|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Lena_mi opuchlizn to magazynowanie wody. Może o to chodzi.
Ja dalej plamię na różowo...ale mówili mi, że to normalne więc umieram z bólu i się nie martwię...Mam nadzieję, że jutro mi minie. Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-04-10 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Dziś umówiłam się na usg bioderek na 23 kwietnia.
Jutro odwiedza nas położna a w czwartek pielęgniarka. Generalnie to jestem zmęczona, nie miałam za dużo czasu aby spokojnie usiąść... dopiero teraz po kapieli Ewelinki... udało mi sie ją uspać na naszym łóżku. Coś kolyska przestała jej odpowiadać.
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
Jutro nadrobie maila, bo czytam, ze sporo nowych zdjec
![]() Dzis jeszcze na chwilke, bo jutro musze wczesnie wstac, bo wymieniaja u nas dwa okna ze spoldzielni wiec bedzie ciekawie ![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o rokrecenie laktacji, wiem, ze jesli raz na jakis czas odciagne laktatore pokarm, to nic sie nie dzieje, czuje to po cycach, ze nie robi sie tam wiecej pokarmu, byc moze gdybym regularnie odciagala miedzy karmieniami pewnie mleczka zaczeloby sie produkowac wiecej. Napisz mi dokladnie jaki jest u Was problem z tym karmieniem oprocz tego, ze wydaje Ci sie ze masz malo mleczka i maluch nie przybiera, moze bede mogla pomoc. Co do tego odkladania do lozeczka ![]() ![]() Cytat:
hihi lenka moje kochane ![]() Ja teraz rzadziej jestem bo naprawde ciezko mi dosiąść do kompa ![]() Czasem pisze karmiąc malucha ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-10 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki za jutro kochana! Mravka, fajnie ze po usg wszystko w porzadku ![]() Mam nadzieje ze ten wodniak sie sam wchlonie , tak jak lekarz prognozuje! A mata napewno sie spodoba, nie ma innej opcji! ![]() Dziekuje za mile slowo na temat kacika Viki! Jak przeczytalam jak mi napisalas ze mam sie szykowac to jakos tak sie przestraszylam, dzisiaj jeszcze nie chce ![]() Moze jutro lepiej ![]() Konia, Ninie brawa za to, ze jest kochana w stosunku do siostry ![]() A ze lobuz to nic,najwazniejsze ze kochany lobuz ![]() Dziekuje Konia, staralam sie urzadzic kacik z sercem ![]() Tikki, dziekuje ![]() Widzisz a Ty w koncu ostatniego przy lozeczku nie zrobilas , moze Andrea na to wlasnie czeka! I nie mow ze czujesz sie jak slon czy co tam ostatnio wymyslalas, bo widzisz jak ja wygladam - to juz chyba zadna nie powinna sie wstydzic ![]() Adaikaka ladny, konkretny juz brzusio i faktycznie niziutko jak nie wiem co! Kciuki trzymam za wizyte jutro! A Lenka - to czekamy na to lozeczkowe zdjecie, moze jutro jak zalozysz przescieradelko? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zdjecie idz robic ![]() Aguska no przy dwoch malutkich to sie nabiegasz! A jak Filipek, nadal zazdrosny czy juz mniej? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Nalezy to tylko kontrolowac i powinno zniknac?
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Desia...czekam na łóżeczko z prawdziwego zdarzenia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Idę zjeść jakąś kanapkę, bo zgłodniałam ![]() ![]() Tak w ogóle w ciągu tygodnia przytyłam 100g. A najadłam się ciast jak dzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To faktycznie malutko przytylas, zazdroszcze ![]()
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() * To jest tzw trądzik niemowlęcy, w ten sposób organizm dziecka pozbywa się hormonów matki, te krostki mogą się utrzymywać do końca 2 miesiąca życia, tak mówiła mi położna, a lekarka poleciłą przemywać roztworem nadmanganianu potasu. Można go kupić w aptece i odrobinę rozcieńczyć w przegotowanej wodzie, ale naprawdę odrobinę żeby się zrobił kolor lekko różowy, zamoczyć w tym wacik i przemywać raz dziennie. Nam pomogło ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Byliśmy z Madzią wczoraj u mojej mamy w Sosnowcu, Była grzeczna jak aniołek ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Jeśli chodzi o USG bioderek to my jesteśmy umówieni 17.04 na 17:00, a w przyszłym tyg jedziemy na szczepienie ![]()
![]() |
#4839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że masz taki pakiet w pracy ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale nie martwię się tym ![]() Tikki na pewno wwszystko jest ok, skopro lekarz uspokajał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Bardzo jesteś zmęczona? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Desiu dzięki, za Twoją wizytę też mocno trzymam kciuki i za wszystkie jutrzejsze! ![]() ![]() A jutro postaram się uprasowac falbanę ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 21:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zapisałam nas do ortopedy na Dąbrowszczaków i idziemy 7 maja, a wiem że USG robią też w klinice w Legionowie i podobno jest bardzo profesjonalnie - ja akurat z Tarchomina mam dość blisko, ale termin zaproponowali dopiero na 25maja to późno jak dla nas... Iw32 już nie mogę się doczekać na dluższą wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
natkulec dzięki za wyjaśnienie
![]() ![]() ![]() Ja właśnie mam za mało pajacyków na 62... bodziaków mam dużo a pajaców brak.. za to na 68 ciuszków mam po pytongu, każdy mi kupował na 68, bo lepiej większe, zeby szybko nie wyrosła i się okazało, że mam braki w rozmiarze 62 ![]() ![]() macie jakieś sposoby na uratowanie skóry na dłoniach???????? bo tak mnie szczypią mimo smarowania kremami, że nie daję rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
A co do przyczyn i tego czemu służy magazynowania wody to znalazłam kiedyś między innymi coś takiego:
"W organizmie kobiety gromadzi się jak największą ilość wody by zabezpieczyć kobietę podczas zbyt dużej utraty płynów ustrojowych podczas porodu. Woda zgromadzona w ciele kobiety potrzebna jest również przy tak dużej ilości krwi, która w okresie ciąży zwiększa się o około 2,5 litra..." To taki kawałek artykułu. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Zmykam spac bo jutro musze wstac raniutko, dobrej nocki Dziewczynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Ale wiesz jak sie teraz nie zainteresuje to jeszcze nic nie znaczy,bo niektore dzieci zaczynaja sie takimi rzeczami interesowac w wieku 3-4 miesiecy ![]() Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujacy.html
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Gosia...tak od krwi, ale teraz to nawet sie tym nie przejmuje. Nie widze innej opcji po takim hardcorowym badaniu ginekologicznym. Z drugiej strony nie jest tego duzo...ale jest...no i czuje sie jak na okres.
Zczynam proces zasypiania...tak wiec zycze dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja dostane do glowy... mala dzisiaj zrobila trzy bardzo rzadkie kupki - na co wyczytalam ze podlega to juz pod biegunke, dziecko moze sie odwodnic etc i zaczelam sie martwic, chcialam jej dac wody, podaje butelke, wziela lyka, skrzywila sie i puscila hafta ![]() ![]() ide spac ... dobrej nocki zycze ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mi wystarczy ![]() Cytat:
o 1:30 zdecydowali, że robią cesarkę bo nic dalej nie chciało ruszyć... małego wyciągnęli o 2:43 w nocy ![]() w efekcie okazało się, że ułożenie małego to była jakaś odmiana potylicowa tylnia i, że i tak nie urodziłabym go sama... Mówili o tym jak wyciągali mi go z brzucha... nie powiem, że zagotowałam po tylu godzinach walki i absolutnej męki od bólów krzyżowych podczas której traciłam przytomność na sekundy, dostałam gorączki, ciśnienie mi podskoczyło, brzuch zaczął się trząść i w ogóle dramat... Tak walczyłam a i tak nic by z tego nie było... ale ja już dużo wcześniej czułam, że coś jest nie tak... i prosiłam o cięcie to mnie słuchać nie chcieli... trafiłam na nadgorliwą lekarkę... ![]() *** dzięki dziewczyny za komentarze odnośnie brzuchola ![]() *** idę spać... pasuje w końcu ![]() dobranoc ![]() ![]() ![]() trzymam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Ja się kilka godzinek przespałam...od razu lepiej
![]() Synuś chyba się nieźle obniżył albo zwinąl w kulkę jeszcze ciaśniej, bo czuje wierzgolenie nóżkami poniżej pępka (już nie mówiąc gdzie łapki czułam ![]() Iw gratulacje!!! Jak dobrze że już po...teraz zaczną się uroki macierzyństwa ![]() Pempek wow...ale masz aktywna córeczkę ![]() Mravka super, że z bioderkami wszystko ok ![]() Cziqua bidulko..jeszcze chwilka i te paskudne dolegliwości się skończą Konia już 7 tygodni...kurcze ale też czas zapitala... Tikki ![]() A mnie tak naszło na myślenie...bo kocham strasznie synusia (mimo że jest w brzuszku i jeszcze nie widze jego minek, uśmiechow, nie moge go przytulić) i nie wyobrażam sobie że mogłabym go jeszcze bardziej kochać...ciekawe jak to będzie ![]() Evcia ale cudna księzniczka i jak do tatusia pasuje kolorystycznie ![]() Desia ale fajne ostatnie fotki ![]() Ada brzucholek duży i jak go w dół ciągnie ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-10 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
bylam na mailu
![]() Konia i Evcia Wasze corcie w sukieneczkach a moja Hanka to jak skate wyglada, w sukienkach to chyba by wygladala jak w spiworku do spania ![]() ![]() ![]() Natkulec u Hani te krostki pojawiaja sie jednego dnia bardziej - drugiego dnia ich prawie nie ma...i tak od tygodnia. Mravka to taka mata edukacyjna do zabawy na brzuszku tak naprawde, Hania to tak srednio widzi te wszystkie rybki robaczki itd. ale jak dzis polozylam ja na tej macie to przez dluzsza chwile patrzyla na poduszeczke z tej maty (i tam jest taka zaba - i to chyba widziala). Tikki oj tak Ivorek zainteresowany najbardziej wlasnie jak Hania jest w tym lozku turystycznym...wczoraj lapa dwa razy przypierdzielil w lozeczko - dobrze ze tam jest siatka. tak ogolnie nie zaczepia Hani ale jak widzi ja w tym lozeczku to chce sie z nia bawic chyba (??)...tylko szkoda ze po swojemu ![]() Zia Hania raczej blondyneczka...ale ma na skroniach bardziej rudawe wloski, Tz ojciec jest rudawy i Tz bratanica tez rue wloski ma, Tz z kolei to trikolor (wlosy sredni blond, zarost rudawy a na klacie brunet ![]() ![]() ewcisz GRATULACJE!! Iw urodzila przez cc? tak? Gosia super ze po usg wszystko ok - nie zwracaj uwagi na te pomiary poloznych - wazne co usg pokazuje. my dzis zaliczylysmy z Hania pierwsza wizyte w supermarkecie, ona oczywiscie obie spala jakby nigdy nic. lece spac...tzn mam nadzieje ze dane mi bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Aguśka generalnie problem jest taki, że Filip mało przybiera, w miesiąc gdzieś tylko pól kilo przybrał licząc od najniższej wagi. Robiliśmy mu badanie moczu, ale nie ma żadnego zapalenia.
Nie wiem może mam mało pokarmu i się nie najada ![]() Dodatkowo młody bardzo mało śpi w dzień, bo jak zaśnie przy cycu i go odłożę to budzi się za 10 min bo albo kupa, albo czkawka, albo bączek, albo po prostu nie czuje już ciepełka ode mnie. Próbowałam metody z usypianiem samodzielnym, ale młody nawet jak ma już maślane oczy i jest na maksa śpiący i go odkładam to leży chwilę powoli zasypia po czym zaczyna się złościć, nie mówię już w ogóle co się dzieje jak jest rozbudzony a ja próbuję go zostawić, żeby zasnął... Jak na razie jedyną metodą na sen mojego dziecka w dzień jest spacer, co wcale mnie nie zadowala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jade na porodowke. Mam bole co 6 min od 1,5h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
ha ha
![]() wiedziałam, że po badaniu ją rozłoży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** dzień dobry ![]() obudziłam się o 5:50 i z nerwów już spać nie mogę... a budzik miałam nastawiony na 7:30... idę sobie jakieś śniadanie zorganizować |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
ajjjj ![]() masaże hinduskie czyynią cuda ![]() ![]() ![]() ![]() a ja myślałam że w nocy juz tez pojade obudzil mnie taki ból podbrzusza i krzyża jak na @ ze z łóżka podnieśc sie nie umiałam ani zasnąc no ale po jakiś 15 min przeszło ale co się nawdoopiałam ananasa to moje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wstalam o 6 (chociaz od 3 i tak nie spalam z powodu moich dolegliwosci),bo jest dzis jakis nowy car boot i jedziemy.Moze cos ciekawego da sie upolowac. Cytat:
![]() Daj znac jak tam,czy juz dobrze. Cytat:
Ja planuje kupic taka: http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item3f14d25850 lub taka: http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item2316070a03 lub taka: http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item19cf8dbc16 ![]() ![]() Trzymaj sie!Oby poszlo szybko i jak najmniej bolalo!! ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Monia super zdjecia!Hania jest slodziutka.To juz wiem jaka macie mate. Desia piekny kacik malej ksiezniczki.Cudo! Adaikaka brzucholek duzy,ale fajny ![]() Evvcia slicznie wyglada wasza rodzinka,malutka slodka na rozowo wyglada jak cukiereczek ![]()
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
![]() Z mala chyba ok... w nocy byla rzadsza kupka jeszcze ...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Ja zaczne wiesciami od Iw 32, pisala wczoraj o 23.25 a ja juz bylam w wyrku ![]() "Po 13 godzinach skurczy i niepelnym rozwarciu Filipek przyszedl na swiat o 17.30 z waga 3860 g i 10 punktami apgar. Jestem bardzo zmeczona. Caluje Was dziewczyny i do jutra" Po chwili jeszcze dopisala : " zapomnialam dodac ze przez cc" Tikki! Trzymam kciuki ![]() Ja niewyspana , mialam sny glupie na maxa, ze bylam na IP z bolami , a oni mi powiedzieli ze mam jechac do domu sie wyspac i rano wrocic do nich, no i jak sie obudzilam to chcialam przez chwile jechac ![]()
#4857 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki z rana
![]() Tikki kciuki za szybka akcje!! Cziqua moze u Ciebie tez sie juz powoli organizm oczyszcza ![]() ![]() Gosia my ta mate z zaba dostalismy w prezencie, nie ma palaka, ja bym jej nie kupila, teraz zaluje ze w tesco 2 miesiace temu nie kupilam fajnej maty - byl za £20 FP, przeceniona ponad 50%. wydaje mi sie ze taka mata z palakiem i zabawkami Hania bylaby troche zainteresowana, bo np. mala grzechotka juz sie interesuje i jak postawie obok niej to ona sobie w nia uderza ![]() fajne te maty ktorych linki zalaczylas, musze poszukac na ebayu lub gumtree podobnych tylko tanszych, moze uzywanych. Iw GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-11 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam tez takie wlasnei mysli odnosnie drugiego dziecka, pomimo ze juz bardzo Ja kocham to nie wiem jak to jest w praktyce z drugim dzieckiem ![]() ![]() Zanim zaszlam w ciaze to wlasnie nie wyobrazalam sobie ze moge kogos kochac tak samo mocno jak Adasia. Ale zaczynam rozumiec ze tej milosci jest w nas - mamuskach tyle ze spokojnie i dla 10 dzieci starczy! ![]() Emigra, to dobrze ze sie poprawilo Julce, a ze mama badzie zawsze panikowac to wiadomo, nic nowego! Ale generalnie to my mamy ten instynkt caly - nie faceci , wiec jesli moge cos doradzic to zaufaj sobie! Jesli cos Ci mowi , ze jednak cos jest nie w porzadku to calkiem mozliwe ze tak wlasnie jest ![]() Adaikaka, ja wlasnie tego sie boje ze bede sie dlugo meczyc zeby w koncu mi zrobili cesarke z jakichs powodow ![]() Bardzo bym tego nie chciala, albo cesarka od poczatku albo sn do konca ![]() Ale wiadomo ze nie zawsze jest w zyciu tak jak chcemy ![]()
![]() |
#4859 | ||
Raczkowanie
|
I bedziemy miec kolejnego wizazowego dzidziusia dzisiaj
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to ktos pisal do Jolki? Jeszcze nie jest w domu? Nie wiem czy przeoczylam ale przy malym dziecku nie da sie czasem wszystkiego nadrobic- kto sie zajmie kolejnym watkiem? Bo juz blisko konca jest. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno na przyszlosc wiem, ze trzeba umawiac wizyty od razu jak sie wyjdzie ze szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emigra dobrze,ze z Julą już lepiej. Wiadomo,ze się martwisz..bo jestes mamą i kochasz ją. Ja takze mysle,ze trzeba zawierzyc swojej intuicji. Między mama a dzieckiem jest olbrzymia więz i to nam tez chyba tak pomaga czasem "zrozumiec" mimo,ze same nie wiemy skad "to wiemy" Cytat:
Mi się wydaje,ze super bylaby mata czarno biala,bo wiadomo,ze Maluszki teraz widzą tylko kontrsty. Robcio tez łapie rączkami i mam wrażenie, ze sprawia Mu to frajde jak cos upoluje ![]() My kupilismy zabawke-pande czarno-białą z jakimis szeleszczącymi elementami. dam znac jak zostanie przetestowana. a co do Waszej maty- wiadomo z prezentami to tak roznie bywa ![]() ![]() kciuki! ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochane, czy jak Wasze dzieci już spia (albo wydaje Wam się, ze spia ![]() ![]() Ostatnio zdałam sobie sprawe,ze takie glupoty wygaduje Małemu,zeby Go zagadac czasem ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.