|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
czy to znaczy że urodzę w maju?![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
mąż miał gęstą czuprynę jak się urodził, ja też nie byłam łysa, więc może jednak i bez zgagi się uda?![]() to Iw już jest po?? ja myślałam, że czeka na cesarkę..Gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- No adaikaka brzuś już nisko
|
||
|
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
iw gratulacje, ale się namęczyłaś
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia super,że wszystko na usg ok
![]() Zia a no właśnie chciałam napisać to co chyba Gosia pisała ,że Cię podziwiam,że dajesz radę na basen jeszcze śmigać, no ale byłaś aktywna całą ciążę , a nie to co ja , leniwa słonica przeistaczająca się na końcówce w wieloryba |
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iw gratulacje ale musi byc wykonczona skoro tak krotko napisala, mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie !!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, ale cudowności na tych Twoich zdjęciach! Pięknie urządziłaś pokoik
![]() o rany to i ja muszę się wziąc za ostatnie zdjęcia przy łóżeczku! ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- MoniaHan super fotki!
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wszystkim nowym Mamusiom gratki!!!!!!!! iw32 powodzenia!!! ![]() no i jak najszybszego rozpakowania wszystkim przeterminowanym i w okolicach terminu ![]() Pisałyście o tym ile Wasze dzieciaki są aktywne w ciągu dnia, otóż moja córeczka wczoraj nie spała od 9 rano do 16, a później od 23 do 4 rano Dziś znowu od 9:30 do 17, teraz śpi, ale chcę ją obudzić o 21, wykąpaći trochę pomęczyć, to może w nocy da mi spać Poza chyba przeszła/przechodzi ten skok rozwojowy, codziennie robi coś nowego uśmiecha sie, wodzi wzrokiem za przedmiotami, krzyczy "a!" - super jest![]() No i dziś w końcu (w niedzielę Milka skończyła miesiąc) odpadł pępuszek Ja stwierdziłam, że muszę ograniczyć słodycze i jedzenie w ogóle, bo waga mi stanęła, a chciałabym na wakacje ładnie wyglądać zostało mi jeszcze 5 kg, w spodnie sprzed ciąży raczej nie wchodzę, chociaż nie mierzyłam, żeby się nie dołować.... poza tym od ciągłego mycia rąk strasznie mi się wysuszyły i popękały, więc teraz próbuje leczyć...Wszystkie zdjęcia na mailu śliczne, moniahan moja Milenka ma takie same krostki na buzi, ma być u mnie w tym tygodniu położna, to się jej spytam cóż to takiego i jak z tym walczyć... |
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale muszę powiedzieć, że po 2 dniach totalnego nic nie robienia moja opuchlizna znacznie zelżała... nie powiem, że wcale jej nie ma, ale już tak nie boli przynajmniej... ![]() oj nisko to na pewno... ale jakiś taki kwadratowy się zrobił od ostatniego czasu ![]() *** nie wytrzymam Szymon trzyma chyba swoją stopę na mojej wątrobie lub żebrach zaraz przy mostku bo boli jak cholera jasna |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4808 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziewczyny jeszcze chcialam Wam cos napisac o nosidelkach-nie kupujecie tych tanich, bez atestu na allegro-bo nie sa bezpieczne dla kregoslupow dzieciecych oraz dla stawow biodrowych. Najbezpieczniejsza jest chusta ktora tak przewiazujecie ze dziec ko ma usztywniony kregoslup, nigdzie sie on nie wygina jak nie powinien i odpowiednio odwiedzione stawy biodrowe. Jeszcze tak jest w tych drogich nosidlach, ale patrzcie czy posiadaja pozytywna opinie, bo mozna tylko krzywdy narobic dziecku. Cytat:
I czasem odciagalam "resztki" z tej piersi z ktorej jadl ok. 20 minut (a maksymalnie je 30 minut z jednej) to tez po karmieniu odciagalam tylko 20-30 ml...Ja odciagam laktatorem teraz jak planuje gdzies wyjsc a zbliza sie pora karmienia, ale odciagam z jednego cyca a drugiego zostawiam zeby maly zjadl. Jak zje z jednego cyca to wychodze cos zalatwiac a mama ma dla niego w razie czego gdyby chcial jeszcze odciagniete z drugiego. (Bo on czasem chce z jednego tylko zjesc a czasem z obu je na jedno karmienie-zalezy ile zjadl w ostatnim karmieniu i jaka jest przerwa. Z tego co pediatra mi mowil, karmienie piersia i tylko piersia ale dziecko musi przybierac na wadze i to jest wyznacznikiem. A macie taka specjalna wage dla niemowlecia? Bo wiesz taka zwykla waga nie jest dokladna. A poza tym najbardziej miarodajne jest wazenie co 2-3 tygodnie, tak mi mowil lekarz, nie ma sensu czesciej. To powoduje tylko zamartwianie sie, a dziecko w ciagu doby malusio przybiera. Ma przybierac ok. 150-200 gr na tydzien i ja np waze malego w przychodni, na tej samej wadze. Pytalas jeszcze ile czasu zajmuje mi sciagniecie pokarmu z jednego cyca-to moim laktatorem medeli elektrycznym migusiem-bo 5 minutek i piers mam oprozniona ![]() Jeszcze raz gratulacje! Ignacy cudowny. A z tymi piersiami, to sie zgodze, ze jednak podanie butli uczy malucha inne otwierania usteczek, do piersi dziecko otwiera szeroko buzke a do smoka w butli nie musi. Wspolczuje Ci spioszka, bo jak pamietasz ja opisywalam kiedys w ciazy jeszcze o moim pierwszym synku Filipku, ze byl strasznym spiochem i dlatego go nie karmilam cycem tylko przez m-c odciagalam sie laktatorem i mu dawalam z butli mleko. On wogole sie nie chcial dobudzic do jedzenia a cyc mogl nie istniec dla niego i tak nauczyl sie butli bo jesc dziecko musialo. Zycze Ci mimo trudnosci by Ci sie udalo. Ja teraz mam drugiego synka przeciwienstwo pierwszego-taki ssak od urodzenia ze tylko cyca "odkrecic" i dac mu, bez cyca zyc nie moze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chusta przydala mi sie tez kiedy maly byl chory i ciagle chcial byc na rekach, wtedy gdy dziecko wazy wiecej to wybawienie dla rąk Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także wg mnie, zgaga lub jej brak o niczym nie świadczy.
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
My dzis sami,bo T pojechal w delegacje i wroci jutro popołudniu. Takze dzis nocka w pełni moja ![]() Bylismy dzisiaj na USG bioderek i wszystko ok Dziwnym trafem Robcio u lekarza zawsze jest grzeczny, pospi, popatrzy, troszke postęka ![]() _________________________ ____________ Iw gratulacje!! Gosia super,ze na USG wszystko dobrze wyszlo. Mam nadzieje,ze dzieki temu czujesz się spokojniejsza. Eryczek juz niedlugo będzie w Twoich ramionach ![]() konia ale Twoje dziewczynki to slicznotki ![]() Mała dasz rade ja tez ostatnio miałam swoj pierwszy raz kąpielowy. Początkowo nieporadnie,ale potem juz jakos poszlo . Ja dla ułatwienia sadzałam Go na ręczniku ulozonym na dnie wanienki- zeby dupka nie zjezdzała;]Emigra dziekuje za te info ktore napisalas o usypianiu..bo ja mam tendencje do usypiania na sobie- lezy sobie jak zabka. Potem przenosze do lozeczka i czesto wlasnie sie wybudza i cala zabawa od poczatku. Dzis sprobowalam Twojego sposobu i po 10 podejsciach z uspakajaniem jak zaczal jojczyc zakumał czacze i poszedł w kime . Teraz co jakis czas postękuje i zastanwiam się , czy to znaczy,ze plytko spi? _________________________ ___ Musze Wam powiedziec, ze Robcio ma łysinke na środku ![]() ______________ Kwietniówki sciskam mocno i trzymam za Was codziennie kciuki! zeby szybko i bezbolesnie!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan jaki Ivorek zaciekawiony
. Ciekawe jak Pelunia będzie reagować na nowego członka rodziny .Desia śliczny pokoik...no i zdjęcie przy łóżeczku .Adaikaka jaki brzuś
|
|
|
|
#4812 |
|
Zadomowienie
|
Monia Twoja Haneczka taka słodzinka
, a mina podczas kąpieli bezcenna! Powiedz mi prosze,czy widzisz,ze jest zainteresowana jak lezy na macie?(bo jesli dobrze widze to chyba macie mate edukacyjna).desia ale masz slicznie urządzony kącik dla Malutkiej coby tradycji stało sie zadosc)adaikaka brzusio juz pokazny! bardzo ladnie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka super ze usg bioderek w porzadku. A Robercik uroczy tygrysek
A mowil Wam lekarz cos wiecej o tych wodniakach?
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
iw gratulacje
![]() pempek jak ciuszki 56 za male to teraz 62? ile twoje dziecie ma tygodni? dziewczyny sliczne fotki na mailu!!! |
|
|
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka nie mamy specjalnej wagi, ważymy na kuchennej w misce na razie - jest bardzo dokładna do 0,001 kg
no to bardzo dużo ściągasz jak 60 ml z jednej piersi, a nie boisz się, że za bardzo rozkręcisz laktację? kurcze ja już nie wiem co mam z nim zrobić ;/ a co do spania - dziś miałam 3 podejścia do odkładania i zasypiania małego (od 11 do 14.30) i 3 razy skończyło się to oczywiście płaczem w niebogłosy takim, że na końcu to już razem płakaliśmy mam jakieś ciężkie dni ostatnio... |
|
|
|
#4816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemywlasnie powiedział, ze powinno się to wchłonąć ,ale należy obserwować i On też za 6 tyg się znowu temu przyjrzy. Był tylko zdziwiony,ze pediatra nic nam nie powiedział. Wyczytałam w internecie ,ze to sie moze wchłaniać nawet do 2 lat..wiec wydaje mi sie,ze nie ma się czym martwić. no chyba,ze (tfu tfu) coś Go zacznie bolec itp
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że może jakoś mi się źle zważyło na tej wadze z przesuwanym odważnikiem no i ważyłam się w ciuchach i butach a ostatnio bez butów no i po świętach jest mam nadzieję że nie będzie to żadne zatrucie no i sporo wody we mnie spuchnięte nogi mam 24h na dobe nawet rano jak z łóżka wstaję mam tak jakoś od tygodnia ale obyś miała rację i po prostu taki był mój urok a nie jakieś paskudne zakażenie chodze jak połamana bo rwa daje mi nieźle popalic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka mam nadzieję,że te wodniak zniknie
A Nina to faktycznie jest taka rezolutna, ale do damy Jej daleko bo to łobuz jest, wszyscy mówią,ze ona jest jak taka szybka , taka rach ciach, jakby miala motorek w tyłeczku najbardziej mnie cieszy to ,że tak się ładnie wobec Kai zachowuje, teraz zaczyna gadać jeszcze coraz więcej więc mamuśka same Mamuśki zobaczycie ile to szczęścia mieć dziecko Desia pokoik jak marzenie Mamusia też piękna ![]() Monia Hanusia słodzinka malutka, taka drobniutka kruszynka ![]() ps. zle napisalam ze zobaczycie , chodzilo mi o to ze tyle jeszcze rADOSCI przed Wami, tyle wzruszen ....echhhh sie porycze chyba Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-10 o 21:13 |
|
|
|
#4819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw.kupilam Robciowi mate i az sie nie mogę doczekac jutro kuriera. Będzie tylko niezła wtopa jak sie okaze,ze ma to głęboko w poważaniu
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy nasze dzieciaki po urodzeniu też będą tak szalały moja też nad wyraz aktywna!
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze odezwie sie jutro to sie dowiemy, tyle ze na 11.30 mam wizyte i niew iem czy bede mogla zaraz wiesci przekazac! Zia, jaka tam odwazna! Cykora mam jak nie wiem co! Dziekuje, kacik pokazalam dzis Viki, wiec moze Ja to zmobilizuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jąderek, to chyba częste u chłopców, ale się wchłania? Na pewno wszystko będzie dobrze![]() Mravka a gdzie byłas na tym usg? A włoski sie wytarły, ale odrosną na pewno szybciutko. Pamiętam jak kiedyś Aguśka wklejała zdjęcia Filipka - jak mu się niesamiwicie włoski zmieniały ![]() ah i dzięki za kciuki ![]() Aguśka fajnie że jesteś! już się martwiłyśmy!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 21:22 |
|
|
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesz sie ze przestalas puchnac, ja zaczelam ale jakos tak jeszcze do przyjecia to jest mysle Tak - Iw juz po, ale nic wiecej sie nie odzywa, wie ze czekamy ale nie bede jej naciskac bo nacierpiala sie caly dzien, to nalezy jej sie odpoczynek! Dziekuje Lena Moze zechce juz ta mala ksiezniczka ruszyc sie z tego brzuszka jak zobaczyla swoj kacik
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda zupełnie się jej nie pozbyłam, ale jest lepiej niż było![]() Oj tak, Iw się nalezy odpoczynek! a Viki pewnie niedługo się pojawi, żeby powylegiwać się w takim cudnym łóżeczku ![]() Idę na serial
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. podpytam T. bo wydaje mi się, ze dostalismy od pediatry namiary na placówki, gdzie mozna to USG zrobić...jak jutro wroci dopytam i dam Ci znac .
|
|
|
|
#4830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczesniej sie ruszalam zeby sobie kondycje na porod zapewnic, teraz pewnie bede zeby mala wykurzac ![]() Cytat:
.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

czyli ze moze byc niebezpieczne i nie kazala tego praktykowac.
)
czy to znaczy że urodzę w maju?
Bo ze jakies bedzie miala to na pewno, w koncu nie bez powodu mnie ta zgaga meczy 

Piekny kacik urzadzilas dla Viki, wyglada bardzo przytulnie!
mąż miał gęstą czuprynę jak się urodził, ja też nie byłam łysa, więc może jednak i bez zgagi się uda?

Szymon trzyma chyba swoją stopę na mojej wątrobie lub żebrach zaraz przy mostku bo boli jak cholera jasna 

a minęły już 3 tyg od porodu 

. podpytam T. bo wydaje mi się, ze dostalismy od pediatry namiary na placówki, gdzie mozna to USG zrobić...jak jutro wroci dopytam i dam Ci znac