Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 16:51   #4831
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao - ty masz umowę na stałe. Pracodawca nie może ci zwolnić tylko dlatego ze masz dzieci czy chorujesz. Ty nie czekaj z dzieckiem potem będzie ci jeszcze trudniej

Darusia- dobrze babę załatwi as.

A ja w pociagu
no mam na stałe, ale dzisiaj to żadne zabezpieczenie - dadzą mi 3 mce wypowiedzenia, bo np. uzasadni, że mniej godzin jest bo mniej klas czy co , jak się chce to się zawsze co znajdzie:-(
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Bao - ja nie wiem jak to jest z tymi podstawami ale syn mojego Tż teraz chodzi do III kl i szedł do szkoły mając 6 lat (jedyny w klasie). Lekcej prowadzone są starą metodą czyli 45 min w ławce, żadnych dywanów i kącików nie ma (relacja Tża), podobnie jak u Madzi pani trzyma dzieciaki mocną głową, mało tego mają normalne oceny a nie jakies tam słoneczka, chmurki i inne piździbiulki (rodzice sie tego domagali już we wcześniejszych rocznikach), na świadectwie oczywiście jets opisówka.

Ja bym się dyrem wogóle nie przejmowała, bo po pierwsze konkursy na te stanowiska są co kilka lat i szybko moze przestać być dyrektorem a po drugie o ile się nie mylę to w myśl nowego kodeksu pracy jeżeli wracasz po macierzyńskim to przez rok nie mają prawa Cię zwolnić, no chyba ze dyscyplinarnie ale na to to trzeba sobie naprawdę zasłużyć.
A tak poważnie to myślisz że jak odwleczesz decyzję o 2-gim dziecku 2-3 lata to sytuacja się zmieni i dyro zmieni zdanie ? Ja nikomu absolutnie tego nie życzę, tym bardziej Tobie ale musisz mieć jeszce na uwadze ewentualną chorobę uniemożliwiającą zajście w ciąże.
Naprawdę taki dyro byłby ostatnią osobą która miałaby podjąć decyzję czym chcę 2-gie dziecko, wogóle bym go pod uwagę nie brała.

Mieliśmy podobnie zaraz na początku szkoły i trochę w drugiej klasie . W większości to było spowodowane działaniami mamusi. Tż z wychowawczynią ustalili wspólny front tłumaczenia, tłumaczenia i wybiegania ogólnego. Przyniosiło efekty zwłaszcza po dniach czy weekendach spędzanych z nami. Był tak wybiegany i wyeksplaotowany że następnego dnia nie miał ochoty na szaleństwa .

Matko kochana. Trzymam kciuki i pomodlimy się o zdrowie Lenki. Nawet nie chcę sobie wyobrażać sytuacji bo ryczę...

U nas z takiej kary tylko byłaby radocha bo można więcej poszaleć.

Moze zbierała na swoje zakupy .
No z taką sytuacją to się jeszcze nie spotkałam
nie może tak być ocen u nas nie ma słoneczek itp, ale sa oceny słowne, np. W - wybitnie, D - doskonale, Z - zadowalająco itp. i tak do dziennika piszemy. Jeju nasz dyrektor to się przepisów sztywno trzyma, to co w podstawie to musi być tak realizowane, w zeszłym roku mieliśmy kontrole - ewaluacja wdrażania nowej podstawy w klasach 0-2 i wyszliśmy najlepiej w całym powiecie i jedni z najlepiej w Polsce. Generalnie moja szkoła ma bardzo dobrą opinię, u nas w każdej klasie 1-3 są te kąciki, mamy ogromne fundusze z unii na materialy edukacyjne, trudno się doczepić....ale fakt - u nas rodzice to od razu wszystko zauważą i się potrafią zorganizować i wywalczyć to co wg nich należy się dla dzieci wg prawa -dlatego dziwię się bardzo, że u was nic z tym nie robią

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:58   #4832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

mogl kategorycznie powiedziec nie , a naciagniety nie jest bo nikt go przeciez nie oszukal, po prostu biedny jak nie umie odmawiac...

nie da sie jakos zrezygnowac czy cos?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:06   #4833
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie może tak być ocen u nas nie ma słoneczek itp, ale sa oceny słowne, np. W - wybitnie, D - doskonale, Z - zadowalająco itp. i tak do dziennika piszemy. Jeju nasz dyrektor to się przepisów sztywno trzyma, to co w podstawie to musi być tak realizowane, w zeszłym roku mieliśmy kontrole - ewaluacja wdrażania nowej podstawy w klasach 0-2 i wyszliśmy najlepiej w całym powiecie i jedni z najlepiej w Polsce. Generalnie moja szkoła ma bardzo dobrą opinię, u nas w każdej klasie 1-3 są te kąciki, mamy ogromne fundusze z unii na materialy edukacyjne, trudno się doczepić....ale fakt - u nas rodzice to od razu wszystko zauważą i się potrafią zorganizować i wywalczyć to co wg nich należy się dla dzieci wg prawa -dlatego dziwię się bardzo, że u was nic z tym nie robią
Niby nie moze ale jest. Sama widziałam oceny na kartkach po wywiadówkach, w dzienniku też podobno są (Tz mówił). Jak napisałam te oceny są na wyraźne zyczenie rodziców. Syn Tż-a też jest z tego zadowolony bo twierdzi ze słoneczka są takie dziecinne a przecież on juz taki "dorosły" uczeń. Co do kącików to nie wiem dlaczego się nie starają, klasa jest podobno i tak nieźle odstawiona i wyposażona - własnie przez rodziców. Oni tam są nawiadzeni , sami pomalowali klasę, przynieśli telewizor, sprzęt komputerowy itp. Sama szkoła też niewielka i z tego co wiem to też mają niezłe fundusze z Unii dla dzieciaków na wszelkie zajęcia pozalekcyjne i dodatkowe.
Ta szkoła jest w innym mieście i jak to się od zawsze tu mówiło "za granicą" czyli w zagłebiu a nie na śląsku. To takie tradycyjne powiedzenie jeszcze sprzed wojny.
Stary 2011-10-07, 17:09   #4834
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao jak ja szlam na zwolnienie to tez w szkole juz robili wlasnie te kąciki dla dzieciakow , dywaniki byly kupowane nowe rzeczy itd.
Daaaaawno tam nie bylam wiec nie wiem jak to teraz wyglada jak ja odchodzilam to chyba jakos 2 klasy byly zrobione z 6 , tam wiecej nie ma bo to mala szkoleczka jest.
A.Camus
Stary 2011-10-07, 17:32   #4835
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A tego nigdy nie jadłam i nawet nie wiem czy by mi smakowało.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
bleeee nie zjadłabym tego. Ja nie jem wątróbki, serc, żołądków itd. Nie lubie flaków, żeberek. A tak w ogóle to nie przepadam za mięsem, może dla mnie nie istnieć.
e no co wy nie było takie złe

Madziwnia a nie da się tego oddać jeśli podpisał jakąś umowę kupna czy coś to może odstąpić , gorzej jak już zapłacił to mogą nie chcieć kasy oddać,najlepiej nie chodzić na takie prezentacje bo tam wodę z mózgu ludziom robią
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:30   #4836
lindsley
Zakorzenienie

Witam po super wakacjach
Było świetnie, słonecznie i ciepło (tutaj podobno też) tylko dlaczego jak wróciliśmy to tylko 10st jest?
Lot w pierwszą stronę trochę ciężko Misiek zniósł, za to z powrotem super, Młody połowę czasu spał, potem połowę drogi autem też spał. Poza tym się bawiliśmy
Wróciliśmy z dwoma nowymi ząbkami (4), Michaś niestety gorączkował przy ich wychodzeniu i 2 dni mieliśmy dość nerwowe bo baliśmy się że to choroba wraca.
Jak zgram zdjęcia to coś może wrzucę

Jeszcze nic nie czytałam ale chwilowo nie chce mi się tyłka z fotela podnieść to nadrobię chociaż ostatnie kilka stron żeby wiedzieć co u Was...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:35   #4837
yoonka
Rozeznanie

ICE
zmrozilo mnie. co za brak kompetencji.. walcz o odebranie jej prawa do wykonywania zawodu. z TVNem to dobry pomysl, media maja ogromna sile.
poplakalam sie jak wyobrazilam sobie co musisz czuc, tez bym wykrzyczala wszystko w twarz takiej babie, Lenka na pewno bedzie niedlugo zdrowa, wszystko bedzie dobrze i zapomnicie o tej chorobie. brawa dla Ciebie za intuicje i reakcje, uratowalas swoje dziecko, jestes wspaniala mama. ucaluj Lenusie od wizazowej cioci i malej Tosi jak bedziesz mogla. trzymaj sie kochana i wracaj tu, zeby przegadac wszystkie zle mysli.

i jasne, ze pamietam, zaczelysmy mniej wiecej rowno pisac tu na forum i nasze dziewczynki sa w tym samym wieku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 19:13   #4838
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
e no co wy nie było takie złe

Madziwnia a nie da się tego oddać jeśli podpisał jakąś umowę kupna czy coś to może odstąpić , gorzej jak już zapłacił to mogą nie chcieć kasy oddać,najlepiej nie chodzić na takie prezentacje bo tam wodę z mózgu ludziom robią
dziewczyny to ogłoszenie o walce z nadwaga było w przychodni zdrowia spisalismy numer zarejestrowalismy go i miał zapłacic 19,9 ale wiadomo skorzystały z tego że Paweł to taka dobra osóbka.. i nawet dały mu za darmo tylko wypełniły blakiet z numerem konta itd.. powiedział im że zapłaci po wypłacie ok 15 tego...

moglibysmy to odesłac ale skoro zdecydował sie to braca juz otworzył zanim ja to zobaczyłam.. to niech bierze on wazy 135 kg.. i do niego nie docieraja agrumenty lekarza że mu zawał grozi To takie duze dziecko ale jak sam sie nie upilnuje to nikt nie bedzie za nim wszedzie chodził.

juz drugi dzien i trzyma sie diety.. daj Panie Boże kazdy kg w doł to sukces!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:06   #4839
libra777
Zakorzenienie

To już poważna otyłość, oby mu sie udało wiem doskonale jak to ciężko
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:43   #4840
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie muszą! Włąśnie teraz, odkąd weszla nowa podstawa i obejmuje już klasy 1-3, zajęcia MUSZĄ być tak poprowadzone, aby dzieci nie siedziały w ławkach przez 45 minut, każda klasa ma kącik z dywanem i ja np. siadam często na dywanie, gramy piłką, woreczkami, tańczymy i śpiewamy w kółku, oczywiście ucząc się piosenki, wierszyka, czy słówek, dzieci się ruszają, nie nudzą się i chętniej biorą udział w lekcjach. To jest chyba jedyny plus tej nowej podstawy.... także, wcale nie są uziemione na krześle na 45 minut.

jeszcze, jakbym ja chorowita była czy moje dziecko i faktycznie co rusz na zwolnieniu była.... moje drugie zwolnienie na dziecko (wcześniej w zeszłym roku byłam 3 dni). Strasznie mi się przykro zrobiło, że tak na radzie powiedział, oczywiście nikt się nie odezwał - ja tylko mam tak małe dziecko, później jest babka co ma 4 latkę w przedszkolu - ona jest cacy, a w zeszłym roku 1,5 mca na zwolnieniu była, bo tak jej dziecko chorowało! i wtedy aluzji nie miał...Ja się teraz poważnie zastanawiam nad drugim nie chcę później z pracy wylecieć tż mnie pociesza, że w najgorszym wypadku założę działalność i będę dawać lekcje z dojazdem do ucznia ale co etat to mimo wszystko etat ehhhh popieprzone to życie. I weź tu kur...a miej dzieci, jak to Tusk namawia

ehh cham z tego człowieka i tyle tak grać z Tobą Jakby twoje życie miało od niego zależeć

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było ale podczytuje Was. Ciesze sie ze Wasze dzieciaczki sie chowają. Pisałam kiedyś z Wami nie wiem czy pamietacie, w kwietniu rok temu urodziłam Lenke.
Chciałam Was przestrzec przed niekompetencją lekarzy z ośrodka zdrowia.Przez ich bład moje dziecko prawie straciło życie.
Zaczeło sie niewinnie od..... wzdętego brzucha!!!! Po jakimś czasie dziecko dostało mokrego kaszlu, na wizycie u lekarza usłyszałam ze jest ok i dostała tylko jakiś syrop. po paru dniach dziecko dostało ostrej biegunki, lekarz kazała podawać probiotyki i jakiś preparat przeciw odwodnieniu, w oskrzelach szczególnie wieczorami u mojej Lenki słyszałam świsty. I znowu poszłam do lekarza i dziecko miało gorączke. I oczywiście znowu do lekarza a lekarz na to że świsty są od kaszlu a ona ma infekcje migdałów, wiec antybiotyk, Zjadła go przez 5 dni. Po antybotyki znowu do niej wróciłam po z dzieckiem coraz gorzej i usłyszałam ze jestem przewrażliwiona. !!!! Wiec tego samego dnia zabrałam dziecko do prywatnego lekarza i usłyszałam diagnoze Przewlekłe zapalenie oskrzeli trwające jakieś 2 miesiące!!!! Dostałą antybiotyk, ale po 2 dniach z dzieckiem nie był kontaktu, miała sine usta, wiec szybko zabrałam małą do szpitala. I co sie okazało obustronne zapalenie płuc, a wydety brzuch był powodem wylania się do niego opłucnej!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! W sobote tydzień temu to było. Dziecko zostało przewiezione na intensywną terapie w krytycznym stanie, podłączone do respiratora.. Przez 3 dni jedną nogą była na tamtym świecie i to przez błąd lekarzy. Aha jeszcze wyszły złe parametry wątrobowe wynikające z zatrucia lekami. Wczoraj odłączyli dziecko od respiratora, samodzielnie oddycha i chyba jutro już przeniosą nas na zwykły oddział niemowlęcy i bede mogła z nią być bo na intensywnej terapi moge być tylko chwile. Dziewczyny nikomu nie życze takiego bólu jaki przezyłam. To jest nie do opisania. Chciałam Wam tylko napisać żebyscie były czujne i jak lekarz mówi ze jest ok a wy czujecie ze coś sie dzieje zmieńcie lekarza zebyście nie miałay podobnej sytuacji9 jaką ja przeyłąm.
O matko strasznie współczuję , oby Lenka szybko wyszła ze szpitala . ucałuj malutką

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bao moim zdaniem przesadzasz, jakis kretyn ma decydowac ile bedziesz miala dzieci??????;/
a moze zbyt osobiscie to do siebie wzielas???
nie wiem, ale dla mnie chore jest to ze ktos ci powie cos takiego, ty robisz swoje on swoje a jak nie umie sie zajac dobrze szkola to moze ktos powinien sie zajac nim??
uwazam ze za bardzo sie przejmujesz!!!!!

Wiecie co bylam rano w sklepie z Oliwią i sluchajcie tak sie zgrzalam ze zlosci!!!!!wrrrrrrrrrrrrr rrrrrr

byla przede mna taka babciunia w kolejce, ja mala na rece trzymalam i to taki maly sklepik gdzie mozna salatki, surowki kupic na wage i tak dalej i ta babciunia kupowala jakas tam surowke , ta pipa jej podliczyla i sie okazalo ze babcia nie ma 2 gr, po porstu jej braklo i nie chciala jej sprzedac, ja nie mialam wzielam ylko 20 zl z portfela cale i wyszlam....
i ta babcia jej mowi ze nie ma, wziela wszystkie drobne z domu co miala a ta ze w takim razie nie sprzeda jej.... ja tak sie przygladam a ta babcia mowi
"to prosze mi odlozyc z tego pudeleczka tej surowki i wiecie ze pol lyzeczki odjela????????!!!!!!!!!!

potem za mna sie paru ludzi zeszlo no i przyszla kolej na mnie zrobilam zakupy, daje jej kase a ona "bede winna grosika"
A ja na caly sklep OOOO NIEEEE !!!!!!!!!!
Nie bedzie Pani winna , bo ja chce zeby mi Pani wydala, a ona na to ze bedzie musiala isc do sklepu innego rozmienic, to jej mowie ze nie moj problem, przed chwila o 2 grosze robila komus problem wiec ja tez tak moge, mysli ze tylko ona potrafi byc francowata....i poszla! normalnie wsciekla sie i poszla po tego grosza!!!!!
co za krowa dobrze jej tak zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja wcina wszystko, ale najlepiej obiady jej wchodza u mojej mamy, no wtedy normalnie jest w stanie zjesc miche doroslego czlowieka!
nie wiem czemu akurat TAM a w domu tyle nie je...

ANIA zapomnialam ci odpisac, porodu sie nie boje, juz sie doczekac nie moge
Mam podobne podejscie jak za pierwszym razem
to super .
Kurcze Agnieszka dawno nie pisała może już urodziła

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
bleeee nie zjadłabym tego. Ja nie jem wątróbki, serc, żołądków itd. Nie lubie flaków, żeberek. A tak w ogóle to nie przepadam za mięsem, może dla mnie nie istnieć.
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A mój brat został naciagniety wczoraj na produkty odchudzające za jedyne 378 zł z HERBALIFE....
pojechał tylko na konsultacje za 19,90 a te suki go namówiły a on biedny nie umie odmawiac i maja klineta!
szkoda że otworzył . moja ciocia się kiedyś na tym odchudzała efekty były , ale potem dużo przybrała

OLka się dziś darła z godzinę . nie wiem co ją napadło .
teraz się bawi z TZtem i jeszcze nie śpi

Pojechałam dziś do takiej babki co do mnie rzeczy wstawia do pracy . Obkupiłam Olkę . ma kombinezon reimy z polarem dwie kurtki, pełno bluzek , bluz i innch rzeczy . będę od niej kupowac ubranka
Stary 2011-10-07, 20:52   #4841
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madziwinia - trafili na łatwy grunt. Teraz za taką kasę to musi schudnąć. Ja niedawno widziałam dziewczynę po odchudzaniu ale nie miała aż takiej wagi. Wyglądała fajnie. Jej cały czas na spotkaniach mówią że musi mieć dużo aktywności fizycznej bo inaczej to żadne środki nie pomogą

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
OLka się dziś darła z godzinę . nie wiem co ją napadło .
teraz się bawi z TZtem i jeszcze nie śpi
A moje dziecko tę nie śpi i nie zamierza spać.
W ciągu dnia miałyśmy zabawę w zasypianie . Chciałam ją położyć wcześniej bo się nawet domagała a ona sobie przede wszystkim leżała i spiewała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 21:08   #4842
machaj
Raczkowanie

ice- miałam łzy w oczach gdy czytałam twojego posta... biedna lenka... jeszcze raz pytam kto wymyślił to że dzieci tak mają cierpieć?? dużo zdrówka dla Lenki! i dla ciebie! trzymajcie się!! a wczoraj o was pomyślałam co tam u was słychać... a dziś takie info od ciebie...

ana- zaczynasz studia? już parę dni temu rzuciło mi się to w oczy.. może już pisałaś ale ja nie doczytałam.. co studiujesz?

libra- a ja lubię kwasiory! więc ta tarte na pewno zrobię... z resztą kiedyś wklejałam w klubie przepisy na to ciasto cytrynowe! zawsze dodaje 1 cytrynę więcej niż w przepisie i lukier też robię z soku cytrynowego i cukru

darusia- co za jędza o 2 gr będzie się kłócić! bardzo dobrze zrobiłaś!!

ehh jutro szkoła.. musiałabym prędzej iść spać byle do poniedziałku
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:17   #4843
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc mamusie
jestem jestem i to w dwupaku...jeszc ze...

nie pisze bo nie chce Wam smecic i psuc humor...tak bardzo chcialabym miec juz porod za soba...jak pomysle o tych bolach to dostaje paralizu i stwierdzam,ze poprostu uciekne z porodowki
i to wyliczanie,wyczekiwanie czy to dzis czy nie dzis...ehhh
a od dzis dodatkowo doszedl mi taki potworny bol pipipi przy chodzeniu jakbym caly tydzien zanadgorliwie szpagaty robila.
Karinka jak zawsze rozbiegana,foszki swoje juz ostro pokazuje...caly czas musze ja z lazienki wyganiac bo w moich kosmetykach grzebie....

MLODA szczerze obslinilam sie jak zobaczylam Ciebie jestes piekna i te zdjecia takie cudne...chcialabym miec zrobiona taka sesyjke kiedys...

DARUSIA brzus piekny i baaardzo zgrabniutki...a fryz tez mi sie podoba a powiedz mi gdzie te Twoje faldy i faldeczki,tyle o nich slyszalam a nic nie widze,no chyba ze ta ciazowa opuchlizna na oczy mi sie tez rzucila

ANIAP dziekuje za pamiec...mam nr do Ciebie spisany wiec na pewno jako pierwsza sie dowiesz tylko sie nie zdziw jak w srodku nocy dostaniesz wiadomosc

ICE WOMEN ja sie poryczalam po Twoim poscie.to jest nie do pomyslenia,ze lekarz zamiast ratowac nam zycie, doprowadza do takich ciezkich powiklan...duzo zdrowka dla Lenusi i prosze Cie pisz jak zdrowko malutkie.oby szybko doszla do siebie ...duzo buziaczkow

BAOBABKU nigdy nie ogladaj sie nainne osoby.rob tak jak Ci serducho i Twoj rozum podpowiada,jesli pragniesz drugiego dzieciatka to ja Ci zycze powodzenia i szybkiego zostania mama

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:23   #4844
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MLODA szczerze obslinilam sie jak zobaczylam Ciebie jestes piekna i te zdjecia takie cudne...chcialabym miec zrobiona taka sesyjke kiedys...
zapraszam do Wro a moze nam uda sie kiedys wyrwać z tej Polski to moze i gdzie indziej...:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:33   #4845
ania p
Zakorzenienie

Młoda bilety do Agnieszki tanie a zakupy u niej bezcenne

Agnieszka to życzę obyś szybko urodziła pisz nawet w srodku nocy najwyżej będę z latarką na forum w nocy wchodzić .
Stary 2011-10-07, 21:40   #4846
mloda1989
Zakorzenienie

heheh ale ja myślę o takim wyjeździe na stale:P a to jednak trochę więcej papierków niż tylko bilety:P ale jak pomyślę o zakupach tam....ehhh
Stary 2011-10-07, 21:46   #4847
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny jejku ale bym sie cieszyla jakbyscie do mnie przyjechaly,przylecialy:e hem: wiec zapraszam ,ugoszcze, na zakupy zabiore

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

MLODA ale tak wcale to tu kolorowo nie ma...lepiej sie zastanow porzadnie

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

ANIAP hahaa z latarka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-10-07, 21:46   #4848
mloda1989
Zakorzenienie

heh a jak tu u nas kolorowo?? ostatnio mielismy propozycje zdj slubnych tam u was... i z mila checia bysmy pojechali - 2 dniowy wypad ale cos ucichlo a szkoda bo moze jakis kontakt by juz byl...
Stary 2011-10-07, 21:54   #4849
agnieszka09
Wtajemniczenie

a w jakiej czesci Anglii...
ale Wy chyba nie macie co narzekac...wydaje mi sie,ze fotograf to taki przyszlosciowy zawod i biznes...uwielbiam Wasze focie i lubie sobie ogladac galerie Waszych zdjec...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-10-07, 21:56   #4850
mloda1989
Zakorzenienie

tamto chyba w Londynie było... wiesz z samej fotografii byśmy tu u nas nie dali rady... wiec tezet tez normalnie pracuje przez co nie ma kiedy sie nawet porządnie rozreklamować...
Stary 2011-10-07, 21:58   #4851
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka nie prowokuj Bolety można za stówkę z hakiem kupić więc może się kiedyś wybiorę
Stary 2011-10-07, 22:06   #4852
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA ja myslalm,ze macie jakis lokal i obydwoje tylko tym sie zajmujecie...szkoda bo fotki sa swietne.ja niedaleko londynu mieszkam wiec na lotnisko blisko,a na prom jeszcez blizej

ANIAP przez najblizszy miesiac gosci nie przyjmuje...ale pozniej jak najbardziej zapraszam i sama nie kus...bo ja sie podjaram a Ty sobie tylko popiszesz

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-10-07, 22:12   #4853
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
MLODA ja myslalm,ze macie jakis lokal i obydwoje tylko tym sie zajmujecie...szkoda bo fotki sa swietne.ja niedaleko londynu mieszkam wiec na lotnisko blisko,a na prom jeszcez blizej
tak by bylo za✂✂✂iscie... ale poki co jeszcze nie darady.... moze kiedys - dążymy do tego choc właśnie nie wiem czy w naszym kraju...

jakby zaproszenie byloby aktualne to moze kiedys i my was odwiedzimy... bo śliczne plenery tam macie i juz dawno o tym myśleliśmy:P zeby tak na weekend sie wybrać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 22:23   #4854
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA oczywiscie,ze zapraszamy
powiem Ci,ze piekne sa widoki.mieszkamy nad samym morzem i te klify,plaze piaszczyste,plaze kamieniste...jest pieknie...
a jeszcze jak jest juz cieplo,wszystko kwitnie i jest zielono
wiec dajcie znac i zapraszamy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-10-08, 06:49   #4855
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
sis, najważniejsze, że sprawdziłaś PRZED kupnem. Znajdziesz coś fajowego

ana, a w kwestii tych olejków, to ten sesa, to jaki ma zapach?
bo ja nie znoszę kokosa i migdałowego (ani innych takich mdłych), więc te poprzednie dla mnie odpadają.

I ty tego używasz tak na noc a rano myjesz łeb?

a co bys mogła polecić jako serum, takie typu biosilk, takie wiesz na końcówki, wygładzające, nabłyszczające jakieś coś....

Sesa śmierdzi,niektórzy zapachu nieznoszą-dosłownie,ale jest rewelacyjna dla włosówDrugi olejek też warty zakupu to henara-jego nie mam,bo ja szamponów,odżywek i masek mam około 30-stuPare dni temu kupiłam kolejną odżywkę i mam szlaban póki przynajmniej 10-ciu nie zużyjęHenare kupię jak mi się szlaban skończy

Olej zazwyczaj nakładam godzinę,dwie przed myciem,spać też w nim spałam i rano myłam,ale czuję się tak "brudna"w nim,bo włosy okrutnie tłuste,że komfort spania do dupy-dlatego unikam.Chcesz to wyślę Ci próbkę vatiki kokosowej?bo sesy mam końcówkę już.

Jeśli chodzi o coś na końcówki to ja mam to
http://www.johnmasters.pl/pl/p/Odzyw...ych-wlosow/108
i jeśli chodzi o producenta JMO to mam 3 odżywki,te kropelki,odżywkę bez spłukiwania i rewelacjaTylko jego szampony mi zupełnie nie służą.Kremy też ma świetne,bo jeden mam.Wiem,że ceny mogą być niefajne,ale ten gościu ma nawet organiczne szampony dla zwierząt,prawdziwy frik-włosomaniak i składy wszystkich jego kosmetyków to skarbyCzyste,organi czne bez grama syfu.To mój numer jeden jeśli chodzi o włosy.

Tańszą alternatywą jest właśnie olej kokosowy dawany na końcówki-minialnie z umiarem,bo inaczej efekt opłakany

Jeśli chodzi o biosilk to on sam w sobie na dłuższą mete wysuszy włosyzawiera alkohol i on jest winny temu.Natomiast jedwab CHI nie ma w sobie alkoholu i można go spokojnie nakładać
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
anakazar. my mamy to lozko z ikei kritter z owieczkami - cudne jest kladziemy sie na nim z Tosia i nic sie nie psuje, nie rozjezdza. moge polecic

Ja już wszystko kupiłam co chciałam do Ninowego pokoju,spać przez te meble nie mogłam,bo wciąż myślałam z jakiej strony to ugryzc,żeby było dobrze.
Wybrałam jej wszystkie meble wraz z łóżkiem w kolorze bieli.Bardzo intenstywnie brałam pod uwagę całą serię mamuta,ale jednak wkurza mnie za bardzo mały rozmiar tych mebli i odpuściłam.

Mamy to
http://allegro.pl/ikea-hensvik-lozko...853358965.html

http://allegro.pl/ikea-hensvik-szafa...858111124.html
ten regał biały oczywiście
http://allegro.pl/ikea-trofast-regal...857714165.html

i ta komoda biała
http://allegro.pl/komoda-ikea-hemnes...862635534.html

od innego kompletu nieikejowskiego szafka nocna-jedyna biała jakś się udało mi upolować

http://allegro.pl/szafka-nocna-zuzia...857384566.html

I teraz jeszcze potrzebuję fotela dla Niny,bo jak wyrzuce jej kanape to nie będzie gdzie dupy tam posadzić,bo oprócz łóżka do spania nie mamy nic.Zupełnie nie wiem co kupić.

I pomóżcie,bo chcę zamówić 6 tych półek,ale czy one mają w sobie coś na czym można je zawiesić?
http://allegro.pl/ikea-polka-mammut-...855401021.html

I czy któraś z was macała już ten fotel-jajo z ikea,bo też chcę go kupić.

Cytat:
Tego uczucia nie da sie opisać, a najgorsza jest ta bezsilność i czas który ciągle stoi w miejscu. Przez 3 dni nie mogłam wrócić do domu bo nie byłam w stanie patrzec na puste łóżeczko mojej niuni. Tak cicho w tym domu. dopiero o 10 moge do niej przyjechac i to na chwile.
A u szanowanej pani "doktor" byłam w poniedziałek bo juz nie mogłam tego wytrzymać musiałam wykrzyczec swój ból. wparowałam do niej do gabinetu i przez otwarte drzwi ( full dzieci w poczekalni jak w każdy poniedziałek) wykrzyczałam co o niej myśle i do czego doprowadziła. Bała się, trzesły sie jej rece podobno była w szpitalu ale nie wpuścili jej. Dzwoniła do mnie 4 razy ale nie odebrałam. Mam ochote ją rozszarpać, ale dziewczyny co to da. To nioc nie zmieni. Dziecko wycierpiało. Powiedziałam jej tylko ze jedyne co może zrobić to modlić sie zeby Lenka z tego wyszła bo jak nie to ja zabije bo bez Lenki nie mam sensu już życ .
Strasznie mi przykro kochanaNie wiem co mądrego mogę napisać po tym jak wszytsko ładnie ogarnęła yoonkaŻyczę dużo siły,zdrowia dla córeczki i trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Ana dziękuję za maila. Kamizelka super, też myślałam o takiej ale mojego rozmiaru pewnie nie znajdę Panele macie świetne, zawsze mi się takie podobały

U mnie były tylko 2 kamizelki i w moim rozmiarze
Co do paneli to codziennie klne je i nienawidzę ich,bo każdy syf na nich widać.Fakt,że ładne,bo napalona na nie byłam jak szczerbaty na suchary i żaden mądry argument tż nie był w stanie mnie przekonać i teraz mam-odkurzanie 4 razy dziennieJeszcze rok,dwa niech tylko mała podrośnie i niech je dobije i całą podłoge zmieniam tam gdzie one są.Nigdy więcej ciemnej podłogiEh,żeby człowiek przy robieniu chaty miał tyle rozumu co teraz
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja też lubię jeść co niestety zaraz widać i chyba nie ma takiej rzeczy co bym nie jadła lub miała opory, no teraz nie jem tatara ale jako dziecko jadłam , mój ojciec się lubował i zawsze mi dawał i móżdżki smażone z cebulką i różne inne taki "świństwa" co większość ludzi nie je
Jezus maria jak dobrze,że jeszcze nic przemielić w gębie nie zdążyłam.
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ana- zaczynasz studia? już parę dni temu rzuciło mi się to w oczy.. może już pisałaś ale ja nie doczytałam.. co studiujesz?

Kosmetologia

Fajny mam bardzo plan zajęć,dużo praktycznych zajęć się szykuję,ciekawe przedmioty,laski tez w większości w porzo,dwie takie solaro-tipsiary się trafiły co to takie zjawiska pokazują na demotywatorachJez u do nich to ja nawet bym nie poszła paznokci wypiłować.Coś czuję,że zabawnie będzie z nimi.

Co do jazdy to po autostradzie przeleciałam jak strzała,wjechałam do centrum i z wrażenia to mi się tusz na rzęsach pokruszył.Na światłach migiem kazałam tż wysiadać i spieprzać za kierownice
I tak:budynek szkoły mam w centrum i dojezdzam tramwajem,a auto stoi pod blokiem
Babcia zła,że taka dorypana jestem i kazała mi wsiadać i się zawiezć chociaż do tesco,żeby to przed sąsiadkami pokazać jaka to wnusia naumiona jazdy

Idę jeść i się szykować i do szkółki.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Dziewczyny jeśli któraś chętna to mogę wam polecić parę perełek do pielęgnacji twarzy,sama na sobie mam przetestowane.Kosmetyki cudo,bez niczego syfiastego i widzę po swojej buzi jakie są zmiany na plusMam nie tą twarz,ładna,jasną bez przebarwień i niczego..Tyle tylko,że wszystko wymaga czasu i cierpliwości.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 06:52   #4856
ice woman
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.
Byłąm wczoraj u mojej myszki, o dziwo byłam tam z 5 godzin i nikt mnie nie wyrzucił. Miałam pisać wieczorem ale jak wróciłam to poryczałam sie i tak juz zostało. Mam dośc juz tego wszystkiego. Niech ten koszmar sie skończy.
Wiec tak Lenka jest 3 dzień odłączona od respiratora, oddycha samodzielnie, saturacja w normie wiec jest coraz lepiej. Teraz tylko zmniejszaja jej leki i moze jutro przejdziemy na normalna sale i bede mogła z nia być juz cały czas. Najgorsze jest to ze ona juz nie spi i jeswt przerażona. Pewnie mysli ze mama ja opuściła. Kurde dziewczny to jest nie do wytrzymania. Zostawiam ja w szpitalu jak juz zaśnie zeby nie płakała. Własnie jej zupke gotuje i zawioze jej bo pluje tym szpitalnym jedzeniem. A tak wogóle to wczoraj mogłam ja pierwszy raz od tygodnia wziąść na rece. A ż sie poryczałam. To jest uczucie nie do opisania. Po takim czasie tulic swoje maleństwo. Kurde dziewczyny w tych kilku trudnych dniach tyle porokry sie nauczyłam, ze nic sie nie liczy tylko moje dziecko..
Dzieki za słowa otuchy bede Was informować na bierząco. Buziaczki dla Was.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 07:20   #4857
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwnia ja bym mu radzila odchudzac sie "z lekarzem" bo moze sobie wiekszej krzywydy narobic , albo schudnie a potem wroci wszystko z podwojona sila;/

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Ice brawa dla Lenki za sile!!!!

silna z niej babeczka!super!!!!!

O matkooo.....
ja sie teraz poryczalam jak przeczytalam twojego posta.... bedzie dobrze!!!!
pisz jak malutka, ucaluj ja od nas mocnoo!!!!!!!
Ja bym ta ✂✂✂✂e zabila!
A.Camus
Stary 2011-10-08, 07:27   #4858
ice woman
Raczkowanie

Wrzuce Wam pare zdjęc mojej ślicznotki bo dawno jej nie pokazywałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9230.jpg (30,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nk.jpg (62,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9235.jpg (57,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9202.jpg (48,9 KB, 63 załadowań)
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 07:31   #4859
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

ANIAP przez najblizszy miesiac gosci nie przyjmuje...ale pozniej jak najbardziej zapraszam i sama nie kus...bo ja sie podjaram a Ty sobie tylko popiszesz
Agnieszka ja napisałam serio , ale jakbym przyjechała to raczej na wiosnę bo zima to dla mnie jakoś pora bez sensu nigdzie poleźć nie można bo piździ ale na wiosnę czemu by nie jak już synka troszkę odchowasz . tylko pomozesz mi jak coś zabukowac bileciory jakoś wcześniej i taniej .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Sesa śmierdzi,niektórzy zapachu nieznoszą-dosłownie,ale jest rewelacyjna dla włosówDrugi olejek też warty zakupu to henara-jego nie mam,bo ja szamponów,odżywek i masek mam około 30-stuPare dni temu kupiłam kolejną odżywkę i mam szlaban póki przynajmniej 10-ciu nie zużyjęHenare kupię jak mi się szlaban skończy

Olej zazwyczaj nakładam godzinę,dwie przed myciem,spać też w nim spałam i rano myłam,ale czuję się tak "brudna"w nim,bo włosy okrutnie tłuste,że komfort spania do dupy-dlatego unikam.Chcesz to wyślę Ci próbkę vatiki kokosowej?bo sesy mam końcówkę już.

Jeśli chodzi o coś na końcówki to ja mam to
http://www.johnmasters.pl/pl/p/Odzyw...ych-wlosow/108
i jeśli chodzi o producenta JMO to mam 3 odżywki,te kropelki,odżywkę bez spłukiwania i rewelacjaTylko jego szampony mi zupełnie nie służą.Kremy też ma świetne,bo jeden mam.Wiem,że ceny mogą być niefajne,ale ten gościu ma nawet organiczne szampony dla zwierząt,prawdziwy frik-włosomaniak i składy wszystkich jego kosmetyków to skarbyCzyste,organi czne bez grama syfu.To mój numer jeden jeśli chodzi o włosy.

Tańszą alternatywą jest właśnie olej kokosowy dawany na końcówki-minialnie z umiarem,bo inaczej efekt opłakany

Jeśli chodzi o biosilk to on sam w sobie na dłuższą mete wysuszy włosyzawiera alkohol i on jest winny temu.Natomiast jedwab CHI nie ma w sobie alkoholu i można go spokojnie nakładać

Ja już wszystko kupiłam co chciałam do Ninowego pokoju,spać przez te meble nie mogłam,bo wciąż myślałam z jakiej strony to ugryzc,żeby było dobrze.
Wybrałam jej wszystkie meble wraz z łóżkiem w kolorze bieli.Bardzo intenstywnie brałam pod uwagę całą serię mamuta,ale jednak wkurza mnie za bardzo mały rozmiar tych mebli i odpuściłam.

Mamy to
http://allegro.pl/ikea-hensvik-lozko...853358965.html

http://allegro.pl/ikea-hensvik-szafa...858111124.html
ten regał biały oczywiście
http://allegro.pl/ikea-trofast-regal...857714165.html

i ta komoda biała
http://allegro.pl/komoda-ikea-hemnes...862635534.html

od innego kompletu nieikejowskiego szafka nocna-jedyna biała jakś się udało mi upolować

http://allegro.pl/szafka-nocna-zuzia...857384566.html

I teraz jeszcze potrzebuję fotela dla Niny,bo jak wyrzuce jej kanape to nie będzie gdzie dupy tam posadzić,bo oprócz łóżka do spania nie mamy nic.Zupełnie nie wiem co kupić.

I pomóżcie,bo chcę zamówić 6 tych półek,ale czy one mają w sobie coś na czym można je zawiesić?
http://allegro.pl/ikea-polka-mammut-...855401021.html

I czy któraś z was macała już ten fotel-jajo z ikea,bo też chcę go kupić.

Strasznie mi przykro kochanaNie wiem co mądrego mogę napisać po tym jak wszytsko ładnie ogarnęła yoonkaŻyczę dużo siły,zdrowia dla córeczki i trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze

U mnie były tylko 2 kamizelki i w moim rozmiarze
Co do paneli to codziennie klne je i nienawidzę ich,bo każdy syf na nich widać.Fakt,że ładne,bo napalona na nie byłam jak szczerbaty na suchary i żaden mądry argument tż nie był w stanie mnie przekonać i teraz mam-odkurzanie 4 razy dziennieJeszcze rok,dwa niech tylko mała podrośnie i niech je dobije i całą podłoge zmieniam tam gdzie one są.Nigdy więcej ciemnej podłogiEh,żeby człowiek przy robieniu chaty miał tyle rozumu co teraz

Jezus maria jak dobrze,że jeszcze nic przemielić w gębie nie zdążyłam.

Kosmetologia

Fajny mam bardzo plan zajęć,dużo praktycznych zajęć się szykuję,ciekawe przedmioty,laski tez w większości w porzo,dwie takie solaro-tipsiary się trafiły co to takie zjawiska pokazują na demotywatorachJez u do nich to ja nawet bym nie poszła paznokci wypiłować.Coś czuję,że zabawnie będzie z nimi.

Co do jazdy to po autostradzie przeleciałam jak strzała,wjechałam do centrum i z wrażenia to mi się tusz na rzęsach pokruszył.Na światłach migiem kazałam tż wysiadać i spieprzać za kierownice
I tak:budynek szkoły mam w centrum i dojezdzam tramwajem,a auto stoi pod blokiem
Babcia zła,że taka dorypana jestem i kazała mi wsiadać i się zawiezć chociaż do tesco,żeby to przed sąsiadkami pokazać jaka to wnusia naumiona jazdy

Idę jeść i się szykować i do szkółki.
Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Dziewczyny jeśli któraś chętna to mogę wam polecić parę perełek do pielęgnacji twarzy,sama na sobie mam przetestowane.Kosmetyki cudo,bez niczego syfiastego i widzę po swojej buzi jakie są zmiany na plusMam nie tą twarz,ładna,jasną bez przebarwień i niczego..Tyle tylko,że wszystko wymaga czasu i cierpliwości.
Ana widzę że troszkę pomogłam z tymi meblami super
te regały co zamówiłaś pięknie wygladają jak stoją koło siebie 2 czy trzy moja koleżanka co to ma , to ma tego 4 na jednej ścianie .
Ale to potem możesz sobie domówić zawsze .
Półki mamuta mają w zestawie wszelakie śrubki do wieszania więc możesz spoko zamawiać .
Co do rzeczy do twarzy to pisz , co tam masz fajnego może mi ciś w oko wpadnie . Ja ostatnio kupiłam kremik ten aa eco i jestem bardzo zadowolona .

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Byłąm wczoraj u mojej myszki, o dziwo byłam tam z 5 godzin i nikt mnie nie wyrzucił. Miałam pisać wieczorem ale jak wróciłam to poryczałam sie i tak juz zostało. Mam dośc juz tego wszystkiego. Niech ten koszmar sie skończy.
Wiec tak Lenka jest 3 dzień odłączona od respiratora, oddycha samodzielnie, saturacja w normie wiec jest coraz lepiej. Teraz tylko zmniejszaja jej leki i moze jutro przejdziemy na normalna sale i bede mogła z nia być juz cały czas. Najgorsze jest to ze ona juz nie spi i jeswt przerażona. Pewnie mysli ze mama ja opuściła. Kurde dziewczny to jest nie do wytrzymania. Zostawiam ja w szpitalu jak juz zaśnie zeby nie płakała. Własnie jej zupke gotuje i zawioze jej bo pluje tym szpitalnym jedzeniem. A tak wogóle to wczoraj mogłam ja pierwszy raz od tygodnia wziąść na rece. A ż sie poryczałam. To jest uczucie nie do opisania. Po takim czasie tulic swoje maleństwo. Kurde dziewczyny w tych kilku trudnych dniach tyle porokry sie nauczyłam, ze nic sie nie liczy tylko moje dziecko..
Dzieki za słowa otuchy bede Was informować na bierząco. Buziaczki dla Was.
Boże aż nie mogę tego czytać . trzymaj się , najgorsze już za wami . biedna malutka , nie napiszę co bym z tą lekarką zrobiła , bo bym bana dostała ucałuj od nas malutką i wracajcie szybko do domu .
Ja sie nauczyłam pokory po śmierci mojej koleżanki córci .
Ale to zupełnie inna sprawa bo malutka miała raka
Stary 2011-10-08, 07:38   #4860
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Lenka ślicznosci

My tez jedziemy na zakupy ale latem w lipcu , dokladnie to Worchester.
(chyba tak to sie pisze:P)

no chyba ze ewentualnie jak pojde bo jeszcze nie mialam kiedy dotrzec do tego sklepu o ktorym kuzynka mowila, to zobaczymy ile narzucaja sobie za nowe rzeczy na zamowienie.
Chcialabym na wiosne juz kurtke dla malej taka fajną skórkową motocyklówe...zobaczymy.. .
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości