|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Gratulacje dla nowych mamusiek Pysia, Celka, Kamyil
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście trzymam kciuki Azzis żeby to już było to i żeby szybko poszło. Jak stosujecie Sabsimplex dziewczyny? Bo ulotka po niemiecku, w necie wyczytałam że 15 kropli przed każdym karmieniem? Ale mały nie ma kolek a wzdęcia i boli go brzuszek przy kupie, która długo idzie więc nie wiem czy taka dawka czy może spróbować z mniejszą? No i :pupa: ze spacerku dzisiaj, bo u nas kataklizm śniegu tyle napadało od soboty że lepiej się nie ruszać wogóle z domu a co dopiero z wózkiem, może koło czwartku piątku dopiero się wybiorę jak trochę stopnieje... Mąż zapisał dzisiaj małego na szczepienia na 2 marca i pierwszą wizytę u pediatry, niezła cena za te rotawirusy - 300 zł za jedną dawkę (są dwie) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Ja uciekam. Trzymajcie kciuki
![]()
#4803 |
Rozeznanie
|
Brzoskwinka, widze ze wspomnialas SabSimplex.
ktory jest oryginalny? bo na ebay'u sa dwa opakowania. na jednym jest slon a na drugim nie ma nic. ![]() http://cgi.ebay.co.uk/SAB-SIMPLEX-PR...item414cf45832 LUB http://cgi.ebay.co.uk/SAB-SIMPLEX-DR...item27af4e26a3 Azzis kciukasy zacisniete ![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-02-15 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądacie
Cytat:
prześliczna pysiolinka ![]() Cytat:
azzis 3mam kciuki !!1
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
Celka, Kamyl
![]() ![]() dla walentynkowych mamuś i ich dzieciaczków Azzis ![]() ----------------- Ja już myślałam wczoraj że też się zaczęło. Trochę się wymęczyłam na chrzcinach. Brzuszek prawie cały czas twardniał. Jakoś po 24 wybraliśmy się do domu i jak tylko wstałam z miejsca zaczęły się mocne bóle. Tak bolało że cięzko mi było krok zrobić. tak co ok 20 min chyba z 5 razy. Położyłam się spać i jakoś udało się zasnąć i do teraz cisza. Zaczynam się bać że to coraz bliżej ![]()
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Azzis
![]() ![]() ![]() MadzikUk ja miałam te bez słonia 2 lata temu. Moze te drugie to nowe opakowanie. Trzebaby porównać producenta. dziekuje wszystkim za pocieszenie, z Adrianem juz dzuzo lepiej, od rana je biszkopty, krakersy, chleb z masłem i wodę, przed chwilka zjadł zupke krem z kurczaka i chciał jeszcze ale nie chcę przesadzac ![]() kroplówki duzzo nam pomogły, gdyby nie one to pewnie bysmy sie dlugo męczyli. Jutrzejszej dawki juz nie trzeba brac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kancia a jak stosowałaś? według informacji z neta 15 kropli przed każdym karmieniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
tak, ja podawałam po 15 kropelek przed jedzonkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia narazie daje infacol, bo ma o polowe mniejsza dawke niz Sab.A na efekty i tak trzeba czekac ok. tygodnia, regularnie podajac.Saba daje sie 15 kropli
![]() My mamy w srode wizyte u pediatry Azzis ![]() ![]() MadzikUK oryginalny jest ten bez slonia.Ale chcesz zamowic na ebayu ? Tam nie masz zadnej gwarancji, co jest tak naprawde w buteleczce.... Kancia fantastycznie ze z synkiem juz lepiej ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-15 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
no ja dawałam espumisan a potem bobotic, widziałam poprawę ale podobno po sabsimplexie problem całkiem znika, więc spróbuję to cudo... może jest tak ze względu na tą dużą dawkę, bo jakoś bez wskazania na ulotce bałam się tych polskich leków dawać więcej niż zalecane - może wtedy miałyby podobny skutek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Smarowalam 70% spirytusem, połozna pokazywała żeby patyczkiem pod spód wjeżdżac, naciągac skórke, żeby doszedł spirytus na samo dno pępka Cytat:
![]() Maciusia męczą bączki i pręży się przy kupkach, ale też nie dawałam na własną rękę. Od soboty ma katar ![]() ![]() Azzis ![]() Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2010-02-15 o 11:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() brzoskwinko u Kampoolki jest data do poprawienia bo jest 12.02.2009. Tak patrze na tą listę jak ona w zawrotnym tempie się zmienia, super
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-15 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Witam...
Byliśmy dzisiaj na usg brzuszka... Wszystko jest ok... W związku z tym chciałam Paulinie dać jeść o innej godzinie niż zwykle, to się do mnie śmiała i miała wyraz oczu w stylu: "Mamusiu, coś ci się pomyliło, ja nie jem o tej porze..." No i nic nie zjadła... Za to w ciucholandzie kupiłam jej 3 sukienki, ale już jak będzie starsza, to w nich pochodzi... Cytat:
Cytat:
Też się na spacer nie wybieram, bo samochodem trudno przejechać, a co dopiero wózkiem...
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
azzis
![]() ![]() ![]() brzoskwinia ja mam Infacol i jak na razie podałam Maćkowi tylko 1 raz. Trudno, że nie możesz wyjść na spacerek, ale zawsze zostaje werandowanie Kancia ![]() gooha to już naprawdę coraz bliżej ![]() aldii ja mam wizytę u pediatry jutro, ale nie nastawiam się jakoś pozytywnie, bo jak teściowa była ze starszym, to mówiła, że tej kobiecie brakuje nieco podejścia do dzieci (zero uśmiechu itd). A chcę się jej poradzić a propos szczepionek ![]() joli zdrówka dla Maciusia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My mieliśmy intensywny weekend. Goście, spacerki sanki, więc wpadałam tylko wieści od Pysi przekazać ![]() Kamyila i Celka gratuluję serdecznie. Wracajcie szybko do domku i do nas ![]() Dzisiaj troszkę nadrobiłam. Widziałam śliczna mamusię i cudne zdjęcia Zeberki z Piotrusiem. Zeberko wyglądasz prześlicznie i chyba fryzjera zaliczyłaś? ![]() Kancia nie zazdroszczę przeżyć z synkiem. Dużo zdrówka życzę i mam nadzieję, że szybciutko dojdzie do siebie. Dzieci zawsze szybciej zdrowieją. Z Milenką byłyśmy dzisiaj już 1h15minut na spacerku, trochę się zmachałam po zaspach, ale duże kółka dają radę. Azzis trzymam mocno kciuki, żeby to już było to i za szybki poród. ![]() A w załączeniu 3 tygodniowa Milenka z Mamusia (w wersji domowej ![]() Życzę miłego dzionka.
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
malinka Milenka śliczna, ale pirat jest po prostu boski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam przysłany z Hamburga przez znajomą i jest bez słonika.
Ale na ebay to bym sie bała kupować, może być trująca podróbka... Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ale ten czeski ma zupełnie inną konsystencję i podobno jest mniej skuteczny...
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
a nam wczoraj pępuszek odpadł
![]() dodaję zdjęcie Julii z 10 dnia ![]()
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Addicted to daj jutro znac co sie ciekawego dowiedzialas o szczepionkach
Malinka czytlama, ze ponoc te Czeskie sa podrabiane.Niemieckie sa geste, a czeskie bardzo wodniste ![]() Jaka urocza rodzinka.Milenka jest przeslodka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Strippi ![]() ![]() Lu juz ma 4 tyg. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
aldii - dziękuję bardzo
![]() ciekawe jak azzis
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki!!
widzę,że sporo mamuś się rozpakowało po mnie...a ja powoli wracam do rzeczywistości..ale baaaardzo powoli..po narodzinach Emilka byłam w domu tylko 5 dni i z powrotem musiałam wrócić do szpitala-przyszła położna, która stwierdziła,że rana żle się goi-trafiłam do szpitala aż na 6 dni i to bez małego-okazało się,że rana była zakażona bakterią e.coli i zamiast się goić miałam obrzęk na pośladku i w ogóle rozlazła mi się:/ masakra jednym słowem...miałam 2 antybiotyki i jakoś zaczęło to wszystko lepiej wyglądać-od czwartku jestem w domu, ale rana wciąż nie zagojona, muszę co chwile się podmywać i bardzo dbać o higiene-najgorsze jest to,że mam problemy z wypróżnieniem. Z rany ściągnęli mi dwa szwy, bo w zasadzie już same wychodziły-miałam mieć ponowne szycie, ale zrezygnowano z tego-teraz się zastananawiam czy jak nie ma szwów to czy to samo się zrośnie:/ czytałam na necie,że po pęknięciu krocza nie zawsze stosuje się szwy-więc w sumie teraz nie wiem... Mały jest przeuroczy, tatuś został z nim sam w domu i radził sobie doskonale...teraz ja jestem troszku do tyłu z przewijaniem, karmieniem itd. ![]() ![]()
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-02-15 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
Patinka
Malutki rzeczywiście przeuroczy ![]() ![]() biedactwo się wymęczyłaś. Oby szybko się wszystko już zagoiło. Z tym żelazem to nie wiem jak to jest. Ja teraz też mam przepisany mimo że wyniki mam bardzo dobre. Wbrew opinią to jakoś mi żelazo pomaga w wypróżnieniu się. Nie weim jak to możliwe bo wszędzie pisze że może powodować zatwardzenia. U mnie wprost przeciwnie. Jak odstawiam żelazo to wtedy mam problem z kupką ![]()
#4824 |
Zakorzenienie
|
Patinka malutki uroczy
![]() ![]() ![]() ![]() Ja po zelazie tez nie mam problemow z wyproznianaiem.Tylko kolor sie zmienia na niemalze czarny |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||||||||
Zadomowienie
|
Pysiamn, celka, Kamyil
![]() Pisałam tego posta chyba godzinę! Cytat:
GRATULACJE Tatusiu. I faktycznie ma coś z Pysi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na łóżku w sali obok w szpitalu, była identyczna dziewczynka! Czy ty nie rodziłaś w N.Targu? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |||||
Zadomowienie
|
gratki dla nowych mamuś
![]() ![]() ![]() Pysiu Julcia jest śliczna i jaka duża ![]() jejku miałam 6 stron nadrabiania ![]() Zuzia śpi , woęc mam troszkę wolnego czasu postanowiłam zciągać pokarm z cyców , bo przynajmniej wiem ile się najada i po drugie nie boli mnie tak jak przy ssaniu ![]() muszę ją dokarmiać bo mojego mleczka wychodzi 60ml na jakieś 3 godzinki ( straszbie mało ![]() Zuza ślicznie śpi w nocy , ale tylko do godz. 3-4 pózniej marudzi i sama nie wie czego chce , zasypia dosłownie na 5 minut odkładam ją do łóżeczka i się budzi ![]() ] Cytat:
![]() już niedługo i będziesz na porodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ty to nie będziesz miała problemów z założeniem przed ciażowych ciuchów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... ..................... czas na prasowanie ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Patinka
![]() teraz to tylko do przodu ![]() ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Kalka daj @ na PW, to Ci wysle.A Sab Simplex to na kolke i wzdecia.Takie jak Infacol,Esputicon, tylko,ze mocniejsze i pewnie przez to lepsze.Na polskim rynku niedostepne,trzeba sprowadzac z Niemiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Patinka
![]() dziewczynki wiem, ze teraz macie wazniejsze sprawy ![]() mi sie własnie mój odkurzacz rozwalił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.