Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 11:45   #4831
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

witam dziewczyny

Ja dzisiaj na obiad robię rosołek (jest już od wczoraj) i udka z kurczaka z ziemniaczkami i sałatką z buraków i papryki. Tylko ziemniaki muszę obrać i makaron ugotować.
Wczoraj zrobiłam ptasie mleczko ze smacznego wizażu, jeszcze nie próbowałam ale wygląda smacznie to takie udawane ptasie mleczko z białek i galaretki zdam relacje później.
Mamy kota górnika przez ostatnie dwa miesiące paliliśmy brykietem ekologicznym z otrębów zbożowych ale teraz w młynie popsuła się maszyna i musimy węglem palić więc stoi sobie węglarka a kot w niej grzebie i wyjada drobne węgielki wczoraj wieczorem wyszła z węglarki cała morda czarna, łapy przednie aż do ramion brudne, całe szczęście sama się umyła

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:46   #4832
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

wczoraj imprezka bardzo się udała. wrócilismy po 2 nad ranem męzul dalej jeszcze śpi. ja się tylko w nocy obudziłam bo mnie suszyło a potem o 8 rano bo... dostałam stanu zapalnego (tam na dole) nie mam pojecia od czego buuuuuu. szybko się wykąpalam, posmarowałam Clotrimazolem i czekam aż przejdzie mam jeszcze globulki od gina, ale one to raczej na noc. i tez nie wiem czy brac całą serię, czy tylko jedną aby mnie tam "oczyściło: od czego on pieprzony stan zapalny się robi a ja przeciez tak niedawno (w połowie grudnia) zakonczyłam moje 3 miesięczne leczenie
A myślisz, że od czego??? od brania pigułek i uprawiania seksu bez gumki kobieta jest bardziej podatna na zakażenia w pochwie. Ja raz miałam zapalenie grzybiczne ale dopiero po roku brania tsbletek, a tak to kilka razu w roku problemy z pęcherzem, i to jest właśnie przez seks. Trzeba się dobrze wyszorować przed seksikiem
No niestety są wady i zalety brania tabletek, odkąd ja nie biorę to pęcherz jest oki a tam na dole wiadomo, bo w gumce wiem co to za ból, bo też go przeżywałam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:52   #4833
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A myślisz, że od czego??? od brania pigułek i uprawiania seksu bez gumki kobieta jest bardziej podatna na zakażenia w pochwie. Ja raz miałam zapalenie grzybiczne ale dopiero po roku brania tsbletek, a tak to kilka razu w roku problemy z pęcherzem, i to jest właśnie przez seks. Trzeba się dobrze wyszorować przed seksikiem
No niestety są wady i zalety brania tabletek, odkąd ja nie biorę to pęcherz jest oki a tam na dole wiadomo, bo w gumce wiem co to za ból, bo też go przeżywałam
Jesli to przez sex i tabsy, to już sie cieszę, ze je niedługo odstawiam

Tyle, ze ja tabsy biorę prawie 5 lat, a w sumie nie tak dawno zaczęły sie te problemy
jak będę w POlsce musze isć do gina tak czy siak, bo cytologia nie jest zadowalająca. raz robiłam, drugi raz po miesiącu (wyszło lepiej) i mam powtórzyc za pół roku (czy jakos w maju) ech...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:54   #4834
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

w waszej sytuacji najlepszym rozwiązaniem byłoby wyjechać za granicę do pracy i trochę odbić się finansowo. Tylko jedźcie razem, przecież nic was tu nie trzyma, oboje młodzi jesteście, i zarobicie sobie trochę na przyszłość, i od razu będzie wam się lepiej żyło
właśnie dziś będę z nim o tym rozmawiać, chodź ja nie chciałabym jechać w ciemno, bo się boję wczoraj dopiero z serwisu wróciliśmy kilka minut po 24 i po zjedzeniu jedliśmy me ciasto
nie ma co, shrek piękny i dobry wyszedł

anika222 moja chrześniaczka w maju skończy 3 latka i też tak fajnie gada ale jak!!! normalnie zaskakuje mnie. Zabójcze: "gdzie Andziej?" hahahaha powala mnie tym ostatnio jak miałam ją u siebie na dwa dni, to wujka z moim szwagrem pomyliła bo brat tż jest bardzo podobny do niego i zwątpiła: 'to nie jeśt Andziej??" nie, wujek Przemek mój szkrab

ej dziewczynki "w ogóle" pisze się właśnie tak, a nie 'wogule'

