|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Gosiu, wiem co czujesz, jak mieszkalam w szwecji to tez wielu produktow mi brakowalo ![]() No i GRATULACJE dla Eryczka za 5 tygodni! My jutro 4 tygodnie mamy ![]() Niektore z Was pisaly, ze braly kapiele w czasie pologu? Bo ja sie zastanawiam bo juz tylko troche plamie, czy by sobie nie zafundowac krotkiej kapieli, tesknie za pelna wanna!
![]() |
#4833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogóle to witam w słoneczny poranek ![]() a ja dostałam okresu już chyba ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Nadrabiam z opóźnieniem. Za tydzień kończymy 3 miesiąc ![]() Wiktoria trzyma jednak głowę (a już się martwiłam) tyle, że nie ma brzuszku na podłodze a jak się ja połozy na kolanach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak samo miala Tikki i tez karmi tylko piersia, a polozna powiedziala Jej ze to juz okres, wiec jest to mozliwe! Dzieki, to ja sobie tez fundne kapiel ![]()
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
byle kąpiel nie a gorąca i nie za długa ![]() a czy wasze maleństwa też takie śmierdzące bąki puszczaja ?? normalnie bzdurki tż przy małym wymiękają ![]() a co do kupy dzisiaj mija 4 dzien odkąd Filip nie zrobił poprzednim razem też było 4 dni ale na ten 4 dzień jak walnął kupsko to prawie pieluchy zabraklo a tego samego dnia poprawił jeszcze dwa razy ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to pięknie cyckowe dziewczyny już okres dostają a ja nadal czekam ehhh |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiktoria ostatnio zrobiła kupę po 10 dniach a dziś już znowu mija czwarty dzień i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Hej
Cziqua myślę,że takie bączki mogą być śmierduszkowe, tym bardziej jeśli dziecko dłuższy czas kupki nie robi, wtedy pewnie bardziej ta treść fermentuje ![]() Joanros ![]() Moja koleżanka z pracy przy karmieniu cycem częstym dostała okres po 5 tygodniach , wszystko zależy od poziomu prolaktyny , widocznie u niej ten poziom nie wystarczył,żeby zahamować pracę jajników ![]() A u mnie też chyba jakieś hormony szaleją, bo coś mi się dzieje ze spojeniem, wczoraj faktycznie trochę łaziłam , wtargałam gondole na 3 pietro z Małą, ale to nie był pierwszy raz, a dzisiaj po wczorajszym mi się ciężko chodzi, jest tak jak w ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||
Zakorzenienie
|
Chyba nie, Aguska, bo brzuszek miekki, a mala sie nie prezyla ani nic tylko strasznie plakusiala jakby np sie uderzyla gdzies... mysle ze to przez upal taka byla no i na raczce znalazlam mala zmiane - moze ja komar ugryzl i swedzialo? Bo wygladalo to jak ugryzienie po komarze, dzisiaj prawie nie widac juz. Sama nie wiem.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam Dentinox na zeby (taki zel) i zamowilam juz taki smoczek-gryzaczek z TT, nawet jesli jeszcze te zeby nie ida teraz tylko inne sa powody slinienia, raczek i placzu to pewnie niedlugo i tak sie przyda ![]() Nocka nasza w miare ok, mala jak zasnela zanim pisalam wieczorem tak pozniej sie obudzila i marudzila bidulka, ale kolo 22.30 dalam jej butle, pokrecila sie w lozku i w koncu zasnela, bylo jakos po 23. Spala do 6 prawie. Dzisiaj humorek poki co ma lepszy - rano ja nakarmila, po 7 pojechalysmy na zakupy (poki przyjemnie na zewnatrz i nie ma takiego skwaru) jak tylko wsadzilam ja do auta to zasnela, wiec zrezygnowalam z wyciagania jej z fotelika i wsadzania w nosidlo a wsadzilam fotelik do wozka na zakupy i tez dalo rade ![]() Mravka zapomnialam Ci odpisac, bo pytalas jak mala zareagowala na jabluszko - mysle ze bardzo dobrze, dostala dwa razy - za pierwszym jakos poltora lyzeczki bylo, za drugim takie pelniejsze dwie mysle (ciezko powiedziec bo dawalam jej po troszeczke ja czubku lyzeczki) wczoraj jej nie dawalam, bo jakos zapomnialam. Ale i kupki byly normalne (a chyba nawet ladniejsze ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bry, dzis u nas kolejny rekord nocny... Ania przespala od 23.30 to 6 rano z jedna tylko pobudka kiedy to smok jej wystarczyl. Normalnie sama nie wierze, oby tak zostalo ![]() Nowaken, ja tez nie nosze duzo Ani, od poczatku nie bardzo chcialam ja przyzwyczajac do raczek. Staram sie jej wynagrodzic przytulankami podczas zabawy i karmienia. Ale do snu odkladamy ja do lozeczka a nie lulamy. Przez weekend pewnienie bede sie odzywac bo Ania spodziewa sie wizyty dziadkow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jeszcze nie trzyma zabaweczek ale ladnie wyciaga raczki zeby sobie np pieluche tetrowa zlapac i potrzec o buzke ![]() ![]() poszloby mi szybciej sklejanie tego posta ale ogladam ddtvn a tam dobieraja meska bielizne ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
nasz mały niestety nauczony noszenia nad czym teraz ubolewam bo nawet na spacerze wymaga się wyciągnięcia z wózka
![]() ![]() ![]() teraz uwielbia być tak noszony - najczęściej do mnie pleckami żeby wszystko widzieć i zwiedzać zwiedzać i jeszcze raz zwiedzać, aż się dziwie że to nasze mieszkanie jeszcze mu się nie znudziło ![]()
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleś napalona na to jedzonko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aalegna , no daję radę, nawet nie wiem ile to waży razem, bo ja mam wózek raczej z tych ciężkich, pewnie 13 kilo będzie.Ale mam zamiar już niebawem przejść na spacerówkę i to bedę mieć w wózkarni, tylko 9 schodów do wciągnięcia albo na klatce, 9 schodów do spuszczenia . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My właśnie też :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
A ja lulam , ale bardziej zeby zrobic Jej przyjemnosc bo Viki bez lulania sama tez zasnie
![]() Ja tam nie uwazam ze mozna dziecko przyzwyczaic do lulania czy bujania, bo dziecko jest tego nauczone juz jak sie rodzi bo w brzuchu bylo bujane rytmem naszego chodu ![]() Ale to tylko taka moja opinia ![]() A takie chwile jakie sa teraz to naprawde szybko mijaja i potem dziecko jest juz bardziej aktywne i nie ma takiej ochoty sie przytulac bo jest czym innym zajete. A jak ja nosze Viki w rozku, widze jaka sie czuje bezpieczna i jeszcze Ja po czolku poglaszcze to az Jej oczka uciekaja i zasypia ![]() Ale zeby nie bylo - Ona sie tego nie dopomina, robie to bardziej dlatego ze uwazam , ze Jej sie nalezy, pewnie gdyby ciagle plakala i musialabym Ja nosic 24/dobe to bym inaczej mowila ![]() Cziqua, Viki nie robi smierdzacych ani kupek ani baczkow, ale mysle tak jak Konia ze to wynika ze Twoj maly robi co kilka dni to wtedy pewnie bardziej je czuc ![]() Viki robi kilka razy dziennie. A i wykapalam sie, tak tylko 5-10 min w lwtniej wodzie, ale itak bylo super! Konia silna kobitka z Ciebie ![]() Viki wcozraj odkryla ze ma raczke, wpatrywala sie w swoja piastke chyba z minute ![]() A rano znowu uszczesliwila mnie usmiechem ![]() Wiem ze sie powtorze, ale jak ten czas pedzi!
#4851 |
Zakorzenienie
|
Ja lulam i kołyszę ale w ciągu dnia. To bardzo dobrze wpływa na rozwój układu nerwowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Aguśka mi oprócz wypadających włosów to jeszcze wróciły pryszcze
![]() Co do kup to u nas też 5 dziennie to minimum ![]() No i dla mnie też niezbyt normalne jest że nie można wszędzie karmić...przecież jak się pieluszka pierś przykryje to nic nie widać...ja jak jeszcze przed ciążą widziałam jakąś kobietę karmiącą to mnie to rozczulało i wywoływało uśmiech na ustach ![]() Desia pamiętaj o chusteczkach na występ z okazji dnia mamy i taty ![]() Cziqua mój puszcza często bączki ale póki co bezzapachowe...może dlatego że robi kupki na bieżąco i nic mu nie zalega w jelitkach ![]() U nas fajna noc...syncio niby co 2 godziny chciał jeść ale po odłożeniu do łóżeczka od razu zasypiał..nie było kilkugodzinnej zabawy w wypluwanie smoczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to dopiero na 16, wiec mam czas. Zabieram sie za prasowanie poki Viki spi, jak ja tego nie lubie! ![]()
![]() |
#4855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też noszę czasem Kaję tak dla samej siebie,no i żeby była dopieszczona, słyszałam,że takie dzieci niedopieszczone w tym okresie i tak się potem o to upominają w wieku starszym ![]() oczywiście jak to jest tylko dla przyjemności nas obydwu to jest inaczej, bo mogę skończyc zabawę w kazdej chwili, ale też nie przesadzałabym z tym,że dzieci tak się szybko do czegoś przyzwyczajają, przynajmniej nie wszystkie, Ninę bujałam na kolanach i jak uznałam że koniec to koniec, ale to wszystko przyszło naturalnie, jako kolejny etap, ogólnie ja nie pamiętam dat wprowadzania pewnych reguł zasypiania itp. bo u nas to jakoś przechodziło bez szumu ![]() ![]() oczywiście mam sprzątać to mi się włącza ....a może herbatkę zrobię sobie, a może napiszę posta....skąd ja to znam?> ucieczka ucieczka przed tym co męczy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wogóle to Morfeuszek przez miesiąc przybrał 1300 g...przez pierwsze 2 tygodnie 650 g, czyli wychodzi że przez drugie 2 tygodnie też 650 g ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj już miałam odpisywać chyba ze 3 czy 4 razy, ale tak mi internet wolno chodził w tel., że nie miałam nerwów.
Cytrynka, tak mamy wózek x-lander i uwielbiam go ![]() ![]() Mravka...zazdroszczę męża. Mój za Chiny nie pomyślałby, że może żonie zabrać dziecko, żeby się wyspała. A jak płacze to go nigdy nie ma. Moja Andrea ewidentnie domaga się czegoś do picia codziennie pod wieczór. Płacze i cycuś nawet jest be! A jak jej dam łyk wody z butelki to jest spokój ![]() A dziś tak kombinowała, że aż mi się śmiać z niej chciało. Jadła nad ranem z jednej piersi...w końcu zaczęła płakać i dalej cycuś BE!, ale jak ją przystawiłam do tej samej piersi spod pachy to było git ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Konia piękne te Twoje zaproszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.