Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 11:31   #4801
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
truskawkowa ja kiedys stosowalam dlugo casting bo wygodny (jak braz mialam) i teraz juz wiem czemu wlosy tak zniszczone jak po rozjasnieczu mialam...
O Castingu słyszałam sporo, z początku ekstra, później włosy coraz bardziej matowe, więc farbuje się znów, jeżeli włosy nie lecą bardzo intensywnie, to i tak po kilku latach okazuje się, że kitka jest cieńsza No, ale nie każdy źle reaguje na pochodne amoniaku.

Ja używałam tylko dwóch farb niby bez amoniaku z ethanolamine na przodzie: Color&Shine Garniera i Joanny Multi Soft Color. Garnier tragedia, a Joanną farbowałam bardzo długo i nie miała wad.

http://img.szafa.pl/ubrania/0/012598...ond-joanna.jpg kolor prawie jak na opakowaniu, śliczny perłowy blond, mniej więcej poziom 9. Spierał się szybko, ale na ładny, dziecięcy blond, nie myślałam o włosach, do póki nie pojawił się odrost, kondycja super, mimo nakładania na całość

Cytat:
powiedz mi jeszcze...ja mam bardzo wrazliwa skore glowy, szybko lapie lupiez i strupki, jaki szampon powinnam stosowac?teraz tylko altera mi pasuje a chcialabym tez jakis zamiennik
Oj, temat rzeka... Swego czasu aktywnie udzielałam się w wątku o wrażliwej skórze głowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102571

Najważniejsze to mniej więcej ustalić przyczyny takiej wrażliwości, może być ich wiele:

-alergia na konkretne składniki (wiele osób zbyt pochopnie ją u siebie diagnozuje)
- choroba skóry np. ŁZS
- nadmierne wydzielanie łoju, skłonności do łupieżu tłustego
- kiepska woda w kranach
- nerwowość, stres mogą nasilać swędzenie, a zbytnie grzebanie przy skórze głowy i drapanie dodatkowo pogarsza sprawę
-ogólna wrażliwość na kosmetyki

Powodów może być więcej, czasem kilka na raz, u mnie najprawdopodobniej stres i ŁZS, nadmierne wydzielanie łoju, nadwrażliwość na kosmetyki. Hormony uspokoiłam tabletkami, ŁZS się schowało, z nerwami walczę A nadwrażliwość zwalczam biotyną i piciem mineralki z wapniem

Raz na jakiś czas kupuję saszetkę Nizoralu i mam spokój na kilka miesięcy, to chyba najlepszy szampon na swędzącą skórę głowy dla mnie

W czasach mocnego swędzenia pasował mi Natur Vital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmal-hair.html i Oceanic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ocznikiem.html

Najlepiej jednak myć samą głowę, a resztę niech obmyje tylko piana

Przez jakiś czas myłam głowę płynem do higieny intymnej Ziaji i było ok, po innych tego typu masakra

A mój najukochańszy szampon, po którym włosy wyglądały najlepiej to szampon z zestawu Nisim FAST, niestety drogi, może kiedyś sobie znów kupię

Teraz bardzo się nie cackam z szamponami, większość mi pasuje, o ile nie przyspieszają przetłuszczania. Zazwyczaj myję na zmianę, ostatnio testuję Tołpę http://www.sklep.tolpa.pl/tolpa-plan...712,5158).aspx całkiem fajny, bez soli. Kupiłam, bo w Hebe była świetna promocja, szampon za niecałe 15zł do tego maska za 1 grosz

Co do Alterry, jeżeli Ci pasuje to może źle reagujesz na szampony z solą (których jest 99% na rynku)? Może warto iść tym tropem? Po Alterze wielu osobom bardzo wypadają włosy, dla mnie była ok, ale strasznie szybko zużywałam

Niestety bardziej nie pomogę, zerknij do podlinkowanego wątku, tam sporo typów dziewczyny podawały, może coś dla siebie znajdziesz

Cytat:
a te zdzieracze to jakie np szampony i jak czesto je stosowac?
Co kilka myć jeżeli włosy przestają się układać, takie smętne się robią.

Myślę, że powinnaś sobie kupić jakiś fajny przeciwłupieżowy z apteki do tej roli

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Ja waxa najbardziej polecam tego zwykłego, na którym pisze richards and coś tam Muszę się w niego teraz zaopatrzyć bo już nieraz uratował moje włosy
Teraz można go kupić pod szyldem Pilomax na Allegro, źle go wspominam Próbowałam nim kurować włosy po ściąganiu czerni, skórę sobie strasznie podrażniłam i włosy wypadały:kwaśny: No, ale wielu osobom pasuje, nie jestem zwolennikiem wyrokowania na podstawie składu. Niejeden "super" pod względem składu okazał się kichą i na odwrót

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Czeko ten Wax z jedwabiem i keratyną to ten?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html
Ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html

Trochę potrafi obciążyć, można wtedy stosować przed myciem i włosy po tym są super, takie sypkie i gładkie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
no właśnie ten wax rozważam bo on proteinowy a ten co Ex pisze o nim to chyba nie?
po Timotei tez miałam swędziocha i łupież do tego
Dzięki za podpowiedź co do zdzieraczy
Alke dalej nie mam alternatywy dla szamponu Alterry, teraz myję na zmianę z tym Natei i skalp tragedia muszę wrócić do samej Alterry ale jakiś zamiennik bym do niej potrzebowała
Chyba coś w tych Timotei jest... Włosy mam po nich super, ale skóra woła o pomoc Natei też mi robiło swędzioszka. Szampony, które mi się nie sprawdzają używam jako żeli pod prysznic albo mydła w płynie, odżywki i maski lądują z olejem przed myciem, nic się nie marnuje
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:49   #4802
shizaxa
Wtajemniczenie

truskawkowa a możesz spojrzeć na skład garniera z awokado szamponu, bo może jego przetestuje:
Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Glycol Distearate, Sodium Chloride, CI15985/Yellow 6 , CI 19140/Yellow 5, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Poluquaternium-10, Salicylic Acid, Carbomer, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (25.01.2011)
co do łupieżu to pozbyłam się go jak zaczęłam stosować bady dream z rossmanna i alterre, bady dream odstawiłam bo bardzo plątał włosy. Nawet nizoral na mnie nie działał. Powód łupieżu-raczej najbardziej prawdopodobne to uczulenie na jakiś składnik, teraz po tym natei mam kilka strupków od drapania i minimalny łupież...
Zaraz zajrzę na ten wątek co podesłałaś i dzięki za link do waxa

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

może mnie to uczulać?
http://www.kosmopedia.org/encykloped...te,468/id:468/
bo w natei jest ta sól w składzie;( i SLS też

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2013-05-04 o 11:57
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:50   #4803
czekoladowoo
Zakorzenienie

Hmm Bunny myslisz ze wyszlyby mi jakas farba tak jasne wlosy jak ma Carolajn czy musialabym podklad robic ?
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 12:04   #4804
201606240916
Konto usunięte

Hej

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Ale tu pusto...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

W ogole powiem Wam szczerze ,że powykańczalam wszelakie szampony,maski i odzywki do wlosów
Zdenkowani do cna
ale pojawil sie kolejny problem...mianowicie co teraz kupic
potrzebuje:
-szampon , jakis uspokajajacy skore glowy wiec kupie NaturVital aloesowy,
-szampon z jakims delikatnym silikonem, ktory zapewni mi wloski ladne na "juz" myslalam o welli Moisture ale nie wiem sama..
-odzywki jakiejs z silikonami, bo teraz mialam te z Garnier Karite i Morele, wiec leciutki jak na moje wlosy moze Dove, L'Oreal?
-Maske nawilzajaca i proteinowke, bo Dolce mi sie skonczyla, a Aloesowej mam jeszcze na jeden raz
- no i cos na koncowki zabezpieczajacego tutaj mysle nad jakims sprayem z Gliss Kura ( do farbowancow, bo Bunny na blogu o nim dobra recenzje wystawila) albo ta nowosc z Syoss Glossing
http://www.google.pl/imgres?sa=X&hl=...9&tx=148&ty=89

http://szalonawredotka.pinger.pl/m/18157653
Dziewczyny pomożecie
Kiedy ja w końcu powykańczam swoje
Ja mam proteinową taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html i jest naprawdę bardzo dobra.
A ostatnio zamówiłam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rgan-mask.html, i nawet przyzwoicie nawilża
A na końcówki mam to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html, oba spisują się dobrze. Wygładzają dobrze, ale nie przeciążają.
A kiedyś miałam to serum, i też było bardzo dobre https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rum-spray.html
Ale te z gliss kura są proteinowe, więc nie każdy włos może je lubić.
Z delikatnych szamponów to polecam garniera dla dzieci, i Pinio z biedry.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Tutaj sa opisane te dwa kosmetyki z Joanny, ktore pokazałam:
http://kosmetykipannyjoanny.blogspot...argan-oil.html

http://www.kosmetykibeztajemnic.pl/2...-koncowek.html

Bunny, albo jakas inna laseczka znajaca sie na skladach moze mi powiedziec, ktory bedzie lepszy?
Duze znaczenie tez ma fakt,że mozna je zmyc delikatnym szamponem ( a moze i odzywka?) i nie beda sie nadbudowywac na wlosach, bynajmniej taka mam nadzieje
Nie jestem ekspertem w składach, ale, jak dla mnie,to ten Jedwabisty Eliksir ma lepszy skład.

Cytat:
Moje włosy na dziś, kolor się jeszcze spłukuje, więc liczę na to że za miesiąc będę miała jakiś jaśniejszy brązik jak ostatnim razem
Wow, ciemno. U mnie czarno wygląda.

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Dzięki, już zapisałam

Pokazałam mojemu Tż i mówię, że piękny blond a on popatrzył na mnie jak na kosmitkę bo dla niego to brązowy kolor, ach Ci faceci

Też to zauważyłam u siebie, skóra swędzi już na drugi dzień, włosy bardzo miękkie aż za miękkie i z każdym myciem coraz bardziej sianowate niestety, a szkoda, bo na początku wydawał się być bardzo dobry.

Łooo ale ciemno ale tak jak mówisz, może się wypłucze

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ooo Muszynianka, moja ulubiona, pije ją na okrągło
Skąd ja to znam
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 12:06   #4805
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
truskawkowa a możesz spojrzeć na skład garniera z awokado szamponu, bo może jego przetestuje:
Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Glycol Distearate, Sodium Chloride, CI15985/Yellow 6 , CI 19140/Yellow 5, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Poluquaternium-10, Salicylic Acid, Carbomer, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (25.01.2011)
co do łupieżu to pozbyłam się go jak zaczęłam stosować bady dream z rossmanna i alterre, bady dream odstawiłam bo bardzo plątał włosy. Nawet nizoral na mnie nie działał. Powód łupieżu-raczej najbardziej prawdopodobne to uczulenie na jakiś składnik, teraz po tym natei mam kilka strupków od drapania i minimalny łupież...
Zaraz zajrzę na ten wątek co podesłałaś i dzięki za link do waxa

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

może mnie to uczulać?
http://www.kosmopedia.org/encykloped...te,468/id:468/
bo w natei jest ta sól w składzie;(
Ten szampon z Garniera ma kiepskie opinie z tego co kojarzę Ma wodorotlenek sodu, skóra może kiepsko na niego reagować. Ja trzymam się od szamponów Garniera z daleka, zielony https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...tes.htmlzrobił mi masakrę z głowy

Natei ma Ammonium Lauryl Sulfate, brat bliźniak SLS, niektórym bardzo służy, inni się drapią straszliwie. Mi przy używaniu raz na jakiś czas raczej nie szkodzi, używany kilka razy pod rząd robi masakrę

Szampon Babydream plącze, bo ma dość wysokie pH jak na szampon, dla mnie był koszmarny, włosy jak siano, a do tego drapałam się straszliwie.

A szampony dla dzieci J&J tolerujesz? Z tego co kojarzę, Schauma dla dzieciaków ma całkiem fajne składowo szampony. Niestety nie ma czegoś takiego jak idealny szampon dla wrażliwca

Podzielę się jeszcze fajnym odkryciem, odżywka z Kauflandu Repair& Care dla zniszczonych za 2,59zł za 300ml Ma pantenol, glicerynę, olej makadamia, kwas mlekowy., bez silikonów. Jak na razie jestem zachwycona, wygładza, ale nie obciąża. Gdzieś na końcu składu ma SLES, włosomaniaczki pewnie by jej nie tknęły Jak ktoś szuka taniej, fajnej odżywki, którą wystarczy trzymać chwilkę to polecam

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-04 o 12:10
Stary 2013-05-04, 12:10   #4806
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Najgorsze jest to że miałam zapuszczone już czarne włosy za łopatki, i wystarczyło tylko sukcesywnie je ścinać i mogłabym teraz mieć zdrowe długie włosy

Teraz już wiem że jeśli bym miała mieć jaśniejsze włosy to tylko jasny brąz/ciemny blond bo nic innego do mojego typu urody nie będzie pasować, a ja sama będę się źle czuła. A z brązu znacznie łatwiej będzie mi zejść na ciemny blond, choćby kąpielą, albo jakąś farbą rozjaśniającą, więc się nie martwię na zapas Włosy podcinam napewno, narazie w półokrąg, z czasem w szpic i zapuszczam Końcówki po trochu będę ścinać żeby pozbyć się rozjaśniacza Muszę teraz tylko wybrać jakiś ładny brązik do farbowania na stałe i pierwsze farbowanie będzie na całe włosy a potem już tylko same odrosty żeby reszty nie niszczyć. Myślę że wezmę albo palette icc albo jakąś aśkę profesjonalną bo fajne miałam po niej włosy

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

A właśnie- ten garnier olia jest naprawdę odżywczy? Gdzie go można dostać teraz w promocji? Bo może kupiłabym sobie na zapas jakiś brązik i w czerwcu nim pofarbowała z czystej ciekawości
Dla moich włosów to odżywczy nie był. Strasznie szorstkie są po nim.
A w realu podobno za 16 zł plus gratis szampon lub odżywka z ultra doux.

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Ja właśnie też jestem nerwus straszliwy, ze zmiennymi nastrojami, ciężko ze mną wytrzymać

Olia tak jak Casting ma pochodne amoniaku, włosom wielokrotnie farbowanych mogą bardzo zaszkodzić Czysty amoniak zwyczajnie się ulatnia, pochodne i wszelakie jego sole kumulują się, ciężko je zmyć. Mogą miesiącami zwiększać porowatość włosów, a co gorsza prowadzić do wypadania. Im więcej farbowań było, tym może być gorzej, barwniki będą się wymywać szybciej z rozczapirzonych łusek, włosy mogą być coraz bardziej szorstkie i matowe

Nie u każdego tak jest, ale ja bym Ci radziła wybierać coś z klasycznych farb z amoniakiem bez tych dziwolągów. Z drogeryjnych bez pochodnych amoniaku widziałam: Palette, Londa (ta czerwona seria, Naturals nie widuję), Wella, Subrina. Garniery i Loreale wszystkie mają pochodne, mogą szkodzić włosom po przejściach. Joanny drogeryjne na pewno mają pochodne, nie wiem jak ta wersja prof. Często te zniszczenia wychodzą po jakimś czasie, w przypadku klasycznego amoniaku niespodzianek nie ma. Jak ma zniszczyć to zniszczy od razu.

Jeżeli tych pochodnych jest mało, to łatwiej je wymyć szamponem. Wiele dziewczyn załatwiło się, gdy przerzuciły się na farby apteczne, modne ostatnio. Niby bez amoniaku, ale z ethanolamine na początku składu. Na początku super, potem siano i wypadanie. Agę Bil z Wizazu tak załatwiła jedna apteczna farba

Ja po tym czego się naczytałam, będę unikać pochodnych amoniaku i widzę różnicę na odroście jeżeli chodzi o kondycję Fajna składowo i jakościowo jest Renee Blanche https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oryzujacy.html ostatnio nią robiłam odrost, włosy mięciutkie i wielotonowe. Wcześniej używałam z RB ciemniejszych blondów i wyszły pięknie, bardzo naturalnie, kondycja super. Nie jestem jednak pewna, czy sprawdzą się bardzo chłodne odcienie. RB raczej stawa na naturę, bardzo chłodnych blondów jak po Alfaparf chyba się nie osiągnie

Mam nadzieję, że mój wywód nie wyszedł jak mądrzenie się Podczytuję dużo, wiedzę o farbowaniu zdobywam małymi kroczkami, ekspertem nigdy nie będę, ale myślę, że warto świadomie wybierać farbę jeżeli chce się mieć długie, zdrowe włosy
Zgadzam się. Po tej Oli mam włosy strasznie szorstkie, takie tępe.
Stary 2013-05-04, 12:15   #4807
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz można go kupić pod szyldem Pilomax na Allegro, źle go wspominam Próbowałam nim kurować włosy po ściąganiu czerni, skórę sobie strasznie podrażniłam i włosy wypadały:kwaśny: No, ale wielu osobom pasuje, nie jestem zwolennikiem wyrokowania na podstawie składu. Niejeden "super" pod względem składu okazał się kichą i na odwrót
Ja waxa z pilomaxu nie miałam jeszcze ani razu Zawsze kupuję na all ten oryginalny (richards and coś tam ), nie z polskiej dystrybucji. Ciekawa jestem czy one czymś się różnią? Ten z richards nakładałam zawsze na całe włosy i skórę głowy, podgrzewałam suszarką 15minut, potem trzymałam kolejne pół godz i w ten sposób w 3 miesiące miałam idealne włosy, miękkie, dobrze się układające, nie puszące się. I pomimo opinii że nie powinno tak się robić to mi to pomagało i naprawdę nie szkodziło Zresztą z tego co pamiętam to pierwotnie ten wax był polecany dla osób po chemioterapii, z problemami skórnymi itp.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 12:16   #4808
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
ciemnooo ale skoro sie dobrze czujesz- to na zdrowie!

czeko i kylie- tez bym chciala zobaczyc wasze przejscie z czerni do blondu, bo tez jestem w trakcie (w sumie to na finale) mozna?

a z ciekawych opowiastek.. zamawiał mi te farby alfaparfu TŻ ze swojego konta all. Do tego dobrałam utleniacz od innego sprzedawcy. TŻ robi przelewy i dopytuje z drugiego pokoju- ten PRZECIWUTLENIACZ był jeden?
Stary 2013-05-04, 12:20   #4809
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ten szampon z Garniera ma kiepskie opinie z tego co kojarzę Ma wodorotlenek sodu, skóra może kiepsko na niego reagować. Ja trzymam się od szamponów Garniera z daleka, zielony https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...tes.htmlzrobił mi masakrę z głowy

Natei ma Ammonium Lauryl Sulfate, brat bliźniak SLS, niektórym bardzo służy, inni się drapią straszliwie. Mi przy używaniu raz na jakiś czas raczej nie szkodzi, używany kilka razy pod rząd robi masakrę

Szampon Babydream plącze, bo ma dość wysokie pH jak na szampon, dla mnie był koszmarny, włosy jak siano, a do tego drapałam się straszliwie.

A szampony dla dzieci J&J tolerujesz? Z tego co kojarzę, Schauma dla dzieciaków ma całkiem fajne składowo szampony. Niestety nie ma czegoś takiego jak idealny szampon dla wrażliwca

Podzielę się jeszcze fajnym odkryciem, odżywka z Kauflandu Repair& Care dla zniszczonych za 2,59zł za 300ml Ma pantenol, glicerynę, olej makadamia, kwas mlekowy., bez silikonów. Jak na razie jestem zachwycona, wygładza, ale nie obciąża. Gdzieś na końcu składu ma SLES, włosomaniaczki pewnie by jej nie tknęły Jak ktoś szuka taniej, fajnej odżywki, którą wystarczy trzymać chwilkę to polecam
Oo dobrze wiedzieć, a byłam ostatnio w kaufie i szukałam odżywki fajnej Muszę luknąć na tą

Anka to w takim razie rezgynuję z olii Czyli z farb pozostaje mi chyba joanna, londa i palette, one mi raczej nie szkodziły na włosy, a najlepsze z tej trójki to mam chyba po tej okropnej palette

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-04, 12:39   #4810
shizaxa
Wtajemniczenie

Anka a gdzie kupiłaś te maske Forte sweden? swego czasu chciałam ją ale nie umiałam znaleźć...
truskawkowa z J&J nie stosowałam szamponów, żadnych, przeglądne te dziecięce a do schaumy się kiedyś zraziłam...choć może dziecięce też lepsze...

Wczoraj w deszcz robiliśmy grilla grill fajny bo murowany my tata zrobił ale stałam na tym deszczu niby pod parasolem ale z krótkim rekawem no i w nocy już mnie gardło bolało, katar wcześniej już złapłam, próbuję kurować się herbatą z miodem i cytryną

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2013-05-04 o 12:42
Stary 2013-05-04, 12:54   #4811
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja waxa z pilomaxu nie miałam jeszcze ani razu Zawsze kupuję na all ten oryginalny (richards and coś tam ), nie z polskiej dystrybucji. Ciekawa jestem czy one czymś się różnią? Ten z richards nakładałam zawsze na całe włosy i skórę głowy, podgrzewałam suszarką 15minut, potem trzymałam kolejne pół godz i w ten sposób w 3 miesiące miałam idealne włosy, miękkie, dobrze się układające, nie puszące się. I pomimo opinii że nie powinno tak się robić to mi to pomagało i naprawdę nie szkodziło Zresztą z tego co pamiętam to pierwotnie ten wax był polecany dla osób po chemioterapii, z problemami skórnymi itp.
To jest dokładnie to samo, Pilomax został polskim dystrybutorem tej firmy albo coś w tym styluhttp://www.pilomax.pl/25/komunikat

Nie wiem czy kupisz jeszcze na All ten w starym opakowaniu, widuję tylko z nazwą Pilomax. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91 Kojarzę Pilomaxa, bo swego czasu ostro spamował Wizaż marketingiem szeptanym

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Oo dobrze wiedzieć, a byłam ostatnio w kaufie i szukałam odżywki fajnej Muszę luknąć na tą

Anka to w takim razie rezgynuję z olii Czyli z farb pozostaje mi chyba joanna, londa i palette, one mi raczej nie szkodziły na włosy, a najlepsze z tej trójki to mam chyba po tej okropnej palette
Ma żółte opakowanie Jak ktoś chce to mogę wstawić skład, ma Dipamytoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate taki fajny wygładzacz jak Kallos Latte, Dolce Latte itp. Efekt też w tym stylu, włosy gładkie, ale lekkie i sypkie Jak nie podpasuje, to nada się idealnie do golenia nóg, jest śliska i taka tłusta.

Mi Palette też krzywdy nie zrobiło, niestety kolory nie zawsze wychodziły jak chciałam.

Może kojarzysz wizażankę z nickiem Vea https://wizaz.pl/forum/member.php?u=457221 warto prześledzić jej posty, wyłapuje farby z fajnym składem, szuka chłodnych, trwałych blondów na poziomie 8/9
Cytat:
Anka a gdzie kupiłaś te maske Forte sweden? swego czasu chciałam ją ale nie umiałam znaleźć...
truskawkowa z J&J nie stosowałam szamponów, żadnych, przeglądne te dziecięce a do schaumy się kiedyś zraziłam...choć może dziecięce też lepsze...
Te maski Forte sweden widziałam w drogeriach Jasmin i sklepach PSS Społem, w Leclerku też powinny być. Miałam balsam z tej serii podobny składowo do maski, był całkiem fajny
Stary 2013-05-04, 13:09   #4812
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest dokładnie to samo, Pilomax został polskim dystrybutorem tej firmy albo coś w tym styluhttp://www.pilomax.pl/25/komunikat

Nie wiem czy kupisz jeszcze na All ten w starym opakowaniu, widuję tylko z nazwą Pilomax. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91 Kojarzę Pilomaxa, bo swego czasu ostro spamował Wizaż marketingiem szeptanym

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Ma żółte opakowanie Jak ktoś chce to mogę wstawić skład, ma Dipamytoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate taki fajny wygładzacz jak Kallos Latte, Dolce Latte itp. Efekt też w tym stylu, włosy gładkie, ale lekkie i sypkie Jak nie podpasuje, to nada się idealnie do golenia nóg, jest śliska i taka tłusta.

Mi Palette też krzywdy nie zrobiło, niestety kolory nie zawsze wychodziły jak chciałam.

Może kojarzysz wizażankę z nickiem Vea https://wizaz.pl/forum/member.php?u=457221 warto prześledzić jej posty, wyłapuje farby z fajnym składem, szuka chłodnych, trwałych blondów na poziomie 8/9

Te maski Forte sweden widziałam w drogeriach Jasmin i sklepach PSS Społem, w Leclerku też powinny być. Miałam balsam z tej serii podobny składowo do maski, był całkiem fajny
jasmina u mnie nie ma, pss raczej taki mały leclerc najbliżej w mieście obok...
a używałaś może z fitomed'u szamponu ziolowego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
albo z farmony

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-04, 13:36   #4813
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
O Castingu słyszałam sporo, z początku ekstra, później włosy coraz bardziej matowe, więc farbuje się znów, jeżeli włosy nie lecą bardzo intensywnie, to i tak po kilku latach okazuje się, że kitka jest cieńsza No, ale nie każdy źle reaguje na pochodne amoniaku.

Ja używałam tylko dwóch farb niby bez amoniaku z ethanolamine na przodzie: Color&Shine Garniera i Joanny Multi Soft Color. Garnier tragedia, a Joanną farbowałam bardzo długo i nie miała wad.

http://img.szafa.pl/ubrania/0/012598...ond-joanna.jpg kolor prawie jak na opakowaniu, śliczny perłowy blond, mniej więcej poziom 9. Spierał się szybko, ale na ładny, dziecięcy blond, nie myślałam o włosach, do póki nie pojawił się odrost, kondycja super, mimo nakładania na całość

Oj, temat rzeka... Swego czasu aktywnie udzielałam się w wątku o wrażliwej skórze głowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102571

Najważniejsze to mniej więcej ustalić przyczyny takiej wrażliwości, może być ich wiele:

-alergia na konkretne składniki (wiele osób zbyt pochopnie ją u siebie diagnozuje)
- choroba skóry np. ŁZS
- nadmierne wydzielanie łoju, skłonności do łupieżu tłustego
- kiepska woda w kranach
- nerwowość, stres mogą nasilać swędzenie, a zbytnie grzebanie przy skórze głowy i drapanie dodatkowo pogarsza sprawę
-ogólna wrażliwość na kosmetyki

Powodów może być więcej, czasem kilka na raz, u mnie najprawdopodobniej stres i ŁZS, nadmierne wydzielanie łoju, nadwrażliwość na kosmetyki. Hormony uspokoiłam tabletkami, ŁZS się schowało, z nerwami walczę A nadwrażliwość zwalczam biotyną i piciem mineralki z wapniem

Raz na jakiś czas kupuję saszetkę Nizoralu i mam spokój na kilka miesięcy, to chyba najlepszy szampon na swędzącą skórę głowy dla mnie

W czasach mocnego swędzenia pasował mi Natur Vital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmal-hair.html i Oceanic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ocznikiem.html

Najlepiej jednak myć samą głowę, a resztę niech obmyje tylko piana

Przez jakiś czas myłam głowę płynem do higieny intymnej Ziaji i było ok, po innych tego typu masakra

A mój najukochańszy szampon, po którym włosy wyglądały najlepiej to szampon z zestawu Nisim FAST, niestety drogi, może kiedyś sobie znów kupię

Teraz bardzo się nie cackam z szamponami, większość mi pasuje, o ile nie przyspieszają przetłuszczania. Zazwyczaj myję na zmianę, ostatnio testuję Tołpę http://www.sklep.tolpa.pl/tolpa-plan...712,5158).aspx całkiem fajny, bez soli. Kupiłam, bo w Hebe była świetna promocja, szampon za niecałe 15zł do tego maska za 1 grosz

Co do Alterry, jeżeli Ci pasuje to może źle reagujesz na szampony z solą (których jest 99% na rynku)? Może warto iść tym tropem? Po Alterze wielu osobom bardzo wypadają włosy, dla mnie była ok, ale strasznie szybko zużywałam

Niestety bardziej nie pomogę, zerknij do podlinkowanego wątku, tam sporo typów dziewczyny podawały, może coś dla siebie znajdziesz

Co kilka myć jeżeli włosy przestają się układać, takie smętne się robią.

Myślę, że powinnaś sobie kupić jakiś fajny przeciwłupieżowy z apteki do tej roli

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html

Trochę potrafi obciążyć, można wtedy stosować przed myciem i włosy po tym są super, takie sypkie i gładkie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Chyba coś w tych Timotei jest... Włosy mam po nich super, ale skóra woła o pomoc Natei też mi robiło swędzioszka. Szampony, które mi się nie sprawdzają używam jako żeli pod prysznic albo mydła w płynie, odżywki i maski lądują z olejem przed myciem, nic się nie marnuje
Mi Casting swojego czasu bardzo pasował - używalam odcień bardzo jasny lodowy blond i włosy nie były wcale po nim poniszczone ani nie wypadały ale tak jak mówie ja fabowałam nim włosy bardzo dawno jakoś hmmm z 7lat temu bodajże i może moje włosy też były w lepszej kondycji niż teraz albo zmienili coś w tej farbie bo ostatnio ciągle słyszę że komuś nie służy i teraz bałabym się chyba go użyć. A niby zawsze myślałam że farby bezamoniakowe są łagodniejsze i delikatniejsze......

mogłabyś wstawić albo wysłać mi zdjęcia koloru po tej joannie księżycowy blond ? Bardzo ciekawi mnie

Cytat:
no właśnie ten wax rozważam bo on proteinowy a ten co Ex pisze o nim to chyba nie?
Alke dalej nie mam alternatywy dla szamponu Alterry, teraz myję na zmianę z tym Natei i skalp tragedia muszę wrócić do samej Alterry ale jakiś zamiennik bym do niej potrzebowała
ja również miałam po Timotei swedziocha i lupiez i moja mama tak samo... zle go wspominam bardzo

Cytat:

czeko i kylie- tez bym chciala zobaczyc wasze przejscie z czerni do blondu, bo tez jestem w trakcie (w sumie to na finale) mozna?

a z ciekawych opowiastek.. zamawiał mi te farby alfaparfu TŻ ze swojego konta all. Do tego dobrałam utleniacz od innego sprzedawcy. TŻ robi przelewy i dopytuje z drugiego pokoju- ten PRZECIWUTLENIACZ był jeden?
przeciwutleniacz

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Dzisiaj robiłam włosy mieszanką lond 12/9 i 18 - i wyszło jak zwykle mega chłodno momentami aż stalowo i widać lekką niebieską poświatę ale mi to nie przeszkadza i mi sie podoba bo wiem ze londa ma najlepszy odcien dopiero po kilku myciach i wtedy na wierzch dopiero wychodzi prawdziwy perlowy odcien

aa no i ku mojemu zdziwieniu wcale nie jest bardzo jasno
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 13:59   #4814
201606240916
Konto usunięte

Cytat:

Wczoraj w deszcz robiliśmy grilla grill fajny bo murowany my tata zrobił ale stałam na tym deszczu niby pod parasolem ale z krótkim rekawem no i w nocy już mnie gardło bolało, katar wcześniej już złapłam, próbuję kurować się herbatą z miodem i cytryną
Ja w Leklerku kupiłam.

A jeszcze z takich typowo nawilżających, bez protein to tą mogę polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-therapy.html.
Jak się skończy, to wypróbuję wersję z brzoskwinią i bawełną.
Też w Leklerku dostępne.
Stary 2013-05-04, 14:10   #4815
exclusivee
Zakorzenienie

Miłego weekendu laseczki

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-04, 14:12   #4816
201606240916
Konto usunięte

Dziewczyny, mam do was taką sprawę.
Znacie może jakieś dobre, wypróbowane miejsca noclegowe nad naszym morzem? Albo jakieś strony, na których można coś znaleźć i zarezerwować? Chcielibyśmy z mężem i synkiem wyjechać w wakacje do jakiejś miejscowości nadmorskiej. Tak na tydzień. Nie musi być to Gdynia, czy Sopot. Wiadomo, ceny są tam droższe.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Miłego weekendu laseczki
Dzięki i wzajemnie
Stary 2013-05-04, 14:13   #4817
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
jasmina u mnie nie ma, pss raczej taki mały leclerc najbliżej w mieście obok...
a używałaś może z fitomed'u szamponu ziolowego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
albo z farmony
Tak, zapomniałam o nim. Świetny szampon, wersja do tłustych też

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Mi Casting swojego czasu bardzo pasował - używalam odcień bardzo jasny lodowy blond i włosy nie były wcale po nim poniszczone ani nie wypadały ale tak jak mówie ja fabowałam nim włosy bardzo dawno jakoś hmmm z 7lat temu bodajże i może moje włosy też były w lepszej kondycji niż teraz albo zmienili coś w tej farbie bo ostatnio ciągle słyszę że komuś nie służy i teraz bałabym się chyba go użyć. A niby zawsze myślałam że farby bezamoniakowe są łagodniejsze i delikatniejsze......
A jaką masz porowatość włosów? Wydaje mi się, że im wyższa, tym włosy bardziej dostają kopa od tych pochodnych amoniaku. Przy niższej porowatości sole itp. szybko się z włosów zmywają i nie mają jak siać spustoszenia. Jak farbowałam Joaśką miałam niską/średnią i włosy naprawdę były w dobrej kondycji, innego tłumaczenia nie mam

Cytat:
mogłabyś wstawić albo wysłać mi zdjęcia koloru po tej joannie księżycowy blond ? Bardzo ciekawi mnie
Mój poprzedni dysk nie działa i raczej niczego już z niego nie odzyskam, mam tylko coś takiego http://img94.imageshack.us/img94/6684/dsc2385o.jpg od razu po farbowaniu kolor jest chłodniejszy.

Ta farba może się sprawdzić świetnie do odświeżania koloru, można rozcieńczyć wodę. Może nie chwycić odrostu, raz mi się to chyba zdarzyło
Stary 2013-05-04, 15:35   #4818
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, zapomniałam o nim. Świetny szampon, wersja do tłustych też
dzięki to ten kupię sobie zobaczymy jak moja skóra zareaguje

a teraz mam do was jeszcze pytanie co do podkładów.
Zastanawiam się na Revlonem CS, chciałabym usłyszeć za i przeciw, czytałam że Kitka pisała że ją zapychał i wysuszył...a inne stosujące?
i jeszcze, miała któraś ten podkład:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-make-up.html

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2013-05-04 o 15:37
Stary 2013-05-04, 15:43   #4819
Lavia15
Wtajemniczenie

po mieszance lond

w albumie z ryjkiem jak zwykle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130504_135123.jpg (46,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130504_1337301.jpg (47,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130504_1338184.jpg (49,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130504_1339501.jpg (42,8 KB, 62 załadowań)
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:04   #4820
shizaxa
Wtajemniczenie

Lavia ładne jaśniutkie i takie naturalne super

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-04, 17:44   #4821
Rinaa
Zakorzenienie

Farbowałam się wellatonem 12/1, na odrostach trzymałam go 45 min, na całości około 5 min...niestety kolor włosów się nie zmienił. Nie wiem, może powinnam trzymać dłużej na całych włosach Myślę teraz o Joannie-Srebrny pył Używała któraś z Was?
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 07:36   #4822
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuje albo Natur Vital aloesowy, albo J&J lawendowy, bardzo dobrze mi sluzyły

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej

Kiedy ja w końcu powykańczam swoje
Ja mam proteinową taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html i jest naprawdę bardzo dobra.
A ostatnio zamówiłam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rgan-mask.html, i nawet przyzwoicie nawilża
A na końcówki mam to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html, oba spisują się dobrze. Wygładzają dobrze, ale nie przeciążają.
A kiedyś miałam to serum, i też było bardzo dobre https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rum-spray.html
Ale te z gliss kura są proteinowe, więc nie każdy włos może je lubić.
Z delikatnych szamponów to polecam garniera dla dzieci, i Pinio z biedry.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Nie jestem ekspertem w składach, ale, jak dla mnie,to ten Jedwabisty Eliksir ma lepszy skład.

Skąd ja to znam
Dziekuje, jak bede miala chwile wolna to sie im poprzygladam
Pino stosowalam ale on mi za bardzo "obdziera"wlosy:brzyd al:

Cytat:
Ja Forte Swden kupowalam w takiej malej osiedlowej drogerii za chyba 7zl, ale mialam wersje Romatic z jedwabiem chyba
Jak kladlam za blisko glowy to swedzenie murowane

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Ja w Leklerku kupiłam.

A jeszcze z takich typowo nawilżających, bez protein to tą mogę polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-therapy.html.
Jak się skończy, to wypróbuję wersję z brzoskwinią i bawełną.
Też w Leklerku dostępne.
Na drugim koncu miasta mam Lelka ale sie poswiece i pojade, zobacze co za cuda tam maja

Cytat:
a teraz mam do was jeszcze pytanie co do podkładów.
Zastanawiam się na Revlonem CS, chciałabym usłyszeć za i przeciw, czytałam że Kitka pisała że ją zapychał i wysuszył...a inne stosujące?
i jeszcze, miała któraś ten podkład:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-make-up.html
Ja uzywalam jakis czas temu ( chyba rok temu) CS.
to fakt zapychal, tworzyl taka jakby nie przepuszczalna powloke dla skory i nie dopuszczal powietrza do niej
takie mialam odczucie, na wieksze wyjscie jak najbradziej ok, ale na co dzien wiecej szkody jak pozytku, bynajmniej umnie
ciezko sie na poczatku rozsmarowuje, nakladalam go paluchami z tego co pamietam,bo cieplo rak fajnie z nim wspolpracowało mialam odcien 180 i w sumie troszke mi sie odcinal, a mega bladziochem nie jestem. Trzymał sie calutki dzien. Max Factora mam teraz
odcien 105 kolorek przez chwile na buzi idealny, a po chwili kicha...ciemnieje
nie zapycha, ladnie sie trzyma caly dzien, blyszcze sie lekko dopiero kolo 15-16 ale ja podklad zawsze przypudrowuje wiec nie wiem jak sam sobie poradzi najgorsze jest to ,że wlasnie ciemnieje, utlenia sie i nic na to nie poradzisz

Nic uciekam do pracy na 10h
Do wieczora,albo do jutra
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:34   #4823
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
po mieszance lond

Ale boski kolor to londa 18 i 12/9? Bunny czy mi też by coś takiego wyszło? Normalnie się zakochałam

Kylie miłej pracy
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-05, 10:09   #4824
novelove
Zakorzenienie

Cześć! Powiem wam dziewczynki, że człowiek może się obejść bez wielu rzeczy, ale na pewno nie jest to prysznic. Po całym dniu w Zakopcu, okropnej nocy w pociągu już nie dałam rady jechać do Wrocławia. Nie mniej jednak, było super.

Princesska
A miałaś na początku wysyp po bratku?

Ex
Ale Ty kombinatorka jesteś. Też wcześniej szalałam z farbami, ale w końcu Bunny mnie zrypała, że co chwilę zmieniam i czepiłam się jednej (wtedy to był wellaton 12/1) i z farbowania na farbowanie kolorek był fajniejszy.
Ja brałam vitapil (60 tabsów) i w sumie to oprócz dzikiego baby hair, przyspieszenia w poroście na zauważyłam.
Ey :p a to zdjęcie w albumie , to mi się podobasz.
NAdrobiłam do końca, to już woda po kisielu. Grunt, że się dobrze czujesz

haha to i ja wam pokażę, jaką dwupasmówkę mam na głowie, aż wstyd ale tak mi się nie chce farbować, że olabogaaa...chyba pierwszy raz tak długo wytrzymuję z takim brudem na głowie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odrost xD.jpg (27,4 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-05-05 o 10:26
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:06   #4825
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Cześć! Powiem wam dziewczynki, że człowiek może się obejść bez wielu rzeczy, ale na pewno nie jest to prysznic. Po całym dniu w Zakopcu, okropnej nocy w pociągu już nie dałam rady jechać do Wrocławia. Nie mniej jednak, było super.

Princesska

Ex
Ale Ty kombinatorka jesteś. Też wcześniej szalałam z farbami, ale w końcu Bunny mnie zrypała, że co chwilę zmieniam i czepiłam się jednej (wtedy to był wellaton 12/1) i z farbowania na farbowanie kolorek był fajniejszy.
Ja brałam vitapil (60 tabsów) i w sumie to oprócz dzikiego baby hair, przyspieszenia w poroście na zauważyłam.

haha to i ja wam pokażę, jaką dwupasmówkę mam na głowie, aż wstyd ale tak mi się nie chce farbować, że olabogaaa...chyba pierwszy raz tak długo wytrzymuję z takim brudem na głowie.
Dobrze, że się udało i podróż udana
odrościk też masz fest farbuj go

Powiem Ci,że żadnego wysypu nie było po drożdżach zresztą też nie i pomagały,ale nie dałam rady tego paskudztwa pić, a bratek mi smakuje i nie jest to jakaś męka,żeby codziennie go pić na początku piłam 2 herbatki dziennie, teraz już jedną .
Próbowałam też pić pokrzywę, ale po niej miałam mega wysyp.
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:10   #4826
shizaxa
Wtajemniczenie

Kylie czy jakbym miała brać tego max factora to lepiej jaśniejszy odcień bo i tak zciemnieje?
A revlona jaki kolor miałaś?
No i powiedzcie mi jeszcze revlona i tego MF da się nakładać pędzlem czy trzeba palcami?
Obejrze ten natur vital jeszcze jak mówisz że dobry

Nove ja też jestem w końcu zadowolona z mojego blondu kolor taki wielotonowy po tej londzie 12/9 mam, 3 raz nią robiłam, włosy jaśniutkie takie jakie chciałam jak ktoś zainteresowany to wstawiam fotkę (tylko włosy przed myciem, chodziło mi o uchwycenie koloru)
londa 12.9 3farb1.jpglona 12.9 3farb.jpg

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-05, 12:52   #4827
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Dziewczyny czy rzeczywiscie mój odrost można nazwac ciemnym mysim blondem poziom 7 ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120984.jpg (155,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120986.jpg (118,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120988.jpg (103,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120989.jpg (122,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120991.jpg (150,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2013-05-05, 13:55   #4828
ivredevie
Raczkowanie

Drogie Blondyneczki

3 miesicie temu byłam na ombre. Fryzjerka położyła mi na górę włosów, od przedziałka, profesjonalną farbę (której nazwy nie chciała mi podać) w odcieniu 8N. Dzisiaj widzę, że ten 8N strasznie się ocieplił i odznacza się od reszty włosów

Czy da się ten kolor przygasić i stonować z resztą włosów?
Do dyspozycji mam koloryzację ton w ton: matric clolor sync, loreal dia light, wella color touch. Myślałam o położeniu na całe włosy tonera z poziomu 9 lub 8, nad miejscami po przecinku ciągle się zastanawiam i proszę o sugestie. Biorę pod uwagę matrix color sync 8n, 10a lub 9mm.
Czy któraś z tych farb poradzi sobie z tym zadaniem? Proszę o pomoc

Na 1 zdjęciu widoczne moje ocieplone ombre
na 2 zdjęciu widoczny mój odznaczający się przedziałek, w kolorze blond.

Dodam, że wczoraj położyłam na włosy maseczkę do blondu z mariona, której zadaniem jest ochładzanie koloru. Jak widać góra dalej jest ciepła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ivre1.jpg (167,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ivre2.jpg (211,7 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez ivredevie
Czas edycji: 2013-05-05 o 14:15
ivredevie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:42   #4829
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Dzisiaj byłam w Naturze i kupiłam Londe 12/9, chociaz na biurku lezą dwa Garniery, ale następne farbowanie Londa, żebym miała jakieś porównanie ale to gdzies za ok 2 tyg, bo chce farbowac wlosy tak co 1,5 miesiaca
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:55   #4830
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Miała Timotei do farbowanych i mnie strasznie skora glowy sewdziala
No tak, ten Wax jest z keratyna
Jak czlowiek nie potrzebuje protienowek to nawet nie wie w czym ich szukac
A chcesz robic tym nowym Garnierem 111 czy Nutrisse?

Ze zdzieraczy to np. to co pislalam wczesniej Joanna Rzepa szampon i z tego co pamietam to chyba wszystkie szampony Joanny Naturi tez beda dzialac podobnie
Ja uzywam go ran na 1,5-2 tyg, i po nim klade dobra maske
Nutrisse Bo nim już robiłam i to była zawsze taka moja bezpieczna opcja jak sie nic innego nie sprawdzi
Cytat:

Zaraz cos wstawie, tylko daty mi sie pomyliło (tam gdzie 2010 powinno byc 2011) no i nie mam od poczatku. Była czerń, potem miedziany ciemny blond, potem 2 kąpiele rozjasniajace i dalej to juz widac zdjecia
Cytat:
Czeko ten Wax z jedwabiem i keratyną to ten?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html
Niee, to ten który Truskawkowa wkleiła
Cytat:
po mieszance lond

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość

Princesska

Ex

Też mam podobną dwupasmówke A do farbowania jeszcze z tydzień

Laski, trafiłam na jakies tam zdjecia i patrze ze tam byłam po farbowaniu Garnierem, i w sumie dobrze było Nie było perłowo ale było chłodniej
Bunny myslisz ze mogłabym wrócic do tego garniera i jakby mi bardzo perły brakowało to robic np płukanka z gencjany? Bo c10 raz że mi żółknie szybko, a dwa kondycja. I nie wiem teraz czy dac jeszcze ostatnia szanse czy wrocic do sprawdzonego garniera? Bo na Londy teraz nie dam rady

Wklejam to schodzenie z ciemnych i zdjecia po garnierze 111 nutrisse, kurcze ladnie było chyba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2010.jpg (33,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012.jpg (25,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1430.jpg (45,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1444.jpg (54,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1446.jpg (84,1 KB, 31 załadowań)
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości