|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 18,52% |
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
0 | 0% |
Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
7 | 12,96% |
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
6 | 11,11% |
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
0 | 0% |
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
2 | 3,70% |
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
0 | 0% |
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
4 | 7,41% |
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
0 | 0% |
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
1 | 1,85% |
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
1 | 1,85% |
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
1 | 1,85% |
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
3 | 5,56% |
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
4 | 7,41% |
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
1 | 1,85% |
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
11 | 20,37% |
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
3 | 5,56% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Hej
U nas upałów cd. młoda marudna masakrycznie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
u nas taki upał, że wyjść się nigdzie nie da, a chciałam na małe zakupy się wybrać
![]()
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale dziś cisza na wizażuuuu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeny mój też my byliśmy o 10 rano u już był duży skwar, dobrze,ze samochód z klimą i w sklepach też chłodniej to jakoś daliśmy radę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
ciepło źle, ziomno źle..
masakraaaa.. ![]() mogłoby być tak w sam raz, nie za ciepło i nie za znimo! może w krótce się doczekam takiej pogody.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() A my dzis konczymy 16 tygodni ![]() Noc znow do bani... ![]() ![]() ![]() I caly dzien mi niedobrze i brzuch pobolewa a zadnych sensacji zoladkowych nie mam ![]() ech... Nie bede juz wam smecic o moich dolegliwosciach bo dzien wam tylko zmarnuje ![]() tity - rzucilabys jeszcze raz ta stronke z przepisem na to danko tajskie czy chinskie ![]()
#4837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no cóż lato jest .. niedługo kochana jesień wiec pogoda i chłodniejsza pewnie będzie .. ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję nino 16 tygodnia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wracaj szybko do zdrowia ![]() Cytat:
My kursujemy do mamy ciągle żeby Krzyś się tam zaadoptował. Dzisiaj pięknie rano zaliczyliśmy spacer w parku i wizytę w sklepie a teraz synek śpi więc ja zdążyłam rozwiesić pranie poprasować i głowę umyć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
gratuluje 4 miesięcy Majeczce i 16 tygodni Nino
ja już nie odliczam tych tygodni, bo się gubię, starcza mi pełne miesiace ![]()
#4840 |
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dziś skwar niesamowity więc na razie nie wychodzimy poza dom dzięki czemu mogłam doczytać ![]() widzę, że miałyście płodne dni jak nas nie było ![]() oczywiście w tytuły następnego wątku ![]() przyjaciółka pojechała ale fajnie, że się zobaczyłyśmy choć na 3 dni bo na co dzień daleko od siebie jesteśmy ![]() zacznę od gratulacji dla małych akrobatów: Lenki Tajki, Lili Cory i Dawidka Kasiuni, fajnie że stopy dotarły do buźki ![]() no i dodatkowo dla Lilianki za czytanie książki, niesamowicie trzyma i jeszcze ta nóżka ![]() Anessa życzę zdrowia i gratulacje dla Nino ![]() Montii współczuję @ i łączę się w bólu z powodu opryszczki, ja się też męczyłam swego czasu z tym chol..stwem, pomogła dopiero kuracja uodparniająca ![]() a dla Fabianka gratulacje za turlanie, spryciarz jeden ![]() Ada gratulacje dla Wiktorka za leżenie na brzuszku ![]() Aguś super, że Oleńka tak fajnie wcina jedzonko ![]() Ego ![]() Marta ucałuj Mateuszka z okazji 5 miesięcy ![]() Tra a pampersy 4+ dużo się różnią od 4? my już wykańczamy drugą paczkę 4 bo Lusia ma spory brzuszek i udka i 3 już ją za mocno obciskały a chciałam wypróbować pampersy majteczki ale okazało się, że są od 9 kg i obawiam się, że za duże jeszcze będą Ahtaga a nie brałaś 2 tygodni dodatkowego macierzyńskiego? Szymelka co za akcja z tą piętką, dobrze że nic się nie stało też bym się wystraszyła ![]() Aguchaw Lusia jak ma dobry dzień to bawi się sama na macie, w leżaczku lub w wózku, czasem w łóżeczku pobawi się karuzelką wydaje mi się, że maksymalnie sama się sobą zajmie tak ok. pół godziny, potem jej się nudzi i mnie woła razem tańczymy, śpiewamy piosenki z baby radia, kradniemy sobie buziaki, bawimy się w akuku albo gdzie jest Lusia (zwykle pod pieluchą się ukrywa), bujamy się na moich nogach, przygląda się czasem jak krzątam się w kuchni, śledzimy kota po mieszkaniu itp. jak ma kiepski dzień to oczywiście ręce mamy są niezastąpione Ptysza dobrze, że wynik badania Emilki ok ![]() N.ik.a trzymaj się ![]() Tajka fajna kombinatorka z Lenki ale przygodę poranną dziś mieliście ![]() ![]() Tity ale duży chłopak już i fajnie się do siadu szykuje ![]() Sandrunia gratulacje dla Majeczki ![]() widzę, że pojawił się temat wprowadzania glutenu ja zaczęłam wprowadzać kaszkę manną po skończeniu przez Lusię 5 miesiąca życia najbardziej "podoba" mi się jednak to, że w zasadzie to nie ma jednoznacznego stanowiska kiedy wprowadzać gluten ![]() czytałam sporo i na razie pewni są tylko co do tego, że nie wcześniej niż po 4 miesiącu ufam lekarzowi który nas prowadzi i swojej intuicji i najbardziej mnie przekonuje, że możliwość zachorowania na celiakię spada o 50 % jeśli gluten jest wprowadzany pod osłoną mleka matki
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
ale pięknie wszystkim odpisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
aż się boję co to będzie jak wrócę po 10 dniach wyjazdu we wrześniu
![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
rozpływam się
![]() a w temacie książęk, my tez lubimy książki............... jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja byłam w sklepie ![]() ![]() Gdyby nie ten upał, byłoby super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyznam,ze już zapomniałam o tym,żeby Lilusie ćwiczyć w domku, resztą wydaje mi się,że nie ma potrzeby-sama fika tak,że doskonale sama daje sobie radę i wyrówała wcześniejszą asymetrię.Tez byłam zestresowana i się bardzo martwiłam,a okazało się,że niepotrzebnie. Gratulacje! ![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() jej dziś to żar tropików był dosłowniem, a jutro temp 23 stopnie.będzie przyjemniej ![]() kosiłam dziś trawę w ten ukrop, jejku trochę ze mnie kalorii poszło ![]() ![]() mała w cieniu na kocyku, w najgorszy upał w domku. tajka twoja Lenka jest niesamowita!!!1 ![]() aja ojj tam ważne że basia ma od początku pociąg do książek ![]() ![]() sandrunia gratki z okazji 4 miesiączka ![]() ja biorę karmi w obroty, załączymy jakiś film z TZ i się lenimy. upał u mnie w domu, nie mogę spać jak jest tak gorąco ![]() aaaa moja mała dziś obudziłą się tylko 3 razy w nocy ![]() ![]() ![]() ciekawe co będzie dziś ![]() idę kąpać moją niuńkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
hej
wrócilismy niedawno, cały dzien na powietrzu u rodziców pod drzewkiem ale nic nie robilam a cieklo ze mnie jakbym polala sie woda GRATULACJE WSZYSTKICH SKOŃCZONYCH M-CY I TYGODNI!!! my dzis 19 tygodni konczymy ![]() ekstra, a ile zabawek ma Basiunia |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Gratki skończonych tygodni
![]() Ego my jutro 19 ![]() Dzięki kochane, a co do zabawek to 1/3 tych wszystkich co mamy ![]() i nic nie kupowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie Tity ale tu masz ten przepis http: //gotowanie.onet.pl/31643,0,1,smazona_wieprzo wina_z_kukurydza_po_tajsk u,ksiazka_przepis.html ja wczoraj robiłam i wyszło naprawdę smaczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My znów uciekliśmy do rodziców na wieś, żeby się nie kisić w tym upale w mieszkaniu, ale tu niewiele lepiej. Przez tę pogodę mały dziś nie mógł spać w dzień i jak usnął ok. 18 to jeszcze śpi a tu pora kąpieli ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-27 o 19:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
U nas w końcu zmiana pogody, zrobiło się chłodno, wieje
![]() ale przynajmniej jest czym oddychać. dzisiaj mała juz o 19 poszła spać, chyba ten upał ją zmęczył
#4852 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasiuni_a;29030057
ja wczoraj robiłam i wyszło naprawdę smaczne ![]() Dzieki ci dobra kobieto ![]() Wszystkim dziekuje za zyczenia zdrowia i gratulacje dla Nino ![]() caly dzin czuje sie jak przez walec przejechana ![]() A jak noc bedzie udana to moze 5h sie uda? ![]() Wspolczuje wam upalow ale itroche zazdroszcze ladnej pogody, bo u nas doslownie lalo i po 10 min. slonce. I znow lalo a pozniej slonce ![]() Pa ![]()
#4853 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było bo tż miał urlop i była jego siostra z tz i synkiem. Wczoraj wrócili do Londynu a tż dziś na nockę do roboty.
Chwalimy sie, że Oliwcia wczoraj skończyła 5 miesięcy ![]() dosłownie od paru dni przekręca się z plecków na brzuszek, ale robi to tak expresowo, że nie mogę jej nigdzie samej zostawić. Nawet w nocy muszę wstawać, bo jak się przebudzi to bach na brzuch i wygląda z łóżeczka. Stópek do buzi jeszcze nie wkłada, ale to też pewnie kwestia paru dni. tajka - twoja córa jest niesamowita. u mnie juz grzmiało, ale burza przeszła bokiem, pewnie wróci w nocy.
![]() |
#4854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczegolnie teraz jest niesamowita jak tz ja usypia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepszego ![]() My bylismy u kuzyna Tzta ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- szkoda, ze mojej nic nie meczy heheeh;p ![]() Cytat:
![]() ![]() moja corka to potworek hehe ja nie wiem skad ona tyle energii bierze... skacze cale dnie;p albo plywa;p
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
z brzucha na plecki też potrafi.
Jak coś jem lub piję to wytyka język i czeka aż dostanie do posmakowania - tak sie nauczyła. Dziś byłam u rodziców i mała zjadła 1/3 rozgniecionego bananka i .... normalny obiad. Rozgniotłam widelcem ziemniaczki, buraczki i kawałek mielonego. a ostatnio widziała się ze swoją 9 miesieczna kuzynka i ona ciągle robiła ,,króliczka", tak śmiesznie marszczyła nos. A Oliwia ciągle na nią patrzyła bo wszyscy się z tego śmiali. Wróciłam do domu, przebieram jej pieluche i patrze a ona też robi ,,króliczka". Od dwóch dni tak robi. Normalnie w szoku jestem.
#4856 | ||||
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() my dziś caluśki dzień poza domem więc czasu na wizaż nie starczyło. skwar niemiłosierny dziś był więc wybyliśmy nad jeziorko. Mateusz prawie cały czas nad wodą przespał. jutro też jedziemy na działkę do znajomych a w poniedziałek śmigamy nad morze na kilka dni bo mężulek dostał urlop ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o wylewy i jakieś konsekwencje tego to pewnie byłyby też inne objawy w jej zachowaniu a nie tylko to że się nie przekręca. gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziękujemy, ucałuję na pewno ![]() ale fajnie wszystkim odpisałaś ![]() gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- marta, nad morze, ale fajnie, bawcie się dobrze! W przyszłym roku już nie daruję, musimy nad morze pojechać ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
dziekujemy
![]() ja miałam ochotę do Łeby jechać może we wrzesniu ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- wczoraj wysłaliśmy z tż 200 zdjęć Oliwki do wywołania. Muszę w końcu włożyć jakieś w ramki i dać dziadkom.
#4860 |
Zadomowienie
|
my dopiero dziś decyzje podjęliśmy że jedziemy, bo trafiła nam się okazja. i jutro czeka mnie prasowanie i pakowanie. dziś już nie mam siły na to
![]() jejku a my nie mamy ani jednego zdjęcia Mateusza wywołanego. zbieram się tak odkąd miesiąc skończył. muszę w końcu się zabrać za to Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-08-27 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.