|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Z tym "studiuję prawo na UW". Po co, na co, dlaczego? :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Jedne dziewczyny się boją tłuszczy, a ja się boję, że mam ich za dużo. Jestem na U. Ale generalnie raczej chudnę ;/ Jak przez tydzien jem w ten sposob i nie objadam sie sodyczami to chudne jakies 2 kg, a ponieważ jestem od nich uzalezniona i sie objadam ciastkami to waga w normie, ale chcialabym ograniczyc slodyze bo to niezdrowie itd. No i generalnie czy zle sie zywie. Ostatnio kolezanka powiedziala mi, ze tak. Bo ona na zajeciach jadla "wspaniala kaa
napke z chleba razowego z warzywami", a ja tez kanapke na ktora sie skladał sam ser plesniowy,ktory najchetniej posypalabym jeszcze serem zoltym ;p Dlatego proszę o ocenę. Todzisiejszy jadlospis. 1. Kawa z mlekiem, kawalek jakiejs drozdzowki, troche jogurtu z duzo iloscia otrebow 2. Camembert (125g) usmazony, posypanmi orzechami wloskimi (10g) + syrop klonowy (uwielbiam....) 3. Sałata, pomidor, ogorek + duzooo czosnku + oliwa z oliwek + uprazony slonecznik + kawałek makreli wedzonej 4. serek typou wloskiego 150g ,pomidor zioła 5. teraz wpadl jeszcze seler naciowy z sosem czosnkowym ;p Pieczywa raczej nie jadam, i wiem, ze to nie jest typowo "wizazowy jadlospis", ale czy naprawde jest taki niezdrowy? Niestety nie jadam raczej tych zdrowych weglowodanow ryz, chleb razowy itp, ale 3 lyzki ootrebow mam nadzieje,ze zapewniaja mi te niezbedne skladniki z weglowowodanow. Edytowane przez summertime Czas edycji: 2010-03-08 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Raczkowanie
|
Podlicz kcal tego wszystkiego, bo mi wygląda na szalenie mało.
Co do otrębów to one zawierają przede wszystkim błonnik - on nawet trawiony nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Czy można codziennie jeść jajka ? jak dużo ? Jedno dziennie to za dużo ? Strasznie powtarzają mi się jadłospisy... wędlina, jajka, serek wiejski. Twaróg a serek wiejski to mniej więcej to samo czy można zjeść np. to na podwieczorek a tamto na kolację ? Jak sprawić, żeby tuńczyk w sosie własnym był jadalny ? Może pomyślę o rybie... tylko że nie mam piecyka ani jak tego ugotować na parowarze bo tego też nie mam... pozostaje tylko smażenie na oliwie. Więc może lepiej to też zostawie na obiad np. raz w tygodniu. Jakie ryby jecie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuńczyk wsw - zrób sałatkę jakąś, np. z ogórkiem, jajkiem, ryżem, do tego przyprawy i od razu inaczej smakuje ![]()
![]() |
#4837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz moje P/ albo U: [ sama juz nie wiem nie waże sie];/ I: [ 7:45] ; owsianka [ mega uzależnienie!!! ![]() ![]() ![]() siedzenie na tyłku pt. ,, robienie notatek" II: [ 11:00] kawa ala latte, bułka orkiszowa 60 g z benecolem i na to serek tartare ,, orzechowa oleja" i na to ogóras zielony, jablko III: [ po 13] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś z kuraka cała połówka takiej podwójnej, sałatka ze słoika robiona przez Mamuśke - moge pochłonąc nawet cały słoik!!!mniamusna! ![]() wyjście na uczelnie pt.,, beznadziejny plan" ![]() IV ; [ 17:00] activia z płatkami, banan, mała kawka siedzenie tyłkiem na wykładzie....[ ale przynajmniej wykładowca ![]() ![]() V: [ ok 20] jabłko, wiesniak z probiotykiem, kromka taka przez cały chleb z benecolem z szynka i pomidorkiem, herbata z cytryna uff...nie nawidze poniedziałku noooo!!!! ![]() prosim o ocenke piękniutko! ![]() Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-03-08 o 07:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Rozeznanie
|
jestem zla bo nie tyje
![]() Cytat:
Napisane przez Black Cat ![]() U. dziwnie dzisiaj jakoś. (@ rozkręciła się na dobre, a ja umieram..) dasz rade ![]() 7.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków górskich, 2 łyżki otrębów śliwkowych eko, garść orzechów laskowych, kilka krążków suszonego jabłka; 3 łyżki stołowe soku malinowego) na 2 szklankach mleka 2%; espresso. fajno 11.40 II Śniadanie: homo waniliowy 150g (8g białka/100g) + wkrojone kiwi + garść orzechów włoskich; zielona herbata (*mój ULUBIONY zestaw^^) lubisz fajnie brzmi 40 min- ćwiczenia (rozciąganie, brzuski, przysiady, pilates itp.) 15.00 Obiad: (*marnie, wiem) gotowane udko z kurczaka, dwie gotowane marchewki z rosołu, 4 ziemniaczki z koprem polane jogo naturalnym, porcja szpinaku z czosnkiem ladnie a deser? 30 min -zmywanie po obiedzie, porządki kuchenne 17.15 Podwieczorek: 2 kromki chałki z powidłami śliwkowymi, kinder bueno , mmmmmmmm kawa z mlekiem(3 łyżeczki kawy, mleko 2% 100 ml) 19.30 Kolacja: 2 kromki razowca z: - bieluchechem naturalnym / tartare ziołowym + tuńczyk wsw (pol puszki), sałata, papryka żółta, ogórek, pietruszka, kiełki brokuła ładnie + 2 l wody niegazowanej yh. ![]() nie lubie oceniac Twojego jadlo, zawsze jest idealnie no... nawet nie ma sie do czegoprzyczepic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego Najlepszego Moje Kochane Gwiazdeczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego KOBIETKI kochane!
![]() ![]() Dzisiaj jest NASZ DZIEŃ, więc wszystko nam wolno-=>żadnych zakazów, żadnych wyrzeczeń ![]() Wkońcu Dzień Kobiet jest raz w roku więc wykorzystajmy to ![]() ![]()
![]() |
#4842 |
Mamusia Luty 2016
|
czasem jem na R czasem nie wychodzi i wchodzę na U ale nigdy go nie przekraczam (w sensie nie jem wiecej niż 2000 kcal dziennie NIGDY a ostatnio to staram się 1600 na R) a TYJĘ. Pomocyyyy
![]() ![]() ![]() ![]() Proszę ![]() ![]() 1: 1,5 kromki z serem białym (biały chleb niestety ciemnego nie było w domu, ale w 70% jem czarny pelnoziarnisty lub graham) i bazylią plus herbata z cytryną i jabłko. 6 plasterków pepperoni (średnica ok 2,5 cm, małe). 2: Maślanka truskawkowa 400 g, rząd czekolady z bakaliami 3: omlet z dwóch jaj+ 2 łyżki owsianych. Garsc słonecznika (muszę przyznac ze zazwyczaj jednak na obiad mam ziemniaki + coś tam raczej dobrego, tylko ech, te ziemniaki, a matka mi kaze je jesc) 4: Maślanka 400 g z muesli fittela (200 kcal w 50 g) (dzisiaj maśłankowo, w 50% na kolacje jem dwie kromki z bialym serem itp) Wiec co sprawia moje tycie? Mam 158 wzrostu, przytylam 2,5 kg na takich jadłospisach ![]() Czekam z niecierpliwoscia na ocene, z gory dziekuje dziewczyny ![]() ![]()
#4843 |
BAN stały
|
I ja proszę o ocenkę, mój przykładowy jadłospis na R.
śniadanie: owsianka (5łyżek płatków, szklanka mleka, rodzynki albo jakiś owocek) LUB 3 kanapki razowca w serkiem topionym z hochlanda 2 śniadanie: pomarańcza lub jakiś inny owoc (wystrzegam się bananów) obiad: rybka obtoczona w ziołach, smażona na łyżce oleju plus mrożone warzywa np. z hortexu, polane 2 łyżkami jogurtu naturalnego LUB pierś z kurczaka plus mrożone warzywka i pieczarki na masełku podwieczorek: jajecznica na łyżce margaryny z 2 jajek plus 3-4plasterki chudej drobiowej szyneczki LUB sałatka warzywna z 2 łyżeczkami jogurtu naturalnego i łyżką majonezu W ciągu dnia przynajmniej 2 litry przegotowanej wody i 1-2 gorzkie kawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U
śn; szklanka mleka 0%(wzięłam od wujka bo moje się skończyło, ohydne!!!), 6 łyżek płątków bran flakes, 2 łyżki otrębów, łyżeczka rodzynek, łyżka słonecznika, 6 migdałów, przek;jabłko 2 śn; kanapka z chleba wieloziarnistego z margaryną i serem białym , warzywa, ob; rosół 2 chochelki, 2 łyżki makaronu, mięsko gotowane z szyjki, 10 pierogów z jabłkami i cukrem, deser; sezamek, 7 days cake bar czekoladowy, krówka śmietankowa duża, pół miseczki muszelek czekoladowych pod;jabłko kol; twrożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata Koszmarny ten jadłospis, wiem. Mnóstwo słodkiego bez którego nie mogę wytrzymać. Co można zrobić aby przez miesiąc nie jeść słodyczy. Mama mi kazała przestać je jeść, bo przesadzam. Przez 2 tygodnie licząc do środy tydzień temu przytyłam 3,5 kg czy to możliwe??? Może być to związane z tym, że z 1800 przeskoczyłam nagle na ok 3000 i do tego napychałam się słodkim przed spaniem??? Czy jeśli teraz ogranicze słodycze to waga spadnie trochę??? Odp. I Ocencie Plisss!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba sama sobie odpowiedzialas.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
U.
pożądaną wagę osiągnęłam (+6kg), okresu jak nie było, tak nie ma, a gin. 15 raz kazał mi brać luteinę -.- Śn. jajecznica na maśle z 3 jaj z cebulką i szczypiorkiem, 2 kromki razowca, jedna grubo posmarowana osełką i posypana solą, druga z masłem, wędliną drobiową, pomidorem i ogórkiem kiszonym; mocna kawa z mlekiem + rozpuszczony magnez II Śn. duży serek wiejski z kilkoma łyżkami powideł śliwkowych, słonecznikiem i orzechami włoskimi; jabłko, sok marchwiowy jednodniowy Ob: schab duszony w ziołach z cebulą na oliwie, kilka pieczonych ziemniaczków, buraczki tarte z gruszką z octu, ogórek kiszony D ?: kilka krakersów z masłem orzechowym; herbata z cytryną Pod: spora porcja sałatki z ananasa, fasoli czerwonej, kukurydzy, rodzynek i bielucha, kromka razowca z masłem, bieluchem i pomidorem Kol: grahamka 60g z masłem, pół z tatarem wołowym (mięso, oliwa, cebula, ogórek kiszony, zioła), drugie pół z białym serem, ogórkiem zielonym i solą po: 2 marchewki ![]() jak jest ? ;>
#4847 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
BAN stały
|
Z okazji Dnia Kobiet,
życzę Wam TYLKO szczęścia. Bo szczęście jest wszystkim ![]() ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-08 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R
![]() I: jajecznica z dwóch jajek, kromka grahamu z małym ogórkiem korniszonem II: 2 ciastka owsiane (własnej roboty ![]() III: 2 kotlety z soczewicy smażone na niewielkiej ilości oleju + brokuły i kalafior na parze, sałatka z cukinii IV: Tuńczyk lub wieśniak z warzywami
#4850 |
Raczkowanie
|
odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak dziś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Może być tak jak mówisz. Nie chce być złośliwa, ale trzeba było słuchać się Wizażanek, które PO DOBROCI radziły Ci, żeby jeść pełnowartościowe posiłki a słodycze jako dodatek. Twoje myślenie o jedzeniu nadal jest ZŁE, CHORE, NIEZDROWE. ![]() Teraz przestraszyłaś się, że jadłaś za dużo słodyczy przez co za szybko przytyłaś, więc teraz podejmujesz kolejne radykalne rozwiązanie- chcę nie jeść słodyczy przez miesiąc? A obie dobrze wiemy, że to nie jest takie łatwe jak się POCZĄTKOWO wydaje. Jak również, nie jest to rozwiązanie i lek na całe zło. ![]() Szczerze mówiąc, nie dziwię się, że tak Cię ciągnie do słodkiego. Twoje posiłki są kiepskie, mało wartościowe. Gdybyś jadła: -pożywne kanapki (masło/ser/ szynka/jajko/warzywa/ twaróg) -konkretne obiady (mięso - inne poza CHUDYM INDYKIEM, ryby, węglowodany złożone w postaci kasz, ziemniaków, ryżu brązowego, makaronu, warzywa, surówki...) -konkretne pożywne śniadania (przypomnij sobie jak długo trzeba było Cię namawiać do zamiany WODY na MLEKO, żebyś jadła więcej orzechów niż skrupulatnie odliczonych 6 migdałków.. ) --> WÓWCZAS: dostarczałabyś swojemu organizmowi wszelkich potrzebnych składników i GWARANTUJĘ Ci, że NIE MIAŁABYŚ OCHOTY tylko NA SŁODYCZE! przemyśl to setny raz (*albo i pierwszy raz, bo z tego co widzę stoisz w miejscu) ![]() Ps. tak trudno zjeść pożywny, domowy obiad a na deser batonika lub czekoladkę zamiast TEGO co zaprezentowałaś w tym jadłospisie? ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
no.. no.. no właśnie. nie ma owoców, nie ma nnkt, cały Twój jadłospis składa się z dań obiadowych, mało warzyw, nabiału.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na moje oko masz spowolnioną przemianę materii i organizm jest na trybie oszczędnościowym. Jedź często, małe porcje i przede wszystkim urozmaicone.
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
U
1.Bułka wijska 80g z margaryną, szynką+ warzywka, serek wijski, 2 Lu go, kawa z mlekiem 2.Bułka z serem białym półtłustym i pomidorem + jabłko, soczek marchewkowy pysio 3. filet z pstrąga w przyprawach, 2 ziemniaki, kilka różyczek brokuła + sałatka: z pomidora, papryki, ogórka kiszonego po 2 delicje , 2 paski czekolady z całymi orzechami, kawa z mlekiem 90 min jogi 1 h spiningu 4. duży jogurt naturalny z płatkami fitness i garscia orzechów proszę o ocenę ![]()
#4855 |
Wtajemniczenie
|
R w kierunku U
![]() ś:sałatka (5 lyzek platkow owsianych, duzo warzyw), pol kostki twarogu chudego ze slodzikiem i cynamonem przekąska: jablko przedtreningowy: omlet z 2 jaj z cynamonem silowy 40 min po: 2 pulpety z chudego miesa, 2 kawalki nieduze gotowanej piersi z kurczaka), miseczka makaronu pelnoziarnistego spaghetti podwieczorek: salatka(warzywa, 50g owocow morza) k: serek wiejski, garsc orzechow wloskich Oceni ktos? Nie za duzo? ![]()
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-03-08 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Moje U : ( niebo w gebie poprostu dzisiaj mmmmmmmm ;d ale wszak że Dzien Kobiet jest raz w roku to chyba mi wilno ;d
![]() Sn: 5 pancakes ![]() ![]() 2sn: grachamka z masełkiem : szyneczka , 2 plasterkami sera capresi ![]() O: Cały talerz po same brzegi zupy pomidorowej na wczorajszym rosołku i duzo makaronu P(zajadam wlasnie ;d ) duza salaterka galaretki truskawkowej , mega ilosc bitej smietany na to i starte 3 kostki mlecznej czekolady , cappucino smietankowe mokate udekorowane ode mnie bita smietana ;d K (bedzie) : sałatka z gyrosa ;d , dwie kromki razowca z almette smietankowym i warzywkami j.w Na filmie dojdzie : pomaranczka i 2 jabluszka duze ;d Kocham jedzonko mniam mniam niach niach ;d Dziewczynki Wszystkiego Najlepszego ;******************* Samych smacznych jadlopisikow ![]()
#4857 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4859 |
Rozeznanie
|
dzięki
![]() sama nie wiem, już co robić ![]() minął już ponad rok, jak się pożegnałam z okresem... a jeszcze teraz same stresy mam. orzeszki mi się pokończyły, jutro kupię pistacje ![]()
#4860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.