|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde zmasakrowałam nos mojemu dziecku tą fridą. Chyba za mocno zassałam i to na wejściu i ma czerwony nosek i jakieś mikro ranki ![]() Muszę chyba to ogarnąć na spokojnie, bo teraz wolę jak ma nos zapchany niż żeby go krzywdzić ![]() Poza tym znowu dzisiaj masakra bo mały wisi jak nie na jednym to na drugim cycku, serio zaczynam myśleć o dokarmianiu bo się wykończę. Lulla, masakra. Masakra. U mnie na szczęście były tylko dwie takie nawiedzone. I przez jedną prepłakałam kiedyś noc. Ja nie wiem dlaczego one wychodzą z założenia, że każdy chce karmić naturalnie. Ja akurat chciałam, ale wiele kobiet już w ciązy stwierdza, że chce mm i powinno to uszanować. Ja jakoś znosiłam to poniżanie z wyciąganiem cycków, wyciskaniem mleka, uświadamianiem, że skoro pełne to po co mm. Skoro pełne to laktator- mimo poranionych brodawek. Dobrze zrobiłaś bo nie ma co się męczyć. Ja sama czasami zastanawiam się ile wytrwam w karmieniu- ponieważ cudnie patrzeć na maluszka wtulonego w pierś, w błogości, ale obolałe piersi, zmęczenie, presja otoczenia utrudniają cieszenie się tym. Dzisiaj np. mój mały siedział na jednej piersi 30 min na drugiej prawie tyle samo, zasnął, odczepił się sam, pospał może 10 minut i znowu szuka. Odłożyłam go ze smoczkiem to sapie, stęka, jak gubi smoczka to rozpacz. Czekam na tą jutrzejszą wizytę jak na zbawienie. A co do porodu to podziwiam. Dwa w jednym to najgorsza opcja - i jeszcze te emocje i zanikające tętno. brrr. Dobrze, że już jest ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko przywitam i dalej ide ogarnaic domek, kurcze, karmienie i usypianie i zmienianie pieluszek, ogarnianie domu-ale fajne, nareszcie czuje ze zyje!!!! dziekuje wszystkim za cieple i mile slowa, kochane jestescie, ale to juz zostalo stwierdzone dawno temu
![]() bordAna trzymam mocno kciuki!!!!
#4804 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze "ciepła" fotka
![]()
#4805 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lulka ale Mikus słodki, a jaki otulony ![]()
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak już będziesz w stanie, to pisz szybko co i jak
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
|
BorAna- trzymam za Was kciuki
![]() Lula- opis porodu -szok!Jak można tak traktować pacjentke ![]() Miki jest prześliczny ![]() Lukam do Was bo nie mam za bardzo kiedy pisać, Marcel nabawił się jak większość forumowych dzieciaczków kataru i teraz się mordujemy z dławieniem, duszeniem i wogóle masakra ![]() ..i mam pare pytań ![]() ..a ta frida ma cienką końcóweczke, cieńszą niz gumowa gruszka??Bo Mały ma krzywą przegrode nosową i gruszka dokładnie nie zbiera katarku i zastanawiam się nad fridą, bo ją tu zachwalacie.. Mamy karmiące i cycem i MM-dopajacie herbatkami dziecko?? Mamy karmiące tylko MM- ile Wasze pociechy jedzą ml dziennie??
#4808 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry brzuchatki i maminki!
Po dzisiejszej wizycie- wieści takie, ze dalej wszystko pozamykane. Jak nic obstawiam październik ![]() ![]() Maluszka już nie mierzyła ale za to ruchy oddechowe od razu były jak tylko sondę przyłożyła ![]() A i wczoraj wygrzebałam stetoskop w domu i też sobie posłuchałam serduszka- i małżowi dałam- ale miał banana na twarzy ![]() Cytat:
Dz- za kciuki- zgagi nie było ![]() U nas jest tak,że jak sie wychodzi ze szit. to dają namiary na położne środowiskowe- trzeba zadzwonić i się umówić. Cytat:
![]() Kamilka - ładnie- na bierzmowanie sobie tak wzięłam ![]() Współczuję bólu pleców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do kibelka też zaczęłam wstawać więcej niż raz czy dwa- z reguły to budzi mnie lekki ból brzucha- i dopiero jak pójdę siku to jest ok- ale wstawanie bardzo nie miłe. ![]() Opis porodu rewelka- bałam się czy czytać bo mam schiz co do swojego ale pięknie go opisałaś- dz ![]() Co do tych położnych i karmienia to się już nie wypowiadam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z tym odsyłaniem ze szpit. to lekkie przegięcie... Cytat:
I ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też już miałam chwile załamki że dziecko non stop wisi, ale od tygodnia odpukać jest ok, a uregulowałam mu to trochę tym, że wyprowadzam go na dwór, minimum dwie godziny śpi na dworze, przebudza się to go karmię , przewine i spowrotem na dwór, zwowu dwie godziny śpi i przebudza się na jedzenie, powiem tak szczerze że mniej wiecej co 2 godziny teraz dopiero woła jesć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() śliczny Miki ![]() Cytat:
![]() daj znać jak kupisz jak się sprawuje ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() frida ma wręcz grubszą koncówkę, ale to chodzi o wysysanie, bo gruszką nabierzesz mało powietrza i jest "mały ciąg" a fridą da się to sprawnie zrobić, koniecznie przy fridzie trzeba coś zapuszczać dodatkowo co by nie podrażnic tego noska małego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
kapka
frida ma większą końcwkę, szerszą niż grucha Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2. Smutno Wam??? To przytulasek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() fajnie z tym stetoskopem szkoda ze ja nie mam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki a na usg bioderek zapisywałyście się prywatnie czy dostawałyście jakieś skierownie od pediatry??
A Ancia z Frankiem zaginęli czy co?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | ||
Zakorzenienie
|
Zaliczyliśmy 1,5 godzinny spacer - Tom w chuście, Grześ ze mną za rękę grzecznie szedł, nazbierał siatkę kasztanów, widział lokomotywę przejeżdżającą po torach, a jak wróciliśmy do domu, zjadł zupę i padł na kanapie
![]() Czyli wracamy na swoje tory - męża nie ma w dzień, to będą z powrotem normalne drzemki, do tego nie trzeba z nim już leżeć, tylko sam zasypia ![]() Tomcio wcina mleko i pewnie też pójdzie spać ![]() Zgłupiałam jak takie małe dziecko w taką pogodę do chusty ubrać - w sumie się nie zgrzał, ale momentami miałam wrażenie, że jednak mu za ciepło - miał na sobie cienkie body długi rękaw, spodenki, bluzę i czapkę cienką + na nogach materiałowe butki ![]() A jak Wy ubieracie do wózka maluchy, jak jest słonecznie, bezwietrznie i około 20-23C ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia ! ![]() Tomcio zjada koło 7-8 porcji po 90ml każda na dobę ![]()
![]() |
#4814 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 4 tyg.- dla mnie to teraz wieczność gdy jestem jeszcze w ciąży,a jak dzieciaczki będą starsze to w jednym wieku, a teraz się wydaje, ze to taka różnica ![]() Mój TZ wczoraj kazał mi kupić kupon ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie się to najbardziej spodobało: Ciąża to była zabawa, nasze hasło: poród to super sprawa chociaż "zabawa" troszkę mi średnio ![]() Cytat:
![]() Opcja z mikrofalą odpada- nie posiadam czegoś takiego . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fotka Mikulencji przeeeeeeeeeeeeeurocza ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() 2- ![]() No mi sie dopiero wczo. przypomniało, że mam w domu ![]() No właśnie właśnie.. a dziś mi się śniła ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Agus dostałam skierowanie na bioderka w szpitalu juz z numerem tel do rejestracji.Nie wiem jak na Waszych terenach u nas sa kolejki straszne, małego rejestrowalam zaraz jak wrocilam ze szpitala a tremin badania mamy na 28 .10
..dzieki maminki odnosnie fridy, bede dzisiaj u pediatry to zapytam sie o kropelki do noska. Archi-super ze z synkiem wszystko OK, zobaczysz nim sie obejrzysz bedziesz miec swoje malenstwo przy sobie.
#4816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na all mi zwiewały zawsze z przed nosa, a i tak koszt z przesyłką wychodził mi powyżej 100zł. Tu mam przynajmniej blisko, bo w tej samej dzielnicy, to mogę podjechać i obejrzeć. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
w instrukcji od butelki mam ze 5 minut - że ten plastik to wytrzyma??? a potem tylko mycie i przelanie wrzątkiem
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4818 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiedziałam,ze mi jakieś cytaty pouciekały ![]() Nawet bardziej niż troszeczkę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam sie czy karmiac mm mozna karmic na zadanie ![]() ![]()
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miki cudny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Kapka moja mała jest leniwa, ale powinna jeśc 90ml co 3h ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- BordAna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizyty położnej my miałyśmy 4 ![]() Cytat:
![]() no jasne że pamiętamy ![]() Cytat:
![]() jednną witaminke dawali już w szpitalu w kropelkach chyba to była K a D kazali dołożyć od 8 doby życia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dzielna mamuśka! ![]() ![]() ja wcześniej miałam jakąs niemiecką co dostałam, teraz mam też z hippa i pije ją non stop bo normalnie mi smakuje ![]() Melduję, że Natalcia z babcią miała się świetnie a ja nawet nie wariowałam i nie schizowałam ![]() ![]() teraz nakarmie Niunie i będe farbować włosy bo musze być piękna mamuśka w sobote na uczelni no i w niedziele na chrzcinach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale Cie wymeczyli........
![]() ![]() Wzruszylam sie normalnie... Dobrze ze juz teraz wszystko ok u was... ![]() Cytat:
A moze ma jakis gorszy dzien... bez paniki kochana.. Jeszcze moze tak byc ze sie przeterminujesz ![]() Cytat:
![]() Musimy bo wyjscia juz nie ma... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja widze ze mamy dosc sporo leniwych dzieciaczkow co nie spiesza sie z wyjsciem z brzuchola.......... ![]() A co do CC to ja tez bym nie chciala ale tez dzieciatko moje duze i tez zaczynam brac taka opcje pod uwage ![]() Cytat:
I czekamy na wiesci ![]() cudny ![]() [QUOTE=archinta;29652427]Dzień dobry brzuchatki i maminki! Po dzisiejszej wizycie- wieści takie, ze dalej wszystko pozamykane. Jak nic obstawiam październik ![]() ![]() Maluszka już nie mierzyła ale za to ruchy oddechowe od razu były jak tylko sondę przyłożyła ![]() A i wczoraj wygrzebałam stetoskop w domu i też sobie posłuchałam serduszka- i małżowi dałam- ale miał banana na twarzy ![]() Damy radę ![]() ![]() Do kibelka też zaczęłam wstawać więcej niż raz czy dwa- z reguły to budzi mnie lekki ból brzucha- i dopiero jak pójdę siku to jest ok- ale wstawanie bardzo nie miłe. Pamiętacie ![]() ![]() Z tym odsyłaniem ze szpit. to lekkie przegięcie... /QUOTE] damy damy.... Chcialabym sie tak milo rozczarowac.... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
Hej Wam
ale miło Mi się zrobiło że pamiętałyście że miałam się dzisiaj przejechać =) byłam i wody zaczęły Mi odchodzić, ale nie zatrzymali Mnie bo nie mam skurczy. Skarżyłam się że boli Mnie strasznie żebro i na dole brzucha, to pielęgniarka do Mnie że wymyślam bo nie wyglądam na taką co by Mnie coś bolało. Ale za chwilę zostałam zbadana i okazało się że młody jest tak ułożony że naciska na pęcherz i że mam prawdopodobnie osłabione mięśnie brzucha dlatego Mnie tak boli. A z żebrami to stwierdziła że może dlatego że akurat dziecko się tak układa. Zapytałam się czy urodzę w tym tygodniu a Ona że szyjkę mam miękką i idealnie przygotowaną i że dziecko się uspokoiło, ale Jej się nie wydaje żebym miała rodzić |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
KWC
|
BordAna Pisałaś o cc. Rany, to własciwie już!
![]() Lulla Twój opis pobytu w szpitalu bulwersujący. 21 wiek, a pacjentki traktują jak worki z piaskiem ![]() NA pocieszenie napiszę, że ja tez nie karmię piersią. Co odciągnę to daję w butelce, ale nie za wiele tego, mam bardzo słabą latację. W szpitalu tez patrzyli na mnie wilkiem, że sobie uroiłam ten brak mleka. Małgosia fajny leżaczek. I cena tez fajna. Może taki własnie kupimy. napisz czy się u Was sprawdza. Dżasta myślałam, że jak wody odchodzą to skurcze porodowe są wywoływane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
spray też tak myślałam. Nawet wziełam małą torbę z koszulką i najpotrzebniejszymi rzeczami
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- tamta babka nic Mi nie powiedziała, ale jedna pielęgniarka Mnie zaczepiła i powiedziała że jakby zaczęło Mnie coś boleć lub bym nie urodziła do soboty to żebym się zgłosiła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.