|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Cytat:
Tort robi wrażenie! To krem, czy prawdziwa bita śmietana? |
||
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za odpowiedzi o tym spaniu i zabawie
Mój Tymis ma takie dni:Wstaje ok 8-9, do 11 jest aktywny (bawi sie w lózeczku albo w bujaczku) spi od 11 do ok 12, pozniej znów z godzinka dwie jest aktywny i idzie spac na 3 godzinki, dzis od 14 do 17...a teraz nie ma ochoty na zabawe i ryczy na bujaczku....do 21 bedzie chciał byc noszony na rekach....i nie wiem czy to normalne zachwoanie w ciagu dnia Małego mojego chłopca
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dalej jestem bez stałego dostępu do kompa Wczoraj byłam z małą na meczu piłki ręcznej - małż grał, była to inauguracja sezonu więc poszłyśmy. Było bardzo głośno i mała była dość niespokojna. Miałam obawy, że w domu to odchoruje. A tymczasem zasnęła o godzinie 19.30 i spała do 3. Pobudka na jedzonko i spała do 7 ![]() Mam złote dziecko. |
|
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, wszystkiego najlepszego dla Igusi!
![]() Depoison, współczuję bardzo Dziewuchy, mam w lodówce dwie kapusty pekińskie i nie wiem co z nimi zrobić, a zaraz się zepsują. Macie może jakiś pomysł na szybkie coś z kapusty pekińskiej? |
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że piszecie o usypianiu dzieci. Moja też zasypia przy piersi. Jednak tydzień temu jak szliśmy na imprezę małą usypiała moja mama. Po kąpieli dostała butelkę z moim mlekiem i zasnęła. Mama mówiła, że Amelka przy zasypianiu nieco płakała, ale ogólnie nie było problemu.
Więc pocieszam się, że jak kiedyś będę rezygnować z kp to przejdziemy przez to w miarę bezproblemowo. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Z pekińskiej robiłam zawsze tylko surówki - kapusta, dowolne warzywa plus sos czosnkowy. |
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydawało mi się, że w pierwszym roku te szczepienia są co rusz. Z umiejętności ostatnich kilku dni: moje dziecię potrafi trzymać zabawkę oburącz nad głową. Gdybym nie przeczytała, że też jest jakieś osiągnięcie, to na pewno nie zwróciłabym na ten drobiazg uwagi. Cieszyłam się, że ominęły mnie problemy z odrzucaniem jakiegoś rodzaju smoczka w butelce, a być może wszystko przede mną. Niechęć do herbatki można różnie tłumaczyć, ale dzisiaj z mlekiem też jest problem. I też jestem wyrodną matką, która dziecko rzadko nosi, ale na ramieniu czasem kładzie ukosem, a czasem pionowo, bo inaczej po prostu nie odbije. Teraz przy noszeniu trzeba uważać, bo dziecię się prostuje i w dodatku wykonuje gwałtowne ruchy. *** Odpisuję na raty, bo nie wiem, kiedy córcia znów mnie zawoła. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Co do jazdy samochodem, to ostatnio na stacji benzynowej Róża strasznie płakała, a po przejechaniu 3 m była spokojna. Mimo wszystko 8 godzin spokojnej jazdy (w dzień) gratuluję. Zachowania u rodzinki również.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-05 o 19:19 |
||
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Igi
![]() Karolka super, że wyjazd się udał ![]() Lipus ja nie zakładałam czapeczki po kąpieli. Położna mi mówiła, że powinno się zakładać jeśli kąpiel jest w innym pomieszczeniu i jest odczuwalna różnica temperatur Ajka ja z kapusty pekińskiej robię surówkę (kapustę szatkuję, ścieram marchewkę na dużych oczkach, dodaję majonez i doprawiam pieprzem) lub dodaję do sosu chińskiego np. z Biedronki, do tego podsmażam kurczaka i to wszystko jem z ryżem. Co do glutenu, ja przy BLW chyba podam od razu pieczywo, ale sama je upiekę... Co o tym sądzisz Aga?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić. Jadłam wczoraj pizzę, z pieczarkami. Fabisia nie bolał brzuch
|
|
|
|
#4840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może załapie w końcu butlę, jak moja ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Najlepszego dla Igi!!! Wysłałam dziś prezencik ale malutki...
|
||||
|
|
|
#4841 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ewa-wachowicz.pl/salatka-...jna-id244.html Cytat:
ale się obżarłam frytkami...Pola śpi od 3,5 h z przerwą na jedzenie . Chyba zapadła już w sen nocny, i znów obudzi się o 5 wyspana jak tralala w dodatku tz pracuje przez 3 dni po 12 h, więc będę z nią sama...
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim! Niestety nie pocytuje już bo piszę z telefonu.
Mała już ma marudę ale to pewnie dlatego że już zmęczona. Pierwszy raz mata poszła w ruch i sprawdziła się bardzo dobrze Maciejko, ten tort to raczej na kremie a co do marchewki to podejrzewam że może była dla niej za gęsta jutro dam z odrobiną mleka ale jak tż będzie w domu. Blue, co Ty tam wysłałas ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Solka widziałam że cynamonki się udały
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Wcale. Kilka razy była tak niespokojna, że ją opatuliłam kołdrą i przytuliłam do swojej twarzy. Na ogół zasypia pod koniec jedzenia (nie każdego oczywiście). Tylko mi na razie zależy na ograniczeniu do minimum ulewania, więc jak jest spokojna, to nie ma dla mnie znaczenia, czy zaśnie o 21, czy 23. Wolę 23, bo wtedy jest szansa na pobudkę rano, a nie w środku nocy. *** Dodam jednak, że ona się karmi na mojej poduszce, więc zasypia sama, ale leżąc na moim miejscu, a nie w swoim łóżeczku. Później ją przekładam. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Tylko czy można szczepić na ospę pomiędzy innymi szczepionkami w pierwszych miesiącach życia? Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-05 o 19:56 |
||
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
zostało nam 5 ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Maciejko próbowałaś mleka o obniżonej zawartości laktozy (80%)? Ja się ostatnio skusiłam, ale z płatkami miodowymi i w sumie nie wiem czy to po mleku czy po tych płatkach była zielona kupa
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie dotarłam
dziecię śpi, dziś nie odciągamw ieczorem mleczka żeby nie było jak wczoraj, że się obudzi a ja wydojona dzis kolejne próby podania butli nieudane
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona mi nosi Emila położonego pionowo na swojej cycatej klacie przodem "do świata" powyginany jak paragraf przecież ona urodziła 2 dzieci i ma 3 wnuków powinna być ekspertką ![]() mówię przed chwilą mężowi że pod koniec miesiąca mam zlecenie i mały zostanie z moją mamą (mieszkamy w jednym domu) a ten że jak co to zawieziemy do jego mamy lubię teściową ale ma odchyły od normy Sol - jutro odpowiem na pytania
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-11-05 o 20:11 |
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo, spróbuję w nocy, na śpiocha
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-05 o 20:19 |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Oki
![]() Zamroziłam sobie mleko na jutro, bo idę na wykłady. Babcia TŻ wyciągnęła i wylała Nic tylko zabić. A mi od laktatora pękają sutki ostatnio |
|
|
|
#4851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff w końcu jestem. No i po szczepieniu, mała jakoś to przeżyła, ale zaczęła koncert urządzać jak już się zbierałyśmy z przychodni. Szczęśliwie zaraz w wózku usnęła, a potem było normalne, pogodne dziecko. Teraz jej się znowu maruda włączyła...
Dziś mieliśmy DTP i pneumo, więc te bardziej zjadliwe, mam nadzieję, że nic się nie będzie działo ![]() 27 listopada kolejna tura - tym razem polio i hib, potem ewentualnie w 7 miesiącu wzw B i spokój do 13 miesiąca Luśka waży 5930, czyli cały czas przybiera minimalnie, ale prawidłowo. Nadrobiła pięknie aż wbiła się w 10 centyl i teraz ślicznie się go trzyma, więc wszystko w porządku Cytat:
tylko żebyście nie planowały tego w ten weekend, bo mi się teściowie wpraszają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zielone kupy mogą się pojawiać jeśli do diety wprowadzi się nowości i o ile nie utrzymuje się taka dłużej, to nie ma potrzeby z danego składnika rezygnować
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i świetnie waży! Już 4 kg do przodu ![]() No właśnie muszę nauczyć się piec chleb Chyba w przyszłym tygodniu zacznę i może jakiś mi posmakuje ![]() On oprócz tej kupy płakał jakby go brzuch bolał. A kupa zielona była 2 dni z rzędu
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po kremach mnie niestety mdli, więc tort mogłabym zjeść tylko z kaloryczną bitą śmietaną.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-05 o 20:38 |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to już też ten okres, kiedy dzieciaczki zaczynają wolniej przybieraćoj jak brzuszek bolał to gorzej
|
|
#4856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Widzę, że z Lamaze chcesz przebić wszystkich. Cytat:
Cytat:
![]() *** Agunia - obu Lusia była spokojna. Mamcia - dowiedz się szybko, czy możesz zaszczepić Amelkę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-05 o 20:40 |
|||
|
|
|
#4857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Lusi za ładne przybieranie i za szczepienieNie, nie będzie problem Chociaż jak dla mnie to akurat środek tygodnia jest lepszym terminem niż weekend. Ja zawsze chciałam mieć na imię Magda, Kasia, Ania albo coś w tym stylu. Niestety moi rodzice wpadli na inny pomysł i zawsze byłam jedna i było wiadomo o kogo chodzi... |
|||
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super ![]() dla mnie środek tygodnia też lepszy, ale dostosuję się do innych, bo Wanillka chyba w tygodniu nie da rady
|
|
#4860 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Karolka super, że wyjazd się udał
![]() ja Małego usypiam rożnie, pierwsza drzemka rano i na noc zasypia sam w łóżeczku, ze spaniem w środku dnia jest różnie, czasem przy piersi, czasem w nosidle albo w wózku na spacerze Cytat:
a nie możesz zamówić pizzy tak jak mowiła Maciejka, albo czegokolwiek innego, nawet kanapki nie jesteś w stanie zrobić? biedna Ty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w tym linku co byl rano cytowany pisze coś takiegoCytat:
Cytat:
Cytat:
ale byłabym wściekłą Cytat:
Młody w ciągu godziny zrobił 5 kup, mam nadzieje że to nie to co u Kuby vwiktori narazie jest spokój ale tak to od okresu noworodkowego nie mieliśmy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-05 o 20:46 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

ja poszerzyłam je w pasie, najlepsze jest to że teraz brzuszek zmalał i są za luźne
więc nie trać nadzeii

Wydawało mi się, że w pierwszym roku te szczepienia są co rusz. 
no i pierwszą książkę-"Poczytaj mi mamo" księga pierwsza oraz Baśnie w spadku po mojej siostrzenicy....
Zachowania u rodzinki również.

Jeśli kiedykolwiek je skończę
w dodatku tz pracuje przez 3 dni po 12 h, więc będę z nią sama...
I jeszcze mam katar w dodatku, tylko tego brakuje, bym zaraziła Zosię)
, bo nawet jeśli ja musiałam kołysać małą, to on przynajmniej posiłki przygotowywał, a tak to chyba z głodu umrę. 
Zresztą to już też ten okres, kiedy dzieciaczki zaczynają wolniej przybierać

w tym linku co byl rano cytowany pisze coś takiego