|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Wzmożone Napięcie Mięśniowe
Dzięki Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() A co do Twoich pytań to 1. ja myje butelki wyciorkiem do butelek z niewielka ilością płynu do naczyń, potem dobrze wypłukuje i przelewam wrzątkiem. 2. myśle że maluch ugotowałby się w 3 długich rękawach i w tym 2 welurkowych. Ja teraz jak było około 0st. to nie zakładałam już kombinezonu tylko kurteczkę i 2 pary długich nogawek + kocyk. Także może zrezygnuj z tego welurkowego dresika i kocyka, lub postaw na dresik i kocyk, bez kombinezonu. Dziewczyny a czy może którejś z Was pediatra zaleciła zmniejszenie dawki wit.D? Bo moja jak stwierdziła że ciemiączko ładnie się zrasta (ma 0,5x0,5) to powiedziała żebym podawała wit.D 3-4razy w tyg. No i ślicznie Wam wszystkim dziękuje za powitania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Też myję butelki małą ilością płynu i przelewam wrzątkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tylko przelotem...nie wiem czy ktoras tesknila, ale mam od nocy z wtorku na srode grype zoladkowa i zapalenie piersi wiec jest kiepsko...
Wpadne jak tylko dojde troche do siebie ![]()
#4836 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że mały dzięki soczkowi narobił przed pobraniem krwi tak, że nosy urywało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie obwiniaj się - skąd mogłaś wiedzieć... Dobrze, że już wiecie i możecie działać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i wpółczuję ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-18 o 12:44 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ad. 2 to co napisałaś + grubaśny koc to było nasze ubranko na zimę. Potem był tylko grubaśny koc a teraz to chyba z niego zrezygnuję na rzecz cieńszego. Tyle, że nie mamy welurowego dresika, ale zawsze są 2 długie rękawki. Kocyk bym mimo wszystko zostawiła bo w razie czego mozna go zawsze zdjąć. Cytat:
![]() A ja dziś zafundowałam swojej komórce 5min prania ![]()
![]() |
#4840 |
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie dziś 14 stopni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
Hej ledwo was nadrobiłam i już się mała obudziła, więc tak krótko.....
Witaj Karolino ![]() Agusia widzę, że to dzień narzekań agnieszek......u mnie tak samo mam mega doła, choc powody sa nieco inne. Kropeczko STO LAT!!!! Maja i Sandrunia ![]() ![]() ![]() właśnie wróciłam z małą z poradnii neatologicznej i jak zwykle humor do bani. Małej morfologia się polepszyła ale jakis rewelacji nie ma więc dalej walczymy z tabletkami i żelazem ![]() Mała płacze więc spadam
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Ja smoczki przelewam wrzątkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||
Zadomowienie
|
mała sama słodycz
![]() ![]() ![]() widze że mamy takie same maty ![]() Cytat:
dzisiaj widziałam całą gamę możliwych ubiorów maluszke od futrzanych śpiworków po bawełniane letnie czapeczki na głowie... i się zaczęłam zastanawiać ubrałam małą body + bluza + kurteczka + śpiworek i wcale nie była spocona jak wróciłyśmy do domku. stąd moje pytanie. ale i tak najlepsze byl jedem babon, bo inaczej tej pani nie umiem nazwac. Owy babon widac ze w swoim zyciu wypił juz wiele, na spacerze był z dzidziusiem, na oko ok 5-6 m-cy. Tenze babon wyciagnał z kieszeni batona marki princessa czy tez inny grzes odwinał opakowanie i wcisnał mapluszkowi. malec chwycił i owszem i od razu zapakował do buzi. z ugryzieniem był problem ale wylizywanie czekolady szło mu całkim nieźle. zatkało mnie. oooo tenkju. dobrze wiedzieć. Cytat:
Cytat:
zakupiłam dla małej sukienusie na lato ![]() tralalala! te gaciory mnie rozbroiły! rozmiar jeszcze troszke za duzy więc prezentacji na modelce chwilowo nie bedzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
kareninko wspólczuje
![]() ![]()
#4845 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() my juz po teraz karmie wiec jedna reka pisze ![]() na szczepieniu moja dzielna krolewna nawet nie plakala tylko troszke potem na korytarzu ![]() ![]() agusia i kareninka ![]() ![]() ![]() ja sie wiosny i lata doczekac nie moge, mam tyle ubranek..a sukienusia extra Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-18 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Laski, ale pędzicie
![]() I coś o jakichś klubach piszecie i jestem za, tylko, że ostatnio nad jakimś nowym tytułem się zastanawiałam i teraz nie jestem pewna czy by się przydał? ![]() Witamy nową mamusię ![]() Sandra dziękuje za życzenia i śle dużo zdrówka dla Majusi ![]() Ditu, moje wymiary to ok 92-67(poprzednio trochę niedopatrzyłam)-92 i tą małą czarną i z niebieską górą wzięłam L
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-18 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuje zeby pisac i tu i klubie, bo klubie pisalybysmy o tajemniczych sprawach. Na watku jest jakos bardziej czytelnie wg mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||||
Zadomowienie
|
my już pospacerze, ale wiooooooooooosna!!!!!!!!! !!!
![]() aż chce się żyć. Tak więc też dziś zapakowałam Olkę do wózka w kombinezon, ale taki polarkowy i koc akrylowy i musiałam po drodze zakupić lżejszy kocyk ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak dziecko nie lubi lezec na boku i brzuchu to ma WNM??????? Bo Olka moja nie lubi ![]() Cytat:
![]() sukienka o taka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Ela to że nie lubi leżeć to wynika z tego, że chyba jej trudniej....przynajmniej tak to zrozumiałam. A u nas objawy to takie prężenie w literkę c, odginanie głowy, ogólnie asymetria ciałka i straszne zaciskanie piąstek w kapieli. normalnie to o tych piąstach wiedziałam ale u nas nie wystepuje ono zawsze tylko właśnie głównie w kąpieli....Do tego mała tak marudna i absorbująca jest i toteż może być spowodowane WNM bo może jej po prostu dana pozycja nie pasuje lub ja coś pobolewa??? Nie wiem sama, musze trochę o tym poczytać bo jakieś skrawki informacji mam tylko w głowie.
I zazdroszczę pogody.....my już 2 dzień nie byliśmy na spacerku bo za oknem późny listopad.....ja chcę wiosny i słoneczka!
#4850 |
Zakorzenienie
|
Moja lekarka poiedziala, ze Pola jest bardzo silna. A to mi duzo poprailo humor, bo Wasze dzieci waza po 6 kg, to na poczatku dola zlapalam
![]() no i potrafi sie juz przerocc z brzuszka na plecki, choc rzadko narazie ale juz umie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
My już po spacerku,ale mi wiosna zapachniało
![]() Eluś, o objawach znalazłam coś takiego: Kiedy zgłosić się do lekarza? Jeśli któryś z opisanych poniżej objawów wystąpi u twojego maluszka, koniecznie wybierz się z nim do pediatry. Koniec pierwszego miesiąca: • odgina do tyłu główkę i tułów • leżąc na pleckach, cały czas jest zgięty w jedną stronę (jak rogalik) • jest wiotki, nadmiernie senny lub bardzo mało ruchliwy, przelewa się przez ręce • często podczas jedzenia pręży się, denerwuje, wygina • trudno go ubrać, bo nie może ugiąć rączki lub nóżki, całe ciało jest sztywne Koniec trzeciego miesiąca: • główka opada mu do tyłu, gdy podciągasz go za rączki do siedzenia • kiedy leży na brzuszku, nie unosi główki • nie bawi się własnymi rączkami, nie chwyta zabawek albo grzechotki • jest nadwrażliwy, na głos lub dotknięcie reaguje krzykiem, drżeniem oraz sztywnieniem ciała W wieku sześciu miesięcy: • nie przekręca się na boki i na brzuszek • nie bawi się swoimi stópkami • ma zaciśnięte piąstki, mocno trzyma kciuk wewnątrz dłoni • nadmiernie napina stópki (przypominają stopy baletnicy) Karenino współczuję dolegliwości ![]() Kolanosiu ![]() Będzie dobrze, wiem że Ci ciężko teraz, ale jakoś się z tym uporamy i nasze dzieciaki będą rozwijać się normalnie i bez przeszkód ![]() Swoją drogą, to Ci lekarze ![]() Dlaczego tak późno wszystko zauważają, powinni jakoś zwracam nam, niedoświadczonym matkom na to uwagę ![]()
#4852 | |||||||||
Zadomowienie
|
Witam. Ale pędzicie, nadrobić Was graniczy z cudem
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich solenizantów i solenizantek dużych i mały oczywiście ![]() ![]() ![]() Ja bym chyba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do WNM to mojej znajomej synek miał asymetrię i takie wzmożone napięcie że im się obracał w rożku ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |||
Rozeznanie
|
Kuba mnie normalnie rozpieszcza dzisiaj. Wzięłam go do domu, nakarmiłam i znowu zasnął. A dzisiaj w nocy w końcu spał jak aniołek do 6 rano
![]() ![]() STO LAT dla Kropki, Majki i Sandry ![]() ![]() ![]() Tarasia u mnie też są często kupki ze śluzem. Mały jest tylko na piersi, ładnie przybiera na wadze, problemów brzuszkowych brak, więc mam nadzieję, że jest wszystko ok. Ale właśnie często piszą, że jak zobaczysz w kupce krew lub śluz to od razu do lekarza, więc jak tu się nie schizować? ![]() Jestem za ![]() ![]() Witaj ![]() ![]() Moniam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a takie odginanie głowy to jak się złości? (bo moja Olka jak jej coś nie pasuje to się pręży i wygina ![]() ech ciężka ta rola rodzica! a ci głupi lekarze powinni wywiad na każdej wizycie z nami robić i zadawać konkretne pytania, np o tych piąstkach, bo skąd my mamy wiedzieć że jakieś zachowanie/objawy są niewłaściwe??!!! wkurza mnie to ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wreszcie nadrobiłam co naskrobałyście ostatnimi czasy. Tydzień byłam w szpitalu a potem dwa tygodnie zajęło mi nadrabianie postów ![]() ![]() Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2010-03-18 o 15:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ale dzis pedzicie jak tak dalej pojdzie to juz dzis bede zakladac nowy watek ![]() Ja tylko na chwilke bo nie pisze od siebie, dzis znow caly dzień na budowie spedzam z mezem wpadlismy tylko cos zjesc do tesciowej i znow budowa chcemy wykorzystac to ze Tz ma wolne ![]() Nawet was teraz nie nadrabiam bo nie mam bardzo czasu ale w domku napewno to zrobie. Prosze tylko o dostarczenie zdjec tych ktore nie dostarczyly ![]() Witam nowa mamusie Karolinko bardzo cie prosze abys wkleila zdjecie samego Bartusia poniewaz bedzie mi potrzebne do galeri jaka chce stworzyc w nowym watku na pierwszej stronie, bo rowniez i ciebie tam dopisze ![]() Wszystkiego naj najlepszego dla dzisiejszych lubilatow ![]() ![]() ![]() ![]() No to chyba tyle uciekam konczyc herbate i do pracy ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-03-18 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo bez sensu, co mamy rozdzielić tematy na klub i forum?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
coś mi nie wyszło to cytowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
suonko
![]() ![]() a jak urodzila to wazyla 2850g ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xpressja piękna sukienusia ![]() Z tą asymetrią to jak są wątpliwości najlepiej do neurologa iść, lepiej sobie nie wmawiać, że cos dolega maluszkowi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.