Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 12:56   #4831
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hejka

Zaraz jadę na wizytę i mam nadzieję, ze wszystko w porządku będzie.
Rano robiłam badania, ale z tego co widzę to chyba w miarę dobre są
Ogólnie zmęczona jestem i nic mi się dzisiaj nie chce.
Odezwę się jak wrócę.
daj znac jak wrocisz!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:57   #4832
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Hejka

Odezwę się jak wrócę.
powodzenia!!

Cześć wszystkim!
Stary 2012-11-20, 12:57   #4833
lonely_lady
Zakorzenienie

Al_ajka- pamiętam, że miałaś niefajną sytuację z Tż, potraktował Cię strasznie... Wiesz.. jeśli to by się miało powtarzać, to może lepiej że jednak wam nie wyszło. Na pewno jeszcze trafisz na osobę która będzie Ciebie warta

Cytat:
Hejka

Odezwę się jak wrócę.

i czekamy na relacje

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:58   #4834
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak ja jestem ubezpieczona na bezrobociu to powinien ubezpieczyć mnie mąż?? I jak będzie z maluszkiem??
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a jesteś zarejestrowana w UP? bo to chyba jak się jest zarejestrowanym to oni płacą... ale nie wiem tak do końca.
xal ci powie - ona w tym sprawach jest lotna
Aż tak lotna we wszystkim nie jestem

Jak jesteś w UP zgłoszona, to powinnaś mieć ubezpieczenie zdrowotne czyli podstawową opiekę medyczną. Możesz ich zapytać, bo zawsze może Cię mąż dopisać u siebie w pracy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:59   #4835
pearl87
Raczkowanie

axella, to się nadaje na scenariusz filmowy
co do rogala, to ja Wam polecam - dla śpiących zwyczajowo na brzuchu jest to o tyle dobre, że jak się tak człowiek nim owinie, to się odruchowo nie da odwrócić na brzuch przypadkiem przynajmniej ja tak mam - za plecami rogal, z przodu mąż - i jestem prawie jak płód dla mnie to było wybawienie, bo plecy mnie już nie bolą (mam z motherhooda ten fioletowy we wzorki). Trochę mi z głową mniej wygodnie, ale daję sobie na rogala małego jaśka i jest ok

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zazdroszczę ogródka choć tej wiosny może być Ci ciężko, proszę o rozsądek przy pracach !
moja mamusia ma ogromny ogródek, teściowa troszkę mniejszy, a my tylko byliny i krzewy przy bloku
Ja uwielbiam ogródki- jestem po architekturze krajobrazu i ogrodnictwie
ale by mi się przydały takie zdolności
ja jestem "przypadkiem" samouctwa ogrodniczego - jak się przeprowadziliśmy przestudiowałam dokładnie "ogród w zgodzie z naturą" i miałam trochę walki z tym, żeby wszystko było rzeczywiście bez oprysków, założyłam kompostownik itd (miny znajomych - bezcenne :P w rodzinie się zakładali czy mi cokolwiek wyrośnie) - nie wygląda ten ogródek zbyt reprezentacyjnie bo jestem raczej praktyczno-użytkowa, w tym roku nie okwiecałam nic, tylko warzywa w duuużych ilościach i krzaczki nasadzałam owocowe, truskawki - czyli tylko to, co będę mogła zjeść.. i narobiłam mnóstwo słoików, choć było ciężko, bo to wszystko było "pierwszy raz" w życiu, o uroczych błędach nie wspomnę.. także zdjęć ze wstydu chyba nie będę zamieszczać

widzę, że wątek ubezpieczeniowo- kredytowy. U nas też z tym trochę napięcia, bo za to mieszkanie zapłaciliśmy pierwszą ratę, a do czerwca mamy czas na sprzedanie kawalerki w Krakowie, żeby móc zapłacić resztę. A z ubezpieczeniem dodatkowym w pracy zaspałam - od tego września pracuję w nowym miejscu i mi nikt nie powiedział o tej możliwości - sama zaspałam i zanim się połapałam byłam już w ciąży (planowaliśmy się trochę później starać) i nie mogłam go już wykupić także u nas tylko od męża coś dostaniemy, za szpital nie da rady nic, a każda złotówka bezcenna

ale damy radę wszystkie, mam nadzieję, że będziemy kiedyś miały wątki o tytułach "najszczęśliwsze mamy - zdrowe dzieciaki - nasze miejsce na ziemi - itp."
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:03   #4836
JennyAniolek
Zakorzenienie

Wróciłam
Ale do 15:30 będę jeszcze z doskoku

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:05   #4837
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wróciłam
Ale do 15:30 będę jeszcze z doskoku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 13:06   #4838
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ależ to nieprawda Na stronie mieści się w zależności od ustawień 20,50 lub 70 postów (ja mam akurat 50 ustawione, łatwiej mi się nadrabia). I czy to będą krótkie czy długie posty będzie tyle samo stron
I wg mnie lepiej cytować niż pisać nickami (przynajmniej ja tak wolę) bo chociaż wiem dokładnie do czego dana osoba odpisuje.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jeszcze ja, jeszcze ja
6.12 - połówkowe
7.12 - normalna wizyta u gin
ale fajny tydzień nam się robi

przyszły śpioszki, i są śliczne
można zamawiać bez obaw
tylko jest info, że prać w 40 stopniach, nie wiem, czy to jakiś problem, ale słyszałam, że dziecięce rzeczy się pierze w wyższej temperaturze??
Zaraz wpiszę do kalendarza

A śpioszki to te z napisami co kiedyś pokazywałaś ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:07   #4839
nuna2
Zakorzenienie

a jeśli mąż mnie ubezpieczy to będzie się coś nalezało za dziecko??
Stary 2012-11-20, 13:09   #4840
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jedziemy w czwartek do Berlina, a w sobotę lecimy do RPA na 3 tygodnie I już się zastanawiam ile wątków przyjdzie mi przeglądać jak wrócę po 17 gudnia... A będę chciała troszkę poczytać bo będziecie miały w miedzy czasie USG połowkowe, zaczną się ruchy itd. dużo ważnych spraw. Jeszcze się z Wami nie żegnam (pewnie to jutro nastąpi ) ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...
O jacie ale to zleciało, a dopiero co pisałaś o wyjeździe
Nie wiem ile wątków będzie do Twojego powrotu, ale na pewno będziemy czekać na Ciebie cierpliwie i przywieź nam jakieś widoczki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:09   #4841
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

a co do kwestii mieszkaniowej, bo ciągle się przewija... my mieszkamy w kamienicy, która jest własnością mojej rodziny, nie płacimy nic za mieszkanie (czynszu), płacimy w sumie tylko za gaz i za prąd, za wodę jest jakoś rozliczana cała kamienica, ale za nas płaci mój tata (tak się uparł). można powiedzieć, że bajka są tylko małe ALE ... mieszkanie nie jest nasze, mamy umowę użyczenia, chociaż mamy pewność, że nikt nas stąd nie wyrzuci (właścicielami kamienicy są moja babcia, mój tata i wujek). mieszkanie jest na samym środku skrzyżowania, do czego nie umiem się przyzwyczaić. ale to pikuś w porównaniu z tym, ile oszczędzamy na mieszkaniu. problem w tym, że moja mama jest osobą, która jest uczulona prawie na wszystko, nie może brać żadnych leków (nawet apapu) bo od razu ma uczulenie, i to takie, że raz ledwie ją dowieźliśmy do szpitala, teraz ma 50 lat, więc pół biedy, ale wiadomo, jak to może wyglądać za 10-15 lat. będzie potrzebowała opieki, a 30 km w tym wypadku to dużo, bo po śmierci babci zostanie tam zupełnie sama. dlatego cały czas mamy w planach powrót do Gliwic, ale nie stać nas na mieszkanie. wiadomo, jeszcze mamy trochę czasu, ale nie traktuje tego mieszkania obecnego jako "na zawsze".
teraz dopiero doczytałam Twój post - dobrze, że teraz możecie sobie odłożyć trochę dzięki tej sytuacji. A z rodzicami, to niestety nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebowali pomocy - za te 10 lat może już Wam się uda znaleźć coś swojego, albo wymyśleć jakieś inne rozwiązanie - ja mocno trzymam kciuki za opatrzność
(u nas w zasadzie tyle dobrych rzeczy się zadziało przypadkiem w różnych bardzo trudnych sytuacjach, które wydawały się bez wyjścia, ze nic mnie nie zdziwi )
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 13:10   #4842
nuna2
Zakorzenienie

Ashyshqa no wlaśnie na jakieś widoki mozemy liczyć??:P
Stary 2012-11-20, 13:10   #4843
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej ho ! Jeszcze ja ! 23.11 godz. 15 i chyba Axella też ma tego dnia... ale nie jestem pewna
Dopisane
Ile wizyt szykuje się w pt

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:10   #4844
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli mąż mnie ubezpieczy to będzie się coś nalezało za dziecko??
Chyba pomyliłaś "ubezpieczenia".
Ja piszę o obowiązkowym ubezpieczeniu społecznym, czyli, że idziesz rodzić do szpitala i ZUS pokrywa koszty.
Natomiast "na dziecko" to jest ubezpieczenie dodatkowe w jakimś zakładzie np. jak będziesz w szpitalu, złamiesz coś, ktoś ci umrze z najbliższej rodziny czy urodzisz dziecko to dostaniesz kasę, albo jak Tobie coś się stanie to Twoja rodzina dostanie kasę. To jest ubezpieczenie na zycie czy jakoś tak.
Z tego co dziewczyny pisały, to jak się jest już w ciąży to nie można przystąpić.
Ze szpitalami dają jakiś okres karencji około 6 miesięcy, czy z operacjami.
Opłaca się to co miesiąc, składkę około 50 zł.

Stary 2012-11-20, 13:14   #4845
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mi dopiszcie wizytę 31.11.2012 u gina, a potem jeszcze będę miała polówkowe ale jeszcze nie znam terminu. Znowu lecicie jak najętę. Już Was nie nadrobię, a mi tylko poniedziałek i wtorek do przeczytania został. A tak byłam ciągle na bieżąco...
Ale nie ma takiej daty

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:15   #4846
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba pomyliłaś "ubezpieczenia".
Ja piszę o obowiązkowym ubezpieczeniu społecznym, czyli, że idziesz rodzić do szpitala i ZUS pokrywa koszty.
Natomiast "na dziecko" to jest ubezpieczenie dodatkowe w jakimś zakładzie np. jak będziesz w szpitalu, złamiesz coś, ktoś ci umrze z najbliższej rodziny czy urodzisz dziecko to dostaniesz kasę, albo jak Tobie coś się stanie to Twoja rodzina dostanie kasę. To jest ubezpieczenie na zycie czy jakoś tak.
Z tego co dziewczyny pisały, to jak się jest już w ciąży to nie można przystąpić.
Ze szpitalami dają jakiś okres karencji około 6 miesięcy, czy z operacjami.
Opłaca się to co miesiąc, składkę około 50 zł.
czyli mój TŻ za narodziny dziecka nie dostanie nic??
Stary 2012-11-20, 13:16   #4847
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Widzę, ze temat mieszkaniowy się pojawił. My jesteśmy teraz na etapie sprzedaży mieszkania, ale na razie chętnych brak mam nadzieję, że uda nam się sprzedać i kupić przed porodem, bo później nikt nam nie da kredytu
Mam nadzieję, że szybko uda Wam się sprzedać

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
łoooo jezuuuu ile napisałyście

ja wstałam o 7by polecien na badania..i zaczął się dzień pełen przygód
1.spóźniłam się na bus, ok-czekam na następny
2.z następnego nie mialam przesiadki,2km z buta na badanie lece na łeb na szyję bo zaraz skończą przyjmować próbki do badań
próbki próbki..
Ku*wa!! nie wzięłam sików ale lecę dalej,
wpadam za 10 do lekarza,sprint do piguły,robie morfo i glukozę
3.Pani się wbija i ZIUUUUUUUUUUUU fontanna krwi sika do góry! chyba za szybko biegłam,za mało odpoczęłam, wszystko uciapane ale ok. zdążyłąm
4.wychodzę, słabo mi..usiadłam na 5min..
5.zwiał mi powrotny bus!
6.no ok,pójde na zakupy oooo pyszny ekler ! kupię..
7.eklera i gryz i paw od razu!
skiszona śmietana
8.wracam!
9.idę do sklepu po buraki,oczywiście się turlały.
10.dotarłam do domu.

ja juz nigdy nie wyjdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dżizas!!

a jutro przed pracą znów z zikami,w pracy 11 h, potem znow praca,potem w pt gin,po ginie w sobotę znów 11h w pracy

ale w grudniu mykniemy gdzieś na weekend z mośkiem, ogólnie to wczoraj miał dobry dzień a dzis dolinuje więc jednak w normie

3majcie się,potem się odezwe i nadrobie!! papa
O kurcze co za dzień
Trzymaj się

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
i mnie na 21. 11
dopisane

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:17   #4848
xal
Zakorzenienie

Cytat:
czyli mój TŻ za narodziny dziecka nie dostanie nic??
Becikowe?
Nie wiem czy coś z ZUSu przysługuje. Jak jest dodatkowo ubezpieczony to niech przejrzy za co i ile się należy to się dowie.

Stary 2012-11-20, 13:17   #4849
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

ale jaki za to będziesz miała sztab wsparcia, jak już będzie maleństwo na świecie u nas niestety jest tak, że ten brat mieszka w Gdańsku, siostra w Warszawie, teściowie w Toruniu - a my się z Krakowa przeprowadziliśmy na wioskę na śląsku - a za jakiś czas główną bazą będzie Chorzów moi rodzicie mieszkają niedaleko (choć później będzie to 40 i 50 km), ale oboje pracują, więc trochę mnie przeraża to, że właściwie będziemy zdani tylko na siebie. Ale będę też miała mini-sztab telefoniczny zawsze coś
o to prawie koło mnie
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Inna a z czym robisz pierogi? mogę Ci pomóc lepić

28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna (tak?) i któraś jeszcze, clohe?
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback

loney to mój (i mamusi) pierwszy tort, kolejne wychodzą lepiej a łączysz jak chcesz, ja zsuwałam ze środka kolejnej warstwy trochę niżej pampersy i się trzymało. Możesz też wsadzić kredkę
i ja 27.11
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Weź to mięso i idź do sklepu i narób szumu. Może Ci wymienią. Swoją drogą ja jestem straszną zadziorą i potrafię nawet oddać nieświeże ciastka albo zapytać się Pani na kasie czy siedzi za karę.

Jak człowiek leci gdzieś za granicę, szczególnie zachód, północ kraje skandynawskie, wchodzi się do sklepu i człowiekowi chce się uśmiechać, bo i te Panie uśmiechniętę i hej i hej do i jak się masz, a nie to co u Nas
ja również mam ciut inne zdanie.. często jest tak, że rpzychodze do pracy w dobrym humorze.. nastepnie jest 10 klientów starych gburów rzucających towarem i pieniędzmi jakby łachę robili, że przyszli... gdy wchodzi klient nr 11 i nie wiadomo jakby był miły to niestety czasem nie daję rady się usmiechnąć

A najbardziej mnie te stare torbiszony wkurzają.. pieprzą "jaka ta dzisiejsza młodzież" a sami ani dzień dobry, ani dziękuję jak się pytam czy coś jeszcze, albo polecam towar który jest w tygodniowej akcji polecanek to nawet słowem się nieodezwą jak pieprzone niemowy
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć!
później Was poczytam bo teraz przyszłam się tylko przywitać

Wczoraj użyłam cudownego peelingo do ciała po którym już nie musiałam się niczym smarować - zostawia taką fajną powłłokę na skórze. Dziś jestem gładka jak doopka niemowlaka.

Idę umyć glowę. Przydreptam później
też byłam ciekawa jaki, doczytałam i faktycznie sporawo kosztuje

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no o kulturze "klientów" coś wiem. Do nas do banku to ludzie potrafili wejść rzucić w Ciebie rachunkiem (dosłownie) ze słowami "wpłać mi to" ani dzień dobry ani proszę. O starych babkach i dziadkach to w ogóle szkoda gadać, stali pod bankiem nawet od 6 rano (bank od 10) i na otwarciu wyzwiska że oni tu już 4 godz w kolejce stoją
ale o takich ludziach to można książki pisać
no własnie
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Dlaczego?
Co Wy z tymi dziećmi i kredytami? Dlaczego bank ma Wam odmówić przyznania krdytu? Bo macie dzieci? No to są jakieś goopoty...
Przecież oni patrzą na $$$$$ a nie na to kto ma ile dzieci...
Jeżeli teraz masz zdolność kredytową to jak to się możezmienić po urodzeniu dziecka? Nie bardzo rozumiem - proszę, niech mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczy.
tak jak dziewczyny pisały.. dzieli się później na więcej osób
Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Może któraś mnie pamięta?
Dawno się nie odzywałam... ale nie miałam do tego głowy
Nie będę mamą, nie będę żoną - wszystko co miałam najpiękniejszego prysnęło jak bańka mydlana
Nie chcę się wdawać w szczegóły... Przyszłam się pożegnać i życzyć Wam cudownych ciąż i chwil z Ukochanymi...
o kurcze..
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:18   #4850
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
i ja 27.11
dopisane, to nam się szykuje wizyt w najbliższym czasie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:19   #4851
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze co za dzień
Trzymaj się
Racja. masakra
Stary 2012-11-20, 13:20   #4852
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Becikowe?
Nie wiem czy coś z ZUSu przysługuje. Jak jest dodatkowo ubezpieczony to niech przejrzy za co i ile się należy to się dowie.
od stycznia bedą zmiany w becikowym i będzie limit. dostanie się 1000zł za dziecko jeśli dochód w rodzinie nie przekracza ok. 1900zł na osobe miesięcznie. tylko tak sie zastanawiam. czy to 1900zł to się liczy na 2 osoby czy już z dzieckiem (na 3 lub 4)?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:20   #4853
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do kalendarza wizyt:
wysyłajcie swoje terminy na priv do JennyAniołka, bo jak tak pędzimy z postami to może się nie połapać i nie zapisać wszystkic
Dokładnie najlepiej na PW, bo teraz jeszcze nadrabiam, ale jak znowu pojawi się więcej stron to może mi coś umknąć :/

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:20   #4854
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Becikowe?
ja jestem ciemna jak cap:P

bo tak:
ja jestem ubezpieczona w bezrobociu
mąż ubezpieczony w swojej pracy
jesteśmy małżeństwem od 2 msc i czy jeśli on mnie ubezpieczy to z bezrobocia jestem nie ubezpieczona??
i jakby maleństwu coś się stało to gdzie jest ubezpieczone?? przy ojcu??

przepraszam, że taka ciemna
Stary 2012-11-20, 13:21   #4855
vvgh
Wtajemniczenie

O jacie, ja za tydzień mam wizytę A myślałam, ze za 2
Stary 2012-11-20, 13:22   #4856
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
od stycznia bedą zmiany w becikowym i będzie limit. dostanie się 1000zł za dziecko jeśli dochód w rodzinie nie przekracza ok. 1900zł na osobe miesięcznie. tylko tak sie zastanawiam. czy to 1900zł to się liczy na 2 osoby czy już z dzieckiem (na 3 lub 4)?
A to jest kwota netto czy brutto ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:22   #4857
Aaś
Zakorzenienie

nuna to przy kim dziecko jest ubezpieczone to trzeba zgłosić do zusu po urodzeniu dziecka. to akurat wiem
Stary 2012-11-20, 13:22   #4858
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
O jacie, ja za tydzień mam wizytę A myślałam, ze za 2
Ja mam wstępnie za 3 dni i nie wiadomo kiedy zleciały kolejne 4 tyg

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-20, 13:22   #4859
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem ciemna jak cap:P

bo tak:
ja jestem ubezpieczona w bezrobociu
mąż ubezpieczony w swojej pracy
jesteśmy małżeństwem od 2 msc i czy jeśli on mnie ubezpieczy to z bezrobocia jestem nie ubezpieczona??
i jakby maleństwu coś się stało to gdzie jest ubezpieczone?? przy ojcu??

przepraszam, że taka ciemna
Jak się urodzi to chyba przy ojcu lepiej zglosić, tak mi się wydaje ...
W tym temacie aż tak "nie siedzę". Kiedy masz wizytę w PUPie? Zapytaj się tych kobitek, bo wydaje mi się, że jak jesteś u nich zgłoszona to mąż już nie musi Cię zgłaszać, ale się upewnij. Zapytaj od razu co z dzieckiem.

Stary 2012-11-20, 13:23   #4860
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest kwota netto czy brutto ??
no własnie to też nie jest nigdzie napisane chyba ze ja źle szukam... zobaczę może na stronie zusu coś znajdę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości