|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
dziewczyny wytlumaczcie mi jeszcze jedno bo ja naprawde nie rozumiem (przepraszam)- ale dlaczego Wy jestescie w grupie ryzyka? tzn jak ten mechanizm dziala? przepraszam jezeli jest to zbyt osobiste pytanie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Miss.hot ja jestem bardzo zadowolona ze sprzedawcy, wszystko przyszło takie same jak w opisie a najbardziej jestem zadowolona z butelki
![]() Uciekam bo jedziemy na wieś jak wróce będe miała co poczytać ![]() Dziewczyny co mają dzisiaj usg trzymam kciuki za wizyty ![]()
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do Michaela Jacksona, szkoda mi człowieka to chyba byl mój z pierwszy idol muzyczny jak mialam z 10 lat to poważnie sie interesowalam jego biografia i muzyką potem mi przeszlo w inne klimaty ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-26 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam na to niezbity dowód, mój dziadek pił, po nim pije moja mama, jej siostra, i jej brat.. mój brat zauważyłam że też ma ciągotki... ale mam nadzieję że nie wpadnie w ten nałóg..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-06-26 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wow, nie wiedzialam ze to miedzy innymi sprawa genow.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Jacksona to żarty żartami, ale nie zdziwiłabym się. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niedotleniony mozg umiera, nie moze pozniej podjac pracy ![]() Cos mi piec z tego goraca fixuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-26 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Twoje opisy są niesamowicie plastyczne, tak że wszystko można sobie świetnie wyobrazić. Jestem pewna, że na żywo są jeszcze lepsze. Też bym chciała tak umieć opowiadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Raczkowanie
|
Nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, bo czas mnie dzisiaj goni. Za chwile przychodzi Ada, później Dominika. Może jutro nadrobię, bo mam weekend tylko dla siebie. i dla Wierzgaczka. Tak w ogóle to czuję się trochę jak jakiś niespotykany okaz, którego wszyscy przychodzą oglądać. Ostatnio co chwilę mam gości! Chyba wkrótce "źle się poczuję" bo mnie zaczyna to męczyć.
![]() Nika, nie mogłam posłuchać tej kołysanki, bo "Ten film wideo jest niedostępny w Twoim kraju z powodu ograniczeń wynikających z praw autorskich". Być może już ktoś o tym napisał a ja nie doczytałam, więc z góry przepraszam. ![]() Cytat:
Cytat:
Ściskam wszystkie Mamusie i biegnę się wbijać w strój kąpielowy. Dzisiaj zaczynamy 30 tydzień! Ło matko. Teraz do Gina już co 2 tygodnie muszę chodzić.
![]() |
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakie zmienne różnicują jednostki, które doświadczyły negatywnych skutków alkoholizmu swoich rodziców od tych, które nie mają takich doświadczeń? Kilka badań sugeruje, że zmienne w obrębie środowiska rodzinnego mogą być powiązane ze zmiennymi osobowościowymi, które sprawiają, że daną osobę można zaliczyć do grupy ryzyka (Rogosch, Chassin & Sher, 1990). Moos i Billings (1982) stwierdzili wyższe poziomy niepokoju/lęku i depresji wśród dzieci alkoholików w porównaniu z dziećmi rodziców nie nadużywających alkoholu i wśród dzieci nie-alkoholików. Moos i Moos (1984) stwierdzili, że rodziny z problemem alkoholowym ujawniły mniejszą zgodność, koherencję oraz większą konfliktowość niż rodziny bez problemu alkoholowego. Roosa, Beals, Sandler i Pillow (1990) uznali alkoholizm za przewlekłą chorobę, które może wpływać na środowisko opiekuńczo-wychowawcze." to nie jest tylko kwestia genów i podatności biologicznej ale również swego rodzaju wzorzec radzewnia sobie z trudnościami, który powielamy. poczytaj wyżej, skopiowałam bo mi się już nie chciało pisać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wow, brzmi poważnie, oczywiście nie robię tego ćwiczenia brrrr ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-26 o 10:01 |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, nie ma sensu zmieniać alkoholika, poświęcać mu zycia, tu trzeba stosować tzw: twardą miłość, inaczej sięwpadnie w tak zwane współuzależnienie... widział ktoś film "When a man loves a woman" ??? mój ulubiony. bardzo prawdziwy , bardzo bolesny i bardzo piękny. hmmm. co do imionka... sama nie wiem, musisz sama wybrać ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Babcia i dziadek od strony taty są oschli, zimni, nie wrażliwi, nie czuli, nigdy nie używają słów, jak kochany, kocham, tęsknie, czy cokolwiek innego. Wychowywali dzieci twardą ręką, nakazami, zakazami, zero współczucia. I niestety ich dzieci razem z moim ojcem wszystkie takie są. Nie pomagają, nie okazują uczuć, nie potrafią być blisko ... I wiecie co po sobie widzę, że mam dużo cech od mamy (jak wrażliwość, okazywanie uczuć, czułość, bliskość itd) ale niestety z wiekiem dostrzegam też coraz więcej cech które odziedziczyłam po ojcu ![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
moje ukochane to są Bieszczady, ale ze względu na wzgląd w tym roku odpadają
![]() ale górki to jest to co kochamy z mężem i tam najlepiej odpoczywamy ![]()
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
A teraz cos po niderlandzku dla dzieci
![]() Ta piosenka zaspiewana przez Henkie (Henk Leeuwis) Byla w 2006 roku na 1 miejscu na belgijskiej i holenderskiej liscie przebojow!!! ![]() Ps. Specjalnie poszukalam z tlumaczeniem ang. dla Was ![]() Wszyscy to tanczyli ![]() Tu w TV ![]() http://www.youtube.com/watch?v=WSBP_...eature=related Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-26 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
przez przygodę z białym kotem zapomniałam wam powiedzieć co mi się śniło...
śniło mi się, że mieliśmy dziś to usg - tyle że ja już byłam jakoś niedaleko porodu...włącza się ekran i widzę, że Lenka leży w ułożeniu poprzecznym czyli nagorszym z możliwych, który całkowicie wyklucza poród sn...i pamiętam, że w tym śnie aż mi się serce ścisnęło, że mnie cesarka czeka..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do klapsów to moja mama bardzo szybko zrozumiała, że w moim wypadku efekt jest całkowicie odwrotny. Jak np. kazała mi zabawki posprzątać zawsze twardo mówiłam "nie" z początku próbowała wychowania klapsem, ale ja i tak nie sprzątałam. Brała mnie więc na sposób-mówiła, że bardzo dobre ze mnie dziecko, kochane, wmawiała, że boli ją głowa i dopiero wtedy prosiła o sprzątanie a ja ochoczo galopowałam w stronę zabawek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi za to śniły się potwory ![]() ![]() ![]() wiecie co? właśnie się wykąpałam i zobaczyłam pod kolanami na łydkach rozstępy ![]()
![]() |
#4852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to juz kolejny przypadek z rostepami pod kolanami ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Apropo snów to też dopiero teraz sobie przypomniałam mój - śniło mi się, że mam już synio ze sobą i kołyszę go do snu, a on mały oczkami patrzy na mnie i się uśmiecha nieśmiało
![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
Ty górska maniaczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Mam już termin obrony mgr - 13 lipca
![]()
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
no wlasnie- wiedzialo sie o tym, nadal wszyscy wiemy ze wzajemnie bardzo sie kochamy i kazdy czlonek naszej rodziny za drugiego poszedlby w ogien, ale...... jednak tego magicznego slowa mi brakuje...wiesz teraz kiedy mam meza i mimo ze bardzo go kocham to tez nie rozpieszczam go tymi wyznaniami (bo poprostu nie umiem) i boje sie........z dziecmi bedzie podobnie- czego oczywiscie bym nie chciala...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.