Stary 2010-03-14, 12:05   #4835
india83
Zakorzenienie

dziewczyny macie jakies kartki obrazki z okazji Wielkanocy?? musze narysowac świateczna kartke do pracy i nie mam inspiracji
Stary 2010-03-14, 12:11   #4836
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli to przez sex i tabsy, to już sie cieszę, ze je niedługo odstawiam

Tyle, ze ja tabsy biorę prawie 5 lat, a w sumie nie tak dawno zaczęły sie te problemy
jak będę w POlsce musze isć do gina tak czy siak, bo cytologia nie jest zadowalająca. raz robiłam, drugi raz po miesiącu (wyszło lepiej) i mam powtórzyc za pół roku (czy jakos w maju) ech...
Innym przychodzi to wcześniej, a innym później, ja miałam po roku już problem.
Przy braniu pigułek zwiększa się możliwość zapaleń, tak jak pisała atomufka czyli seks bez gumki, facet od siebie też daje trochę bakterii i akcja gotowa. Najgorsze z możliwych to jest ten pęcherz! Mi pomógł na receptę 'cipronex' dawka spora, po których miałam koszmary nocne poważnie mówię(budziłam się z krzykiem) ale za to miałam głęboki sen Ale pomogło, bo od tamtej pory nic, czyli jakiś rok? I z tych względów nie chcę wracać do pigułek, bo nie będzie mnie stać na leczenie później... Magda życzę szybkiego powrotu do zdrowia ponoć jak nasmarujesz od środka jogurtem naturalnym to też pomaga, chociaż na trochę. Albo herbata miętowa. Zaparz miętówkę, to nie będziesz tego bólu czuła i kładź się spać, przynajmniej na trochę o tym zapomnisz. Mi takie sposoby pomagały chodź na chwilkę

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry my z mężulkiem po porannej kawce i kawaleczku shreka - udało sie wyszedł smaczny i nawet biszkopt sie udał musiałam go przekroić po za wysokie by było a piekłam pierwszy raz w życiu normalnie dumna jestem z siebie
a Ty panikowałaś ja nie mogę się doczekać, po obiedzie będzie kawałeczek a dziś robię kopytka ze szpyrkami i kapusta kiszoną

Stary 2010-03-14, 12:28   #4837
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim
Jak weekendzik leci? Byłam wczoraj na "Alicji w krainie czarów" i wróciłam bardzo zawiedziona. Myślałam, że film będzie sporo lepszy, jak na reżysera i obsadę, ale się zawiodłam. Film jakiś taki z przypadkowych scen, główna bohaterka bez życia, szkoda.

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
LABRADOR-MA MC
mA BLYSZCZACA BO OSTATNI ZEZARL TABLETEK NA SIERSC JAK NIEBYLO NIKOGO W DOMKU
bARDZO LADNIE WYGLADASZ
pAMIETAM,PAMIETAM,NAWET OSTATNIO NA NK OGLADALAM TWOJEGO DOMINICZKA-JAKI DUZY FACET SIE Z NIEGO ROBI
No widać tabletki działają, bo psiak się błyszczy jak diabli

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no coraz większy wazy już ponad 5kg już mnie ręce bolą jak go kąpiemy, dobrze że nie jest nauczony bujania na rękach bo chyba już bym nie dawała rady. Moja teściowa przyjechała ostatnio i odrazu zaczeła go bujać tak na nią naskoczyłam że hej nauczy a potem zostawi mnie z problemem bo im większe dziecko tym gorzej a nie wyobrażam sobie wstawania np. w nocy i bujania go co dla niej jest normalne. Dobrze że pojechała bo chyba bym z nią zwariowała juz mi chciała rozkazywać nie dawac dobre rady tylko rozkazywać co mam robic z synem , jej nie pasuje że leży sobie na kanapie ze mną w pokoju dużym bo powinnien być w łóżeczku że światło za bardzo mu świeci, że go ubieram na niebiesko , że uzywać pampersów i itp. także mało jej oczu nie wydrapała jak była ostatnio
Oj dziewczyno, masz Ty z tą teściową, nie zazdroszczę. Fajnie, że nie uczysz małego bujania na okrągło, bo życia później byś nie miała. A męża zagoń do roboty - pokaż mu co i jak i niech się weźmie do robienia obiadów i pomagania Tobie. Sama się zamęczysz.

SSR - widzę, że szalejesz z remontem na całego. Tak trzymać.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zaliczyłam wieczór w pubie przy piwku z koleżanką. Nie ma to jak babskie ploteczki

Tak się napaliłam na mieszkanie, że od poniedziałku robię wywiad środowiskowy i kalkuluję swoje możliwości. U nas można kupić kawalerkę ok. 38 m za jakieś 205 tys. Więc może by sie udało skołować kredycik. Zobaczymy - podowiaduję się, a co mi szkodzi.
Pewnie, że na swoim fajnie A na 38 metrach, jak ustawne mieszkanie możesz mieć salon z aneksem kuchennym plus sypialnię.

Cytat:
czesc
cały dzien na nogach
aaaa kupiłam tłuczek do mięsa w jednym, jedynym sklepie był, TZ go wyczaił
I gdzie go w końcu kupiliście?
A co do problemów zdrowotnych - ja po przyjeździe tutaj miałam kłopoty i myślę, że to przez zmianę otoczenia i używanej chemii i wody. Ograniczyłam proszki, ekstra płukanie, do podmywania płyn do higieny intymnej (przetestowałam parę, w końcu ostał się Cleanic, przywieziony z Polski). Spróbuj z szarym mydłem w płynie, pomaga zwłaszcza w połogu.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
i od samego oglądania czuję, ze mi się mięśnie wyrabiają

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzieńdobry

ale dzisiaj pospałam aż do 9,30. Spałam sama więc dużo miejsca miałam dla siebie. A mężuś niedawno właśnie przyjechał. Co na obiadek robicie dzisiaj? Bo teściu zanim wstałam ugotował prawie cały obiad, tj rosół i przygotował do duszenia roladki z mięsa
U mnie dzisiaj tajskie jedzonko z woka. Tż się zaoferował że zrobi, ja się obijam

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Mamy kota górnika przez ostatnie dwa miesiące paliliśmy brykietem ekologicznym z otrębów zbożowych ale teraz w młynie popsuła się maszyna i musimy węglem palić więc stoi sobie węglarka a kot w niej grzebie i wyjada drobne węgielki wczoraj wieczorem wyszła z węglarki cała morda czarna, łapy przednie aż do ramion brudne, całe szczęście sama się umyła
Pomyśl jaki będzie miał żołądek zdrowy jak się tak węgla nawcina Mój kiedyś wlazł do popielnika, wytarzał się tam i wylazł cały w pyle, więc miał mycie i trzepanie futra nad wanną. Od tej pory nie zbliża się do popielnika ani do węgla, bo się chyba boi powtórki z rozrywki.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-03-14 o 12:32
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 12:34   #4838
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakies kartki obrazki z okazji Wielkanocy?? musze narysowac świateczna kartke do pracy i nie mam inspiracji
wujek google?

Ale u mnie śniegu napaćkało, normalnie z 10 cm
Stary 2010-03-14, 12:46   #4839
domi7ks
Zakorzenienie

No kochane dziekuje z kliczki jutro Was jeszcze pomecze i moze dzis wieczorem. Bo z 10ego miejsca skoczylam na 6:P Martuchy kompter dobrze wskazuje:P

acha chcialam sie Wam pochwalic, ze zmówiłam welon:
http://allegro.pl/item947516767_p_lu...ety_15_zl.html
chyba taki skromny wystarczy do mojej dosc strojnej sukni
Sukienke mam ecru a welon kolor ivory, ale to chyba tylk odcieniem lekko sie różnia

Maja jaki avatar widze, ze zmieniasz kolor włosów jak kameleon

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:01   #4840
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Kochane,
dawno mnie nie było Nadgodziny w pracy a potem biegiem na fitness (srednio co 2 dzien, czasem co dzien) i najczęściej ok 20-21 jestem dopiero w domu.
Z mężem widze sie z godzinkę.... Gdy wróce, wezme prysznic i spac. Nie mam siły na nic ! Ta przeprowadzka mnie dobiła Ojjj aby tak się czas mógł o 1 rok cofnąć gdy byłam samodzielna i niezalezna........

Domi kliknelam.

Widzę ze zachwalacie jakiegoś shreka, zaraz pokukam co to za pysznosci Chociaz ja wlasnie wziełam sie za odchudzanie, dodatkowo 14 dzień robię 6 Weidera na brzuszek, efekty są i to niezłe !

Marta ankiete wypelniłam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2010-03-14 o 13:09
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:04   #4841
bzyczka1
Zakorzenienie

Iwka moja kiedyś wlazła do pieca i się tak przestraszyłam że wejdzie głębiej i nie wyjdzie że tak z nią walczyłam żeby ją wyciągnąć, że do tej pory mam blizny

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 13:09   #4842
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hej Kochane,
dawno mnie nie było Nadgodziny w pracy a potem biegiem na fitness (srednio co 2 dzien, czasem co dzien) i najczęściej ok 20-21 jestem dopiero w domu.
Z mężem widze sie z godzinkę.... Gdy wróce, wezme prysznic i spac. Nie mam siły na nic ! Ta przeprowadzka mnie dobiła Ojjj aby tak się czas mógł o 1 rok cofnąć gdy byłam samodzielna i niezalezna........

Domi kliknelam.

Widzę ze zachwalacie jakiegoś shreka, zaraz pokukam co to za pysznosci Chociaz ja wlasnie wziełam sie za odchudzanie, dodatkowo 14 dzień robię 6 Weidera na brzuszek, efekty są i to niezłe !
ooo, myślałam niedawno o Tobie
fajnie, że sie odezwałas, tylko szkoda, że taka zabiegana... bidulko...
heh trzymaj sie tam jakoś i mam nadzieje niedługo się cos zmieni, oczywiście na lepsze

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:11   #4843
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh trzymaj sie tam jakoś i mam nadzieje niedługo się cos zmieni, oczywiście na lepsze
Naprawdę nie mam kiedy Was czytac ;( Czasem nawet siku za przeproszeniem nie mam czasu wyjsc. Mam nadzieje, ze jak dni będa dłuzsze i WRESZCIE BEDZIE WIOSNA to i nastrój mi sie poprawi.

Fajnie, ze mnie ktoś pamieta

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-03-14, 13:30   #4844
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
wujek google?

Ale u mnie śniegu napaćkało, normalnie z 10 cm
tu juz wszystko przeszukałam i raczej nic fajnego nie znalazłam. dlatego prosba do Was czasem posiadamy cos w prywatnych zbiorach- szczegolnie dziewczyny pracujace w szkole lub przedszkolu
Stary 2010-03-14, 13:45   #4845
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczynki mozecie mi polecic jakiś fainy kurs angielskiego potrzebuje powtorki bo juz duzo zapomniałam tak na średnio zaawansowanym poziomie a jakos sama nie znajduje na necie nic sensownego
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 13:46   #4846
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
hej Kochane,

Domi kliknelam.

Marta ankiete wypelniłam
Cześć ddaaiissyy

chyba Cię ściągnełam myślami pisałyśmy nawet niedawno o Tobie, fajnie że zajrzałaś.
Ddaaiissyy starcza Ci doby na te wszystkie czynności o których piszesz?
podziwiam za wytrwałość odnośnie A6W ja zaczęłam w zeszłym roku i padłam po tygodniu :/
Stary 2010-03-14, 13:55   #4847
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Cześć ddaaiissyy

chyba Cię ściągnełam myślami pisałyśmy nawet niedawno o Tobie, fajnie że zajrzałaś.
Ddaaiissyy starcza Ci doby na te wszystkie czynności o których piszesz?
podziwiam za wytrwałość odnośnie A6W ja zaczęłam w zeszłym roku i padłam po tygodniu :/
No to myslami się sciągnęłysmy Własnie ledwie ledwie wystarcza mi doby, bo z pracy nieraz i nie dwa zamiast wyjsc o 16, wychodzę 17 czy przed 18 i potem nim przez cały Krk się przebije w mega korkach i dotrę na fitness to juz przynajmniej 19.... Ja siebie tez za A6W podziwiam, ze juz 14 dni za mna, ale bedzie coraz trudniej. Na szczęscie w klubie do ktorego chodzę na zajęcia równiez co dzień odbywaja sie równiez spotkania A6W więc czesto cwiczę w grupie, zawsze to razniej i bardziej motywująco.

Spróbuj jeszcze raz bo naprawde widze postęp

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Dziewczynki mozecie mi polecic jakiś fainy kurs angielskiego potrzebuje powtorki bo juz duzo zapomniałam tak na średnio zaawansowanym poziomie a jakos sama nie znajduje na necie nic sensownego
słyszałam dobre opinie o Metodzie Callana.. jak w praktyce to wyglada, niestety nie wiem- nie próbowałam. Kolezanka uczy się tą metodą własnie celem odświeżenia ang. ktory mocno już zapomniała

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-03-14, 13:57   #4848
klion78
Zadomowienie

Wracając do tego chorego pęcherza to ja mam teraz zgryz .... otóż z jednej strony zaraz po przytulankach należy się od razu dokładnie umyc, natomiast przy starankach trzeba leżec z żołnierzykami w środku - i tu jedno kłóci się z drugim. Coś za coś, chyba.
domi7ks przypomnij jeszcze jutro o klikaniu, bo wstyd się przyznac, ale ja często zapominam i klikam dopiero jak przypomnisz
ddaaiissyy ja też zastanawiałam się gdzie się podziewasz
Stary 2010-03-14, 14:00   #4849
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
No to myslami się sciągnęłysmy Własnie ledwie ledwie wystarcza mi doby, bo z pracy nieraz i nie dwa zamiast wyjsc o 16, wychodzę 17 czy przed 18 i potem nim przez cały Krk się przebije w mega korkach i dotrę na fitness to juz przynajmniej 19.... Ja siebie tez za A6W podziwiam, ze juz 14 dni za mna, ale bedzie coraz trudniej. Na szczęscie w klubie do ktorego chodzę na zajęcia równiez co dzień odbywaja sie równiez spotkania A6W więc czesto cwiczę w grupie, zawsze to razniej i bardziej motywująco.

Spróbuj jeszcze raz bo naprawde widze postęp
Chylę czoła a te nadgodziny to z konieczności? Masz rację ćwiczyć w grupie jest raźniej jak przychodzi kryzys to reszta ćwiczących wpłynie motywujaco... a zA6W muszę się znowu zabrać u mnie po tygodniu nie zauważyłam zmian, ale skoro piszesz że działa to chyba warto
tyle, że moje mięśnie są tak zastane, że aż wstyd i jak sobie pomyślę, że kiedyś byłam w stanie dziennie z 300-400 brzuszków natrzaskać to nie chce mi się wierzyć, że to ja je robiłam.
A jak mieszkanie w Krakowie, oprócz korków które są minusem? lepiej niż w Częstochowie?
Stary 2010-03-14, 14:04   #4850
ktosia86
Zakorzenienie

Witajcie kobitki!

Ale u mnie paskudna pogoda Pada śnieg z deszczem i wieje okropnie, a tak chciałam iść na spacer albo na rower i pupa

W zamian za to chyba zaraz sobie zrobię kawusię z pianką i kawałek ciasta - w ogóle zarąbiste ciasto zrobiłam (skromna jestem, wiem).
No i obiad też mi niezły wyszedł - zrobiłam roladki schabowe nadziane serkiem topionym ziołowym i pomidorkiem, do tego ziemniaczki i marchewka z groszkiem Rodzinka zachwycona Już myślę co by tu zrobić za 2 tyg na obiad w niedzielę

Mężuś kupił mi hula-hop Bo się uparłam, że będę kręcić. Cholerka, jak byłam młodsza, to jakieś prostsze to było Ale spoko, nie poddam się tak łatwo. Drugiego dnia już mi lepiej szło, więc jeszcze troszkę i się wyrobię
A tak w ogóle, to marzę o wiośnie, żeby już było ciepło, to by się poszło na rower, na długi spacer...
Stary 2010-03-14, 14:11   #4851
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Chylę czoła a te nadgodziny to z konieczności? Masz rację ćwiczyć w grupie jest raźniej jak przychodzi kryzys to reszta ćwiczących wpłynie motywujaco... a zA6W muszę się znowu zabrać u mnie po tygodniu nie zauważyłam zmian, ale skoro piszesz że działa to chyba warto
tyle, że moje mięśnie są tak zastane, że aż wstyd i jak sobie pomyślę, że kiedyś byłam w stanie dziennie z 300-400 brzuszków natrzaskać to nie chce mi się wierzyć, że to ja je robiłam.
A jak mieszkanie w Krakowie, oprócz korków które są minusem? lepiej niż w Częstochowie?
Wolałam Częstochowe !!! Pod kazdym względem, odległości, praca, płaca, znajomi... Ehh ale już nie mysle bo będę buczeć. Teraz własnie jestem w domku u rodzicow Własciwie to przyjezdzam co weekend, poki co 2 x tylko nie byłam, od 01. stycznia.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Wracając do tego chorego pęcherza to ja mam teraz zgryz .... otóż z jednej strony zaraz po przytulankach należy się od razu dokładnie umyc, natomiast przy starankach trzeba leżec z żołnierzykami w środku - i tu jedno kłóci się z drugim. Coś za coś, chyba.
domi7ks przypomnij jeszcze jutro o klikaniu, bo wstyd się przyznac, ale ja często zapominam i klikam dopiero jak przypomnisz
ddaaiissyy ja też zastanawiałam się gdzie się podziewasz
no jestem jestem Naprawdę często o Was myślę I żałuję ze nie jestem na bieżąco ze wszystkimi newsami Być może od kwietnia dojdzie jeszcze jedna dziewczyna do pracy to może jakoś sie rozluźni - choc nic pewnego... bo lada chwila ruszy chyba kolejny nabór wniosków i wszystko na to wskazuje, że bede je musiała oceniac a to juz wiąże się z praca dzień w dzien do 20-21... czasem i weekendy (przez okres ok 1.5-2msc) w zależnosci od tego ile wniosków wpłynie

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki!

Ale u mnie paskudna pogoda Pada śnieg z deszczem i wieje okropnie, a tak chciałam iść na spacer albo na rower i pupa

W zamian za to chyba zaraz sobie zrobię kawusię z pianką i kawałek ciasta - w ogóle zarąbiste ciasto zrobiłam (skromna jestem, wiem).
No i obiad też mi niezły wyszedł - zrobiłam roladki schabowe nadziane serkiem topionym ziołowym i pomidorkiem, do tego ziemniaczki i marchewka z groszkiem Rodzinka zachwycona Już myślę co by tu zrobić za 2 tyg na obiad w niedzielę

Mężuś kupił mi hula-hop Bo się uparłam, że będę kręcić. Cholerka, jak byłam młodsza, to jakieś prostsze to było Ale spoko, nie poddam się tak łatwo. Drugiego dnia już mi lepiej szło, więc jeszcze troszkę i się wyrobię
A tak w ogóle, to marzę o wiośnie, żeby już było ciepło, to by się poszło na rower, na długi spacer...
Kręc kręć, na talię dobre. Ja to przed slubem cwiczylam Mam takie z hmm jakby to powiedziec -z bolcami, które mialy pomoc rozbijac tłuszczyk W pewnym momencie mialam siniaki juz
Podobno od czwartku ma sie ocieplic !! Do srody pada snieg.. to za TVN Meteo

Btw ale Ty pyyyyyyyyyyszne rzeczy gotujesz ! MNIAM

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-03-14, 14:23   #4852
kliwia
Zakorzenienie

ja sie po przytulankach nie lece od razu myc i nigdy mi nic nie bylo.
a stosowalismy tabletki, gumki, zel nawilzajacy oraz brak zadnych zabezpieczen. w konfugiracji dowolnej.

ktosia co to za ciasto ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:39   #4853
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
Paskudna pogoda, niskie ciśnienie, od trzech dni mi pęka głowa, na szczęście po tabletce przechodzi.

Cytat:
India Ty szczęściaro ja poluję na Sigmie już od x czasu na balerinki i doopa co wchodze to już zamówienie kompletne
musisz zaglądać w piątek lub w sobote, wtedy najwięcej nowych zamówień jest, bo w czwartek chyba rzucają nowe zdjęcia Ja upolowałam tam jedne baleriny, podobały mi się tez inne, ale żeby się nie wodzić na pokuszenie, przestałam tam zaglądać. Jak skończe pisać prace mgr to sobie w ramach nagrody kupie kolejne Musze się jakoś motywować

Zmykam, za chwilę znajomi przyjdą, jakaś rozrywka po zapracowanym weekendzie mi się nalezy a co
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:48   #4854
agus87
Zakorzenienie

witajcie
u nas tez pogoda paskudna, sypie snieg z deszczem
zaraz przyjezdzaja rodzenstwo tza wiec bedzie kawka i kolacja piozniej
I rozdzal pracy licencjackiej okej, za 2 tygodnie oddajemy II
w ogóle pisze się "w ogóle"
Stary 2010-03-14, 14:52   #4855
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Naprawdę nie mam kiedy Was czytac ;( Czasem nawet siku za przeproszeniem nie mam czasu wyjsc. Mam nadzieje, ze jak dni będa dłuzsze i WRESZCIE BEDZIE WIOSNA to i nastrój mi sie poprawi.

Fajnie, ze mnie ktoś pamieta
Ddaaiissyy - wieki całe Zastanawiałam się co tam u Ciebie słychać

Cytat:
Mika - mogę Ci mój sposób podać, jak odświeżałam wieści z angola przed wyjazdem:

- dla powtórki gramatyki - English Grammar in Use autor: Raymond Murphy - świetne repetytorium, trzecia edycja ma dołączoną płytkę z ćwiczeniami,
- słownictwo - tylko konwersacje. Szybkość reakcji, wymowę - tego przez kurs w internecie się nie nauczysz. Ja miałam lekcje z anglikiem, czytałam podesłany przez niego artykuł, potem gadaliśmy o nim i o rzeczach z nim związanych,
- we wakacje intensywny kurs - 3 tyg., dzień w dzień kilka godzin - chyba najlepszy do szybkiego odświeżenia wiadomości.

Metoda Callana jest dobra, ale jak dla mnie na początek, żeby w ogóle zacząć mówić, później niestety aby poprawić wypowiedzi trzeba czegoś więcej.

Gdzieś miałam stronki polecane przez lektorów do nauki, jak znajdę to Ci wrzucę.

No i najważniejsze - systematyczność. Choćby się świat walił o określonej godzinie siadasz do lekcji i nie ma bata. Codziennie.

Powodzenia w nauce.

Stary 2010-03-14, 15:04   #4856
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Maja jaki avatar widze, ze zmieniasz kolor włosów jak kameleon
taaa... trzeba sobie jakieś zmiany i atrakcje w życiu zapewniać
Cytat:
tu juz wszystko przeszukałam i raczej nic fajnego nie znalazłam. dlatego prosba do Was czasem posiadamy cos w prywatnych zbiorach- szczegolnie dziewczyny pracujace w szkole lub przedszkolu
wszystko?
Prawie, jak pewien słynny klient, który zadzwonił do tepsy, że po dwóch tyg. chce zrezygnowac z neo, bo "przejrzał już cały internet" biedak nie wiedział, że u góry się adresy stron wpisuje i cały czas oglądał tylko stronę startową tp...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-14 o 15:06
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:14   #4857
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Wolałam Częstochowe !!! Pod kazdym względem, odległości, praca, płaca, znajomi... Ehh ale już nie mysle bo będę buczeć. Teraz własnie jestem w domku u rodzicow Własciwie to przyjezdzam co weekend, poki co 2 x tylko nie byłam, od 01. stycznia.

no jestem jestem Naprawdę często o Was myślę I żałuję ze nie jestem na bieżąco ze wszystkimi newsami Być może od kwietnia dojdzie jeszcze jedna dziewczyna do pracy to może jakoś sie rozluźni - choc nic pewnego... bo lada chwila ruszy chyba kolejny nabór wniosków i wszystko na to wskazuje, że bede je musiała oceniac a to juz wiąże się z praca dzień w dzien do 20-21... czasem i weekendy (przez okres ok 1.5-2msc) w zależnosci od tego ile wniosków wpłynie [COLOR="Silver"]
Ddaaiissyy myślę, że wszystko się jakoś unormuje pomału, ale z tego co piszesz to niezły nawał pracy Cię czeka...
Za Częstochową zawsze przemawiało będzie więcej "za" w końcu to Twoje rodzinne strony i jak to mówią wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć
Paskudna pogoda, niskie ciśnienie, od trzech dni mi pęka głowa, na szczęście po tabletce przechodzi.

musisz zaglądać w piątek lub w sobote, wtedy najwięcej nowych zamówień jest, bo w czwartek chyba rzucają nowe zdjęcia Ja upolowałam tam jedne baleriny, podobały mi się tez inne, ale żeby się nie wodzić na pokuszenie, przestałam tam zaglądać. Jak skończe pisać prace mgr to sobie w ramach nagrody kupie kolejne Musze się jakoś motywować

Zmykam, za chwilę znajomi przyjdą, jakaś rozrywka po zapracowanym weekendzie mi się nalezy a co
U mnie też makabra za oknem wieje tak, że głowę chce urwać, a na dodatek ten durny śnieg przechodzący w deszcz - byle do wiosny

Baju ja wchodzę w piątek tak jak niby mają wskakiwac nowe zamówienia tyle, że nigdy nie jestem na czas...
a na siedzenie caly dzien przed kompem szkoda czasu marnowac, mam cichą nadzieję, że zanim nadejdzie wiosna coś upoluję

mąż mnie wysłał na zakupy po coś słodkiego a w zamian za moją wycieczkę on zmywa po obiedzie

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-03-14 o 15:17
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:15   #4858
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

ja tez juz wole tam nie zagladać

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
taaa... trzeba sobie jakieś zmiany i atrakcje w życiu zapewniać

wszystko?
Prawie, jak pewien słynny klient, który zadzwonił do tepsy, że po dwóch tyg. chce zrezygnowac z neo, bo "przejrzał już cały internet" biedak nie wiedział, że u góry się adresy stron wpisuje i cały czas oglądał tylko stronę startową tp...
prawie wierz mi, że nie ma za duzo "fajnych" stron z ktorych można cos wykorzystac

A ja dziś siedze cały dzien przed kompem w poszukiwaniu ciekawych aranzacji. domek sie jeszcze nie buduje, a ja juz w glowie tysiace pomysłow
Stary 2010-03-14, 15:43   #4859
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez juz wole tam nie zagladać

prawie wierz mi, że nie ma za duzo "fajnych" stron z ktorych można cos wykorzystac

A ja dziś siedze cały dzien przed kompem w poszukiwaniu ciekawych aranzacji. domek sie jeszcze nie buduje, a ja juz w glowie tysiace pomysłow
Może się i nie buduje, ale wizję domku możesz mieć i powoli zacząć kompletować wyposażenie, zwłaszcza, że to spory wydatek będzie Znajomym też się dom budował a w międzyczasie sobie myśleli jakby to tu urządzić i dzięki temu sporo rzeczy kupili w promocji jak panele czy sprzęt AGD bo były wyprzedaże, a że im się nie spieszyło to na nie poczekali

Stary 2010-03-14, 16:03   #4860
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Kręc kręć, na talię dobre. Ja to przed slubem cwiczylam Mam takie z hmm jakby to powiedziec -z bolcami, które mialy pomoc rozbijac tłuszczyk W pewnym momencie mialam siniaki juz
Podobno od czwartku ma sie ocieplic !! Do srody pada snieg.. to za TVN Meteo

Btw ale Ty pyyyyyyyyyyszne rzeczy gotujesz ! MNIAM
A dziękuję, staram się Może to dlatego, że dla mnie jedzenie to forma "hobby" bo lubię dobre i niebanalne jedzenie i dlatego staram się tak gotować.

Co do hula-hop, to ja już po dwóch dniach czuję zakwasy na brzuchu (pomimo tego, że chodzę 2 razy w tyg na aerobik), więc na pewno jest to wysiłek.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja sie po przytulankach nie lece od razu myc i nigdy mi nic nie bylo.
a stosowalismy tabletki, gumki, zel nawilzajacy oraz brak zadnych zabezpieczen. w konfugiracji dowolnej.

ktosia co to za ciasto ?
Ciasto wg przepisu Ewy Wachowicz. Bez pieczenia. Dać przepis?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości