|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
witam dziewczyny
Ja dzisiaj na obiad robię rosołek (jest już od wczoraj) i udka z kurczaka z ziemniaczkami i sałatką z buraków i papryki. Tylko ziemniaki muszę obrać i makaron ugotować. Wczoraj zrobiłam ptasie mleczko ze smacznego wizażu, jeszcze nie próbowałam ale wygląda smacznie to takie udawane ptasie mleczko z białek i galaretki zdam relacje później. Mamy kota górnika przez ostatnie dwa miesiące paliliśmy brykietem ekologicznym z otrębów zbożowych ale teraz w młynie popsuła się maszyna i musimy węglem palić wczoraj wieczorem wyszła z węglarki cała morda czarna, łapy przednie aż do ramion brudne, całe szczęście sama się umyła
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Cytat:
kobieta jest bardziej podatna na zakażenia w pochwie. Ja raz miałam zapalenie grzybiczne ale dopiero po roku brania tsbletek, a tak to kilka razu w roku problemy z pęcherzem, i to jest właśnie przez seks. Trzeba się dobrze wyszorować przed seksikiem No niestety są wady i zalety brania tabletek, odkąd ja nie biorę to pęcherz jest oki a tam na dole wiadomo, bo w gumce wiem co to za ból, bo też go przeżywałam
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tabsy, to już sie cieszę, ze je niedługo odstawiam Tyle, ze ja tabsy biorę prawie 5 lat, a w sumie nie tak dawno zaczęły sie te problemy ![]() jak będę w POlsce musze isć do gina tak czy siak, bo cytologia nie jest zadowalająca. raz robiłam, drugi raz po miesiącu (wyszło lepiej) i mam powtórzyc za pół roku (czy jakos w maju) ech... |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj dopiero z serwisu wróciliśmy kilka minut po 24 i po zjedzeniu jedliśmy me ciasto ![]() nie ma co, shrek piękny i dobry wyszedł ![]() anika222 moja chrześniaczka w maju skończy 3 latka i też tak fajnie gada ale jak!!! normalnie zaskakuje mnie. Zabójcze: "gdzie Andziej?" hahahaha powala mnie tym ostatnio jak miałam ją u siebie na dwa dni, to wujka z moim szwagrem pomyliła ej dziewczynki "w ogóle" pisze się właśnie tak, a nie 'wogule'
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakies kartki obrazki z okazji Wielkanocy?? musze narysowac świateczna kartke do pracy i nie mam inspiracji
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy braniu pigułek zwiększa się możliwość zapaleń, tak jak pisała atomufka dawka spora, po których miałam koszmary nocne Ale pomogło, bo od tamtej pory nic, czyli jakiś rok? I z tych względów nie chcę wracać do pigułek, bo nie będzie mnie stać na leczenie później... Magda życzę szybkiego powrotu do zdrowia ponoć jak nasmarujesz od środka jogurtem naturalnym to też pomaga, chociaż na trochę. Albo herbata miętowa. Zaparz miętówkę, to nie będziesz tego bólu czuła i kładź się spać, przynajmniej na trochę o tym zapomnisz. Mi takie sposoby pomagały chodź na chwilkę ![]() Cytat:
ja nie mogę się doczekać, po obiedzie będzie kawałeczek a dziś robię kopytka ze szpyrkami i kapusta kiszoną
|
|
#4837 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
Jak weekendzik leci? Byłam wczoraj na "Alicji w krainie czarów" i wróciłam bardzo zawiedziona. Myślałam, że film będzie sporo lepszy, jak na reżysera i obsadę, ale się zawiodłam. Film jakiś taki z przypadkowych scen, główna bohaterka bez życia, szkoda. Cytat:
![]() Cytat:
SSR - widzę, że szalejesz z remontem na całego. Tak trzymać. Cytat:
Cytat:
A co do problemów zdrowotnych - ja po przyjeździe tutaj miałam kłopoty i myślę, że to przez zmianę otoczenia i używanej chemii i wody. Ograniczyłam proszki, ekstra płukanie, do podmywania płyn do higieny intymnej (przetestowałam parę, w końcu ostał się Cleanic, przywieziony z Polski). Spróbuj z szarym mydłem w płynie, pomaga zwłaszcza w połogu. Cytat:
![]() Cytat:
