupić spódniczkę
Stary 2008-04-03, 10:37   #4860
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Nie mówić mi tu o jedzeniu!
Wyszłam z domu bez śniadania.. Mam czasami dni, kiedy po prostu zapominam kupić chleb Wczoraj był jeden z nich.

Ograniczam wizaż, termin zdania pracy mnie goni a ja w połowie
Proszę mnie wyganiać!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości