|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
hej kobietki
![]() mam kilka minutek do wyjścia na egzamin :strach-drzwi: kompletnie nic nie umiem, więc albo mnie jednak zwolni tak jak inne osoby z identyczną sytuacją ocenowo-obecnościową, albo wróce z pałą w indeksie i poprawka we wrześniu ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
trzymam kciuki
|
#4773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie cierpię imprez na których tylko ja jestem trzeźwa
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo wszystko bawiłam się fatalnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na tym etapie ciąży cukrzyca (i to faktycznie z wysokimi wynikami) grozi "jedynie" tym, że dziecko będzie albo za duże albo za małe. Jest nas na wątku 3 i wszystkie dietujemy przede wszystkim Cytat:
A dlaczego miesiąc przed terminem nie wolno ani basenu ani sexiku?Mój miał wczoraj 4 razy i nie mogę uwierzyć, ze dziecka to nie wkurza ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i oczywiście nie pojechaliśmy nigdzie bo pogoda pod psem
idziemy do moich rodziców na obiad, potem pewnie do koscioła popołudniu a tak to leżymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalka to mnie uspokoiłaś bo ja wczoraj też 3 czy 4 razy zaliczyłam. Gdyby nie ta czkwka to pewnie bym oszalała bo Filip kopie tak rzadko i tak lekko że nie wiem o co chodzi No nic, muszę jakoś wypędzić tą panikę. Za dużo chyba ostatnio mam czasu na doszukiwanie się
|
|
|
|
|
#4776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki -
acelinka - musi być dobrze z tym egzaminem!! Cytat:
![]() teoretycznie pojechać i posiedzieć bym mogła, bo to bliska rodzina - ale wizja taty i jego os.tow. mnie zniechęca jakoś wole tego nie widzieć... zobacze co zobi moja sister (agata ) le raczej odmówie ![]() Cytat:
fajna komedia ![]() Cytat:
ale ja już kiedyś usłyszałam od gosi, że się niepotrzebnie irytuje, więc ZERO KOMENTARZA ![]() Cytat:
![]() Na 13 grill u teściów, mężol robi śniadanie, potem lekarz - trzymajcie kciuki!!
|
||||
|
|
|
#4777 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Thelilah o ile dobrze kojarze to mieszkasz w ie tak? Załatwiałaś już maternity leave? Jak to działa...wysyła sie poprostu wypełniony formularz listem? Cytat:
Cytat:
Trochę sie tego obawiam bo mieszkam w ie i mam duże obiekcje odnoście tutejszej opieki medycznej.... Gdybyś mogła napisac jak wygląda to u ciebie? Czego wystrzegac sie najbardziej...... |
||||
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
luii - dziś mam wizytę
|
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
To czekam z niecierpliwością na informacje. Zajrze wieczorem jak wróce z pracy...
Powodzenia |
|
|
|
#4780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przecież w rogu w ocenie wątku jest średnia głosów więc taką średnia będą wyciągaćTak w temacie mój maluch w nocy skopał tż ja spałam, mąż trzymał dłoń na brzuszku i podobno dzidziuś tak mocno kopał strasznie podrażniłam sobie podniebienie i muszę jeść "płynne" jedzenie, najlepsza jest kaszka jak na razie
|
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Także nie przejmuj się tym nadmiernie, bo tylko będzie ci przykro
|
||
|
|
|
#4782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja myślałam, że tylko kellysss z "moich" stron jest Cytat:
ja powiem szczerze, ze nigdy nie biorę udziału w konkursach na klikanie, bo zawsze jest tak, że nikt nie klika z tego powodu, z którego powinien czyli, ze mu się coś podoba. tutaj to jest na zasadzie kliknij mi ja kliknę tobie <nawet nie czytając tego co ktoś napisał>, a że takich "klikaczy" jest tutaj masa to później nie ma się co dziwić, ze dziwne historie wygrywają... mimo wszystko trzymam kciuki za nasze mamy startujące w wakacyjnym konkursie
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te co podalas rzeczywiscie kiepiskie sa Od siebie dodam, ze lepiej by bylo jakbys tekst podzielila na akapity, duzo latwiej sie wtedy czyta, taki ciag tekstu bez przerw rzeczywiscie troche zniecheca do czytania nawet jesli jest wysmienity. Ja niestety nie przebrnelam ![]() Wczoraj mielismy bardzo aktywny dzien, pojechalismy na zakupy i zeszlo nam prawie 3h na lazeniu, po poludniu zamierzalam wylegiwac sie na kanapie, a tu zadzwonil brat meza, ze wybieraja sie z rodzinka na basen w kompleksie gdzie ich kuzyn ma apartament, wiec postanowilam skorzystac i rzeczywiscie bylo swietnie, sama chcialabym miec jakies male letnie mieszkanko w takim miejscu - 2 duze baseny, kilka malych dla dzieci, do tego pelno "publicznych" zabawet takich jak pilki, materace, jakies zjezdzalnie, rowerki, duza dmuchana zjezdzalnia do basenu dla doroslych (niestety nie dla mnie, bo za mocno odbija i balabym sie o malenstwo) dmuchany palac dla dzieciakow, normalnie zyc nie umierac ![]() Dobrze, ze chociaz kuzyna maja na tyle fajnego, ze mozna skorzystac pod jego nieobecnosc Dzisiaj juz gorzej, bo planowalismy wybrac sie tam na caly dzien, a tu wczoraj wieczorem telefon, ze malz musi koniecznie jechac do innego miasta No i moje malenstwo tez wczoraj malo ruchliwe bylo, mam wrazenie ze ostatnio uaktywnia sie bardziej tylko jak leze, dzisiaj od rana leze sobie i was nadrabiam to slicznie skopalo mamusie, a tak to weekendy chyba przesypia
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy tak to wszedzie działa....bo ja chcialam najpierw zostawić w pracy (bo ksiegowa jest raz na 2 tyg) a potem pójść do GP. Dopytam dziś.... Dostałaś jakis list zwrotny z potwierzdeniem ze dokumenty dotarły? Kiedy idizesz na macieżyński 2 tyg przed terminem czy wczesniej?? Bo mnie przeraza mysl ze do 38tc mam pracować.....a zdrugiej strony szkoda brac ten urlop wczesniej......bo wtedy wczesniej trzeba bedzie do pracy wrócić.... |
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
luii danika - dzięki za kciuki
|
|
|
|
#4786 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agusia-za wizyte ![]() Pogoda dzisiaj do doopy, samopoczucie wcale nie lepsze..tyje niemiłosiernie już nie moge patrzeć na swoją pyzatą buzie w lusterku , a co najlepsze wcale się nie obżeram..jeszcze uświadomiłam sobie że tyle ważyłam i tyle mierzyłam pod koniec ciązy z córą co teraz w 29 tc.dobra.pomarudziłam. Dziewczyny jakie tabletki na ból gardła? Zatoki mnie łapły i gardełko, już 3 dzień się męcze a samo nie chce przejść
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-19 o 12:28 |
||||||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
tantum verde, płukanie wodą z solą i czosnek
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie sytuacja trochę inna. Ja już jestem na zwolnieniu lekarskim. O macierzyński pisałam 2tyg przed planowanym terminem ![]() kapka, przepis na ciastka orkiszowe jest naprawdę łatwy, wrzucę wieczorem. ciasteczka są pycha. można je robić na różne sposoby z kakao, z cynamonem, z migdałami, z wiórkami kokosowymi itd można tylko z dżemem i też są mniam.
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-06-19 o 12:35 |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Aguś dziekuje
zakupie tantum verde.Uciekam robić obiad.... a taka słaba jestem i mi co chwile słabo:/ niech ten dzień się szybko skończy.
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama brałam udział w konkursie na wizażu, wygrałam depilator- i nie prosiłam znajomych o głosy
Co prawda byłam na wątku zakupowym gdzie dużo plotkowałyśmy i pewnie dziewczyny tam dawały mnie wysokie noty, ale mimo to wizaż to ogromny portal i potrzeba też głosów osób zupełnie w to nie zaangażowanych i oceniających na podstawie walorów artystycznych.W każdym razie oczywiście w tych konkursach ma jakiś wpływ to że kogoś się zna z widzenia chociażby na wątkach, znajomości i wiele innych poza walorami artystycznymi. Ja w ogóle nawet nie chodzę po tych wątkach bo niestety jakoś średnio mnie kręci czytanie o czyichś wakacjach .Mucka i nie bądź zła o to co napisałam. Po prostu mówię jak to wygląda od strony postronnego obserwatora. |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane
i widze ze pogoda jest masakryczna, wieje, pada i jest paskudnie a TŻ na zawodach kolo Zielonej G![]() Agus trzymam mocno kciuki za wizyte
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Kapka, wchodź pod kołdrę ( jak masz pogodę taką jak u mnie to aż się chce tam siedzieć). Wciskaj nogi w skarpety, bo to od nich zatoki ciągną często. Rób cherbatę z malinkami i cytrynką i cholinex. Na zatoki wywar z ziemniaków lub ziół - z tego co pamiętam majeranek.. ogólnie jakieś wywary wciągane pod ręcznikiem powinny pomóc- chociaż chwilowo. Ja z zatokami mam często problemy i mi to pomaga.
|
|
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Była kuzynka tż, za kierowcę ale jakoś średnio się z nią potrafię dogadać
![]() A powiedz mi korzystasz z czegoś takiego jak tabela indeksu glikemicznego? Np. TAKA, tam są podane produkty, które podnoszą cukier najmniej, średnio i najbardziej, jak dla mnie spore ułatwienie jak mam ochotę coś przekąsić ![]() Co do kiełbasy z grilla to sama byłam zdziwiona, że wyniki są poniżej 100 i jestem konkretnie najedzona ![]() Cytat:
Może ma już za mało miejsca na kopanie Ale czkawka też mnie uspokaja![]() Cytat:
Każdy organizm reaguje inaczej na to samo, więc ciężko powiedzieć czego akurat masz się wystrzegać Z tego co słyszałam to u nas bardzo ostro do tego podchodzą, czasami aż za bardzo. Nie stresuj się Cytat:
Ee na pewno nie jest tak źle z wagą jak Ci się wydaje A na gardło Tantum Verde
|
|||
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam okno uchylone i zamarzam
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mucka21 - nie przejmuj się dziewczyny (niektóre) lubią jeździć po kimś, ale jak w ich stronę puści się choć by żart, to już jest wielka uraza. Swoją drogą to zapraszam wszystkie do spróbowania swoich sił w konkursie, nim zaczną komentować. Ja np. jestem umysłem ścisłym i pisać ładnie nie potrafię. Rok przed matura miałam średnią 5.0 i 2 z polskiego. Za to lubię się dzielić z innymi tym co widziałam, choć wiem, że niektórzy odbierają to jako przechwałki. Nic na to nie poradzę - po prostu było mi dane zwiedzić kawałek świata i szkoda mi, że inni nie mają takich możliwości lub mają większe ode mnie, a wcale ich nie wykorzystują. Cytat:
dostałam w 2009 wyróżnienie w konkursie fotograficznym, gdzie głosować mogły tylko osoby które wystawiały własne prace i nie znałam tam nikogo. I przyznam, że samo wyróżnienie mimo braku nagrody było dużą satysfakcją, bo potem zrobione przeze mnie zdjęcie znalazło się w kalendarzu wśród 12 innych. Kalendarz będzie dla mnie pamiątką na zawsze. Lepiej robić coś, niż nie robić nic, bo na pewno się nie uda. idę pisać dalej wspomnienia
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja to od wczoraj po prostu siedzę i nasłuchuję i już myślałam że może się tak obrócił że kopie w środek (?) czy coś. Bo to wszystko jakieś takie przytłumione, delikatne... I rzadkie. Bez porównania z poprzednimi harcami A gdzie te mocne kopniaki w żebra? No nic, już niedługo wizyta. Natka a ty liczysz ruchy? |
|
|
|
|
#4798 | |
|
KWC
|
Ale mam podły dzień. Chodzę wściekła, rzucam k..wami i co trochę popłakuję, właściwie z błahych powodów.
Cytat:
Mój własny wniosek na podstawie tego testu: najlepiej kupić butelki Aventu, bo są ogólnodostępne, a sterylizatory do nich są tańsze niż FP. Ja kupiłam 125ml FP i 125ml Aventu, ale na wyprawkowej liście z neta są jeszcze doradzane te duże pojemności. (2 szt.) acelinko, już po egzaminie? Jak poszło? |
|
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama teraz pokazujesz że w twoją stronę nie może paść złe słowo bo zaraz uraza, więc nie rozumiem dlaczego dziwisz się innym które reagują tak samo. Niestety nie chcę być jedną z tych koleżanek, która da po znajomości głos a jednocześnie nawet tego nie przeczyta( w końcu jest i było to krytykowane chwilę temu) . Z drugiej strony uważam też że forum to miejsce do dyskusji a nie wzajemnej adoracji i cieszę się, że mogę swobodnie wyrażać swoje zdanie i że pojawiają się jakieś dyskusje w których nie wszystkie się ze sobą zgadzamy i w których potrafimy jednak wybrać szczerość a nie lizanie sobie.. i mimo wszystko lubić się dalej i nie tworzyć konfliktów.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Ja aktualnie mam te dwie mniejsze 125ml i myślę że większe dokupię jak będzie potrzeba. U, nie lubię takich dni. Ostatnio też je miewam i wtedy jak na złość wszystko leci z rąk jakby już sam nastrój nie wkurzał człowieka wystarczająco mocno
|
||
|
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem już nie ma miejsca i tyle, bo jak inaczej to wytłumaczyć Ja mam jutro wizytę![]() Nie liczę ruchów bo czytałam, że to się zaleca przede wszystkim przy ciążach zagrożonych wcześniejszym porodem, ginek też nie mówił nic o liczeniu ruchów a pewnie bym się niepotrzebnie denerwowała. Cytat:
dziękuję za artykuł Też myślałam o avencie, bo do tej pory była mi jedyną znaną firmą butelkową. A sterylizator trzeba?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

inne mięska można
i wlasnie wyczytalam ze platki z mlekiem rano nie ale po poludniu juz moze Aga jesc bo rano nie wolno laczyc czegos tam ale po poludniu juz tak
Na tym etapie ciąży cukrzyca (i to faktycznie z wysokimi wynikami) grozi "jedynie" tym, że dziecko będzie albo za duże albo za małe. 
idziemy do moich rodziców na obiad, potem pewnie do koscioła popołudniu a tak to leżymy