|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Ja nie jestem alergiczką ani nikt z mojej najbliższej rodziny, tylko mąż (ale też nie do końca, bo na przykład w testach wyszła mu alergia na sierść kota, a na naszego kocura nie reaguje alergicznie). W takiej sytuacji dziecko ma tylko 30% "szans" na alergię. Cytat:
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
mnie dzisiaj bolala jedna piers i to dosc mocno. a tak to tylko sutki pobolewaja, swedza. no i strasznie mi sie skora na piersiach zrobiła sucha, wczoraj nie nakremowałam, ale dzis juz musze to zrobic.
jakas głodna jestem, zjadłam juz sledziki i chce mi sie jeszcze czegos, ale dzis zakupow nie robiłąm, maz ma zrobic po pracy i sie zastanawiam co jeszcze moge wymyslec. co do alergii to ja jej nigdy nie miałam, mama, tata tez nie. jedna siostra miała jak była mała i teraz dziecko alergik, druga siostra nigdy nie chciała zrobic testów, ale prawdopodobnie jest uczulona na kota i jej dziecko tez alergik. no a u nas podobno moj maz w dziecinstwie był alergikiem, tak twierdzi tesciowa, choc podobno lekarze uwazali inaczej i maz tez mowi ze to nieprawda. no i tesciowa straszny alergik. wiec zobaczymy jaki bedzie nasz maluszek. a arelgolok siostry powiedział ze nie ma znaczenia co je matka, bo jesli dziecko ma w genach to bedzie uczulone, a jesli nie to niebedzie. Edytowane przez aaaaniusia Czas edycji: 2009-04-28 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam niedawno, że faktycznie ciąża strasznie wysusza skórę. Tam, gdzie stosuję balsam na rozstępy, jest OK, ale łydki i ręce to masakra.
#4834 | |
Rozeznanie
|
Witam we wtorkowy słoneczny dzień
![]() ![]() Cytat:
![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]()
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja mam tak samo smaruje sie dwa razy dziennie bo inaczej to masakra by byla ![]() ![]()
![]() |
#4837 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu w Holandii jest poród domowy nawet "zalecany" jeśli nie ma przeciwskazań....więc są bardzo poularne. my nadal rozmyslamy... co do szkoły rodzenia to myslę, że głownie chodzi o to, że wiele osób nie zmobilizuje siędo ćwiczeń w domu , no iprzede wszystkich chodzi o opracowanie technik radzenia sobie z bólem i skurczami, przygotowanie kobiety do współpracy z położną oraz męża do odpowiedniego wspierania kobiety. Osobiście bardzo chcę uczestniczyć, ale wcale nie uważam, że jak się do szkoły rodzenia nie pójdzie to poród nie przebignie dobrze. znam kobiety które rodziły i bez skzoły rodzenia i miały dobry poród. spraw indywidualna pewnie. Cytat:
będziemy trzymać kciuki zatem 27 maja... a ja siedzę z nosem w testach zaliczeniowych i sprawdzam...faktycznie poszły średnio... Cytat:
![]() Malin ja też mam suchą skórę, ale jest lepiej od jakieś czasu bo codziennie rano po prysznicu używam oliwki na całe ciało, a wieczorem krem na rozstępy na piersi brzuszek i biodra. i jest lepiej.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-28 o 11:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
ja skore zawsze miałąm sucha, ale na dekolcie nigdy nie widziałam zeby była sucha, a tu mi nawet na sutkach jest sucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Ja dlatego zaczęłam się intensywniej balsamować po wieczornym prysznicu. A ręce smaruję kremem kilka razy dziennie, bo dłonie wyglądają teraz okropnie.
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechaliśmy z mężem do marketu na zakupy a że w ten sam dzień trochę przesadziłam ze sprzątaniem to mnie biodra bardo bolały... więc poszłam do kasy z pierwszeństwem oczywiście nikt nie miał zamiaru mnie przepuszczać .. i tak stoje i stoje wypinam ten brzuch aż w końcu jakaś babka mówi żeby mnie przepuścić bo w ciazy jestem... i na dodatek jeszcze kasjerka mówiła żebym sobie spokojnie pakowała ona poczeka... a ja jak ktoś się nademną lituje to odrazu się wzruszam.. no i poszło bolały biodra wszyscy wokół mili a ja stałam i ryczałam a mąż szybko pakował żebyśmy już poszli... ryczałam jeszcze pół wieczoru - hormony normalnie szalały
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Moje hormony odezwały się wczoraj w inny sposób - strasznie nerwowa byłam. Najpierw wyżywałam się na sprzęcie, a potem na mężu.
#4842 |
Zadomowienie
|
myślałam że tylko ja tak mam nigdy nie miałam problemów ze skórą a tu patzre całe ręce i nogi suche jak pieprz - myślisz że to od ciazy?
#4843 |
Raczkowanie
|
u mnie hormony dały o sobie znac w niedziele. plakałam od przebudzenia sie chyba do poludnia, w efekcie czego nieposzlismy do koscioła i przez to tez plakałam, bo czułąm sie winna ze maz nie poszedł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||
Zadomowienie
|
pięnke imię
![]() Cytat:
![]() śliczny! zgabniusi ![]() Cytat:
![]() Robię właśnie fasolkę po bretońsku. Już się nie mogę doczekać, a ona się coś wolno gotuje.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie małż powiedział, że pieluchę z klockiem zmieni tylko wtedy jeśli mnie w zasięgu wzroku nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
mój mąz to mi sms wysyła i się pyta co robie i jak się czuje
#4849 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zmiany pigmentacji też-chociaż nie zawsze na nieregularną pigmentacje ma wpływ słońce na co przykładem jest moja siostra, nie opalająca się w ciąży. Przy pierwszym dziecku na jej prawej piersi pojawiły się pieprzyki które do tej pory nie zniknęły. Zawsze się śmiejemy, że jak by szwagier miał żonę po piersiach rozpoznać to nie miał by żadnego problemu ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
co do słońca i opalania to ja już bez słońca zauważyłam zmieny na skórze ldatego kupiłam silny krem z filtrem 30- wolę być blada niż mieć kropki , które potem nie zejdą. zresztą bezpieczeństwo na pierwszym miejscu i maluszka i moje , a słońce jest niebezpieczne.
Kupiłam krem z wysokim filtrem bo chociaż opalać się nie lubię to uwielbiam spacery w słońcu brzegiem morza czy nad jeziorkiem... kurcze, u nas zaczęło lać więc nici ze spacerku....tak więc zrobiłam przerwę w sprawdzaniu testów i maltretuję moje biedne palce na gitarze, może choć wibracje muzyczne dotrą do dzidzi albo mój głos... ![]()
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, macie rozstępy? Mnie się na piersiach pojawiły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Wtajemniczenie
|
Oczywiście nie nadrobiłam tych zaległych kilku stron
![]() Mnie nie bolą, ale wieczorem mnie strasznie swędzą i mąż się ze mnie śmieje jak się drapię i wydaję dziwne odgłosy przy tym ![]() Cytat:
![]() Ja też czuję w tych strefach ![]() Cytat:
Już ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Precious, już zaczynacie zajęcia ze szkoły rodzenie?
![]() nadal leje, opuszki palców mnie tak bolą że cięzko pisać na klawiaturze i siedze nad tymi testami....heh ![]() zamówię pizze na obiad ![]()
![]() |
#4857 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() Chudzielec ze mnie jest. Zawsze walczyłam o każdy kilogram przy moim wzroście 170 cm najwięcej ważyłam 52. Na początku ciąży moja waga spadła do 48 kg. Z góry zaznaczam, że żadnej anoreksji czy anemii nie mam taka moja uroda - mam to po rodzinie taty ![]() Pisałyście coś o związku wagi z wypróżnianiem, przed ciążą nigdy nie miałam z tym problemów, codziennie o tej samej porze, jak w zegarku, więc nie ma to chyba większego znaczenia, w każdym bądź razie nie u mnie. Na początku ciąży doskwierały mi zaparcia i pomogła właśnie kapusta kiszona.Sweetpinky może być też sok ale mi 20 dkg kapustki wystarczyło. Cytat:
Całe szczęście póki co nie mam żadnego problemu z piersiami tylko zaokrągliły się, a ostatnio mój zauważył, że sutki mi się troszkę większe zrobiły. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też dzisiaj zamawiamy pizzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
U mnie do szkoły rodzenia można zgłaszać się po 26 tygodniu. Właśnie się zastanawiam, czy się zapisać, czy nie, tym bardziej, że coraz częściej słyszę od młodych rodziców, że to strata czasu. Poza tym ja i tak ćwiczyć jeszcze nie mogę więc pewnie problem sam się rozwiąże.
Jeśli chodzi o suchą skórę, to ja zawsze miałam z tym problem, bez balsamu do ciała i kremu do buzi nie wyobrażam sobie dnia. Ostatnio na twarzy pojawiły mi się suche zaczerwienienia więc koniecznie muszę kupić krem o podwójnym nawilżeniu. Kiedyś to wyglądałam jak muchomor ale to m.in. przez alergie, która znów mi zaczęła doskwierać. Poza tym mam uśpioną astmę i modle się by tak szybko nie wróciła ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-28 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.