![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
Ponoć jak się czas kończy na grę, to grający i Urbański się przebierają i odcinek jest kręcony dalej ![]() A i publiczność jest przesadzana ![]()
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do przebierania to prawda - zawodnicy mają przykazane, aby mieć ze sobą drugi komplet ubioru. Publiczności też mówią, że dobrze byloby, aby mieli ze sobą jakieś dodatki - np. na kolejny odcinek wiąże się apaszkę, inny krawat, spina wlosy, albo rozpuszcza, itp. Ale to już nie jest taki obowiązek jak w przypadku zawodników (bylam na nagraniu parę lat temu, jak byli po raz pierwszy).
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się dziś obkupiłam ![]() ![]()
![]() |
#4744 | ||
Zakorzenienie
|
Po prostu ręce opadają
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo lubię Kakę ![]() Poza tym nie żebym od ładnych kilku lat była wiernym kibicem AC Milan ( ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właściwie raczej nie lubię kupować szmat. Wpadam w jakiś letargiczny stupor, byle już kupić co trzeba i wyjść, i zawsze wybiorę nie to, co by się przydało. Podczas ostatniego buszowanie po Galerii Krakowskiej, cała ogłupiała, wyniosłam pęk podkoszulków - nie wiem, po co, a do dziś jęczę, że nie kupiłam pewnego wiosennego płaszcza w Zarze. ![]() Flaszki, i to przez net, to co innego. ![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachorował na ospę. Rodzice maja akurat nawał pracy i poprosili o opiekę (a dokładniej pilnowanie by się nie drapał). Młody odpowiadał na pytania (od 500 do 20.000) bez problemu z tym ze inaczej mu je formuowalam tak by były bardziej dla niego zrozumiałe. Z pytaniem o twista nie miał problemu bo już 4 lata chodzi na tańce. Z pytaniem o baseta nie miał problemu bo interesuje się psami (jest na etapie walki z rodzicami o kupno psa). Z drzewcami nie miał problemu bo jest na etapie czytania "Władcy Pierścieni".
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Poczepiam się.Nie, ja czegoś nie rozumiem. Jak o ubraniach można mówić szmaty?
![]() Wiem, że to tylko materiał; ale nie potrafiłabym powiedzieć na mój sweter czy spodnie które chcę kupić; ani na całą moją szafę "szmaty". Przecież to ubrania dobrej jakości, o które człowiek dba i które cieszą oko. Coś co się nosi. Dla mnie coś takiego jest analogiczne do mówienia przez niektórych łysych panów na swoje dziewczyny per "moja dupa". Świat mnie zaskakuje.
![]() |
#4748 | |
BAN stały
|
Cytat:
Szmaty może nie ale szmatki i owszem mówię ![]() Wiesz zależy co komu odpowiada, tym dziewczynom odpowiada jak się mówi do nich tak a nie inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam, że kupowania ciuchów NIENAWIDZĘ. Kosmetyki, książki, perfumy - o, to tak. Ale mam chyba jakiś uraz jeszcze z nastoletnich lat, kiedy namolne sklepowe prawie że właziły do przymierzalni i darły się jak durne: "Bardzo ładne, śliczne!!!" Teraz wprawdzie tego nie robią, rzadko kiedy spotykam się z takimi tekstami (może uczy się sprzedających, aby nie namawiały klientów w ten sposób), no ale ja do dzisiaj nie lubie kupować ubrań. Zresztą ja jestem niewysoka - 161 cm - ale mam podobno krótkie nogi i ręce. Spodnie praktycznie zawsze skraca mi mama (nie krawcowa z zawodu, ale ma smykałkę), rzadko kiedy udaje mi się kupić coś na cztery litery bez skracania. To samo mam ze swetrami, żakietami, itp. Ile razy musiałam rezygnować z zakupu, bo rękawy zasłaniały mi czubki paznokci. No przepraszam, dla mnie to żadna elegancja, żakiet z rekawami ktore zasłaniają całe dłonie
![]() ![]()
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szmatki są dla mnie alergiczne, tak samo jak ciuszki, pieniążki i buciki ![]()
![]() |
#4751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Idę po tasak
![]()
#4753 |
Zadomowienie
|
#4754 |
Zakorzenienie
|
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
Po trzykroć
![]() ![]() Prima aprilis był wczoraj, prawda? Cytat:
Cytat:
![]() Napisałam "szmaty" w lekkim zirytowaniu, pisząc, że kupowanie ich jest dla mnie męczące. Mam ubrania, które bardzo lubię nosić, ale nie przesadzam z emocjonalnym stosunkiem do nich i wydawało mi się, że to nic złego. A Ty, Rachelo, przepraszam, ale czepiasz się jak katolik o obrazę ojca świętego. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
|
I zapaszki
![]() A co szmat - u mnie też się tak czasem mówi. Choć ja jakoś nie, ale w rodzinie często slyszalam. A szmatki to na letnie sukienki/bluzeczki mówili ![]()
#4757 |
Zakorzenienie
|
Papugo, nie piłam do Ciebie i nie zamierzałam Cię "wywoływać do tablicy". Pamiętam że kiedyś takiego samego określenia użyła Hecate, i zdziwiłam się. Tylko na Wizażu spotkałam się z takim określeniem, więc nie miałam okazji wcześniej się z tym osłuchać czy do tego przywyknąć
![]() Do swoich ubrań nie mam jakiegoś emocjonalnego stosunku (chociaż staram się o nie dbać; często miałam wbijane do głowy 'ubrania to nie szmaty, więc nie rzucaj ich byle gdzie/na podłogę'), ale po prostu to słowo mi nie pasuje. Ale możliwe, że nie zrozumiałam kontekstu.
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oglądałam Milionerów w tv i też aż się zachłystywałam słysząc kolejne pytania... Podstawiona jest dziewczynka na 1000%. PS. Ja uwielbiam rooibos karmelową ![]() Też bardzo lubię, zwłaszcza ze względu na prowadzącego- Sznuk to po prostu chodząca klasa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||||
Wiedźma
|
Ja wiem tylko, która mi bardziej NIE odpowiada.
Cytat:
Tę opcje też mam. Wchodzę i po chwili wychodze bardzo zadowolona, że nic mi się nie podoba. A to, że wychodzę nie wchodząc nawet, tylko ogólnie "omiatając" sklep wzrokiem przyuwazył mój syn. - Mamo, jeśli nie będziesz wchodziła do środka, to NA PEWNO nic nie kupisz... ![]() Cytat:
Zdjęcia! Zdjęcia! Irokezy są super. ![]() Nie tak jak długie pióra, ale i tak super. ![]() Cytat:
I szczęście w nieszczęściu. Pęknięcie i tylko cztery tygodnie. Wytrzymasz z naszą pomocą. ![]() ![]() Wielkie szczęście, że nie stało Ci się nic poważniejszego. Niekoniecznie. W necie bywa, że trafi się okazja i wtedy jest miło. Ale ja nie znoszę tej wiecznej czajany, polowania, czyhania i w efekcie kupowania "bo okazja" czegoś, bez czego można by się obejść. ![]() Cytat:
![]() Ciuchy to naprawdę tylko sprytnie przycięte kawałki szmat. Bardziej chyba dziwić by się należało kiedy ktoś swoje włosy, które są przecież częścią jego ciała określa... nieładnie i niepochlebnie. A jednak określa. Taki mamy indywidualny kod. Ja na ciuchy mówię ze złością per szmaty zwykle wtedy, kiedy muszę coś kupić. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też najpierw robię "rzut okiem" na sklep przez otwarte wejście i jeśli wygląda nie-mojo - nie wchodzę. ![]() Jest jeden sklep, który omijam z daleka - marka chyba polska, jak mi się zdaje, sportowo-ziomalska w charakterze, a ubrania, excusez le mot, w kolorach rzygowin. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4761 |
czyli Endżi
|
Aż z ciekowości doczytałam na plotkowym jakie będzie pytanie za milion i co zdecyduje ta dziewczyna
![]() Papugo, w moich stronach też się czasem używa słowa "szmaty" w stosunku do ciuchów ![]() ![]()
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() no cóż inteligencja górą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
A mnie coś dzisiaj wzięło na oglądanie na okrętkę teledysku do piosenki Kate Bush "Runing up that Hill", przepiękny, a pan-tancerz bardzo mi się podoba
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Jak zwal tak zwal
![]() ![]() Cytat:
Zdrowka!!! Cytat:
Dostalam dzis Payslip - jak zobaczylam swoja wyplate za ten miesiac i wyrownanie za poprzedni to mi szpilki spadly. Duzo wiecej niz sie spodziewalam - oj kupie sobie jakies szmaty na dupe ![]() S. dzis prawil, ze M. to sie wszystko kojarzy i ze wszedzie doszukuje sie aluzji (seksualnej). M. to taki koles w srednio-podeszlym wiku, taki erotoman gawedziaz... Wiec jak znow przyszedl i zaczal wylapywac i rzucac aluzjami to tylko ze S. dawalismy sobie mrugnieciami okiem znaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
BAN stały
|
Nareszcie mam trochę czasu dla siebie...dłubie sie w kolczykach, a potem zrobię sobie frencha na pazurkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię drobnych aluzji odnoszących się do sexu i spraw z nim związanych w wypowiedziach. Sex to sprawy intymne, a nie temat do żartobilwych aluzji. Nie żebym była jędzą bez poczucia humoru, ale nie lubię takich żartów i już.
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
BAN stały
|
Połamałam straszliwie paznokcia, otwierając fiolkę ze srebrnymi kuleczkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie cierpialam piwa jeszcze 4 lata temu - wtedy kumpel mnie namówil na takie ze Spritem i takie lubię do dziś. A po drodze odkrylam, ze są jednak piwa, które lubię - np. Carlsberg, Heineken i Lech, które mogę pić bez Sprite. Ale już Żywiec sam mi nie smakuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.