|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
![]() Ja używałam tylko dwóch farb niby bez amoniaku z ethanolamine na przodzie: Color&Shine Garniera i Joanny Multi Soft Color. Garnier tragedia, a Joanną farbowałam bardzo długo i nie miała wad. http://img.szafa.pl/ubrania/0/012598...ond-joanna.jpg kolor prawie jak na opakowaniu, śliczny perłowy blond, mniej więcej poziom 9. Spierał się szybko, ale na ładny, dziecięcy blond, nie myślałam o włosach, do póki nie pojawił się odrost, kondycja super, mimo nakładania na całość ![]() Cytat:
Najważniejsze to mniej więcej ustalić przyczyny takiej wrażliwości, może być ich wiele: -alergia na konkretne składniki (wiele osób zbyt pochopnie ją u siebie diagnozuje) - choroba skóry np. ŁZS - nadmierne wydzielanie łoju, skłonności do łupieżu tłustego - kiepska woda w kranach - nerwowość, stres mogą nasilać swędzenie, a zbytnie grzebanie przy skórze głowy i drapanie dodatkowo pogarsza sprawę -ogólna wrażliwość na kosmetyki Powodów może być więcej, czasem kilka na raz, u mnie najprawdopodobniej stres i ŁZS, nadmierne wydzielanie łoju, nadwrażliwość na kosmetyki. Hormony uspokoiłam tabletkami, ŁZS się schowało, z nerwami walczę ![]() ![]() Raz na jakiś czas kupuję saszetkę Nizoralu i mam spokój na kilka miesięcy, to chyba najlepszy szampon na swędzącą skórę głowy dla mnie ![]() W czasach mocnego swędzenia pasował mi Natur Vital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmal-hair.html i Oceanic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ocznikiem.html Najlepiej jednak myć samą głowę, a resztę niech obmyje tylko piana ![]() Przez jakiś czas myłam głowę płynem do higieny intymnej Ziaji i było ok, po innych tego typu masakra ![]() A mój najukochańszy szampon, po którym włosy wyglądały najlepiej to szampon z zestawu Nisim FAST, niestety drogi, może kiedyś sobie znów kupię ![]() Teraz bardzo się nie cackam z szamponami, większość mi pasuje, o ile nie przyspieszają przetłuszczania. Zazwyczaj myję na zmianę, ostatnio testuję Tołpę http://www.sklep.tolpa.pl/tolpa-plan...712,5158).aspx całkiem fajny, bez soli. Kupiłam, bo w Hebe była świetna promocja, szampon za niecałe 15zł do tego maska za 1 grosz Co do Alterry, jeżeli Ci pasuje to może źle reagujesz na szampony z solą (których jest 99% na rynku ![]() ![]() Niestety bardziej nie pomogę, zerknij do podlinkowanego wątku, tam sporo typów dziewczyny podawały, może coś dla siebie znajdziesz ![]() Cytat:
Myślę, że powinnaś sobie kupić jakiś fajny przeciwłupieżowy z apteki do tej roli ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Trochę potrafi obciążyć, można wtedy stosować przed myciem i włosy po tym są super, takie sypkie i gładkie ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Wtajemniczenie
|
truskawkowa a możesz spojrzeć na skład garniera z awokado szamponu, bo może jego przetestuje:
Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Glycol Distearate, Sodium Chloride, CI15985/Yellow 6 , CI 19140/Yellow 5, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Poluquaternium-10, Salicylic Acid, Carbomer, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (25.01.2011) co do łupieżu to pozbyłam się go jak zaczęłam stosować bady dream z rossmanna i alterre, bady dream odstawiłam bo bardzo plątał włosy. Nawet nizoral na mnie nie działał. Powód łupieżu-raczej najbardziej prawdopodobne to uczulenie na jakiś składnik, teraz po tym natei mam kilka strupków od drapania i minimalny łupież... Zaraz zajrzę na ten wątek co podesłałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- może mnie to uczulać? http://www.kosmopedia.org/encykloped...te,468/id:468/ bo w natei jest ta sól w składzie;( i SLS też
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-05-04 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Hmm Bunny myslisz ze wyszlyby mi jakas farba tak jasne wlosy jak ma Carolajn czy musialabym podklad robic ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | ||||
Konto usunięte
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Ja mam proteinową taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html i jest naprawdę bardzo dobra. A ostatnio zamówiłam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rgan-mask.html, i nawet przyzwoicie nawilża ![]() A na końcówki mam to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html i to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html, oba spisują się dobrze. Wygładzają dobrze, ale nie przeciążają. A kiedyś miałam to serum, i też było bardzo dobre https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rum-spray.html Ale te z gliss kura są proteinowe, więc nie każdy włos może je lubić. Z delikatnych szamponów to polecam garniera dla dzieci, i Pinio z biedry. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natei ma Ammonium Lauryl Sulfate, brat bliźniak SLS, niektórym bardzo służy, inni się drapią straszliwie. Mi przy używaniu raz na jakiś czas raczej nie szkodzi, używany kilka razy pod rząd robi masakrę ![]() Szampon Babydream plącze, bo ma dość wysokie pH jak na szampon, dla mnie był koszmarny, włosy jak siano, a do tego drapałam się straszliwie. A szampony dla dzieci J&J tolerujesz? Z tego co kojarzę, Schauma dla dzieciaków ma całkiem fajne składowo szampony. Niestety nie ma czegoś takiego jak idealny szampon dla wrażliwca ![]() Podzielę się jeszcze fajnym odkryciem, odżywka z Kauflandu Repair& Care dla zniszczonych za 2,59zł za 300ml ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-04 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w realu podobno za 16 zł plus gratis szampon lub odżywka z ultra doux. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anka to w takim razie rezgynuję z olii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Wtajemniczenie
|
Anka a gdzie kupiłaś te maske Forte sweden? swego czasu chciałam ją ale nie umiałam znaleźć...
truskawkowa z J&J nie stosowałam szamponów, żadnych, przeglądne te dziecięce ![]() Wczoraj w deszcz robiliśmy grilla ![]() ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-05-04 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy kupisz jeszcze na All ten w starym opakowaniu, widuję tylko z nazwą Pilomax. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91 Kojarzę Pilomaxa, bo swego czasu ostro spamował Wizaż marketingiem szeptanym ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi Palette też krzywdy nie zrobiło, niestety kolory nie zawsze wychodziły jak chciałam. Może kojarzysz wizażankę z nickiem Vea https://wizaz.pl/forum/member.php?u=457221 warto prześledzić jej posty, wyłapuje farby z fajnym składem, szuka chłodnych, trwałych blondów na poziomie 8/9 Te maski Forte sweden widziałam w drogeriach Jasmin i sklepach PSS Społem, w Leclerku też powinny być. Miałam balsam z tej serii podobny składowo do maski, był całkiem fajny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a używałaś może z fitomed'u szamponu ziolowego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html albo z farmony
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogłabyś wstawić albo wysłać mi zdjęcia koloru po tej joannie księżycowy blond ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Dzisiaj robiłam włosy mieszanką lond 12/9 i 18 - i wyszło jak zwykle mega chłodno momentami aż stalowo i widać lekką niebieską poświatę ![]() ![]() aa no i ku mojemu zdziwieniu wcale nie jest bardzo jasno ![]() ![]()
![]() |
#4814 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeszcze z takich typowo nawilżających, bez protein to tą mogę polecić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-therapy.html. Jak się skończy, to wypróbuję wersję z brzoskwinią i bawełną. Też w Leklerku dostępne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam do was taką sprawę.
Znacie może jakieś dobre, wypróbowane miejsca noclegowe nad naszym morzem? Albo jakieś strony, na których można coś znaleźć i zarezerwować? Chcielibyśmy z mężem i synkiem wyjechać w wakacje do jakiejś miejscowości nadmorskiej. Tak na tydzień. Nie musi być to Gdynia, czy Sopot. Wiadomo, ceny są tam droższe. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Dzięki i wzajemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ta farba może się sprawdzić świetnie do odświeżania koloru, można rozcieńczyć wodę. Może nie chwycić odrostu, raz mi się to chyba zdarzyło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz mam do was jeszcze pytanie co do podkładów. Zastanawiam się na Revlonem CS, chciałabym usłyszeć za i przeciw, czytałam że Kitka pisała że ją zapychał i wysuszył...a inne stosujące? i jeszcze, miała któraś ten podkład: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-make-up.html
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-05-04 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Wtajemniczenie
|
po mieszance lond
![]() w albumie z ryjkiem jak zwykle ![]()
#4820 |
Wtajemniczenie
|
Lavia ładne jaśniutkie i takie naturalne
![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Farbowałam się wellatonem 12/1, na odrostach trzymałam go 45 min, na całości około 5 min...niestety kolor włosów się nie zmienił. Nie wiem, może powinnam trzymać dłużej na całych włosach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pino stosowalam ale on mi za bardzo "obdziera"wlosy:brzyd al: Cytat:
![]() Jak kladlam za blisko glowy to swedzenie murowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to fakt zapychal, tworzyl taka jakby nie przepuszczalna powloke dla skory i nie dopuszczal powietrza do niej ![]() takie mialam odczucie, na wieksze wyjscie jak najbradziej ok, ale na co dzien wiecej szkody jak pozytku, bynajmniej umnie ![]() ciezko sie na poczatku rozsmarowuje, nakladalam go paluchami z tego co pamietam,bo cieplo rak fajnie z nim wspolpracowało ![]() ![]() odcien 105 kolorek przez chwile na buzi idealny, a po chwili kicha...ciemnieje ![]() nie zapycha, ladnie sie trzyma caly dzien, blyszcze sie lekko dopiero kolo 15-16 ale ja podklad zawsze przypudrowuje wiec nie wiem jak sam sobie poradzi ![]() ![]() Nic uciekam do pracy na 10h ![]() Do wieczora,albo do jutra ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Powiem wam dziewczynki, że człowiek może się obejść bez wielu rzeczy, ale na pewno nie jest to prysznic.
![]() ![]() Princesska A miałaś na początku wysyp po bratku? Ex Ale Ty kombinatorka jesteś. Też wcześniej szalałam z farbami, ale w końcu Bunny mnie zrypała, że co chwilę zmieniam i czepiłam się jednej (wtedy to był wellaton 12/1) i z farbowania na farbowanie kolorek był fajniejszy. Ja brałam vitapil (60 tabsów) i w sumie to oprócz dzikiego baby hair, przyspieszenia w poroście na zauważyłam. Ey :p a to zdjęcie w albumie , to mi się podobasz. NAdrobiłam do końca, to już woda po kisielu. Grunt, że się dobrze czujesz ![]() haha ![]() ![]()
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2013-05-05 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() odrościk też masz fest ![]() ![]() Powiem Ci,że żadnego wysypu nie było ![]() ![]() ![]() Próbowałam też pić pokrzywę, ale po niej miałam mega wysyp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
Kylie czy jakbym miała brać tego max factora to lepiej jaśniejszy odcień bo i tak zciemnieje?
A revlona jaki kolor miałaś? No i powiedzcie mi jeszcze revlona i tego MF da się nakładać pędzlem czy trzeba palcami? Obejrze ten natur vital jeszcze jak mówisz że dobry ![]() Nove ja też jestem w końcu zadowolona z mojego blondu ![]() ![]() ![]() londa 12.9 3farb1.jpglona 12.9 3farb.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy rzeczywiscie mój odrost można nazwac ciemnym mysim blondem poziom 7 ??
#4828 |
Raczkowanie
|
Drogie Blondyneczki
3 miesicie temu byłam na ombre. Fryzjerka położyła mi na górę włosów, od przedziałka, profesjonalną farbę (której nazwy nie chciała mi podać) w odcieniu 8N. Dzisiaj widzę, że ten 8N strasznie się ocieplił i odznacza się od reszty włosów ![]() Czy da się ten kolor przygasić i stonować z resztą włosów? Do dyspozycji mam koloryzację ton w ton: matric clolor sync, loreal dia light, wella color touch. Myślałam o położeniu na całe włosy tonera z poziomu 9 lub 8, nad miejscami po przecinku ciągle się zastanawiam i proszę o sugestie. Biorę pod uwagę matrix color sync 8n, 10a lub 9mm. Czy któraś z tych farb poradzi sobie z tym zadaniem? Proszę o pomoc ![]() Na 1 zdjęciu widoczne moje ocieplone ombre na 2 zdjęciu widoczny mój odznaczający się przedziałek, w kolorze blond. Dodam, że wczoraj położyłam na włosy maseczkę do blondu z mariona, której zadaniem jest ochładzanie koloru. Jak widać góra dalej jest ciepła... Edytowane przez ivredevie Czas edycji: 2013-05-05 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam w Naturze i kupiłam Londe 12/9, chociaz na biurku lezą dwa Garniery, ale następne farbowanie Londa, żebym miała jakieś porównanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Laski, trafiłam na jakies tam zdjecia i patrze ze tam byłam po farbowaniu Garnierem, i w sumie dobrze było ![]() ![]() Bunny myslisz ze mogłabym wrócic do tego garniera i jakby mi bardzo perły brakowało to robic np płukanka z gencjany? Bo c10 raz że mi żółknie szybko, a dwa kondycja. I nie wiem teraz czy dac jeszcze ostatnia szanse czy wrocic do sprawdzonego garniera? Bo na Londy teraz nie dam rady ![]() Wklejam to schodzenie z ciemnych i zdjecia po garnierze 111 nutrisse, kurcze ladnie było chyba? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.