Mój kiedyś wlazł do popielnika, wytarzał się tam i wylazł cały w pyle, więc miał mycie i trzepanie futra nad wanną. Od tej pory nie zbliża się do popielnika ani do węgla, bo się chyba boi powtórki z rozrywki.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2010-03-14 o 12:32 |
||||||
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie śniegu napaćkało, normalnie z 10 cm
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
No kochane dziekuje z kliczki
jutro Was jeszcze pomecze i moze dzis wieczorem. Bo z 10ego miejsca skoczylam na 6:P Martuchy kompter dobrze wskazuje:Pacha chcialam sie Wam pochwalic, ze zmówiłam welon: http://allegro.pl/item947516767_p_lu...ety_15_zl.html chyba taki skromny wystarczy do mojej dosc strojnej sukni ![]() Sukienke mam ecru a welon kolor ivory, ale to chyba tylk odcieniem lekko sie różnia ![]() Maja jaki avatar |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane,
dawno mnie nie było Nadgodziny w pracy a potem biegiem na fitness (srednio co 2 dzien, czasem co dzien) i najczęściej ok 20-21 jestem dopiero w domu.Z mężem widze sie z godzinkę.... Gdy wróce, wezme prysznic i spac. Nie mam siły na nic ! Ta przeprowadzka mnie dobiła Ojjj aby tak się czas mógł o 1 rok cofnąć gdy byłam samodzielna i niezalezna........Domi kliknelam. Widzę ze zachwalacie jakiegoś shreka, zaraz pokukam co to za pysznosci Chociaz ja wlasnie wziełam sie za odchudzanie, dodatkowo 14 dzień robię 6 Weidera na brzuszek, efekty są i to niezłe ! ![]() Marta ankiete wypelniłam
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-03-14 o 13:09 |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka moja kiedyś wlazła do pieca i się tak przestraszyłam że wejdzie głębiej i nie wyjdzie że tak z nią walczyłam żeby ją wyciągnąć, że do tej pory mam blizny
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że sie odezwałas, tylko szkoda, że taka zabiegana... bidulko... heh trzymaj sie tam jakoś i mam nadzieje niedługo się cos zmieni, oczywiście na lepsze
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze mnie ktoś pamieta ![]() ![]() ![]()
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
tu juz wszystko przeszukałam i raczej nic fajnego nie znalazłam. dlatego prosba do Was czasem posiadamy cos w prywatnych zbiorach- szczegolnie dziewczyny pracujace w szkole lub przedszkolu
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mozecie mi polecic jakiś fainy kurs angielskiego potrzebuje powtorki bo juz duzo zapomniałam tak na średnio zaawansowanym poziomie a jakos sama nie znajduje na necie nic sensownego
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba Cię ściągnełam myślami pisałyśmy nawet niedawno o Tobie, fajnie że zajrzałaś.Ddaaiissyy starcza Ci doby na te wszystkie czynności o których piszesz? podziwiam za wytrwałość odnośnie A6W ![]() ja zaczęłam w zeszłym roku i padłam po tygodniu :/
|
|
|
#4847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Własnie ledwie ledwie wystarcza mi doby, bo z pracy nieraz i nie dwa zamiast wyjsc o 16, wychodzę 17 czy przed 18 i potem nim przez cały Krk się przebije w mega korkach i dotrę na fitness to juz przynajmniej 19.... Ja siebie tez za A6W podziwiam, ze juz 14 dni za mna, ale bedzie coraz trudniej. Na szczęscie w klubie do ktorego chodzę na zajęcia równiez co dzień odbywaja sie równiez spotkania A6W więc czesto cwiczę w grupie, zawsze to razniej i bardziej motywująco.Spróbuj jeszcze raz bo naprawde widze postęp ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- słyszałam dobre opinie o Metodzie Callana.. jak w praktyce to wyglada, niestety nie wiem- nie próbowałam. Kolezanka uczy się tą metodą własnie celem odświeżenia ang. ktory mocno już zapomniała
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Wracając do tego chorego pęcherza to ja mam teraz zgryz .... otóż z jednej strony zaraz po przytulankach należy się od razu dokładnie umyc, natomiast przy starankach trzeba leżec z żołnierzykami w środku - i tu jedno kłóci się z drugim. Coś za coś, chyba.
domi7ks przypomnij jeszcze jutro o klikaniu, bo wstyd się przyznac, ale ja często zapominam i klikam dopiero jak przypomnisz ddaaiissyy ja też zastanawiałam się gdzie się podziewasz
|
|
#4849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle, że moje mięśnie są tak zastane, że aż wstyd i jak sobie pomyślę, że kiedyś byłam w stanie dziennie z 300-400 brzuszków natrzaskać to nie chce mi się wierzyć, że to ja je robiłam. A jak mieszkanie w Krakowie, oprócz korków które są minusem? lepiej niż w Częstochowie?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobitki!
Ale u mnie paskudna pogoda Pada śnieg z deszczem i wieje okropnie, a tak chciałam iść na spacer albo na rower i pupa W zamian za to chyba zaraz sobie zrobię kawusię z pianką i kawałek ciasta - w ogóle zarąbiste ciasto zrobiłam (skromna jestem, wiem).No i obiad też mi niezły wyszedł - zrobiłam roladki schabowe nadziane serkiem topionym ziołowym i pomidorkiem, do tego ziemniaczki i marchewka z groszkiem Rodzinka zachwycona Już myślę co by tu zrobić za 2 tyg na obiad w niedzielę ![]() Mężuś kupił mi hula-hop Bo się uparłam, że będę kręcić. Cholerka, jak byłam młodsza, to jakieś prostsze to było Ale spoko, nie poddam się tak łatwo. Drugiego dnia już mi lepiej szło, więc jeszcze troszkę i się wyrobię ![]() A tak w ogóle, to marzę o wiośnie, żeby już było ciepło, to by się poszło na rower, na długi spacer... |
|
|
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własciwie to przyjezdzam co weekend, poki co 2 x tylko nie byłam, od 01. stycznia.Cytat:
Naprawdę często o Was myślę I żałuję ze nie jestem na bieżąco ze wszystkimi newsami Być może od kwietnia dojdzie jeszcze jedna dziewczyna do pracy to może jakoś sie rozluźni - choc nic pewnego... bo lada chwila ruszy chyba kolejny nabór wniosków i wszystko na to wskazuje, że bede je musiała oceniac a to juz wiąże się z praca dzień w dzien do 20-21... czasem i weekendy (przez okres ok 1.5-2msc) w zależnosci od tego ile wniosków wpłynie ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Mam takie z hmm jakby to powiedziec -z bolcami, które mialy pomoc rozbijac tłuszczyk W pewnym momencie mialam siniaki juz Podobno od czwartku ma sie ocieplic !! Do srody pada snieg.. to za TVN Meteo Btw ale Ty pyyyyyyyyyyszne rzeczy gotujesz ! MNIAM
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie po przytulankach nie lece od razu myc
i nigdy mi nic nie bylo. a stosowalismy tabletki, gumki, zel nawilzajacy oraz brak zadnych zabezpieczen. w konfugiracji dowolnej. ![]() ktosia co to za ciasto ?
