|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tabletki antykoncepcyjne to dobre rozwiązanie, bo po ich odstawieniu owulacja szaleje i łatwiej zajść ![]() Cytat:
![]() ![]() Torbiele to nic strasznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O ja też mam ochote na serek z rzodkiewką, szczypiorkiem i cebulą ostatnio i właśnie ide sobie zrobić kanapki ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-14 o 08:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
LunaO,,,wiem, ze moga przezyc te male kijaneczki pare dni, wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Nie przyjął mnie
![]() No i muszę iść gdzieś indziej. W sumie i tak jak na nfz to było ok do tej pory bo monitoring zaczął mi robić. Problem tylko w tym, że zapisać się na 2 tyg do przodu do niego nie da, a jak inaczej zaplanować monitoring ...
#4834 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
malgo- szkoda że mieszkasz tak daleko bo potrzebuję fryzjerki za 1,5 tygodnia :P ![]() No i kiedy teścior idzie w ruch? Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() Mnie standardowo listonosz obudził ale i tak mu nie otworzyłam bo zaspana jeszcze byłam ![]() Wczoraj kupiłam sobie takie tabletki ziolowe castagnus bo poczytałam o nich trochę w necie że niby pomagają trochę zbić prolaktynę.. ale czy pomogą to się okaże...Któraś z Was przypadkiem ich nie brała lub bierze bo wydaje mi się że ta nazwa mi gdzieś u Nas na wątku już migła? Dziś na 15 do pracy a jutro wooooolne! ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-14 o 09:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() O castagnus słyszałam dużo dobrych opinii.Że bardzo ułatwia zajście.Ja brałam w tym cyklu wiesiołek na śluz.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-14 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Cześć Laski
![]() Witam również nową staraczkę u nas - Caprie. ![]() Mam neta, dacie wiarę? Jak tu jest cudnie...a jaki mam widok z okna ![]() Na razie się nie forsuję i odpowiednio dawkuję sobie wysiłek aby nie przedobrzyć. Wiadomo, że tu nie ma prostych dróg, są tylko dwie opcje albo w górę albo w dół. Mam dziś zakwasy od tego wspinania się ale potem to sobie rozchodzę i przejdzie. Mam już trochę zdjęć ale nie mam kabla aby zrzucić na kompa. Oby wam też tak humorek dopisywał jak mi. Jakaś szczęśliwa dziś jestem i nie wiem dlaczego. Taka radosna w środku. Mimo, że jestem tu bez połówka i smutno mi czasami, że nie mogliśmy być tu razem. Na pewno by mu się tu podobało. Pozdrawiam Was kochane i ruszam... szlak wzywa. ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-08-14 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Witam się po dłuższej przerwie
![]() Jestem jeszcze w trakcie urlopu, teraz jestem w domu ale jutro jedziemy jeszcze do znajomych (albo jeszcze dzisiaj, okaże sie po poludniu) do Niemiec, 15 km od Szczecina. Kupili sobie tam za grosze dzialkę z domem, który jest bardzo stary i klimatyczny, zrobimy sobie ognisko i będziemy pewnie rozmawaic o sensie życia ![]() Część urlopu już za mna ale było bardzo fajnie, wiekszosć czasu spedzilismy u moich rodziców, były rowery, jezioro, uczylam sie gra c w tenisa i nawet mi się spodobało. Nacieszylam sie chrzesniakiem i jak wyjeżdzałam to mi się chcało plakać, tak sie do niego przyzwyczaiłam. Jego mama musiała wracać to pracy i jak się z nim żegnala to strasznie płakala a ja razem z nią, tak mi bylo jej szkoda. A ja byłam przez ten czas jego opiekunka na zmianę z mamą (tata miał małe wakacje ![]() ![]() Jak wrociliśmy do domu, to tylko po to zeby się przepakować i pojechalismy na weekend nad morze pod namioty, ze znajomymi. Było super! Zaliczyłam nawet kapiel w morzu, cięzko bylo wejść ale woda była super. Bylismy na plazy naturystów ![]() ![]() ![]() Co do mojego cyklu to uznaję go za stracony, bo nie było okazji ani warunkow do przytulania ale chociaż dałm sobie na luz i nie miałam spinania jak co miesiąc, Takze czekam spokojnie na @. Witam nowe dziewczyny w wątku i czekam na wiadomosci o nowych fasolkach ![]() Myślę, że tak na spokojnie zamelduję się jak skończę urlop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My z Tż byliśmy w maju w Szklarskiej,dużo turystów jest?? bo my jak myliśmy to malutko było. Na tej kolejce też byliśmy-fajna sprawa,i wodospad również zaliczony ![]() Obok kruczych skał było takie małe jeziorko i co niektórzy tam się kapali nie wiem jak teraz? Wypoczywaj ile wlezie ![]() ![]() ![]() Szejda- super,że tak z Tż wykorzystaliście urlop ![]() Udanego dalszego wypoczynku i dobrej zabawy ![]() ![]() Iza- tego castangusa czytałam że powinno się brać od 1 dnia cyklu no ale ja za późno go "odnalazłam" i biorę od 8-smego więc mam nadzieje że nic nie namieszałam ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-14 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
Nie napisalam jeszcze, że nasz wypad nam morze nie skończyl sie tak fajnie. Mój Tż pojechał tam motorem a ja ze znajomymi autem. Tż zostawił motor pod zaprzyjaźnionym hotelem. W niedziele jak byliśmy już w połowie drogi powrotnej dzwoni Tż (już wiedzialam, że cos sie stało, bo już dawno powienien byc w drodze) i mowi, że mu zdemolowali motor i nie może nim wrócić. Dobrze, że przy hotelu były kamery i było widać kto to zrobił. Okazalo sie , że to gość hotelowy i jeszcze Niemiec. Tż wezwał policje i powiedzili mu ze ma sie zgłosciś jeszcze rano do komisariatu na spisanie zeznań. Tż został w hotelu , bez niczego w stroju motocyklowym, wszytskie rzeczy mielismy w aucie. Rano pojechalam, zawieść mu rzezczy na przebranie i pojechalismy na policję. Spisali zeznania i powiedzili, że zamkną gościa na 48. Jak wracalismy już do domu zadzwoniła dyrektorka hotelu, że była policja, obejrzała film i zabrali gościa. Żałowalismy tylko, że nie moglismy zobaczyc jego miny, ciekawe wogóle czy on cokolwiek pamięta co zrobił, bo trzeźwy to on nie był. Teraz czekamy na rozwój sytuacji ale pewnie czekaTż sprawa, chyba że gosciu bedzie chcial iść na ugodę, Zobaczymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Isia, ale Ci dooobrze.... echhhh... ale bym tak sobie powypoczywała ![]() Szejda, Tobie tez tylko pozazdrościc wyjazdu ![]()
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ziółka wierzę ![]() Nie chyba, na razie potrzebuję tylko USG, w koncu trzeba sprawdzić jak sobie Clo poradziło. Ale rozważam wykupienie sobie dodatkowej opieki medycznej, muszę sprawdzić ile to kosztuje i co dokładnie obejmuje, żeby się nie okazało, że np prowadzenie ciąży tak, ale już leczenie bezpłodności nie. Ważne, żebym mogła na to robić monitoringi. Ale to jak isę trohcę odkuję .. teraz zbieram na okna ![]()
![]() |
#4842 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
magbes- a tak pytam
![]() ![]() Maru- o jak na syfy też działa o fajnie bo mam takie "podskórniaki" ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Właśnie dzwonił Tż, dostał wiadomość od dyrektorki hotelu, ze Niemiaszek przeprasza i chce ugody. Jutro Tż jedzie do hotelu i jak się dogadają to Tż wycofa oskarżenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Mój gin bierze za wizyte 80 zł i to już wydaje mi się dużo.Ale za wypisywanie recept czy za konsultacje wyników nie bierze pieniędzy za wizyte.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Mi wczoraj znajoma dzwoniła,że znalazła u Nas w Pń bezpłatną szkołę rodzenia... nawet nie wiedziałam,że takie są..
![]() ![]() Kochane ja się pomału zbieram bo jeszcze przed pracą jadę z siorką na miasto wychaczyć jakieś butki dla Niej. Miłego Dzionka ![]() P.S Przydałby się jakiś wysyp fasolkowy bo od lipca znów mamy zastój ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
W Citi Banku TŻ ma konto i można za ok 50 zł wykupić taki pakiet z dostępem do lekarzy kilku specjalności, m.in, gin. Ale już doczytałam, że pakiet niestety nie obejmuje diagnostyki niepłodności, więc monitoringu na to nie zrobię
![]() Ale jak uda się zajść to pewnie takie coś się przyda, zamiast na nfz czekać w kolejkach to chodzić tam (prowadzenie ciąży już obejmuje) No ja mam takie małe krostki przede wszystkim na skroniach, a tez czasem na policzkach, brodzie i czole. Prawdopodobnie to od hormonów właśnie, obstawiam,że to wina prolaktyny. Zwykle po kuracji Castagnusem mam jakiś czas spokój, chociaż podobno niektórym dziewczynom działa wręcz odwrotnie. Trzeba przetestować na sobie i tyle. Trzymam kciuki, żeby i Tobie pomógł ![]()
#4854 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
zgłaszam się do grupy ![]() ![]() Dopiero zaczęliśmy starania,w sumei pierwsze podejście-więc sie nie nastawiam na nic...zobaczymy co będzie...dziś mam 20dc i juz bym chętnie test zrobiła,no ale nic z tego nie będzie ![]() jakie pierwsze objawy,takie najpierwsze można zaobserwować i kiedy można się ich spodziewać?? Pozdrawiam całą grupkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Ło laseczki zostawić Was na chwilę szok nawet do koleżanki wyjść nie można spokojnie ale fajnie że już nie długo się skonczy wątek i będzie nowy z piękna pierwszą strona
![]() Witam nasze nowe staraczki ![]() Zazdraszczam Wam wszytskim kochane urlopów mój Tż póki takowego nie dostanie więc siedzimy w domu a ja bym nie miała serca pojechac tak bez niego Chcecie jakąś testująca to będę ja ale dopiero ok 26 sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
No u mnie jak narazie dobrze...łożysko sie nie odkleilo tylko cos wokol lozyska ale tez jest jakies zagrozenie i mam caly czas lezec..a krew to przesunela mi sie z tego miejsca co bym krwiak w inne (pod wplywem nacisku dziecka) i dlatego poleciala...nic wiecej nie wiem....ale ja juz chce do domu bo ja tu glodna siedze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Kasia napewno z dzidzią bedzie ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.