Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 14:12   #4831
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

uff wróciliśmy z bioderek - dzięki kobiety za kciukasy
lekarka jakaś maskara - mówiła jak robot
i tak: niby wszystko ok ale jest jedno ale - mały ma za niskie napięcie mięśniowe, trzeba mu między nóżki dodatkowo na noc wkładać pieluchę tetrową, tak żeby nunie były jeszcze szerzej a ponadto zwróciła uwagę, żeby nie ubierać dzieciaczka w bodziaki bo jak są naciągnięte to ograniczają ruch nóżki do góry - a ja mam same bodziki prawie no ale nic - wymyśliłam że z takich brzydszych porobię mu koszulki poprostu chlasne je nożyczkami i już. aha i pieluszkę jednorazową nie zapinać ciasno tylko tak zeby zostawić troszkę swobody nóżkom w celu podnoszenia do góry. no i kazała się nie schizować toteż się nie schizuję po kilku tygodniach powinno się wszystko unormować.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jeszcze "ciepła" fotka
łooo jaki Dziubdziuś

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Lukam do Was bo nie mam za bardzo kiedy pisać, Marcel nabawił się jak większość forumowych dzieciaczków kataru i teraz się mordujemy z dławieniem, duszeniem i wogóle masakra

..i mam pare pytań :

..a ta frida ma cienką końcóweczke, cieńszą niz gumowa gruszka??Bo Mały ma krzywą przegrode nosową i gruszka dokładnie nie zbiera katarku i zastanawiam się nad fridą, bo ją tu zachwalacie..

Mamy karmiące i cycem i MM-dopajacie herbatkami dziecko??
Mamy karmiące tylko MM- ile Wasze pociechy jedzą ml dziennie??
ja dopajam ale szczerze powiem że zdarza mi się zapominać tzn zastanawiam się wogóle czy nie za mało daję, Bartkowi wogole nie za bardzo podchodzi ta herbatka ... aha karmie tylko mm

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki i maminki!

Po dzisiejszej wizycie- wieści takie, ze dalej wszystko pozamykane. Jak nic obstawiam październik byleby tylko nie trzeba było do szpitala iść w 7 dzień po tp. Miałam ktg- znów samo tętno- wszystko ok.
Maluszka już nie mierzyła ale za to ruchy oddechowe od razu były jak tylko sondę przyłożyła
A i wczoraj wygrzebałam stetoskop w domu i też sobie posłuchałam serduszka- i małżowi dałam- ale miał banana na twarzy

Serio współczuję- nie wytrzymałabym!
I za usg bioderek
dzieki Archinta
super sprawa ze stetoskopem czyli po wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
właśnie miałam możliwość kupienia wczoraj używanej karuzeli tej , ale wygladała jak nowa za 100zł, ale musze o niej poczytać

daj znać jak kupisz jak się sprawuje

prawda prawda że masakra z tym duszeniem, dławieniem... u mnie najgorzej nad ranem, choć małemu już w większości przeszło, biorę go wtedy do siebie na poduchę na wysoko i śpie blisko niego bo sie boję tego dławienia
frida ma wręcz grubszą koncówkę, ale to chodzi o wysysanie, bo gruszką nabierzesz mało powietrza i jest "mały ciąg" a fridą da się to sprawnie zrobić, koniecznie przy fridzie trzeba coś zapuszczać dodatkowo co by nie podrażnic tego noska małego
Małgosia ma racje z zapuszczaniem, ja psikam wodą morską czy jakoś tak

dziewczyny a ta karuzela jest zarąbistaaaaaaaa
tutaj jest filmik jak ona chodzi i jedyne co to te liście jakieś takie jakby im się nie chciało ... http://www.youtube.com/watch?v=X47FSkP7sHI
też jestem na nią napalona strasznie, lukam co jakis czas na allegro w celu zakupu uzywanek a tu ostatnio żona kuzyna się zadeklarowała, że kupią nam nową

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Mamuśki a na usg bioderek zapisywałyście się prywatnie czy dostawałyście jakieś skierownie od pediatry??

A Ancia z Frankiem zaginęli czy co??
skierowanie od pediatry musiałam załatwić

Cytat:
Ale wygotować butelkę to znaczy jak?? Włożyć do garnka z gotująca się wodą?? Ja myślałam, ze się tylko wyparza
Opcja z mikrofalą odpada- nie posiadam czegoś takiego .
wygotować czyli tak, ja wrzucam do wrzątku na kilka minut a potem już tylko przepłukuję przegotowaną ciepła albo zimna w zalezności jaką mam i kilka razy tym takim czyms do mycia butelek traktuję

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mam tkaną, z pierwszym też się bałam na początku, a potem jakoś nie przepadał za noszeniem, a teraz powiedziałam sobie, że muszę młodego przyzwyczajać od małego, niech polubi, bo to fajna sprawa, tym bardziej, jak się mieszka w bloku (nie muszę wózka nosić) i ma drugiego szkraba latającego wszędzie (nie muszę wózka zostawiać, żeby gonić starszaka)
to jest zarabista sprawa

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja matka karmiaca mm....stwierdzam ze moja mala zjada na dobe ok 600 ml czasami mniej....
Zastanawiam sie czy karmiac mm mozna karmic na zadanie Bo po godzinie moja mala znowu chce
e nie na żądanie raczej nie można, co 3 - 4 godziny a na opakowaniu jest zawsze napisane ile dzieciak powinien zjeść, to zależy od jego wieku. ja załozyłam sobie zeszyt i zapisuję godziny i ile ml wypił Bartek. a tu artykuły:

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,1332.html
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5502.html

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

aha, jutro ide do pediatry niech osłucha Bartka, kuzyn tż ma dzieciaczka starszego o ok 2 tygodnie - też miał podobno sam katar a u lekarza okazało się zapalenie płuc i teraz leży w szpitalu nic więcej nie wiem ale się zeschizowałam i cisnę jutro do przychodni
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:18   #4832
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82
ja matka karmiaca mm....stwierdzam ze moja mala zjada na dobe ok 600 ml czasami mniej....
Zastanawiam sie czy karmiac mm mozna karmic na zadanie Bo po godzinie moja mala znowu chce
Eryk zjada też gdzieś w tych okolicach. Butelkę dostaje co 2,5-3h (więcej nie wytrzymuje i wrzeszczy tak, że mu chyba płuca pękają). jednorazowo daję mu 60 ml.

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość

e nie na żądanie raczej nie można, co 3 - 4 godziny a na opakowaniu jest zawsze napisane ile dzieciak powinien zjeść, to zależy od jego wieku. ja załozyłam sobie zeszyt i zapisuję godziny i ile ml wypił Bartek. a tu artykuły:

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,1332.html
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5502.html[COLOR="Silver"]

Dzięki za artykuły
Położna środowiskowa, która do mnie przyszła mówiła mi, żeby karmić własnie na rządanie, tak jak dzieci karmione piersią. Trochę zgłupiałam, bo jedni mówią to inni tamto.
Więc jak Eryk się pruje z głodu to go karmię i nie patrzę czy minęły 3h czy dopiero 2.

Pochwalę się, że dzisiaj moje Kurczątko było na pierwszej dłuższej wycieczce samochodem. Dzielnie to zniosło. tak ładnie spał, że nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam mu fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090121.jpg (115,8 KB, 85 załadowań)

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-27 o 14:24
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:25   #4833
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
W zyciu nie da się gniewać na Was Po prostu mamy te dołki przedporodowe- strach o sam poród, o zdrowie dziecka, o to czy damy radę... ten nieco wcześniejszy etap niż Wy

Mnie się to najbardziej spodobało:
Ciąża to była zabawa, nasze hasło: poród to super sprawa
chociaż "zabawa" troszkę mi średnio
1. wiem kochana, naprawdę Cię rozumiem pamiętam dobrze jak to u mnie wyglądało, płacze co wieczór od tak sobie bez powodu, nerwówka.... Dlatego przytulam ogromnie i całuje!!
2. Dla mnie ZABAWA też dziwnie brzmi choć druga część fajna

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Madzia na szerokie pieluszkowanie są takie specjalne pieluchy-nakładki http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...775626558.html może Ci się przyda

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:27   #4834
DzastaW
Zadomowienie

spray słodziak =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:28   #4835
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wiadomość od Kasi, że dziś po 16 wychodzą do domku. Mała wisi na cycu 24h, ale coś nie bardzo może złapać cysia i Kasię bolą piersi. Poza tym jest grzeczniutka Oczywiście pyta co u nas i przesyła pozdrowienia
NO TO SUPER WIADOMOŚCI, SZYBCIUTKO JĄ PUŚCILI POZDRÓW JĄ OD NAS I MAM NADZIEJE, ŻE SIĘ DO NAS ODEZWIE
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciutko z wieściami ze ok 15-16 tej mają mnie rozpakowac przez cc... Cała noc nie moglam spac, plecy mnie bolaly jak cholerka...
Teraz chce sie jeszcze zdrzemnąć przed zabiegiem..
Ale mam stresa...
o kurcze to już tuż tuż trzymam mocno żeby szybko poszło i nie cierpiałaś za bardzo
Cytat:
Ja sie tylko przywitam i dalej ide ogarnaic domek, kurcze, karmienie i usypianie i zmienianie pieluszek, ogarnianie domu-ale fajne, nareszcie czuje ze zyje!!!! dziekuje wszystkim za cieple i mile slowa, kochane jestescie, ale to juz zostalo stwierdzone dawno temu
hej Mamuśko ale dajesz czadu dzielna Kobieta
Cytat:
Jeszcze "ciepła" fotka
śliczny
Cytat:

Po dzisiejszej wizycie- wieści takie, ze dalej wszystko pozamykane. Jak nic obstawiam październik byleby tylko nie trzeba było do szpitala iść w 7 dzień po tp. Miałam ktg- znów samo tętno- wszystko ok.
Maluszka już nie mierzyła ale za to ruchy oddechowe od razu były jak tylko sondę przyłożyła
A i wczoraj wygrzebałam stetoskop w domu i też sobie posłuchałam serduszka- i małżowi dałam- ale miał banana na twarzy
Archi to super wieści, że Piotruś ma się dobrzejeszcze kilka dni do terminu porodu zostało, także no stresbędzie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Melduję, że Natalcia z babcią miała się świetnie a ja nawet nie wariowałam i nie schizowałam nie było mnie 2 godziny i zdarzyłam pojechac na przegląd samochodu, kupić spodnie, buty i stanik i jeszcze odwiedzić apteke

teraz nakarmie Niunie i będe farbować włosy bo musze być piękna mamuśka w sobote na uczelni no i w niedziele na chrzcinach
dla Natalki, grzeczniutka córunia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:28   #4836
81gosia
Zadomowienie

Ja mam jakiś przekrój butelek - tak przypadkiem
TT, AVENT, LOVI od laktatora i LOVI samosterylizującą się
2 pierwsze dostałam na targach, Lovi kupiliśmy.
Na każdej jest co innego o czyszczeniu i sterylizacji i każda jest z innego plastiku:
TT - piszą tylko o sterylizacji smoczka, nic o butelce
AVENT - nie ma polskiej instrukcji - dziady
Lovi od laktatora miało to wygotowywanie przez 5 minut
A Lovi samosterylizujące sie jest do mikrofali, bez żadnych dodatkowych pojemników do sterylizacji
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:29   #4837
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam
ale miło Mi się zrobiło że pamiętałyście że miałam się dzisiaj przejechać =)
byłam i wody zaczęły Mi odchodzić, ale nie zatrzymali Mnie bo nie mam skurczy. Skarżyłam się że boli Mnie strasznie żebro i na dole brzucha, to pielęgniarka do Mnie że wymyślam bo nie wyglądam na taką co by Mnie coś bolało. Ale za chwilę zostałam zbadana i okazało się że młody jest tak ułożony że naciska na pęcherz i że mam prawdopodobnie osłabione mięśnie brzucha dlatego Mnie tak boli. A z żebrami to stwierdziła że może dlatego że akurat dziecko się tak układa.
Zapytałam się czy urodzę w tym tygodniu a Ona że szyjkę mam miękką i idealnie przygotowaną i że dziecko się uspokoiło, ale Jej się nie wydaje żebym miała rodzić
Z cieknącymi wodami każą Ci chodzić do soboty??? ja normalnie tego nie kumam, moim zdaniem to groźne jest

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Eryk zjada też gdzieś w tych okolicach. Butelkę dostaje co 2,5-3h (więcej nie wytrzymuje i wrzeszczy tak, że mu chyba płuca pękają). jednorazowo daję mu 60 ml.

Dzięki za artykuły
Położna środowiskowa, która do mnie przyszła mówiła mi, żeby karmić własnie na rządanie, tak jak dzieci karmione piersią. Trochę zgłupiałam, bo jedni mówią to inni tamto.
Więc jak Eryk się pruje z głodu to go karmię i nie patrzę czy minęły 3h czy dopiero 2.
To chyba dość rozsądne jest przecież jak dziecko nie jest głodne a mijają 3 godziny to na siłę jeść nie będzie my też jemy jak jesteśmy głodni a nie jak wybija 15:00 kurcze ale się wymądrzam a jak przyjdzie co do czego na widok koopy pewnie zemdleję

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 14:31   #4838
DzastaW
Zadomowienie

dla Mnie to dziwne że odesłali do domu Mnie, ale stwierdziłam że przejadę się jutro do przychodni i spytam się co powinnam zrobić

Stary 2011-09-27, 14:31   #4839
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Sprayku słodkie masz kurczątko

Ciekawe jak tam BordAna może już ją pokroili

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 14:33   #4840
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Sprayku słodkie masz kurczątko

Ciekawe jak tam BordAna może już ją pokroili
aż Mnie ciarki przeszły gdy to przeczytałam =)

Stary 2011-09-27, 14:34   #4841
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

Pochwalę się, że dzisiaj moje Kurczątko było na pierwszej dłuższej wycieczce samochodem. Dzielnie to zniosło. tak ładnie spał, że nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam mu fotkę
ooo jaki KUCZACZEK fajowski widzę, że Wy też macie fotelik taki bardziej siedzący. ja się ciągle schizuję opadającą główka

Cytat:

Madzia na szerokie pieluszkowanie są takie specjalne pieluchy-nakładki http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...775626558.html może Ci się przyda
dziekuję Aga zaraz sobie obakam
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 14:36   #4842
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dla Mnie to dziwne że odesłali do domu Mnie, ale stwierdziłam że przejadę się jutro do przychodni i spytam się co powinnam zrobić
No tak zrób, podobno od odejścia wód powinno się do 10 godzin ciąże rozwiązać, a jak CI się tak sączą to wiadomo kiedy się wysączą do końca z jednej strony taka panika jest i co druga ciąża rozwiązywana jest cesarką (mój gin mówił że jest tak dużo cesarek bo lekarze taki nakaz mają i wolą kroić niż brać na siebie ryzyko) a z drugiej w takich sytuacjach olewka albo jak lulla pisała że nie wyglądała podobno jak rodząca a czym się charakteryzuje rodząca?? wystającą główką chyba

Kurde ale mam dziś zaczepny dzień

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 14:36   #4843
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Wam
byłam i wody zaczęły Mi odchodzić, ale nie zatrzymali Mnie bo nie mam skurczy. Skarżyłam się że boli Mnie strasznie żebro i na dole brzucha, to pielęgniarka do Mnie że wymyślam bo nie wyglądam na taką co by Mnie coś bolało. Ale za chwilę zostałam zbadana i okazało się że młody jest tak ułożony że naciska na pęcherz i że mam prawdopodobnie osłabione mięśnie brzucha dlatego Mnie tak boli. A z żebrami to stwierdziła że może dlatego że akurat dziecko się tak układa.
Zapytałam się czy urodzę w tym tygodniu a Ona że szyjkę mam miękką i idealnie przygotowaną i że dziecko się uspokoiło, ale Jej się nie wydaje żebym miała rodzić
ale dziwnie, przecież jak wody odchodzą to powinni zostawić.
Ale pamietam, że chyba Stokrotka też tak miała, że najpierw jej się sączyły i jak pojechała to ą odesłali, a za kilka godzin akcja na dobre się rozkręciła

Cytat:
i tak: niby wszystko ok ale jest jedno ale - mały ma za niskie napięcie mięśniowe, trzeba mu między nóżki dodatkowo na noc wkładać pieluchę tetrową, tak żeby nunie były jeszcze szerzej a ponadto zwróciła uwagę, żeby nie ubierać dzieciaczka w bodziaki bo jak są naciągnięte to ograniczają ruch nóżki do góry - a ja mam same bodziki prawie no ale nic - wymyśliłam że z takich brzydszych porobię mu koszulki poprostu chlasne je nożyczkami i już. aha i pieluszkę jednorazową nie zapinać ciasno tylko tak zeby zostawić troszkę swobody nóżkom w celu podnoszenia do góry. no i kazała się nie schizować toteż się nie schizuję po kilku tygodniach powinno się wszystko unormować.
ojejku, ale pewnie jak się zastosujesz do zaleceń to za kilka tygodni nie będzie nic widać
Cytat:

ojejku jaki słodziak

dobra spadam z dogiem na spacer, miłego popołudnia Mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:37   #4844
spray
KWC

Cytat:
ooo jaki KUCZACZEK fajowski widzę, że Wy też macie fotelik taki bardziej siedzący. ja się ciągle schizuję opadającą główka
No daj spokój, niby jest podkładka dodatkowa dla noworodków, ale dziecko w tym prawie pionowo siedzi. Strasznie się denerwowałam dzisiaj, bo jakiś taki skręcony synek był. Mamy jeszcze drugi fotelik od Chicco (ten jest Inglesiny), ale tam też jakoś tak wysoko oparcie jest
Stary 2011-09-27, 14:38   #4845
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
aż Mnie ciarki przeszły gdy to przeczytałam =)
No rzeczywiście brzydko to napisałam, sora

Magdalenka 5.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 14:39   #4846
spray
KWC

Cytat:
a czym się charakteryzuje rodząca?? wystającą główką chyba
Stary 2011-09-27, 14:40   #4847
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
No tak zrób, podobno od odejścia wód powinno się do 10 godzin ciąże rozwiązać, a jak CI się tak sączą to wiadomo kiedy się wysączą do końca z jednej strony taka panika jest i co druga ciąża rozwiązywana jest cesarką (mój gin mówił że jest tak dużo cesarek bo lekarze taki nakaz mają i wolą kroić niż brać na siebie ryzyko) a z drugiej w takich sytuacjach olewka albo jak lulla pisała że nie wyglądała podobno jak rodząca a czym się charakteryzuje rodząca?? wystającą główką chyba

Kurde ale mam dziś zaczepny dzień
też się zaczęłam zastanawiać z mężem jak powinna się zachowywać rodząca i stwierdziliśmy że następnym razem jak tam będziemy to będę krzyczeć z bólu i zwijać się na podłodze, by było widać i słychać że Mnie boli

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ale dziwnie, przecież jak wody odchodzą to powinni zostawić.
Ale pamietam, że chyba Stokrotka też tak miała, że najpierw jej się sączyły i jak pojechała to ą odesłali, a za kilka godzin akcja na dobre się rozkręciła
to niech u Mnie się rozkręci za pare godzin, bo mam smaka na obiad =))) he he

Stary 2011-09-27, 14:46   #4848
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
też się zaczęłam zastanawiać z mężem jak powinna się zachowywać rodząca i stwierdziliśmy że następnym razem jak tam będziemy to będę krzyczeć z bólu i zwijać się na podłodze, by było widać i słychać że Mnie boli

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Wtedy Ci powiedzą że udajesz co masz dobrego na obiadek??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 14:49   #4849
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Wtedy Ci powiedzą że udajesz co masz dobrego na obiadek??
=))) he he
risotto z kaszy jęczmiennej =) a mąż obiecał że zrobi jakiś torcik na szybko =)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 14:50   #4850
spray
KWC

O, zapomniałam pochwalić małża, że jednak pamiętał o kwiatach z okazji narodzin dziecka i przyniósł mi wczoraj bukiet 10 róż.
Stary 2011-09-27, 14:51   #4851
DzastaW
Zadomowienie

spray to gratulacje dla męża =)

Stary 2011-09-27, 14:57   #4852
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
=))) he he
risotto z kaszy jęczmiennej =) a mąż obiecał że zrobi jakiś torcik na szybko =)
Hmm brzmi smacznie kocham kasze pod każdą postacią ja dziś idę na łatwizne i mielone machnę

Cytat:
O, zapomniałam pochwalić małża, że jednak pamiętał o kwiatach z okazji narodzin dziecka i przyniósł mi wczoraj bukiet 10 róż.
Oo czyli jest światełko w tunelu

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 14:57   #4853
DzastaW
Zadomowienie

zmykam do zabierania się za obiad =)

Stary 2011-09-27, 14:59   #4854
madzialena-lublin
Rozeznanie

Pojeździłam trochę po mieście, oddałam m.in. zasłony do przeróbki (bo mi się trochę opcja zmieniła w stosunku do ub. roku) i cieszę się, bo max tydzień będę czekać A chcę sobie wywiesić jesienno-zimową "opcję" na okna jeszcze w październiku, bo potem to raczej nie będę miała tego w głowie

I w ramach obiadu na mieście zjadłam cebularza z Biedronki

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciutko z wieściami ze ok 15-16 tej mają mnie rozpakowac przez cc... Cała noc nie moglam spac, plecy mnie bolaly jak cholerka...
Teraz chce sie jeszcze zdrzemnąć przed zabiegiem..
Ale mam stresa...
To jak dotarłam do domku to chyba już po... Nie mogę uwierzyć, że już za chwile będziesz przytulać Leosia

Cytat:
kapka
2. Smutno Wam??? To przytulasek na poprawę humorku

spray, lullaby
Śliczne dzieciaczki
Stary 2011-09-27, 15:00   #4855
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie coś zjadłam 2 kanapki i ...
prawie cały słoiczek marynowanych grzybków - tak strasznie miałam na nie ochotę. To juz chyba 3 w przeciągu miesiąca
Podobno nie powinnam ale jak urodzę to przez jakiś czas nie będę mogła takich rzeczy. Nie umiałam się im oprzeć w końcu to z piątkowych zbiorów.

Lecę pod prysznic i po zakupy - zajrzę wieczorem.

spray - gratulacje dla małżonka
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-09-27 o 15:01
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:01   #4856
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Nooooo, czyli jednak Brawa za zorientowanie się
Stary 2011-09-27, 15:02   #4857
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze "ciepła" fotka

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Piszesz o rainforest ta seria mi się strasznie spodobała, choć do tanich nie należy. Dziś własnie jadę obejrzeć używaną karuzelę i mam nadzieje, że kupie. A fotelik kupiliśmy inny, bardzo prosty bez dźwięku czy drżeń. Trzeba samemu poruszać, za to ma regulacje wysokości pod nóżkami i oparcia. Nie ma pałączka z maskotkami, ale zawsze mogę doczepić taki od wózka.
ta seria jest super, ja będe zamawiać Natalci mate edukacyjną z tej serii
Cytat:

no październik to już niedługo
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zgłupiałam jak takie małe dziecko w taką pogodę do chusty ubrać - w sumie się nie zgrzał, ale momentami miałam wrażenie, że jednak mu za ciepło - miał na sobie cienkie body długi rękaw, spodenki, bluzę i czapkę cienką + na nogach materiałowe butki

A jak Wy ubieracie do wózka maluchy, jak jest słonecznie, bezwietrznie i około 20-23C ?

Ja przelewam wrzątkiem - i to nie za każdym razem nawet, przy drugim dziecku jakoś luzuję w niektórych kwestiach
ja ubieram mniej więcej właśnie jak opisałaś
ja też przelewam wrzątkiem, czasem sterylizuje jak mi sie przypomni gotuje tylko laktator raz dziennie bo z niego trudno dokładnie wszysciutko wypłukać
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie my też tak robimy. Odkładamy go i czasami zaśnie, czasami sobie patrzy ze smoczkiem w buzi, ale ciamka go tak namiętnie i mocno, że mam wrażenie, że jes dalej głodny i mam wyrzuty. Bo w sumie nie wiem czy on chce ciamkać cycka bo chce , czy może się nie najada moim mlekiem. Więc za każdym razem jak go odkładam mam tonę myśli i wyrzutów.
mnie się wydaje że jakby nie był najedzony to by dał znać wyraźnie widocznie ma silny odruch ssania
Cytat:
Kurczątko Acelinka Ty jakaś wyjątkowa jesteś, Ciebie kochana na wystawie powinni za opłatą pokazywać ja już się zastanawiam jak się zorganizuję z zakupami itp jak mój mąż pójdzie do pracy a bedzie w domu krótko jak znam życie
o jacie ale mnie rozbawiłaś ale dziekuje bardzo ja daje rade z zakupami codziennymi też, mąż całymi dniami w pracy od 6 do 19-20 to jakoś sobie radzić trzeba
Cytat:
Hej Wam
czyli wszystko tuż tuż
Cytat:
i tak: niby wszystko ok ale jest jedno ale - mały ma za niskie napięcie mięśniowe, trzeba mu między nóżki dodatkowo na noc wkładać pieluchę tetrową, tak żeby nunie były jeszcze szerzej a ponadto zwróciła uwagę, żeby nie ubierać dzieciaczka w bodziaki bo jak są naciągnięte to ograniczają ruch nóżki do góry - a ja mam same bodziki prawie no ale nic - wymyśliłam że z takich brzydszych porobię mu koszulki poprostu chlasne je nożyczkami i już. aha i pieluszkę jednorazową nie zapinać ciasno tylko tak zeby zostawić troszkę swobody nóżkom w celu podnoszenia do góry. no i kazała się nie schizować toteż się nie schizuję po kilku tygodniach powinno się wszystko unormować

dziewczyny a ta karuzela jest zarąbistaaaaaaaa
tutaj jest filmik jak ona chodzi i jedyne co to te liście jakieś takie jakby im się nie chciało ... http://www.youtube.com/watch?v=X47FSkP7sHI
też jestem na nią napalona strasznie, lukam co jakis czas na allegro w celu zakupu uzywanek a tu ostatnio żona kuzyna się zadeklarowała, że kupią nam nową
czyli ogólnie wszystko ok, to dobrze my mamy dopiero 2 listopada kontrole bioderek bo kolejki straszliwe są.

Karuzela świetna! Podoba mi się chyba kupie jak tylko sie upewnie ze można ją do turystycznego łożeczka zamontować dostałam karuzele ale taki najzwyklejsza z canpol babies i jej nie idzie zamontowac od turystycznego.
Cytat:

siedze sobie z farbą na włosach, Natalcia śpi na balkonie

ja też Wam pokaże niunie, jak ją dzisiaj babcia wystroiła na spacerek grubiutko wygląda w tej sukenusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6304076.jpg (123,2 KB, 77 załadowań)
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:04   #4858
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa, dla niego

ciekawe jak BordAna czy już po
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:06   #4859
lausanne
Wtajemniczenie

hej wpadam się przywitać nie udaję nawet że przeczytalam więcej niz kilka ostatnich postow. Nie dam rady. Dwojka dzieci, mała deprecha i nieustanna walka o rodzinę która mnie niedługo doprowadzi do psychiatryka nie pozostawiaja mi dużo czasu na przyjemności. Ale proszę docenić to że pomyslalam zeby grzecznie przyjsc i powiedziec "dzien dobry"

Małgonia jest cudowna urocza i kochana ale ma katar
Konrad tez ma katar i jest raz zakochany w siostrze a raz totalnie ja olewa (wlaśnie uswiadomilam sobie ze użyłam tego słowa po raz pierwszy w zyciu w odniesieniu do walsnych dzieci. Jakos uzywamy slowa "dzidzia" zeby K. wiedzial o kogo chodzi. A siostra tak przyjemnie brzmi)

dziewczyny dla takich fajnych mężów - każdego z nich możecie ode mnie pochwalić
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:09   #4860
madzialena-lublin
Rozeznanie

A ja mam takiego pomysła na nowy tytuł:
Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości