Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 18:10   #4831
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
tez mieliśmy taki problem ze spodenkami z allegro - jakieś szczupłe dzieci tam mają ja poszerzyłam je w pasie, najlepsze jest to że teraz brzuszek zmalał i są za luźne więc nie trać nadzeii
Niestety w tych naszych spodniach (głównie sztruksach) każda gumka jest nie tylko wciągnięta, ale jeszcze przyszyta 2-3 nitkami - w tym jedną łączącą pas z resztą spodni. Na razie zakładam te dobre na 68 i za duże na 74, a później sama zacznę wystawiać na all.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ale pociesza mnie fakt że ...

Igusia kończy dzisiaj 4 miesiące

Stawiam szałowego torta

I pomyśleć że Lusia za 10 dni kończy 5. miesięcy

Tort robi wrażenie! To krem, czy prawdziwa bita śmietana?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:17   #4832
eninka84
Zadomowienie

dziekuje za odpowiedzi o tym spaniu i zabawie Mój Tymis ma takie dni:
Wstaje ok 8-9, do 11 jest aktywny (bawi sie w lózeczku albo w bujaczku) spi od 11 do ok 12, pozniej znów z godzinka dwie jest aktywny i idzie spac na 3 godzinki, dzis od 14 do 17...a teraz nie ma ochoty na zabawe i ryczy na bujaczku....do 21 bedzie chciał byc noszony na rekach....i nie wiem czy to normalne zachwoanie w ciagu dnia Małego mojego chłopca
Stary 2012-11-05, 18:30   #4833
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej
Dalej jestem bez stałego dostępu do kompa Poza tym wszystko ok.
Wczoraj byłam z małą na meczu piłki ręcznej - małż grał, była to inauguracja sezonu więc poszłyśmy. Było bardzo głośno i mała była dość niespokojna. Miałam obawy, że w domu to odchoruje. A tymczasem zasnęła o godzinie 19.30 i spała do 3. Pobudka na jedzonko i spała do 7
Mam złote dziecko.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:36   #4834
ajka89
Zadomowienie

Nadalka, wszystkiego najlepszego dla Igusi!

Depoison, współczuję bardzo

Dziewuchy, mam w lodówce dwie kapusty pekińskie i nie wiem co z nimi zrobić, a zaraz się zepsują. Macie może jakiś pomysł na szybkie coś z kapusty pekińskiej?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:39   #4835
Mandragorrka
Zakorzenienie

Widzę, że piszecie o usypianiu dzieci. Moja też zasypia przy piersi. Jednak tydzień temu jak szliśmy na imprezę małą usypiała moja mama. Po kąpieli dostała butelkę z moim mlekiem i zasnęła. Mama mówiła, że Amelka przy zasypianiu nieco płakała, ale ogólnie nie było problemu.
Więc pocieszam się, że jak kiedyś będę rezygnować z kp to przejdziemy przez to w miarę bezproblemowo.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewuchy, mam w lodówce dwie kapusty pekińskie i nie wiem co z nimi zrobić, a zaraz się zepsują. Macie może jakiś pomysł na szybkie coś z kapusty pekińskiej?
Z pekińskiej robiłam zawsze tylko surówki - kapusta, dowolne warzywa plus sos czosnkowy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:17   #4836
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a no trzecia... jeszcze troszkę i będzie można odetchnąć trochę od tych szczepionek
Dzięki za uświadomienie. Wydawało mi się, że w pierwszym roku te szczepienia są co rusz.

Z umiejętności ostatnich kilku dni: moje dziecię potrafi trzymać zabawkę oburącz nad głową. Gdybym nie przeczytała, że też jest jakieś osiągnięcie, to na pewno nie zwróciłabym na ten drobiazg uwagi.

Cieszyłam się, że ominęły mnie problemy z odrzucaniem jakiegoś rodzaju smoczka w butelce, a być może wszystko przede mną. Niechęć do herbatki można różnie tłumaczyć, ale dzisiaj z mlekiem też jest problem.

I też jestem wyrodną matką, która dziecko rzadko nosi, ale na ramieniu czasem kładzie ukosem, a czasem pionowo, bo inaczej po prostu nie odbije. Teraz przy noszeniu trzeba uważać, bo dziecię się prostuje i w dodatku wykonuje gwałtowne ruchy.

Odpisuję na raty, bo nie wiem, kiedy córcia znów mnie zawoła.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
czy ktoś tu za mną tęsknił???
nadrobiłam po łebkach-wybaczycie
powrót z PL był cudowny-wyruszyliśmy o 6.30, Lilka była do fotelika na śpiocha przełożona i wyobraźcie sobie, że całą drogę<8h> przespała
budziła się tylko na postoju na przewijanie....nawet jadła na śpiocha, bo co jak co, ale pory jedzenia nie minęła-zaczynała się zawsze strasznie wiercić, to wtedy zapodawałam jej butlę i dalej lulałaanioł nie dziecko....
w ogóle w Polsce wszyscy ją wychwalali-że spokojna, że radosna, że wcale nie płacze, że tak mądrze patrzy.....ohh rośliśmy z Małżem w dumie
naprzywoziliśmy troszkę upominków, coś tam z Lamaze oczywiścieno i pierwszą książkę-"Poczytaj mi mamo" księga pierwsza oraz Baśnie w spadku po mojej siostrzenicy....
pobyt choć krótki to bardzo udany i dał Nam siły aby wytrwać do BN, bo wtedy pojedziemy zapewne na 3-4 tygodnie:jupi :
Lilka w ogóle nie miała problemu ze spaniem z nowym łóżeczku z poznawaniem nowych ludzi-do wszystkich się tylko uśmiechała...
Miło się to wszystko czyta.

Co do jazdy samochodem, to ostatnio na stacji benzynowej Róża strasznie płakała, a po przejechaniu 3 m była spokojna. Mimo wszystko 8 godzin spokojnej jazdy (w dzień) gratuluję. Zachowania u rodzinki również.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-05 o 19:19
Stary 2012-11-05, 19:18   #4837
Soleilka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Igi
Karolka super, że wyjazd się udał
Lipus ja nie zakładałam czapeczki po kąpieli. Położna mi mówiła, że powinno się zakładać jeśli kąpiel jest w innym pomieszczeniu i jest odczuwalna różnica temperatur
Ajka ja z kapusty pekińskiej robię surówkę (kapustę szatkuję, ścieram marchewkę na dużych oczkach, dodaję majonez i doprawiam pieprzem) lub dodaję do sosu chińskiego np. z Biedronki, do tego podsmażam kurczaka i to wszystko jem z ryżem.

Co do glutenu, ja przy BLW chyba podam od razu pieczywo, ale sama je upiekę... Co o tym sądzisz Aga?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 19:19   #4838
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
U nas nocka spoko, mały spał u nas w łóżku. Kiedyś pewnie będę żałować ale na razie mały woli nasze łóżko od swojego lozeczka
Czasem odkładam Różę do łóżeczka z rozsądku, bo najchętniej też bym ją przytuliła.
Cytat:
Własnie dawałam małej marchewkę, i się zaksztusiła, zrobiła się sina.. Boże to nie na moje nerwy
Zdołowałaś mnie.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a nie mówiłam Wam że wczoraj teściowa dawała 4m wnukowi okruchy ciasta

i jak tu z nią zostawić dziecko
Kolejna genialna teściowa.
Stary 2012-11-05, 19:22   #4839
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę się pochwalić. Jadłam wczoraj pizzę, z pieczarkami. Fabisia nie bolał brzuch

Bloguję
Stary 2012-11-05, 19:28   #4840
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ostatnio powiedziałam pediatrze że karmie bardzo często - średnio co 2 h, ale bywa że częściej, bo mała weźmie kilka łyków i dalej nie jest zainteresowana, to powiedziała mi, ze powinnam karmić nie częściej niz co 3 h. Nie zgadzam się z tą opinią absolutnie, chociaż przyznam że zaczęłam sie wahać, bo moja M. niezbyt dobrze przybiera (jest w normie ale w dolnej granicy) i myślę sobie - może faktycznie zjada tylko mleko I fazy, które jest mniej obfite w tłuszcz.. Może warto poczekać na "większy głód" Nie wiem.
A może warto odciągnąć trochę mleczka, żeby długo mleko I fazy nie leciało

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
od urodzenia, chyba na razie ejstem jedyna zakłądam czapkę po wytarciu główki i spędza ona tam może 2-3 minuty az ubiorę Jasia do spania i wyedy rpzenosze do sypialni i zdjemuję-po to żeby sie dokładnie osuszała i ogrzała, mam na tym pukncie ała nie lubie miec mokrej głowy

współczuję
Ja też czasem zakładam na chwilę czapę

Cytat:
Hej wszystkim

Ktoś pytał jak usypiamy dzieci. Otóż ja piersią Na razie inne sposoby się nie sprawdzają. Wiem, że to niebezpieczna strategia, co ja zrobię jak skończę z kp. Jeśli kiedykolwiek je skończę ... Bo jakoś w to nie wierzę A mam już totalnie dość, dość karmienia 15 razy na dobę, dość awantur przy piersi (rzadko na szczęście) i latania z wywalonym cycem po domu. Nawet jakbym się zdecydowała kończyć z kp to nie mam pomysłu jak to zrobić z tym antybutelkowym dzieckiem. No i karmię dalej tym sposobem. A to już 4 miesiąc za chwilę.

Blue ale Wam dobrze z tym Krk, też chętnie bym się gdzieś wyrwała na chwilę, nawet z dzieckiem
Warto się wyrwać na chwilę, gdziekolwiek Już się czaję, żeby dorwać jakiś wypad, ale bliżej.
Może załapie w końcu butlę, jak moja

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić. Jadłam wczoraj pizzę, z pieczarkami. Fabisia nie bolał brzuch
To super!!!

Najlepszego dla Igi!!! Wysłałam dziś prezencik ale malutki...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:35   #4841
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
sałatka gyros
http://www.ewa-wachowicz.pl/salatka-...jna-id244.html
Cytat:
dorośleje chłopak

ale się obżarłam frytkami...Pola śpi od 3,5 h z przerwą na jedzenie .
Chyba zapadła już w sen nocny, i znów obudzi się o 5 wyspana jak tralala w dodatku tz pracuje przez 3 dni po 12 h, więc będę z nią sama...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:44   #4842
nadalka
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkim! Niestety nie pocytuje już bo piszę z telefonu.

Mała już ma marudę ale to pewnie dlatego że już zmęczona. Pierwszy raz mata poszła w ruch i sprawdziła się bardzo dobrze

Maciejko, ten tort to raczej na kremie a co do marchewki to podejrzewam że może była dla niej za gęsta jutro dam z odrobiną mleka ale jak tż będzie w domu.

Blue, co Ty tam wysłałas

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Solka widziałam że cynamonki się udały
Stary 2012-11-05, 19:53   #4843
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
czesc kochane...sto lat nie pisałam
Młody tymianek śpi na balkonie u nas leje wiec na spacer nie idę.
*
Jak usypiacie swoje dzieci? Bo ja mam wózek w domu i go w nim bujam, natomiast jak zasypia na noc, to przy piersi
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!
Podoba mi się określenie Tymianek. Mam nadzieję, że go na tym balkonie nie podlewasz.
*
Wcale.
Kilka razy była tak niespokojna, że ją opatuliłam kołdrą i przytuliłam do swojej twarzy. Na ogół zasypia pod koniec jedzenia (nie każdego oczywiście).
Tylko mi na razie zależy na ograniczeniu do minimum ulewania, więc jak jest spokojna, to nie ma dla mnie znaczenia, czy zaśnie o 21, czy 23. Wolę 23, bo wtedy jest szansa na pobudkę rano, a nie w środku nocy.

Dodam jednak, że ona się karmi na mojej poduszce, więc zasypia sama, ale leżąc na moim miejscu, a nie w swoim łóżeczku. Później ją przekładam.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mamcia może jeszcze zaszczep Amelcie na ospę

"Jeśli dziecko nie było szczepione lub nie chorowało na ospę, ryzyko ciężkiej choroby można zmniejszyć o 90%, podając mu szczepionkę w ciągu 72 godzin po bliskim kontakcie z chorym na ospę (np. rodzeństwem, rówieśnikiem w przedszkolu lub szkole). Choć w takiej sytuacji nie ma pewności, że dziecko nie zachoruje, na pewno choroba będzie przebiegała łagodniej. "
Nie wiedziałam o tym.
Tylko czy można szczepić na ospę pomiędzy innymi szczepionkami w pierwszych miesiącach życia?

Czas edycji: 2012-11-05 o 19:56
Stary 2012-11-05, 20:06   #4844
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Solka widziałam że cynamonki się udały
, tylko na spodzie powypływał mi cukier i karmel się lekko spalił w niektórych. Ale pyszne były zostało nam 5

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Maciejko próbowałaś mleka o obniżonej zawartości laktozy (80%)? Ja się ostatnio skusiłam, ale z płatkami miodowymi i w sumie nie wiem czy to po mleku czy po tych płatkach była zielona kupa

Bloguję
Stary 2012-11-05, 20:06   #4845
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(teraz siedzę z małą na kolanach, jestem głodna, chce mi się siku, boli mnie kark od wiecznie tej samej, dziwnej pozycji i lewe ramię od noszenia I jeszcze mam katar w dodatku, tylko tego brakuje, bym zaraziła Zosię)
Zamów pizzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 20:07   #4846
phdwao
Zakorzenienie

wreszcie dotarłamdziecię śpi, dziś nie odciągamw ieczorem mleczka żeby nie było jak wczoraj, że się obudzi a ja wydojona dzis kolejne próby podania butli nieudane
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:09   #4847
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Czasem odkładam Różę do łóżeczka z rozsądku, bo najchętniej też bym ją przytuliła. Zdołowałaś mnie.
Kolejna genialna teściowa.
w ogóle ona mi nosi Emila położonego pionowo na swojej cycatej klacie przodem "do świata" powyginany jak paragraf
przecież ona urodziła 2 dzieci i ma 3 wnuków powinna być ekspertką

mówię przed chwilą mężowi że pod koniec miesiąca mam zlecenie i mały zostanie z moją mamą (mieszkamy w jednym domu) a ten że jak co to zawieziemy do jego mamy chyba go pogięło

lubię teściową ale ma odchyły od normy

Sol - jutro odpowiem na pytania

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-05 o 20:11
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:17   #4848
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzis kolejne próby podania butli nieudane
u mnie to samo, spróbuję w nocy, na śpiocha

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-05 o 20:19
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:23   #4849
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo, spróbuję w nocy, na śpiocha
ja minionej nocy peóbowałam, ale pokapował się i wypluł, nei mam sił :-(
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:23   #4850
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Sol - jutro odpowiem na pytania
Oki

Zamroziłam sobie mleko na jutro, bo idę na wykłady. Babcia TŻ wyciągnęła i wylała Nic tylko zabić. A mi od laktatora pękają sutki ostatnio

Bloguję
Stary 2012-11-05, 20:24   #4851
agunia82
Zakorzenienie

Ufff w końcu jestem. No i po szczepieniu, mała jakoś to przeżyła, ale zaczęła koncert urządzać jak już się zbierałyśmy z przychodni. Szczęśliwie zaraz w wózku usnęła, a potem było normalne, pogodne dziecko. Teraz jej się znowu maruda włączyła...
Dziś mieliśmy DTP i pneumo, więc te bardziej zjadliwe, mam nadzieję, że nic się nie będzie działo
27 listopada kolejna tura - tym razem polio i hib, potem ewentualnie w 7 miesiącu wzw B i spokój do 13 miesiąca

Luśka waży 5930, czyli cały czas przybiera minimalnie, ale prawidłowo. Nadrobiła pięknie aż wbiła się w 10 centyl i teraz ślicznie się go trzyma, więc wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Aga, jak będzie to w tygodniu to zgarnę Was po drodze Tak czy inaczej będę jechać do Krakowa i mogę Cię wziąć po drodze Aż tak dużo pewnie nie będę musiała nadrabiać więc to nie jest żaden kłopot
a w weekend też by nie był kłopot? To bym małża nie ciągała bez potrzeby
tylko żebyście nie planowały tego w ten weekend, bo mi się teściowie wpraszają

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Odnośnie spotkania to mi jest wszystko jedno kiedy , u mnie tez niewiele miejsca - 57 metrów.To na razie 5 osób w tym 3 Agnieszki.
i wychodzi jak popularne kiedyś to było imię

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

nikt nie proponował A nawet mój tż mówił coś o wizażowym spotkaniu, ale myślałam, żeście zajęte w długi weekend. Nikogo nie olałam
mnie i tak w ten weekend byś nie zastała

Cytat:
Ja chyba oszaleję - taki mamicycek z tej mojej Zosi, że ręce opadają. Kiedyś jeszcze wszystko jedno jej było, kto ją trzyma i nosi - teraz wyraźnie się dopomina, że to mam być ja
Dziś mąż poleciał do Gdańska, więc znów do piątku mam problem , bo nawet jeśli ja musiałam kołysać małą, to on przynajmniej posiłki przygotowywał, a tak to chyba z głodu umrę.
Jest 17:30 a ja poza kilkoma cukierkami NIC nie jadłam.
Pół godziny temu już się zezłościłam, wstałam i zaczęłam przygotowywać zupę, bo ileż można - przez 15 minut słuchałam wycia, spasowałam...

(teraz siedzę z małą na kolanach, jestem głodna, chce mi się siku, boli mnie kark od wiecznie tej samej, dziwnej pozycji i lewe ramię od noszenia I jeszcze mam katar w dodatku, tylko tego brakuje, bym zaraziła Zosię)
ojej, współczuje

Cytat:

Co do glutenu, ja przy BLW chyba podam od razu pieczywo, ale sama je upiekę... Co o tym sądzisz Aga?
wiesz co, jeszcze się w ogóle nad tym nie zastanawiałam, ale brzmi rozsądnie

Cytat:
super

Cytat:

Maciejko próbowałaś mleka o obniżonej zawartości laktozy (80%)? Ja się ostatnio skusiłam, ale z płatkami miodowymi i w sumie nie wiem czy to po mleku czy po tych płatkach była zielona kupa
zielone kupy mogą się pojawiać jeśli do diety wprowadzi się nowości i o ile nie utrzymuje się taka dłużej, to nie ma potrzeby z danego składnika rezygnować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:27   #4852
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejko, ten tort to raczej na kremie a co do marchewki to podejrzewam że może była dla niej za gęsta jutro dam z odrobiną mleka ale jak tż będzie w domu.
To ja poczęstuję się tylko owocami. Swoją drogą mam ochotę na czekoladę z bitą śmietaną.
Stary 2012-11-05, 20:28   #4853
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co, jeszcze się w ogóle nad tym nie zastanawiałam, ale brzmi rozsądnie

super

zielone kupy mogą się pojawiać jeśli do diety wprowadzi się nowości i o ile nie utrzymuje się taka dłużej, to nie ma potrzeby z danego składnika rezygnować
Luśka jest dzielna i świetnie waży! Już 4 kg do przodu

No właśnie muszę nauczyć się piec chleb Chyba w przyszłym tygodniu zacznę i może jakiś mi posmakuje

On oprócz tej kupy płakał jakby go brzuch bolał. A kupa zielona była 2 dni z rzędu

Bloguję
Stary 2012-11-05, 20:32   #4854
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
, tylko na spodzie powypływał mi cukier i karmel się lekko spalił w niektórych. Ale pyszne były zostało nam 5

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ona już się odstawiła od piersi, więc jem duuuuuuuuużo nabiału. Wczoraj i przedwczoraj aż mnie brzuch rozbolał - podejrzewam, że od nadmiaru jogurtów.

A po kremach mnie niestety mdli, więc tort mogłabym zjeść tylko z kaloryczną bitą śmietaną.

Czas edycji: 2012-11-05 o 20:38
Stary 2012-11-05, 20:33   #4855
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Luśka jest dzielna i świetnie waży! Już 4 kg do przodu

On oprócz tej kupy płakał jakby go brzuch bolał. A kupa zielona była 2 dni z rzędu
no patrząc na to jak mała się ona urodziła, to naprawdę jest dobrze, że nie jest poza siatką a w tym 10 centylu Zresztą to już też ten okres, kiedy dzieciaczki zaczynają wolniej przybierać

oj jak brzuszek bolał to gorzej

Stary 2012-11-05, 20:35   #4856
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj, kusisz pizzą a ja od dziś na diecie...
*
Ja mam ptaszka, rycerza na koniu, grzechotki na rączki i nóżki i zebrę A na mikołaja kupuję małemu ośmiornicę, a moi rodzice kupią mu robota
Możesz zacząć od następnego poniedziałku.
*
Widzę, że z Lamaze chcesz przebić wszystkich.
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam pytanie do kiedy zakładałyście swoim niuńkom czapę po kąpieli ?
To zależy od temperatury w mieszkaniu. Przenoszę ją z łazienki do pokoju na przewijak, owijam ręcznikiem z kapturkiem i bywa, że do czasu wyschnięcia włosków zakładam bawełnianą czapeczkę.
Cytat:
Marian spędził 3 noce w klatce. nadal się buntuje ale jest lepiej. Już zaczyna łapać, że nie wolno mu wchodzić do sypialni. A nawet jak wchodzi to skończyło się na razie (i oby tak zostało ) wchodzenie na nasze łóżko. Znalazł sobie nowe miejsce na siku - podłoga w łazience. Ale to mi mniej przeszkadza bo po pierwsze łatwo to umyć, a po drugie postawię tam kuwetę i będę klepać zdrowaśki i odparwiać czary żeby się zaczął w niej załatwieć. No i njus dnia - od 3 dni nie prałam pościeli ani kołdry

Agunia - obu Lusia była spokojna.
Mamcia - dowiedz się szybko, czy możesz zaszczepić Amelkę.

Czas edycji: 2012-11-05 o 20:40
Stary 2012-11-05, 20:40   #4857
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No, dorośleje chłopiec

Cytat:
Oki

Zamroziłam sobie mleko na jutro, bo idę na wykłady. Babcia TŻ wyciągnęła i wylała Nic tylko zabić. A mi od laktatora pękają sutki ostatnio
O kurde!! Ręce opadają!

Cytat:
Ufff w końcu jestem. No i po szczepieniu, mała jakoś to przeżyła, ale zaczęła koncert urządzać jak już się zbierałyśmy z przychodni. Szczęśliwie zaraz w wózku usnęła, a potem było normalne, pogodne dziecko. Teraz jej się znowu maruda włączyła...
Dziś mieliśmy DTP i pneumo, więc te bardziej zjadliwe, mam nadzieję, że nic się nie będzie działo
27 listopada kolejna tura - tym razem polio i hib, potem ewentualnie w 7 miesiącu wzw B i spokój do 13 miesiąca

Luśka waży 5930, czyli cały czas przybiera minimalnie, ale prawidłowo. Nadrobiła pięknie aż wbiła się w 10 centyl i teraz ślicznie się go trzyma, więc wszystko w porządku

a w weekend też by nie był kłopot? To bym małża nie ciągała bez potrzeby
tylko żebyście nie planowały tego w ten weekend, bo mi się teściowie wpraszają

i wychodzi jak popularne kiedyś to było imię
dla Lusi za ładne przybieranie i za szczepienie

Nie, nie będzie problem Chociaż jak dla mnie to akurat środek tygodnia jest lepszym terminem niż weekend.

Ja zawsze chciałam mieć na imię Magda, Kasia, Ania albo coś w tym stylu. Niestety moi rodzice wpadli na inny pomysł i zawsze byłam jedna i było wiadomo o kogo chodzi...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:40   #4858
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?
Stary 2012-11-05, 20:42   #4859
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dla Lusi za ładne przybieranie i za szczepienie

Nie, nie będzie problem Chociaż jak dla mnie to akurat środek tygodnia jest lepszym terminem niż weekend.
dzięki
to super
dla mnie środek tygodnia też lepszy, ale dostosuję się do innych, bo Wanillka chyba w tygodniu nie da rady

Stary 2012-11-05, 20:43   #4860
wanilllka82
Wtajemniczenie

Karolka super, że wyjazd się udał

ja Małego usypiam rożnie, pierwsza drzemka rano i na noc zasypia sam w łóżeczku, ze spaniem w środku dnia jest różnie, czasem przy piersi, czasem w nosidle albo w wózku na spacerze
Cytat:
Ja chyba oszaleję - taki mamicycek z tej mojej Zosi, że ręce opadają. Kiedyś jeszcze wszystko jedno jej było, kto ją trzyma i nosi - teraz wyraźnie się dopomina, że to mam być ja
Dziś mąż poleciał do Gdańska, więc znów do piątku mam problem , bo nawet jeśli ja musiałam kołysać małą, to on przynajmniej posiłki przygotowywał, a tak to chyba z głodu umrę.
Jest 17:30 a ja poza kilkoma cukierkami NIC nie jadłam.
Pół godziny temu już się zezłościłam, wstałam i zaczęłam przygotowywać zupę, bo ileż można - przez 15 minut słuchałam wycia, spasowałam...

współczuje a nie możesz zamówić pizzy tak jak mowiła Maciejka, albo czegokolwiek innego, nawet kanapki nie jesteś w stanie zrobić? biedna Ty

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam pytanie do kiedy zakładałyście swoim niuńkom czapę po kąpieli ?
nigdy
Cytat:
Hej wszystkim

Ktoś pytał jak usypiamy dzieci. Otóż ja piersią Na razie inne sposoby się nie sprawdzają. Wiem, że to niebezpieczna strategia, co ja zrobię jak skończę z kp. Jeśli kiedykolwiek je skończę ... Bo jakoś w to nie wierzę A mam już totalnie dość, dość karmienia 15 razy na dobę, dość awantur przy piersi (rzadko na szczęście) i latania z wywalonym cycem po domu. Nawet jakbym się zdecydowała kończyć z kp to nie mam pomysłu jak to zrobić z tym antybutelkowym dzieckiem. No i karmię dalej tym sposobem. A to już 4 miesiąc za chwilę.
bardzo często karmisz, tez nie masz za wesoło:/
Cytat:

pytanie nie do mnie ale odpowiem w tym linku co byl rano cytowany pisze coś takiego
Cytat:
Gluten występujące w czterech zbożach: pszenicy, jęczmieniu, owsie i życie. Jest, więc obecne w wielu produktach, m.in.: makaronach, kaszach, pieczywie, ciastach. Niestety wymienione produkty poza glutenem zawierają całe jajka, sól, cukier, jak również mnóstwo ulepszaczy, spulchniaczy, a nawet środków przeciwpleśniowych, które dla niemowlęcia są bardzo niezdrowe.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Nie wiedziałam o tym.
Tylko czy można szczepić na ospę pomiędzy innymi szczepionkami w pierwszych miesiącach życia?
potem doczytałam że szczepi się dzieci po 12 mż
Cytat:
o matko, co za kobieta ale byłabym wściekłą
Cytat:
a w weekend też by nie był kłopot? To bym małża nie ciągała bez potrzeby tylko żebyście nie planowały tego w ten weekend, bo mi się teściowie wpraszają
mnie tez ten weekend nie pasuje, pumci zdaje się też nie

Młody w ciągu godziny zrobił 5 kup, mam nadzieje że to nie to co u Kuby vwiktori narazie jest spokój ale tak to od okresu noworodkowego nie mieliśmy

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-05 o 20:46
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości