Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 14:11   #4831
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
MadzikUK oryginalny jest ten bez slonia.Ale chcesz zamowic na ebayu ? Tam nie masz zadnej gwarancji, co jest tak naprawde w buteleczce....
nie bardzo wlasnie wiem gdzie mam sie zaopatrzyc w to cudo, bo w UK tego nie ma. a nie ma kto mi z Niemiec sprowadzic. na ebay'u bylam tylko tak, zeby sie rozejrzec. a Wy jak sie zaopatrujecie w SS?

ps. czy Infacol moge dodac bezposrednio do butelki z mlekiem?? bo moja Niunka jak czuje infacol w buzi to w szal wpada

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
A w załączeniu 3 tygodniowa Milenka z Mamusia (w wersji domowej) i mój synuś Pirat po balu w przedszkolu.

Życzę miłego dzionka.
sliczne fotki

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a nam wczoraj pępuszek odpadł

dodaję zdjęcie Julii z 10 dnia
za pepuszek Julcia jest przesliczna

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki!!
widzę,że sporo mamuś się rozpakowało po mnie...a ja powoli wracam do rzeczywistości..ale baaaardzo powoli..po narodzinach Emilka byłam w domu tylko 5 dni i z powrotem musiałam wrócić do szpitala-przyszła położna, która stwierdziła,że rana żle się goi-trafiłam do szpitala aż na 6 dni i to bez małego-okazało się,że rana była zakażona bakterią e.coli i zamiast się goić miałam obrzęk na pośladku i w ogóle rozlazła mi się:/ masakra jednym słowem...miałam 2 antybiotyki i jakoś zaczęło to wszystko lepiej wyglądać-od czwartku jestem w domu, ale rana wciąż nie zagojona, muszę co chwile się podmywać i bardzo dbać o higiene-najgorsze jest to,że mam problemy z wypróżnieniem. Z rany ściągnęli mi dwa szwy, bo w zasadzie już same wychodziły-miałam mieć ponowne szycie, ale zrezygnowano z tego-teraz się zastananawiam czy jak nie ma szwów to czy to samo się zrośnie:/ czytałam na necie,że po pęknięciu krocza nie zawsze stosuje się szwy-więc w sumie teraz nie wiem...

Mały jest przeuroczy, tatuś został z nim sam w domu i radził sobie doskonale...teraz ja jestem troszku do tyłu z przewijaniem, karmieniem itd. przez mój pobyt w szpitalu straciłam pokarm, małego dokarmiam Bebiko 1-jak wróciłam do domu to czasami mi coś kapnie z piersi, ale nie mogę go dalej karmić przez antybiotyk-poza tym próbowałam nawet z ciekawości czy złapie pierś i jakoś nie był zainteresowany szkoda..wielka szkoda...bo wprawdzie od początku go dokarmiałam to jednak chciałam go trochu pokarmić piersią...a tak to dupa..mam ogromny żal do szpitala, bo już w podczas wypisu przy porodzie robił mi się obrzęk ale nikt na to nie zwrócił uwagi...a lekarz zamiast dać mi antybiotyk do domu to przepisał mi tylko żelazo-nie wiem po co..chyba żebym miała jeszcze większy problem z wypróżnieniem-żelaza nie kupiłam i dobrze, bo już po tygodniu morfologie miałam idealną....
oj bidulka, wycierpialas sie, ale szkrab jest przeuroczy

moja Mala padla w koncu, nie spala od 7 do 12. juz nie wiedzialam co robic, zostawilam ja na chwile, zeby sie ubrac, bo na spacer chcialam wyjsc. wracam a ona spi jak zabita. no to po cichaczu ja ubralam i myk na dwor.

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2010-02-15 o 14:12
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 14:34   #4832
patinka_
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki-najważniejsze jest pozytywne myślenie i mam nadzieję, że już niedługo wrócę do normalności
mały jest bardzo grzeczny-chociaż podczas mojej nieobecności nauczyli go w domu bujać, husiać, nosić itd. :/ Tż zajmował się małym, ale codziennie przyjeżdzał do mnie do szpitala 2 razy dziennie, biegał po aptekach itd. więc w tym czasie bujała teściowa (!) a wieczorami mama...eh...myślałam,że mnie szlag trafi jak zobaczyłam taką sytuacje-przyjechałam do domu po szpitalu, w pokoju teściowa z małym-mały śpi w łóżeczku, pogadałyśmy itd. po czym w tym czasie co ja rozpakowywałam torbę, to ona wzięła śpiącego (!) malucha z łóżeczka tylko po to by potrzymać go w rękach i pobujać...normalnie się zagotowałam i czekałam tylko kiedy wyjdzie..nawet nie chce wiedzieć co się działo jak mnie nie było-pewnie cały czas go lulała...eh...
Stary 2010-02-15, 14:53   #4833
filka2
Zadomowienie

patinka współczuje ci co przeszlas,napewno tez bardzo tesknilas za synkiem,a te tesciowe chyba tak maja jak moja przychodzi to Ada najczesciej spi a ona ja nosi i trzyma na kolanach az ona cala jest spoconatak mnie to wkurza ze kiedys jej cos....
pysiam JULIA gratulacje dla dumnego tatusia.

my dzis byłysmy na spacerku ale te zaspy i waskie chodniki to normalnie potrzeba terenowego wózka.
ach...my dzis konczymy miesiac
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 14:57   #4834
youyou
Zakorzenienie

Jestem po obchodzie i dalej kiblujemy za każdym razem małego ogląda inny dr i ta dzisiejsza powiedziała ze jest jeszcze żółty "na oko" utrzymuje się bilirubina 15 i nie ma co małego kluc , mamy się dalej naswietlac i jutro sprawdzony poziom we krwi. Powiedziała ze to najprawdopodobniej zoltaczka pokarmowa i dlatego tak minimalnie spada przy naswietlaniu, i jak jutro słabo spadnie to mam odstawić od piersi na jeden dzień i zrobimy test czy to od pokarmu. Także najprawdopodobniej czeka mnie jeszcze pare dni tutaj ;( Moze to dziwne ale pocieszam się bo dziś do mojego pokoju dołączyła dziewczyna której synek ma bilirubine 23 i jakaś infekcje, ma leżeć w inkubatorze i dostaje jakieś antybiotyki;( szkoda mi tego małego ale jednocześnie widzę ze u nas nie jest tak złe.. Trzymajcie kciuki za Filipka żeby szybko pozbyl się tego dziadostwa..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 14:58   #4835
gosbaj
Zadomowienie

Oj tak Moja tesciowa jak przychodzi to ciagle sie wrecz slini na widok synka. A jak on spi to stoi nad nim i robi TI TI TI......a jak tylko cos zamruczy albo zapiszczy to od razu go na rece by brala. Ale ja stoje na strazy....ze mna nie ma tak latwo Mam chyba jakas taka postawe obronna ze tesciowa sie mnie pyta czy go moze na rece wziasc. Pozwalam tylko na chwile i to jak maly nie spi i ma swoj czas aktywnosci.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 15:23   #4836
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
patinka współczuje ci co przeszlas,napewno tez bardzo tesknilas za synkiem,a te tesciowe chyba tak maja jak moja przychodzi to Ada najczesciej spi a ona ja nosi i trzyma na kolanach az ona cala jest spocona
Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Oj tak Moja tesciowa jak przychodzi to ciagle sie wrecz slini na widok synka. A jak on spi to stoi nad nim i robi TI TI TI......a jak tylko cos zamruczy albo zapiszczy to od razu go na rece by brala. Ale ja stoje na strazy....ze mna nie ma tak latwo Mam chyba jakas taka postawe obronna ze tesciowa sie mnie pyta czy go moze na rece wziasc. Pozwalam tylko na chwile i to jak maly nie spi i ma swoj czas aktywnosci.
te teściowe tak mają , moja prawie płakała, że Maciuś ma katar.
Mnie też to nie cieszy, ale staram sie nie panikowac, a ona tak biedziła nad nim jakby to był koniec świata.
Też baaardzo chetnie nosi, a jak Młody śpi to szybko sie zmywa

Cytat:

