|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
skarb widzę że Ciebie również skusiła londa
![]() ivredevie ja bym kładła ten 8n bo jest naturalny, poziom 10 jest za jasny a 9mm obawiam się że mógłby za ciepło wyjść. Chyba że jakiś inny z poziomu 9 rozważałaś? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Czeko długo schodziłaś z ciemnych do jasnego blondu ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Także w sumie pół roku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie jestem jej ciekawa, najchętniej dzisiaj bym zrobiła, ale facet mnie pilnuje i mowi zebym odczekala, bo wg niego odrost nie rzuca sie w oczy az tak, chociaz ja wiem swoje ![]() mam nadzieje, ze Londa bedzie delikatniejsza od Garniera... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz pozostaje pytanie co przykryje lepiej te ciepłe odcienie? Boję się, że N później będzie się ocieplać, a A wyjdzie za siwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
ivredevie ja tam sie mogę nie znać ale wydaje mi się że im dłużej trzymasz tym bardziej jaśniejszy kolor wychodzi
![]() Czeko chodziło mi o taki kolor z którego byłabyś w 100% zadowolona bez żółtych tonów ![]() ![]() ![]() Skarb90 Londa wg mnie jest delikatniesza od garniera ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahah nie wytrzymalam i powiedzialam, ze musze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak Cię bardzo wkurza ta ciepła góra to może warto spróbować jako rozwiązanie tymczasowe? ![]() Czekoladowo moim zdaniem bardzo ładnie ten Nutrisse wyglądał, naturalnie. Zauważyłam, że popielate bardzo jasne blondy zaraz po farbowaniu wyglądają strasznie szaro i smutno, ale ładnie się spierają i wyglądają dobrze do następnego farbowania. Platynowe i perły od razu wyglądają super, ale szybko żółkną i to niekoniecznie w kierunku dziecięcej, złocistej czupryny ![]() Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat C10? Włosy bardziej oberwaly niż po innych Palette? Zastanawiałam się czy nie użyć za jakiś czas, drogeryjne farby niestety wygodniej się kupuje niż fryzjerskie. Farbowałam kilka miesięcy temu Palette A10, kondycja ok, ale kolor wyszedł u mnie beżowy i nie do końca jasny jak oczekiwałam. Masz może porównanie z Palette Naturals 219? Widziałam też na Allegro C12, jakieś ostatki, ładny kolor. W innych krajach ten odcień nadal jest w sprzedaży http://www.palette.schwarzkopf.com/p...-shades.html#2 ładnie wygląda, ale pewnie szybko żółknie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
truskawkowawiosna
nie wiem czy pamiętasz jakiś czas temu pisałam o swoich włosach, jak się okazało podobnych do twoich ![]() Kupiłam maskę poleconą przez Ciebie jak i te przez Bunny. Jednak zanim zacznę stosować postanowiłam zrobić detox dla włosów. Zmyć zalegające na nich oblepiacze. I mam w związku z tym pytanie. Umyłam włosy tym szamponem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rna-rzepa.html Czy on się nadaje? Zamierzam myć z 3 razy tylko nim i dopiero zacząć stosować maski. Umyłam dziś pierwszy raz i włosy mam straszne plączące się i zbijające. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ej Nove farbuj włoski ino już bo już odrost mega jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widze że teraz sporo osob na wątku na londe sie przerzuciło ![]()
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampon on, grunt, że bez keratyny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dlugie masz te wlosy ![]()
![]() |
#4843 |
Wtajemniczenie
|
Londa teraz rządzi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
No i jestem po
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwi mnie, że nie jest dostępna tak jak czerwona seria. Perłowy blond jest strasznie popularny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-05 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Farbuj, i to natychmiast ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Shizaxa ładnie po tej londzie ![]() Czeko wg. mnie możesz robić garnierem, ładny kolor po nim miałaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w miarę dobrze sie rozjaśnia, niestety najgorsze jest to żółkniecie po jakimś czasie, ale to niestety u większości ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-05-05 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o mnie.. to wróciłam od tż, i nie jestem zadowolona. Casting zrobił mi spustoszenie wśród włosów, a do tego wypłukuje się NIERÓWNO
![]() ![]() ![]() Dowiedziałam się że kosmetyki Australian Organics są dostępne w tk maxie więc jeśli macie w swoim mieście to polecam Wam wypróbować odżywkę tej firmy nadającą objętość ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
http://www.palette.schwarzkopf.pl/pa...erwieni.html#2 kasztanowa czerwień R5
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farbę zawsze daję solidnie na odrosty, trzymam z godzinę i odrost bliski bieli nigdy nie był nawet na zdjęciach (jak u wielu dziewczyn farbujących np. Palette A10 czy 219) Spróbuję następnym razem Palette 219, jak odrost nie wyjdzie tak jasno jak bym chciała, to chyba daruję sobie marzenia o anielskim blondzie takim jak ma Kyle czy Bunny, nie chcę kłaść kilka razy farby na to samo miejsce, bo się znowu załatwię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ma szampon do włosów zniszczonych i farbowanych (żółta tubka) i odżywkę dodającą objętości (pomarańczowa tubka), o ile szampon trochę dziwnie wpływał na moje włosy (były trochę tępe po nim), o tyle odżywka jest CUDOWNA ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Btw, słyszałam też że w tk mieli ostatnio w promocji szampon joico litrowy do włosów blond za 80zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shi He ![]() ![]() Mam już farbkę (standardowo c10), tylko tak bardzo mi się nie chce farbować! Jutro mam basen, pojutrze też idę i kurde nie wiem, nie wiem, ale bym miała z głowyyy, ale mi się nie chce... kurde!!!! ![]()
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
hej!
![]() nie nadrobiłam was jeszcze bo dopiero siadłam ![]() weekend minął super ![]() impreza udana ![]() ![]() ale z wiadomości na gorąco to...... NIE JESTEM JUŻ BLONDYNKĄ ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Truskawkowa- a co do składów- te kosmetyki z australian których używałam miały równie dobre składy, też same olejki, ekstrakty, bez sls, silikonów z tego co pamiętam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to nawet swoich nie pamietam naturalnych, bo farbuje chyba od 16 roku zycia, obecnie mam 23. Niestety zejscie z ciemnych dało im w kośc , bo zrobiłam to drastycznie, ale cierpliwie bede zapuszczać farbowane farba odrosty, a rozjasniaczowe ścinac co pare miesiecy ![]() kiedys polozylam na glowe palette, wiem ze kolor nazywał sie xxl czysta platyna(pewnie mialo oksy 12% a ja trzymałam to koło godziny, kompletnie sie nie znałam na tym) , wlosy niestety w fatalnej kondycji, fotka z tamtych czasow ![]() Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-05-05 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Biedna Bunny, jak wróci po majówce będzie w szoku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Zakorzenienie
|
Najlepiej zakwaś płukanką, poczekaj z 2 minutki, a potem spłucz lodowatą wodą (same włosy, a nie głowę). U mnie zostawianie takiego kwasu często kończyło się przesuszem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.