|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Witam dziewuszki
![]() ![]() ![]() No więc może tak: Gratuluję wszystkim dobrych nowin, udanych zakupów itd. ![]() Dla wszystkich których spotkała jakaś przykrość lub czymś się martwią przesyłam uściski i dobre słowo ![]() No i przede wszystkim buziaczki dla wszystkich naszych dzieciaczków ![]() Mój długi weekend jest dość intensywny bo stwierdziliśmy, że przejedziemy się jeszcze na Warmię do moich rodziców. Uwielbiam te okolice ![]() ![]() Tylko myśl 5-godz. powrotu w niedziele jest stresująca....ale jeszcze dużo czasu ![]() Miłego weekendu kochane ![]() Lecę po karkówkę bo nabrałam ochoty na grilla, a pogoda przepiękna więc trzeba korzystać ![]() Papa ![]() Do poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Agawoo ja tez dosmazam;p bo malo;p smacznego ![]()
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-09-10 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Uska, dzieki
![]() ![]() TZcik pojechał teraz na działkę, a ja skoczę do sklepu i dołączę do niego ![]() A prasowanie dalej leży ![]()
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Lucy dziekuje
![]() ![]() ![]() agawoo dawaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zalałam kosz na śmieci płynem i dzisiaj aż grubo było tych muszek ![]() _______________________ Mam kurteczkę-krótki płaszczyk sztruksowy na teraz i jeszcze jeden a'la wełna na ciut chłodniej. W obydwa się mieszczę czyli spoko. Ten zimowy, co wisi już jakiś czas w szafie, nie jest jakiś rewelacyjny, ale sporo luzu mam od biustu w dół. Jeśli nie znajdę nic ciekawszego za małą kasę to będę nosić ten - dokupię jakiś duży szal i powinno być fajnie ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
włąsnie zjedlismy obiadek
![]() nuggetsy z kurczaka i fryty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, pytałam wczoraj ale jakos przeleciało moje pytania chyba więc ponawiam:
smoczki sylikonowe czy latekstowe i dlaczego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Haniula
![]() ![]() ![]() kamciurka ojj... odpoczywaj jak najwięcej!! ![]() ![]() Lucy1111 czytałam o tym, ale nie mam otwartego czerwonego wina a ocet powinien być jabłkowy ![]() ![]() mam ochotę na śledzie!!!!!!!!! ![]() juhu!! jest nas coraz więcej... łączę się w bólu razem z pearl ![]() Pisałam już- zasypiam 1,5 h, budzę się o 8 na siusiu i nie mogę dalej zasnąć- organizm wyspany ![]() Męczyłam się od początku ciąży do 14 tygodnia, a teraz znów powróciło.... ![]() Cytat:
![]() kakao za młodu robiłam prawie codziennie i właśnie używaliśmy kakao decomoreno ![]() ![]() ![]() Moje dzieciątko też wczoraj wieczór taki popis strzeliło, że szok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mało słucham muzyczki teraz, ale jak dziecie się uspokaja to dobrze, u mnie działa ręka położona na brzuch- przestaje kopać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4841 | ||
Zakorzenienie
|
ja też go męczę... strasznie się wchłania i ten zapach... blee...
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Konto usunięte
|
jejku dziewczyny jak tak czytam ile jesteście w stanie znieść w podróży godzin to..naprawdę podziwiam. Ja każdą podróż spędzam z workami
![]() Cholerka kupiłam na rozstępy fissan i dopiero teraz doczytałam, że strasznie śmierdzi i jest masakrycznie tłusty...chyba go nie użyję... Spałaszowałam właśnie obiadek: karkóweczka z rękawa z ziemniaczkami zapiekanymi...mniam ![]() Buziaki dla wszystkich mam;* |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
oglądam te wózki i oglądam a miałam juz nie oglądac w necie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() ja tez po obiadku, były placki ziemniaczane ![]() Cytat:
http://www.rodzinko.pl/noworodek-i-n...spokajacz.html jesli moge cos podpowiedziec, kiedy matka chce karmic piersia,ale czasami uzywa tez butelki ze swoim mlekiem (bo np. wyjezdza do szkoły) lepiej jest uzywac lateksu, bo kauczuk ma specyficzny smak i dziecko rozroznia smoczek od piersi, a lateks troche przypomina piers ![]() ![]()
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
ja juz wozek mam to teraz jestem na etapie mebli
![]() http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pokó...aranzacja/1848 ![]() Odnośnie smoczków, to ja kupiłam sylikonowe jeden taki-http://allegro.pl/canpol-smoczek-silik-anatomiczny-uspakajajacy-0-6m-i1785479050.html - te podobno sa najmniejsze i noworodki je lubią i ma tak jakby ścięty ten silikon ![]() i takie http://allegro.pl/avent-smoczek-orto...791512751.html - faktycznie są wieksze i nie są sciete tylko takie kulkowate na koncu ![]() A jaka jest roznica miedzy silikonowymi a lateksowymi to nie wiem ![]() ale chyba wiecej jest silikonowych;> ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- agatek a jak Tobie sie mieszka z Tesciowa pod jednym dachem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zrobic swoje chyba w okolicach20-22 tygodnia ![]() mozemy sie wbic z Niespodzianka na impreze? Dzisiaj sa jej/jego 18 tygodzinki ![]() Kamciurka, jak pisalas o objawach, to tak sobie pomyslalam, ze te moze byc lozysko, chyba nawet napisalam na watku... Mam to samo. Moj lekarz powiedzial tak: absolutnie zero wspolzycia, zero wysilku, nie denerwowac sie ( i dodal,zeby nie dopuszczac tesciowej ![]() ![]() Lucy, wyprobuje Twoj sposob, bo tez mam zatrzesienie. Dzieki !!! wlasnie sobie przypomnialam,ze ostatnio tez przez Was smazylam domowe fryty a teraz skonczylam wcinac pierogi z jagodami ![]() Cytat:
![]() ![]() Wlasnie patrzylam na te inne i tez wygladaj dobrze, z tym ze Jedo i tak mi sie najbardziej podoba. Bralabym wersje freeline, bo ma wieksza gondolke. No i super jest to,ze mozna tam zamontowac maxi cosi, a my mamy obiecany od znajomych, wiec jeden koszt odpada ![]() no, przeciez pisalam, ze zapraszam z ciuchami na Mazury Czubasek, Reddsik to istne cudo ![]() ![]() Cytat:
NIE MOZE nie byc mleka pije rano, po poludniu, na wieczor i czesto jeszcze do platkow ![]() a kakao pyszna rzecz ![]() Cytat:
![]() ja juz sie chyba przyzwyczailam...codzienn ie meczy mnie brak mozliwosci usniecia o normlanej porze nic sie nie dzieje, jak uda mi sie to w dzien odespac, niestety coraz czesciej mam tak, ze w dzien chodze jak zombie, ale usnac nie usne ![]() a na co czekalas? Cytat:
![]() A wiesz,ze u mnie wszyscy mowia na mojego bobo "Nietoperek"? A to dlatego, ze moj ojciec uslyszal kawal o lotniku: Spotykają się dwie młode myszy i jedna z nich oznajmia drugiej, że się zakochała. Pokazuje jej również zdjęcie swego chłopaka. Ta druga patrząc na nie mówi: - Ale przecież to jest nietoperz !!! - Popatrz! A mnie powiedział, że jest LOTNIKIEM ! No i na poczatku nie mowil na tzta po imieniu, tylko ochrzcil go ksywka "Nietoperz". Oczywiscie sie przyjelo w calej rodzinie, a jak sie okazalo,ze bedzie Dzidzia no to co - Nietoperek ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-10 o 15:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to ledwo Was nadrobiłam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że jadę do A. odpocznę od niej... ona jest strasznie marudna: pada, wieje, marudzi, jest upał, marudzi, burza to marudzi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja chcę wyjechać do A. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki. ja za chwilę jadę na lotnisko....jutro a najpóźniej w poniedziałek myślę ze dobijemy do końca wątku
![]() ![]() Buziaki i do jutra ![]()
#4853 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A czekałam na 'dom nie do poznania' od 3 tyg ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja bym się tak nie cieszyła z mojego malca ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29323163]jejku dziewczyny jak tak czytam ile jesteście w stanie znieść w podróży godzin to..naprawdę podziwiam. Ja każdą podróż spędzam z workami
![]() Cholerka kupiłam na rozstępy fissan i dopiero teraz doczytałam, że strasznie śmierdzi i jest masakrycznie tłusty...chyba go nie użyję... Spałaszowałam właśnie obiadek: karkóweczka z rękawa z ziemniaczkami zapiekanymi...mniam ![]() Buziaki dla wszystkich mam;*[/QUOTE] Ja uzywam Fissana, na początku strasznie mi śmierdział ale jak zaczęłam sie smarować to pachniałam jak po oliwce ![]() No i najważniejsze : działa przynajmniej mnie chroni przed rozstępami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() moj caly komenatrz na tesciowa biedna jestes jak cholera ![]() ![]() tak jak mowilam, z tesciowa to najlepiej okno w okno 500 km
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- miałam jeszcze zapytać Agatku a dlaczego nie mozecie wynajac sami jakiegos mieszkania? Twoj TZ pracuje za granica? bo juz sie troche zakreciłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz ja mysle, ze nawet jak bylaby najlepsza kobieta to mieszkajac razem zawsze jakies'ale' sie porobi ![]() az ci wspolczuje jak sie dziecko pojawi na swiecie ![]() Moja tesciowa nie interesuje sie w ogole nami, byla pare razy u nas, a nas do siebie nie zaprasza ![]() ![]() ![]() finansowo tez nic- nie wymagam tego od niej bo ma ciezko, sama jest i zyje z renty no ale kwiat na nowe mieszkanie by nie zbawił ![]() czy dla małej cos. Moi rodzice szaleja na punkcie dziadkowego, tata jak zobaczyl wozek to jezdzil z pustym po ogrodzie ![]() ![]() jak na poczatku ciazy bylam ciagle senna i zmeczona to komentowala ze ona tego nie rozumie, ona tak nie miala- napewno zmyslam bo to nie mozliwe bo ona tak nie miala ![]() wrr a najgorsze jest to, ze my tez kiedys bedziemy tesciowymi ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-10 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |||
Wtajemniczenie
|
Agatku, no to sobie w koncu polazisz i popatrzysz na cywilizacje, hehe. Dobrez tez,ze odpoczniesz sobie od tego babola-tesciowej.Przyda Ci sie.
Ja tez zawsze jak jade do tzta, to chodze po sklepach w wawie, jakbym pierwszy raz byla w galerii ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na razie na swoja nie moge narzekac, oprocz tego,ze czasami za duzo gada, chociaz z drugiej strony po tych dwoch miechach w pokoju,to mi sie nawet przyjemnie slucha ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do stosunkow to lubia sie bardzo nawzajem. Czasem to az za bardzo,bo nigdy nie moge ponarzekac na niego Rodzicam i zawsze to ja jestem ta winna, a tz swiety, ze w ogole ze mna wytrzymuje ![]() Cytat:
fajnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
w koncu wszyscy ksieciowie i ksiezniczki juz pozajmowani/e,wiec nikt sie nie nada dla mojej Niespodzianki ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-10 o 16:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż tego nie rozumie, bo wiadomo: mamusia... on nie potrafi wybrać kto ważniejszy- matka czy żona ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-10 o 16:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Agatku współczuję
![]() ![]() ![]() my mieszkamy z moimi rodzicami-tzn mamy mieszkanie na poddaszu z osobnym wejsciem, kuchnia, lazienka, 3 pokoje. wejscie jest całkowicie osobne z dworu wiec nie wchodzimy sobie w droge ![]() ![]() ![]() no a teraz sa w niemczech u ciotki-wracaja na początku tygodnia i mama wczoraj mowila ze kupili 2 reklamowki kosmetykow dla małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.