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie i dalej kiblujemy za każdym razem małego ogląda inny dr i ta dzisiejsza powiedziała ze jest jeszcze żółty "na oko" utrzymuje się bilirubina 15 i nie ma co małego kluc , mamy się dalej naswietlac i jutro sprawdzony poziom we krwi. Powiedziała ze to najprawdopodobniej zoltaczka pokarmowa i dlatego tak minimalnie spada przy naswietlaniu, i jak jutro słabo spadnie to mam odstawić od piersi na jeden dzień i zrobimy test czy to od pokarmu. Także najprawdopodobniej czeka mnie jeszcze pare dni tutaj ;( Moze to dziwne ale pocieszam się bo dziś do mojego pokoju dołączyła dziewczyna której synek ma bilirubine 23 i jakaś infekcje, ma leżeć w inkubatorze i dostaje jakieś antybiotyki;( szkoda mi tego małego ale jednocześnie widzę ze u nas nie jest tak złe.. Trzymajcie kciuki za Filipka żeby szybko pozbyl się tego dziadostwa..
trzymamy bardzo mocno

Kancia ja mam taki http://www.electrolux.pl/products/XM...GE/P019285.jpg
Sama nie wiem co o nim myślec. Na początku był super, ciągnął jak smok i to nawet psie kudły. Teraz psa nie mamy, a on ledwo piasek z wykładziny w przedpokoju zbiera. Mimo, że jest wyczyszczony .
Nie mam czasu i ciągle zapominam zadzwonic do serwisu i wypytac o co chodzi

Edytowane przez joli31
Czas edycji: 2010-02-15 o 15:27
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 15:31   #4837
zebra666
Zakorzenienie

Malinka, Strippi, Pysia dzieciaczki

Dziękujemy za komplementy A mały nigdy nie ma dosyć zdjęć

Cytat:
Ojej ale zazdroszcze, mojemu oproznienie zajmuje ok 30 min a jak przystawie drugiej piersi to po 5min spi. I to mu starcza tylko na ok 2-2,5h.

Ja tez mam TT bo malego 1-2 dziennie dokarmiamy bo sie czasem nie najada moja piersia. no tylko ze jak je z butelki to sie strasznie krztusi. I teraz nie wiem czy to dlatego ze za lapczywie ciagnie czy ta butelka mu nie odpowiada. Bo z polaczeniem piersi z butelka nie mamy problemu, jedno i drugie chetnie ciagnie. Musze chyba wyprobowac jakas inna butelke i sprawdzic czy tez sie bedzie tak krztusil
Z butelką wszytsko ok to amły musi nauczyc się z niej ciągnąć. Mój na początku też się ksztusił, bo był za łapczywy a teraz karmimy się w karzdej pozycji i bez problemów
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Czytałam wczoraj w "Języku niemowląt" o tym,że jak dziecko ma zbyt wysoki poziom bilurbiny to nie powinien tyle być na piersi,bo to tylko zwiększa.W każdym razie coś w tym stylu.Także lekarz miał racje na to wychodzi .A jaki jest prawidłowy pozio bilurbiny??
Lekarka u mnie to podejrzewała ale zaleicł zła terapię(nutramigen), bo wystarczyło normalne modyfikowane i spadać zaczęła..a nutramigenu nie dość, że nie chciał i pluł to jeszcze to dietetyczne mleko a przy jego anemi fizjologicznej niewskazana była dieta. Gdyby było inaczej- bez tych niepotrzebnych dstresów to po dwóch dobach znów mógłby być na piersi i bilirubina też by spadała... no ale już nie było do czego dostawiać. W piątek miał poziom 59(norma jest 17 dla niemowlaka w tym wieku, bo dla nowordoka jest 19) a półtora tygodnia temu było 180 więc spadło porządnie. Juz wogóle nie jest żółty więc napewno znowu spadło.

Przepisałam małego do tej fajnej lekarki i zapisała mu żelazo w kropelkach i 0gółem jest ok- za tydziń zaczniemy się w końcu szczepić Za pierwszą dawke na pneumokoki, rotawirusy i skojarzone 740złale pedistra mówiła, że jemu lepiej dać takie ze względu na wcześniactwo i tą żóltaczkę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:34   #4838
aldii
Zakorzenienie

MadziUK mi znajoma z niemiec przywozi ss.A infacol jak podasz do mleka to nie wiem czy ma sens, bo to sie niby przed jedzeniem podaje
Patinka miejmy nadzieje, ze maly sie nie przyzwyczail do tego bujania, bo bedzieci mieli przerabane
Filka ja juz bym jej cos co to za branie dziecka na kolana jak spi
za I m-c.My za 3 dni
Youyou wielkie kciuki za Was Dobrze,ze jestescie pod fachowa opieka
Zebciu a jakie kupowalas na pneumo i rota ? chodzi mi o nazwy szczepionek

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-02-15 o 16:38
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:50   #4839
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:

biedactwo, tyle to trwa, ale to wszystko dla zdrowia Filipka
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:10   #4840
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

Na łóżku w sali obok w szpitalu, była identyczna dziewczynka! Czy ty nie rodziłaś w N.Targu? No po prostu identyczna laseczka!
hihi niee ja u nas w Lubinie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

i z okazji odpadniecia pępka
Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
za pepuszek Julcia jest przesliczna
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Malinka, Strippi, Pysia dzieciaczki

dziękujemy bardzo
Stary 2010-02-15, 17:14   #4841
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

Za pierwszą dawke na pneumokoki, rotawirusy i skojarzone 740zł
o mamo, tyle kasy??!!

Cytat:
dzięki dziewczynki-najważniejsze jest pozytywne myślenie i mam nadzieję, że już niedługo wrócę do normalności
mały jest bardzo grzeczny-chociaż podczas mojej nieobecności nauczyli go w domu bujać, husiać, nosić itd. :/ Tż zajmował się małym, ale codziennie przyjeżdzał do mnie do szpitala 2 razy dziennie, biegał po aptekach itd. więc w tym czasie bujała teściowa (!) a wieczorami mama...eh...myślałam,że mnie szlag trafi jak zobaczyłam taką sytuacje-przyjechałam do domu po szpitalu, w pokoju teściowa z małym-mały śpi w łóżeczku, pogadałyśmy itd. po czym w tym czasie co ja rozpakowywałam torbę, to ona wzięła śpiącego (!) malucha z łóżeczka tylko po to by potrzymać go w rękach i pobujać...normalnie się zagotowałam i czekałam tylko kiedy wyjdzie..nawet nie chce wiedzieć co się działo jak mnie nie było-pewnie cały czas go lulała...eh...
moj Tz tez bierze na rece i buja. wystarczy, ze Mala cos zakwiczy a ten juz leci i by na rece bral. jemu mozna mowic i mowic, zeby nie bujal a on i tak swoje.

Cytat:
MadziUK mi znajoma z niemiec przywozi ss.A infacol jak podasz do mleka to nie wiem czy ma sens, bo to sie niby przed jedzeniem podaje
wlasnie wiem, ze przed jedzeniem, ale ona jak poczuje ten smak w buzi to sie purpurowa robi od razu i wypluwa wszystko
Stary 2010-02-15, 17:26   #4842
addicted to wizaz
Zadomowienie

strippi Julka śliczna a jaką ma fajną opaskę. No i za pępek
aldii mam nadzieję, ze się czegoś ciekawego dowiem o tych szczepionkach. A swoją drogą, skoro już wertujesz temat szczepionek, to daj znać jak znajdziesz coś ciekawego
patinka to nieciekawie, że trafiłaś z powrotem do szpitala, no ale dobrze, że już w domu. dla tż za dobrą opiekę. Na szczęście moja teściowa nie wyciąga Maćka z łóżka, kiedy on śpi
ula może dziś w nocy mała da Ci pospać
Kancia ja mam zwykły odkurzacz na worki, więc Jakoś nie cieszyła mnie wizja czyszczenia takiego odkurzacza i wybrałam zwykły

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
moja Mala padla w koncu, nie spala od 7 do 12. juz nie wiedzialam co robic, zostawilam ja na chwile, zeby sie ubrac, bo na spacer chcialam wyjsc. wracam a ona spi jak zabita. no to po cichaczu ja ubralam i myk na dwor.

Ja miałam podobnie, ale z cycem. Położyłam go sobie na kolanach, żeby wyciągnąć cyca no i jak chciałam go przystawić, to się okazało, że przysnął. Co prawda nie na długo, ale jednak nie chciał cyca, po prostu był zmęczony

youyou żebyście szybko mogli wyjść z Filipkiem do domu
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:56   #4843
oliviaoO
Rozeznanie

jakie śliczne dzieciaczki
już niedługo luty się kończy i wreszcie się przeniesiemy wszystkie na odchowalnię i żadna już nie będzie narzekać, że musi czekać na swojego skarba
ja w nocy w ogóle prawie nie spałam.. wszystko przez TŻ bo z pracy ma 15min drogi a szedł jakimś dziwnym cudem prawie 2h wkurzyłam się na niego jak wrócił strasznie no ale wyjaśniliśmy sobie parę spraw i jest ok już jakoś nie umiem się długo obrażać..
my też (tak jak filka ) kończymy dziś miesiąc
a to Julcia x4

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:13   #4844
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie, ja jak mialam CC to cala dobe bylam pod kroplowkami przeciwbolowymi. rano jak kazali wstac to tez mi jeszcze dali kroplowke przed wstaniem i przez to tak troche tylko bolalo. a pozniej jak juz bylam na chodzie to jak cos bolalo to prosilam o tabletke.

Ja bardzo dobrze wspominam swoja cesarke dlatego ze zdziwieniem czytam o waszych doswiadczeniach.
Hmm, może dlatego, że to była prywatna klinika dostałaś te kroplówki
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:14   #4845
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
a to Julcia x4

za skonczony miesiac
slicznie sie juz usmiecha

moja dzis ma jakis dzien szalowy, obudzila sie o 16 i co jakis czas w szal wpada, no i wez czlowieku zrozum o co chodzi na szczescie zaraz idziemy sie kapac,jedzonko i lozeczko.oby pomoglo
Stary 2010-02-15, 18:35   #4846
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Do tego leci mi taki krwisty śluz... czy mam się tym martwić? Na początku był brązowawy, różowawy, teraz bardziej czerwony.
Wczoraj chyba chlupnął mi do muszli czop podczas załatwiania, ale nie mam pewności, bo nie widziałam .
Ja bym skontaktowała się z lekarzem

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A to mała, cudowna Julia

Pozdrawiam
Michał
Fajna i faktycznie podobna do Pyski

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
u nas juz lepiej, chociaz małża bierze zeby tylko mnie nie dopadło no i nie wiem jak wroce do domu z takim maluchem a tu taki wirus
mi za to wylazła opryszczka
U mnie męża też coś pobiera mam nadzieję, że całkiem go nie rozłoży
No i mam nadzieję, że u Ciebie wszyscy wyzdrowieją, włącznie z Tobą (mam na myśli opryszczkę)

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
A mi ananas, schody, supermarket, długi spacer i nawet 2x sex nie pomogły cisza zupełna
A ja byłam dzisiaj u fryzjera i teraz mogę rodzić
Tak się miele wszystko na chodniku, że szok - no i całe kozaki mi przemiękły, mam nadzieję, że się nie rozchoruję

Cytat:
Dzień dobry no rozwiązał się woreczek)) gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamus!!! A ja melduje ze wczoraj nam odpadł pepek! w czasie kąpieli pielęgniarka zaczęła go wycierac a tu brak pepka znalazłam go dziś przylepionego do recznika. Wiec jak widać sama kąpiel wystarczyla, niczym nie przemywalam. A dziś kolejny dzień w szpitalu , czekam na obchod..
za pępol

Cytat:
Ten balonik to jest taka długa guma,którą się wsuwa do szyjki i wpuszczając wodę powoli się ją rozwiera.Czasami nawet zostawia się go na jakiś czas w szyjce.Podobno boli jak cholera....dlatego jestem ciekawa czy w Danii wywołuje się oxy czy tym czymś
Nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale nie brzmi zachęcająco

Cytat:
Addicted juz pedze a w ogole to mam wielka ochote na golabki
Ja miałam taką ochotę w ubiegłym tygodniu kupiłam nawet składniki i jakoś tak wyszło, że nie mogłam zrobić tego dnia, co kupiłam, no więc mięso zamroziłam, a kapustę do dzisiaj mam w lodówce Może jutro zrobię - tylko czy mi się będzie chciało robić
Stary 2010-02-15, 18:37   #4847
Kancia
Zakorzenienie

gosbaj a z ciekawości pytam to były kroplówki przeciwbólowe czy uzupełniające płyny?

ja nie prywatnie dostawałam tabsy przeciwbólowe, i w zasadzie zawsze jak poprosiłam gdy tylko mnie bolało. Jednak własnie zastanawiają mnie te kroplówki bo ja po cc gdybym dostała od razu na uzupełnienie płynów to nie miałabym skutków ubocznych znieczulenia, jednak dostałam je dopiero 5 dzien po porodzie
Stary 2010-02-15, 18:48   #4848
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja uciekam. Trzymajcie kciuki
No to trzymamy

Cytat:
ja też wyczekiwałam, zwłaszcza jak minął mi termin i nadeszło nagle, niespodziewanie :d hihi
No,no....ja już przyzwyczaiłam się do myśli że w ciąży do końca życia będę chodziła

Cytat:
"Język niemowląt" kiedyś przesyłałyście to na maila. Mogę prosić o przesłanie do mnie. Może zrozumiem mojego szkrabika i jego płacz
Ja miałam na kompie,ale TŻ wczoraj usunął jak ylko dostałm w wersji książkowej ,także nie wyślę Ci niestety.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Lekarka u mnie to podejrzewała ale zaleicł zła terapię(nutramigen), bo wystarczyło normalne modyfikowane i spadać zaczęła..a nutramigenu nie dość, że nie chciał i pluł to jeszcze to dietetyczne mleko a przy jego anemi fizjologicznej niewskazana była dieta. Gdyby było inaczej- bez tych niepotrzebnych dstresów to po dwóch dobach znów mógłby być na piersi i bilirubina też by spadała... no ale już nie było do czego dostawiać. W piątek miał poziom 59(norma jest 17 dla niemowlaka w tym wieku, bo dla nowordoka jest 19) a półtora tygodnia temu było 180 więc spadło porządnie. Juz wogóle nie jest żółty więc napewno znowu spadło.

Przepisałam małego do tej fajnej lekarki i zapisała mu żelazo w kropelkach i 0gółem jest ok- za tydziń zaczniemy się w końcu szczepić Za pierwszą dawke na pneumokoki, rotawirusy i skojarzone 740złale pedistra mówiła, że jemu lepiej dać takie ze względu na wcześniactwo i tą żóltaczkę
I brdzo dobrze zrobiłaś zmieniając lekarza .To mówisz,że u noworodka poziom prawidłowy to 19 ?A mój Oskar miał 13 czy 14 i kazali go naświetlać prze 3 dni

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale nie brzmi zachęcająco
No ja właśnie z neta się dowiedziałam z jakiegoś forum co laski pisały i normalnie aż się przeraziłam.Podobno dłużej niż kilka minut z tym balonikiem nie da się wytrzymać,a jak jedna laska dała radę całą no to cały szpital trąbił,że to jakaś bohaterka .
Dlatego jestem ciekawa jak tutaj ewentualnie wywołują poród .
Stary 2010-02-15, 18:55   #4849
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Z butelką wszytsko ok to amły musi nauczyc się z niej ciągnąć. Mój na początku też się ksztusił, bo był za łapczywy a teraz karmimy się w karzdej pozycji i bez problemów
Moze masz racje, skoro u ciebie tez tak bylo to jeszcze sie wstrzymam z ewentualna zmiana. Dzieki za rade

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Hmm, może dlatego, że to była prywatna klinika dostałaś te kroplówki
hmm calkiem mozliwe, wlasnie nie wiem jak jest w panstwowym szpitalu.

Cytat:
gosbaj a z ciekawości pytam to były kroplówki przeciwbólowe czy uzupełniające płyny?

ja nie prywatnie dostawałam tabsy przeciwbólowe, i w zasadzie zawsze jak poprosiłam gdy tylko mnie bolało. Jednak własnie zastanawiają mnie te kroplówki bo ja po cc gdybym dostała od razu na uzupełnienie płynów to nie miałabym skutków ubocznych znieczulenia, jednak dostałam je dopiero 5 dzien po porodzie
dostawalam i przeciwbolowe i nawadniajace w 1 dobie. a pozniej jak juz wstalam to jak poprosilam to tabletki dostawalam. aha a na noc pierwsza dostalam zastrzyk przeciwbolowy i nasenny.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:59   #4850
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja tylko na chwilę z wiadomością od Azzis
"Adaś urodził się o 16.10. Waży 3390 g, 55 cm, dostał 10 pkt. Ma niebieskie oczka. Jest prześliczny."

Resztę wiadomości dopiszę później, jak nakarmię małego, ale nie bylo tak źle
Stary 2010-02-15, 19:07   #4851
xmila
Raczkowanie

Brawo AZZIS
szybko poszło

Ja się melduję w dwupaku. Na KTG była kompletna cisza Następne w środę, no chyba, że .....

Na razie się nie chcę nastawiać, ale bolą mnie plecy dość mocno i skurcze mam co 4-6 minut. Idę do wanny z ciepłą wodą i zobaczymy co z tego wyniknie

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 19:11   #4852
addicted to wizaz
Zadomowienie

Maciek wisi na cycku, więcmoge dopisać czesc dalsza wiadomości od Azzis

"Tak w skrócie. O 13 byliśmy na IP z 2 cm rozwarciem. O14.50 odeszły mi wody a o 16 już się urodził. Było ciężko momentami - jak było blisko 10 cm. Ale myślałam, że będzie gorzej. Nie cieli mnie tylko na 1 cm pękłam."

Oczywiście złożyłam gratulacje i przesłałam całuski dla maleństwa.

ed. xmila czyżby kolejna mamuśka się szykowała? Daj znać po kąpieli

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2010-02-15 o 19:15
Stary 2010-02-15, 19:38   #4853
Kancia
Zakorzenienie

azzis gratulacje !! a tak się stresowała, ze bedzie bolec
Stary 2010-02-15, 19:56   #4854
kocurazab
Zadomowienie

Nie nadrobię Was dzisiaj, bo coś mi szwankuje internet. Co napiszę, chcę wysłać odpowiedź, to mi kasuje i strony otwierają się w takim tępie, że można osiwieć
Ciekawe czy tego posta mi wyśle, jak wyśle to może jeszcze spróbuję raz Was nadrobić, a jak nie to jutro, bo jak mnie szlak trafi to będzie źle
Stary 2010-02-15, 20:01   #4855
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
"Adaś urodził się o 16.10. Waży 3390 g, 55 cm, dostał 10 pkt. Ma niebieskie oczka. Jest prześliczny."

GRATULACJE .No i wcięła się koleżanka w kolejkę .Super,że tak szybko poszło.Zazdroszczę

Cytat:
azzis gratulacje !! a tak się stresowała, ze bedzie bolec
No ja też się stresuję,bo już raz to przechodziłam

Ja teraz wcinam ananasa i próbuję wstawić fotkę z dzisiaj,ale coś mi kiepsko idzie .Oooo,ale się udało.To my nadal w dwupaku
Stary 2010-02-15, 20:11   #4856
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje wszystkim za pocieszenie, z Adrianem juz dzuzo lepiej, od rana je biszkopty, krakersy, chleb z masłem i wodę, przed chwilka zjadł zupke krem z kurczaka i chciał jeszcze ale nie chcę przesadzac
kroplówki duzzo nam pomogły, gdyby nie one to pewnie bysmy sie dlugo męczyli. Jutrzejszej dawki juz nie trzeba brac
Super, że z synkiem lepiej

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
A w załączeniu 3 tygodniowa Milenka z Mamusia (w wersji domowej) i mój synuś Pirat po balu w przedszkolu.
Śliczne foteczki
a córcia jaka podobna do Ciebie

Cytat:
a nam wczoraj pępuszek odpadł

dodaję zdjęcie Julii z 10 dnia
za pępol, córa śliczna

Cytat:
Lu juz ma 4 tyg.
dla tak dużej pannicy

Cytat:
cześć dziewczynki!!
widzę,że sporo mamuś się rozpakowało po mnie...a ja powoli wracam do rzeczywistości..ale baaaardzo powoli..po narodzinach Emilka byłam w domu tylko 5 dni i z powrotem musiałam wrócić do szpitala-przyszła położna, która stwierdziła,że rana żle się goi-trafiłam do szpitala aż na 6 dni i to bez małego-okazało się,że rana była zakażona bakterią e.coli i zamiast się goić miałam obrzęk na pośladku i w ogóle rozlazła mi się:/ masakra jednym słowem...miałam 2 antybiotyki i jakoś zaczęło to wszystko lepiej wyglądać-od czwartku jestem w domu, ale rana wciąż nie zagojona, muszę co chwile się podmywać i bardzo dbać o higiene-najgorsze jest to,że mam problemy z wypróżnieniem. Z rany ściągnęli mi dwa szwy, bo w zasadzie już same wychodziły-miałam mieć ponowne szycie, ale zrezygnowano z tego-teraz się zastananawiam czy jak nie ma szwów to czy to samo się zrośnie:/ czytałam na necie,że po pęknięciu krocza nie zawsze stosuje się szwy-więc w sumie teraz nie wiem...

Mały jest przeuroczy, tatuś został z nim sam w domu i radził sobie doskonale...teraz ja jestem troszku do tyłu z przewijaniem, karmieniem itd. przez mój pobyt w szpitalu straciłam pokarm, małego dokarmiam Bebiko 1-jak wróciłam do domu to czasami mi coś kapnie z piersi, ale nie mogę go dalej karmić przez antybiotyk-poza tym próbowałam nawet z ciekawości czy złapie pierś i jakoś nie był zainteresowany szkoda..wielka szkoda...bo wprawdzie od początku go dokarmiałam to jednak chciałam go trochu pokarmić piersią...a tak to dupa..mam ogromny żal do szpitala, bo już w podczas wypisu przy porodzie robił mi się obrzęk ale nikt na to nie zwrócił uwagi...a lekarz zamiast dać mi antybiotyk do domu to przepisał mi tylko żelazo-nie wiem po co..chyba żebym miała jeszcze większy problem z wypróżnieniem-żelaza nie kupiłam i dobrze, bo już po tygodniu morfologie miałam idealną....
Obyś szybko doszła do końca do siebie a z karmienia butelką też można mieć radość, jak się patrzy na swoje malutkie szczęście

Cytat:
Pisałam tego posta chyba godzinę!
To tak jak ja teraz Jak mi i tym razem nie wyśle odp, to chyba będzie laptop na ścianie w częściach
Stary 2010-02-15, 20:24   #4857
Kancia
Zakorzenienie

Sensuel ładny bebzolek

kocurazab mi tez wizaz szwankuje więc to chyba nie twój komp

i małż mi sie rozchorował, mnie pewnie tez dopadnie ehhhhhhh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 20:34   #4858
aldii
Zakorzenienie

weszlam tylko na chwileczke zerknac, czy sa wiesci od Azzis no i sa
Azzis GRATULUJE !!!!

W ogole znow cos sie dzieje z wizz
Stary 2010-02-15, 20:35   #4859
kocurazab
Zadomowienie

Uff, udało mi się wtedy odpisać, ciekawe czy i teraz mi wstawi moje wypociny

************************* *

Cytat:

Cytat:
Już niedługo będziecie w domku musisz jeszcze trochę wytrzymać

Cytat:
ciekawe jak ja będę reagowała na różne TI TI TI

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
jakie śliczne dzieciaczki
już niedługo luty się kończy i wreszcie się przeniesiemy wszystkie na odchowalnię i żadna już nie będzie narzekać, że musi czekać na swojego skarba
a to Julcia x4
Luty się kończy, ale nie wiem, czy do marca nasze porody nie będą się ciągnęły ja np mam termin na ostatniego lutego
za skończony miesiąc
No i córcia śliczna uśmiech ma super

Cytat:
No,no....ja już przyzwyczaiłam się do myśli że w ciąży do końca życia będę chodziła
Może jednak nie będziesz

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Ja się melduję w dwupaku. Na KTG była kompletna cisza Następne w środę, no chyba, że .....

Na razie się nie chcę nastawiać, ale bolą mnie plecy dość mocno i skurcze mam co 4-6 minut. Idę do wanny z ciepłą wodą i zobaczymy co z tego wyniknie
Może nie będziesz miała tego KTG w środę, bo coś mi się zdaje, że do środy urodzisz ciekawe czy się mylę

Cytat:
Maciek wisi na cycku, więcmoge dopisać czesc dalsza wiadomości od Azzis

"Tak w skrócie. O 13 byliśmy na IP z 2 cm rozwarciem. O14.50 odeszły mi wody a o 16 już się urodził. Było ciężko momentami - jak było blisko 10 cm. Ale myślałam, że będzie gorzej. Nie cieli mnie tylko na 1 cm pękłam."
Lubię takie ładne opisy porodów

Cytat:
Ja teraz wcinam ananasa i próbuję wstawić fotkę z dzisiaj,ale coś mi kiepsko idzie .Oooo,ale się udało.To my nadal w dwupaku
Widzę, że nie tylko mi szwankuje dzisiaj internet

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2010-02-15 o 20:51
Stary 2010-02-15, 21:01   #4860
xmila
Raczkowanie

Coś się wizaz dziś kisi

W kąpieli trochę przeszło, skurcze były co 5 minut, ale nie bolały. Teraz znów są dokuczliwe, ale co jakieś 7 min. Siedzę i czekam aż będą częstsze, albo bardziej bolące
Dziwi mnie tylko, że Franek między skurczami dość mocno się rusza
Boje się jak diabli, ale chcę już mieć to za sobą...

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości