|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Przytulanek nie mam dalej zakazanych i nie rezygnuję , za dwa tygodnie mam wizytę jeśli mi zakaże gin to ok, ale jeśli nie , to nie rezygnuję, po porodzie sobie poposzczę ![]() Cytat:
Raz dostałam chyba w żołądek dziś bo leciałam na gwałt do łazienki bo myślałam że będę wymiotować ![]() Dziewczęta wrzućcie na luz, sama sie czasem denewruje na pewne wypowiedzi, ale omijam szerokim łukiem, po co mam napisać coś co kogoś skrzywdzi ? Co do picia alkoholu, każda z nas postapi jak uważa, z mężem się śmiejemy że jeszcze więcej niż pół roku a mniej niż rok będę mogła sobie pozwolić na piwo czy drnika , narazie sam łyk piwa mi wystarcza Odwyk jak się patrzy ale jak na to popatrzeć z innej strony to dobrze dla naszego organizmuDziś mam jakiś dzień na "Haju" poważnie kręci mi się w głowie, nie wiem sama czego chce
|
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- malgosia nie jesteś sama z tym kręceniem w głowie. Mi naszczęście przechodzi już powoli z tą głową. zapomniałam się przywitać: hej Wam =))) |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam caly czas krotkie bo jakos mnie wkurzaja dluzsze i mi niewygodnie, a pomalowalam pierwszy raz od roku chyba bo kolor mi sie spodobal po co wysylac po zmywacz, tak jak mowisz-pewnie maja w szpitalu
|
|
|
#4835 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pracy i jestem padnięta..... mam coraz mniej energii i siły...
Cytat:
Cytat:
No cóż pozostaje mi czekać do badania a potem wyniki... A skad wiesz ze cukier podnosi ci sie właśnie po danym produkcie?? |
||
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
w godzinę po każdym posiłku mierzę cukier glukometrem. Odkąd się dowiedziałam o cukrzycy jem ten sam chleb z filetem z indyka albo polędiwcą sopocką i wiem, ze po nim mi nie skacze. Raz zjadłam z żółtym serem i było 150. To samo po mleku z płatkami. A nawet po kawie z mlekiem wypitej do tego chleba z indykiem . Znowu jogurt z płatkami jest ok, ale nie rano - jem sobie na podwieczorek
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- tzn teraz juz nie mierzę po każdym posiłku tylko po sniadaniu, obiedzie i kolacji. |
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
|
|
#4838 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nawet jak widzę reklamę knorra tą z plackami to przełączam, bo od razu mam ochotę... uwielbiam placki ziemniaczane Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- dla zainteresowanych jakby któraś chciała ciasteczka upiec... 0,5kg mąki orkiszowej, 1kostka margaryny/masła, 3-4zółtka, 1,5 szklanki cukru, 2łyżeczki proszku do pieczenia. składniki zagnieść na ciasto, jeśli będzie nadal sypkie to można dodać kolejne żółtko. ciasto rozwałkować <ja to robiłam ręką, nie mam wałka w domu - taka kuchareczka ze mnie > i powycinać formy ciastek <wycinałam szklanką, nie posiadam też i foremek> Piec w nagrzanym piekarniku do 220 przez 10min <aż się zrobią złociste> i tyle ![]() jak kto woli można dodać na wierzch migdały, kakao, cynamon, kawę, wiórki kokosowe itd albo po prostu ulubiony dżem.
|
|
#4839 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiem ze zakonczylyscie temat między sobą ale pozwólcie ze się jednak wtrącę
![]() Cytat:
Kazdy ma prawo myslec po swojemu i glosno o tym mowic - po to jest forum. Bez sensu by bylo jakbysmy tylko sobie slodziły i sie zgadzaly we wsystkim. Ale wazne jak to się robi ![]() Cytat:
Kiedy Ci się będzie zblizał termin przytulaj się z całych sił i korzystaj :brzyda l: no własnie Agus od razu jak przyjdziesz daj znac co z wizytą!!! koniecznie!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) Tak jak to bywa po swietach![]() Foto torciku wrzucę bo małz zrobil na szybko fotę komórką Tylko tak jak zwykle ze mną bywa - na foty sie czeka
|
|||||
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
15 minut przerwy chyba mi się należy
Nawet mąż się zdziwił, że tyle dziś zrobiłam. Kuchnia wysprzątana, gary umyte, piekarnik doszorowany po ostatnich szaleństwach, upieczone muffiny, pranie się już suszu. Nawet pościel zmieniłam Wyczyściłam przeszło kg młodych ziemniaczków - były dziś, a jutro będą odsmażane. Na obiadek była rybka (moje skarby wczoraj smażyły) w sosie czosnkowym i młode ziemniaczki z koperkiem, aż mąż chciał foty robić, że tak ładnie podane Część walizek już spakowana. Na dziś jeszcze prasowanie i wieszanie obrazków u mamy. Trochę odpoczęłam - znikam dalej do pracy ![]() W załączeniu dzisiejsze muffiny cytrynowe
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja spadam na "kogel mogel czyli galimatias" bo leci wlasnie na tvn
musze sie troche posmiac a co Lau bliźniaczko, Tobie radze to samo
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka a jak Twoj brzuch i nerki? Dzis juz lepiej??
mnie oprócz skurczy chyba wrociły mdłosci Codziennie o tej samej porze, ok. 18-19 jest mi niedobrze Od trzech dni |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
No jak to tak, jeszcze w starym wątku?
![]() Witajcie niedzielnie
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
witam
myślałam, że już na nowy watek się załapie ![]() idę nadrabiać |
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje małe dziś pobija rekordy w szturchaniu mamusi, już nie nadążam zauważyłam że jak słucham głośnej muzyki ale takiej która mi się podoba to dzidzia rusza się jak opętana
|
|
|
#4847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tu cisza jak makiem zasial i brak weny nowych postow ![]() Melisska wypita? bo ja sacze harbatke i ogladam kogel mogel ![]() Cytat:
|
|
|
#4848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie cicho tu było
Byliśmy w kinie na "Kac Vegas w Bangkoku" Fajne ale pierwsza część lepszaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale przy insulinie jest ok?Ja kupię chyba jedną mniejszą i jedną większą Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
ale jakby tak miało się coś zmienić to wolę widzieć )
|
|||||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oliwka jak pomalujesz paznokietki, odczekasz chwilke zeby nie byly jakos bardzo plynne i wtedy bierzesz oliwke i sobie ja wierasz w plytki paznokci a czekasz jakies 5 min![]()
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
co do przytulanek to ja już nie wiem na czym stoję
jedni piszą tak inni inaczej...jutro idę na kontrolę szyjki to jak będzie okazja to zapytam się gina co z tymi przytulankami? czy można do końća? Wogole to dziewczyny.... trzymajcie kciuki za jutro .. żeby sie okazało jednakże z szyjką wszystko w porządku i że się nie skróciła...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę kiedyś spróbować z tą oliwką Mój tż nie ma oporów żadnych
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj sie wystraszyl wczoraj jak maluszek w trakcie kopnął
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo też mam jutro wizytę i nadzieję, że szyjka nadal w miejscu![]() |
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
19natka88: u Ciebie też się skraca??
To ja też automatycnzie 3mam kciuki też za Ciebie
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna trzymam mocno
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i na mecie może to przyśpieszyć poród, czytałam, że wiele dziewczyn stosuje właśnie "tą metodę" na przyśpieszenie trzymam kciuki za Ciebie i za Natkę też ![]() lulla ale to musiało być przeżycie dla Twojego tż
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziękuję ![]() Zauważyłam, ze moje wycieki się zwiększyły, siedzę sobie i czuję, ze pieką mnie sutki, jak sprawdziłam to na biustonoszu już wielkie plamy mokre
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Rozeznanie
|
My też zakupiliśmy jakieś 3 tyg temu samochodzik
i strasznie się z niego cieszę ![]() ![]() My też zakupiliśmy combiaka ale Renault Megan CombiCytat:
tylko, że ja poznałam moją teściową ale znałam ją tylko rok...ale jestem wdzięczna za ten rok, bo dzięki temu wiem w kogo się wdał ![]() Przywitam się szybciutko z wami i dalej idę was nadrabiać...ale jaki widzę, który jest to post, to jest duże prawdopodobieństwo, że zobaczymy się znowu na kolejnej części naszego wątku ![]() Lullu zrobiłam paróweczki z Twojego przepisu pyszne...wszyscy się zajadali nawet 4 latce smakowało
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-19 o 22:06 |
|
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jak rozmawialam ze swoja gin to mowila ze jesli nie ma zagrozenia ciazy to mozna do samego konca, ale oczywiscie tylko w bardzo nielicznych i okrojonych pozycjach my jakos dajemy jeszcze rade![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wpadłam powiedzieć dobranoc i uciekam
czytam książkę Martyny Wojciechowskiej, wciągnęłam się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

Od trzech dni
Byliśmy w kinie na "Kac Vegas w Bangkoku"

bo też mam jutro wizytę i nadzieję, że szyjka nadal w miejscu