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Paskudna pogoda, niskie ciśnienie, od trzech dni mi pęka głowa, na szczęście po tabletce przechodzi. Cytat:
Ja upolowałam tam jedne baleriny, podobały mi się tez inne, ale żeby się nie wodzić na pokuszenie, przestałam tam zaglądać. Jak skończe pisać prace mgr to sobie w ramach nagrody kupie kolejne Musze się jakoś motywować![]() Zmykam, za chwilę znajomi przyjdą, jakaś rozrywka po zapracowanym weekendzie mi się nalezy a co
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u nas tez pogoda paskudna, sypie snieg z deszczem zaraz przyjezdzaja rodzenstwo tza wiec bedzie kawka i kolacja piozniej I rozdzal pracy licencjackiej okej, za 2 tygodnie oddajemy II w ogóle pisze się "w ogóle"
|
|
|
|
#4855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiałam się co tam u Ciebie słychać ![]() Cytat:
- dla powtórki gramatyki - English Grammar in Use autor: Raymond Murphy - świetne repetytorium, trzecia edycja ma dołączoną płytkę z ćwiczeniami, - słownictwo - tylko konwersacje. Szybkość reakcji, wymowę - tego przez kurs w internecie się nie nauczysz. Ja miałam lekcje z anglikiem, czytałam podesłany przez niego artykuł, potem gadaliśmy o nim i o rzeczach z nim związanych, - we wakacje intensywny kurs - 3 tyg., dzień w dzień kilka godzin - chyba najlepszy do szybkiego odświeżenia wiadomości. Metoda Callana jest dobra, ale jak dla mnie na początek, żeby w ogóle zacząć mówić, później niestety aby poprawić wypowiedzi trzeba czegoś więcej. Gdzieś miałam stronki polecane przez lektorów do nauki, jak znajdę to Ci wrzucę. No i najważniejsze - systematyczność. Choćby się świat walił o określonej godzinie siadasz do lekcji i nie ma bata. Codziennie. Powodzenia w nauce.
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
taaa... trzeba sobie jakieś zmiany i atrakcje w życiu zapewniać
Cytat:
![]() Prawie, jak pewien słynny klient, który zadzwonił do tepsy, że po dwóch tyg. chce zrezygnowac z neo, bo "przejrzał już cały internet" biedak nie wiedział, że u góry się adresy stron wpisuje i cały czas oglądał tylko stronę startową tp...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-14 o 15:06 |
|
|
|
|
#4857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za Częstochową zawsze przemawiało będzie więcej "za" w końcu to Twoje rodzinne strony i jak to mówią wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Cytat:
Baju ja wchodzę w piątek tak jak niby mają wskakiwac nowe zamówienia tyle, że nigdy nie jestem na czas... a na siedzenie caly dzien przed kompem szkoda czasu marnowac, mam cichą nadzieję, że zanim nadejdzie wiosna coś upoluję mąż mnie wysłał na zakupy po coś słodkiego a w zamian za moją wycieczkę on zmywa po obiedzie
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-03-14 o 15:17 |
||
|
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wierz mi, że nie ma za duzo "fajnych" stron z ktorych można cos wykorzystacA ja dziś siedze cały dzien przed kompem w poszukiwaniu ciekawych aranzacji. domek sie jeszcze nie buduje, a ja juz w glowie tysiace pomysłow
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajomym też się dom budował a w międzyczasie sobie myśleli jakby to tu urządzić i dzięki temu sporo rzeczy kupili w promocji jak panele czy sprzęt AGD bo były wyprzedaże, a że im się nie spieszyło to na nie poczekali
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to dlatego, że dla mnie jedzenie to forma "hobby" bo lubię dobre i niebanalne jedzenie i dlatego staram się tak gotować.Co do hula-hop, to ja już po dwóch dniach czuję zakwasy na brzuchu (pomimo tego, że chodzę 2 razy w tyg na aerobik), więc na pewno jest to wysiłek. Ciasto wg przepisu Ewy Wachowicz. Bez pieczenia. Dać przepis? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

to takie udawane ptasie mleczko z białek i galaretki
zdam relacje później.
przez ostatnie dwa miesiące paliliśmy brykietem ekologicznym z otrębów zbożowych ale teraz w młynie popsuła się maszyna i musimy węglem palić 

mam jeszcze globulki od gina, ale one to raczej na noc. i tez nie wiem czy brac całą serię, czy tylko jedną aby mnie tam "oczyściło:
kobieta jest bardziej podatna na zakażenia w pochwie. Ja raz miałam zapalenie grzybiczne ale dopiero po roku brania tsbletek, a tak to kilka razu w roku problemy z pęcherzem, i to jest właśnie przez seks. Trzeba się dobrze wyszorować przed seksikiem
i tabsy, to już sie cieszę, ze je niedługo odstawiam
i po zjedzeniu jedliśmy me ciasto 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
biedak nie wiedział, że u góry się adresy stron wpisuje i cały czas oglądał tylko stronę startową tp...