|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Akurat nie mogę znaleźć tej strony , ale tu jest z bobovity
Cytat:
ja też chciałam szczepić na ospę ale koleżanka mi podała parę argumentów na nie. Ale to raczej osobista sprawa |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki za odpowiedzi dziewczyny, ja na rekach nie daje rady, bo juz mi odpadają od noszenia kiedy płacze....
A mamy dzieciaczków z sierpnia, ile śpią w ciagu dnia Wasze dzieci? Ile max sie potrafią same zabawić? ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też niestety noszę 6 kg, co jak na dziecko 4 miesięczne nie jest zbyt wiele, jednak plecy nie dają rady powoli i po całym dniu (większość czasu ona i tak się czymś bawi) mam serdecznie dość. Masażystę zatrudnię
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zadomowienie
|
teściowa nie przyszła bo się obraziła
Cytat:
7.00-8.30 - aktywność 8.30-11.00 - sen 11.00 - 15.00 - aktywność 15.00 - 16.00 - sen 16.00 - 20.00 - aktywność 20.00 - 7.00 sen oczywiście wszystko z przerwami na jedzenie, przebieranie, kapiel itd. |
|
|
|
|
#4808 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że się tak mąż spisał jak został sam Cytat:
Ja mam ptaszka, rycerza na koniu, grzechotki na rączki i nóżki i zebrę A na mikołaja kupuję małemu ośmiornicę, a moi rodzice kupią mu robota ![]() Cytat:
Cytat:
Tak czy inaczej będę jechać do Krakowa i mogę Cię wziąć po drodze Aż tak dużo pewnie nie będę musiała nadrabiać więc to nie jest żaden kłopot
|
||||||||||
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
mój śpi w ciągu dnia max. godzinkę, a zabawia się sam obecnie od 20min
pierwszy raz chyba.
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
wanillka już doczytałam-dzięki
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
ja nigdy nie zakładałam tylko zawsze dobrze osuszam uszka
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
pytam, bo ja dostałam takie zalecenie od razu od położnej, że na 15-20 minut po kąpieli założyć i tak już mi weszło w nawyk ale chyba koniec z tym jak Wy nie zakładacie
|
|
|
|
#4818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ciagu dnia to albo na rekach albo przy butelce albo na rekach (ale moge go lulac siedzac na sofie) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak super!!!Cytat:
Mała właśnie dostała od dziadka matę Ocean Lamaze
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
karolka- fajnie że wyjazd do Pl Wam się udał ![]() mamka- o rany...z ospą przy takim małym dziecku to nie ma żartów, może rzeczywiście warto się zaszczepić jak Wanilka piszę nadalka- sto lat dla córuni ![]() Odnośnie spotkania to mi jest wszystko jedno kiedy , u mnie tez niewiele miejsca - 57 metrów.To na razie 5 osób w tym 3 Agnieszki .
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedliśmy i spacerowaliśmy. Bez zwiedzania
Sobotę spędziliśmy z przyjacielem - bardzo fajnie było.Bez problemu. Spała w gondolce Powiedziałabym, że nawet spokojniej niż w domu. nikt nie proponował A nawet mój tż mówił coś o wizażowym spotkaniu, ale myślałam, żeście zajęte w długi weekend. Nikogo nie olałam![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Napisz w jakim produkcie ![]() ...ale to taka na super cienkim cieście, taką można |
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzisiaj - chociaż dzień się jeszcze nie skończył - no śpi prawie cały dzień.
Wyszalała się na macie i śpi, ani razu dzisiaj nie płakała
|
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba oszaleję - taki mamicycek z tej mojej Zosi, że ręce opadają. Kiedyś jeszcze wszystko jedno jej było, kto ją trzyma i nosi - teraz wyraźnie się dopomina, że to mam być ja
![]() Dziś mąż poleciał do Gdańska, więc znów do piątku mam problem , bo nawet jeśli ja musiałam kołysać małą, to on przynajmniej posiłki przygotowywał, a tak to chyba z głodu umrę. Jest 17:30 a ja poza kilkoma cukierkami NIC nie jadłam. Pół godziny temu już się zezłościłam, wstałam i zaczęłam przygotowywać zupę, bo ileż można - przez 15 minut słuchałam wycia, spasowałam...![]() (teraz siedzę z małą na kolanach, jestem głodna, chce mi się siku, boli mnie kark od wiecznie tej samej, dziwnej pozycji i lewe ramię od noszenia I jeszcze mam katar w dodatku, tylko tego brakuje, bym zaraziła Zosię)
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulować. mój chwilę płakał, brzuszek go chyba bolał. Na szczęście minęło i też szaleje na macie - świadomie trąca zabawki ;]czekam na tego rumaka z rycerzem ale się chyba nie doczekam
|
|
#4825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ciągu dnia śpi różnie, ale tak 2-5 godzin w sumie. A potrafi się "bawić" nawet 2h, bo tyle ostatnio siedział ze mną w kuchni jak piekłam ciasto ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakłądam czapkę po wytarciu główki i spędza ona tam może 2-3 minuty az ubiorę Jasia do spania i wyedy rpzenosze do sypialni i zdjemuję-po to żeby sie dokładnie osuszała i ogrzała, mam na tym pukncie ała nie lubie miec mokrej głowy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A kopytka konika kocha najbardziej ![]() Marian spędził 3 noce w klatce. nadal się buntuje ale jest lepiej. Już zaczyna łapać, że nie wolno mu wchodzić do sypialni. A nawet jak wchodzi to skończyło się na razie (i oby tak zostało |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Ktoś pytał jak usypiamy dzieci. Otóż ja piersią Na razie inne sposoby się nie sprawdzają. Wiem, że to niebezpieczna strategia, co ja zrobię jak skończę z kp. Jeśli kiedykolwiek je skończę ... Bo jakoś w to nie wierzę Blue ale Wam dobrze z tym Krk, też chętnie bym się gdzieś wyrwała na chwilę, nawet z dzieckiem W ogóle fajnie macie dziewczyny z Krk, że się spotykacie wkrótce. Gratki dla Igi ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Oby czas do piątku szybko Ci minął... |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja to tez taki mamicycek :P jak jest marudna, albo zmęczona to tylko u mnie nie płacze, a w ogóle to najlepiej właśnie przy piersi leżeć, ale co zrobić. Trafiły nam sie coronie mamuni ![]() Linka moja w dzień tez tylko przy piersi usypia, za to wieczorem tz zajmuje sie kladzeniem małej spać i tylko w wyjątkowych sytuacjach usypiam ja piersia na noc ( jak do tej pory moze ze 3-4 razy sie zdazylo) |
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

jak super!!!

, bo nawet jeśli ja musiałam kołysać małą, to on przynajmniej posiłki przygotowywał, a tak to chyba z głodu umrę. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jeśli kiedykolwiek je skończę