|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Karolina84 milo ze sie odezwalas. Sliczna z Ciebie mamusia a Adas slodziutki. nie ma co sie wstydzic. my tu ogolnie mile jestesmy..
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Dziołchy, mam w domu słoiczek marchew z ziemniakiem, bo TŻ był wieczorem w sklepie, a nie było samej marchewki.
Mogę mu dać od razu taki dwuskładnikowy, czy muszę drałować do sklepu po samą marchewkę ![]()
#4803 |
Zakorzenienie
|
No to moze Pietrusia by zalozyla klub??
#4804 |
Zakorzenienie
|
Taa, mów za siebie
![]() Ja to nie dość, że raszpla to jeszcze wredna jestem jak nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- A gdzie Pietrusia? A może Ty założysz ? ![]() Załóż, załóż ![]()
#4805 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() Ja do was czasami wpadam jestem mloda mamusia lutowa ![]() ![]() zainspirowalyscie mnie tym klubem ![]() ![]() ![]() bo ja tez niestety musze sie wstrzymywac z pisaniem bo wiem ze mnie podczytuja ![]() wiec pliz pliz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Asiulka wchodzisz w swoje ustawienia, klikasz w kluby i tam jest "załóż klub" możesz ustawić żeby był prywatny i rozsyłasz zaproszenia do klubu zainteresowanym
![]()
#4807 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a mój synek to ma fałdke na fałdce, to taki jeden wielki serdelek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Próbowałam cytować ale nie wiem jak mi to wyjdzie bo za dużo postów na wizażu nie zostawiłam ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Ja zaczynałam od pojedyńczych składników, które podawałam przez 3dni i potem włączałam kolejne warzywko czy owoc. Myśle że tak bezpieczniej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() witaj Karolina ![]() Ja uciekam na szczepienie niebawem, trzymajcie kciuki pliiisss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ziemniak chyba bardzo uczulający nie jest ![]() Kurcze, kusi mnie ten słoiczek ![]()
![]() |
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Zabieram się za nadrabianie
![]() ![]() Na sam pierw życzonka dla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że cycunie już ok ![]() kciuki za szczepienie... Cytat:
Po urodzeniu zaczęły mu rosnąć blond, więc w pewnym momencie wyglądał kosmicznie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ziemniory ani nie są zapierajace, nie są alergizujące... a jak tylko 10% to spokojnie jak położna mi mówiła o rozszerzaniu diety to powiedziała ze przez tydzien 2 tygodnie jednoskładnikowe a pozniej powoli 2 składnikowe i wlasnie mowila zeby jako 2 składnik pierwszego wprowadzac ziemniora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
Bromi - na ja tak samo chodziłam z małym na wizyty jak Ty, ale żałuje ze nie byłam w ciągu tej 6-tygodniowej przerwie...
Witam również nowe wątkowiczki ![]() Dziewczyny ale wy macie tempo ja znów nie umię nadrobić,, czy wy innych zajęć nie macie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziewczyny a macie coś o WNM chodzi mi o ćwiczenia które mogę robić w domu z małym już dziś. szukam w necie i nic, nie ma fotek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
a co to WNM ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Zadomowienie
|
Jestem jestem..
czytam was na biezaco ale w ogole nie mam humoru, jestem zdolowana, zakompleksiona,niezmotywo wana do niejedzenia slodyczy, brzydka, gruba, zla(nie wiem na kogo ani na co), samotna (przez brak mojego tz'ciora) i w ogole nic mi sie nie chce :/ nawet wlosow myc mi sie nie chce ani nog golic a mam juz tajge tu i owdzie :| Tato? jak to tato.. padaczka wiem od czego mu sie wziela ale nawet nie chce o tym pisac bo az wstyd:/ lekow brac nie chce w dalszym ciagu trzeba je w niego wmuszac.. do lekarza nie chce isc i ciagle jest uparty jak osial i nie da sobie nic przetlumaczyc Tz ciagle na szkolce i mam dosc juz siedzenia samej:/ wszystkie "kolezanki" nie maja czasu dla kolezanki z dzieckiem bo po co im taka:|? moj tz zawsze mowil do mnie "misiu, kotku" a teraz "mamo" :/ i tak samo moj najlepszy kolega.. zawsze bylo Aga, Agus a teraz "mamuska" :/ wkurza mnie to bo to ze mam dziecko nie oznacza ze nie jestem juz kobieta i nie potrzebuje milych slow.. co jeszcze? zarosla mi dziurka od kolczyka w pempku.. :/ a zreszta i tak juz nigdy nie pokaze mojego brzucha z wielkimi rozstepami :/ nawet rozstepy mam na ramionach! kur.. :/ eh do dupy to wszystko ![]() z dobrych wiadomosci .. Filip zaczyna raczkowac:| tzn prubuje raczkowac.. podciaga tylek do gory i prubuje sie odepchac nogami nieraz mu wyjdzie to sie cieszy.. ale jak mu dam cos pod nogi zeby mogl sie odepchac to cale lozko przejdzie w wzdluz i w szerz.. Bylam u pediatry bo filip cos kaszlal (ale na szczscescie nic mu nie jest tylko najprawdopodobniej zakrzusza sie slina) i pytalam o to raczkowanie to mowila ze bardzo dobrze ze juz zaczyna bo jest to oznaka ze si szybciej rozwija i jest silnym i zdrowych"pampuchem" wazy 8200kg grubasiu.. i co jeszcze? nic.. do dup* ![]() aa.. mowilam tztowi ze jestem zmeczona i czuje sie jak w wiezieniu.. i ze chcem zeby zawiozl mnie i Filipa do mojej kolzenaki bo mieszka jakies 4 km od nas. Ona prosila zebym przyjechala bo chce filipka zobaczyc i jej mama tez by chciala a tz powiedzial ze mnie nie zawiezie bo brat tej kolezanki zawsze na mnie lecial i mi slodzil i podrywal i ja nie mam prawa u niego w domu prrzebywac.. trafi mnie zaraz:[ a jesli chodzi o klub to jestem za ![]() przepraszam za humor i za to ze sie troche nie odzywalam ![]() ![]() ![]() ![]() aaa macie na oku jakies chodziki? ja mialam ni zaopatrzac sie w tego typu sprzet ale jednak chyba sie zaopatrze .. http://www.allegro.pl/item955090042_...ys_gratis.html ten mi sie podoba Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||||||
Zakorzenienie
|
haj babole!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Nowa! ![]() Cytat:
Jak ktoś sie odezwie tutaj i da sie poznac to weźmiemy go do klubu. A tak nie ma śledzenia nas. Ja czesto podczytywalam mamusie wrzesniowe, ale normalnie pare razy sie tam odezwalam. I szkoda ze ich nie ma do czytania, ale przeciez sa fajna paczka, znaja sie już dlugi czas i fajnie ze moga sobie prywatne rzeczy pisać. Wiecie że my się już też blisko rok znamy????? Cytat:
![]() Ide budzić Księcia, coś za dlugo dziś podsypia... Stęskniłam się ![]()
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pamiętaj ze wizażowi grupa wsparcia działa na full obrotach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
hej!normalnie codziennie czytam choć ostatnią stronę,bo na resztę brakuje mi czasu
![]() OLI wstaje o 6 rano potrzebuje tyle uwagi że wyjscie do wc to nie lada wyczyn nawet pranie wieszamy razem ![]() ![]() ze spaniem w domu to jakaś porażka śpi po 10-15 min dlatego po 3 -4 godziny spędzamy na dworze jak pogoda pozwala ![]() ![]() Co do klubu to jeśli mogę to poproszę o zaproszonko jak będzie już założony ![]() ![]()
#4820 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mi do powrotu do pracy został miesiąc ![]() Kurcze ja piję tylko inke albo anatola i nie czuje jakiegoś nadmiaru... ![]() Z kału robiliście tylko posiew czy jeszcze coś? Bo ja chciałam zrobić badani Zosi i nie wiem jak je nazwać... Cytat:
![]() eee no co ty, fajnie się czyta posty no i nowe słówka można poznać ![]() Cytat:
![]() ![]() moniam85 dobrze, że już o tym wiecie ![]() ![]() asioczka zdjęcie superanckie ![]() ![]() ![]() ![]() A my dziś miałyśmy pobudkę o 5:30 bo o 4 budzik mnie nie obudził ![]() ![]() ![]() Zanim ja naskrobalam tego posta to tu prawie strona przybyła ![]()
Zosia ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-03-18 o 09:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
no to super.. i zdjec wiecej bede wklejala w klubie
![]() teraz uciekam bo tz zabiera mnie gdzies na rynek.. randka to nie bedzie bo dzieciarnia z nami ale zawsze. Agusiu oj wspolczuje ci bardzo tego dola.. am nadzieje ze sie pozbierasz szybko ![]()
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ponawiam pytanie: ile macie teraz karmień? dzięki Zatoka, Ty odpowiedziałas ![]() Wszystkiego najlepszego dla Kropki ![]() ![]() dla Sandry ![]() i Maji ![]() ja musze wylączyć wizaż, bo jak za dużo siedzę to mi cały dzien rozbijacie ![]() A tu juz 11 ![]() Do miłego potem zobaczenia ![]()
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
Pietrusiu zdjecie na strone glowna dla Ciebei jest na str 137 post 4099 zdjecie pierwsze
![]()
#4824 |
Zakorzenienie
|
Na resztę postów odpowiem później bo Madzia mnie woła
![]() z ważniejszych rzeczy: Agusia - dobrze, że sie odezwałaś ![]() Jestem za klubem ![]() Witam nowe Mamusie - brawo za odwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||||||
Zakorzenienie
|
Bogus
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agusia uszy do góry ![]() Kropka sto lat ![]() Byliśmy na badaniach ale krzyczał ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam najlepiej smakuje szpinak z ziemniakami i zupka jarzynowa, no i szpinakiem to moj syn mnie równo załatwił bo ja tu pakuje mu łyżeczkę do dziobka a ten jak kichnął tak byłam cała zielona ![]() Cytat:
O problemach z moimi rodzicami pisać nie będę bo to cała litania by się zebrała. A Ty musisz sie wziąść w garść bo Twój synuś potrzebuje uśmiechniętej mamusi - Ty jesteś jego całym światem i niech ten świat będzie kolorowy! U nas jest ok 5-6karmień na dobę plus półsłoiczka obiadku i czasem też jakiś mały deserek popołudniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem za założeniem, tylko któraś musi to zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do chodzików to my nie kupujemy, rozmawiałam z moim ortopedą i on mówił, tak jak czytałam w gazetach i w necie, że one wydłużają naukę chodzenia i zaburzają pracę mięśni. Ja dzisiaj znowu zdycham przez @. To juz trzecia @, a ja umieram jak przy pierwszej, TŻ-et został w domu i opiekuje się Alą (są na spacerku) bo ja nawet małej podnieść nie mogę, a co dopiero się schylić. Czekam już na 6 kwietnia, idę wtedy do gina i dostanę tabletki. A z nowości to my dzisiaj próbujemy dyni z ziemniakami, zobaczymy jak będzie smakowało ![]() Aha i zgodnie z instrukcją dołączam zdjęcie ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() bosssszzzzzzzze ile musiałam nadrabiać! ![]() tak więc zacznę od priorytetów: KROPKA ![]() ![]() dla Sandruni i Maji ![]() ![]() Konspi- nam wychodzi 5-6 posiłków na dobę karolina - witaj!!!! śliczna jesteś i masz fajnego,przystojnego Synka. moniam- nic nie zaniedbałaś, skąd mogłaś wiedzieć? nie martw się, pochodzicie na rehabilitację i będzie dobrze! ![]() Brombi- ja myślę że możesz dac słoiczek ![]() Konspi- racja, to już rok będzie jak mu tu ![]() Aguś- ![]() ![]() Głowa do góry, Wiki potrzebuje uśmiechniętej Mamusi! ![]() i właśnie Sexy się nie odzywa!!!!!!! ale jesteście spostrzegawcze, ja tam nigdy nie zaglądałam kto nas podgląda, ale jakoś mi to chyba by nie przeszkadzało. Ale za klubem jestem, za Wami pójde na koniec świata ![]() to lecę na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Ditu77 ślicznego masz synka a włosi ma cudo
![]() Aguś nie martw się ja też nie mam tutaj za dużo znajomych i też niestety siedze sama prawie cały dzień ![]() ![]() Także też mnie to dobija ![]() Karolinko witam ![]() Wszystkiego Dobrego dla Małych Jubilatów ![]() ![]() ![]() Kropcia Sto Lat ![]() ![]() ![]() Boguś współczuje teściowej a mały Tobie śpi w dzień? Może mu nie daj spać w dzień to może uda się go przestawić. Moja też poźno chodzi spać ale to jest północ czasem 1:00 i też śpie poem do 11 albo nawet do południa. Moje dziecko jak zaczeło 4 miesiąc je co godz. i to w nocy a w dzień co 1,5 nie wiem co jej się stało w nocy jak smoczka chce jej dać to wypluwa i rzuca się więc przedłuzanie smoczkiem to teraz nie lada wyzwanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moniam85 absolutnie nie dobieraj sobie do głowy, że to twoja wina! skąd ty mogłaś o takich rzeczach wiedzieć? Brak doświadczenia w zupełności cie usprawiedliwia. Najważniejsze, że już wiadomo i teraz podejmujesz kroki żeby wszystko naprawić! ![]() czy ja wiem... ostatnio nieźle wystraszyłysmy jedna mamusię ![]() mam do was 2 pytanka techniczne. 1. Czym myjecie smoczki i butelki? mydło czy płyn do mycia naczyń? 2. W co ubrac malucha na spacer kiedy na polu 10C? jak było -5 to wiedziałam, że ubieramy się na cebulkę a teraz? Wystarczy body z długim rękawem, welurowy dresik i kombinezonik welurowy ? i jakiś koc na to? ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Aguś pewnie każda z nas ma takie chwile słabości... ja też zcasem mam wszystkiego dość, chciałabym się wreszcie porządnie wyspać, napić wina, poprzytulać z tż wieczorem przy świecach - a tu doopa! jest taki maluszek, który poprzestawiał nam wszystko w życiu no i cóż. trzeba się z tym pogodzić ![]() Proszę o uśmiech! ![]() no i najważniejsze: Kropeczko : http://www.youtube.com/watch?v=uiwvT...eature=related i wszystkiego najlepszego dla Sandruni i Mai |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.