|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hej mamusie,
dawno mnie nie bylo,ale już zabieram się za nadrabianie. U mnie nic nowego, poza tym, że dziś czuje dziwny ból w podbrzuszu podczas chodzenia. Zastanawiama się, co to moze byc. I strasznie swędzi mnie skora na brzuchu ![]() Aha i mam do Was pytanie: jak często lekarz zleca Wam badanie krwi i moczu? Czy jeśli na badaniu ogólnym moczu nie ma info o bakteriach, tzn, że posiewu już nie muszę robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zimie kaloryfer włączałam tylko na chwilę w sypialni przed spaniem i pod wieczór w salonie - na 2 kreski.
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
to było 31 lat temu. Ja przyczyny nie znam, ona może tak. Ciocia sama nie jest zdrowa, urodziła się z rozszczepem kręgosłupa (ale to ponoć nie jest dziedziczne), jedną nogę miała niedorozwiniętą, później całą amputowaną, ma protezę przyczepianą do pasa. Nie chcę w każdym razie rozdrapywać starych ran i wypytywać o powód. 3 lata później urodziła córkę - moją kuzynkę. Ona teraz też jest w ciąży, drugiej - pierwszą straciła w 12 tygodniu, nie poznała przyczyny. Teraz jest już "na ostatniej prostej", za 3 miesiące rodzi, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie, będziemy miały dzieciaczki z 2 miesięczną różnicą, ale rocznikowo jej będzie o rok do przodu
![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
aha i wszystko ok? Ja się martwię, że mam coś z pęcherzem, bo czuje lekkie pieczenie przy siusianiu, ale na badaniu ogolnym nic nie wyszło. Zastanawialam sie wiec nad zrobieniem posiewu, tylko teraz nie wiem, czy ma sens. Wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg. to bym zapytala,ale w sumie chyba wolalabym zrobic sobie przed wizyta badania, żeby zerknął, co i jak
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio podczas chodzenia zaczęły boleć pachwiny.
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
ja do tej pory miałam jedno badanie krwi i moczu ale na połówkowe mam już skierowania żeby znowu zrobić.
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Ja miałam ostatnio podobnie: na odebranych wynikach wszystko ok, a po paru dniach rozbolał mnie pęcherz i pojawiło się swędzenie. Akurat zdążyłam zrobić jeszcze raz badania przed wizytą i wyszły nieliczne bakterie (przy nieobecnych leukocytach). Wyszło mi też podwyższone pH moczu (lekarz kazał brać rutinoscorbin) i nieliczne fosforany (nie skomentował).
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
rozumiem.
#4840 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na pęcherz pijcie herbatę żurawinową albo jedzcie żurawinke
![]()
#4841 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
ja wlasnie kupiłam sok 100% żurawina w aptece i dolewam trochę do wody. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie ogólnie OK tylko Ph trochę za wysokie więc kazał kwaśne rzeczy jeść ![]() jeśli piecze Cię to mogą to być początki zapalenia pęcherza. Zadzwoń do gina i powiedz mu- może wystarczy kilka dni połykać żurawit czy cos takiego
![]() |
#4843 | ||
Rozeznanie
|
Skoro przed chwilą (telefonicznie) stwierdził, że chyba zacznie jej na siłę jedzenie wpychać, to wątpię że można tu mówić o jakiejkolwiek sile przebicia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie, ona nie jest psychopatką, to raczej nieświadomość i w dużym stopniu wygodnictwo. Chyba daleka przed nią droga zanim się zorientuje, że dziecko to wyrzeczenia i poświęcenia, które pojawiają się już w ciąży, a nie tylko po porodzie. Moja bratowa chyba najbardziej uważa w 'tych sprawach' swoją siostrę, która dosyć niedawno przez to przechodziła (ma roczne dziecko). Sęk w tym, że ona również miała duże dolegliwości i ratowała się prochami. Mój brat nie kupił tego w aptece, tylko po wielkich błaganiach żony przywiózł jej od siostry. Mam tylko nadzieję, że jej siostra nie przechodziła tak "męczeńsko" swojej ciąży i będzie dobrym przykładem, gdy bratowa choć odrobinę poczuje się lepiej... Mam tak samo, ponoć w ciąży to się zdarza. Mój lekarz twierdzi, że wszystko jest ok.
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ja dziś po makijażu próbnym. Kobietka bardzo miła, nie chciała na siłę czegoś wcisnąć - sprzedać [ rzęsy] ![]() Wczoraj dowiedziałam się, że od mojej bliskiej przyjaciółki siostra.. w moim wieku.[24 lata] urodziła 9 msc. temu chłopca, była tylko raz po porodzie u ginekologa, i... po cytologii wyszła jej grupa III. I nie umieją sobie z nią poradzić żeby poszła do lekarza.... Skrajna nieodpowiedzialność...:kw asny: ![]()
#4845 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Zaczynam panikowac, od wczoraj pobolewaly mnie plecy, w nicy zaczela bolec noga
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuj makijaż ![]() co do przyjaciółki- koniecznie musi iść do lekarza to bardo poważna sprawa
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Głowa mnie boli od komputera... Siadałam magisterkę pisać,a dziwnym trafem wylądowałam na forum. Brawa dla mnie
![]() Idę zrobić coś z głową.
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Czekam na usg, trzymajcie mocno kciuki.
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja uwielbiam makijaże, uwielbiam malować siebie i innych więc ciekawa jestem ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- mocne ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
to może być rwa kulszowa- oby nie bo to nic przyjemnego połóż się i odpoczywaj, spróbuj zgiąć nogę pod kątem 90 stopni i pod pośladek podłóż coś no poduszkę- mi czasem pomaga na takie bóle
![]() |
#4851 |
Gang Iren
|
Dzieki ![]() To rozejrze sie za nim w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Z calej sily ![]() ![]()
#4852 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
kukurydziana bratowej jedzenie odpuscilabym zupełnie. Naprawdę może nie miec ochoty jeść. Plodowi to nie zaszkodzi.
Odpuscilabym tez prace - jesli chce pracować to nie możecie jej zmuszać, zeby przesiedziala w domu następne 7 miesięcy. Natomiast byłabym bardzo stanowcza w kwestii leków.
#4853 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
![]() Wiecie...jeszcze jak 2 dni temu położyłam się na plecach to nie było widać że jestem w ciąży-brzuszek się chował jakby do środka. A tu budzę się w niedzielę i co? Nie chce się schować-wystaje dumnie ![]() ![]()
#4855 |
Gang Iren
|
U mnie jak leze tez juz cos widac
![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
Kukrydzianna szczerze mówiąc przez pierwsze 3 miesiące też prawie nic nie jadłam, bo po prostu tak mnie mdliło, że tragedia, a jak coś w siebie wmusiłam to i tak lądowo w wc, więc do kwestii jedzenia innych ciężarnych nic nie mam, bo rozumiem, że może być źle. Jestem za to bardzo ostrożna w kwestii leków i nawet o branie wapna pytałam się lekarza, więc postępowania bratowej w tej kwestii zupełnie nie pojmuję. Co tego czy dziecko jest planowane czy nie...mhm-zależy o powód planowania. Jeśli było planowane tylko dlatego, bo to 2 lata po ślubie i już wypada mieć dziecko, to może się okazać, że bratowa po prostu psychicznie i emocjonalnie wcale nie godzi się z ciążą i nie jest na to gotowa.
#4857 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kobieca intuicja to potęga! Od początku czułam i dziś się potwierdziło: będzie dziewczynka!
![]() Na USG wszystko dobrze, chociaż tak jak przypuszczałam za dużo się nie dowiedziałam, więc jeszcze jutro czeka mnie wizyta u certyfikowanego lekarza. Dziecię waży 350 gram i jest... leniwe! Pozaciskało piąstkę i poszło spać ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-08-12 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
W przypadku bratowej najgorsze, ze ta jej siostra brała leki. Teraz każdy argument będzie:"a ona brała leki i dziecko zdrowe urodziła".
a może jak masz kontakt na fb albo mail wyślij jej zdjęcia dzieci urodzonych po atakach na hiroszimę i napisz:"tak działa chemia; w mniejszym stopniu podajesz ja dziecku biorąc zabronione w ciąży leki" i podać link do listy leków które można w ciąży brać. Albo..olać. Z 2 strony szkoda brata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.