|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Libta tych otrębów było 6kg, na pół z mamą
![]() ja nie wiejska dziewucha i nie wiem gdzie paszę się kupuje ![]()
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
minka a po co ci 36:P??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy wy widzicie dzisiaj kuchenne rewolucje, ale jest w nich totalnie KOSMICZNA kobieta, no chyba lustra nie posiada, a te rzesy koszmar!
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Też oglądam - kobitka lubi się wyróżniać. Jej styl mi przywodzi na myśl Violettę Villas.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
masakra te jej oczy!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
dusiaka troche masz racje choc jak dla mnie wyglada jak CHORA PSYCHICZNIE.
![]() |
#4778 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamawiałam kiedyś , w sumie specjalnie zachwycona nie byłam ,kosmetyk jak kosmetyk Cytat:
Może właśnie brak frekwencji by im dał coś do myślenia P0P co nam po takiej demokracji ? ona ludziom jeść nie daje Co oni mają do zaproponowania na przykład mi? nie pracuję i nie mam szans na pracę , nie mam żadnych studiów bo moich rodziców nie było stać na nie od razu po szkole musiałam tyrać na czarnucha po kilkanaście godzin dziennie , nie mam przepracowanych nawet 5 lat , mój mąż pracuje za granicą i nie wiemy co będzie za rok i co się zmieni po wyborach ??? jakie to ma znaczenie czy pójdę i na kogo zagłosuję ,dla mnie żadne ![]() Super wyglądasz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pogoda się u nas zepsuła trochę , wiało dzisiaj przeokrutnie i trochę pokropiło ale co to jest w ogrodzie sucho że nie idzie szpadla wbić |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Wtajemniczenie
|
#4780 |
Zakorzenienie
|
Libra masy racje, co to ya ryad od ktorego ludyie uciekaja....bady nawet nie od ktorego a przez ktory
![]() |
#4781 | |||
Zakorzenienie
|
Madzia no niby moge wczesniej położyć ale ona nie zaśnie. Musze jednak jakoś to przetrzymać i ją budzić wcześniej a nie dać spać. No i siebie tez będę musiała budzić
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie będę tam chodziła napewno ![]()
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
najlepsza reklama restauracji byla na koncu
"restauracji nie ma" a baba jakas nawiedzona okropnie;/ lepiej by sie z tym swoim kanarkiem zamknela w domu i sobie z nim rozmawiala...
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
slicznie
![]() tez idziemy glosowac. niestety znowu przeciw, a nie za, ale jak mus to mus anakazar. my mamy to lozko z ikei kritter z owieczkami - cudne jest ![]() siedze w robocie - jeszcze godzina, ale zmeczona jestem bo ostatniej nocy toska nie chciala spac miedzy 2 a 5 rano... wrr.. ale to chyba jakies alergiczne, bo jadla dzien wczesniej czekolade i pomidory, a po tym jej wysypka wyskakuje. nie wiem. fajnie mi jak moge caly poranek i popoludnie do 15 z nia spedzac ![]() ![]() Bao Ty sie nie przejmuj tym, co ten dyr mowi - to jest zwykly mobbing. czasami pojscie na L$ jest potrzebne dziecku, zeby czulo sie bezpiecznie i mamie, bo i tak jej mysli beda przy chorym malenstwie. a czasami trzeba od pracy odpoczac bez powodu. na depresyjne stany czy wypalenie zawodowe tez L4 daja, nie tylko na wirusy i bakterie ![]()
![]() |
#4784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak miło tu wpaść od rana. Na początek - zostałam w pracy oddelegowana do wdrażania nowego systemu i zapowiedzieli podwyżkę - narzekałam, narzekałam a od jakiegoś czasu nawet jest ok. A teraz dzieciowo - Igor nie chce nic normalnego - zdrowego w sensie jeść ![]() ![]() ![]() ![]() Dokładnie w jego repertuarze dań są (z rzeczy niesłodkich): sucha bułka, jajecznica, rosół, mielone, frytki, owoce i danonki wafelkowe i KONIEC!!!!!!!!!!!! Bosz - głodzenie go i średnio mi wychodzi i przynosi też nijakie efekty, ładnie jadł innę rzeczy, a teraz D.U.P.A!!!! ![]() ![]() ![]() No oczywiście chrupki i czekoladki to on by chętnie, ale daje mu max jedną małą słodycz dziennie i tyle. Może macie jakieś jedzeniowe hity??????? A dzieci i szkoła... Syn A. ostatnio przechodzi sam siebie i np. wstaje na lekcji, nie chce usiąść, ignoruje zupełnie wychowawczynię, staje za nią, naśladuje, naśmiewa się... ona nie może nic z nim zrobić. Tylko on w klasie tak się zachowuje. Podobno babka jest świetna nauczycielką, ale z nim nie daje rady, a to III klasa. Ja współczuje nauczycielom. Jakieś pomniki się należą!
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-10-07 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra mój telefon musi zabierać, bo często w świetlicy zostaje, i jak chce do domu to po mnie dzwoni. Wczoraj u mnie w grzejniki wode napuszczali, i mamy ogrzewanie(choć nie widzę jeszcze potrzeby) i o 22 sąsiad z 6 piętra przyszedł że go zalewa od nas , bo pani z 7 piętra tez ma mokro. Co lepsza u chłopców w pokoju ściana mokra i po rurze cieknie niżej, a to wszystko od sąsiadki z 10 piętra, choć wmawiała że u niej sucho. Ale poszli w kilku i sprawdzili. Więc już ogrzewanie wyłączone, żeby nie zalewało. Ale co lepsza przy tych komisyjnych obchodach, mały się nawet nie obudził, choć trzeba było mu łóżeczko przestawiać ![]() Dobrze że mam wysokie ubezpieczenie, to się nie martwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do syna A. To ja z moim też miałam problemy, przez krótki czas. Zauważyłam że dużo lepiej się zachowuje jak jest wyspany. A po drugie poszłam i powiedziałam nauczycielce, że dziecko prucz uśmiechniętych buzi i serduszek w ćwiczeniach musi mieć też kary. Kazałam Eykowi ją przeprosić, a jej że jak będzie niegrzeczny to np z angielskiego, ma dostawać z 5 nowych słówek do nauczenia, i ułożenie z nimi zdań. Od religi podobnie ma modlitwy teraz do uczenia. A wczesniej piekła nie było. Tylko pani wychowawczyni nie miała żadnych problemów bo ma u dzieci autorytet.
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze szkołą - Patryk ma system kar i nagród, chodzi spać o 21, teoretycznie jest ok. (moim zdaniem system kar i nagród powinien w domu być bardziej urozmaicony niz minuty na plus i minus na komputerze, ale... A. się tak upiera). Patryk ma wszystko gdzieś. I co zrobić? A. nie chce iść po raz kolejny do psychologa, a nauczycielka tylko pisze i dzwoni do A., że już nie daje z nim rady.
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Megi u nas podobnie z jedzeniem :kasza manna , sucha bułka lub chleb, jajecznica,plasterki kiełbasy szynkowej, pomidorówka lub rosół z zup tylko to i mięso czasem trochę poskubie no i chrupki i to tyle , warzyw nie chce , serków tez nie i większość z tych rzeczy jedzona pod przymusem prócz chrupek ,głodzenie nic nie daje,ale mimo tego niejedzenia waży ponad 13 więc nie jest tak źle, a wcześniej jadł wszystko nie było żadnych problemów ,nagle mu się coś odwidziało ni z tąd ni z owąd
A co do Patryka to myślę że dziecko w ten sposób odreagowuje sytuacje w rodzinie , niestety i nie wiem czy uda wam się to zmienić Madzia to nie pozostaje Ci nic innego jak tłuc mu do głowy dzień w dzień żeby nie zosatwiał nigdzie telefonu ani kluczy może jakoś mu to wejdzie Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-10-07 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było ale podczytuje Was. Ciesze sie ze Wasze dzieciaczki sie chowają. Pisałam kiedyś z Wami nie wiem czy pamietacie, w kwietniu rok temu urodziłam Lenke. Chciałam Was przestrzec przed niekompetencją lekarzy z ośrodka zdrowia.Przez ich bład moje dziecko prawie straciło życie. Zaczeło sie niewinnie od..... wzdętego brzucha!!!! Po jakimś czasie dziecko dostało mokrego kaszlu, na wizycie u lekarza usłyszałam ze jest ok i dostała tylko jakiś syrop. po paru dniach dziecko dostało ostrej biegunki, lekarz kazała podawać probiotyki i jakiś preparat przeciw odwodnieniu, w oskrzelach szczególnie wieczorami u mojej Lenki słyszałam świsty. I znowu poszłam do lekarza i dziecko miało gorączke. I oczywiście znowu do lekarza a lekarz na to że świsty są od kaszlu a ona ma infekcje migdałów, wiec antybiotyk, Zjadła go przez 5 dni. Po antybotyki znowu do niej wróciłam po z dzieckiem coraz gorzej i usłyszałam ze jestem przewrażliwiona. !!!! Wiec tego samego dnia zabrałam dziecko do prywatnego lekarza i usłyszałam diagnoze Przewlekłe zapalenie oskrzeli trwające jakieś 2 miesiące!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
Mi Danielek też się trochę popsuł z jedzeniem,zupy sa już bee,on chyba będzie mięsożerny,wcześniej zjadał ładnie ziemniaki,mięsko,buraczki a teraz najchętniej tylko mięso,jak zobaczy parówkę albo kabanosa czy jakąś inną kiełbasę to nie odpuści,dobrze,że jak je kanapki to zawsze z pomidorem ogórkiem lub innym warzywkiem.
Ale też już dużo rzeczy nie chce zjeść które wcześniej jadł ![]() chętnie je wszelkie jogurty i te robione razem i gotowe,uwielbia maślankę truskawkową i twarożek z ogórkiem zielonym próbowałaś może naleśników z dżemem?lub białym serem,owocami?może posmakują Igorkowi co do Ceruvitu też kupiłam,trafiłam na jakąś aptekę co jeden kupiłam a drugi dostałam gratis ![]() dajecie go po jednej łyżeczce 2x dziennie? właśnie Daniel mnie zdziwił w tej aptece,bo uciekł mi między regałami i pobiegł za ladę,jak poleciałam za nim to on już był u Pani farmaceutki na rękach ![]() ![]() Ice woman ![]() ![]() Co za fara n c a !! Trzymam kciuki żebyście szybko wrócili do domku ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-07 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Ice Woman , boże aż mi się płakać zachciało nie wyobrażam sobie nawet co przeżyłaś , trzymam mocno kciuki za zdrówko Lenki.
Niestety taka jest smutna prawda że większość lekarzy to konowały. Ja też dopiero po wizycie u prywatnego lekarza dowiedziałam sie że moje dziecko ma nadwrażliwość oskrzeli i obstrukcje co nie leczone może doprowadzić do astmy i to był czwarty lekarz pozostali wmawiali mi że to sapka niemowlęca albo wymyślali alergię na mleko , ja jednak wiedziałam że coś nie tak, czasem warto aufać swojej intuicji a już napewno wątpliwościom . Ucałuj malutką od nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Raczkowanie
|
Tego uczucia nie da sie opisać, a najgorsza jest ta bezsilność i czas który ciągle stoi w miejscu. Przez 3 dni nie mogłam wrócić do domu bo nie byłam w stanie patrzec na puste łóżeczko mojej niuni. Tak cicho w tym domu. dopiero o 10 moge do niej przyjechac i to na chwile.
A u szanowanej pani "doktor" byłam w poniedziałek bo juz nie mogłam tego wytrzymać musiałam wykrzyczec swój ból. wparowałam do niej do gabinetu i przez otwarte drzwi ( full dzieci w poczekalni jak w każdy poniedziałek) wykrzyczałam co o niej myśle i do czego doprowadziła. Bała się, trzesły sie jej rece podobno była w szpitalu ale nie wpuścili jej. Dzwoniła do mnie 4 razy ale nie odebrałam. Mam ochote ją rozszarpać, ale dziewczyny co to da. To nioc nie zmieni. Dziecko wycierpiało. Powiedziałam jej tylko ze jedyne co może zrobić to modlić sie zeby Lenka z tego wyszła bo jak nie to ja zabije bo bez Lenki nie mam sensu już życ . |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja siostra miała identyczną sytuację z jedną z córek. Jak jej córka w końcu wylądowała w szpitalu to jej TZ poleciał do przychodni i taką awanturę zrobił że do dzisiaj się tam go boją (bylo to jakieś 7 lat temu). O mało co nie pobił lekarza.
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Ice - z całej siły dzisiaj pomodlę się za Lenkę - MUSI Z TEGO WYJŚĆ! Współczuję bardzo - wierze, że będzie dobrze. A tę sukę, jak już nacieszysz się Lenką i będzie wszystko dobrze, daj pod sąd. Taka kurew nie powinna leczyć dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak dla mnie nagadanie jej to za mało - niech pozna "przewrażliwioną" mamusię!
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-10-07 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Raczkowanie
|
A najgorsze w tym wszystkim jest to ze rok temu dziecko mojej koleżanki 2,5 letnia nikolka zmarła. Zreszta dowiedziałam sie o wielu takich przypadkach. Jak lenka wróci do domu to mój mąż zna tego Zbysia który prowadzi Uwage na TVN i nakrecą repotaż a potem to się zobaczy. W każdym badz razie nie dam rurze żyć. Tylko ta lekarka jest żoną dyrektora tej przychodni. Wiecie co to oznacza.... Ale rurze nie dam spokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |||||
Zakorzenienie
|
Darusia ślicznie wyglądasz w tej fryzurce
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ice woman Mam nadzieję że szybko będzie poprawa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
bao moim zdaniem przesadzasz, jakis kretyn ma decydowac ile bedziesz miala dzieci??????;/
a moze zbyt osobiscie to do siebie wzielas??? nie wiem, ale dla mnie chore jest to ze ktos ci powie cos takiego, ty robisz swoje on swoje a jak nie umie sie zajac dobrze szkola to moze ktos powinien sie zajac nim?? uwazam ze za bardzo sie przejmujesz!!!!! Wiecie co bylam rano w sklepie z Oliwią i sluchajcie tak sie zgrzalam ze zlosci!!!!!wrrrrrrrrrrrrr rrrrrr byla przede mna taka babciunia w kolejce, ja mala na rece trzymalam i to taki maly sklepik gdzie mozna salatki, surowki kupic na wage i tak dalej i ta babciunia kupowala jakas tam surowke , ta pipa jej podliczyla i sie okazalo ze babcia nie ma 2 gr, po porstu jej braklo i nie chciala jej sprzedac, ja nie mialam wzielam ylko 20 zl z portfela cale i wyszlam.... i ta babcia jej mowi ze nie ma, wziela wszystkie drobne z domu co miala a ta ze w takim razie nie sprzeda jej.... ja tak sie przygladam a ta babcia mowi "to prosze mi odlozyc z tego pudeleczka tej surowki i wiecie ze pol lyzeczki odjela????????!!!!!!!!!! potem za mna sie paru ludzi zeszlo no i przyszla kolej na mnie zrobilam zakupy, daje jej kase a ona "bede winna grosika" A ja na caly sklep OOOO NIEEEE !!!!!!!!!! Nie bedzie Pani winna , bo ja chce zeby mi Pani wydala, a ona na to ze bedzie musiala isc do sklepu innego rozmienic, to jej mowie ze nie moj problem, przed chwila o 2 grosze robila komus problem wiec ja tez tak moge, mysli ze tylko ona potrafi byc francowata....i poszla! normalnie wsciekla sie i poszla po tego grosza!!!!!
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
U mojego małego najlepszym warzywem, owocem, i słodyczem jest pieczony kurczak
![]()
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Ice z calych sil trzymam kciuki za Lenke!!!!!!!!!!!
Wspolczuje Ci bardzo, nawet nie umiem sobie wyobrazic przez co przechodzicie!!!!! Lenuś wracaj do zdrówka SZYBCIUTKO!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Ja dlatego jak mi lekarka zapisuje antybiotyk daje malej....na raize mi nie podpadla poki co. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Bao jeszcze ci napisze , jesli teraz sie nie zdecydujesz na 2 dziecko przez dyra to rowniez nie zrobisz tego za rok dwa czy trzy...wiec sprawe dobrze przemysl.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.