Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 17:00   #4831
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie, mi nie wypadl
Poza tym on wcale nie musi byc zbity. U mnie nie wiedzieli czy wyciekaja mi wody czy taki wodnisty czop sluzowy. Wiec teoretycznie czop sluzowy moze wygladac nawet jak uplawy.
mi sie wlasnie ostatnio zwiekszyla sie ilosc wydzieliny,ze nie nadarzam wymieniac wkladek
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch pachwiny mam skurcze od krzyza leze na lozku i chce mi sie plakac bo tak boli
ja tez leze, boli brzuch i krzyz w odcinku ledzwiowym
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hej,
nie mam niestety dobrych wieści (ale chyba nie do końca to do mnie dociera, skoro siadam sobie jak gdyby nigdy nic i o tym piszę )

Otóż Zosia nic nie urosła.

Lekarz od razu ze swojego gabinetu zadzwonił do szpitala, w którym pracuje na co dzień i poprosił, by mnie tam jeszcze przebadano. Szpital,w rzecz jasna, nie jest tym, który sama sobie wcześniej wybrałam - to St. Joseph Krankenhaus, olbrzym, ale z największym i najlepiej zaopatrzonym oddziałem neonatologicznym i dziecięcym w Berlinie.
Pojechaliśmy, trafiliśmy na ordynatora i kogoś jeszcze, podpięto mnie pod usg i sprawdzano wszystko jeszcze tysiąc razy, z godzinę.

I nie wiadomo, co się dzieje - wszystko hula teoretycznie świetnie a dziecko nie rośnie.
"Tak się czasem dzieje - usłyszałam tylko - Najwyraźniej lepiej jej będzie na mleku i powietrzu, niż na łożysku i w wodach. Wywołujemy poród".

Pozwolono mi dziś jeszcze pojechać do domu, spakować się, ogarnąć, co nieogarnięte, powiadomić, kogo chcę powiadomić. Jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu i będziemy działać.
wyobrazam sobie jaki to dla Ciebie szok...nie tak sobie to wyobrazalas,ale widocznie to konieczne. Goraco trzymam za Was kciuki Wszystko musi być dobrze!

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-06-22 o 17:08
natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:03   #4832
pumas
Zakorzenienie

Zdarliśmy naklejki bez problemu, właściwie nie my - nie było trudno, widocznie idiota kupił jakieś podrabiane, bo schodziły ino mig
Idę na szoping z koleżanką, nie można dać się złym nastrojom w domu..
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:05   #4833
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
piekna pobudka
Fajne zdobycze

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
wszystkie macie te bujaczki a ja nie......
Ja też nie mam i na razie nie kupuję

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A 29 czerwca są imieniny mojego mężulka.
mojego też
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:08   #4834
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No tak, zapomniałam. Ja zeżarłam talerz truskawek

Oj, Ciastek, bądź przygotowana na godzinę 0...

.
wiemmm.......
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja tez się tak dziś czułam-przeszło jak poleżałam a potem wzięłam paracetamol.
mnie bolą uda tak jak bym niewiadomo ile godzin intensywnie cwiczyla. Kazdy ruch sprawia bol
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja w swojej karcie miałam Byłam u dentysty i internisty. U internisty nawet dwa razy, bo powiedział, że nic mi nie podpisze dopóki nie zobaczy wyników z krzywej cukrowej. Do tego ogólnie mnie przebadał, zmierzył ciśnienie i robił ktg.
ja nie bylam u internisty powinnam isc?? a u dentysty bylam to mi nie wpisała a bylam 3 razy w ciagu tej ciązy
Cytat:
niedobrze mi boli mnie brzuch i goni do ubikacji :/
ups

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:11   #4835
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

od 2 miesięcy byłam nastawiona na kolor wózka czarny z czerwonym, podczas ostatecznego zakupu spędziłam w hurtowni 30 minut i wybrałam kolor czarny z zielonym, w drodze do domu stwierdziłam że ten zielony to jednak mi nie odpowiada i gotowa byłam zmienić zamówienie, ale rankiem doszłam do wniosku że zielony to trafny wybór..
Hehehe

Cytat:
Nie, mi nie wypadl
Poza tym on wcale nie musi byc zbity. U mnie nie wiedzieli czy wyciekaja mi wody czy taki wodnisty czop sluzowy. Wiec teoretycznie czop sluzowy moze wygladac nawet jak uplawy.
O widzisz,a ja myślałam że on zawsze musi być właśnie taki zbity

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Prince, Asia za rozpoczęte tygodnie My właśnie zaczęłyśmy z małą 33 tc
Dorotko ja również gratuluję 33 t.c.

Cytat:
hej,
nie mam niestety dobrych wieści (ale chyba nie do końca to do mnie dociera, skoro siadam sobie jak gdyby nigdy nic i o tym piszę )

Lekarz od razu ze swojego gabinetu zadzwonił do szpitala, w którym pracuje na co dzień i poprosił, by mnie tam jeszcze przebadano. Szpital, rzecz jasna, nie jest tym, który sama sobie wcześniej wybrałam - to St. Joseph Krankenhaus, olbrzym, ale z największym i najlepiej zaopatrzonym oddziałem neonatologicznym i dziecięcym w Berlinie.
Pojechaliśmy, trafiliśmy na ordynatora i kogoś jeszcze, podpięto mnie pod usg i sprawdzano wszystko jeszcze tysiąc razy, z godzinę.

I nie wiadomo, co się dzieje - wszystko hula teoretycznie świetnie a dziecko nie rośnie.
"Tak się czasem dzieje - usłyszałam tylko - Najwyraźniej lepiej jej będzie na mleku i powietrzu, niż na łożysku i w wodach. Wywołujemy poród".

Pozwolono mi dziś jeszcze pojechać do domu, spakować się, ogarnąć, co nieogarnięte, powiadomić, kogo chcę powiadomić. Jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu i będziemy działać.
Kochana wszystko będzie dobrze . Będziemy trzymały kciuki i czekały na wieści od Ciebie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tak jest od dzisiaj, właśnie stamtąd wróciłam. Generlanie nie ma przecen na wszytsko, jest -30%, zalezy co sie potrzebuje i czy cos wpadnie w oko. My kupilismy takie cienkie dresiki(3-6m) i skarpetki tylko
B. fajne dresiki

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Asia to się szykuj! Zaczyna się!

Cytat:
Norniczka:
jestem wkurzona, bo dalej nic nie wiem. Po posiłkach chodzę do laboratorium i badają mi ten cukier, ale nic mi nie mówią... Wieczorem będzie obchód, to się wypytam. Rano miałam znowu KTG i skurcze tak 30-50. Wyjdę chyba dopiero w poniedziałek. Trzymam kciuki za Depoison i jej córeczkę
To trzymam kciuki za szybkie wyjście

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
bebe Iga w 33tc ważyła 1574gr a w 34,3 już 2316 więc nie mam pojęcia ile mogła by teraz ważyć...

ja tylko tak na szybkiego, bo obiad mi się gotuje, jak zjem to nadrobię..

była ta babka, przyniosła papiery , powiedziała żebym to wysłała no to wysłałam. Ale zadzwoniłam jeszcze do ubezpieczalni żeby szybciej to poszło, więc w ciągu 48h ma się odezwać rzeczoznawca, ja mam jeszcze 1 komplet tych papierów więc jutro je skseruję x2.. no i żeby szybko przyjechał i będzie z bańki.
to chyba tyle.
a i kupiłam sobie olej z wiesiołka, pomaga to czy nie ???? bo się tak zastanawiam..
To świetnie,że ta baba się pojawiła. Swoją drogą pewnie myślała,że się jej "upiecze"

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

nie mam pojęcia ja tylko raz przełączyłam na ten program i nigdy więcejciśnienie mi się dżwiga jak widze te matki maniaczki i te wypacykowane dzieci

Te matki chyba mają jakieś niespełnione marzenia z dzieciństwa i teraz na siłe pchają swoje córki do świata mody. Z drugiej strony są takie dziewczynki,które traktują to b.poważnie.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Gratki Czekamy aż Patryś wyjdzie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:12   #4836
chce_byc_mama
Zakorzenienie

do tego mam metaliczny posmak w ustach :/
chyba pogoda mi nie sluzy.
u nas listopad za oknem.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:16   #4837
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
u nas listopad za oknem.
Dziasla Ci krwawia?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 17:18   #4838
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziasla Ci krwawia?
teraz nie... ale jak myje zeby to tak.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:18   #4839
prince_polo
Zakorzenienie

jak patrze na te moje zylaki to chce mi sie wyc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-22, 17:19   #4840
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane wózek zamówiłam i adaptery do niego też - został tylko fotelik. Powiedzcie mi czy za cabrio 444zł to dobra cena? Czy zdarzają się lepsze promocje? I który kolor lepszy? http://allegro.pl/maxi-cosi-cabrio-fix-cabriofix-sparkling-grape-i2432996908.html czy http://allegro.pl/maxi-cosi-cabriofix-cabrio-fix-0-13kg-steel-grey-i2432997630.html.
Zdarzają się lepsze, ale w sklepie kupiłam chyba za 489.
Bardziej podoba mi się fiolet , ale ponieważ ostatecznie zamiast wózka jagodowego kupiliśmy inny, to fiolet nie pasował i mamy brązowy.
Możesz mieć fotelik w innym kolorze, niż wózek, ale jeśli chcesz go wpinać w stelaż, to dobierz pasujący do torby i ew. parasolki.
Cytat:
-była ta babka, przyniosła papiery , powiedziała żebym to wysłała no to wysłałam. Ale zadzwoniłam jeszcze do ubezpieczalni żeby szybciej to poszło, więc w ciągu 48h ma się odezwać rzeczoznawca, ja mam jeszcze 1 komplet tych papierów więc jutro je skseruję x2.. no i żeby szybko przyjechał i będzie z bańki.
W końcu! Szkoda, że po magicznym słowie "policja".
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
O ile dentystę rozumiem - popsute zęby i bakterie od nich mogą mieć wpływ na dzieciaczka, no ale internisty nie rozumiem. Jednak dla świętego spokoju poszłam, bo moja ginka na każdej wizycie tego się czepiała
Ja rozumiem, bo nie każda pacjentka musi wiedzieć, że jej leczenie u kardiologa, neurologa, ortopedy, czy innego specjalisty ma znaczenie w czasie porodu, a rodzinny powinien sprawdzić przynajmniej do których specjalistów wypisał skierowania i czy zostały one wykorzystane.
Dodam, że u mnie są rubryki dla internisty, okulisty i stomatologa, ale pozostaną puste.

Na miejscu Norniczki też byłabym zła.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:22   #4841
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Boli mnie brzuch pachwiny mam skurcze od krzyza leze na lozku i chce mi sie plakac bo tak boli
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mnie tez, tez leze...... a do tego jestem zła, mialam robic salatke grecką wszystko kupilam a kurde nie mam oliwy wcale!!!!!!!!!!
Współczuję Mam nadzieję, ze już lepiej się czujecie

Cytat:
hej,

Lekarz od razu ze swojego gabinetu zadzwonił do szpitala, w którym pracuje na co dzień i poprosił, by mnie tam jeszcze przebadano. Szpital, rzecz jasna, nie jest tym, który sama sobie wcześniej wybrałam - to St. Joseph Krankenhaus, olbrzym, ale z największym i najlepiej zaopatrzonym oddziałem neonatologicznym i dziecięcym w Berlinie.

Ojej.... to musi być jakaś pomyłka... Trzymam za Was mocno kciuki Na pewno wszystko będzie z Zosią ok Czekamy na info

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 17:24   #4842
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Za bajzel w tle przepraszamy, ale musimy to zaraz wszystko ogarnąć

Jutro zrobię lepsze fotki jak dam tam pościel, bo póki co założyłam tylko ochraniacz na szczebelki
Fajna ta kołyska, materacyk też super

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A to czeka i "paczy" na mnie w garażu
Jaki arsenał!!!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeej.
Witam w 37 tygodniu

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Witam się z kawką i dobrymi wiadomościami po wizycie. Wszystko w normie Maciuś rośnie i rozwija się prawidłowo.
Możemy z Mężem baraszkować ale mamy mieć świadomość, że Młody jest ułożony bardzo nisko i możemy go pukać po czole Jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy się zdecydujemy :P
Postaram się Was nadrobić ale nie obiecuję, że dam radę. No i częstuje moim drożdżowym z truskawkami
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc
Przyszlam tylko napisać że pewnie chwile mnie nie bedzie
Wczoraj z Zosia wylądowaliśmy na IP ma zapalenie płuc(w środe miała leciutkie szmery oskrzelowe- tak momentalnie sie pogorszyło)40 stopni gorączki
To co przeszliśmy jest nie do opisania
Na szczescie trafiliśmy na super doktorke i ze względu na dobry stan ogólny Zosi i moją ciąze nie zostawiła nas na oddziale.
Jeszcze ja z tych nerwów dostałam skurczy ale już sie wyciszyło
Odezwe sie jak już sie polepszy
Trzymam kciuki , oby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Zaczęliśmy z Patrysiem 39 t.c.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie po usg. Jestem zniesmaczona, jak zawsze po wizycie w Medicover. To był mój ostatni raz tam, to pewnie. Lekarz cham i gbur, do tego niemowa?? Pobrudził mi CAŁE UBRANIE tym żelem, do połowy uda, rozumiecie?? Grrrrr.

Samo badanie trwało bardzo długo, facet ciągle się mylił w pomiarach, nawet nie próbował tego ukrywać, gdyż za każdym razem kwitował: wie pani, na tym etapie, to już się tego nie da zmierzyć - chyba była pani na genetycznych, to pani wie, ze wykonuje się je w odpowiednich tygodniach ciąży, a potem to już nie ma sensu badać płodu, bo i tak już się wad nie zmieni.... Na wszystkie moje pytania odpowiadał wymijająco, nie podał mi wagi dziecka, płci, nawet stopnia dojrzałości łożyska i ilości wód. Powiedział tylko, że łożysko jest dojrzałe, a wód jest dużo. Generalnie na każde moje pytanie odpowiadał: a co to zmieni, za parę dni i tak się pani dowie, jak się dziecko urodzi.
Reasumując, podobno wszystko jest dobrze z dzieckiem, wiekowo jest na 38,5 tygodnia i sobie zdrowo rośnie.
Wkurzona jestem, jak można być takim ignorantem i tak olewać pacjentów. Naprawdę doceniam teraz mojego lekarza, który WSZYSTKO porządnie wytłumaczy, ma czas, odpowie na każde pytanie, a do tego podczas badania cały czas opowiada, co widzi, co bada.
Co za palant! Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku .

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mam jeszcze we wtorek u mojego gina. To mnie pociesza, bo się przynajmniej WSZYSTKIEGO porządnie dowiem.

A co więcej, uśmiejecie się Zaparkowaliśmy auto z boku, nie na parkingu, ale za ciągiem aut, na samym końcu. I wyobraźcie sobie, że taki idiota obkleił nam auto karnymi ku***sami (jeśli nie wiecie co to jest, to są takie naklejki z bardzo niecenzuralnymi tekstami i z rysunkiem ku***). Mamy ich ok. 20stu na wszystkich szybach - gość został złapany za rękę i dostał po mordzie za to, bo raz, że to buractwo tak komuś przylepiać, a dwa - kompletnie nie miał do tego podstaw. No więc czeka nas popołudnie przy zdzieraniu tych naklejek, a to nie takie proste, bo one jak siądą na szybie, to tylko rozpuszczalnik może pomóc.
Mój mąż chciał kupić te naklejki, wkurzające jest parkowanie gdzie popadnie, zastawianie innych, parkowanie na wyjeździe (często parkują naprzeciwko naszego wyjazdu z parkingu podziemnego - mam samochód kombi i czasem ciężko wykręcić, żeby wyjechać). Takim należą się karne k****y.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Prince, Asia za rozpoczęte tygodnie My właśnie zaczęłyśmy z małą 33 tc

Cytat:
hej,

żeby wszystko poszło zgodnie z planem, pisz do nas koniecznie!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:29   #4843
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane wózek zamówiłam i adaptery do niego też - został tylko fotelik. Powiedzcie mi czy za cabrio 444zł to dobra cena? Czy zdarzają się lepsze promocje? I który kolor lepszy? http://allegro.pl/maxi-cosi-cabrio-f...432996908.html czy http://allegro.pl/maxi-cosi-cabriofi...432997630.html.
cena dobra wybrałabym fioletowy.
Stary 2012-06-22, 17:30   #4844
KarolinaPW
Zadomowienie

Chyba dziś Was nie nadrobię ciągle mi cos przerywa i dużo do roboty mam. Z nowych dobrych wiadomości to przyjechał do mnie tata i maluje pokój synka położy tez panele i to samo w sypialni- hurra!!! nareszcie sie coś ruszyło troche pomagam na ile mam siły, bo po dzisiejszej nieprzespanej nocy czuję się jak pijana
Był dziś też facet pomierzyc schody i łazienkę, jutro ma do mnie zadzwonić i powiedzieć jaki koszt, bardzo proszę o mocne kciuki żeby mnie ceną nie wystrzelił w kosmos, bo poprzedni dał taką że się nogami nakryłam Drugi ból jest w całej akcji, że jak by u nas robił to musi też u nas nocować 2-3 tyg, bo dojeżdża z daleka
Byłam też u koleżanki, bo do mnie zadzwoniła, że ma do oddania ciuszki- jak się okazało strasznie zniszczone, poplamione i rozciągnięte z całej reklamówki może 3 sztuki dobre...hmmm ja bym nie dawała nikomu takich rzeczy.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:30   #4845
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas listopad za oknem.
Normalnie ,jak na początku ciąży

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:34   #4846
wvictoria
Wtajemniczenie

http://blog.onet.pl/forum_serwis.htm...ZvcnVtMDAxLmpz

Też zamierzacie się malować na porodówkę? Bo dla mnie to jakiś kosmos

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:35   #4847
karmeelek
Zadomowienie

red_scorpio dzięki - zerknęłam. Ceny są takie jak na all.
Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie koloru - jeszcze się zastanawiam bo mnie straszą, że ten szary będzie się bardzo brudził.
nadalka dobrze, że babka się pojawiła i już rzeczoznawca jest umówiony.
Karolina fajnie, że co się ruszyło no i oczywiście
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:39   #4848
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja mam tak z imieniem dla Młodego Ciągle się zastanawiam czy Jakub Daniel to dobry wybór Bo może Piotr albo Wojciech? Ale moja znajoma jak urodziła syna i zdecydowali się na imię to po jakimś tygodniu zaczęła marudzić, że jednak nie Tomasz tylko Paweł byłoby ładniej... No i w końcu mąż dał za wygraną, pojechali do urzędu zmienić to imię i... wchodząc do urzędu ona się rozmyśliła, bo jednak Tomasz lepiej Facet zwątpił, co mnie nie dziwi

Co do badań to masz rację. Moja mama urodziła tylko 2 dzieci, ale mówi, że takiej ilości badań jak ja teraz to ona przez całe życie nie zrobiła. Ja do lekarza też chodzę na NFZ i zleca mi wszystkie badania. Ale robię je prywatnie bo żeby zrobić na NFZ musiałabym jechać do Sącza a ode mnie to 70 km więc wolę za nie zapłacić i zrobić u siebie
My co do imienia byliśmy 100% zgodni, wypisaliśmy po 5 imion chłopięcych na kartkach i zdecydowaliśmy, że synek będzie miał imię które wypisaliśmy oboje - tylko Adam się powtórzyło
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:40   #4849
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Norniczka:
jestem wkurzona, bo dalej nic nie wiem. Po posiłkach chodzę do laboratorium i badają mi ten cukier, ale nic mi nie mówią... Wieczorem będzie obchód, to się wypytam. Rano miałam znowu KTG i skurcze tak 30-50. Wyjdę chyba dopiero w poniedziałek. Trzymam kciuki za Depoison i jej córeczkę
No to trzymamy dalej kciuki za dobre wyniki

Cytat:
bebe
była ta babka, przyniosła papiery , powiedziała żebym to wysłała no to wysłałam. Ale zadzwoniłam jeszcze do ubezpieczalni żeby szybciej to poszło, więc w ciągu 48h ma się odezwać rzeczoznawca, ja mam jeszcze 1 komplet tych papierów więc jutro je skseruję x2.. no i żeby szybko przyjechał i będzie z bańki.
to chyba tyle.
Dobrze, że coś ruszyło w tej sprawie

Cytat:
Byłam w sklepie z zamiarem kupienia miękkiego stanika do karmienia. Ten, który mieli kosztował nieco ponad 40 zł i był beznadziejny. Miękki owszem, ale w ogóle nie trzyma biustu! Zamówiłam więc jakiś tani z all i myślę, że prędko po porodzie kupię coś usztywnianego, bo nie wyobrażam sobie wyjść w czymś takim! Choć może faktycznie do spania się nada...
Tez tak zrobiłam. Byłam w sklepie, obejrzałam, przymierzyłam i stwierdziłam, ze nie będę kupować badziewnego biustonosza za 60 zł Kupiłam wczoraj jakiś zwykły na all, bo chcę mieć jakiś, a w sumie wcale nie wiadomo, jaki ostatecznie będzie rozmiar miseczek po porodzie, no i jak wyjdzie z karmieniem Mama mi wczoraj wyszukała w lumpku biustonosz do karmienia za 1 zł Podobno całkiem fajny

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jakos dziwnie sie dzisiaj czuje...
od rana bolało mnie tam na dole, caly czas do toalety biegałam i wcale nie na siku...
Mam podobnie co kilka dni

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
biedna, widze, ze juz wiekszosc z nas dopadaja jakieś dolegliwości, oby do porodu
oby to szybko minęło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 17:42   #4850
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
teraz nie... ale jak myje zeby to tak.
mam to samo....
teraz trochę mniej bo płukałam kilka razy buzię szałwią.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:45   #4851
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Tez tak zrobiłam. Byłam w sklepie, obejrzałam, przymierzyłam i stwierdziłam, ze nie będę kupować badziewnego biustonosza za 60 zł Kupiłam wczoraj jakiś zwykły na all, bo chcę mieć jakiś, a w sumie wcale nie wiadomo, jaki ostatecznie będzie rozmiar miseczek po porodzie, no i jak wyjdzie z karmieniem Mama mi wczoraj wyszukała w lumpku biustonosz do karmienia za 1 zł Podobno całkiem fajny
Moje koleżanki mi mówiły ze w okresie karmienia (chyba na początku) miały każdą pierś wielkości.. głowy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:46   #4852
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Moja uważa, że niepotrzebnie mamy wózek itp...
Jak to niepotrzebnie???:confused :

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
o tym pomyślałam ale pan doktor powiedział że tam to ja nic nie mam tylko pochwę
dowcipniś

Cytat:
dzwonił do mnie rzeczoznawca przyjedzie w poniedziałek o 13.
super
Stary 2012-06-22, 17:46   #4853
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
u nas listopad za oknem.
U nas też

Tż wrócił z pracy godzinę wcześniej
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:47   #4854
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, wzięłam się do czytania bo widzę że tu zaraz nowa część będzie
dzwonił do mnie rzeczoznawca przyjedzie w poniedziałek o 13. Więc do poniedziałku zaciskam nogi. A potem niech się dzieje co chce
a tak w ogóle znowu mi kawałek czopu wypadło... Kurde, to już 3 tyg od pierwszego kawałka
Gdybyś zostawiła poprzednie kawałki, to mogłabyś zrobić z nich puzzle 3D
Fajnie, że coś się wreszcie ruszyło w sprawie autka

A ja uprasowałam już pierwszą turę ciuszków i ułożyłam je w komodzie
Resztę zostawiam na jutro

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:47   #4855
Linka25
Zakorzenienie

Ooollllciiia zamówiłaś kocyki??
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:49   #4856
prince_polo
Zakorzenienie

tragicznie sie czuje

całe nogi mnie bolą i pachwiny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-22, 17:51   #4857
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
No akurat nie z tej bo to było jakiś czas temu jak mi cyce mega urosły i niewygodnie było mi spać bez stanika))
Ale płaciłam też coś koło 9 pln za sztukę i właśnie tej firmy co na zdjęciu. Moim zdaniem są naprawdę spoko - po domu mogą być, cycka też się da wyjąć do karmienia. Mam szary i czarny. Oprócz tego kupiłam też takie stricte do karmienia - 1 usztywniany i 1 miękki z fiszbinami ale nie wyobrażam sobie spać w staniku z fiszbinami - na pewno by się wpijały.
Zapisałam sobie. Zobaczymy co przyjdzie mi z all
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:53   #4858
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Moje koleżanki mi mówiły ze w okresie karmienia (chyba na początku) miały każdą pierś wielkości.. głowy
Wizualizacja pewnie nie wskazana
A swoją drogą pamiętam jak moja siostra była w ciąży to zanim zakupiła sobie po porodzie odpowiedni stanik (a to było 21 lat temu) to używała babcinego bo w sklepach o stanikach do karmienia to nawet nie słyszeli

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:55   #4859
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
My co do imienia byliśmy 100% zgodni, wypisaliśmy po 5 imion chłopięcych na kartkach i zdecydowaliśmy, że synek będzie miał imię które wypisaliśmy oboje - tylko Adam się powtórzyło
Ja wiedziałam, że jeśli będzie dziewczynka to będzie Joanna Natomiast na chłopca nie miałam pomysłu. TZ się uparł na Jakuba i nie ma dyskusji Chociaż ja ciągle się waham. Ale w końcu to jego pierwszy syn a imię ładne
A Adam też mi się podoba, ale mój teść to Adam więc odpada (straszna z niego szuja i nie dam tak dziecku).

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:55   #4860
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
http://blog.onet.pl/forum_serwis.htm...ZvcnVtMDAxLmpz

Też zamierzacie się malować na porodówkę? Bo dla mnie to jakiś kosmos
Nie no pięknie będzie wyglądać kobieta po porodzie z rozmazanym tuszem od płaczu i spływającym makijażem od potu . Niektórzy naprawdę przesadzają...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości