U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 19:23   #4801
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No ja tez widze ze puchne juz teraz, ale 3,5 kg to duzo, dobrze ze kazal te badania zrobic bo moze to byc zatrucie, a moze po prostu taki Twoj urok!
Mam nadzieje ze raczej to drugie

Lenka, ochraniacz mam do kompletu, jak tylko ponadrabiam to wrzuce zdjecia!

Moniq mi polozna mowila ze nie ma na to zadnych dowodow ze bieganie po schodach czy mycie okien pomagaja i lepiej nie probowac, bo energiczne podnoszenie rak przy myciu okien moze sie gorzej niz lepiej skonczyc czyli ze moze byc niebezpieczne i nie kazala tego praktykowac.
Ale pewnie co polozna/szpital to inne opinie!

Ja juz sie generalnie nie przemeczam, nawet z herbatki z lisci malin zrezygnowalam i z wiesiolka bo jak mi te uczulenie teraz ostatnio wyszlo to odstawilam wszystko co nowe ,wiec min herbatke i wiesiolka.
Po prostu mam luzik, Viki i tak najpozniej za 19 dni wyjdzie
A ja sobie dogadzam kulinarnie te ostatnie dni i sie relaksuje ( na ile mozna sie relaksowac jak juz wszystko boli)
mi stanęła waga i w ogóle dziwnie, bo opuchlizna jakaś taka mniejsza.. Dziwne, bo opuchlizna (jeśli już ktoś ma tendencje jak ja) podobno przed porodem się zwiększa.. czy to znaczy że urodzę w maju?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
I u mnie podobnie, i sie zastanawiam co dzien czy Ania bedzie miala blond wlosiska czy ciemn po mnie Bo ze jakies bedzie miala to na pewno, w koncu nie bez powodu mnie ta zgaga meczy

O jak dobrze ze u Iw32 juz sie skonczylo! Na obecnym etapie dluugi niepostepujacy porod to moj glowny koszmar

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

MoniaHan - ale slodziutka wasza Hania? Czy ona ma rude wloski czy blond?
Desia, ja choc mam termin dzis to nie mam odwagi zrobic zdjecia przy lozeczku... Brawa wiec za odwage Piekny kacik urzadzilas dla Viki, wyglada bardzo przytulnie!
ja nie mam zgagi a też chce by mała miała włoski! mąż miał gęstą czuprynę jak się urodził, ja też nie byłam łysa, więc może jednak i bez zgagi się uda?

to Iw już jest po?? ja myślałam, że czeka na cesarkę..
Gratulacje!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

No adaikaka brzuś już nisko
Stary 2012-04-10, 19:23   #4802
mag_99
Rozeznanie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

iw gratulacje, ale się namęczyłaś

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:23   #4803
koniakonia
Zakorzenienie

Gosia super,że wszystko na usg ok

Zia a no właśnie chciałam napisać to co chyba Gosia pisała ,że Cię podziwiam,że dajesz radę na basen jeszcze śmigać, no ale byłaś aktywna całą ciążę , a nie to co ja , leniwa słonica przeistaczająca się na końcówce w wieloryba
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:26   #4804
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no źle Cię zrozumiałam, bo napisałaś ,że od czwartego pojedziesz na sloiczkach , a nie napisałaś ,że od skończonego czwartego , a to różnica,bo dla mnie od czwartego tzn, od jego trwania,a jak po skoczonym 4 to znacyz że w 5 , stąd nieporozumienie

Iw gratulacje dużo zdrowia dla Was
widocznie zle sie wyrazilam

Iw gratulacje ale musi byc wykonczona skoro tak krotko napisala, mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie !!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:28   #4805
lena_mi
Zakorzenienie

Desia, ale cudowności na tych Twoich zdjęciach! Pięknie urządziłaś pokoik

o rany to i ja muszę się wziąc za ostatnie zdjęcia przy łóżeczku!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

MoniaHan super fotki!
Stary 2012-04-10, 19:31   #4806
pempek
Zakorzenienie

Hej!

Wszystkim nowym Mamusiom gratki!!!!!!!!

iw32 powodzenia!!!

no i jak najszybszego rozpakowania wszystkim przeterminowanym i w okolicach terminu

Pisałyście o tym ile Wasze dzieciaki są aktywne w ciągu dnia, otóż moja córeczka wczoraj nie spała od 9 rano do 16, a później od 23 do 4 rano Dziś znowu od 9:30 do 17, teraz śpi, ale chcę ją obudzić o 21, wykąpaći trochę pomęczyć, to może w nocy da mi spać Poza chyba przeszła/przechodzi ten skok rozwojowy, codziennie robi coś nowego uśmiecha sie, wodzi wzrokiem za przedmiotami, krzyczy "a!" - super jest Waży coś około 5,5 kg, więc też jest niezła kluseczka z niej, ciuszki 56 i pampki 1 pożegnałam w tamtym tygodniu...
No i dziś w końcu (w niedzielę Milka skończyła miesiąc) odpadł pępuszek

Ja stwierdziłam, że muszę ograniczyć słodycze i jedzenie w ogóle, bo waga mi stanęła, a chciałabym na wakacje ładnie wyglądać zostało mi jeszcze 5 kg, w spodnie sprzed ciąży raczej nie wchodzę, chociaż nie mierzyłam, żeby się nie dołować.... poza tym od ciągłego mycia rąk strasznie mi się wysuszyły i popękały, więc teraz próbuje leczyć...

Wszystkie zdjęcia na mailu śliczne, moniahan moja Milenka ma takie same krostki na buzi, ma być u mnie w tym tygodniu położna, to się jej spytam cóż to takiego i jak z tym walczyć...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:33   #4807
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mi stanęła waga i w ogóle dziwnie, bo opuchlizna jakaś taka mniejsza.. Dziwne, bo opuchlizna (jeśli już ktoś ma tendencje jak ja) podobno przed porodem się zwiększa.. czy to znaczy że urodzę w maju?

ja nawet na wagę nie staje bo się boje
ale muszę powiedzieć, że po 2 dniach totalnego nic nie robienia moja opuchlizna znacznie zelżała... nie powiem, że wcale jej nie ma, ale już tak nie boli przynajmniej...

oj nisko to na pewno... ale jakiś taki kwadratowy się zrobił od ostatniego czasu

nie wytrzymam Szymon trzyma chyba swoją stopę na mojej wątrobie lub żebrach zaraz przy mostku bo boli jak cholera jasna
Stary 2012-04-10, 19:35   #4808
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Dziewczyny jeszcze chcialam Wam cos napisac o nosidelkach-nie kupujecie tych tanich, bez atestu na allegro-bo nie sa bezpieczne dla kregoslupow dzieciecych oraz dla stawow biodrowych.
Najbezpieczniejsza jest chusta ktora tak przewiazujecie ze dziec ko ma usztywniony kregoslup, nigdzie sie on nie wygina jak nie powinien i odpowiednio odwiedzione stawy biodrowe.
Jeszcze tak jest w tych drogich nosidlach, ale patrzcie czy posiadaja pozytywna opinie, bo mozna tylko krzywdy narobic dziecku.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Aguśka ściągasz 60 ml z obu piersi tak? A w jakim czasie to robisz, jak długo od ostatniego karmienia?
Ja zaczęła, dziś ściągać pokarm po karmieniu, żeby zwiększyć laktację, bo nie wiem kurcze, albo mały się nie najada, albo nie wiem... Może przez to nie chce spać w dzień i budzi się po 10 min jak go odłożę i w dodatku dziś go ważyliśmy i o ile ostatnio przybierał na wadze ładnie, tak w ciągu ostatnich 3 dni nie przybrał nic
Ja już nie wiem... Jak tak dalej pójdzie to skończy się na mm
Na razie udaje mi się ściągać po 20-30 ml z obu piersi po karmieniu tak w 10 min i nie wiem czy to mało czy dużo, nie wiem czy to oznaka, że mały się najada i tyle zostaje, czy że już nie ma siły ciągnąć tej resztki, albo że to się produkuje już po karmieniu
Ech... Dlaczego to karmienie jest takie trudne
Teraz z obu piersi sciagam ok. 120 ml czyli po 60 ml z kazdej. Wczesniej z 2 tyg. temu sciagalam po 30 ml z kazdego cyca.
I czasem odciagalam "resztki" z tej piersi z ktorej jadl ok. 20 minut (a maksymalnie je 30 minut z jednej) to tez po karmieniu odciagalam tylko 20-30 ml...Ja odciagam laktatorem teraz jak planuje gdzies wyjsc a zbliza sie pora karmienia, ale odciagam z jednego cyca a drugiego zostawiam zeby maly zjadl. Jak zje z jednego cyca to wychodze cos zalatwiac a mama ma dla niego w razie czego gdyby chcial jeszcze odciagniete z drugiego. (Bo on czasem chce z jednego tylko zjesc a czasem z obu je na jedno karmienie-zalezy ile zjadl w ostatnim karmieniu i jaka jest przerwa.
Z tego co pediatra mi mowil, karmienie piersia i tylko piersia ale dziecko musi przybierac na wadze i to jest wyznacznikiem. A macie taka specjalna wage dla niemowlecia?
Bo wiesz taka zwykla waga nie jest dokladna. A poza tym najbardziej miarodajne jest wazenie co 2-3 tygodnie, tak mi mowil lekarz, nie ma sensu czesciej. To powoduje tylko zamartwianie sie, a dziecko w ciagu doby malusio przybiera. Ma przybierac ok. 150-200 gr na tydzien i ja np waze malego w przychodni, na tej samej wadze.
Pytalas jeszcze ile czasu zajmuje mi sciagniecie pokarmu z jednego cyca-to moim laktatorem medeli elektrycznym migusiem-bo 5 minutek i piers mam oprozniona
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hej mamuski To się odnalazłam
Jeszcze raz gratulacje!
Ignacy cudowny. A z tymi piersiami, to sie zgodze, ze jednak podanie butli uczy malucha inne otwierania usteczek, do piersi dziecko otwiera szeroko buzke a do smoka w butli nie musi. Wspolczuje Ci spioszka, bo jak pamietasz ja opisywalam kiedys w ciazy jeszcze o moim pierwszym synku Filipku, ze byl strasznym spiochem i dlatego go nie karmilam cycem tylko przez m-c odciagalam sie laktatorem i mu dawalam z butli mleko. On wogole sie nie chcial dobudzic do jedzenia a cyc mogl nie istniec dla niego i tak nauczyl sie butli bo jesc dziecko musialo.
Zycze Ci mimo trudnosci by Ci sie udalo. Ja teraz mam drugiego synka przeciwienstwo pierwszego-taki ssak od urodzenia ze tylko cyca "odkrecic" i dac mu, bez cyca zyc nie moze
Cytat:
mojej Siotrze tak powiedzieli.. Już nie pamietam dokładnie, ale chyba właśnie że mało treściwe, albo ogólnie - że mało "produkuje" mleka, bo mały się nie najadał i nie przybierał na wadze. Kazali dokarmiac mm.
Ale może za rzadko przystawiała.. Nie wiem sama. W sumei wszędzie piszą, że ilośc i jakośc mleka dostosowuje się do potrzeb dziecka..
Więc tak jak piszesz Agusia, dziwne jest pojęcia mało treściwego mleka.
No ale ja się nie znam
Wiesz jesli maluch nie przybiera na wadze, to rzeczywiscie dokarmianie mm jest sluszne. Ale wiesz byl taki czas kiedy nie promowalo sie karmieni piersia i wmawialo, ze na pewno matka ma malo mleka albo malo tresciwe. A kiedys w polu kobiety w zyciu by o czyms takim nie pomyslaly. Karmily bo to naturalne bylo i dawaly cyca kiedy dziecko chcialo
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Gratulacje

A ja dzis doła złapałam, wybieramy się do moich rodziców, a ja nie mam co na siebie włożyć nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży a minęły już 3 tyg od porodu
Dziewczyny nie orientujecie sie kiedy po cc można zacząć ćwiczyć? bo mnie juz kusi żeby zacząć robić brzuszki...
Łącze sie w bolu...mimo iz zostalo mi do zrzucenia 3,5kg nie moge wbic sie w spodnie sprzed ciazy-zadne! Nosze ciazowe na razie bo mysle, ze nie ma sensu jeszcze kupowac nowych. Daje sobie czas do 3 m-cy, mysle ze wtedy damy rade sie wbic w spodnie.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
J
Ponoć lepsza tkana bo na dłużej starcza, a elastyczna tylko na pierwsze kilka miesięcy ale z kolei łatwiej ją zawiązać i dlatego ja kupuję taką...oby do końca jesieni starczyła...o taką niebieską:
Ja mam tkaną bawełnianą 5-metrowa. Juz pisalam, ze dla mnie taka chusta to bylo wybawienie dla Filipka ktory w wozku nie chcial jezdzic bo darl sie na cale osiedle. Wiec gdy szlam na zakupy zawijalam go w chuste i moglam w spokoju zrobic zakupy.
Chusta przydala mi sie tez kiedy maly byl chory i ciagle chcial byc na rekach, wtedy gdy dziecko wazy wiecej to wybawienie dla rąk
Cytat:
Dopajałam dopiero jak weszlo stałe jedzenie to dostawała herbatki czasem do picia ,ale to był też akurat maj czerwiec więc gorąco było, ale caly czas cyc też był podawany jako popitka, raz dawalam herbatkę raz cyca, jak mi tam fantazja podpowiadała
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie Konia,ale tez doswiadczona karmiaca,wiec dorzuce swoje 3 gr
Nie dopajalam,pol roku byl tylko cycek,mimo ze mloda urodzila sie latem i bylo goraco.Mleko to i jedzenie i picie.Od pol roku zycia zaczela miec rozszerzana diete i wtedy tez zaczela piecie dostawac (z kubeczka,bo nie pila z butelki).
Dzieki dziewczynki
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
I co?? I wracam do domu . W poczekalni mialam 3 czy 4 lekkie skurcze co 10min i ucichlo. Dostalam w bonusie chyba masaz szyjki, bo jak mi Hindus cos zrobil to myslalam ze urodze w sekundzie. Ale przynajmniej cos wiem. Czekam najpozniej do piatku i w piatek jak nic nie ruszy to wywolanie.
Co do rozowego sluzu to normalne w koncowce. Na usg wszystko ok. Wody ok. No to by bylo na tyle. Nadrobie jak dojade do domu
Oj wspolczuje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:36   #4809
srubokretka
Raczkowanie

Cytat:
ja nie mam zgagi a też chce by mała miała włoski! mąż miał gęstą czuprynę jak się urodził, ja też nie byłam łysa, więc może jednak i bez zgagi się uda?
Ja w ogóle nie miałam ani nie mam zgagi,ani dnia, a już w 33 tyg na usg wyszło, że Mala jest bardzo kudłata!

Także wg mnie, zgaga lub jej brak o niczym nie świadczy.
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:41   #4810
Mravka
Zadomowienie

Dobry wieczór

My dzis sami,bo T pojechal w delegacje i wroci jutro popołudniu. Takze dzis nocka w pełni moja

Bylismy dzisiaj na USG bioderek i wszystko ok, Pan dr.(ktory jest chirurgiem dzieciecym) przy okazji powiedział, ze Mały ma wodniaki jądra (jakkolwiek to dziwnie dla nas nie zabrzmialo) był zdziwiony,ze pediatra Nam tego nie potwierdzil. Mamy obserwowac i za 6 tyg podczas ponownego USG bioderek( kontrolnego) zobaczy tez te jąderka.
Dziwnym trafem Robcio u lekarza zawsze jest grzeczny, pospi, popatrzy, troszke postęka
_________________________ ____________
Iw gratulacje!! najwazniejsze,ze juz masz wszystko za sobą i jest dobrze

Gosia super,ze na USG wszystko dobrze wyszlo. Mam nadzieje,ze dzieki temu czujesz się spokojniejsza. Eryczek juz niedlugo będzie w Twoich ramionach

konia ale Twoje dziewczynki to slicznotki . Nina wygląda na bardzo rezolutną Mlodą Dame

Mała dasz rade ja tez ostatnio miałam swoj pierwszy raz kąpielowy. Początkowo nieporadnie,ale potem juz jakos poszlo . Ja dla ułatwienia sadzałam Go na ręczniku ulozonym na dnie wanienki- zeby dupka nie zjezdzała;]

Emigra
dziekuje za te info ktore napisalas o usypianiu..bo ja mam tendencje do usypiania na sobie- lezy sobie jak zabka. Potem przenosze do lozeczka i czesto wlasnie sie wybudza i cala zabawa od poczatku. Dzis sprobowalam Twojego sposobu i po 10 podejsciach z uspakajaniem jak zaczal jojczyc zakumał czacze i poszedł w kime. Teraz co jakis czas postękuje i zastanwiam się , czy to znaczy,ze plytko spi?

_________________________ ___
Musze Wam powiedziec, ze Robcio ma łysinke na środku wygląda jakbysmy Mu przejechali przez srodek glowy kosiarka . Reszta włoskow sie "trzyma" a góra zlazła cała;] ma czoło na pół głowy i wygląda jak 70=letni dziadek z zakolami. Mam nadzieje,ze te nowe wlosy szybko urosna

Kwietniówki sciskam mocno i trzymam za Was codziennie kciuki! zeby szybko i bezbolesnie!

"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:42   #4811
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan jaki Ivorek zaciekawiony . Ciekawe jak Pelunia będzie reagować na nowego członka rodziny .

Desia śliczny pokoik...no i zdjęcie przy łóżeczku .

Adaikaka jaki brzuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 19:49   #4812
Mravka
Zadomowienie

Monia Twoja Haneczka taka słodzinka, a mina podczas kąpieli bezcenna! Powiedz mi prosze,czy widzisz,ze jest zainteresowana jak lezy na macie?(bo jesli dobrze widze to chyba macie mate edukacyjna).

desia
ale masz slicznie urządzony kącik dla Malutkiej i ten Kubuś na scianie!!! (szykuj się Kochana coby tradycji stało sie zadosc)

adaikaka brzusio juz pokazny! bardzo ladnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-04-10, 19:54   #4813
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka super ze usg bioderek w porzadku. A Robercik uroczy tygrysek A mowil Wam lekarz cos wiecej o tych wodniakach?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:58   #4814
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

iw gratulacje
pempek jak ciuszki 56 za male to teraz 62? ile twoje dziecie ma tygodni?
dziewczyny sliczne fotki na mailu!!!
Stary 2012-04-10, 20:01   #4815
mag_99
Rozeznanie

Aguśka nie mamy specjalnej wagi, ważymy na kuchennej w misce na razie - jest bardzo dokładna do 0,001 kg

no to bardzo dużo ściągasz jak 60 ml z jednej piersi, a nie boisz się, że za bardzo rozkręcisz laktację?

kurcze ja już nie wiem co mam z nim zrobić ;/

a co do spania - dziś miałam 3 podejścia do odkładania i zasypiania małego (od 11 do 14.30) i 3 razy skończyło się to oczywiście płaczem w niebogłosy takim, że na końcu to już razem płakaliśmy

mam jakieś ciężkie dni ostatnio...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 20:01   #4816
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mravka super ze usg bioderek w porzadku. A Robercik uroczy tygrysek A mowil Wam lekarz cos wiecej o tych wodniakach?
dziękujemy
wlasnie powiedział, ze powinno się to wchłonąć ,ale należy obserwować i On też za 6 tyg się znowu temu przyjrzy. Był tylko zdziwiony,ze pediatra nic nam nie powiedział. Wyczytałam w internecie ,ze to sie moze wchłaniać nawet do 2 lat..wiec wydaje mi sie,ze nie ma się czym martwić. no chyba,ze (tfu tfu) coś Go zacznie bolec itp
Stary 2012-04-10, 20:03   #4817
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
No ja tez widze ze puchne juz teraz, ale 3,5 kg to duzo, dobrze ze kazal te badania zrobic bo moze to byc zatrucie, a moze po prostu taki Twoj urok!
Mam nadzieje ze raczej to drugie

Lenka, ochraniacz mam do kompletu, jak tylko ponadrabiam to wrzuce zdjecia!

Moniq mi polozna mowila ze nie ma na to zadnych dowodow ze bieganie po schodach czy mycie okien pomagaja i lepiej nie probowac, bo energiczne podnoszenie rak przy myciu okien moze sie gorzej niz lepiej skonczyc czyli ze moze byc niebezpieczne i nie kazala tego praktykowac.
Ale pewnie co polozna/szpital to inne opinie!

Ja juz sie generalnie nie przemeczam, nawet z herbatki z lisci malin zrezygnowalam i z wiesiolka bo jak mi te uczulenie teraz ostatnio wyszlo to odstawilam wszystko co nowe ,wiec min herbatke i wiesiolka.
Po prostu mam luzik, Viki i tak najpozniej za 19 dni wyjdzie
A ja sobie dogadzam kulinarnie te ostatnie dni i sie relaksuje ( na ile mozna sie relaksowac jak juz wszystko boli)
z tym że sama się ważyłam mam nadzieję że może jakoś mi się źle zważyło na tej wadze z przesuwanym odważnikiem no i ważyłam się w ciuchach i butach a ostatnio bez butów no i po świętach jest mam nadzieję że nie będzie to żadne zatrucie no i sporo wody we mnie spuchnięte nogi mam 24h na dobe nawet rano jak z łóżka wstaję mam tak jakoś od tygodnia ale obyś miała rację i po prostu taki był mój urok a nie jakieś paskudne zakażenie

chodze jak połamana bo rwa daje mi nieźle popalic no i ta cała wczesniej wspomniana reszta typu pachwiny całe krocze opuchlizna jak słoń itd a na obiad byl kebab w cieście

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:06   #4818
koniakonia
Zakorzenienie

Mravka mam nadzieję,że te wodniak zniknie
A Nina to faktycznie jest taka rezolutna, ale do damy Jej daleko bo to łobuz jest, wszyscy mówią,ze ona jest jak taka szybka , taka rach ciach, jakby miala motorek w tyłeczku najbardziej mnie cieszy to ,że tak się ładnie wobec Kai zachowuje, teraz zaczyna gadać jeszcze coraz więcej więc mamuśka : love:
same Mamuśki zobaczycie ile to szczęścia mieć dziecko

Desia pokoik jak marzenie pięknie, sama bym się tam chętnie glębnęła Mamusia też piękna

Monia Hanusia słodzinka malutka, taka drobniutka kruszynka

ps. zle napisalam ze zobaczycie , chodzilo mi o to ze tyle jeszcze rADOSCI przed Wami, tyle wzruszen ....echhhh sie porycze chyba

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-10 o 20:13
Stary 2012-04-10, 20:07   #4819
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Aguśka nie mamy specjalnej wagi, ważymy na kuchennej w misce na razie - jest bardzo dokładna do 0,001 kg

no to bardzo dużo ściągasz jak 60 ml z jednej piersi, a nie boisz się, że za bardzo rozkręcisz laktację?

kurcze ja już nie wiem co mam z nim zrobić ;/

a co do spania - dziś miałam 3 podejścia do odkładania i zasypiania małego (od 11 do 14.30) i 3 razy skończyło się to oczywiście płaczem w niebogłosy takim, że na końcu to już razem płakaliśmy

mam jakieś ciężkie dni ostatnio...
przytulam mocno,bo domyslam się, ze mozesz miec juz dosc. Mi dał raz tak w kosc,ze myslalam,ze wyjde z siebie i stane obok. Najgorsza jest ta bezsilnosc. Ja niestety specjalistka w usypianiu nie jestem,bo tez sie dopiero ucze. Nie jestem tez zwolenniczka skrajnych podejsc pt"niech się wyplacze", ale ponoc to czasem pomaga( nie zebym namawiala). Moze Młody jest z tych dzieciaczkow,ktore poprostu potrzebuja mniej snu? Mysle,ze tj ludzie mają rozne potrzeby tak samo i taki Maluszek moze miec juz jakies "preferencje" . Corka naszych znajomych w wieku przedszkolnym od dzieciaczka spala bardzo mało i tak jest tez teraz. Jest bardzo pogodna nic Jej nie brakuje,ale poprostu ma mniejsze zapotrzebowanie. Bardziej ją absorbują w ciągu dnia, bo wtedy nie dokazuje w nocy(a potrafila wstac o 3 nad ranem i bawic się- w pelni wyspana...czego o rodzicach nie mozna powiedziec)

btw.kupilam Robciowi mate i az sie nie mogę doczekac jutro kuriera. Będzie tylko niezła wtopa jak sie okaze,ze ma to głęboko w poważaniu
Stary 2012-04-10, 20:09   #4820
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
iw gratulacje
pempek jak ciuszki 56 za male to teraz 62? ile twoje dziecie ma tygodni?
dziewczyny sliczne fotki na mailu!!!
My też już porzuciłysmy 56 , lazimy w 62, w czwartek Kaja ma 7 tygodni
Stary 2012-04-10, 20:11   #4821
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
My też już porzuciłysmy 56 , lazimy w 62, w czwartek Kaja ma 7 tygodni
my jeszcze w 56 ale nie we wszystkich bo rozmiar rozmiarowi nie równy
Stary 2012-04-10, 20:14   #4822
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
ja nawet na wagę nie staje bo się boje
ale muszę powiedzieć, że po 2 dniach totalnego nic nie robienia moja opuchlizna znacznie zelżała... nie powiem, że wcale jej nie ma, ale już tak nie boli przynajmniej...

oj nisko to na pewno... ale jakiś taki kwadratowy się zrobił od ostatniego czasu

nie wytrzymam Szymon trzyma chyba swoją stopę na mojej wątrobie lub żebrach zaraz przy mostku bo boli jak cholera jasna
no właśnie u mnie też zelżała, wcześniej było dużo gorzej, że aż bolało, tak jak Ciebie, a teraz to wszystko jakoś do wytrzymania..

ciekawe czy nasze dzieciaki po urodzeniu też będą tak szalały moja też nad wyraz aktywna!
Stary 2012-04-10, 20:15   #4823
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
mam ktg umówione na 10:15 potem spotkanie z lekarzem i usg... nie mam pojęcia kiedy wrócę, ale gdyby się coś działo to napiszę Ci sms'a.
Jak nie napiszę to znaczy, że DUPA i odezwe się jak wrócę do domu

tak jak myślałam...

a czemu?? brak postępu porodu na pewno... zatrzymała się na którymś cm i nie poszło dalej... Tak przypuszczam

zrobiłam sobie OSTATNIE fotki brzucha...
samej siebie nie zrobię bo nie jestem wyszykowana... poza tym nie jestem pewna czy chcę pamiętać jak teraz wyglądam wystarczą mi fotki mojego brzucholca...

zaraz wrzuce na maila
No ale to mogli oksytocyne podac, no chyba ze nawet to na Nia nie zadzialalo!
Mysle ze odezwie sie jutro to sie dowiemy, tyle ze na 11.30 mam wizyte i niew iem czy bede mogla zaraz wiesci przekazac!

Zia, jaka tam odwazna!
Cykora mam jak nie wiem co!
Dziekuje, kacik pokazalam dzis Viki, wiec moze Ja to zmobilizuje

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:16   #4824
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
, my dzien przed swietami pozegnalysmy 56, ale faktycznie te rozmiary roznie wypadaja, hm ma wielkie
Stary 2012-04-10, 20:17   #4825
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz chodzimy w rozmiarze 62, Milcia w czwartek skończy 5 tygodni, ale ona się 4300 urodziła
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:21   #4826
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

My dzis sami,bo T pojechal w delegacje i wroci jutro popołudniu. Takze dzis nocka w pełni moja

Bylismy dzisiaj na USG bioderek i wszystko ok, Pan dr.(ktory jest chirurgiem dzieciecym) przy okazji powiedział, ze Mały ma wodniaki jądra (jakkolwiek to dziwnie dla nas nie zabrzmialo) był zdziwiony,ze pediatra Nam tego nie potwierdzil. Mamy obserwowac i za 6 tyg podczas ponownego USG bioderek( kontrolnego) zobaczy tez te jąderka.
Dziwnym trafem Robcio u lekarza zawsze jest grzeczny, pospi, popatrzy, troszke postęka
_________________________ ____________
Iw gratulacje!! najwazniejsze,ze juz masz wszystko za sobą i jest dobrze

Gosia super,ze na USG wszystko dobrze wyszlo. Mam nadzieje,ze dzieki temu czujesz się spokojniejsza. Eryczek juz niedlugo będzie w Twoich ramionach

konia ale Twoje dziewczynki to slicznotki . Nina wygląda na bardzo rezolutną Mlodą Dame

Mała dasz rade ja tez ostatnio miałam swoj pierwszy raz kąpielowy. Początkowo nieporadnie,ale potem juz jakos poszlo . Ja dla ułatwienia sadzałam Go na ręczniku ulozonym na dnie wanienki- zeby dupka nie zjezdzała;]

Emigra dziekuje za te info ktore napisalas o usypianiu..bo ja mam tendencje do usypiania na sobie- lezy sobie jak zabka. Potem przenosze do lozeczka i czesto wlasnie sie wybudza i cala zabawa od poczatku. Dzis sprobowalam Twojego sposobu i po 10 podejsciach z uspakajaniem jak zaczal jojczyc zakumał czacze i poszedł w kime. Teraz co jakis czas postękuje i zastanwiam się , czy to znaczy,ze plytko spi?

_________________________ ___
Musze Wam powiedziec, ze Robcio ma łysinke na środku wygląda jakbysmy Mu przejechali przez srodek glowy kosiarka . Reszta włoskow sie "trzyma" a góra zlazła cała;] ma czoło na pół głowy i wygląda jak 70=letni dziadek z zakolami. Mam nadzieje,ze te nowe wlosy szybko urosna

Kwietniówki sciskam mocno i trzymam za Was codziennie kciuki! zeby szybko i bezbolesnie!
Fajnie, że wszystko w porządku z bioderkami! a co do jąderek, to chyba częste u chłopców, ale się wchłania? Na pewno wszystko będzie dobrze

Mravka a gdzie byłas na tym usg?

A włoski sie wytarły, ale odrosną na pewno szybciutko. Pamiętam jak kiedyś Aguśka wklejała zdjęcia Filipka - jak mu się niesamiwicie włoski zmieniały

ah i dzięki za kciuki

Aguśka fajnie że jesteś! już się martwiłyśmy!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-10 o 20:22
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:22   #4827
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

to Iw już jest po?? ja myślałam, że czeka na cesarkę..
Gratulacje!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

No wiesz lena, jedna kobieta ma tak, a inna inaczej
Ciesz sie ze przestalas puchnac, ja zaczelam ale jakos tak jeszcze do przyjecia to jest mysle

Tak - Iw juz po, ale nic wiecej sie nie odzywa, wie ze czekamy ale nie bede jej naciskac bo nacierpiala sie caly dzien, to nalezy jej sie odpoczynek!

Dziekuje Lena
Moze zechce juz ta mala ksiezniczka ruszyc sie z tego brzuszka jak zobaczyla swoj kacik

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:29   #4828
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz lena, jedna kobieta ma tak, a inna inaczej
Ciesz sie ze przestalas puchnac, ja zaczelam ale jakos tak jeszcze do przyjecia to jest mysle

Tak - Iw juz po, ale nic wiecej sie nie odzywa, wie ze czekamy ale nie bede jej naciskac bo nacierpiala sie caly dzien, to nalezy jej sie odpoczynek!

Dziekuje Lena
Moze zechce juz ta mala ksiezniczka ruszyc sie z tego brzuszka jak zobaczyla swoj kacik
tak, wiem, że to różnie u różnych kobiet, tylko własnie kiedyś czytałam że ta opuchlizna to niby ma czemuś służyć i imm bliżej porodu tym bardziej ja co prawda zupełnie się jej nie pozbyłam, ale jest lepiej niż było

Oj tak, Iw się nalezy odpoczynek!

a Viki pewnie niedługo się pojawi, żeby powylegiwać się w takim cudnym łóżeczku

Idę na serial
Stary 2012-04-10, 20:32   #4829
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że wszystko w porządku z bioderkami! a co do jąderek, to chyba częste u chłopców, ale się wchłania? Na pewno wszystko będzie dobrze

Mravka a gdzie byłas na tym usg?

A włoski sie wytarły, ale odrosną na pewno szybciutko. Pamiętam jak kiedyś Aguśka wklejała zdjęcia Filipka - jak mu się niesamiwicie włoski zmieniały

ah i dzięki za kciuki

Aguśka fajnie że jesteś! już się martwiłyśmy!
Lenka, ja akurat byłam w Medycynie Rodzinnej w ramach pakietu jaki mamy w pracy. Wiem jednak,ze w ramach NZOZ robią to badanie także w przychodni na Romera, bodajże Romera 4, ale niestety ani razu nie udalo mi sie tam dodzwonic . podpytam T. bo wydaje mi się, ze dostalismy od pediatry namiary na placówki, gdzie mozna to USG zrobić...jak jutro wroci dopytam i dam Ci znac.
Stary 2012-04-10, 20:36   #4830
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Zia a no właśnie chciałam napisać to co chyba Gosia pisała ,że Cię podziwiam,że dajesz radę na basen jeszcze śmigać, no ale byłaś aktywna całą ciążę , a nie to co ja , leniwa słonica przeistaczająca się na końcówce w wieloryba
Hehe dzieki Konia, choc naprawde mysle ze nie tak trudno smigac na baseny i spacery jak jedyna uciazliwoscia mojej ciazy jest lekka zgaga Wczesniej sie ruszalam zeby sobie kondycje na porod zapewnic, teraz pewnie bede zeby mala wykurzac

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie miałam ani nie mam zgagi,ani dnia, a już w 33 tyg na usg wyszło, że Mala jest bardzo kudłata!
Także wg mnie, zgaga lub jej brak o niczym nie świadczy.
No pewnie ze nie swiadczy - ja ostatnia co by w zabobony wierzyla ale tak mi o tych wlosach w pracy gadali (bo ciagle popijalam Gaviskonik ) ze mi sie utrwalilo .
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości